#5320439 - 21/04/2012 14:45
Re: Stuttgart, Fez 23-29.04.12
[Re: mln]
|
Arka Gdynia!
Meldunek: 09/07/2009
|
Cornet - Suarez Navarro 1.40 bet365 Hiszpanka Suarez Navarro to specjalistka od gry na ziemi, jest to bardzo niewygodna rywalka, przebija wszystko na drugą stronę, ostatnio bardzo dobrze rozpoczęła sezon na cegle - od finału w Barcelonie. Cornet ostatnio niezły rezultat w Kopenhadze, ale rywalki pokonała słabe. Grały ze soba 2-krotnie i 2 razy lepsza była Suarez Navarro. Dziś to ona jest zdecydowaną faworytką, zbyt wysoki ten kurs choć i tak spadł, bo wyjściowym był 1.50 Meusburger - Szavay 1.60 Bwindrugi typ z kwalifikacji w Stuttgarcie na dziś. Typ oczywiście przeciwko Szavay, która nie grała od maja, w rankingu WTA spadła do piątej setki. Meusburger może i się wynikami nie wyróżnia w ostatnim czasie, ale dziś powinna być górą, ciężko widzę by w pierwszym meczu turniejowym po takiej przerwie Szavay była w stanie powalczyć, takie powroty najczęściej kończą się szybkimi porażkami.
Edited by Goget (22/04/2012 21:24)
|
Do góry
|
|
|
|
#5324408 - 23/04/2012 21:08
|
I Love This Game
Meldunek: 13/07/2007
|
Timea Babos - Irina-Camelia Begu Kursy na te spotkanie dla mnie troche przeszacowane, To juz nawet nie chodzi o miejsce rankingowe, bowiem zawodniczki plasują sie blisko w punktacji rankingowej, odpowiednio 66 i 56 miejsce. Ale ja tu zwracam na forme zawodniczek, w obecnym sezonie w lepszej dyspozycji jak dla mnie jest zawodniczka, która według bukmacherzy nie daja w dzisiejszych zawodach większych szans. Begu jest dla mnie mniej rozegrana, co dzis moze wyjsc na korcie, i trzeba zaznaczyć nic wielkiego nie ugrała w bieżącym roku kalendarzowym, poza turniejem w Acapulco. Natomiast Timea, ta zawodniczkę bardziej cenie, jest bardzo utalentowana, naprawdę moze w przyszłości namieszać w turze. W obecnym sezonie trzyma pewny poziom z ktorego nie schodzi, i pnie sie w gore. Fachowcy powinni sie juz teraz ustawic w kolejce, zeby ja móc reprezentować i prowadzić na szczyty kariery. Przyjdzie jej dzisiaj zmierzyc sie na ziemnej nawierzchni, moze to troche odczuwać, bowiem ostatnio grywala na Hardzie, gdzie odniosła niezłe występy Finał w Monterrey i Półfinał Irapuato. Kursy w okolicach 2.50 jak dla mnie wyglądają atrakcyjnie to za mało powiedziane, chyba ze Timea ma jakos kontuzje lub cos w tym stylu , ale nic mi nie wiadomo na ten temat. Mam nadzieje ze jest w pelni sił i pozytywnie nastawiona do spotkania. W takim razie, moim skromnym zdaniem, ma bardzo duze szanse na odniesienie zwycięstwa z Irina. Zastanawiam sie co do dokładnego wyniku jaki moze pasc. Czynnikiem szczególnym moze byc jej ostatnia gra na innej nawierzchni, Irina juz w ostatnim turnieju grała na ziemi, wiec moze dojsc do trzech setów, bowiem wiecej czasu bedzie potrzebowała Timea na aklimatyzacje na korcie, ze tak powiem. Ale kort zweryfikuje wszystko. Trzymam kciuki i wierze  w Węgierkę. Timea Babos 2.50 Timea Babos 2-1 4.40
|
Do góry
|
|
|
|
#5330518 - 28/04/2012 23:09
|
I Love This Game
|
Petra Kvitova - Maria Sharapova
Ostatni pojedynek obu zawodniczek miał miejsce na Australian Open. I tez stawka pojedynku byl udział w finale zawodów. Tam ostatecznie wygrala Maria 6-2 3-6 6-4 gdzie ostatecznie w finale uległa Wiktorii Azarence 6-3 6-0. I scenariusz podobny jak z Australii, bowiem juz w finale czeka Azarenka na zwyciężczynie tego pojedynku. Dla Petry jest szansa na rewanż nad dzisiejsza przeciwniczką, za przegrany pojedynek z Australii. Tam tez Czeszka byla uznawana za faworytkę do odniesienia zwycięstwa, jak w dzisiejszym pojedynku. Bukmacherzy daja dzis tez wieksze szanse na zwycięstwo Petry, jak dla mnie troche nie adekwatne jest faworyzowanie Petry w dzisiejszym pojedynku. Petra od ostatniego przegranego meczu z Maria, zaskakująco obniżyła loty trzeba przyznać. Totalnie nie udane turnieje w Indian Wells,Miami, gdzie bardzo szybko odpadała z rywalizacji. Owszem ostatnio zanotowała zwycięską serie spotkan w Fed Cup z Errani,Schiavone, lecz trzeba przyznać zawodniczki z reprezentacji Włoch, nie za bardzo specjalizują sie w grze na kortach Indoor Hard gdzie byly rozgrywane zawody. Ze Schiavone doszło do spotkania w obecnym turnieju w 1/8 gdzie Flavia juz na swojej królowej nawierzchni nie sprostała Petrze, ale przyznać trzeba Włoszka strasznie obniżyła swoja gre w obecnym sezonie i nie przypomina tej zawodniczki do której przywykli kibice. Następnie w ćwierćfinale Czeszka pokonała Kerber ktora prezentuje sie bardzo solidnie trzeba przyznać. Co do Marii podejrzewam wielka chec u niej zeby dzis wyjść zwycięsko i znowu spotkać sie z Wiktoria w finale. W pierwszym spotkaniu w obecnym turnieju bez większych problemów pokonała Cornet, która na początku drugiego seta skreczowała, wiec Maria sie za duzo nie nagrała. Ale juz wczoraj bo heroicznej batalii wygranej z Samanta Stosur 6-7(5) 7-6(5) 7-5 moze dzis odczuwać zmęczenie, ale nie sadze, miała dłuższa przerwe ostatnio , wiec te spotkanie moze ja tylko uskrzydlić i dac wielka pewność siebie dzis na korcie.
Maria Sharapova 2.34 Maria Sharapova 0-2 4.15
|
Do góry
|
|
|
|
#5331101 - 29/04/2012 14:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
Azarenka, V - Sharapova, M [Handicap Gemów 0:4.5] Typ: 2 Kurs: 1.68
H2H 5-3 na korzyść Azarenki oraz dwa poprzednie, bezpośrednie pojedynki zdecydowanie wygrane przez Białorusinkę przemawiają za Viką. Jednak w Stuttgarcie nie spodziewam się tak jednostronnego pojedynku jak ostatnio. Szarapowa prezentuje się bowiem tutaj bardzo dobrze. Umiejętnie operuje serwisem, zmienia kierunki dzięki czemu swoim podaniem zdobywa dużo punktów (Azarenka z Moną Barthel wielokrotnie miała problemy z silnym serwisem rywalki, dziś może być podobnie). Również z głębi pola Szarapowa gra rozważnie. Nie jest to już dotychczas typowe dla niej łupania według zasady ile fabryka dała i staranie się by każdą akcję zakończyć w drugiej, góra trzeciej piłce. Dzięki temu Rosjanka gra precyzyjniej i popełnia mniej niewymuszonych błędów. Oczywiście nie zmienia to faktu, że Białorusinka pozostaje faworytką tego spotkania, tym niemniej jej forma w Stuttgarcie nie uzasadnia aż tak jednostronnego premiowania Azarenki. Dlatego tez spodziewam się, że Szarapowa stoczy wyrównany pojedynek i pokrycie handicapu +4.5 gema nie będzie problemem.
|
Do góry
|
|
|
|
#5331701 - 29/04/2012 23:16
|
I Love This Game
|
Victoria Azarenka - Maria Sharapova Naprawdę trudno jest określić faworytkę spotkania, kiedy obie zawodniczki bardzo sie cenni z osiągnięć sportowych i nie tylko. Chciałbym zeby spotkanie zakończyło sie remisem, ale niestety któraś z pan musi zwyciężyć i zebrać laury zwycięstwa w turnieju w Stuttgarcie. Maria wczoraj zagrała bardzo dobre spotkanie z Petra wygrane 6-4 7-6(3) , byla bardzo pewna na korcie, szczególnie dobrze operowała serwisem, jak i returnem. Te dwa elementy będą mieć bardzo dużą role dzis w spotkaniu z Wiki, i musi koniecznie na wysokim poziomie utrzymać te dwa elementy gry, jeśli marzy o zwycięstwie dzisiaj na korcie. Bowiem tam mozna znaleźć słabość gry Wiki, jest jeszcze jedna słaba strona gry Wiki, którą dostrzegłem w ostatnim spotkaniu, ale nie bede tego opisywał, tylko przyjrzę sie dzisiaj czy dalej to zle funkcjonuje na korcie. Victoria doszła do finału praktycznie takim samym scenariuszem jak Maria. W 1/8 wygrała z Petka po nieszczęśliwym zbiegu okoliczności i kontuzji Niemki (Niech wraca szybko do zdrowia) 6-2 4-4 ret. Podobnie jak zreszta Maria z Cornet. Następnie maraton w Ćwierćfinale z Barthel ostatecznie wygrany 6-4 6-7(3) 7-5 podobnie jak Maria z Sam. No i niestety w półfinale pokonała nasza Age 6-1 6-3 ale trzeba zaznaczyc ze Agnieszka grała z kontuzja i nie była w pełni dyspozycji, w drugim secie poprosiła Aga o przerwę medyczna i pomoc lekarza, ale niestety nie za duzo poprawiło to gre naszej zawodniczki. Ale trzeba przyznać ze to co gra Azarenka ostatnio na korcie, to można określić takim porównaniem. Ze gra jak Barcelona w pilce za swojej najlepszej kadencji ostatnio, nie ma praktycznie na nią po prostu rywali, od jakiegoś dłuższego czasu, gra jakby byla przysłana z innego wymiaru ze tak stwierdzę  . Ale ostatnio złapała jakby mały dołek, co dziś Masza może wykorzystać. Spotkanie zapowiada sie na wyrównane i podejrzewam bedzie potrzebna dogrywka w postaci trzeciego seta , żeby rozstrzygnąć losy spotkania. Powyżej 2.5 seta 2.35
|
Do góry
|
|
|
|
|
|