Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#558112 - 18/04/2006 09:50 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
mixer Offline
member

Meldunek: 02/09/2005
A co myślicie o meczu Srichaphan - Serra? moim zdaniem przesadzili z kursem na Serre (1,363 SPortingbet). Fakt faktem oboje nie grają w tym sezonie najlepiej, ale moim zdaniem Srichpahan ma dziś duze szanse na zwycięztwo. Co o tym myślicie?

Do góry
Bonus: Unibet
#558113 - 18/04/2006 10:03 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Svart_Ulv Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/01/2006
1. Goget Henman i Murray grali ze sobą w ostatnim Davisie.
2. Coś ciekawego dzieje się z tym spotkanie Rochus - Balleret bo niektóre buki wcale nie mają handi na Ballereta - jakby wymazane , a np GB ma handi +0,5 gema przy kursie 4.00 na 1-2! w każdym razie zagram, że Balleret uciągnie chociaż seta.

Goget : Henman nie grał na ostatnim Davisie (nie było go w składzie Brytyjczyków wogóle) a Murray grał w deblu z Rusedskim jak wspominałem. Nie wprowadzać ludzi w błąd

Edited by Goget (18/04/2006 10:22)

Do góry
#558114 - 18/04/2006 10:33 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Federer/Allegro - Levinsky/Safin 1 @1,4 Gamebookers

Czekałem z zagraniem tego meczu do występu Safina w singlu. Widać, że jednak z jego nogą (albo chęciami do gry) coś nie tak bo na chwile obecną przegrywa z Mathieu 0:6 0:1. Ogólnie Marat w deblu gra dość sporadycznie i bez większych sukcesów. Jego partner Levinsky to stosunkowo młody deblista, ale ma całkiem niezłe wyniki, chociaż groźny jest raczej na szybszych nawierzchniach. Federer wiadomo - geniusz pod siatką i z głębi kortu. Gdyby regularnie grał w deblach to pewnie natrzaskałby sporo tytułów. Jak już decyduje się na występ to zwykle towarzyszy mu właśnie rodak Allegro. Ten drugi zresztą tydzień temu w parze z Sanguinettim nawet nieźle zagrał w Valencii. Myślę, że z Federerem ograją swoich rywali, bo nie sądze żeby się chciało Safinowi dłużej siedzieć na tym turnieju. Jedyny znak zapytania, to czy Safin wogóle do tego meczu przystąpi

Do góry
#558115 - 18/04/2006 18:44 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
szpila1910 Offline
enthusiast

Meldunek: 16/09/2005
....

Edited by Goget (18/04/2006 18:57)

Do góry
#558116 - 18/04/2006 18:55 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Gregorian Offline
old hand

Meldunek: 04/09/2005
Nie zgadzam sie z Toba co do spotkania Ferrero - Chela. Uwazam ze Hiszpan pokazal sie z bardzo dobrej strony w pierwszej rundzie, ponadto traktuje ten turniej bardzo powaznie a Chela nie przekonuje do swoich umiejetnosci w tej czesci sezonu na clayu.

Uwazalbym tez na spotkanie Simon - Berdych, tutaj SImon wcale niejest takim faworytem za jakiego go uwazasz. A do STepanka nie mam przekonania

Do góry
#558117 - 18/04/2006 19:32 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
dario156 Offline
enthusiast

Meldunek: 15/04/2005
Jutro kilka ciekawych spotkań:

Juan Carlos Ferrero - Juan Ignacio Chela
h2h 2-0
Buki w roli faworyta stawiają Ferrero i nie ma się co dziwić, Ferrero zdecydowanie pokonał Rosjanina Tursonova, a Chela męczył się z Rusedskim w trzech setach, właśnie meczem Tursonova z Ferrero mozna porównać uniejętności Hiszpana na różnych nawierzchniach w Miami porażka 36 67 a w Monte Carlo nie dał szans przeciwnkowi oddając mu trzy gemy, Ferrero woli grać na clayu, a Chela z roku na rok mu gorzej idzie na tej nawierzchni, ja osobiście stawiam na Ferrero, który po dwóch niepowodzeniach we wcześniejszych Mastersach będzie chciał pokazać, że umie jeszcze grać w tenisa

Schranzer : Witamy na forum nowego fana tenisa Pozwoliłem sobie poprawić tekst, na przyszłość nie pisz w formie wierszowanej. Zachęcam również do zapoznania się z Regulaminem KT

Fro : A, niech sobie pisze w formie jakiej chce, nawet wierszowanej. Jak przestaniesz chlać to może nawet zrozumiesz taką formę

Edited by Fro_Lech (19/04/2006 05:44)

Do góry
#558118 - 18/04/2006 19:36 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
sHybki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/01/2005
Obiecująco wygląda na jutro Ferrero , który po porażce w Valenci z Almagro na pewno będzie odpowiednio zmotywowany do walki tym bardziej że na swej drodze spotyka Chele, na którego sądząc bo bezpośrednich spotkaniach ma patent. W 1-szej rundzie Chela z drobnymi problemami wygrał z Rusedskim, który miał aż 11 bp co dla mnie jest dosc dziwne Greg i clay Ferrero natomiast gładko pokonał Tursunova, który również nie błyszczy na tej nawierzchni ale procent pierwszego serwisu Juana daje powody by sądzić ze jest w formie. W zeszłym roku Ferrero po porażce w 1-szej rundzie w Valenci w Monte Carlo osiągnął półfinał..czy bedzie powtórka to wszystko powinno zależeć od dyspozycji Hiszpana uważam jednak, że na drugiej rundzie się nie skończy..

Do góry
#558119 - 18/04/2006 19:39 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Rusty Offline
aka Schranzer

Meldunek: 16/01/2005
Dla mnie głównym typem jutro będzie JCF i to nie tylko ze wzgędu na to że Chela meczył się ze starym Gregiem. Ten turniej powoli otwiera drogę ku RG. Zapewne RG jest najważniejszą imprezą dla Hiszpana i jak co roku będzie chciał powtorzyć wyczyny z lat 2000-03, a taki turniej jak TMS w Monte Carlo i kolejne turnieje klejowe będą sprawdzianem dla Juana, więc na tym etapie nie ma przelewek, pełna mobilizacja, zwłaszcza że początek sezonu dla JCF nie był udany. W zeszłym roku przegrał tutaj w 1/2 finalu z Corią.

Edit: Wszyscy grają Ferrero, jutro dymy będą

Edited by Schranzer (18/04/2006 19:43)

Do góry
#558120 - 18/04/2006 19:54 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
sHybki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/01/2005
widze, że powoli Ferero staje sie typem dnia oby to sie nie skończyło...wszyscy wiemy jak z innych spotkań spróbuje sobie Hernycha z tego względu , że rozegrał tu już 3 spotkania i jego ogranie moze tu byc decydujące..poza tym Vliegen, który powinien wylecieć z Nieminenem..zupełnie nie przekonuje. Janek juz raz na clayu z nim wygrał a kurs powyżej 2 jest dla mnie kuszący ciekawy wydaje się też pojedynek dwóch Argentyńczyków: Acasuso i Gaudio, ten pierwszy nie jest bez szans oglądając gre Gaudio w Valenci można wywnioskować ze w optymalnej to on formie nie jest zapewne bedzie to zaciety pojedynek ja spróbuje sobie lekko Jose ale nie zdziwie sie jak gładko Gaston wygra

Do góry
#558121 - 18/04/2006 20:00 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Goget Offline
Tenis Trader

Andreev, Davydenko, Korolev, Gabashvilli, Safin, Youzhny, Tursunov - co ich łączy ? Każdy to Rosjanin i wszyscy wylecieli już w I rundzie. Będzie się lała wódka dzisiaj w nocy

J.C.Ferrero - J.I.Chela 1 @1,556 Pinnacle

Ferrero zostawił po I meczu dużo lepsze wrażenie. łatwa wygrana z Tursunovem, przed tygodniem zacięty mecz ze zwycięscą z Valencii - Almagro. Ferrero ceni sobie Monte Carlo szczególnie. Wygrał tutaj w 2002 i 2003 roku a przed rokiem doszedł do półfinału w bardzo ładnym stylu. Może to nie jest już ten sam zawodnik, który wygrywał w pięknym stylu French Open ale na cegle w dalszym ciągu jest dla mnie w ścisłej czołówce. Chela z kolei strasznie kaleczył w I rundzie z 33-letnim Rusedskim, który w tym roku gra tragicznie a na cegle pojawia się strasznie sporadycznie. Tylko 43% I serwisu w wykonaniu Cheli i tyle bp dla Brytyjczyka to najlepiej nie wróży przed pojedynkiem z Hiszpanem. Do tego dochodzi 2:0 w H2H na korzyść Ferrero. Myślę, że Hiszpan poradzi sobie z Argentyńczykiem po raz trzeci.

G.Coria - P.H.Mathieu 1 @1,424 Pinnacle

Obaj grali już dwukrotnie na cegle i dwa razy wygrał Coria w dwóch setach w tym raz przed rokiem tutaj w Monte Carlo. W I rundzie Coria bez problemów ograł Youzhnego 6:3 6:1. Jak już wcześniej wspominałem nawierzchnia tutaj zdecydowanie pod niego. Mathieu wprawdzie ograł Safina 6:0 7:5 ale Marat ewidetnie mu w tym pomógł strasznie słabo serwując i dając Mathieu otwartą drogę do breaków. Francuz ogólnie na cegle bez fajerwerków, Coria 3 lata z rzędu tutaj w finale i wypada powtórzyć ten wyczyn. Mathieu trochę za nerwowo grający zawodnik a z takim przebijaczem jak Coria naprawdę trzeba mieć sporo cierpliwości.

Reszta później

Do góry
#558122 - 18/04/2006 21:01 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Gregorian Offline
old hand

Meldunek: 04/09/2005
Mysle ze wartym zastanowienia sie jest typ na Robredo w pojedynkuz O.Rochusem. Hiszpan podobnie jak Ferrero zaprezentowal sie w pierwszej rundzie bardzo korzystnie, a mysle ze w meczu z Belgiem jest faworytem i to dosyc wyraznym. Kursy podobne do Ferrero, zatem mysle ze dubelek Ferrero + Robredo wydaje sie byc bardzo atrakcyjny.

Do góry
#558123 - 18/04/2006 21:11 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
a ja mysle o Gonzalezie z Lopezem . H2H 3-0 na korzysc Fernando + słabiutka dyspozycja Lopeza w tym sezonie . Dzisiaj też wynikowo lepsze wrażenie zrobił Chilijczyk . Może ktoś oglądał ten mecz ?

Do góry
#558124 - 18/04/2006 21:11 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
mirekinter Offline
old hand

Meldunek: 10/06/2005
oJ U MNIE TEŻ BY SIE WÓDKA LAŁA GDYBY sZANOWNY ANDREJEV NIE ODSTAWIŁ MANIANY I WYGRAL Z LJUBICIEM A TAK TO POZOSTAJE MI SMUTEK I OCZEKIWANIE NA KOLEJNE MECZYKI....

POPIERAM GRANIE NA FERRERO ALE TEZ BARDZO PEWNE WYDAJĄ SIĘ WYGRANE CORII I FERRERA...
CORIA ROBIL Z YOUZHNYM W ZASADZIE CO CHIAL WIEC MATHIEU NIE JEST CHYBA TAKIM PRZECWINIKIEM KTÓRY MOZE ARGENTYCZKYOWI COS ZROBIC....A FERRER PRAKTYCZNIE BARDZO SPOKOJNIE WYGRAL DZIS Z MASSU WIEC JUTRO ZE SLABYM HRBATYM POWINNO BYC ŁATWE 2-0...OBY SIE JUTRO WODKA POLAŁA - AHA I OCZYWISCIE PROSTE 2-0 DLA NADALA BO LISNARD TO CHODZĄCA POKRAKA

Do góry
#558125 - 18/04/2006 21:30 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Ja sobie odpuszczę Ferrero, że tak powiem dam zarobić innym .

Sam myślałem także, o Gonzo. Lopez za delikatny na mocne bomby Fernando. Skoro Hanescu który wrócił dopiero po kontuzji stawił spory opór Felciano to Gonzo który jest lepszy wg. mnie i od Hanescu i od F.Lopeza może spokojnie go ograć.
Starace regularniejszy od Sody, jeśli nie zawiedzie go psychika również może spokojnie ograć Szweda.
Na dokładkę Coria ? Nadal ? Jak kursy powyżej 1,2 to biorę

Starace @ 1,7
Gonzo @ 1,3
Coria @ 1,4
GB

Do góry
#558126 - 18/04/2006 21:59 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
ArtekPotitox Offline
addict

Meldunek: 23/12/2005
Na początek chciałem zgłosić protest. Musiałem niestety wycofać się z grubego grania JCF po tym jak zobaczyłęm ilu ludzi to gra . Koledzy tak sie nie robi !
W zamian znalazłem sobie inny mecz.
Robredo-O. Rochus
h2h na korzyść tommego w stosunku 4-1, ale warto podkreślić, że 3 mecze odbyly się na twardej nawierzchni, a po jednym na trawie i dywanie (tu wygrał Belg). Teraz spotkają się na nawierzchni zdecydowanie bardziej pasującej Hiszpanowi. Tommy gładko przeszedł 1 runde w dwóch setach ogrywając Horne, a Oliver męczył się z będącym w bardzo słabiutkiej formie Monfilsem.

P.S. Robredo czekam na twój wielki powrót !! na RG...

Do góry
#558127 - 18/04/2006 22:25 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Goget Offline
Tenis Trader

Ej niech chociaż jeden napisze, że gra na Chele

Miałem sobie zagrać na Berdycha, ale okazało się, że to on odniósł kontuzje mięśni brzucha i to przez niego debel skreczował a nie przez Nieminena (a to Finowi oberwało się na quasi ). Na MTF-ach piszą jednak, że to niby nic poważnego ale lepiej odpuścić.

Zagram sobie jeszcze :

T.Robredo - O.Rochus 1 @1,562 Pinnacle

Robredo jak każdy Hiszpan na cegle radzi sobie najlepiej. W H2H 4:1 dla niego. Początek roku nie miał zbyt udany więc pora na dobry występ. W I rundzie bez problemów ograł Horne. Rochus na cegle raczej mało groźny, do tego niezaspecjalny występ w meczu z Monfilsem i rzadko spotykana ilość w ATP wykorzystywanych bp - 7/24 Rochusa. Mimo, że Monfils tak kiepsko serwował Oli miał spore trudności z kończeniem gemów. Robredo z kolei serwował dość pewnie. Mecz meczowi nierówny ale jednak większe ogranie i ceglany potencjał powinien zadecydować o wygranej Hiszpana.

Reszta jak sie kursy pojawią na zawodników co dzisiaj grali...

Do góry
#558128 - 19/04/2006 05:18 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Beerde Offline
old hand

Meldunek: 18/04/2006
Nalbandian - Seppi 1
Wolna nawierzchnia, różnica klas, meczarnie Seppiego w
pierwszej rundzie, a w tym meczu wygrana Nalbaldiana,
który lubi takie nawierzchnie, mozna brać chyba najpewniejszy mecz z jutrzerzego zestawu

Nadal - Lisnard 1
Nadal broni tytułu i nie wypada mu odpadać z tak słabym
zawodnikiem, bezapelacyjna wygrana Nadala

Ferrero - Chela 1
Ferrero lubi clay, gdyby nie pierwsza runda byłbym w stanie
dać na Chele, ale Ferrero w pierwszej rundzie rozniósł
solidnego tursunova, a chela meczył się z Rudsedzkim,
Chela z roku na rok gra coraz gorzej na clayu, a Ferrero musi zajśc w jakimś Mastersie dalej niż do drugiej rundy,więco mobilizację przed tym meczem Ferrero nie trzeba się martwić...

Grosjean - Balleret 1
Groszek w następnej rundzie, Rochusa Ballaret mogł pokonać
ale nie Groszka, który zaczął turniej dośc dobrze, nie czarujmy sięaby numer pięcset coś awansował dalej, tymbardziej,że niedługo RG i trzeba grać dużo na tej nawierzchni aby się przygotować...

Gonzalez - Lopez 1
Jak pisałem warto było zainwestować w lopeza w meczu z Hanescu, ale Gonzalez to już inna bajka, nie widzę innego rozwiązania jak po pokonaniu Moyi pokonał innego hiszpana, oby tylko ci hiszpanie nie wyszli gonzalezowi bokiem...

Robredo - Rochus 1
Robredo na clayu zdecydowanie lepiej gra, a rochus raczej woli inne nawierzchnie, meczył się z Monfilsem, ale nie powinein męczyć się z robredo tylko łatwo przegrać ..

Kiefer - Llodra 1
Kiefer napsuł sporo krwi w meczu z mirnyjem, ale w meczu
z Llordą nie powinien mieć kłopotów, a llorda niech wraca do
challengerów, bo w tym turnieju więcej nie ugra.

Ljubicic - Serra 1
Ljuba nie zawiódł i wygrał z lepszym na clayu andreevem, a
skoro pokonł juz groźnego rywala pora pójść za ciosem
i wygrać z serrą, Ljuba raczej w tym turnieju nie dojdzie do
finału bo tej nawierzchni nie lubi ale Serre powinien ograć.

Coria - P.H.Mathieu 1 - obaj pierwsze pojedynki gladko wygrali. h2h 2:1 dla Corii z czego 2 coria wygral na clayu a przegral na hardzie.coria w zeszlym roku polegl tu dopiero w finale z nadalem.Mathieu na clayu przecietnie.w zeszlym roku 1 runda w monte carlo Guillermo Coria---Paul-Henri Mathieu 6-2,7-5

Trafnych Typów

Do góry
#558129 - 19/04/2006 07:09 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Goget Offline
Tenis Trader

D.Ferrer - D.Hrbaty 1 @1,41 Pinnacle

Hrbaty strasznie rzeźbił ze słabiutkim na cegle Braccialim ale ostatecznie wygrał 6:4 3:6 6:4. Cegła to jednak nie jest jego ulubiona nawierzchnia i zdecydowanie woli coś szybszego. Ferrer szybciej weszedł w sezon grając w turnieju w Valencii. Tutaj po 3-setach ale dość pewnie pokonał solidnego Massu 6:0 4:6 6:2. W H2H remis 3:3 ale 2 spotkania na cegle łatwo wygrywał Hiszpan w dwóch setach, w tym przed rokiem właśnie w Monte Carlo. Teraz myślę, że powtórzy ten wynik i awansuje dalej.

Do góry
#558130 - 19/04/2006 07:26 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
Ojro Offline
Na pełnejjj kurrr...

Meldunek: 02/04/2004
Witam, to i ja dziś cosik zagram.

Coria G. - Mathieu P-H. @ 1,4
Robredo T. - Rochus O. @ 1,52

Te dwa zdarzenia zagrałem w doubelku za 7,5/10 mojego banku. Dlaczego tak wysoko ? Otóż dla G. Corii clay to ulubiona nawierzchnia. Poza tym będzie przygotowywał się do Rolanda Garrosa a tam wiadomo jaka jest nawierzchnia. Co do jego przeciwnika to ten akurat w I rundzie miał Safina. Ale jak większość wie Marat był kontuzjowany, więc dla Francuza było łatwiej. Dziś jednak Liczę na Corię i szybciutki meczyk..może 6-2, 6:3
Tommy dla mnie to solidny tenisista, zarówno na clayu jak i na twardych kortach. Większość zawodów nie kończy na pierwszych rundach. Jestem jednak ciekawy jak zagra Rochus. Liczę że odpuści sobie grę na ziemi.

I. Ljubicic - Florent Serra @ 3,2 GB
U niektórych buków Serra jest za 2,9 [interwetten]. I nie dziwię się ponieważ ja tu postawię właśnie na Francuza. Wczoraj dość łatwo Serra wygrał z Tajem, a Ljuba męczył swoje spotkanie.

Federer R.(-1.5) - Martin A.(+1.5) @ 3,90 Interwetten
Federer odkoąd pamieam zawsze w pierwszych rundach jakby odpuszczał któryś z setów i dawał wygrał słabszym przeciwnikom. Dopiero od mniejwiecej 1/4 finałow gra już na maxa i jedzie z przeciwnikami. Nie inaczej było w pierwszej rundzie. Djokovic wygrał ww drugim secie 6:2 z Fedexem.
A poza tym ziemia to raczej nie jest ulubioną nawierzchnia Szwajcara.

Expertem tenisa nie jestem, ale mam nadzieje ze dubelek mi wejdzie ! a 2 pozostałe to tak dla rekreacji !

pozdro

Do góry
#558131 - 19/04/2006 17:23 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
march88 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/04/2006
No ja na jutro widze jednego "pewniaka" a mianowicie Ferrero - ferrer 1 1,48 ( w baw w innych oby wyższy ). Nie umiem opisywać tak meczy jak chociażby Goget ale z postawy obu zawodników Ferrero wydaje sie dość ciekawym typem. Ponadto zastanowiłbym się nad:

Ivan Ljubicic (CRO) - Gilles Simon (FRA) 1 1,37

Tommy Robredo (ESP) - David Nalbandian (ARG) 1 2,87 ewentualnie jakiś handi

Także dość ciekawie wygląda Gaudio ze Stepankiem ale kursów na to nrazie nie ma

Co wy na to?

Do góry
Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  rafal08