#522374 - 08/03/2006 13:42
Re: TMS Indian Wells 10.03-19.03
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Nie znam kursów wprawdzie, ale... Lewa część drabinki kwali : Bastl-Brzezicki (1) 1,7 GB Szwajcar potrafi słać asy, biega do siatki i ogólnie lubi szybsze nawierzchnie niż ziemia. Brzezicki to głównie baloniki po rogach kortu i brak kończącego uderzenia. Bastl wprawdzie w tym roku jeszcze nie wygrał żadnego meczu, ale w końcu kiedyś musi się przełamać i wygrać. Benneteau-Jenkins (1) 1,3 - też za mało...no bet Młodzian ze stanów ogłaszany w zeszłym roku wielkim talentem jakoś wielkich postępów nie czyni. Wydaje mi się, że powinien już teraz sobie radzić z takim np. Kuznetsovem czy nawet Rettenmaierem... Cóż, a Francuz w USA osiąga bardzo dobre rezultaty jak na niedawnego przecież czelendżerowca. Dobry serwis do tego, a Jenkins póki co mega returnem nie dysponuje i wiele jeszcze pracy przed jankesem... Na razie dość mocno tutaj Julien. Delic-Simon (2) 1,3 - tutaj sobie odpuszczę stanowczo za niski kurs...no bet Zerkam do notatek i przy Delicu znalazłem - opiera grę na serwisie, biega do siatki. Czyli jak z jego podaniem nie jest najciekawiej to jest problem. Simon natomiast lubi sobie postrzelać z końcowej linii, bo uderzenie kończącego posiada i to dość niezłe. W końcu się obudził i na początku sezonu trochę pograł, do tego ładnie grał. Simon już potwierdzał, że przeciwko rywalom którzy swoją grę opierają na serwisie dobrze sobie radzi. Ostatnio Calatrava i Moodie musieli uznać wyższość Simona. Także pewien pan rodem z Chorwacji nie wspomina miło tych spotkań z Francuzem... 
|
Do góry
|
|
|
|
#522375 - 08/03/2006 13:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2004
|
tak na szybko S Sargsian (ARM) vs (14)K Kim (USA) 2 za 1.5 ja to biore wiadomo ze ormianin bez formy i przyechal znowu po wpisowe coby na zywnosc starczylo D Hartfield (ARG) vs (21)J Morrison (USA) 2 clay kontra hard away kontra home jeff bez przymruzenia oka  M Russell (USA) vs (23)S Roitman (ARG) 1 to co wyzej w dodatku michael bardzo przywoicie sie prezentuje ostatnio
|
Do góry
|
|
|
|
#522377 - 08/03/2006 14:09
|
Carpal Tunnel
|
Prawa część drabinki kwali : Capdeville-Zimonjic (1) 1,46 Heh czilijczyk zawodnik na tą chwilę jest specjalistą od kwali. Zimonjic potrafi zaskoczyć od czasu do czasu, ale tutaj nie miał szczęścia do losowania. Giovanni Lapentti-Greul (1) 2,2 GB  Nasz 'kochany' ekwadorski czołg powraca  )) chcoaiaż w tym roku trochę pograł, ale występy ewidentnie bez echa  Dam sobie na Lapenttiego...talent ma... umiejętności na american hard też posiada... Greul zdecydowanie za mało równy gracz, aby w pojedynku z Giovannim być faworytem. Kurs przesadzony. Typowy value bet. Patience-A.Garcia (1) 1,4 Adrian wszystko przegrał w tym roku, nazwiska jego pogromców lepiej nie wymieniać żeby do końca nie ośmieszać Garcii którego gra nawet przypadła mi do gustu i z nadzieją śledziłem jego karierę, ale niestety stanął w miejscu do tego doszły problemu ze zdrowiem i w tej chwili wygląda to bardzo przykro... Z solidnym na kwale i CH Patiencem w tym momencie chyba nie będzie wstanie wygrać... Nie gram za nic na świecie meczu Sargsian-K.Kim , obaj dobrze się znają i to długo, obaj miewiają dziwne wyniki(ze wskazaniem na wiadomo kogo) , poza tym startowe za 1r. kwali jest hm.. chyba niezbyt duże, jeśli w ogóle takie jest  .
|
Do góry
|
|
|
|
#522379 - 08/03/2006 14:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2006
|
Co do meczu Kubota ze Simondsem Polak wygląda na faworyta lecz pamietaj że nasi rodacy robią różne numery  Łukasz też niczego sczególnego nie gra a jego przeciwnik to amerykanin wiec może być różnie 
Edited by Goget (08/03/2006 14:48)
|
Do góry
|
|
|
|
#522383 - 09/03/2006 23:34
|
Carpal Tunnel
|
Delic poczekał na przestój Ascione'go i nie zawiódł...Jedziemy dalej... Vik-Hernych (1) 1,75 PinnacleRobin po fatalnym początku sezonu powoli się budzi i nieźle wypadł w Dubaiu. Regularność,świeżość powróciła. Wygląda też na to, że kontuzja już wyleczona(achilles). Vik to taki regularny przebijacz umiejętnie wykorzystujący błędy rywala i dobrze porusza się po korcie. Hernych trochę tych błędów jednak popełnia, mimo że ma kończące uderzenie(+przyzwoite podanie, chociaż nie zawsze) mecz może się roztrzygnąć na polu regularności. Vik również potrafi skończyć piłkę. Liczę też na jego mobilizację, zawsze spina się na te większe turnieje.
|
Do góry
|
|
|
|
#522384 - 10/03/2006 09:32
|
Pooh-Bah
Meldunek: 18/11/2004
|
Salzenstein-Acasuso.
Pierwszy przebrnal eliminacje,pokonujac Maracha i Delgado w dwoch setach. "Zyd" gra na wlasnych smieciach,wprawdzie nie mial mocnych rywali,paragwajczyk raczej troche lepiej pogrywa na ziemi.Acasuso to spec od ziemi.Na hardzie zawsze zle sie czul,a w dodatku ostatnio skreczowal i od tego momentu nie gral.Nawierzchnia,krecz przeciwnika,kwalifikacje-wszystko przemawia za Amerykaninem.Stawka 9/10
|
Do góry
|
|
|
|
#522385 - 10/03/2006 10:51
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
F.Mayer - M.Philippoussis 1 @1,61 PinnaclePanowie grają w Indian Wells na jednym z najwolniejszych hardów w Stanach co jest małym atutem dla ceglarzy, czyli również dla Mayera. Zresztą wysoki Niemiec na hardzie też grać potrafi, jak już przegrywał w tym roku to z silniejszymi rywalami. Przed tygodniem w Las Vegas ugrał nawet seta z późniejszym finalista Hewittem. Philippousis od dłuższego czasu boryka się z kontuzjami. Przed dwoma tygodniami ograł niby Robredo w 3 setach ale dzień później dostał lanie od Soderlinga. Potem odnowiła mu się kontuzja pleców i z występów w Las Vegas zrezygnował. Ogólnie Australijczyk opiera grę głównie na atomowym serwisie ale to może być za mało na Niemca. Kondycyjnie napewno Florian wypada lepiej a jak będzie Philippouissowi serwował na okrągło swoje firmowy drop shoty i starał się grać dłuższe wymiany to Mark padnie na korcie.
|
Do góry
|
|
|
|
#522386 - 10/03/2006 12:36
|
Carpal Tunnel
|
Reynolds za 1,5 z Querreyem toż to ciekawy prezent  Querrey póki co możliwości maksymalnie na CH, ogólnie poziom jeszcze prezentuje fjuczersowy. Reynolds bardzo ograny mimo młodego wieku, ostatnio sporo przegrywał ale w tym przypadku nie ma to większego znaczenia. Salzenstein i G.Lapentti - jeden gra przeciwko leniowi który do tego ostatnio jakieś problemy ze zdrowiem i raczej słabo się spisywał podczas IW. Drugi z Fishem, który próbuje powrócić do czołówki hard-hitterów. Odpuściłem wczoraj granie Giovanniego, chciałem sprawdzić jak sobie poradzi z kimś regularniejszym od Greula i Taino został zmieciony... Oba dogi, ale jak ktoś chce dla zabawy/emocji zagrać to może to zrobić  O Viku już wspominałem... więc w zasadzie to wszystko na dziś z ATP.
|
Do góry
|
|
|
|
#522390 - 11/03/2006 17:47
|
enthusiast
Meldunek: 13/09/2005
|
Ja na dziś ma dwa ciekawe mecze Luis Horna - Daniele Bracciali Według mnie Horna bez najmniejszego problemu powinien odprawić cieniutkiego Włocha. Ostatnia wygrana w turnieju w Acapulco gdzie odprawił miedzy innymi świetnego Gaudio a do tego słabiutka forma Braccialiego gdzie ostatnia jego porażka z nieznanym NIemcem Klec wedlug mnie sprawia że wynik w tym meczu moze byc tylko jeden. Pewna 1 do tego po kursie ok. 1,5 czyli niezle
Jose Acasuso - Andy Roddick Tutaj uważam iz warto sprobować zagrać na Acasuso szczegoulnie ze kurs powyrzej 4 a prawdopodobieństwo wejścia tego zdarzenia wedlug mnie jest niemale. W tym sezonie Roddick chyba moze jedynie czym postraszyć to nazwiskiem. Z koleji Acasuso po dobrym poczatku sezonu złapał kontuzje jednak niezbyt powazna i wedlug mnie dziś pokana Rordicka. Zdecydowanie bardziej przemawiają do mnie zwyciestwa nad niezlymi rywalami Acasusa niż ich brak w przypadku Rodicka i nie pomoga mu dzis nawet kibice. Typ: 1
|
Do góry
|
|
|
|
#522391 - 12/03/2006 12:28
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Na dzisiaj prognozy pogody optymistyczne, mam nadzieję, że uda się w komplecie rozegrać wszystkie spotkania G.Monfilis-J.Morrison 1 @1,424 PinnacleAmerykanin Morisson wczoraj grał 2-godzinne 3-setowe spotkanie z Rumunem Pavelem, które ostatecznie wygrał 6:7 7:5 6:3. Rumun jednak cieniutko od dłuższego już czasu, więc nie przeceniałbym zwycięstwa Amerykanina. Morrison od ponad roku obija się po chalengerach w dodatku bez większych sukcesów. Tutaj oprócz meczu z Pavelem przebijał się jeszcze przez kwale (3-sety z Argentyńczykiem Hartfieldem i 2 sety z Chilijcyzkiem Garcią). Młody Francuz Monfils po finale w Doha w pierwszym tygodniu jakoś nie może się odnaleść i od tamtej pory przegrał 4 kolejne spotkania w tym przed tygodniem z Bjorkmanem. Napewno na te kiepskie wyniki miała wpływ choroba i problemy z kolanem. Skoro jednak zdecydował się wystartować, to raczej kontuzję już wyleczył. Co ciekawe obaj panowie spotkali się dokładnie rok temu w Indian Wells i wtedy górą był Monfils. Od tego czasu Monfils poprawił znacząco grę, a Morrison jak grał tak grał. Myślę, że Gael, który ma dobrą okazję na przerwanie złej passy nie zawiedzie i wygra. D.Hrbaty - D.Bracciali 1 @1,469 PinnacleBracciali wczoraj załatwił sporą liczbę osób, którzy stawiali na Horne. Peruwiańczyk jednak miał za sobą długie tournee na cegle po Ameryce Płd. zakończoną zwycięstwem w Acapulco więc miało prawo odpuścić i zresztą tak to wyglądało z przebiegu meczu. Hrbaty to zawodnik trochę nieobliczalny więc lekkie ryzyko jest jak wejdzie w pierwszy mecz tutaj. Odpadł jednak tydzień temu w Dubaju w I rundzie po 3-setach z dobrze dysponowanym tam Youzhnym więc miał trochę czasu na spokojny trening. Włoch Bracciali od 5 lat nikogo mocnego nie pokonał na hardzie (nikogo z pierwszej 100-tki Rankingu ATP). Przed tygodniem również w Dubaju ograł go łatwo Czech Klec, który później przegrał ze Schuettlerem. W h2h 1:0 dla Hrbatego, który pokonał Włocha u siebie na chalu w Słowacji w 2 setach. Ogólnie Słowak to dla mnie zawodnik dużo bardziej uniwersalny i z przeciętnym Włochem powinien sobie poradzić.
|
Do góry
|
|
|
|
#522392 - 13/03/2006 11:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
TOTOMIXSAFIN-DAWIDENKO (1) 1.65 Panowie spotkali sie juz niedawno w Katarze wynik 4-6 6-2 6-2 dla Marata, który wraca do tenisa w wielkim stylu, gra coraz lepiej i pewniej z meczu na mecz, Denko od Rolanda obnizył swoje loty, dla mnie (1) ERLICH/RAM-NADAL/JUZNYJ (1) 1.60 Jeżeli nie będzie w tym spotkaniu żadnego przekrętu, to mecz zdecydowanie dla pary z Izraela, z całym szacunkiem do Rafy jego gra deblowa to jeszcze cień wystepów singlowych a dorzucając do tego Youzhnego nie wróżyłbym sukcesu w tym spotkaniu HANLEY/ULLYETT-FYRSTENBERG/MATKOWSKI (1) 1.32 Jestem oczywiście patriotą , no ale bądzmy realistami nie moge grac wbrew sobie. Hanley/Ulyett to takie deblowe "Audi A6 2,5 TDI Quattro"  bardziej doświadczoni w takich turniejach i przede wszystkim ograni, nasza para przeplatała ostatnio lepsze występy z gorszymi głównie na cegle, typ 2-0 KNOWLE/MELZER-MATHIEU/MONFILS (1) 1.37 Para Austriacka odnotowała już kilka dobrych występów na betonie w tym roku , grają ze soba regularnie debla z niezłym zawsze skutkiem, jeżeli dorzucimy do tego pule nagród w tym turnieju i range to mysle że zlepek singla francuskiego nie ma tutaj większych szans ANCIC/LJUBICIC-CERMAK/FRIEDL (1) 1.40 Potwornie mocno bijący swoje piłki Hiterzy z Chorwacji przeciwko technikom ziemnym z Czech. Czesi pogrywali ostatnio głównie na cegle i też z różnym skutkiem, (przegrwali czasami z kolarzami w 3 setach), tutaj nawierzchnia zdecydowanie na korzyść Chorwatów chociaż nie jest za szybka jednakże Serwis tutaj moż eduzo załatwić , jeżeli dodamu jeszcze do tego technike Ljuby i coś  Ancica jestem spokojny o wynik
|
Do góry
|
|
|
|
|
|