#548349 - 05/04/2006 22:11
Re: Bausch & Lomb Champ'ship - 3.04 - 9.04
|
addict
Meldunek: 23/12/2005
|
mmm...ale znalazłem sobie typka Safina to win Bausch and Lomb Championship @8.2 betfairSafina w tym sezonie pokazała, że potrafie uderzać mocne płaskie piłki i pokonac nawet te najlepsze rywalki (?!). Na ten turniej nie przyjechały najlepsze tenisistki tj. francuz, belgijki oraz shara i dav, więc te, któe przyjechały pozostają moim zdaniem do pokonania (bardziej pod względem psychicznym czyli nie przestraszyć się) Petrova, która pod presją może grać naprawde słabo; Schnyder wiemy jakie potrafi zagrac mecze gdzie odbija pilke w strone kibiców  ; Kuznetsova, która może odpadnie z kimś innym  a tak serio serwis nienajlepszy i siły najczesciej na pierwszego seta, więc jest do ogrania choć to będzie trudne; ewentualnie Schiavone i Vaidisova ale moim zdaniem one tlyko teoretycznie są lepszymi tenisistkami. Dodatkowo młodej Rosjance sprzyja nawierzchnia. Bardzo podoba mi sie ten typ, zagram go nawet 5/10 P.S. Widziałem dużo meczy Dinary i uważam że jeśli jest w formie i złąpie rytm gra naprawde tenis światowej klasy 
|
Do góry
|
|
|
|
#548350 - 06/04/2006 10:39
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/02/2006
|
Vesnina - Ruano P. 1.75Petrova - Shaughnessy 1.27Proponuje taki dubel ktory mocno zaatakuje stawka 8/10. Vesnina gra znow dobrze chociaz ma w tym roku przestoje ale nie bede juz jej wypominac jakis porazek z Pratt. Ona nie ma wiekszego doswiadczenia w grze na greenclayu ale wczoraj zdemolowala Penette oddajac zaledwie 3 gemy i na mnie to robi spore wrazenie. Ruano juz swoje w singlu zrobila, jedzie z kwalifikacji plus deble a jest wiekowa wiec starczy. Vesnina to mlody talent i mam nadzieje ze bede walczyc o kazda pilke. Zreszta Ruano miala super mega rywalke Serre Zanetti, ktora pokonal by nawet Stasio "Łyzwa" Łyzwinski a potem by pojechali razem sejmowym autkiem na koszt podatnika na wycieczke do slonecznej Italii. Drugi mecz bardzo ciekawy. Panie dobrze znaja sie z deble i tym razem bedzie to atut dla Nadii. Meghan nie grala wczoraj rewelacyjnie ze Stosur. Dala sie zlamac np. przy stanie *5-4 a potem miala *6-5 40-0 i bawila sie na przewagi, generalnie mnie ona juz w tej fazie rozgrywek nie przekonuje. Nie ma zbyt udanego sezonu a Nadia gra dosc Dobrze. Stracila wczoraj seta ale nie biore tego jakos bardzo pod uwage, niewiele dala szans rywalce na zlamanie i mysle, ze dzis bedzie gora. Ona akurat doskonale zla dobre i zle strony Amerykanki. Oczywiscie tak samo Meghan zna dobre i zle strony Rosjanki ale Nadia w singlu jest lepsza o dwie klasy.
|
Do góry
|
|
|
|
#548351 - 06/04/2006 10:47
|
addict
|
Ruano Pascual- Vesnina 6/10 Hiszpanka nieźle sobie radzi w tym turnieju ale jet raczej deblistką i w singlu radzi sobie średniawo. Uważam, że nie miała ona trudnych przeciwniczek (Dechy kompletnie bez formy), a teraz na jej drodze staje bardzo dobrze poczynająca sobie Rosjanka Vesnina. Według mnie rośnie nowa gwiazda rosyjskiego tenisa, ale może sie przelicze  . Gram Vesnine od jej pierwzego meczu w tym turnieju i uważam, że będzie jego największą niespodzianką. Kuznetsova- Medina Garrigues 2/10 Po wynikach widać, że Hiszpanka świetnie czuje się na ceglanych nawierzchniach. Pokazuje tutaj naprawde swoją siłę. Kiedyś pamiętam, że ograła Serene Williams bez specjalnych problemów więc może i teraz ?  . Dodatkowo minusem dla Svetlany będzie nie za dobry (zwłaszcza drugi) serwis, więc będzie łatwo o silny return na wolniejszej nawierzchni i częste przełamywanie serwisu. Kuznetsova chyba jednak nie podchodzi do tego turnieju "na maxa" bo straciła seta wczoraj ze szwedką Arvidsson, a myśle że Medina na clayu jest groźniejsza.  A.L. Groenefeld- D. Safina 9/10 Niemka jest porządną zawodniczką, ale narazie tylko jeden sukces w turnieju WTA, a mlodsza przeciwniczka ma juz 4. Myśle, że mecz będzie jednostronny co potwierdza ostatnia potyczka w tym roku w Sydney gdzie Dinara gładko wygrała 6-2 6-1. To jest mój dzisiejszy typ dnia ! Powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#548352 - 06/04/2006 10:55
|
addict
|
Petrova- Szołnezi 3/10 Amerykanka woli raczej korty twarde dlatego tak lekko, ale kilka powodów mam na ten typ: 1. Meghan u siebie, publiczność na pewno będzie jej pomagać 2. Ograła przecież JHH to czemu nie Nadeżje ? 3. Jeśli Szołnezi zagra ofensywnie to ciśnięta Petrova popełnia dużo błędów. 4. Dla mnie Petrova to większe drewno niż Rasiak i wogóle nie biega  5. Rosjanka prawie przegrała z dopiero ogrywającą sie w takich turniejach młodą Czeszką Bohmovą.
|
Do góry
|
|
|
|
#548355 - 06/04/2006 11:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/08/2004
|
punkt 5.:"Rosjanka prawie przegrała z dopiero ogrywającą sie w takich turniejach młodą Czeszką Bohmovą" Nadia Petrova (RUS)-Katerina Bohmova (CZE) 2-1 (6:1, 6:7(6), 6:3) Wedlug mnie to nie jest "prawie- przegranie"  ... przegrała w 2 secie w tie breaku, do 6, a jak wiadomo tie break to zazwyczaj "loteria"... co pokazała m.in. Stubs w deblu- ech, az nie chce sie wspominac. Wydaje mi sie, ze Petrova nie bedzie miała wiekszych problemow z Meghann, wczoraj ze Stosur, Shaughnessy rownizez zwyciezyła 7-5, 6-4, i nie było to "łatwe" zwyciestwo... A co do typu Safiny, zgadzam sie z Toba jak najbardziej  i to własnie ja najprawdopodobniej zagram z Vesnina w "dubel`ku", a moze zagrac 3 Rosjanki  . Mam nadzieje ze dzisiaj bedzie dzien Rosjanek, i zarowno Safina, Pietrova, jak i Vesnina wygraja...hmmm, czy nie za duzo??? Safina łatwo, naprawde łatwo przeszła 2 pierwsze mecze, z drugiej jednak strony Groenefeld wyeliminowala wczoraj Zwonarieva... jednak to chyba wszystko na co ja stac w tym turnieju...  Podsumowujac: Vesnina - Ruano P. 1 D. Safina- Groenefeld 1 Petrova- Shaughnessy 1 
|
Do góry
|
|
|
|
#548356 - 06/04/2006 11:29
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/08/2005
|
Petrova 6-1 6-7*(6-8) 6-3 zaledwie 3 bp miala czeszka i "prawie wygrala"  ogolnie bohmovej siedzial serwis(8 asow, ale i 5 df) i udalo jej sie wybraniac gemy serwisowe, doporowadzajac do taja ;-) i to by bylo na tyle, bo rosjkanka wygrala o 18 pilek wiecej od czeszki(ogolnie byla w kazdym elemencie lepsza);-) tak wiec izziiiii nadia ;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#548357 - 06/04/2006 12:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/08/2003
|
Petrova - Shaugnessy (2) 4.87 PinnacleA czemu nie. Nadia dopiero co zeszła z szybkiej nawierzchni, gdzie gra sie o 180 stopni inaczej niz na specyficznym zielonym clayu turnieju Bausch & Lomb. Megann lubi własnie te korty, i taki styl grania jaki prezentuje Petrova. Napewno bedzie tutaj duzo wymian w tym meczu, a jak wiemy Nadia do spokojnych przebijaczek nie należy, po drugie Stany,Floryda, tutaj dobrze sie gra zawodniczkom właśnie stąd. Naprawde nie rozumiem kursu prawie @5, to przeciez jest istana przesada i dyskryminacja potencjału Shaugnessy, który ma i to duży zobaczymy czy potrafi go wykorzystać  dodatkowo naprawde dobrze wygląda Safina za @1.6 + Vaidisova + Ruano/Shaugnessy 
|
Do góry
|
|
|
|
#548358 - 07/04/2006 10:52
Re: Bausch & Lomb Champ'ship - 3.04 - 9.04 *DELETED*
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
Post deleted by Schranzer
|
Do góry
|
|
|
|
#548361 - 09/04/2006 14:26
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
Panowie co to wczoraj za kontuzję złapała Schiavone?Czy to coś poważnego, czy po prostu zasłona dymna, aby się skupić na finale i nie stracic za dużo sił.Może chciały to skończyć w dwóch setach, a że się nie udało to poddały mecz?Co o tym myślicie?
|
Do góry
|
|
|
|
|
|