#502681 - 04/02/2006 17:58
Davis Cup - 1st round 10-12.02
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#502682 - 09/02/2006 11:39
Re: Davis Cup - 1st round 10-12.02
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Szwajcaria - Australia 1 @1,667 PinnacleMecz będzie rozgrywany na clayu w hali co moim zdaniem będzie mieć w tym spotkaniu decydujące znaczenie. Nie ma niestety Federera ale myślę, że Szwajcarzy poradzą sobie bez niego (zresztą wtedy kurs byłby z goła inny). Wawrinka na cegle moim zdaniem może w tym sezonie trochę namieszać, już w ubiegłym roku pokazał, że trzeba się z nim liczyć. Drugim wyznaczonym zawodnikiem do singla pewnie będzie Bastl albo Lammer. Australia przyjechała do Szwajcarii ze składem do bicia. Luczak jeszcze coś może potrafi na cegle, ale i tak wyniki na tej nawierzchni z zeszłego roku nie za specjalnie. Arthurs to już chodzące koniec kariery (przegrał na AO w I rundzie z Pashanskim). Halley zapewne zagra w deblu (o ile wogóle zagra) a Guccione na cegle to już wogóle nieporozumienie. Tak więc dwie wygrane Wawrinki uważam za pewnik, do tego wystarczy, że Bastl albo Lammer raz wygrają albo debel sobie poradzi i awansuje Szwajcaria.
|
Do góry
|
|
|
|
#502684 - 10/02/2006 03:44
|
aka Schranzer
|
Austria - Chorwacja 6/10
Jak dotąd z P. Davisa zagrałem wygraną Chorwacji. Na pierwszy rzut oka wydawać by się mogło że CRO izi, ale schodkiem dla Ljubicicia i kolegów będzie nawierzchnia, na której Ancic jak i Ljuba nie czują się najlepiej, ale zważywszy na poziom Austriaków, myślę ze Chorwaci sobie poradzą, jeśli Ancic wygra jedno ze swoich spotkań to nię będzie większych problemów z wygraną nad Austriakami. Pierwsze spotkanie będzie miało duży wpływ na przebieg kolejnych meczy. Jurgen jest lepszym 'klejowcem' od Ancica, ale ja szans dla Mario upatruje w długim pojedynku, który nie zakończy się po 3 setach. Ljubicic ograł tydzień temu Koubka choć na innej nawierzchni to jednak daje mu to przewagę psychiczną.
Szkoda ze na drużynę Niemiec, jak i samego Haasa mizerne kursy, może skuszę się na Kiefera. Grają moi ulubieńcy (głównie Tommy), także z czystej sympati będę kibicował ekipie zachodnich sąsiadów.
marcinek21 ja staram się grać w miarę rzadko spotkania z udziałem Dominika, z prostej przyczyny.. Dominik wyjątkowo lubi psuć mi humor, zagra dobre zawody w nieodpowiednim czasie. Gdyby grali na hardzie to nie miałbym wątpliwości kogo grać. Do Massu nie jestem przekonany, dlatego dla mnie NO BET, ale wybierając z dwojga złego, zagrałbym Massu.
Schranzer
Edited by Schranzer (10/02/2006 04:26)
|
Do góry
|
|
|
|
#502687 - 10/02/2006 14:34
|
aka Schranzer
|
Goget nie zgodze się z Tobą że Dominik miał łątwą drabinkę (za wyjątkiem I, II r), III runda Andrev, Dominik fajter decydujący set, Igor ma przewage jednego brejka, a tu po chwili brejk i jeszcze jeden brejk Dominika i final set kończy się wynikiem 6-4. Następnie Davydenko.. 2 sety wygrane, nie ważne jak grał Nikolaj, oglądałem calutkie spotkanie i podobał mi się Słowak, ale nie wytrzymał fizycznie, wyjechały go wcześniejsze 5 setówki, przegrał po trawjącym 5h spotkaniu, tylko ja tu pisze o innej nawierzchni, gdzie Hrbaty radzi sobie najlepiej. Zapewne Massu wygra, własna publika, jego nawierzchnia, same atuty, ale ja wole przyglądać się spokojnie SB  niż obgryzać paznokcie  Schranzer
|
Do góry
|
|
|
|
#502688 - 11/02/2006 10:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Chile-Słowacja (1) 1,35 debel Wczoraj Gonzo/Massu wyprowadzili Chile na prowadzenie 2-0 i mam nadzieję, że dzisiaj już będą chcieli załatwić sprawę i awansować do 2r. po deblu. We wczorajszym meczu Massu z Hrbatym bardzo dużo pomogła Chilijczykowi publiczność - 10 tys. fanatycznie dopingujących kibiców jest nie lada atutem gospodarzy. Obaj jednak narzekali na urazy - Massu problem z mieśniem prawej nogi , Hrbaty z łokciem(już z Massu grał na zastrzyku, który jednak niewiele pomógł, bo Słowak odczuwał ból podczas meczu). Słowacy raczej będą musieli wystawić do gry deblowej Dominika, ale skoro ten gra zaledwie na 50% swoich umiejętności no to niestety dziś mogą się pożegnać z obroną finału DC. Massu wierzę, że mimo wszystko wystąpi i on i Gonzo odpoczną sobie wystawiająć w niedzielę rezerwowych do singla. Ponadto Gonzo pewnie wypowiedział się nt. jutrzejszeo/dzisiejszego debla, pora o której zagrają będzie im sprzyjać, kort będzie trochę wolniejszy. Co rzeczywiście będzie atutem, bo Mertinak woli szybsze nawierzchnie - a przeciwko Gonzo zagrał b.dobrze serwisem i stawiał dzielny opór przez większość meczu. Jeśli nie będzie żadnych zmian(a raczej nie będzie) to Chile powinno zapewnić sobie awans już po deblu. Chociaż kurs strasznie psi Białoruś-Hiszpania (1) 1,53 debel Tutaj natomiast stawiam na formę i chęć zwycięstwa Białorusinów w konfrontacji z Hiszpanami. Wczoraj dwa świetne występy w singlu Mirnego i Voltchkova(chociaż tutaj to raczej słaba forma Ferrea niż mecz życia Vladka). Mirnyi nielubiany przez grających tenis z wiadomego względu  jednak w DC bardzo się mobilizuje, do tego 'jego' podłoże(teraflex,carpet) jego kraj i naprawdę rzadko komu udaje się pokonać w takich warunkach Maxa. Nawet taki niezły gracz jak Robredo nie miał za wiele wczoraj do powiedzenia w singlu. Poza tym jest jednym z najlepszych deblistów na świecie. Także reprezentacyjna para Mirnyi/Voltchkov spisuje się w Davisie bardzo dobrze... Nando/Lopez dość cieakawa para. Ale, jeśli Nando będzie często przy siatce to 'obawiam' się, że dość szybko Białorusini zdobędą 3 pkt. dającym im awans do 2r. i pogrom zwycięzcom Davisa z 2004 roku... Argentyna-Szwecja (1) 2,71 debel Nawierzchnia i kurs, tym się głównie sugeruję... Nalbi i Calleri grać debla potrafią, przeciwko sobie mają dwóch b.dobrych deblistów Bjorkmana/Aspelinna, ale po singlach raczej sami oni już nie wierzą w awans Szwedów... Kurs przesadzony i myślę, że warto spróbować to zagrać.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|