#477724 - 07/01/2006 11:16
Sydney,Hobart,Canberra 8-13.01
|
MaSha Lover
Meldunek: 24/03/2005
|
Medibank International Miejscowość :Sydney, Australia Data: 8-13 Styczeń, 2005 Drabinki : 28M/32Q/16D
Nawierzchnia: Hardcourt/Outdoors
Pula Nagród: $600,000 INFO: ----- Oficjalna Strona Turnieju ----- Losowanie: Drabinki ----- Plan Gier ----- Scoreboard: Live
Live v 2 -----
================================
Moorilla Hobart International
Miejscowość: Hobart, Australia Data: 8-13 Styczeń, 2006 Drabinki: 32M/32Q/16D Nawierzchnia: Hardcourt/Outdoors Pula nagród: $145,000
INFO: ----- Oficjalna Strona Turnieju ----- Losowanie : Drabinki ----- Plan Gier ----- Scoreboard: 
Richard Luton Properties Canberra International
Miejscowość: Canberra, Australia Data: 8-13 Styczeń, 2006 Drabinki: 32M/32Q/16D Nawierzchnia: Hardcourt/Outdoors Pula nagród: $145,000
INFO: ----- Oficjalna Strona Turnieju ----- Losowanie : - ----- Plan Gier ----- Scoreboard: 
LINKI WTA: http://www.tenniscorner.net http://www.wtatour.com http://home17.inet.tele.dk/wta http://www.itftennis.com/womens/players http://www.wtaworld.com http://www.webpark.sk/vlmark/
Edited by -Piomil- (08/01/2006 01:11)
|
Do góry
|
|
|
|
#477725 - 08/01/2006 17:28
Re: Sydney,Hobart,Canberra 8-13.01
|
MaSha Lover
|
Im blizej AO tym liczba postow na dzien systematycznie sie podnosi  Ja sobie na nocke upatrzylem dwa typki  Samantha Stosur to beat Nicole Vaidisova @ 3,4 Jestem ogromnym fascynatem talentu Nicole ale kieruje sie przede wszystkim tym co obydwie zawodniczki pokazaly w zeszlym tygodniu i kurs na Australijke wydaje mi sie troszke przesadzony. Stosur po raz kolejny pokazla, ze magia australijskiego powietrza dziala na nią jak cudowny eliksir i wygrała wszystkie swoje singlowe spotkania na hopman cup pokazujac przy tym przede wszystkim znakomita dyspozycje serwisowa i bardzo duza regularnosc z koncowej linii. Nicole natomiast przegrala po barddzo slabym spotkaniu z Davenport, wygrala z Mirzą po meczu obfitujacym w proste bledy z obydwu stron i wygrala latwo z kontuzjowana zheng.Mecz moim zdaniem bedzie bliski , talent + mozliwosci ze strony Nicole, dyspozycja + mecz na terenie Australii ze strony Stosur , a ze remisu nie mozna postawic to wybieram wyzszy kurs  Hantuchova to beat Mirza @ 1,6 To co pokazala Sania na pokazowym turnieju w honk kongu mowi wiele o jej obecnej dyspozycji  Zeby doliczyc sie wszystkich niewymuszonych bledow z jej strony trzeba by przejsc w setki tysiecy liczb  dlatego statystycy uwzglednili jedynie paredziesiat po jej stronie w kazdym ze spotkan  Daniela zaczela sezon od polfinalu w Auckland gdzie ulegla gladko Zvonarovej, w tamtym tygodniu Hantuchova grala falami, przeplatala serie gemow wygranych i przegranych, teraz nie znajdzie lepszej rywalki na ustabilizowanie formy  Czynnikiem decydujacym w tym meczu bedzie moim zdaniem serwis, Daniela ma dobre warunki fizyczne, dysponuje dobrym serwisem(return tez nizego sobie) a Mirza bedzie returny na pewno bic caly czas z calej sily a 75% pilek bedzie ladowac w siatce lub poza kortem  Serwis to dla odmiany najslabszy element w grze hinduski i daniela nawet majac wahania formy w trakcie meczu powinna pare zlamac mizerne podanie przeciwniczki. Moze byc to mecz, w ktorym padnie rekordowa w historii tenisa ilosc niewymuszonych bledow jednak umiejetnosci i mimo wszystko dyspozcyja stoją moim zdnaiem zdecydowanie po stronie reprezentantki Słowacji. edit no i jeszcze Henin to beat Hingis 1,413  Dobiegaja glosy ze wszystkich stron, ze Justine do Sydney przyjechala w znakomitej dyspozycji i jest juz w pelni zdrowa oraz gotowa aby powrocic do wygrywania meczu za meczem. Martina natomiast rozważała w ogole wycofanie sie z turnieju i odpoczecie przed AO ale chyba nie chciala aby wygladalo to na to, ze boi sie JuJu  i zdecydowala sie jednak zagrac, w sumie to dobrze bo po porazce pierwszorundowej bedzie mogla spokojnie przygotowac sie do wielkiego szlema a po drugie zobaczy gdzie w tym momencie jest czolowka i czym sie rozni od czasow kiedy ona grala  Jesli Pennetta i Koukalova potrafily zdominowac na korcie szwajcarke to nie mam watpliwosci , ze potrafi to zerobic rowniez i Henin, a dodajac do tego wszystkiego jeszcze uraz ktorego w zeszlym tygodniu nabawila sie Martina to kurs na ten mecz nie wyglada tak najgorzej 
Edited by -Piomil- (08/01/2006 17:48)
|
Do góry
|
|
|
|
#477726 - 08/01/2006 17:53
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
J.Henin-Hardenne - M.Hingis 1 @1,43 PinnaclePrzy całej sympatii do Martiny to w ubiegłym tygodniu mimo półfinału jakoś mnie nie przekonała. Do tego w meczu z Pennettą przyplątał się jakiś uraz i pewnie jakaś blokada psychiczna przed kolejną poważniejszą kontuzją może się uruchomić. To już tydzień do AO więc o formę Belgijki jestem spokojny i napewno nie obijała się podczas tej przerwy w startach. W wywiadach wspominała, że chciałaby powtórzyć wynik z 2004 roku kiedy wygrała tutaj ten turniej. To będzie pierwszy poważny sprawdzian dla Hingis w meczu z zawodniczką ze światowej czołówki i myślę, że go obleje.
|
Do góry
|
|
|
|
#477727 - 09/01/2006 19:23
|
Tenis Trader
|
D.Safina (+ 3 hc) - S.Kuznetsova 1 @1,8 Prognozuję, że Dinara ugra seta z Kuzą i uda się jej pokryć handi. Siostra Marata w ubiegłym tygodniu pokazała, że jest w bardzo wysokiej formie i dopiero w półfinale turnieju w Gold Coast przegrała z rewelacyjną Czeszką Safarovą. Tutaj w I rundzie oddała Groenefeld tylko 3 gemy. Kuznetsova w I rundzie potrzebowała 3 setów żeby ograć Asagoe, która przed tygodniem odpadła po kiepskiej grze w I rundzie w Gold Coast z Sanchez Lorenzo. Kuznetsova wcześniej pokazała się na Hopman Cup, gdzie wygrała wszystkie 3 pojedynki bez straty seta ale Arvidsson, Ivanovic i Raymond to nie były super wymagające rywalki. W h2h 1:1 ale ostatnie spotkanie prawie 3 lata temu (wygrane zresztą przez Safinę). Kuznetsova w poprzednim sezonie tylko na cegle trzymała poziom na hardzie było już trochę gorzej. Zagram sobie jeszcze czystą jedynkę na Safinę, ale grubiej spróbuje handi  . P.Schnyder - D.Hantuchova 1 @1,556 PinnacleObie znają się jak łyse konie. W h2h 8:5 dla Schnyder  ...Patty pewnie lekko podrażniona nieudaną obroną tytułu w Gold Coast, gdzie przegrała z rewelacyjną Safarovą. Hantuchova formą nie błyszczy, dzisiaj też potrzebowała 3 setów na ogranie Mirzy, która jest daleka od swojej najlepszej dyspozycji, a w Auckland zaliczała 3-setówki z takimi gwiazdami jak Beygelzimer i Tzipora Obziler. W półfinale już z lepszą zawodniczką czyli Zvonarevą ugrała zaledwie 4 gemy. Danielka jeżeli nie chce się zajechać tymi 3-setówkami przed Australian Open to musi trochę spuścić z tonu. Z kolei Patty nie sądze,żeby pokpiła tutaj już pierwsze spotkanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#477728 - 09/01/2006 19:51
|
MaSha Lover
|
Quote:
D.Safina (+ 3 hc) - S.Kuznetsova 1 @1,8
Prognozuję, że Dinara ugra seta z Kuzą i uda się jej pokryć handi. Siostra Marata w ubiegłym tygodniu pokazała, że jest w bardzo wysokiej formie i dopiero w półfinale turnieju w Gold Coast przegrała z rewelacyjną Czeszką Safarovą. Tutaj w I rundzie oddała Groenefeld tylko 3 gemy. Kuznetsova w I rundzie potrzebowała 3 setów żeby ograć Asagoe, która przed tygodniem odpadła po kiepskiej grze w I rundzie w Gold Coast z Sanchez Lorenzo. Kuznetsova wcześniej pokazała się na Hopman Cup, gdzie wygrała wszystkie 3 pojedynki bez straty seta ale Arvidsson, Ivanovic i Raymond to nie były super wymagające rywalki. W h2h 1:1 ale ostatnie spotkanie prawie 3 lata temu (wygrane zresztą przez Safinę). Kuznetsova w poprzednim sezonie tylko na cegle trzymała poziom na hardzie było już trochę gorzej. Zagram sobie jeszcze czystą jedynkę na Safinę, ale grubiej spróbuje handi .
A ja natomiast zupelnie odwrotnie 
Kuzzy w wysmienitej formie podczas Hopmana, grala na bardzo wysokim poziomie nie pozostawiajac zludzen rywalkom co do pierwszego meczu z Asagoe to po pierwszym secie Kuzzy chyba sie leciutko rozluznila ale wyszlo na jej a Safina w spotkaniu z Safarovą jeszcze raz udowodnila, ze przyparta do muru ginie Jeśli Sveta zagra na tym poziomie jaki dotychczas prezentowala a Safina nie umyje twarzy( ) to w dalszych rundach bedziemy ogladac starsza z rosjanek Na moje oko to sprawa zadecyduje sie kto lepiej wypadnie w grze obronnej a tu nie mam watpliwosci , ze lepszą defensywą dysponuje Kuzzy( poslizgi, szpagaty itd )
Oprocz tego rowniez zagram sobie Schnyder  Daniela caly czas za bardzo nie chce mnie do siebie przekonac i pomimo zwyciestwa nie prezentuje jeszcze rownej i odpowiednio wysokiej formy...
I jednak z ciezkim sercem ale dokladam do tego Mauresmo. Czy nastapilo wielkie przelamanie po wygranie masters? mam nadzieje, ze tak Kłopoty serwisowe Any, dobra forma Momo(przynajmniej na treningach wyglada swietnie ) no i Amelie wygrywala juz tutaj kiedys tytul...
Edited by -Piomil- (09/01/2006 19:51)
|
Do góry
|
|
|
|
#477729 - 09/01/2006 20:02
|
Tenis Trader
|
Chwilka, chwilka jeszcze nie skończyłem L.Granville - J.Jackson 1 @1,5 Gamebookers W h2h 3:0 dla starszej z Amerykanek, czyli Granville. Przed tygodniem Laura w Auckland ograła inną Amerykankę Perry w 3 setach a w II rundzie odpadła z późniejszą triumfatorką Bartoli, wygrywając z Francuzką pierwszego seta. Tutaj w Hobart w I rundzie łatwo 6:2 6:3 ograła Ane Smashnovą. Jamea Jackson tydzien temu już w I rundzie dostała lanie od Tzipory (  ) Obziler 2:6 3:6 a już tutaj w I rundzie z problemami ograła w 3 setach Hiszpankę Pous-Tio 6:4 2:6 6:4, która na hardzie ma mizerne wyniki. Myślę, że Granville po raz czwarty już ogra swoją młodszą koleżankę.
|
Do góry
|
|
|
|
#477730 - 09/01/2006 20:40
|
Tenis Trader
|
Ach ten brak edycji, muszę sobie Moda tutaj załatwić N.Petrova - M.Kirilenko 1 @1,43 Gamebookers Obie spotkały się raz i wygrała Petrova 6:2 6:2 (dwa lata temu). Typuję na Petrovą głównie na podstawie tego co pokazały obie panie dotychczas w nowym roku. Przed tygodniem Kirilenko w Auckland po wygraniu z Bohmovą i Azarenką (III sety) ugrała zaledwie 2 gemy ze Zvonarevą. Petrova po demolkach z Diaz-Olivą,Doucheviną i Brandi w dwóch krótkich setach po wygraniu I seta z Bartoli zacięła się i skreczowała w 3 secie. Tutaj w Sydney w I rundzie rozwiała wątpliwości czy to coś poważnego znowu pokonując Brandi 6:1, 6:2. Kirilenko trafiła z kolei na Dulką zmęczoną Hopmanem, która przy stanie 4:6 0:3 skreczowała. Myślę, że Nadia nie pozostawi złudzeń młodszej koleżance a jakby się coś działo to grzecznie skreczuje, nie ryzykując urazu przed AO.
|
Do góry
|
|
|
|
#477734 - 10/01/2006 14:28
|
Tenis Trader
|
N.Vaidisova - D.Hantuchova 1 @1,681 Pinnacle Daniela dzielnie się trzyma co odbija się na moim portfelu. Myślę, jednak że na dzisiejszym meczu prześlizgiwanie się do kolejnych rund się skończy. Vaidisova mimo młodego wieku już zawodniczka światowej klasy, która w końcówce zeszłego roku radziła sobie znakomicie. Tutaj ograła będącą w dobrej formie Stosur a w II rundzie już bez problemowo Fedak. Zakładam, że Piomil napisze o tym meczu referat więc nie będę się rozpisywał 
|
Do góry
|
|
|
|
#477735 - 10/01/2006 16:22
|
MaSha Lover
|
Quote:
Zakładam, że Piomil napisze o tym meczu referat więc nie będę się rozpisywał
I ostrzenie 
rowniez zagram dzisiaj Nicole, nie mam zdania co do sveta-ana a na juju kurs troche lipny(pewnie i tak ją zagram) 
O co sie rozchodzi głównie w tym meczu moim zdaniem to regularnosc serwisowa. Vaidisova naprawde imponuje w tym turnieju, jej gra jest szybka, zdecydowana i przede wszystkim bardzo skuteczna, no i chyba juz czeszka zlapala regularnosc inaczej mowiac poczula sezon Daniela pomimo wygranej na Schnyder(szwajcarka grala z urazem kolana) nie przekonuje mnie do siebie na tyle abym mogl uwierzyc , ze wygra z Nicole Umiejetnosci defensywne Vaidisovej sa juz na tyle duze , ze moim zdaniem nawet przy tych pozytywnych seriach gemow kiedy Danieli siedzą uderzenia i trafia w koncowe centymetry kortu, bedzie potrafila sie wybronic i wykorzystac wszystkie okazje kiedy słowaczka bedzie w dołku i nie bedzie sie mogla odpowiednio skoncentrowac 
|
Do góry
|
|
|
|
#477736 - 10/01/2006 18:26
|
stranger
Meldunek: 10/01/2006
|
Witam!!! Jestem nowy na forum na dziś zaobserwowałem ciekawy meczyk proszę o wasze opinie
- Ivanovic Ana 1 --1,75 exp
obie spotkały sie w; Hyundai Hopman Cup '06
Kuznetsova; 1C Sofia Arvidsson W 7-6(7-3),6-4 1D Ana Ivanovic W 6-1,6-4 1B Lisa Raymond W 6-4,6-1
Ivanovic 1D Svetlana Kuznetsova L 1-6,4-6 1A Lisa Raymond W 6-2,6-4 1B Sofia Arvidsson W 6-3,6-1
zamieżam ten mecz zagrać za grubszą kaske jeśli ktoś ma jakieś opinie na ten mecz to prosze o podzielenie się nimi
|
Do góry
|
|
|
|
#477737 - 10/01/2006 19:22
|
MaSha Lover
|
Witamy  Nie za bardzo wiem o jaki typ Ci chodzi... Chcesz postawic na Ane Ivanovic? ale to niemozliwe sadzac po kursie wiec domyslam sie, ze chodzi o typ na Kuznetsovą tylko żle sie koledze wkleiło  W każym razie ja co do tego meczu mam taką opinie, ze jeden rabin by powiedzial , ze wygra Serbka a drugi rabin by powiedzial ze wygra rosjanka  Wyłącznie na czuja jednak typuje Ivanovic bo tak to zwykle bywa w tym sporcie , ze jak tydzien temu spotkaly sie dwie zawodniczki to tydzien pozniej najczesciej pada zupelnie odwrotny rezultat w stosunku co do ostatiego spotkania  Zapraszam Cie rowniez Pawle do zapoznania sie z regulaminem działu Tutaj 
|
Do góry
|
|
|
|
#477738 - 10/01/2006 22:32
|
veteran
Meldunek: 20/08/2005
|
Mysle ze warto na dzis zagrac tak Craybas J. - Santangelo M. 1 Cos mi sumienie podpowiada ze craybas dojdzie do polfinału  Medina A. - Bychkova E. 1 Nie wiem jak tam w tym sezonie gra Ekaterina ale mysle ze na dzisiejszym meczyku z Anabel sie jej przygoda skonczy i bedzie pewne zwyciestwo 2:0 
|
Do góry
|
|
|
|
#477739 - 10/01/2006 23:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
Granville- Kostanic 2 2.26 Prof Jeżeli info o kontuzji Laury jest potwierdzone to wydaje mi sie że moze jej nie starczyć sił na Chorwatke, która ograła tutaj nieźle grająca ostatnio na betonie Llagostere, ponadto Kostanic ostatnio nieźle sobie pogrywa na hardach we will see 
|
Do góry
|
|
|
|
#477740 - 11/01/2006 17:09
|
veteran
Meldunek: 20/08/2005
|
Medina A. - Peer S. 1 Co tu duzo mowic Anabel idzie jak burza i w tym turnieju widze ja w finale  Krajicek M. - Kostanic J. 1 Nie ma to tamto Krajicek ostro przeketuje Jelonka 2:0  Henin J. - Kuznetsova S. 1 Poprostu Justine to Justine powinno pojsc gladko szybko i bezbolesnie Nawołuje do poprawy usera Pawka  Rozumiem raz jaja zrobic ale dalej to juz przestaje smieszyc piszemy z sensem albo wstrzymujemy sie od glosu pozdrawiam
Edited by -Piomil- (11/01/2006 18:38)
|
Do góry
|
|
|
|
#477741 - 11/01/2006 18:00
|
Tenis Trader
|
pawka analizy pierwsza klasa  zwłaszcza, że można je skopiować i przykleić do każdego typu obojętnie czy z golfa czy z tenisa Ja troche poleje wode M.Krajicek - J.Kostanic 1 @1,46 PinnacleRewelacyjna 17-latka Holenderka, z dobrej strony pokazała się na turnieju Hopman Cup, gdzie Holandia sensacyjnie doszła do finału. Tutaj w Hobart bez problemu ograła Ani,Foretz i Bondarenko. Dla Chorwatki Kostanic awans do półfinału to i tak spory sukces biorąc pod uwagę fakt, że tydzień temu nawet nie przeszła kwalifikacji w Auckland. Dzisiaj po zaciętym spotkaniu pokonała Granville ale myślę, że młodsza siostra Rysia Krajicka to już za wysokie progi.
|
Do góry
|
|
|
|
#477742 - 11/01/2006 19:07
|
MaSha Lover
|
Gagliardi/Garbin - Vinci/Domachowska 1 1.909  Vinci ciagnie Marte za uszy ale ile to mzoe trwac  z calym szacunkiem dla Marty ale jej umiejetnosci deblowe to raczej nie jest delikatnie mowiac poziom swiatowy  W deblu trzeba sie wykazac sprytem, przegladem kortu i umiejetnosciami technicznymi wiec moimi faworytkami jest debel wlosko-szwajcarski u ktorych te umiejetnosci cenie duzo wyzej niz u naszej reprezentantki  Oczywiscie wskazane jest zagrac Vaidisovą @ 1.435  Schiavone dostała prezent od Clijsters w postaci awansu do polfinalu jednak przy tak dobrej dyspozycji Nicole jak w tym turnieju to raczej nie wydaje mi sie aby Wloszka byla w stanie awansowac do finalowej rozgrywki... Francesca nie bedzie w stanie przeciwstawic sie bombom serwisowym Czeszki a strzaly z returnów Nicole znajdują sie bardzo czesto w korcie w tym tygodniu i nie ma ona problemow z przelamywaniem rywalek(dzisiaj w nocy 1 seta mogla nawet wygrac 6-0 ale nie wykorzystala set balla przy 5-0 i sie troche zdekoncentrowala). Nicole jest dla mnie lepsza pod kazdym wzgledem, a na szybkich nawierzchniach jej atuty zyskuja dodatkową wartośc nad przeciwniczkami typu Schiavone. Medina-Peer 1 1.709 Shahar byla juz dzisiaj jedną noga poza turniejem ale chwile po pierwszym secie rain delay, konsultacja z trenerem i losy spotkania sie odwrocily, Medina natomiast kolejny pewny mecz bez straty seta i wydaje sie byc tutaj zdecydowana faworytka do wygranej w turnieju. Izraelka przed wszystkim ma od zawsze klopoty z serwisem, Anabel serwisowo wyglada solidnie, nie wybitnie ale zawsze na pewnym poziomie(wlasciwie to od przebudzenia na wiosne zeszlego roku ale niewazne  ) Z koncowej linii mniej wiecej tak samo ale serwis po stronie Hiszpanki i to on moim zdaniem zadecyduje o wygranej Mediny  Cho-Castano 1 1.714 Koreanka bardzo udanie rozpoczela sezon, w zeszlym tygodniu sezon, odpadla jednak po 3-setowym meczu ze Zvonareva bedaca wtedy w swietnej dyspozycji. Tutaj zaszla juz do polfinalu pokazujac po drodze bardzo dobra gre pokonujac po kolei solidną szwedke Arvidsson w dwoch setach, groźną i nieboliczalną finke Laine oraz po 3-setowym boju mocno serwującą leworęczną Czink, ktora odprawila wczesniej dwie znacznie wyzej notowane rywalki.Castano do tej pory w turnieju pokonywala rywalki grajace podobnie do niej czyli regularnie , nie za mocno , aby nie zepsuc. Udawalo sie ale Cho nie dosc , ze jest regularna(typowe u azjatek  ) to jeszcze potrafi konczyc pilki z glebi pola czego brakuje kolumbijce. Moim zdaniem baloniki Castano nie zdadzą egzaminu przeciwko plaskim uderzeniom i szybkim nogom koreanki.
|
Do góry
|
|
|
|
#477743 - 11/01/2006 21:30
|
Tenis Trader
|
Właśnie wahałem się nad tą Vaidisovą i czekałem na Piomila N.Vaidisova - F.Schiavone 1 @1,472 PinnacleNicola w tym turnieju prezentuje się bardzo ładnie, bez problemów ograła Daniele a wcześniej Stosur. Schiavone w kratke, w zeszłym tygodniu w 2 setach przegrała z Llagosterą, tutaj po łatwej wygranej z Sugiyamą miała spore problemy z Chinką Yan. Tak jak Piomil zaznaczył regularność, serwis, świeżość i wola walki po stronie Czeszki. Nicola myślę, że już w tym roku może spokojnie zagościć w pierwszej 10-tce a wspinanie się w rankingu powinna rozpocząć od awansu do finału w Sydney  .
|
Do góry
|
|
|
|
#477744 - 12/01/2006 14:36
|
Tenis Trader
|
M.Krajicek - I.Benesova 1 @1,524 PinnacleKrajicek dużo pewniej w drodze do finału, z dobrej strony pokazała się też tydzień temu w Hopman Cup. Czeszka Benesova tydzień temu ugrała zaledwie gema z Safiną w II rundzie w Gold Coast. Tutaj w Hobart po drodze do finału Iveta grała z samymi "ceglistkami" (nie licząc 33-letniej Frazier). Wszystkie mecze z wyjątkiem spotkania z Amerykanką roztrzygnęła dopiero w 3 setach. W Hobart środek lata i przy takiej temperaturze musi czuć trudy tych spotkań. Holenderka dużo świeższa, w półfinale spacerkiem odprawiła Kostanic. Myślę, że z Benesovą również nie będzie miała problemów i wygra drugi turniej WTA w swojej karierze.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|