#5369007 - 27/05/2012 17:48
Re: ATP - French Open - 27.05-10.06
[Re: Goget]
|
tkliwy nihilista
Meldunek: 18/06/2006
|
otworzymy temat strzałem konkursowym  Jurgen Melzer vs Misza Berrer typ: Jurgen 3:1 kurs: 3,65 Faworytem buków zdecydowanie Profesor ~1.30, ale po takim kursie średnio to opłacalny, próbuję, więc CS. Misio Berrer przeszedł przez kwale bez straty seta i ostatnio ogólnie prezentuje nie najgorszy swój tenis, obeznanie z mączką ma, z Melzerem już grywał, znają się, oba pojedynki były dotychczas zacięte - 3 setowe, moim zdaniem jak najbardziej jest w stanie wziąć seta. Ale tylko seta - Melzer na równi pochyłej w dół, ale ciągle klasę lepszy niż Misiek. Korty Rolanda lubi bardzo, w końcu tu osiągnął największy sukces w karierze. Widzi mi się jego 2. runda, widzi mi się też choć set Miszy. A kurs do spróbowania 
|
Do góry
|
|
|
|
#5378715 - 01/06/2012 18:06
|
member
Meldunek: 17/11/2011
|
A. Seppi - F. Verdasco under 38 gemów @ 1.95 Betsson
Typ na dziś to under w meczu Hiszpana i Włocha. Mimo, iż obaj gracze w drugiej rundzie nie wygrali 3:0 (Seppi 3:2 z Kukushkinem, Verdasco 3:1 z Mullerem) to dzisiaj obstawiam pewne zwycięstwo Verdasco. Co ciekawe Hiszpan rozegrał już dwa tie-breaki, ale pozostałem 5 setów wygrywał 6:2 lub 6:3. Podobna sytuacja ma miejsce z Seppim. Sety w meczach Włocha są krótkie, z Kukushkinem oprócz 6:7 było 6:2, 2:6, 6:1, 6:2.
Verdasco jest faworytem tego spotkania. Wygrywał już z Włochem 2 razy w 2009 roku. Dzisiaj nie spodziewam się długich, męczących setów. Według mnie 0:3 dla Hiszpana, ewentualnie 1:3 po krótkich setach. W dzisiejszym dniu jest kilka ciekawych pojedynków, które będą na pewno zacięte i z duża ilością gemów, ale to spotkanie imo nie potrwa zbyt długo.
|
Do góry
|
|
|
|
#5385992 - 05/06/2012 20:44
|
I Love This Game
Meldunek: 13/07/2007
|
Novak Djokovic - Jo-Wilfried Tsonga
Pierwsze spotkanie ćwierćfinałowe w rywalizacji mężczyzn na paryskich kortach. A w nim nr.1 w rankingu Novak ktory jest faworytem w dzisiejszych zawodach. Droge do dzisiejszego spotkania miał łatwą, choc juz w ostatnim spotkaniu nie było gładko i przyjemnie. Z Andreasem Seppim 4-6 6-7(5) 6-3 7-5 6-3 stoczył bój i po dwóch setach sensacja wisiała w powietrzu, jednak potrafił sie w kryzysowym momencie pozbierać i ostatecznie przechylił szale zwycięstwa na swoja korzyść. Co do gospodarza Jo. Mozna powiedziec podobny scenariusz do Novaka, gdzie nie miał za duzych problemów z przeciwnikami. Ale juz w ostatnim meczu z Wawrinka 6-4 7-6(6) 3-6 3-6 6-4 tez po pięciu setowym spotkaniu zdołał przechylić szale zwycięstwa na swoja korzyść. Kursy na dane spotkanie wahają sie w granicach 1,15~1,20 na Novaka, natomiast na Jo zdecydowanie bardziej atrakcyjne wahają sie w okolicach 5.00. Jo to taki dla mnie fajter, jesli ma dzien i jest w formie ma duże możliwości, ma znakomite warunki fizyczne ale nie raz nie potrafi ich odpowiednio wykorzystać, ale dzis podejrzewam wykorzysta je do maksimum i dodatkowo pokaże swietny serwis jak i zabójczy forhend który nieraz wbija piłkę w kort. Obaj panowie nigdy na French Open nie odnosili zacnych sukcesów. Jo na kortach ziemnych traci na swej wartości i nie miewał dobrych startów. Ale gra u siebie i publika naprawdę moze go ponieść do wielkich rzeczy, na które go zdecydowanie stac. Mozna by rzec kiedy Jo odniesiesz sukces na swoich kortach, jak nie teraz, na pewno jest szansa bo Novak od jakiegoś czasu jest chimeryczny i można go pokonać.
Jo-Wilfried Tsonga 4.70 Jo-Wilfried Tsonga +2,5 seta 1.70
|
Do góry
|
|
|
|
|
|