no uwaga dziś są mecze hiper mega ciekawe - mecz Ferrero z Srichaphanem chciałbym obejrzeć live ale niestety moja zajebista kablówka nigdzie mi go nie pokaże... Jednak bedzie sie czym po fascynować - ja tradycyjnie nie doszukuje sie niespodzianek no może tylko na Srichaphana ale to na końcu tylko stawiam mecze najpewniejsze...
zacznijmy od pań bo ich nie lubie - z kobitami na korcie jest że nigdy sie nie wie której akurta zła krew odchodzi a co za tym idzie gra na lekach przeciwbólowych albo i nie - która ma humor a która nie...
(1)J Henin-Hardenne (BEL) vs A Nakamura (JPN) - wiem że to mega niski kurs i generalnie narazie nie ma co tego meczu stawiać ale w dalszej części turnieju warto bedzie stawiać na Justine bo po tym co pokazała w meczu z Pironkovąjest dla mnie główną faworytką do zwycięstwa - nie psuła i ciągle atakowała nie pozwalając stać w miejscu swojej przeciwniczce - naprawde świetnie przygotowana
T Golovin (FRA) vs (17)G Dulko (ARG)- typ 1 w 3 setach- tak naprawde nie moge rozgryżć Dulko - wiem że graćpotrafi ale zawsze jak widze ją jak gra to akurat ma zły dzień dlatego raz że jej nie lubie a dwa że jej nie lubie

- natomiast Tatianka rozbiła Dominguez a Dulko mało nie straciłą seta z CohenAloro - poza tym Golovin przyjechała świetnie przygotowana do turnieju o czym pisałem wcześniej a Dulko przegrywała ostatni z Loit, Cervanową a nawet Nakamurą
M Kirilenko (RUS) vs A Chakvetadze (RUS) -typ 1 w 3 setach- Maria świetnie przygotowana do sezonu - bardzo dobre wyniki i gra w tym roku oraz gładka przeprawa z Asagoe
(12)M Kirilenko (RUS) d S Asagoe (JPN) 62 61
a Anna niby też dobry mecz ale wynik troszke gorszy
(22)A Chakvetadze (RUS) d V Kutuzova (UKR) 64 75
F Pennetta (ITA) vs Laine - typ 1- to chyba można nazwać pewniakiem - nie przepadam za Pennettą ale jej forma robi wrażenie a najbardziej przemawia za nią fakt że wygrywa ze słabszymi od siebie i nie zdarzają jej sie wpadki
raczej odmawiam stawiania na Bartoli i Li - choć są faworytkami to ich przeciwniczki troche śmierdzą niespodzianką
Panowie:
Roddick - Verdasco - typ 1 - po bardzo słabym początku teraz chyba Roddick sie przygotował o czym świadczyć może 6-0 z Acasuso dysponującym bardzo dobrym serwisem - Verdasco nie jest zły ale był o krok od porażki z Ivo Karloviciem który poza serwowaniem nie jest stworzony do gry w tenisa.
D Nalbandian (ARG) vs (Q)J Benneteau - typ 1- David może sie pomęczyć ale myśle że w tak ważnym turnieju zrobi wszystko aby nie dać pograć młokosowi - decydować będzie skuteczność drgich serwisów a ten jako jeden z najlepszych na Nalbandian
i mój rodzynek na koniec - Srichaphan-Ferrero - stawiam że Paradorn wrócił do formy z pierwszych dwóch setów AO z Kieferem czyli zanim nie odniósł kontuzji - grał naprawde fenomenalnie i gdyby nie kontuzja napewno wkońcu zwojowałby AO. Ferrero mało nie odpadł z przeciętnym choć zawsze groźnym w Ameryce Spadeą. Ale to spotkanie tylko dla odważnych