Chyba czegos nie rozumiem. I co z tego kto tam gra ? Klub a kadra to dwie rozne rzeczy, rozumiem oburzenie na kwestie Arboledow i innych Polanskich w kontekscie repry bo sam jestem tego zdania ale co z tego, ze obcokrajowy graja w klubie? Nie wiem, to uwłacza Wiśle?
Po prostu to jest moje zdanie, o klasie klubu dla mnie świadczy to, czy potrafi wyszkolić i wprowadzić kilku młodych do składu, ewentualnie wytransferować.
Wisła w większości i tak ściąga szrot zagraniczny (powiesz Melikson, ale dla mnie większą różnicę w lidze robił Grosicki), ale ja to rozumiem w sumie, bo lepiej zapłacić murzynowi 2x mniej niż Polakowi, a mieć tą samą klasę gry (tutaj się już sprowadza do wychowania młodych piłkarzy, system wartości i takie tam). Tylko taki murzyn czy żyd to najemnik, przyszedł zgarnąć kasę, a czasem może się wypromować i iść dalej. Wątpie czy potrafią poprawnie napisać nazwę klubu.
Jak już idziemy dalej, to jak kluby będą stawiać tylko na transfery, to dalej będą ciągnąć szwabów czy inne wynalazki do reprezentacji, bo przecież w lidze nie będzie nikogo z Polski na poziomie.
Jeżeli w Jadze byłaby taka sytuacja jak w Wiśle to srałbym na wyniki, bo jesteśmy POLSKIM klubem, a nie mieszanką 100 krajów z jednym Polakiem w składzie. Obcokrajowcy - ok, ale z umiarem.