Strona 4 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#553078 - 14/04/2006 07:08 Re: Valencia, Houston 10-16.04
Juanka I. Chela Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/02/2006
Ludzie nie napalac sie tak mocne na te kwale. To wszystko jest dosc elastyczne i jakby sie zdarzylo, ze ktos wygra kto ma jechacna kwale to sie swiat nie zawali i zagra pewnie dzien pozniej. Ma to znaczenie ale nie walmy w ciemno tylko ze wzgledu, ze moze pojedzie.

Do góry
Bonus: Unibet
#553079 - 14/04/2006 07:17 Re: Valencia, Houston 10-16.04
W8inG4DeatH Offline
Nick Kyrgios, Jerzyk i Del Potro

Meldunek: 08/08/2004
Witam wszystkich typerow tenisa
Dzisiejsze mecze w Valenzii sa fajowe, wiec cos naskrobie.

Seppi VS Simon @1,55
Gracze o podobnych mozliwosciach. Wprawdzie Seppi jest zawodnikiem nieco bardziej doswiadczonym, ale Simon wydaje sie byc w lepszej formie. Kurs na niego powyzej 2,7 zdecydowanie sklania do postawienia na Simona. Dlatego mysle ze Seppi easy

Volandri VS Almagro @2,64
Kursy podobne jak w poprzednim meczu, ale tu mimo tego, ze Almagro na kleju pogrywa niczego sobie to do Volandriego chyba zawsze mu bedzie brakowalo tej solidnosci i talentu. Szukajacy dzis "pewniaka" na pewno wybiora ten mecz, dlatego upatruje tu zonka

Safin VS Gaudio @1,75
Gaudio na clayu to gwiazda i gdy tylko jest w formie, jak moze na to wskazywac wczorajsze zwyciestwo z Mayerem zaczyna sie na niego stawiac, a juz na pewno tylko odwazny stawia przeciwko niemu (nawet jesli na przeciwko niego staje takie nazwisko jak Safin. Marat po dluzszej przerwie na razie jeszcze do siebie nie przekonal. Korci gra na Gaudio wiec gram Marata

Verdasco VS Garcia-Lopez @2,64
Garcia-Lopez jest solidnym zawodnikiem na clayu, jednak wydaje sie, jakby swoje wygrane mecze przewaznie zawdzieczal slabszej dyspozycji przeciwnika. Verdasco to typowy fighter, a na takich chetnie sie stawia. Kurs @1,6 na Verdasco na ostatni mecz wieczorem to gratka, dlatego gram na Gacie-Lopeza

Pozdro i wysokich wygranych

Do góry
#553080 - 14/04/2006 08:04 Re: Valencia, Houston 10-16.04
Deker Offline
newbie

Meldunek: 07/09/2005
Hello wszystkim. W każdym turnieju staram sie szukać"2" w tenisie ;] i dzisiaj najbardziej prawdopodobną,która może wejść wydaje mi się pojedynek Roddicka z Hassem. Jak tenis bywa nie obliczalny można było się przekonać rok temu, gdy stworzony wyłącznie do wygrywania na szybkich nawierzchniach Roddick, został zwycięzcą turnieju na ziemi :> I jak na poczatku tygodnia ktos pisał zwycięstwo takich asow szybkich kortow jak Roddick czy Sampras w tym turnieju wynikaja glownie z marnej obsady tego turnieju. I to prawda, wystarczy popatrzec kto zostal jeszcze w grze!
Kto był? Sredni zawodnicy zawodowego tenisa mezczyzn. Tommy Hass ostatnia przeszkoda Roddicka, czy Andy Roddick ostatnia przeszkoda Hassa do zwycięstwa, bo nie wyobrazam sobie, aby ktos inny mogl zwycieżyc w tym turnieju.Szkoda,że własnie jeden nich bedzie juz musial sie pozegnac z turniejem w Houston juz na etapie cwiercfinałow. Obaj zawodnicy spotkali sie bodajże siedmiokrotnie, ale tylko dwa razy na kortach ziemnych.Turniej w 2002r w Monte Carlo(6-3,6-2 zwyciestwo Hassa) i w Rzymie(6-1,7-5 zwyciuestwo rowniez Hassa!) Jako lepszego specjaliste od kortow ziemnych uwazam Hassa i przy kursie 1,95(STS) napewno sprobuje zagrac jego zwyciestwo w pojedynku z Andym Roddickiem. Chcialbym poznac wazse opinie odnosnie tego meczu:) pozdro

Do góry
#553081 - 14/04/2006 09:25 Re: Valencia, Houston 10-16.04
RONALDINHO_FCB Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/03/2006
Off Topic:

O 15:30 Eurosport daje na zywo 1/4 finalu ATP Valencia

Do góry
#553082 - 14/04/2006 09:30 Re: Valencia, Houston 10-16.04
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
L.Dlouhy/P.Vizner - C.Suk/L.Pala 1 @1,75 Gamebookers

Dlouhy/Vizner prezentują się tutaj o niebo solidniej. W pierwszej rundzie łatwa przeprawa z Włochami Staracem i Volandrim a wczoraj demolka z Cotzee/Hagaard 6:1 6:1. Pala/Suk w I rundzie z małymi problemami ograli słabiutki debel Pashanski/Keer ale wczoraj męczyli się z kolei Navarro-Pastorem i Gimeno-Traverem. Dlouhy/Vizner to jednak inna półka i myślę, że uda im się ograć Pale i Suka.

F.Lopez/F.Verdasco - D.Skoch/T.Zib 1 @1,4 Gamebookers

Hiszpanie u siebie i ogólnie często ze sobą grają więc ze zgraniem nie ma problemów. W I rundzie łatwo ograli Martina z Hidalgo a w II rundzie pokonali po 3 setach rozstawiony z nr.1 debel Garcia/Preto. Skoch/Zib w I rundzie ograli Levinskiego z Martinakiem, wczoraj męczyli się z kolei z Allegro i Sanguinettim i wygrali dość szczęśliwie. Ogólnie Skoch/Zib to dość przeciętny debel i myślę, że Hiszpanie grający u siebie nie zawiodą i wygrają.

Do góry
#553083 - 14/04/2006 10:16 Re: Valencia, Houston 10-16.04
rafx Offline
newbie

Meldunek: 01/11/2005
zauwazylem bardzo ciekawa rzecz.moze ktos mi wyjasni dlaczego debel verdasco-lopez graja wczesniej od singla verdasco tj.debel 14.30 singiel7.15

Do góry
#553084 - 14/04/2006 10:20 Re: Valencia, Houston 10-16.04
rafx Offline
newbie

Meldunek: 01/11/2005
kolega deker chyba bez racji skazuje na niepowodzenie debel skoch-zib.teraz zastanowmy sie verdasco woli singla czy debla.w singlu ma przeciez spore szanse na wygrana.prosze o opinie

Do góry
#553085 - 14/04/2006 10:27 Re: Valencia, Houston 10-16.04 *DELETED*
Juanka I. Chela Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/02/2006
Post deleted by Fro_Lech

Do góry
#553086 - 14/04/2006 10:44 Re: Valencia, Houston 10-16.04
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
Verdasco gra u siebie i pewnie bedzie chcial wygrac w singlu jak i w deblu.Debel nie jest zbytnio meczacy i mysle ze nei ma obawy ze Hipszanie go odpuszczą.

Ja polecam Knowle/Mezler (@1.4 sts) z Houston jesli nie bedzie walka to solidni austriacy na luzie wygraja z bardzo przecietną parą z USA ktora w deblu ( jak i zreszta w singlu ) nie ma zadnych ociagniec

Do góry
#553087 - 14/04/2006 10:48 Re: Valencia, Houston 10-16.04
djkomos Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 03/05/2004
Quote:

Hello wszystkim. W każdym turnieju staram sie szukać"2" w tenisie ;] i dzisiaj najbardziej prawdopodobną,która może wejść wydaje mi się pojedynek Roddicka z Hassem. Jak tenis bywa nie obliczalny można było się przekonać rok temu, gdy stworzony wyłącznie do wygrywania na szybkich nawierzchniach Roddick, został zwycięzcą turnieju na ziemi :> I jak na poczatku tygodnia ktos pisał zwycięstwo takich asow szybkich kortow jak Roddick czy Sampras w tym turnieju wynikaja glownie z marnej obsady tego turnieju. I to prawda, wystarczy popatrzec kto zostal jeszcze w grze!
Kto był? Sredni zawodnicy zawodowego tenisa mezczyzn. Tommy Hass ostatnia przeszkoda Roddicka, czy Andy Roddick ostatnia przeszkoda Hassa do zwycięstwa, bo nie wyobrazam sobie, aby ktos inny mogl zwycieżyc w tym turnieju.Szkoda,że własnie jeden nich bedzie juz musial sie pozegnac z turniejem w Houston juz na etapie cwiercfinałow. Obaj zawodnicy spotkali sie bodajże siedmiokrotnie, ale tylko dwa razy na kortach ziemnych.Turniej w 2002r w Monte Carlo(6-3,6-2 zwyciestwo Hassa) i w Rzymie(6-1,7-5 zwyciuestwo rowniez Hassa!) Jako lepszego specjaliste od kortow ziemnych uwazam Hassa i przy kursie 1,95(STS) napewno sprobuje zagrac jego zwyciestwo w pojedynku z Andym Roddickiem. Chcialbym poznac wazse opinie odnosnie tego meczu:) pozdro

zapomniałeś dodać, że grali jeszcze w 2004 roku w Houston...
Tam również wygrał Haas 6:3 6:4

Wprawdzie Roddick jest obrońcą tytułu sprzed roku, jednak nie jest on moim zdaniem w wystarczajaco dobrej formie.
Haas 7/10

Do góry
#553088 - 14/04/2006 11:38 Re: Valencia, Houston 10-16.04
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Dziś oczekuję pięknego pojedynku pomiędzy ulubionymi graczami Roddem a Haasem. To właśnie dziś okaże się jak bardzo szybki jest klej w Houston, czy na tyle szybki aby Rodd przedarł się dalej? Nie sądze. Tommy w tym sezonie błyszczy formą, początek sezonu udany, a Rodd? Gnębiony kontuzjami, ciągle doszukuje się swojej formy. Choć liczę na Andiego, to procentowo daje mu 30%. Jeśli będzie funkcjonował serwis i jego dobry fh i dołożym do tego udane zagrania topspinowe to Roddick gra dalej, ale ja to widze czarno, coś mi mówi ze Andy nie da rady. Rzecz jasna te spotkanie odpuszczam.

Zagrałem sobie Safina i Verdasco. Marat powraca na kort w nienajgorszym stylu biorąc pod uwage przewelekłe kontuzje. Gaudio niewątpliwie jest czołowym ziemniakiem tenisa, ale patrząc moim okiem nie potrafi się jeszcze odnależć, do doskonałej formy jeszcze mu brakuje, poza tym gra jaką prezentuje Gaston totalnie mi nie odpowiada, nie podoba mi się styl chłopaka (Marcel zlinczujesz mnie za to? ). Ktoś już pisał że Gaudio myślami przy Monte Carlo, większy priorytet, większa wygrana, pewnie skupia myśli nad Mastersem, ale dzisiaj nie odpuści i czeka nas ciekawe widowisko.

Do góry
#553089 - 14/04/2006 11:46 Re: Valencia, Houston 10-16.04
Goget Offline
Tenis Trader

T.Haas-A.Roddick 1 @1,877 Pinnacle

Roddick w tym roku bez formy, jeszcze nie wygrał turnieju i myślę, że tutaj też mu się nie uda. Na wyniki tutaj nie ma co patrzeć bo obaj mieli przeciętnych rywali i stracić seta byłoby trudno. W h2h 4:4 i co ciekawe pierwsze 4 spotkania (w tym 3 na cegle) wygrał Haas, ale od 4 spotkań lepszy jest Roddick. Czas więc przerwać tą złą serię. Haas dla mnie to jeden z najbardziej uniwersalnych zawodników, po problemach zdrowotnych w tym roku odzyskał formę i dawał się pokonać w turniejach ATP jedynie Federerowi i Blake'owi. Jeżeli teraz wygra z Roddickiem to prawdopodobnie wygra 3 turniej w Stanach w tym roku. Roddick to dwukrotny obrońca tytułu ale w poprzednich edycjach nie miał nikogo trudnego do ogrania. Teraz pierwsza poważna przeszkoda w Houston i myślę, że jej nie przeskoczy i odpadnie.

Do góry
#553090 - 14/04/2006 13:39 Re: Valencia, Houston 10-16.04
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
W8inG4DeatH, miałeś rację , warto było postawić na Simona

Zgodzę się z Tobą także co do typu na Garcie Lopeza, kurs identyczny jak na Simona i dla mnie jest to value, bo maksymalnie dałbym na Lopeza 2.1 lub 2.2 , a 1.6 na Verdasco to żadna gratka . Popatrzcie na statystyki serwisowe Garcii Lopeza z dwóch pierwszych spotkań, poprostu szok. 85 % wygranych piłek z drugich serwisów w meczach z Feliciano i Hernychem musi budzić respekt. Obaj mieli tylko po 1 szansie na przełamanie Hiszpana. Natomiast Verdasco dawał swoim rywalom znacznie więcej okazji. Gdyby Starace w decydujących momentach spisał się nieco lepiej , to dziś grałby w 1/4.

Ale jest jeden szkopuł. Garcia jutro prawdopodobnie będzie rozpisany w drabince kwalifikacyjnej do MOnte Carlo i to jest najważniejsza sprawa. Co zrobi dziś Hiszpan, odpuszcza dzisiejszy mecz i leci na kwale czy walczy na 100 %.

Jakieś sugestie ??

Do góry
#553091 - 14/04/2006 20:42 Re: Valencia, Houston 10-16.04
Gregorian Offline
old hand

Meldunek: 04/09/2005
no i juz jutro polfinalowe meczyki w Valncii

Safin - Almagro

Verdasco - Simon

Oczywiscie faworytami polfinalow sa Safin i Verdasco, jednak niestety jak mysle uki nie zaskocza nas pozytywnie wysokosciami kursow, na Safina spodziewam sie kursu nie przekraczajacego 1,40 natomiast jesli chodzi o Verdasco to moze nieznacznie przekroczyc 1,40. Takie jest moje zdanie i teraz rodzi sie pytanie czy po takich kursach warto grac ?

Tak naprawde nie wiem na co stac jutro Safina, w dzisiejszym spotkaniu z Gaudio ktore ogladalem na eurosporcie pokazal kilka ciekawych zagrac ale trzeba szczerze powiedziec ze to Argentynczyk bardzo ulatwial mu granie poprezez bledy, mozna dyskutowac czy byly one wymuszone przez Safina czy nie. Nie wiem na co stac przeciwnika Safina, Almagro moim zdaniem powinien dzisiaj odpasc z Volandrim niestety przeliczylem sie i to Almagro wyeliminowal Volandriego. teraz pytanie czy stac jeszcze Almagro na ogranie Safina ? sam juz nie wiem .

Czy Verdasco po dzisiejszym emocjonujacym i bardzo wyrownanym meczu z Garcia Lopezem bedzie wstanie jutro ograc Simona ? mysle ze na pewno nie odpusci tego spotkania i bedzie walczyl gdyz przed nim ogromna szansa na awans do finalu i to jakby prawie u siebie. Simon to solidny zawodnik, czy jest w stanie zagrozic Verdasco ? to tez duzo zalezy od kondycji Verdasco bo nie ukrywam ze dzisiaj sporo sily musial kosztowac pojedynek cwiercfinalowy Verdasco.

Chcialbym poznac zdania innych uczestnikow tego forum o jutrzejszych polfinalach w Valencii, jesli chodzi o kursy na spotkania to moge sie mylic, ale oceniam realistycznie wg moich ocen obym sie mylil i oby bukmacherzy zrobili nam wieksze kursy na faworytow.

Do góry
#553092 - 15/04/2006 00:31 Re: Valencia, Houston 10-16.04
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005

Jutro nie powinno być niespodzianek, tak przypuszczam. Widziałem w akcji Safina, całkiem, całkiem.. choć pomógł mu w tej wygranej Gaudio, takie błędy popełniać masakra.. podobały mi się krosowe piłki Marata, jest jeszcze troszkę niedokładny, ale z czasem wszystko sie wyrówna. Stopa dobrze mówił że to początek kleju i doszukać się idzie dużo prostych błędów. Safin popełniał ich mniej i wygrał. Ładnie plasuje piłke tuż pod linię. Nie widziałem Almagro, a szkoda bo prezentuje się ponoć bardzo dobrze. Kurs będzie śmieszny i pewnie nie warty grania, ale może do jakiegoś dubelka w sam raz.

Drugie spotkanie.. Verdasco, jeśli debla gra później to go zagram, serwis oszałamiający, dzisiaj znowu mu siedział, choć meczył się strasznie z G-L to będzie chciał pokazać się z jak najlepszej strony i wygrać u siebie, kiedy okazja w zasięgu ręki.

Edited by Schranzer (15/04/2006 00:46)

Do góry
#553093 - 15/04/2006 06:28 Re: Valencia, Houston 10-16.04
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
Almagro - Safin

Typ: Almagro

Kurs: 3.9

Buk: Pinnale

Stawka: 5/10

Moim zdaniem 3.9 to świąteczna niespodzianka. Buki chyba troche niedoceniają Almagro i jego zwycięstw nad Ferrero i Volandrim, choć akurat Ferrero w formie nie jest. Zresztą wystarczy przypomnieć że Almagro z Safinem grali ze sobą w zeszłym roku w Rzymie na tej samej nawierzchni i wygrał Hiszpan 63 64. Także oglądałem wczorajszy mecz Rosjanina i zgadzam sie z Gregorianem że Gaudio bardzo pomógł rywalowi. Sporo nieczystych uderzeń i niewymuszonych błędów. Moim zdaniem Gaudio za mało atakował i pozwalał Safinowi prowadzić wymiany, który mógł spokojnie grać z forhendu po krosie , bo wiedział że Gaudio nie jest mu w stanie zagrozić ze strony forhendowej ( jak wiadomo Gaston znacznie lepiej operuje bekhendem) . Z Hiszpanem taka gra napewno będzie mniej skuteczna , bo Almagro jest graczem bardzo ofensywnym, ze świetnym forhendem i z tego zagrania będzie zdobywał sporo punktów, chyba że Marat będzie starał się grać z forhendu po linii , ale takie zagrania wymagają większej precyzji i dokładniejszego ustawiania się na nogach, a Rosjanin według mnie nie jest jeszcze w optymalnej dyspozcji. Almagro napewno posiada lepszy serwis od Argentyńczka , spokojnie potrafi zaserwować ponad 200 km/h i w tym elemencie napewno dotrzyma kroku Maratowi, który trzeba przyznać wczoraj serwował nieźle. Mimo że nie widziałem meczu Nicolasa z tego turnieju, to wiem czego można się po nim spodziewać , a zwycięstwa z Volandrim i Ferrero potwierdzają że forma jest. Dodatkowo gra przed własną publiką , a Rosjanin ma w perspektywie występ w Monte Carlo , choć daleki jestem od stwierdzenia że dzisiaj odpuści .

Do góry
#553094 - 15/04/2006 18:23 Re: Valencia, Houston 10-16.04
Goget Offline
Tenis Trader

T.Haas - M.Fish 2:0 @1,71 Pinnacle

Myślę, ze Haas wczorajszą wygraną z Roddickiem przypieczętował sobie 3 zwycięstwo turniejowe w tym roku. Fish po dłuższej przerwie narzucił sobie ostre tempo i myślę, że dzisiaj już za wiele nie ździała. Przed tygodniem wygrał turniej na hardzie w Talahasse. Tutaj dość szczęśliwie wygrał w I rundzie z Monaco, w II rundzie Schuettler zafundował mu walkowera a wczoraj ze Spadea zafundował sobie 3 sety. Spadea na cegle to jednak słabiak, przed tygodniem w turnieju pokazowym nie potrafił ugrać nawet gema z Hanescu i przy stanie 0-6 03 skreczował. Haas zawodnik dużo bardziej uniwersalany od Fisha, w tym roku przegrywał jedynie Federerem i Blakiem. Fish półfinał zawdzięcza głównie łatwej drabince i myślę, że Haas nie pozostawi mu złudzeń i wygra w 2 setach.

Do góry
#553095 - 16/04/2006 07:21 Re: Valencia, Houston 10-16.04
Mr_Andrew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/03/2006
Quote:

T.Haas - M.Fish 2:0 @1,71 Pinnacle

Myślę, ze Haas wczorajszą wygraną z Roddickiem przypieczętował sobie 3 zwycięstwo turniejowe w tym roku. Fish po dłuższej przerwie narzucił sobie ostre tempo i myślę, że dzisiaj już za wiele nie ździała. Przed tygodniem wygrał turniej na hardzie w Talahasse. Tutaj dość szczęśliwie wygrał w I rundzie z Monaco, w II rundzie Schuettler zafundował mu walkowera a wczoraj ze Spadea zafundował sobie 3 sety. Spadea na cegle to jednak słabiak, przed tygodniem w turnieju pokazowym nie potrafił ugrać nawet gema z Hanescu i przy stanie 0-6 03 skreczował. Haas zawodnik dużo bardziej uniwersalany od Fisha, w tym roku przegrywał jedynie Federerem i Blakiem. Fish półfinał zawdzięcza głównie łatwej drabince i myślę, że Haas nie pozostawi mu złudzeń i wygra w 2 setach.

Witam,
Winunited rozliczyl mi ten zaklad jako przegrany - czy slusznie?
Chcialbym napisac do nich maila z wnioskiem o zwrot stawki za zaklad, ale ze slabo znam angielski, to prosze Was o pomoc i przeslanie mi na priv tych kilku stosownych zdan po angielsku.
Z gory Wielkie Dzieki

PS
Gamebookers rozliczyli ten sam zaklad jako zwrot

Do góry
#553096 - 16/04/2006 07:41 Re: Valencia, Houston 10-16.04
MagiK Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/01/2005
Jezeli maja zasade,ze krecz = porazka, to slusznie i tu zaden mail nie pomoze....ale nie znam ich zasad...
Skoro juz sie tu wpisuje to podam chociaz,krotko swoje typy, zeby calkowicie nie spamowac
G. Simon - Almagro 2
Mysle,ze Simon zrobil juz wszystko, na co bylo go stac,a zwyciestwo Nicolasa bedzie wspanialym uwienczeniem jego gry w tym turnieju...
P. Schnyder - N. Petrova 2
Wczoraj Paty sprawila mala niespodzianke,ale byl to dlugi i dosc meczacy pojedynek. Natomiast Nadia wczoraj spacerkiem pokonala swoja partnerke z debla, nastepnie obie oddaly polfinal. Dlatego jak dla mnie Rosjanka dzisiaj win

Do góry
#553097 - 16/04/2006 10:48 Re: Valencia, Houston 10-16.04
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
G.Simon - N.Almagro

Miałem okazje oglądać wczoraj półfinałowe spotkania obu panów i muszę powiedzieć że wieksze wrażenie zrobił na mnie Simon.Almagro ma kilka atutów choćby - dobry forhand no i serce do walki jakie pokazał z Safinem, potrafił podnieść sie w cięzkich momentach pomimo iż przegrywał w 3 secie bodajże 3-1.
Zapowiada sie wyrównany pojedynek.Oboje mają niezły serwis, wiec o przełamania bedzie trudno, oboje dobrze sobie radzą w grze z głebi kortu, zarówno francuz jak i hiszpan dysponują konczącym uderzeniem czy z forhandu czy z backhandu ale co mnie skłania najbardziej ku francuzowi?Otóz wszystko wskazuje że bedzie to długi zacięty pojedynek.Almagro ma za sobą gre w kwalifikacjach, jesli dojdzie dzis do rozegrania 3 setów to większe szanse daje francuzowi.Nakładające sie zmęczenie Almagro dawało juz znac o sobie we wczorajszym meczu z Safinem i śmiem twierdzić ze gdyby nie kontuzja Marata to 3 set byłby tylko formalnością dla Rosjanina.
Ale to tylko moje zdanie

Zatem dzis lekko na G.Simon'a @2,75

Do góry
Strona 4 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  rafal08