Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#522373 - 04/03/2006 19:26 TMS Indian Wells 10.03-19.03
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Pacific Life Open

Miejsce : Indian Wells, California, USA - 9 h
Drabinki : S96 D32
Nawierchnia : Hard
Pula Nagród :
$2,724,600

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Drabinki: Singles ||
Doubles || Singles QF
-----
Order of Play
-----
Scoreboard : Livescore
-----

================================

• Baza Linków
  • Regulamin KT
  • Podsumowanie Dnia
  • Nowy CZAT Tenisowy mecz.pl

• Do góry
    Bonus: Unibet
    #522374 - 08/03/2006 13:42 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
    Nie znam kursów wprawdzie, ale...

Lewa część drabinki kwali :

Bastl-Brzezicki (1) 1,7 GB
    Szwajcar potrafi słać asy, biega do siatki i ogólnie lubi szybsze nawierzchnie niż ziemia. Brzezicki to głównie baloniki po rogach kortu i brak kończącego uderzenia. Bastl wprawdzie w tym roku jeszcze nie wygrał żadnego meczu, ale w końcu kiedyś musi się przełamać i wygrać.

Benneteau-Jenkins (1) 1,3 - też za mało...no bet
    Młodzian ze stanów ogłaszany w zeszłym roku wielkim talentem jakoś wielkich postępów nie czyni. Wydaje mi się, że powinien już teraz sobie radzić z takim np. Kuznetsovem czy nawet Rettenmaierem... Cóż, a Francuz w USA osiąga bardzo dobre rezultaty jak na niedawnego przecież czelendżerowca. Dobry serwis do tego, a Jenkins póki co mega returnem nie dysponuje i wiele jeszcze pracy przed jankesem... Na razie dość mocno tutaj Julien.

Delic-Simon (2) 1,3 - tutaj sobie odpuszczę stanowczo za niski kurs...no bet
    Zerkam do notatek i przy Delicu znalazłem - opiera grę na serwisie, biega do siatki. Czyli jak z jego podaniem nie jest najciekawiej to jest problem. Simon natomiast lubi sobie postrzelać z końcowej linii, bo uderzenie kończącego posiada i to dość niezłe. W końcu się obudził i na początku sezonu trochę pograł, do tego ładnie grał. Simon już potwierdzał, że przeciwko rywalom którzy swoją grę opierają na serwisie dobrze sobie radzi. Ostatnio Calatrava i Moodie musieli uznać wyższość Simona. Także pewien pan rodem z Chorwacji nie wspomina miło tych spotkań z Francuzem...

Do góry
    #522375 - 08/03/2006 13:49 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    kardynal20 Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2004
    tak na szybko

S Sargsian (ARM) vs (14)K Kim (USA) 2

za 1.5 ja to biore wiadomo ze ormianin bez formy i przyechal znowu po wpisowe coby na zywnosc starczylo

D Hartfield (ARG) vs (21)J Morrison (USA) 2

clay kontra hard away kontra home jeff bez przymruzenia oka

M Russell (USA) vs (23)S Roitman (ARG) 1

to co wyzej w dodatku michael bardzo przywoicie sie prezentuje ostatnio

Do góry
    #522376 - 08/03/2006 14:06 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    Gregov Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
    też gram te spotkania, Kima mam po 1.6. Co do Russella to na hardzie gra bardzo dobrze i ze słabym na tej nawierzchni Roitmanem nie powinien mieć kłopotów. Martwi tylko mnie krecz Russella z Reynoldsem 10 dni temu. Gram też Patienca z Garcią po 1.4. Adrian ostatnio nie kończy spotkań, zresztą jakby tak prześledzić historie jego meczów to wyjdzie nam najcześciej kreczujący zawodnik ATP. W tym roku przegrywał z takimi "tuzami" jak Lacko, Smeets, Pade, więc solidny Patience jest dla mnie dużym faworytem.

Do góry
    #522377 - 08/03/2006 14:09 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Prawa część drabinki kwali :

Capdeville-Zimonjic (1) 1,46
    Heh czilijczyk zawodnik na tą chwilę jest specjalistą od kwali. Zimonjic potrafi zaskoczyć od czasu do czasu, ale tutaj nie miał szczęścia do losowania.

Giovanni Lapentti-Greul (1) 2,2 GB
    Nasz 'kochany' ekwadorski czołg powraca )) chcoaiaż w tym roku trochę pograł, ale występy ewidentnie bez echa Dam sobie na Lapenttiego...talent ma... umiejętności na american hard też posiada... Greul zdecydowanie za mało równy gracz, aby w pojedynku z Giovannim być faworytem. Kurs przesadzony. Typowy value bet.

Patience-A.Garcia (1) 1,4
    Adrian wszystko przegrał w tym roku, nazwiska jego pogromców lepiej nie wymieniać żeby do końca nie ośmieszać Garcii którego gra nawet przypadła mi do gustu i z nadzieją śledziłem jego karierę, ale niestety stanął w miejscu do tego doszły problemu ze zdrowiem i w tej chwili wygląda to bardzo przykro... Z solidnym na kwale i CH Patiencem w tym momencie chyba nie będzie wstanie wygrać...

Nie gram za nic na świecie meczu Sargsian-K.Kim , obaj dobrze się znają i to długo, obaj miewiają dziwne wyniki(ze wskazaniem na wiadomo kogo) , poza tym startowe za 1r. kwali jest hm.. chyba niezbyt duże, jeśli w ogóle takie jest .

Do góry
    #522378 - 08/03/2006 14:20 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    djkomos Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 03/05/2004
    Kwalifikacje zawsze niosą ze soba pewne ryzyko.
    Więc delikatnie:

Kubot - Simmonds 1 7/10
    Polak lepszy od Amerykanina który w tym roku zanotował następujące "osiągnięcia" : po kapie z J. Bakerem 7-6(6) 1-6 6-7(4), rownież porażka z Troyem Hahnem 4-6, 2-6 i z Morrisonem 3-6, 1-6. Wygral wprawdzie turniej ale byl to feature. Eliminował po kolei :Fugate, Obradovica, Wurtzmana,Wilsonoa by w finale pokonac Mirande 5-7 6-4 7-6
    Co takiego NIE może przekonywać. Kubotowi udało sie we Wrocławiu pokonać Fyrstemberga, Ascione, Zelenaya by przegrać po trzy setowym meczu z Zibem 6-4 4-6 1-6
    Nie są to jakieś wspaniale wyczyny ale mysle ze to Polak dzisiaj bedzie górą.

Można również spróbować dubla Łuczak - De Voest 1
    Morrison- Hartfield 1
    5/10

Do góry
    #522379 - 08/03/2006 14:31 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    hrabia Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2006
    Co do meczu Kubota ze Simondsem Polak wygląda na faworyta
    lecz pamietaj że nasi rodacy robią różne numery Łukasz też niczego sczególnego nie gra a jego przeciwnik to amerykanin wiec może być różnie

Edited by Goget (08/03/2006 14:48)

Do góry
    #522380 - 08/03/2006 15:03 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    Goget Offline
    Tenis Trader

P.Capdeville - N.Zimonjic 1 @1,46 Gamebookers

30-letni Serb Zimonjic to przede wszystkim dobry deblista i właśnie w tym celu przyjechał do Indian Wells. Występy w singlu sądząc po wynikach jakie osiąga ostatnio traktuje najwyraźniej jako przetarcie przed spotkaniami deblowymi. I tak od 1,5 roku zagrał tylko raz w I rundzie turnieju ATP (nie licząc chalengerów).W tym roku wystąpił w singlu jedynie w 2 turniejach ATP, przed tygodniem w Dubaju ograł go w II rundzie kwali Czech Klec. Capdeville ostatnio poprawił grę, ograł w ostatnich dwóch tygodniach kilku solidnych zawodników (Robredo, Karlovic, wyrównany mecz z Vliegenem). Napewno będzie chciał się pokazać tutaj z dobrej strony i myślę, że powinien sobie poradzić z deblistą Zimonjicem.

Do góry
    #522381 - 09/03/2006 11:40 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Wczoraj tylko Patience zawiódł, ale być może A.Garcia wraca do niezłej formy.

Delic-Ascione (1) 2,1
    Podanie Delica nie zawodzi a to ważny element w grze Amerykanina, do tego ograł dość gładko niezłego ostatnio Simona. Ascione miał przeciwko sobie w 1r. wiecznego rekonwalescenta Bogomolova z którym miał taką zapaść, że omal nie przegrał meczu, mimo prowadzenia 61 51... Właśnie te przestoje to bolączka Francuza, liczę że Delic skutecznie to wykorzysta.

Do góry
    #522382 - 09/03/2006 15:02 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    Goget Offline
    Tenis Trader

J.Bennetau - G.Bastl 1 @1,45 Gamebookers

Francuz ostatnio w zaskakująco dobrej formie, kto by się spodziewał, że typowy chalangerowiec namiesza trochę w turnieju ATP w Memphis dojdzie tam do połfinału i ogra Roddicka na jego własnych śmieciach (chorego czy nie). Ogólnie jednak na hardzie Bennetau czuje się chyba najlepiej. Wczoraj w I rundzie kwali odprawił w 2 setach Amerykanina Jenkinsa. Teraz zagra z 31-letnim Szwajcarem Bastlem i myślę, że nie będzie miał problemów z awansem. Bastl od dłuższego już czasu tragedia, czas chyba mysleć powoli o końcu kariery. W tym roku przed Indian Wells zagrał 5 razy i wszystkie pojedynki przegrał. Przed tygodniem w Dubaju dostał lanie od mało znanego Czecha Ivo Kleca 3:6 1:6. Tutaj przeszedł I rundę kwali dzięki szczęśliwemu losowaniu. Wygrana w dwóch setach ze słabiutkim na hardzie Argentyńczykiem Brzecickim jakoś mnie nie przekonuje. Brzezicki nawet 2 razy złamał Bastla, który zanotował w tym meczu 5 podwójnych i słaby procent pierwszego podania. Bastl z taką dyspozycją myślę, że nie ma co szukać w spotkaniu z Francuzem.

Do góry
    #522383 - 09/03/2006 23:34 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Delic poczekał na przestój Ascione'go i nie zawiódł...Jedziemy dalej...

Vik-Hernych (1) 1,75 Pinnacle
    Robin po fatalnym początku sezonu powoli się budzi i nieźle wypadł w Dubaiu. Regularność,świeżość powróciła. Wygląda też na to, że kontuzja już wyleczona(achilles). Vik to taki regularny przebijacz umiejętnie wykorzystujący błędy rywala i dobrze porusza się po korcie. Hernych trochę tych błędów jednak popełnia, mimo że ma kończące uderzenie(+przyzwoite podanie, chociaż nie zawsze) mecz może się roztrzygnąć na polu regularności. Vik również potrafi skończyć piłkę. Liczę też na jego mobilizację, zawsze spina się na te większe turnieje.

Do góry
    #522384 - 10/03/2006 09:32 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    italodisco70 Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 18/11/2004
    Salzenstein-Acasuso.

Pierwszy przebrnal eliminacje,pokonujac Maracha i Delgado w dwoch setach. "Zyd" gra na wlasnych smieciach,wprawdzie nie mial mocnych rywali,paragwajczyk raczej troche lepiej pogrywa na ziemi.Acasuso to spec od ziemi.Na hardzie zawsze zle sie czul,a w dodatku ostatnio skreczowal i od tego momentu nie gral.Nawierzchnia,krecz przeciwnika,kwalifikacje-wszystko przemawia za Amerykaninem.Stawka 9/10

Do góry
    #522385 - 10/03/2006 10:51 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    Goget Offline
    Tenis Trader

F.Mayer - M.Philippoussis 1 @1,61 Pinnacle

Panowie grają w Indian Wells na jednym z najwolniejszych hardów w Stanach co jest małym atutem dla ceglarzy, czyli również dla Mayera. Zresztą wysoki Niemiec na hardzie też grać potrafi, jak już przegrywał w tym roku to z silniejszymi rywalami. Przed tygodniem w Las Vegas ugrał nawet seta z późniejszym finalista Hewittem. Philippousis od dłuższego czasu boryka się z kontuzjami. Przed dwoma tygodniami ograł niby Robredo w 3 setach ale dzień później dostał lanie od Soderlinga. Potem odnowiła mu się kontuzja pleców i z występów w Las Vegas zrezygnował. Ogólnie Australijczyk opiera grę głównie na atomowym serwisie ale to może być za mało na Niemca. Kondycyjnie napewno Florian wypada lepiej a jak będzie Philippouissowi serwował na okrągło swoje firmowy drop shoty i starał się grać dłuższe wymiany to Mark padnie na korcie.

Do góry
    #522386 - 10/03/2006 12:36 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Reynolds za 1,5 z Querreyem toż to ciekawy prezent Querrey póki co możliwości maksymalnie na CH, ogólnie poziom jeszcze prezentuje fjuczersowy. Reynolds bardzo ograny mimo młodego wieku, ostatnio sporo przegrywał ale w tym przypadku nie ma to większego znaczenia. Salzenstein i G.Lapentti - jeden gra przeciwko leniowi który do tego ostatnio jakieś problemy ze zdrowiem i raczej słabo się spisywał podczas IW. Drugi z Fishem, który próbuje powrócić do czołówki hard-hitterów. Odpuściłem wczoraj granie Giovanniego, chciałem sprawdzić jak sobie poradzi z kimś regularniejszym od Greula i Taino został zmieciony... Oba dogi, ale jak ktoś chce dla zabawy/emocji zagrać to może to zrobić O Viku już wspominałem... więc w zasadzie to wszystko na dziś z ATP.

Do góry
    #522387 - 10/03/2006 12:53 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    Marcel Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
    a ja myśle , że duże szanse ma Kim . W dwóch meczach kwali nawet nie musiał bronic bp. Świetny procent piłek wygranych po 2 serwisie . Oczywiscie Juzny to nie Sargsian ani G-Lopez ale wiemy , że Misza jest strasznie nierówny . Pisze o tym bo w mixie kursik az 4.70 (po odjeciu podatku - 4.20 ) a w necie góra 3.10 bodaj
    Salzenstein i Lappetni także wyglądają ciekawie.

Do góry
    #522388 - 11/03/2006 15:50 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    Gregorian Offline
    old hand

Meldunek: 04/09/2005
    Dzisiaj rosyjski pojedynek Andreev i Tursunov. Admiralbet wystawil kursy takie same na obydwu zawodnikow na wysokosci 1,90. Mysle ze Andreeva stac na pokonanie Tursunova, i bardzo powaznie zastanawiam sie nad zagraniem wlasnie na Igora bo kursie 1,90. Czy ktos ma ochote podyskutowac na temat tego meczu ?

Do góry
    #522389 - 11/03/2006 17:41 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    sHybki Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 10/01/2005
    może go i stać ale ja raczej zagram Tursunova chociaz wydaje mi się że szanse są wyrównane gdyby to byl clay bez dwoch zdan gram Andreeva lecz tutaj Igor nie czuje sie dobrze w zeszlym roku odpadl juz w 1-szej rundzie z Ferrero.. z drugiej strony w tym roku w Sydney po trzysetówce tez na hardzie górą był Igor tak więc dyspozycja dnia powinna zaważyć...jeśli Tursunov bedzie miał wysoki procent serwisu to licze na dobry pojedynek i ze Dmitry przełamie passe dwoch porazek z rodakiem....

Do góry
    #522390 - 11/03/2006 17:47 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    Wino Offline
    enthusiast

Meldunek: 13/09/2005
    Ja na dziś ma dwa ciekawe mecze
    Luis Horna - Daniele Bracciali
    Według mnie Horna bez najmniejszego problemu powinien odprawić cieniutkiego Włocha. Ostatnia wygrana w turnieju w Acapulco gdzie odprawił miedzy innymi świetnego Gaudio a do tego słabiutka forma Braccialiego gdzie ostatnia jego porażka z nieznanym NIemcem Klec wedlug mnie sprawia że wynik w tym meczu moze byc tylko jeden. Pewna 1 do tego po kursie ok. 1,5 czyli niezle

Jose Acasuso - Andy Roddick
    Tutaj uważam iz warto sprobować zagrać na Acasuso szczegoulnie ze kurs powyrzej 4 a prawdopodobieństwo wejścia tego zdarzenia wedlug mnie jest niemale. W tym sezonie Roddick chyba moze jedynie czym postraszyć to nazwiskiem. Z koleji Acasuso po dobrym poczatku sezonu złapał kontuzje jednak niezbyt powazna i wedlug mnie dziś pokana Rordicka. Zdecydowanie bardziej przemawiają do mnie zwyciestwa nad niezlymi rywalami Acasusa niż ich brak w przypadku Rodicka i nie pomoga mu dzis nawet kibice. Typ: 1

Do góry
    #522391 - 12/03/2006 12:28 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    Goget Offline
    Tenis Trader

Na dzisiaj prognozy pogody optymistyczne, mam nadzieję, że uda się w komplecie rozegrać wszystkie spotkania

G.Monfilis-J.Morrison 1 @1,424 Pinnacle

Amerykanin Morisson wczoraj grał 2-godzinne 3-setowe spotkanie z Rumunem Pavelem, które ostatecznie wygrał 6:7 7:5 6:3. Rumun jednak cieniutko od dłuższego już czasu, więc nie przeceniałbym zwycięstwa Amerykanina. Morrison od ponad roku obija się po chalengerach w dodatku bez większych sukcesów. Tutaj oprócz meczu z Pavelem przebijał się jeszcze przez kwale (3-sety z Argentyńczykiem Hartfieldem i 2 sety z Chilijcyzkiem Garcią). Młody Francuz Monfils po finale w Doha w pierwszym tygodniu jakoś nie może się odnaleść i od tamtej pory przegrał 4 kolejne spotkania w tym przed tygodniem z Bjorkmanem. Napewno na te kiepskie wyniki miała wpływ choroba i problemy z kolanem. Skoro jednak zdecydował się wystartować, to raczej kontuzję już wyleczył. Co ciekawe obaj panowie spotkali się dokładnie rok temu w Indian Wells i wtedy górą był Monfils. Od tego czasu Monfils poprawił znacząco grę, a Morrison jak grał tak grał. Myślę, że Gael, który ma dobrą okazję na przerwanie złej passy nie zawiedzie i wygra.

D.Hrbaty - D.Bracciali 1 @1,469 Pinnacle

Bracciali wczoraj załatwił sporą liczbę osób, którzy stawiali na Horne. Peruwiańczyk jednak miał za sobą długie tournee na cegle po Ameryce Płd. zakończoną zwycięstwem w Acapulco więc miało prawo odpuścić i zresztą tak to wyglądało z przebiegu meczu. Hrbaty to zawodnik trochę nieobliczalny więc lekkie ryzyko jest jak wejdzie w pierwszy mecz tutaj. Odpadł jednak tydzień temu w Dubaju w I rundzie po 3-setach z dobrze dysponowanym tam Youzhnym więc miał trochę czasu na spokojny trening. Włoch Bracciali od 5 lat nikogo mocnego nie pokonał na hardzie (nikogo z pierwszej 100-tki Rankingu ATP). Przed tygodniem również w Dubaju ograł go łatwo Czech Klec, który później przegrał ze Schuettlerem. W h2h 1:0 dla Hrbatego, który pokonał Włocha u siebie na chalu w Słowacji w 2 setach. Ogólnie Słowak to dla mnie zawodnik dużo bardziej uniwersalny i z przeciętnym Włochem powinien sobie poradzić.

Do góry
    #522392 - 13/03/2006 11:44 Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
    T3NnIs Chi3F Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 21/08/2003
    TOTOMIX

SAFIN-DAWIDENKO (1) 1.65

Panowie spotkali sie juz niedawno w Katarze wynik 4-6 6-2 6-2 dla Marata, który wraca do tenisa w wielkim stylu, gra coraz lepiej i pewniej z meczu na mecz, Denko od Rolanda obnizył swoje loty, dla mnie (1)

ERLICH/RAM-NADAL/JUZNYJ (1) 1.60

Jeżeli nie będzie w tym spotkaniu żadnego przekrętu, to mecz zdecydowanie dla pary z Izraela, z całym szacunkiem do Rafy jego gra deblowa to jeszcze cień wystepów singlowych a dorzucając do tego Youzhnego nie wróżyłbym sukcesu w tym spotkaniu

HANLEY/ULLYETT-FYRSTENBERG/MATKOWSKI (1) 1.32

Jestem oczywiście patriotą , no ale bądzmy realistami nie moge grac wbrew sobie. Hanley/Ulyett to takie deblowe "Audi A6 2,5 TDI Quattro" bardziej doświadczoni w takich turniejach i przede wszystkim ograni, nasza para przeplatała ostatnio lepsze występy z gorszymi głównie na cegle, typ 2-0

KNOWLE/MELZER-MATHIEU/MONFILS (1) 1.37

Para Austriacka odnotowała już kilka dobrych występów na betonie w tym roku , grają ze soba regularnie debla z niezłym zawsze skutkiem, jeżeli dorzucimy do tego pule nagród w tym turnieju i range to mysle że zlepek singla francuskiego nie ma tutaj większych szans

ANCIC/LJUBICIC-CERMAK/FRIEDL (1) 1.40

Potwornie mocno bijący swoje piłki Hiterzy z Chorwacji przeciwko technikom ziemnym z Czech. Czesi pogrywali ostatnio głównie na cegle i też z różnym skutkiem, (przegrwali czasami z kolarzami w 3 setach), tutaj nawierzchnia zdecydowanie na korzyść Chorwatów chociaż nie jest za szybka jednakże Serwis tutaj moż eduzo załatwić , jeżeli dodamu jeszcze do tego technike Ljuby i coś Ancica jestem spokojny o wynik

Do góry
    Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08