#548326 - 02/04/2006 12:00
Bausch & Lomb Champ'ship - 3.04 - 9.04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#548328 - 03/04/2006 10:56
Re: Bausch & Lomb Champ'ship - 3.04 - 9.04
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/02/2006
|
Dulko - A. Bondarenko 1.42Naiwerzchnia zdecydowanie pod Argentynke. Bondarenko dobrze serwuje i jest lepsza na szybszych kortach, dla Giseli greenclay jest chyba idealny. Dulko ma w miare ustabilizowana forme bez wiekszych wpadek (chociaz poczatek sezonu miala przecietny), do tego jeszcze porazka z Loit ale wtedy Emilie grala naprawde swietnie. Oporcz tego gram Safine z Asagoe i Peer z Brandi ale pisac nie ma co. Shinobu i Krysia sa w tak slabej formie ze chyab tego nie trzeba nikomu udowadniac, Japonka moze powalczyc w deblu. Jak juz mowa o deblach to jeszcze dwa mecze za 1.27  Peschke/Schiavne - Russel/Ant. Serra Zan.  Groenefeld/Petrova - Tu/Zvonareva
|
Do góry
|
|
|
|
#548330 - 03/04/2006 11:35
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
 Witam wszystko z Fonbetu, nie wiem ale pamiętam że w tym turnieju zawsze sukcesy odnosiły zawodniczki grające głównie na cegle, tutejsza podłoga z zielonego clayu, jest szybkościa zblizona do kortów ziemnych, wieć upatrywałbym sukcesów u zawodniczek preferujących ten rodzaj podłoża  Dushevina V - Bychkova E (2) 2.30 Gram ten typ ponieważ nie mam w tej chwili argumentu, który mógłby mi cos zasugerować w związku z wygrana Very, która jest jakaś zagubiona ostatnimi czasy, Bychkova równiez nie należy do śmietanki, jednakże jej wystepy były ostatnio bardziej kolorowe Peng S - Martinez Granados C (2) 2.40 Tutaj to o czym mówiłem, zawodniczka rodem z mączki, gładko kwale, naprzeciw niej Shuai, która tak naprawde najlepiej czuje sie na hardach, czuje tutaj łatwe zwycięstwo Conchity, która prezentuje sie na wolniejszych kortach dużo lepiej od rywalki Bartoli M - Shaughnessy M (2) 2.00 Nie chce mi sie wierzyc iz Megann tak łatwo sie podda, przecież juz pokazała w tym roku że na wolniejszej nawierzchni czuej sie świetnie, mysle że jest to kolejna szansa, aby pokazać sie z jak najlpeszej strony, a gdzie jak nie u siebie. Marion swoja grą nie kłuje w oczy toteż zdecydowany typ na Amerykanke Medina Garrigues A - Dominguez Lino L (2) 2.20 Tutaj mogą się wszyscy zdiwić....Jest to kolejna laluchna z tych wszytskich clayówek, która ma charakter do walki, jest ku temu okazja i czemu akurat nie ma pokonać Mediny, która wiadomo, że jest zawodniczką lepszą jednakże tenis to gra błędów, a myśle że skoncentrowana Hiszpanka popełni ich mniej Dulko G - Bondarenko A (1) 1.40 Tutaj podzielam przedmówców, iz Dulko lubi takie nawierzchnie i tylko na takich cos osiąga. Rywalka lepiej sie czuje na szybszym korcie a to może mieć zdecydowanie duzy wpływ na przebieg meczu Dechy N - Ruano Pascual V (2) 2.40 Tutaj poszukałem sobie równiez małej niespodzianki. Virginia przez cały sezon prezentuje równa formę, gra na korcie na którym przeważnie wygrywała z lepszymi rywalkami od siebie... Francuzka zgubiła swoja formę i niewiadomo czy przed RG jeszcze ja odzyska. Jest to małe przygotowanie własnie do Rolanda i tutaj większe szanse dawałbym Hiszpance Pous Tio L - Bondarenko K (1) 1.50 Siostra Bondarenko podobna sytuacja jak z siostrą, naprzeciw niej zawodniczka z kraju gdzie gra sie przeważnie na cegle..wolny kort nie dla Bondów...przeciwniczka juz duzo wiecej bedzie wymagac niz panny z kwali 
|
Do góry
|
|
|
|
#548331 - 03/04/2006 11:44
|
old hand
Meldunek: 26/03/2005
|
A co z Martą warto ją grać dziś?? Na dzis :" Safina, Peer, Dulko nie powinny miec najmniejszych problemów a z debli peschke/ schavione .Kurs na domachowska calkiem przyzwoity 1.6 ?? CO myslicie??
|
Do góry
|
|
|
|
#548333 - 03/04/2006 12:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
Quote:
co do pojedynku PENG-Martinez Granados moje zdanie jest odemienne niz kolegi wyzej.W ostanim roku to Chinka lepiej grala na wolniejszych nawiezchniach!!!3 sety we frenchu z davenport(wiem ze lindsay na clayu to nie to samo co na hardzie ale...) pokonanie sugijamy golovin i paru naprawde dobrych zawodniczek.Natomiast Hiszpanka gra mało wystepuje czesto w slabych turnijach,jedyne co za nią przemawia to to ze przeszla kwale! dla mnie Peng za 1,5 8\10 Cukier a co myslisz o Frazier???
dla mnie no bet
|
Do góry
|
|
|
|
#548334 - 03/04/2006 12:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/04/2004
|
Peng - Martinez [1] 1.637 PinnacleBardziej typ przeciwko Martinez, niz dla Peng. Conczita jest juz bardzo wiekową zawodniczką, może cwany lis z niej, ale jestem ciekawey jak dzis zagra z chinką, która na clayu grala niezle w tamtym roku. Rok temu Peng odpadła z tego turnieju w 2 rundzie przegrywajać ze Zvonarieva w 3 secie 6-7/ to samo Martinez tylko, ze Ivanovic zmiazdzyla ja 6-36-0.. Kobiety sa ciezkie do stawiania, ale myśle, że czas Conczity w WTA zbliża się wielkimi krokami ku końcowi.. pomyliłeś Conchite Martinez z Conchitą Martinez-Granados . A dodatkowo w zeszłym roku Martinez nie przegrała z Ivanovic tylko z Jankovic
Edited by Gregov (03/04/2006 12:35)
|
Do góry
|
|
|
|
#548335 - 03/04/2006 12:43
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/04/2004
|
Martinez-Granados - racja.. Ivanovic ciagle przejezyczam z Jankovic  odnosnie to fakt i to jeszcze bardziej utwierdza mnie w typie  Granados to typowy czelendżerowiec, a Peng to raczej za wysokie progi jak dla niej mimo, że jest hiszpanką  ))) dzieki gregov za zwrocenie uwagi. Fakt faktem dziś Peng nie powinna mieć większych problemów z przejsciem do 2 rundy.
|
Do góry
|
|
|
|
#548338 - 04/04/2006 09:11
|
Pooh-Bah
|
Arvidsson - Granville 1.5Szwedka pokazala sie w tym roku z bardzo dobrej strony. To utalentowana zawodniczka, na pewno lepsza obecnie niz Granville. Laura sporo porazek w tym sezonie a Sofia sporo wygranych. Amerykanka przegrala juz w tym roku z Poutchova czy Perry wiec raczej nie pokona Arvidsson. Sequera - Ant.Serra Zan. 1.6Zanetti cieniutka i to jest bardziej typ przeciko niej. Rozegrala w tym roku 8 spotkan i wszystkie przegrala. Urwala tylko seta Ani, Shavay i Nakamurze takze osiagniecia ma swietne w tym roku. Sequera ograna w amerykanskich turniejach, powinna sobie poradzic z bardzo slabo grajaca Wloszka. Poczatek sezonu miala slaby ale potem coraz lepiej. Srebotnik - Castano 1.45Do tej pory dobry sezon w wykonaniu Srebotnik. I w deblu i w singlu gra naprawde niezle. Castano nie grala zle w tym roku ale ostatnio wyrazny spadek formy. Porazki z Bychova i Yuan bez wygranego seta i tylko jeden gem ugrany z Shuaghnessy. Takze stawiam na Srebotnik bo jest w duzo lepszej formie i tyle o tym meczu. Zvonareva - Diaz Oliva 1.4Rosjanka slabiutko w tym roku ale na pewno jest lepsza niz Diaz Oliva. Vera zatracila forme ale moze sie jeszcze odrodzi, szczegolnie, ze teraz ma w miare slaba rywalke i jest na to szansa. Mariana same wtopy, raz wygrala z Birnerova (krecz) i raz z BRandi ale ona jest kompletnie bez formy. Licze na Vere, nie placz tylko graj! Ruano P./Shaughnessy - Dushevina/Krajicek 1.41Morariu/Stubbs - Pratt/Stevenson 1.24O deblach krotko. Ruano/Schoughnessy moga tutaj dojsc nawet do finalu, obie zawodniczki lubia greenclay, sa bardzo doswwidczone i duzo lepsze niz duet Dushevina/Krajicek. Pratt ciagle zmienia partnerki, ona woli szybsze korty i nie sadzy aby sprawily niespodzianke, tym bardziej, ze Stevenson nie gra wysmienicie. Morariu doswiadczona dobra deblistka, Stubbs nikomu nie trzeba przedstawiac.
|
Do góry
|
|
|
|
#548344 - 04/04/2006 16:23
|
addict
Meldunek: 23/12/2005
|
Petrova- Bohmova +6,5 gema gamebookers Myślę, że po wczorajszej bardzo ładnej grze z Amerykanką Frazier (6-1 7-5) młoda czeszka zmobilizuje się na dzisiejszy mecz i nie "przestraszy się" dużo bardziej utytułowanej przeciwniczki. Dodatkowo licze, że Nadeżja (:D) nie bedzie grała na max swoich możliwości i nie będzie jej zależało na rozgromieniu młodziutkiej rywalki. Powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#548345 - 05/04/2006 09:16
|
Pooh-Bah
|
Safina - Peer 1.4Peer dobra na szybkie korty, niezly ma rok ale na wolniejszych kortach chyba sobie tak dobrze radzic nie bedzie. Dinara ma udany sezon, niezle forma, lubi tez clay wiec dla niej warunki sa duzo lepsze. Zreszta juz w tym roku troche osob na Safince zarobilo wiec nie ma co wiecej o tym meczu pisac. Powinny byc dwa sety i bez problemu Dina przejdzie dalej. Medina - Savchuk 1.45Savchuk mnie w tym roku zawodzi. Zdarzalo mi sie na nia postawic i prawie zawsze byly wtopy. Czas zeby oddala to co zabrala. Swietnie grala w Australii oraz w Antwerpii ale to takie zrywy. W miedzy czasie przegrala z Kloesel czy Sassi. Medina gra niezle na wolniejszych kortach a caly sezon dobrze gra w grze podwojnej. Olga jest jeszcze mloda i na pewno kiedys pokaze co potrafi ale na to jeszcze za wczensie. Schnyder - Raymond 1.31Kolejna zawodniczka ktora dobrze sie powinna czuc na tego typu kortach. Uniwersalna Patty Schnyder. Raymond dobrze gra na szybszej nawierzchni i chyba bardziej skupi sie na deblu bo tutaj ma wielkie osiagniecia. Dobiero co wygrala ze Stosur turniej wiec moze singla nieco odpusci tym bardziej, ze woli szybki hard, niezle serwuje lubi szybko konczyc wymiany bo w jej wieku nie da sie juz tak biegac jak to robia szalone szastolatki. Patty jak zagra na 70-80% mozliwosci to szybko wygra. A te dwa mecze stawka 1/10 zeby nie bylo nudno: Ruano P. - Ant. Serra Zan. 1,55 Shughnessy - Stosur 1.8Wczorajsza wygrany Serry byla dla mnie szokiem. Sequera nie umiala wygrac swojego podania stad tyle klopotow. Ruano nie jest frajerka, chociaz zdaje sobie sprawe, ze wiek i debel powoduje ze moze na maksa nie grac ale z drugiej strony po co by sie pchala do kwalifikacji. Nawierzchnia dla oby dobra ale mysle, ze Ruano wygra. W drugim meczu Megan ze Stosur rowniez uwazam, ze atutem Amerykanki jest nawierzchnia bowiem udowodnila w tym roku ze potrafi grac na wolniejszych kortach. Obie typowe deblistki ale w grze pojedynczej troszke lepsza jest Shughnessy, Samata jest grozna ale albo w Hopmanie albo w Australii na hardzie.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|