Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#473630 - 30/12/2005 13:59 Doha, Adelaide, Chennai 02-08.01
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Qatar ExxonMobil Open

Place: Doha, Qatar, +2h
Draw: S32 D16
Surface: Hard
Prize:
$975,000

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Drabinki: Singles ||
Doubles || Singles QF
-----
Order of Play
-----
Scoreboard: ???
-----

================================

Next Generation Hardcourts

Place: Adelaide, Australia, +9,5h
Prize:
$394,000

INFO:
-----
-----
Doubles || Singles QF
-----
Order of Play
-----
-----

Chennai Open

Place: Chennai, India, +5h
Prize:
$355,000

INFO:
-----
-----
Doubles || Singles QF
-----
Order of Play
-----
-----

• Baza Linków
  • Regulamin KT
  • Podsumowanie Dnia

• Edited by Goget (02/01/2006 16:52)

Do góry
    Bonus: Unibet
    #473631 - 30/12/2005 13:59 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    Rusty Offline
    aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
    Zapraszamy serdecznie do udziału w XIII już edycji najstarszego i najbardziej prestiżowego Konkursu Tenisowego na naszym forum.

Klasę naszego Konkursu doceniła firma Bet24.com, która postanowiła zostać naszym oficjalnym sponsorem i ufundowała nagrody dla najlepszych uczestników w wysokości 250 Euro (prawie 1000 zł). W praktyce oznacza to, że łączna pula nagród (z uwzględnieniem wpisowego uczestników) będzie najwyższa w historii tego Konkursu i aktualnie poziomem będzie ustępować jedynie największemu turniejowi na naszym forum czyli Play-Off mecz.pl. W poprzedniej XII edycji udział wzięło 23 typerów. Po pozyskaniu sponsora strategicznego Konkurs oczywiście stał się jeszcze bardziej atrakcyjny i liczymy, że liczba uczestników wzrośnie.

Konkurs rozpoczniemy prawdopodobnie 16 stycznia - w dniu rozpoczęcia pierwszego turnieju wielkoszlemowego w 2006 roku czyli Australian Open. XIII Edycja potrwa 12 tygodni, podczas której każdy z uczestników podaje tygodniowo 7 typów tenisowych z kursem niemniejszym niż 1.45 + jeden nieobowiązkowy UD po kursie >2.3. Zwycięscą konkursu zostanie uczestnik, który po 12 tygodniach będzie miał najlepszy bilans trafionych typów. Pula nagród na koniec edycji trafi do najlepszych trzech (lub 5-ciu) uczestników konkursu oraz do najlepszych typerów w dodatkowych kategoriach. Więcej o zasadach naszego Konkursu możecie znaleść w Regulaminie Konkursu.

Tradycyjnie już wpisowe do naszego Konkursu wynosi 50 zł. Jest to kwota, na którą chyba każdy kto czerpie zyski z zakładów bukmacherskich może sobie pozwolić. Wpisowe oprócz zwiększenia puli nagród dla najlepszych, ma za zadanie wyeliminować osoby, które zapiszą się tylko dla nagrody i w trakcie trwania konkursu zrezygnują, gdy nie będą miały szans na zwycięstwo. Gwarantuje jednocześnie wysoki poziom Konkursu a kwota wpisowego bez problemu się zwróci jeżeli ktoś zdecyduje się grać typy czołówki.

Zapraszamy serdecznie wszystkich fanów tenisa, którzy chcą się sprawdzić w gronie najlepszych.

Tutaj link do zapisów : http://www.mecz.org/ubbthreads/showflat.php?Cat=0&Number=2184690&an=0&page=0#2184690

Edited by Schranzer (30/12/2005 14:05)

Do góry
    #473632 - 31/12/2005 11:34 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    Llama Offline
    Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
    eurosport funduje nam cały tydzień z Doha

Tenisowego Nowego Roku!

Do góry
    #473633 - 01/01/2006 14:54 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    Goget Offline
    Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
    Z butelką wody pod ręką powoli wracam do siebie i mam nadzieję, że ten sezon 2006 będzie jeszcze bardziej udany niż poprzedni

Narazie oferta tylko z Adelaidy. Pierwsze spotkania więc lepiej uważać ze stawkami.

F.Mayer - J.Monaco 1 @1,654 Pinnacle

Obaj zawodnicy zdecydowanie lepiej czują się na cegle, a na hardzie grają raczej z konieczności. Mayer w zeszłym roku bilans 4-7 na hardzie, Monaco jeszcze gorzej z 8 pojedynków wygrał tylko z Dupuisem. W h2h 2:1 dla Mayera (wszystko na clay'u). Powiem szczerze, że do turnieju w Sopocie uważałem Mayera za słabego zawodnika i przecierałem oczy ze zdumienia jak ograł Corię i pokazał się z dobrej strony w finale z Monfilsem. Napewno w tym roku będzie ładnie pogrywał na cegle. Monaco w zeszłym sezonie mnie rozczarowywał i mimo młodego wieku wielkich postępów nie zrobił w ciągu ostatniego roku. Napewno Niemiec ma więcej atutów i mam nadzieję, że ten rozpoczynający się sezon rozpocznie od wygranej.

T.Berdych - A.Calleri 1 @1,43 Pinnacle

Czech poprzedni sezon zakończył bardzo udanie wygrywając halowy Masters w Paryżu. Myślę, że już w tym roku może powalczyć o pierwszą 10-tkę Rankingu ATP i mimo młodego wieku już bardzo ładnie radzi sobie na różnych nawierzchniach. Calleri lepiej czuje sie na cegle, chociaż na hardzie na tle innych Argentyńczyków nie wypada tak źle. W h2h 1:0 dla Argentyńczyka (mecz na clayu z przed dwóch lat). Teraz liczę, że Czech dobrze przygotował się do nowego sezonu i już w pierwszym turnieju pokaże, że może się liczyć na Australian Open.

Co do reszty to mam za dużo znaków zapytania. Clement po @2,7 z Ancicem wygląda interesująco. Robredo też powinien sobie poradzić z Melzerem chociaż Hiszpanowi nie ufam na turniejach niższej rangi. Blake jeżeli podejdzie poważnie to tez powinien ograć Martina w dwóch krótkich setach.

Do góry
    #473634 - 01/01/2006 15:04 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    Llama Offline
    Ana <3

czech niemiłosiernie mocno łupie serwisem, w wymianach również nie zwalnia. nawierzchnia jest ogromnym handi dla czecha. wysoki drągal zrobi duże postępy w technice gry. kto wie, może to będzie Jego sezon na hardzie?

robredo-melzer mecz z cyklu, który psychiczny będzie bardziej psychiczny? heh, poczekam na kursy, 5d nie rozpieszcza

Do góry
    #473635 - 01/01/2006 15:40 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    Emrod Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 10/06/2004
    Kohlschreiber - Guccione 1 1.63

Młody Niemiec na Australian Open odniósł jeden z największych sukcesów w karierze. Hard na antypodach mu słuzy; sezon zakończył ponadto stosunkowo późno, wygrywając gładkoturniej na Reunion pod koniec listopada. Atutem Guccione są raczej tylko "własne śmieci".

Nieminen - Mathieu 1 1.94

Fin szalał w ubiegłym sezonie - bardzo poprawił swoją grę. Mathieu to duży talent, ale ciągłe kontuzje i chimeryczna forma nie pozwalają mu się rozwinąć. Coś w tym roku ugra, ale nie teraz!

Berdych - Calleri 1 1.44

Thomas mnie ciągle nie może do siebie przekonać - teraz ma okazję Jeżeli chce atakować ścisłą czołówkę to graczy pokroju Calleriego musi zmiatać z kortu!

Mayer - Monaco 1 1.62

Monaco i hard... W 2004 ograł na tej nawierzchni tylko Dupuisa. Mayer nie powinien się kompromitować w takim meczu!

Goget już o tym wspomniał - bez szaleństw ze stawkami!!

Do góry
    #473636 - 01/01/2006 18:11 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    Emrod Offline
    Carpal Tunnel

Jeszcze jeden mecz z Doha!

Haas - Wawrinka 1 1.41

Szwajcar na betonie bardzo przeciętny i jeżeli tylko Tommy zagra na poważnie to jest bez szans. Wysoka pula nagród powinna zmobilizować Haasa do takiej właśnie poważnej gry!

Do góry
    #473637 - 01/01/2006 18:54 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    antyfutbol Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2005
    Ancic Mario - Clement Arnaud
    Ancic doskonale czuje sie na tej nawierzchni. Ma ogromna przewage w serwisie.Jezeli to mu bedzie wychodzilo, to mecz wygra chorwat

Melzer Jurgen - Robredo Tommy
    Nie rozumiem dlaczego w roli faworyta stawiany jest Robredo.Przeciez jest to typowy zawodnik na korty ziemne. Melzer potrafil wygrac juz z Robredo 3 razy, a przegral tylko 1

Do góry
    #473638 - 01/01/2006 21:20 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    Emrod Offline
    Carpal Tunnel

Jeszcze dwa z Chennai!

Mello - Amritraj 1 1.50

Mello w ostatnich miesiącach strasznie dołował. Nie upadł chybajednak tak nisko, żeby przegrać z Amritrajem... Niby gra u siebie ale Prakash wygrał w tym turnieju jedynie wtedy kiedy grał z rodakiem Mankadem

Phau - Reynolds 1 1.74

Bobby jak to American Boy szaleje na hardzie, ale Phau także preferuje tą nawierzchnię. Ponadto Niemiec ma już na rozkładzie graczy znacznie lepszych od Reynoldsa.

Do góry
    #473639 - 01/01/2006 21:46 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    Gherman Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 28/07/2002
    Coś widać że tenis dość się upopularnił Jeśli dalej będzie tak dużo postów, proponuję otwierać tematy dzienne, podobnie jak było w US Open.

pozdrawiam

Pomyślimy nad tym
    Goget

Edited by Goget (01/01/2006 21:48)

Do góry
    #473640 - 01/01/2006 21:51 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    pb048 Offline
    enthusiast

Meldunek: 06/02/2005
    pozwole wrzucic swoje 3gr... oczywiscie poczatek roku wiec jak inni- spokojnie ze stawkami...

2.65 Calleri A. v Berdych T. 1.40 GB

Berdych z pewnoscia bedzie sie liczyl w tourze w tym roku, ale w pierwszej 10 w zaden sposob go nie widze. Rewelacyjna koncowka zeszlego roku z pewnoscia jest tu handicapem i pozwala mlodemu Czechowi patrzec bardzo optymistycznie na ten rok. Akurat w jego przypadku ma to olbrzymie znaczenie, bo problemy z psychika i uwierzeniem w siebie ma naprawde spore (przyklad- mecz z Murrayem w Basel). Dodatkowo nawierzchnia po jego stronie, dobry serwis. Jedynie martwi mnie relatywnie kiepska gra przy siatce, ale nie sadze, zeby w tym meczu mialo to wieksze znaczenie... Calleri jest starym wyjadaczem, ale lata nie te, a tym bardziej nawierzchnia.

1.60 Kohlschreiber P. v Guccione C. 2.25 Expekt

Zastanawiam sie, czemu sporo osob (ogolnie) gra dzis Guccione. Wedlug mnie jedyna jego przewaga w tym pojedynku sa wlasne smieci, ale czy bedzie to mialo az takie duze znaczenie, biorac pod uwage fakt, ze czesciej jest w Stanach niz w Australii? Moze sa jakies przeslanki, o ktorych nie slyszalem lub niesamowity progres formy w ostatnim czasie? Oczywiscie nie ma sensu popadac w euforie i lapac kurs 1.60 na Niemca bo obydwaj nie sa jakimis dobrymi tenisistami, ale wg mnie Kohlschreiber jest o jedna "mala" klase lepszy od Guccione. Dodatkowo ostatni wygrany Chall w Sainte Clotilde (co prawda kiepsko obsadzony) na hardzie nie jest tez bez znaczenia...

2.05 Melzer J. v Robredo T. 1.67 GB

Jak tragiczna koncowke roku mial Melzer nie opisuja nawet wyniki przegranych meczow... Nawet u siebie w Austrii gral tak fatalnie, ze gralem przeciwko niemu mimo Lisnarda na rozpisie. Fakt- hard i Robredo to nie jest optymalne zestawienie, ale nie przesadzajmy- Robredo nalezy do niewielkiej grupy tenisistow, ktorzy przykladaja sie do kazdego meczu (lub robia dobre wrazenie) i wyniki na hardzie tez ma nienajgorsze. Robredo bedzie biegal do kazdej pilki, a nie spodziewam sie trudnych zagran i rozrzucania po korcie przez Melzera- jest bez formy i przy takiej taktyce bedzie mial olbrzymie problemy z mieszczeniem sie w kort. Na lini tez umiejetnosci po stronie Robredo wiec wszystko powinno zamknac sie w 2 setach.

Do góry
    #473641 - 01/01/2006 22:53 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    Goget Offline
    Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
    O.Rochus - D.Sanguinetti 1 @1,48 Pinnacle

33-letni Włoch zadziwił chyba wszystkich dochodząc do 4 rundy zeszłorocznego US Open. Ogólnie jednak na hardzie od dawna nie idzie mu najlepiej. Wygranej przed 3 laty w turnieju w Delray Beach, gdzie w finale ograł Roddicka chyba on sam już nie pamięta (żart ). Jutro zagra z jednym z moich ulubieńców Belgiem Olim Rochusem. Mimo filigranowego wzrostu na hardzie w ubiegłym roku był groźny dla każdego. Szczególnie na początku ubiegłego sezonu zanotował udane występy - półfinał w Adelajdzie, finał w Auckland i 4 runda Australian Open (porażka po zaciętej walce z późniejszym zwycięscą Safinem). Myślę, że w tym roku również dobrze przepracował okres przygotowawczy i będzie chciał powtórzyć dobre wyniki także w tym roku. Belg braki w posturze nadrabia szybkością i przeciwnik musi być przygotowany na to, że zanim zdobędzie punkt piłka kilka razy do niego wróci. Potrzeba niezłej kondycji, żeby wytrzymać z nim całe spotkanie. Nie sądze, żeby Sanguinetti przez święta ostro trenował nad kondycją.

A.Seppi - B.Pashanski 1 @1,498 Pinnacle

Tutaj głównie kieruje się większym ograniem na betonie młodego Włocha. Tylko w ubiegłym roku rozegrał więcej oficjalnych spotkań na hardzie niż Serb Pashanski w ostatnich 5 latach. Na szybszych nawierzchniach Seppi zanotował już kilka niezłych występów. Pashanski dzięki udanym występom w chalach na cegle nie musiał się tu przebijać przez kwale i pewnie głównie dlatego zdecydował się na przyjazd tutaj i zgarnięcie startowego. Tak na poważnie to jednak myślę, że serwis i ogranie na hardzie będzie tu miało kluczowe znaczenie. Forma obu panów to jednak spora niewiadoma więc nie gram tego grubo

------------
    PS. Byłoby bosko gdyby właśnie tak jak obecnie prezentowały się przez cały sezon wszystkie tematy turniejowe. Konkretnie, przejrzyście, elegancko. Mam nadzieję, że ze skutecznością też będzie dobrze

Do góry
    #473642 - 01/01/2006 23:04 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    Llama Offline
    Ana <3

heh, widać u wszystkich głód tenisa dopiero I rundy I turniejów w sezonie a typów jak na AO

zeby nie było offtopicznie.
    Ja z panów na dziś jestem najbardziej przekonany do Berdycha. i jego gram. reszta mi lekko śmierdzi, zobaczymy co jutro będzie emitować Eurosport.

Do góry
    #473643 - 01/01/2006 23:14 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
    Ciekawe jakie reakcje będą towarzyszyć przy oglądaniu wyników pierwszej rundy - obstawiam mniej więcej takie :

Podoba mi się F.Lopez z Hanescu. Techniczny rozrzucający po korcie tenis może sprawić trochę problemów tyczkowatemu Rumunowi, który woli wolniejsze mimo wszystko nawierzchnie gdzie ma więcej czasu aby się złożyć do uderzenia. Może też mieć tutaj problem ze specyficznym rotowanym podaniem Hiszpana. Odpuszczę sobie oczywiście 1r. (takie postanowienie noworoczne ) w pierwszych turniejach nowego sezonu. Lopez jest zbyt himerycznym zawodnikiem, a i Rumun może nagle przemienić się w automat do serwowania asów

Edit:

Również Youzhny powinien dać radę Bjorkmanowi. Michaił zawsze bardzo ładniej prezentował się w Doha. Warunki, atuty do tego posiada na pewno. Tylko ta psychika i zdrowie, tego czasami brakuje...

Edited by Fro_Lech (02/01/2006 00:53)

Do góry
    #473644 - 02/01/2006 10:24 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    !zari Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2005
    Rochus, Olivier v Sanguinetti, Davide ---1--- @1.50 SB

o tym meczu juz Goget sporo napisal. Oliver poprzedni rok zaczal bardzo udanie. widac ze gra teraz, z mysla o AO, o tym zeby jak najlepiej sie przygotowac. dobre wystepy rok temu w turniejach przed AO daly mu bardzo duzo, bo doszedl bardzo daleko. natomiast wloch ktory jest o 9 lat starszy, czasami nas zaskoczy i wygra w wyzej notowanym przeciwnikiem, ale nie dzis:) obaj zawodocy spotkali sie tylko raz i wtedy wygral Rochus: 2002 Copenhagen Hard 2-6 6-0 6-4.

Do góry
    #473645 - 02/01/2006 12:13 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    grabtom Offline
    old hand

Meldunek: 30/06/2002
    Witam wszystkich w Nowym Roku! Życzę wysokich wygranych.

Ja dzisiaj raczej się tylko poprzyglądam, fajnie że Eurosport się postarał i zapoda Qatar Open. Może ewentualnie coś lajtowo się capnie.

Mam małą uwagę do Modów, aby w pierwszym temacie, jeśli są turnieje w innej strefie czasowej, dodawać różnicę w godzinach w stosunku do czasu polskiego. Ja tam zawsze na początku tygodnia sprawdzam tutaj gdzie jest jaki czas i piczę w Zakładkach przy nazwie turnieju np. "Doha +2".

Wtym tygodniu wygląda to następująco:
    Doha +2
    Chennai +5
    Adelaide +9,5

Pozdrawiam,
    grabtom

Myślę, że da się to zrobić. Pzdr.

Edited by Fro_Lech (02/01/2006 12:19)

Do góry
    #473646 - 02/01/2006 12:51 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    Kameleon Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
    Witam wszystkich w nowym roku, życze wielu sukcesów

Z dzisiejszej oferty wybrałem takie spotkanie:

Chela-Karlovic @1.72

Spotkanie Argentyńczyka z dryblasem z Chorwacji. Ivo w ostatnich latach zaczynał sezon tragicznie, większość jego występów kończyła się na pierwszej rundzie:

1/2005 ATP Doha (QAT) Hard Nikolay Davydenko Ivo Karlovic 7-6(7) 6-3 First Round

2/2005 ATP Sydney (AUS) Hard Roko Karanusic Ivo Karlovic 7-6(3) 6-7(2) 7-6(1) q-First Round

1/2004 ATP Adelaide (AUS) Hard Wayne Arthurs Ivo Karlovic 6-7(5) 7-6(4) 7-5 First Round

2/2004 ATP Sydney (AUS) Hard Todd Larkham Ivo Karlovic 6-4 6-3 q-First Round

Do takich "imponujących" wyników Chorwata należy dodać jego niebyt dobra forme na Hardzie w zeszłych latach. W roku 2005 było 5-11 a dwa lata temu 8-12. Za zwycięstwem Cheli przemawia to, że błyszczał formą z reguły z początku sezonu oraz jego zwycięstwo na Chrwatem w ich jedynym spotkaniu.

Do góry
    #473647 - 02/01/2006 17:11 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    gismo Offline
    journeyman

Meldunek: 14/05/2005
    czy F.Mayer - J.Monaco (1) jest takie pewne? Jeśli chodzi o tenis to dopiero sie ucze więc prosze o pomoc. Szukałem troche info o tych tenisistach i wydaje mi sie dość prawdopodobne

Do góry
    #473648 - 02/01/2006 17:19 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    Master.com back Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 27/08/2004
    Quote:

czy F.Mayer - J.Monaco (1) jest takie pewne? Jeśli chodzi o tenis to dopiero sie ucze więc prosze o pomoc. Szukałem troche info o tych tenisistach i wydaje mi sie dość prawdopodobne

Pewne, niepewne, trudno powiedziec czy "Pewne", ale bardzo prawdopodobne, a tenis to o tyle specyficzna dyscyplina, w której ktos musi wygrac, remisu do tej pory nie widziałem;) Ale gorszy dzien, niedyspozyzja zawodnika i ...po meczu, bo nie jest to niestety druzynowa dyscyplina, ale jak widac po postach na forum bardzo popularna i dajaca wiele emocji, oby jak najbardziej pozytywnych.

Pozdrawiam i zycze wygranych.

Do góry
    #473649 - 02/01/2006 18:43 Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
    2 runda.

Ancic-Malisse (1) 1,77

Zrobił na mnie wrażenie Chorwat meczem z Clementem. Forma po sukcesie w PD cały czas wysoka. Francuz był bezradny przy serwisie Mario, a to już jest pozytywny czynnik. Fakt faktem Francuzi raczej zawsze w styczniu są dość ospali. Malisse strzelba forehandowa, bardzo silny serwis, dość 'gorąca' głowa - jak mu fh wchodzi to po zawodach... jak nie są problemy. Z Łuczakiem wybronił 14 z 16 bp(+5 setowych) i miał niby te 17 asów, dużo owszem, ale... takiego Luczaka powinien ograć bez większych problemów w spokojnych 2 setach Z mocno bijącami zawodnikami(takimi jak Mario) Malisse będzie miał kłopoty. Jutro czekają nas zapewne 3 sety, ale Australia to nie ziemia dla Belga... on czeka na turnieje w USA

Fyrstenberg/Matkowski-Vanek/Wang (1) 1,41
    Nasi popykali trochę w kwalach. Podłoże, piłki znają... Ciekawe co tutaj robi Vanek Startowe+ładne widoczki i magnesik się włączył heh Poważnie to nasi naprawdę nie powinni mieć problemów z ograniem przeciwników. I Vanek i Wang to nie są debliści. Para stworzona na potrzeby tylko tego turnieju, no i ta gładka porażka Wangu w singlu...

Do góry
    Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  rafal08