#473630 - 30/12/2005 13:59
Doha, Adelaide, Chennai 02-08.01
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Qatar ExxonMobil Open Place: Doha, Qatar, +2h Draw: S32 D16 Surface: Hard Prize: $975,000 INFO: ----- Oficjalna strona turnieju ----- Drabinki: Singles || Doubles || Singles QF ----- Order of Play ----- Scoreboard: ??? -----
================================
Next Generation Hardcourts
Place: Adelaide, Australia, +9,5h Draw: S32 D16 Surface: Hard Prize: $394,000
INFO: ----- Oficjalna strona turnieju ----- Drabinki: Singles || Doubles || Singles QF ----- Order of Play ----- Scoreboard: ??? -----
Chennai Open
Place: Chennai, India, +5h Draw: S32 D16 Surface: Hard Prize: $355,000
INFO: ----- Oficjalna strona turnieju ----- Drabinki: Singles || Doubles || Singles QF ----- Order of Play ----- Scoreboard: ??? -----
Baza Linków Regulamin KT Podsumowanie Dnia
Edited by Goget (02/01/2006 16:52)
|
Do góry
|
|
|
|
#473631 - 30/12/2005 13:59
Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Zapraszamy serdecznie do udziału w XIII już edycji najstarszego i najbardziej prestiżowego Konkursu Tenisowego na naszym forum.  Klasę naszego Konkursu doceniła firma Bet24.com, która postanowiła zostać naszym oficjalnym sponsorem i ufundowała nagrody dla najlepszych uczestników w wysokości 250 Euro (prawie 1000 zł). W praktyce oznacza to, że łączna pula nagród (z uwzględnieniem wpisowego uczestników) będzie najwyższa w historii tego Konkursu i aktualnie poziomem będzie ustępować jedynie największemu turniejowi na naszym forum czyli Play-Off mecz.pl. W poprzedniej XII edycji udział wzięło 23 typerów. Po pozyskaniu sponsora strategicznego Konkurs oczywiście stał się jeszcze bardziej atrakcyjny i liczymy, że liczba uczestników wzrośnie. Konkurs rozpoczniemy prawdopodobnie 16 stycznia - w dniu rozpoczęcia pierwszego turnieju wielkoszlemowego w 2006 roku czyli Australian Open. XIII Edycja potrwa 12 tygodni, podczas której każdy z uczestników podaje tygodniowo 7 typów tenisowych z kursem niemniejszym niż 1.45 + jeden nieobowiązkowy UD po kursie >2.3. Zwycięscą konkursu zostanie uczestnik, który po 12 tygodniach będzie miał najlepszy bilans trafionych typów. Pula nagród na koniec edycji trafi do najlepszych trzech (lub 5-ciu) uczestników konkursu oraz do najlepszych typerów w dodatkowych kategoriach. Więcej o zasadach naszego Konkursu możecie znaleść w Regulaminie Konkursu. Tradycyjnie już wpisowe do naszego Konkursu wynosi 50 zł. Jest to kwota, na którą chyba każdy kto czerpie zyski z zakładów bukmacherskich może sobie pozwolić. Wpisowe oprócz zwiększenia puli nagród dla najlepszych, ma za zadanie wyeliminować osoby, które zapiszą się tylko dla nagrody i w trakcie trwania konkursu zrezygnują, gdy nie będą miały szans na zwycięstwo. Gwarantuje jednocześnie wysoki poziom Konkursu a kwota wpisowego bez problemu się zwróci jeżeli ktoś zdecyduje się grać typy czołówki. Zapraszamy serdecznie wszystkich fanów tenisa, którzy chcą się sprawdzić w gronie najlepszych. Tutaj link do zapisów : http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Number=2184690&an=0&page=0#2184690 
Edited by Schranzer (30/12/2005 14:05)
|
Do góry
|
|
|
|
#473633 - 01/01/2006 14:54
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Z butelką wody pod ręką powoli wracam do siebie i mam nadzieję, że ten sezon 2006 będzie jeszcze bardziej udany niż poprzedni  Narazie oferta tylko z Adelaidy. Pierwsze spotkania więc lepiej uważać ze stawkami. F.Mayer - J.Monaco 1 @1,654 PinnacleObaj zawodnicy zdecydowanie lepiej czują się na cegle, a na hardzie grają raczej z konieczności. Mayer w zeszłym roku bilans 4-7 na hardzie, Monaco jeszcze gorzej z 8 pojedynków wygrał tylko z Dupuisem. W h2h 2:1 dla Mayera (wszystko na clay'u). Powiem szczerze, że do turnieju w Sopocie uważałem Mayera za słabego zawodnika i przecierałem oczy ze zdumienia jak ograł Corię i pokazał się z dobrej strony w finale z Monfilsem. Napewno w tym roku będzie ładnie pogrywał na cegle. Monaco w zeszłym sezonie mnie rozczarowywał i mimo młodego wieku wielkich postępów nie zrobił w ciągu ostatniego roku. Napewno Niemiec ma więcej atutów i mam nadzieję, że ten rozpoczynający się sezon rozpocznie od wygranej. T.Berdych - A.Calleri 1 @1,43 PinnacleCzech poprzedni sezon zakończył bardzo udanie wygrywając halowy Masters w Paryżu. Myślę, że już w tym roku może powalczyć o pierwszą 10-tkę Rankingu ATP i mimo młodego wieku już bardzo ładnie radzi sobie na różnych nawierzchniach. Calleri lepiej czuje sie na cegle, chociaż na hardzie na tle innych Argentyńczyków nie wypada tak źle. W h2h 1:0 dla Argentyńczyka (mecz na clayu z przed dwóch lat). Teraz liczę, że Czech dobrze przygotował się do nowego sezonu i już w pierwszym turnieju pokaże, że może się liczyć na Australian Open. Co do reszty to mam za dużo znaków zapytania. Clement po @2,7 z Ancicem wygląda interesująco. Robredo też powinien sobie poradzić z Melzerem chociaż Hiszpanowi nie ufam na turniejach niższej rangi. Blake jeżeli podejdzie poważnie to tez powinien ograć Martina w dwóch krótkich setach.
|
Do góry
|
|
|
|
#473635 - 01/01/2006 15:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Kohlschreiber - Guccione 1 1.63 Młody Niemiec na Australian Open odniósł jeden z największych sukcesów w karierze. Hard na antypodach mu słuzy; sezon zakończył ponadto stosunkowo późno, wygrywając gładkoturniej na Reunion pod koniec listopada. Atutem Guccione są raczej tylko "własne śmieci". Nieminen - Mathieu 1 1.94 Fin szalał w ubiegłym sezonie - bardzo poprawił swoją grę. Mathieu to duży talent, ale ciągłe kontuzje i chimeryczna forma nie pozwalają mu się rozwinąć. Coś w tym roku ugra, ale nie teraz! Berdych - Calleri 1 1.44 Thomas mnie ciągle nie może do siebie przekonać - teraz ma okazję  Jeżeli chce atakować ścisłą czołówkę to graczy pokroju Calleriego musi zmiatać z kortu! Mayer - Monaco 1 1.62 Monaco i hard... W 2004 ograł na tej nawierzchni tylko Dupuisa. Mayer nie powinien się kompromitować w takim meczu! Goget już o tym wspomniał - bez szaleństw ze stawkami!!
|
Do góry
|
|
|
|
#473636 - 01/01/2006 18:11
|
Carpal Tunnel
|
Jeszcze jeden mecz z Doha!
Haas - Wawrinka 1 1.41
Szwajcar na betonie bardzo przeciętny i jeżeli tylko Tommy zagra na poważnie to jest bez szans. Wysoka pula nagród powinna zmobilizować Haasa do takiej właśnie poważnej gry!
|
Do góry
|
|
|
|
#473638 - 01/01/2006 21:20
|
Carpal Tunnel
|
Jeszcze dwa z Chennai!
Mello - Amritraj 1 1.50
Mello w ostatnich miesiącach strasznie dołował. Nie upadł chybajednak tak nisko, żeby przegrać z Amritrajem... Niby gra u siebie ale Prakash wygrał w tym turnieju jedynie wtedy kiedy grał z rodakiem Mankadem
Phau - Reynolds 1 1.74
Bobby jak to American Boy szaleje na hardzie, ale Phau także preferuje tą nawierzchnię. Ponadto Niemiec ma już na rozkładzie graczy znacznie lepszych od Reynoldsa.
|
Do góry
|
|
|
|
#473640 - 01/01/2006 21:51
|
enthusiast
Meldunek: 06/02/2005
|
pozwole wrzucic swoje 3gr... oczywiscie poczatek roku wiec jak inni- spokojnie ze stawkami...
2.65 Calleri A. v Berdych T. 1.40 GB
Berdych z pewnoscia bedzie sie liczyl w tourze w tym roku, ale w pierwszej 10 w zaden sposob go nie widze. Rewelacyjna koncowka zeszlego roku z pewnoscia jest tu handicapem i pozwala mlodemu Czechowi patrzec bardzo optymistycznie na ten rok. Akurat w jego przypadku ma to olbrzymie znaczenie, bo problemy z psychika i uwierzeniem w siebie ma naprawde spore (przyklad- mecz z Murrayem w Basel). Dodatkowo nawierzchnia po jego stronie, dobry serwis. Jedynie martwi mnie relatywnie kiepska gra przy siatce, ale nie sadze, zeby w tym meczu mialo to wieksze znaczenie... Calleri jest starym wyjadaczem, ale lata nie te, a tym bardziej nawierzchnia.
1.60 Kohlschreiber P. v Guccione C. 2.25 Expekt
Zastanawiam sie, czemu sporo osob (ogolnie) gra dzis Guccione. Wedlug mnie jedyna jego przewaga w tym pojedynku sa wlasne smieci, ale czy bedzie to mialo az takie duze znaczenie, biorac pod uwage fakt, ze czesciej jest w Stanach niz w Australii? Moze sa jakies przeslanki, o ktorych nie slyszalem lub niesamowity progres formy w ostatnim czasie? Oczywiscie nie ma sensu popadac w euforie i lapac kurs 1.60 na Niemca bo obydwaj nie sa jakimis dobrymi tenisistami, ale wg mnie Kohlschreiber jest o jedna "mala" klase lepszy od Guccione. Dodatkowo ostatni wygrany Chall w Sainte Clotilde (co prawda kiepsko obsadzony) na hardzie nie jest tez bez znaczenia...
2.05 Melzer J. v Robredo T. 1.67 GB
Jak tragiczna koncowke roku mial Melzer nie opisuja nawet wyniki przegranych meczow... Nawet u siebie w Austrii gral tak fatalnie, ze gralem przeciwko niemu mimo Lisnarda na rozpisie. Fakt- hard i Robredo to nie jest optymalne zestawienie, ale nie przesadzajmy- Robredo nalezy do niewielkiej grupy tenisistow, ktorzy przykladaja sie do kazdego meczu (lub robia dobre wrazenie) i wyniki na hardzie tez ma nienajgorsze. Robredo bedzie biegal do kazdej pilki, a nie spodziewam sie trudnych zagran i rozrzucania po korcie przez Melzera- jest bez formy i przy takiej taktyce bedzie mial olbrzymie problemy z mieszczeniem sie w kort. Na lini tez umiejetnosci po stronie Robredo wiec wszystko powinno zamknac sie w 2 setach.
|
Do góry
|
|
|
|
#473641 - 01/01/2006 22:53
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
O.Rochus - D.Sanguinetti 1 @1,48 Pinnacle33-letni Włoch zadziwił chyba wszystkich dochodząc do 4 rundy zeszłorocznego US Open. Ogólnie jednak na hardzie od dawna nie idzie mu najlepiej. Wygranej przed 3 laty w turnieju w Delray Beach, gdzie w finale ograł Roddicka chyba on sam już nie pamięta (żart  ). Jutro zagra z jednym z moich ulubieńców Belgiem Olim Rochusem. Mimo filigranowego wzrostu na hardzie w ubiegłym roku był groźny dla każdego. Szczególnie na początku ubiegłego sezonu zanotował udane występy - półfinał w Adelajdzie, finał w Auckland i 4 runda Australian Open (porażka po zaciętej walce z późniejszym zwycięscą Safinem). Myślę, że w tym roku również dobrze przepracował okres przygotowawczy i będzie chciał powtórzyć dobre wyniki także w tym roku. Belg braki w posturze nadrabia szybkością i przeciwnik musi być przygotowany na to, że zanim zdobędzie punkt piłka kilka razy do niego wróci. Potrzeba niezłej kondycji, żeby wytrzymać z nim całe spotkanie. Nie sądze, żeby Sanguinetti przez święta ostro trenował nad kondycją. A.Seppi - B.Pashanski 1 @1,498 PinnacleTutaj głównie kieruje się większym ograniem na betonie młodego Włocha. Tylko w ubiegłym roku rozegrał więcej oficjalnych spotkań na hardzie niż Serb Pashanski w ostatnich 5 latach. Na szybszych nawierzchniach Seppi zanotował już kilka niezłych występów. Pashanski dzięki udanym występom w chalach na cegle nie musiał się tu przebijać przez kwale i pewnie głównie dlatego zdecydował się na przyjazd tutaj i zgarnięcie startowego. Tak na poważnie to jednak myślę, że serwis i ogranie na hardzie będzie tu miało kluczowe znaczenie. Forma obu panów to jednak spora niewiadoma więc nie gram tego grubo  ------------ PS. Byłoby bosko gdyby właśnie tak jak obecnie prezentowały się przez cały sezon wszystkie tematy turniejowe. Konkretnie, przejrzyście, elegancko. Mam nadzieję, że ze skutecznością też będzie dobrze 
|
Do góry
|
|
|
|
#473642 - 01/01/2006 23:04
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
heh, widać u wszystkich głód tenisa  dopiero I rundy I turniejów w sezonie a typów jak na AO  zeby nie było offtopicznie. Ja z panów na dziś jestem najbardziej przekonany do Berdycha.  i jego gram. reszta mi lekko śmierdzi, zobaczymy co jutro będzie emitować Eurosport.
|
Do góry
|
|
|
|
#473644 - 02/01/2006 10:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/08/2005
|
Rochus, Olivier v Sanguinetti, Davide ---1--- @1.50 SB
o tym meczu juz Goget sporo napisal. Oliver poprzedni rok zaczal bardzo udanie. widac ze gra teraz, z mysla o AO, o tym zeby jak najlepiej sie przygotowac. dobre wystepy rok temu w turniejach przed AO daly mu bardzo duzo, bo doszedl bardzo daleko. natomiast wloch ktory jest o 9 lat starszy, czasami nas zaskoczy i wygra w wyzej notowanym przeciwnikiem, ale nie dzis:) obaj zawodocy spotkali sie tylko raz i wtedy wygral Rochus: 2002 Copenhagen Hard 2-6 6-0 6-4.
|
Do góry
|
|
|
|
#473645 - 02/01/2006 12:13
|
old hand
Meldunek: 30/06/2002
|
Witam wszystkich w Nowym Roku! Życzę wysokich wygranych. Ja dzisiaj raczej się tylko poprzyglądam, fajnie że Eurosport się postarał i zapoda Qatar Open. Może ewentualnie coś lajtowo się capnie. Mam małą uwagę do Modów, aby w pierwszym temacie, jeśli są turnieje w innej strefie czasowej, dodawać różnicę w godzinach w stosunku do czasu polskiego. Ja tam zawsze na początku tygodnia sprawdzam tutaj gdzie jest jaki czas i piczę w Zakładkach przy nazwie turnieju np. "Doha +2". Wtym tygodniu wygląda to następująco: Doha +2 Chennai +5 Adelaide +9,5 Pozdrawiam, grabtom Myślę, że da się to zrobić. Pzdr.
Edited by Fro_Lech (02/01/2006 12:19)
|
Do góry
|
|
|
|
#473646 - 02/01/2006 12:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Witam wszystkich w nowym roku, życze wielu sukcesów  Z dzisiejszej oferty wybrałem takie spotkanie: Chela-Karlovic @1.72 Spotkanie Argentyńczyka z dryblasem z Chorwacji. Ivo w ostatnich latach zaczynał sezon tragicznie, większość jego występów kończyła się na pierwszej rundzie: 1/2005 ATP Doha (QAT) Hard Nikolay Davydenko Ivo Karlovic 7-6(7) 6-3 First Round 2/2005 ATP Sydney (AUS) Hard Roko Karanusic Ivo Karlovic 7-6(3) 6-7(2) 7-6(1) q-First Round 1/2004 ATP Adelaide (AUS) Hard Wayne Arthurs Ivo Karlovic 6-7(5) 7-6(4) 7-5 First Round 2/2004 ATP Sydney (AUS) Hard Todd Larkham Ivo Karlovic 6-4 6-3 q-First Round Do takich "imponujących" wyników Chorwata należy dodać jego niebyt dobra forme na Hardzie w zeszłych latach. W roku 2005 było 5-11 a dwa lata temu 8-12. Za zwycięstwem Cheli przemawia to, że błyszczał formą z reguły z początku sezonu oraz jego zwycięstwo na Chrwatem w ich jedynym spotkaniu.
|
Do góry
|
|
|
|
#473648 - 02/01/2006 17:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/08/2004
|
Quote:
czy F.Mayer - J.Monaco (1) jest takie pewne? Jeśli chodzi o tenis to dopiero sie ucze więc prosze o pomoc. Szukałem troche info o tych tenisistach i wydaje mi sie dość prawdopodobne
Pewne, niepewne, trudno powiedziec czy "Pewne", ale bardzo prawdopodobne, a tenis to o tyle specyficzna dyscyplina, w której ktos musi wygrac, remisu do tej pory nie widziałem;) Ale gorszy dzien, niedyspozyzja zawodnika i ...po meczu, bo nie jest to niestety druzynowa dyscyplina, ale jak widac po postach na forum bardzo popularna i dajaca wiele emocji, oby jak najbardziej pozytywnych.
Pozdrawiam i zycze wygranych. 
|
Do góry
|
|
|
|
#473649 - 02/01/2006 18:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
2 runda. Ancic-Malisse (1) 1,77Zrobił na mnie wrażenie Chorwat meczem z Clementem. Forma po sukcesie w PD cały czas wysoka. Francuz był bezradny przy serwisie Mario, a to już jest pozytywny czynnik. Fakt faktem Francuzi raczej zawsze w styczniu są dość ospali. Malisse strzelba forehandowa, bardzo silny serwis, dość 'gorąca' głowa - jak mu fh wchodzi to po zawodach... jak nie są problemy. Z Łuczakiem wybronił 14 z 16 bp(+5 setowych) i miał niby te 17 asów, dużo owszem, ale... takiego Luczaka powinien ograć bez większych problemów w spokojnych 2 setach  Z mocno bijącami zawodnikami(takimi jak Mario) Malisse będzie miał kłopoty. Jutro czekają nas zapewne 3 sety, ale Australia to nie ziemia dla Belga... on czeka na turnieje w USA Fyrstenberg/Matkowski-Vanek/Wang (1) 1,41Nasi popykali trochę w kwalach. Podłoże, piłki znają... Ciekawe co tutaj robi Vanek  Startowe+ładne widoczki i magnesik się włączył heh Poważnie to nasi naprawdę nie powinni mieć problemów z ograniem przeciwników. I Vanek i Wang to nie są debliści. Para stworzona na potrzeby tylko tego turnieju, no i ta gładka porażka Wangu w singlu...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|