Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#503673 - 05/02/2006 16:38 Paryż, Pattaya City 6-12.02
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Open Gaz de France

Miejscowość : Paryż, Francja
Data : 6 - 12 luty
Drabinki : 28M/32Q/16D
Nawierzchnia : Greenset/Indoors
Pula Nagród :
$600,000

INFO :
-----
Oficjalna Strona Turnieju
-----
Losowanie : Drabinki

-----
Plan Gier
-----
Scoreboard http://www.opengazdefrance.com/live/live.html

-----

================================

Pattaya Open

Miejscowość : Pattaya Open, Tajlandia
Data : 6 - 12 luty
Drabinki : 32M/32Q/16D
Nawierzchnia : Hardcourt/Outdoors
Pula Nagród :
$170,000

INFO :
-----
Oficjalna Strona Turnieju
-----
Losowanie : Single || Deble

-----
Plan Gier
-----
Scoreboard : http://www.jirobkk.com/

-----

LINKI WTA:
http://www.tenniscorner.net
http://www.wtatour.com
http://home17.inet.tele.dk/wta
http://www.itftennis.com/womens/players
http://www.wtaworld.com

Edited by Gregov (06/02/2006 18:34)

Do góry
Bonus: Unibet
#503674 - 06/02/2006 11:21 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
W ATP tylko Davis Cup, więc czas się porozglądać za paniami

F.Pennetta - S.Mirza 1 @1,645 Pinnacle

Mirza dla mnie trochę przereklamowana zawodniczka, dużo punktów uzbierała na wiejskich turniejach, na większych imprezach spektakularnych sukcesów nie osiągała. Do tego jest to zawodniczka strasznie nieregularna, z mało przekonywującym serwisem. W grze na hali nie ma zbytniego doświadczenia, szczególnie na carpecie na którym zagrała do tej pory tylko 2 spotkania (przed 4 laty na turnieju w Indiach). Włoszka Pennetta zanotowała duży przeskok w ubiegłym roku i już nie tylko na cegle potrafi sobie radzić. W tym sezonie w Gold Coast doszła aż do finału, eliminując wcześniej Hingis. Pod koniec ubiegłego roku pograła trochę na hali, jedno spotkanie widziałem zresztą i Włoszka nie grała najgorzej. Jak każda ceglistka przede wszystkim jest regularna, nie stara się za szybko kończyć wymian a przy tak często robiącej błędy Hindusce taka taktyka powinna przynieść sukces. Za tydzień turniej w Indiach, więc możliwe, że Mirza traktuje występ w Paryżu przelotowo.

V.Razzano - K.Peschke 1 @1,769 Pinnacle

Nie przepadam za Razzano, ale dla mnie kurs dość atrakcyjny więc biorę. Francuzka u siebie, więc z motywacją nie powinno być problemów.Na AO doszła do III rundy gdzie odpadła z Henin. Mam nadzieję, że tą dwutygodniową przerwę Razzano dobrze spożytkowała. 30-letnia Czeszka Peschke z kolei po raz pierwszy w tym roku pokazała się w Japonii przed tygodniem, gdzie łatwo uległa kwalifikantce Obacie 1:6 2:6. Forma więc trochę chwiejna po dłuższej przerwie i będzie jej ciężko w przeciągu kilku dni coś zmienić. Z kondycją też mogą być problemy jeżeli dojdzie do 3 setów. Peschke od ładnych kilku lat na początek sezonu notuje mizerne rezultaty i dopiero w połowie sezonu przypomina sobie jak się gra w tenisa. W h2h 1:0 dla Czeszki po wygranej w Bieli na cegle 2 lata temu. Z jedną zawodniczką gospodarzy przegrała przed tygodniem i teraz może być podobnie.

E.Bychkova - H.Nagyova 1 @1,633 Pinnacle

27-letnia Słowaczka Nagyova, która obecnie zajmuje 151 miejsce w rankingu WTA od ładnych 3 lat notuje mało przekonywujące rezultaty. W tym roku pokazała się jedynie na AO gdzie przegrała już w I rundzie kwalifikacji z Hinduską Uberoi. Słowaczka najlepiej czuje się na cegle, a tutaj przyjdzie jej grać z młodą rosyjską strzelbą Bychkovą, która właśnie na twardych nawierchniach czuje się najlepiej. Młoda Rosjanka przyznam trochę mnie zawodzi, na AO po ograniu Koukalovej nie dała rady Włoszce Camerin. W końcówce ubiegłego roku zanotowała jednak kilka udanych występów. Biorąc jednak pod uwagę fatalne rezultaty Nagyovej z zeszłego roku i mało przekonywujący występ na AO, większe szanse daje Bychkovej.

Do góry
#503675 - 06/02/2006 12:47 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
arktos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/11/2004
Safina - Chakvetadze 2:0 @1,80 Interwetten

Sporo punktów do obrony ma w tym turnieju zwyciężczyni z ubiegłego roku Dinara Safiana,wyglada na to że będzie sie starać dotrzeć tutaj jak najdalej a że jest to wykonalne świadczą o tym jej dotychczasowe osiągnięcia w tym turnieju gdzie przed dwoma laty była w półfinale ulegając dopiero Clijsters w ubiegłym roku w pokonanym polu pozostawiła kilka dobrych zawodniczek z finałową przeciwniczką Mauresmo na czele.Choć tegoroczne wyniki nie napawają optymizmem to i tak są o wiele bardziej przekonywujące od tych osiąganych przez rodaczkę Anne Chakvetadze z którą Safina spotka się w pierwszej rundzie.Ubiegły rok był dla Chakvetadze tak naprawdę premierowym rokiem w rozgrywkach WTA nie licząc oczywiście kilku epizodów w latach poprzednich w których uczestniczyła jako utalentowana juniorka głownie dzięki dzikim kartą otrzymywanym od organizatorów turniejów.Jak widomo ten drugi rok w rozgrywkach dla wielu tenisistów bywa rokiem bardzo trudnym,gaśnie wówczas wiele talentów miejmy nadzieję że tak nie będzie z Chakvetadze tymniemniej jej tegoroczne osiągnięcia zdają się potwierdać tę regułę.
Reasumując Safina powinna wygrać to spotkanie jako że kurs nie zachęca do grania postanowiłem zagrać na dokładny wynik typując dwusetowe zwycięstwo Dinary.

Powodzenia

Do góry
#503676 - 06/02/2006 18:07 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
Salvador Dali Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/11/2004
w ramach uzupelnienia live Paryz http://www.opengazdefrance.com/live/live.html

dodane do pierwszego posta w temacie

Edited by Gregov (06/02/2006 18:32)

Do góry
#503677 - 06/02/2006 19:53 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
loipop Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/12/2004
panowie czy moge uzyskac jakies wasze opinie na temat pojedynku jutrzejszego golovin - domachowska 1.37 1 ? wydaje sie ze tattiana jest o wiele lepsza zawodniczka i kurs dosyc mnie zaskoczyl.prosilbym jednak o opinie expertow

Do góry
#503678 - 06/02/2006 19:59 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
Macias Offline
veteran

Meldunek: 18/11/2004
Tatka tak slabego startu nie miala nigdy... co wystep to niewypal, tym razem (powiedzmy) ze u siebie;), ale... Marta jest po 1.w jakiejs tam dobrej dyspozycji, 2. jesli w glowie nie przegra i forhand bedzie wchodzil, to moze szybko rozporawic sie z malo regularna w tym roku Golovin), ja tu widze niespodzianke, a juz napewno nie grac golovin po taki kursie, szanse okolo 50-50

Do góry
#503679 - 07/02/2006 07:43 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
arktos Offline
Carpal Tunnel

Smashnova - Bremond 2 @2,35 Interwetten

Muszę przyznać że wszystkie propozycje buków ustawiające Smashnova jako faworytke w spotkaniu które odbywa się w hali są dla mnie bardzo kontrowersyjne.Anna Smashnova znana jest przecież z bardzo słabej gry na szybkich kortach co oczywiście spowodaowane jest między innymi niskim wzrostem a juz występy halowe można nazwac tragicznymi(chyba jakieś przejawy klaustrofobi ).Dzisiejsza przeciwniczka Smashnovej, Severine Bremond znana szerzej pod nazwiskiem Beltrame to doświadczona 27-letnia Francuzka grająca w tourze od 1997 roku bez większych sukcesów.Jednakże potrafi ona zagrać na przyzwoitym poziomie co powinno zaowocować pokonaniem Smashnovej.

Powodzenia

Do góry
#503680 - 07/02/2006 09:53 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
herodot Offline
old hand

Meldunek: 13/04/2005
Smashnova - Bremond
Mecz dwóch Dam grających obecnie nic, Smashnova jest obecnie zupełnie bez formy, rozegrała dwa mecze na hardzie z którego jeden to szybka porazka z Suchą a drugi co już nie dziwi:) z Laurą Granville. Trafiła obecnie na przeciwnioczkę godną swojej formy, a mianowicie Bremond, korej jedynym atutem według mnie jest to, że gra u siebie:)
Wprawdzie muszę nadmienić, że w tym sezonie pograła nieco wiecej na hardzie udało jej sie nawet 4-krotnie wygrać w tym dwa mecze w kwalifikacjach obecnego turnieju, w trzeciej rundzie wpadła na młodą Ardvidsson i rużowo nie było 2-6 2-6 i jest to jej 4 porazka w tym sezonie.
Reasumując forma zawodniczki zupełnie nie wiadoma? Na kozysć przemawia urwanie seta Craybas(czy to sukces?), 3-6 4-6 z Domachowska w ubiegłym tygodniu i pirwsza runada w AO z Stosur 3-6 4-6 - według mnie raczej fartem aż tyle ugrała:).Więc w moim odczuciu dziś mecz ambitnej walki, a w takim zdecydowanie biore Smashnova ze względu na sentyment , umiejętności i przeczucie:)

Do góry
#503681 - 07/02/2006 10:00 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
arktos Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Smashnova - Bremond
zdecydowanie biore Smashnova ze względu na sentyment , umiejętności i przeczucie:)

Z całym szacunkiem ale ja jak mam przeczucie że sobie pierdne to wychodze żeby nie zageszczec atmosfery
A tak poważnie to ze względu na umiejetnosci gry Smashnovej na hali nikt o zdrowych zmysłach jej nie zagra.

Do góry
#503682 - 07/02/2006 10:17 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
herodot Offline
old hand

Quote:

Quote:

Smashnova - Bremond
zdecydowanie biore Smashnova ze względu na sentyment , umiejętności i przeczucie:)

Z całym szacunkiem ale ja jak mam przeczucie że sobie pierdne to wychodze żeby nie zageszczec atmosfery
A tak poważnie to ze względu na umiejetnosci gry Smashnovej na hali nikt o zdrowych zmysłach jej nie zagra.

Z całym szacunkiem ale nikt o zdrowych zmysłach nie zagra Bremond (przynajmniej za 10 złotych), ale żeczywiście przepraszam wszystkich, bo uczciwiej jest powiedzieć nikt przy zdrowych zmysłach nie zagra tego meczu (chyba ze jest milionerem) i nie szkoda mu pieniedzy, poprostu typowanie tu wyniku jest cięzkie i napewno nie do gry za wieksze pieniadze.

Do góry
#503683 - 07/02/2006 10:33 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
herodot Offline
old hand

Natomiast osobiście zagram dziś Razzano kurs w sts 1,7 ,w mojej opini ma ona dużo wieksze sanse na wygranie dzisiejszego meczu od swojej przeciwniczki Peschke .
Razzano w tym sezonie nie gram nic wielkiego , ale mimo to ograła sie juz troche, co prawda trudno tu mowić, że granie tb z Paty SCHNYDER to jakis sukces:), ale napewno grała juz z mocnymi przeciwniczkami jak własnie Paty czy Justine oczywiscie wtopy , ale jesli dodamy wygrane z Jeleną Dokic,
Conchita Martinez i Kutuzową to nawet porażka (po walce z Czink)nie wyglada tak zle oczywiśćie patrząc przez pryzmat meczu z Kvetą . Kveta Peschke w tym sezonie zagrała jeden mecz w ubiegłym tygodniu w Tokio gdzie zaliczyła wtopę 2-6 1-6 z Saori OBATA i jest to jej jedyny mecz(o ktorym wiem:)), więc wydaje mi sie że na własnym terenie Razzano nie powinna tego meczu przegrać , kurs nie mały więc decyduję sie

Do góry
#503684 - 07/02/2006 17:04 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
Według mnie nasza Marta przegra dziś z Golovin 0-2.... Tatiana nie pozwoli aby została ograna w 1 rundzie tak ważnego dla niej turnieju bo przecież rozgrywanego w Jej nowej oczyżnie.. Pozatym Marta nie ma za bardzo czym straszyc...

Drugim typem jest wygrana Pennety bo jest pop prstu lepsza i wygrac powinna choc jak wiemy nie zawsz wygywa lepszy.

Jednak ja się juz szykuje na pojedynek Safina- Razzano bo musze przyznac ze to co pokazała Safina w 1 rundzie to cos wielkiego i wydaje mi się że dojdzie w tym turnieju bardzo daleko a jej szanse na koncowy triumf okreslam nawet na 80% po prostu gra świetnie....

Do góry
#503685 - 07/02/2006 18:27 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
herodot Offline
old hand

Quote:

Według mnie nasza Marta przegra dziś z Golovin 0-2.... Tatiana nie pozwoli aby została ograna w 1 rundzie tak ważnego dla niej turnieju bo przecież rozgrywanego w Jej nowej oczyżnie.. Pozatym Marta nie ma za bardzo czym straszyc...

Nie moge się powstrzymać, aby tego nie skomentować
Przedewszystkim wolałbym abyś przedstawił nieco obszerniejsze uzasadnienie twoich wypowiedzi bo za duzo nie wnosza i przekonowujace nie sa!
Z swojej strony dodam to co mi sie nasowa o meczu Domachowskiej. Osobiście tego meczu nie gram , ale przemyśleń kilka mam, a mianowiecie Domachowska ograła sie troszeczke w ubiegłym tygodniu, grała finał który przegrała
mimo to możliwe ze zyskala nieco pewności siebie co pozwoliłoby nawiazać walkę z niewatpliwie lepszą tenisistką Golovin aczkolwiek ostatnio grajaca nierówno, a czasami nic nie grającą:).Trudno tu cokolwiek analizować nie mając wiedzy co do formy Golovin, po dzisiejszym meczu okaże sie czy ja łapie czy jeszcze daleko do tego. Innym faktem jest to że i bez formy może łatwo ograć Martę, ale czy postawiłbym na to pieniądze? Nie według mnie zwycieżczyni tego meczu i tak da mi zarobić w tym turnieju wiec dziś doradzam obserwować

Edited by Schranzer (07/02/2006 18:42)

Do góry
#503686 - 07/02/2006 20:39 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
mirekinter Offline
old hand

Herodot , przeszkadza Tobie że pisze mało obszernie. Ale co lepsze pisać tak obszernei jak Ty ( patrz Smashnova - Bremond ) ale tak mało skutecznie czy pisac mniej jak ja ale za to sensownie i z większym powdzeniem ( patrz Golovin- Marta) .. Sama sobie na to pytanie odpowiedz, tylko się nie rozpisuj za bardzo.. Pozdrawiam

Do góry
#503687 - 07/02/2006 21:04 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
herodot Offline
old hand

Quote:

Herodot , przeszkadza Tobie że pisze mało obszernie. Ale co lepsze pisać tak obszernei jak Ty ( patrz Smashnova - Bremond ) ale tak mało skutecznie czy pisac mniej jak ja ale za to sensownie i z większym powdzeniem ( patrz Golovin- Marta) .. Sama sobie na to pytanie odpowiedz, tylko się nie rozpisuj za bardzo.. Pozdrawiam

Jezu Nie pisze może jak Mrożek, ale wydawało mi się, że jestem jako tako rozumiany. Co prawda wykształcenie mam techniczne i z ortografią u mnie na bakier:), ale czytać ze zrozumieniem naszczeście umiem:)co niestety u ciebie szwankuje, a co do Anny Smashnovej to może przeczytaj sobie jeszcze raz mój post przyjacielu z niewłaściwej strony błoń:

Do góry
#503688 - 07/02/2006 21:09 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Dalszą dyskusję proszę przenieść na priv.

Do góry
#503689 - 07/02/2006 22:48 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
timeek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/01/2005
popieram to co pisze mirekinter. ziwzle ale skutecznie..najwazniejsze to byc przekonanym do swojego typu i pisac go z taka wlasnie intuicja, a to sie wyczuwa jak ktos tak pisze i gra ten typ nie za 2 zl... pisanie i przepisywanie jakis beznadziejnych dlugich opisow ze stron "znawcow" i supertyperow jest bez sensu...ja np wiem dlaczego Marta byla w finale w Ortisei..tez tam bylem...
Bo w Valgardenie jest fajny kompleks basenow z parujaca woda termalna na zewnatz !!! i super Apres Ski...tam to mozna sie zrelkasowac... a w Paryzu to tylko Gaz hehehe

Do góry
#503690 - 08/02/2006 07:48 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
mirekinter Offline
old hand

Herodot ja dobrze zrozumiałem Twojego posta i mysle że wszyscy go zrozumieli tak jak ja... Piszesz że zawodniczka jest bez formy i inne rzeczy przeciwko niej.. a potem piszesz o zaletach Jej przeciwniczki.. Więc chyba coś to znaczy? napisz dziś co sesnownego i podaj swój typ a nie pisz jakiś esejów bez zakonczenia bo czytajacy forum tego nie znoszą - patrz wypowiedz Timeek. I nie wchodż na tematy klubowe bo to nie to forum...

Do góry
#503691 - 08/02/2006 08:07 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
mirekinter Offline
old hand

Na dziś proponuje takie meczyki które ja osobiscie zagrałem..

Safina- Razzano 1 kurs w granicach 1,3......Młoda Rosjanka zawsze świetnie się prezentuje w turnieju w Paryżu a bodajże 2 lata temu nawet wygrała cały turniej..Razzano , co prawda gra u siebie..i bezposrednich pojedynkach prowadzi z Safiną 1 -0 ale nie poadzi sobie z bedącą na fali rosjanką...

Peer S. - Sanchez-Lorenzo M. 1 ..Sahar zagrała ładnie i co najwazniejsze efektywnie w 1 rundzie...Młodsza o Hispzanki o 8 lat ,, nigdy ze soba nie grały no to pora na 1-0 dla młodej Żydówki....kurs w granicach 1,5

na razie tyle może potem coś wrzuce

Do góry
#503692 - 08/02/2006 08:45 Re: Paryż, Pattaya City 6-12.02
Fozzie Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/03/2004
Na rozgzewkę mamy 4 mecze , niestety z udziałem nieobliczalnych pań i w turnieju gdzie wyniki 3 razy się zmieniają zanim ujrzymy ten właściwy, wiec gram naprawde za lightowe stawki.

Shahar Peer - Maria Sanchez Lorenzo

kurs: 1,45 (expekt)

W tym przypadku wybór jest prosty. Założyłem ze Maryśka powinna się pożegnać z tym turniejem już w 1 rundzie z Tanasugarn. W tej chwili poprzeczke ma wyżej zawieszoną i liczę, ze tym razem mnie nie zawiedzie i sie spakuje...
Uzasadnienie banalne, ale ja się tego trzymam.

Nuria Llagostera Vives - Aleksandra Wozniak

kurs: 2,40 (expekt)

Nasza kanadyjska rodaczka ostatnio osiąga całkiem niezłe wyniki, w 3 meczach w qwalach nie straciła seta, a w pierwszym meczu głównej części imprezy bez problemu, bo 6:3, 6:1 ograła całkiem niezłą Na Li, w tej sytuacji pomimo, ze kurs nie rzuca na kolana jestem skłonny zaufać kanadyjce...

Lourdes Dominguez Lino - Aiko Nakamura

kurs: 1,45 (expekt)

Zdecydowanie za Nakamurą przemawia nawierzchnia. Hiszpanka ten rok zaczeła na konczeniu imprez w I rundach, tym razem jest juz w drugiej, ale japonke stawiam znacznie wyzej niz Bondarenko. Nakamura dobrze wypadła w Australian Open, gdzie w III rundzie uległa Schnyder, a w tej imprezie w I rundzie wygrała z estonką Kanepi, która to w grudniu w Dubaju bez wiekszych problemów ograła nie kogo innego jak właśnie hiszpanke...

Tian Tian Sun - Catalina Castano

kurs: 2,15 (expekt)

Typ ryzykowny i troche na czuja, ale rozstawiona z nr 3 kolumbijka lubi grać w kratkę, licze, ze po tym jak wymkneła się Rodionowej( którą San pojechała w styczniu 6:0, 6:1) dzisiaj zrobi mi prezent i przegra, jeżeli bedzie inaczej wcale się nie zdziwię, w końcu ona jest tu faworytką.

pozdro i powodzenia wszystkim zycze...

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08