Orlando Magic - Atlanat Hawks
Na początek o sytuacji w Eastern Conference.
Orlando w tej chwili na 10 miejscu za Philadelphią Chicago i Indianą.W ostatnich 3 kolejkach Magic spotkają sie z wyżej wymienionymi rywalami więc napewno będzie ciekawie.Nie myliłem się pisząc kilka dni temu, że Magic nadal walczą o play off a biorąc pod uwagę rozkład gier jaki pozostał do końca sezonu zasadniczego ich sytuacja wcale nie jest beznadziejna.
Philadelphia pomimo wygranej z Chicago jest chyba w najsłabszej formie z tych czterech ekip.Oto zespoły z którymi przyjdzie im sie zmierzyć
(dom)Wash,(wyjazd)NJ,(w)Miami,(w)Orlando,(d)NJ,(w)Char
Jak widać cieżko będzie Philadelphi wskoczyć na 8 miejsce premiowane grą w PO.
Jeśli chodzi o
Chicago to ich kalendarz też nie napawa optymizmem kibiców Bulls.Przed nimi potyczki z mocnymi drużynami:
(d)NJ,(w)Atl,(d)Wash,(w)Miami,(w)Orlando,(d)Tor
Orlando natomiast oprócz meczy z Philadelphią Chicago i Indianą mają za przeciwników Atl Tor i SA
Jeśli Phila i Chicago doznają 2 porażek przed meczem z Orlando to bedące w wyśmienitej ostatnio formie Magic bedą według mnie głównym faworytem do gry w PO.
Co do dzisiejszego meczu:
Pomimo iz trener Atlanty napewno wierzy w potencjał swojego zespołu i ma świadomość ze są groznym i wymagającym rywalem dla wielu ekip uważam że do dziejszego meczu przystąpi z dużym respektem dla rywala.Grają przecież z zespołem który w ostatnich meczach pokonał i to w bardzo dobrym stylu Dallas Detroit i Miami.Jeśli Magic wyłaczą głowną broń Atlanty jaką są "trójki" A.Haringtona i Joe Johnsona powinni spokojnie wygrać ten mecz.Howard Turkoglu i Stevenson są ostatnio w wysokiej formie więc nie powinni mieć wielkich kłopotów z nienajsilniejszą defensywą Atlanty.
Do walki o PO nie uwzględniłem Bostonu bo moim mniemaniu kalendarz i forma Celtów nie dają im większych szans na gre w nich.
Ostatnie spotkanie tych zespołow miało miejsce 26 marca w Orlando - gospodarze wygrali 108-101
Orlando przekonało mnie ostatnimi meczami że warto na nich stawiać i do końca sezonu konsekwentnie gram na ich zwyciestwa.
Orlando Magic @ 1.3 profesjonal
Utah - Houston
Tu juz króciutko i na temat.
Utah walczy jeszcze o play off natomiast Houston już bez żadnych szans dlatego zagram lekko na Jazzmanów. Houston niby wlaczy w każdym meczu ale w decydujących momentach brakuje chyba motywacji.Jeśli Utah odskoczy z punktami na bezpieczną odległość to do końca będzie kontrolować sytuacje na parkiecie i powinno wygrać.
Ostani mecz zakończył sie zwycięstwem Rakiet - w Toyota Center gospodarze wygrali 102-88

Indiana Pacers -
NY Knics +11 Granie na underdogów ostatnio wychodzi mi na dobre.Do śmiesznej troszke sytuacji doszło wczoraj kiedy to wyczytałem ze w ekipie z Miami nie zagra Haslem.W tym układzie postanowiłem zagrać na Orlando i co sie okazało...?Haslem zagrał a Orlando i tak wygrało
Knics 3 wygrane z rzędu , Pacers 3 porażki !
I kto tu walczy o play off ?

Nie wiem co takiego wpłynęło na forme zawodników z NY ale biorąc pod uwagę ostatnie mecze Indiany ( porażka własnie z Knics i kompromitacja z Det ) jestem w stanie zaryzykowac i postawić na NY a już napewno wezme wysoki handicap (+11) na nowojorczyków.Pacers pod duzą presją przd tym meczem a wiadomo że to nie zawsze przekłada sie na dobrą gre.NY juz w zasadzie sezon ma za sobą i na luziku może przystąpić do tych zawodów.Być moze uda sie powtórzyc wyczyn z MSG gdzie Knics wygrali dzięki rzutowi w ostatniej sekundzie meczu 98-96
NY Knics +11 powodzenia