#473671 - 06/01/2006 00:31
Re: Doha, Adelaide, Chennai, 02-08.01
|
old hand
Meldunek: 30/08/2003
|
Ciekawy zakład w BAW na spotkanie Federera z Haasem... How many games will be played in the 1st set? poniżej 10.5 @ 1.57 Dla mnie to "pewka"  Jestem pewien ,że Haas przypomni sobie o swojej "nadzwyczajnej psychice".Dzisiaj już dawał próbkę umiejętności w tej dziedzinie podczas meczu z Youzhnyjem ,notabene ,który tworzył jeszcze komiczniejsze sytuacje na korcie. Według mnie Roger,nie tak jak zwykle,czyli w oklicach 6-7 gema złamie swojego rywala,a już na początku...Mam dziwne przeczucie ,że Tomy strasznie "spali się" w tym meczu...Poczekamy zobaczymy 
|
Do góry
|
|
|
|
#473674 - 06/01/2006 22:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/01/2006
|
Ja bym nie postawil zlotowki na Monflisa...chociaz bardzo go lubie i dzisiaj tez na niego stawialem w pojedynku z "ziemniaczanym"Volandrim. Takze ogladalem obydwa mecze( jak i poprzednie puszczane na eurosport) i sadze ze stawianie na Monflisa jest ( bez urazy ) niemądre. Federer w calym turnieju nie gral na 100% swoich mozliwosci bo poprostu nie musial. Jesli dokladnie obserowales jego gre to latwo mozna bylo zauwazyc ze gdy dochodzilo do tzw. " podbramkowych sytuacji" nie dawal szans przeciwnikom a gdy zdecydowanie prowadzil rzeczywiscie widac bylo pewną nonszalancje w jego grze  . Co do Monflisa to chlopak ma talent ale musi sie jeszcze duzo nauczyc by pokonac mistrza  . Gra za bardzo defensywnie a Ci kotrzy ogladali mecz wiedza co sie dzieje gdy murzynek probuje zaatakowac i biega do siatki  Chyba poprostu zle sie czuje w ataku  a z Ferdkiem defensywną grą nie wygra . Volandri dzis zagral abrdzo miernie popelnial duzo niewymuszonych bledow a i tak mogl wygrac seta> Zreszta Monflis wydawal sie bardzo zmeczony i ciekawy jestem co by sie stalo gdyby doszlo do 3 seta  Mysle ze sukcesem bedzie jesli Francuz ugra jutro seta....ale szczerze powiem ze nie chce mi sie w to wierzyc. Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#473675 - 06/01/2006 22:57
|
old hand
Meldunek: 30/06/2002
|
A ja uważam że to strata kasy. Zresztą kursy wszędzie znacznie wyższe - począwszy od 9,00 w Bet365 do 12 w Pinnaclu. Dzisiejszych spotkań nie oglądałem, wiadomo że Fedek nie gra na maksa, ale nawet część jego możliwości powinno wsytaczyć na Gaela. Szwajcar ma dużą przewagę zarówno psychiczną jak i umiejętności. W momentach w których trzeba grać dobrze, będzie grał dobrze. I nawet jak zobaczycz 2BP dla Monfilsa, to Roger walnie 2 asy i jest w domku.
Oczywiście można próbować szczęścia przeciw Federerowi, ale napewno nie na twardej nawierzchni i nie z takim rywalem jakim jest aktualnie Monfils. Chłopak ma potencjał, ale jeszcze poczekajmy.
|
Do góry
|
|
|
|
#473676 - 06/01/2006 23:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/08/2004
|
Monfils w jutrzejszym pojedynku moze napsuc Ferdkowi krwi tylko i wylacznie swoim serwisem. W dzisiejszym meczu dokladnie jednak pokazal co sie dzieje, gdy ten zawodzi. Ze stanu 2-0 w drugim secie na 2-4... Mimo wszystko uwazam, ze to jedyna jego bron na jutrzejszy dzien. A nie wierze, ze i ta go nie zawiedzie... Moim zdaniem, to w glownej mierze Volandri przegral drugiego seta a nie Monfils go wygral. Takze uwazam, ze 3 set, jesli by do niego doszlo moglby okazac sie pogrzebaniem szans na final czarnoskorego tenisisty. Federer - nie gra dobrze. Ale i taka gra pozwala mu zwyciezac pewnie. Hass naprawde gral bardzo dobrze. Jednak Federer przycisniety do muru potrafi sie skoncentrowac jak malo kto. W najwazniejszym momencie kazdego seta gra lepiej...powodujac nie rzadko kluczowe przelamanie przeciwnika. Podsumowujac. Nie widze szans na urwanie jutro seta szwajcarowi. A tym samym opuszczam ten mecz  Badz 2-0 dla Federera.
|
Do góry
|
|
|
|
#473677 - 06/01/2006 23:08
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Zawsze lepiej zagrać Monfilsa za grosze po takim kursie, niż grubo Federera po kursie 1,02, ale w tym wypadku granie Monfilsa to strata czasu, różnica dwóch klas, sama chęć gry nie wystarczy, tutaj potrzebne są umiejętnośći, nie przecze ze Gael ich nie posiada, ale w porównaniu z Rogerem blado to wygląda. Zagrać mógłbym przeciwko Federerowi kiedy po drugiej stronie siatki znajdzie sie Nadal, bądź Nalbi.
Schranzer
|
Do góry
|
|
|
|
#473678 - 07/01/2006 10:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/08/2005
|
Federer to win 2-1 ---@6.50--- SB mysle,ze tu innej opcji nie ma jak wygrana rogerza, ale monfils jednego seta moze mu urwac. po takim kursie mozna sie skusic
|
Do góry
|
|
|
|
#473679 - 07/01/2006 11:07
|
member
Meldunek: 16/12/2005
|
fedex musi miec kiedys słabszy sezon i mysle ze własnie to jest ten który zacznie od przegranej z młodzianem dysponujacym poteznym serwisem i forhendem 2 5,70 w profie
|
Do góry
|
|
|
|
#473681 - 07/01/2006 12:22
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/08/2005
|
jesli chodzi o ljube to nie gra tak dobrze jak w zeszlym roku... a vliegen zaskoczyl chyba wszystkich, ze doszedl az tak daleko i mysle,ze moze sie pokusic o zwyciestwo, kurs kolo 4.00 mozna zaryzykowac
a co do meczu moya-stepanek, moj typ to moya, to ze wszystkie mecze byly 3setowe to nie znaczy ze jest na straconej pozycji czy, to, ze dzis tez bedzie 3setowy pojedynek. nie zawsze tak jest, ze ten co latwiej przeszedl do polfinalu czy finalu wygra go. typ: moya
|
Do góry
|
|
|
|
|
|