#5425014 - 26/06/2012 17:12
Re: Chwila prawdy - za kim będziesz teraz "trzymał" na Euro?
[Re: Conrad]
|
aka Schranzer
Meldunek: 16/01/2005
|
Interesuję się historią nie mniej niż ty, ale nazywanie dzisiejszych Niemców zdrajcami woła o pomstwe do nieba. Prawda jest taka, że w Niemczech jest więcej życzliwych nam osób, niż Polaków życzliwych do Niemców.. Ja mam już dość pierdolenia o Jałcie, o 1939 roku.. Pracowałem dwukrotnie w Niemczech w czasach studenckich, do tego nie raz odwiedziałem duże miasta i nie spotkałem się z jakimś nieprzyjemnym incydentem, który utkwiłby mi w pamięci. Mało tego pracodawca wielokrotnie traktował mnie lepiej niż Niemców, bo wykonywałem swoją pracę solidnie. Nienawiść budzi agresję. 
|
Do góry
|
|
|
|
#5425045 - 26/06/2012 17:33
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Ja też dałem dla niemcow, ale nie dlatego, ze jestem zakamuflowana opcja niemiecka.
Po prostu Niemcy jak zwykle robia swoje, przyjezdzaja, wygrywaja, ida do przodu. Maja swietnego trenera, ktory odpowiednio dobiera zmiany, czego np Smuda tak zakochany w lidze niemieckiej moglby sie uczyc. Nie slychac o zadnych szopkach w ekipie, posadził Gomeza, ktory mu napykał bramki itp Wszystko wydaje sie perfekt.
Włosi też dobrze graja, ale mogli skonczyc angoli w 90 minut. Na wlasne zyczenie grali tak dlugo.
|
Do góry
|
|
|
|
#5425112 - 26/06/2012 18:12
|
$
Meldunek: 30/12/2002
|
si si no przecież pisałem że każdy ma prawo do własnego wyboru  są nowe czasy i racja najlepiej zapomnieć o błędach i budować lepszą przyszłość tylko jeżeli chodzi o mnie to ja na pewno nie będę trzymał kciuków za narodem niemieckim którzy wymordowali z zimną krwią w mieszkaniu mojego dziadka jego matke i ojca (100% Polska krew) na jego oczach itp  no ale mniejsza z tym oby było dużo emocji i goli 
|
Do góry
|
|
|
|
#5425141 - 26/06/2012 18:24
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Ale ja nie trzymam za nich kciuków. Są po prostu moim faworytem i tak byli nim rowniez przed turniejem. Gdyby juz odpadli to bym na nich nie zagłosował  Tak samo uwazalem, ze nie wyjdziemy z grupy. Proponuje jednak zakonczyc ta dyskusje, bo za chwile ktos wyleci z tekstem, ze jako Polak powinies pracowac w kraju itp 
|
Do góry
|
|
|
|
#5425308 - 26/06/2012 19:31
[Re: Rusty]
|
Sherlock Holmes
Meldunek: 17/08/2005
|
Interesuję się historią nie mniej niż ty, ale nazywanie dzisiejszych Niemców zdrajcami woła o pomstwe do nieba. Prawda jest taka, że w Niemczech jest więcej życzliwych nam osób, niż Polaków życzliwych do Niemców.. Ja mam już dość pierdolenia o Jałcie, o 1939 roku.. Pracowałem dwukrotnie w Niemczech w czasach studenckich, do tego nie raz odwiedziałem duże miasta i nie spotkałem się z jakimś nieprzyjemnym incydentem, który utkwiłby mi w pamięci. Mało tego pracodawca wielokrotnie traktował mnie lepiej niż Niemców, bo wykonywałem swoją pracę solidnie. Nienawiść budzi agresję.  15 lat pracowalem w Niemczech i mam podobne zdanie ,szacunek dla czlowieka dla zawodu ktory wykonujesz itd.
|
Do góry
|
|
|
|
#5425452 - 26/06/2012 20:14
[Re: lupus]
|
$
Meldunek: 30/12/2002
|
Proponuje jednak zakonczyc ta dyskusje, bo za chwile ktos wyleci z tekstem, ze jako Polak powinies pracowac w kraju itp ta odp lupus nie była do Ciebie  eee myślę że bez przesady z tym w końcu dzięki temu ktoś inny ma prace w Polsce i bezrobocie mniejsze  a do tego przylatuje na 10 dni w roku i wydaje na zakupy i rozrywke w ch kasy (wiecej z jakies 4x mnie kosztuje wypad do Polski niz na jakies Teneryfy) wiec takie są plusy emigrantów dla Polski w sumie można kibicować Niemcom bo wielka siła w ich obozie to Polacy w ataku  więc połowa pucharu należy sie nam 
|
Do góry
|
|
|
|
#5425599 - 26/06/2012 21:07
[Re: Rusty]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
to takie polskie...Kibicuję Niemcom No i dobrze że polskie, jak się nie podobają polskie zwyczaje to można zmienić obywatelstwo, zrobić cycki, i co tam dusza zapragnie.Niektórzy wolą takie zwyczaje. A Niemcom nikt ci nie broni kibicować, twoja sprawa.
|
Do góry
|
|
|
|
#5426307 - 27/06/2012 00:40
[Re: [T]-error]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
-error]Nigdy nie lubiłem Niemców i niemieckiego futbolu. Ale przyznaję, że na dziś grają najlepszy futbol, efektowny i efektywny - jak ktoś już wyżej napisał. I im kibicuję w półfinałach, skoro Anglicy już odpadli ...  Zresztą, ilu tam Niemców jest? 4 ? 5?  Ostatni mecz był trochę inny, ale ogólnie dzisiejsza reprezentacja Niemiec to już nie ta efektywna maszyna co kiedyś, o wiele więcej sytuacji dzisiaj marnują. Kiedyś taki Klinsmann szedł sam-na-sam to piłka była już w siatce, można było od razu "księgować" gola. Z drugiej strony ten trend (czy choroba) się przeniosła na inne drużyny. Portugalia też potrzebuje sporo szans aby coś przekonwertować w bramkę. Ostatni mecz Włochy - Anglia to już w ogóle pokaz braku skuteczności...
|
Do góry
|
|
|
|
|
|