Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#558092 - 15/04/2006 04:56 Monte Carlo 15.04-23.04
Gregov Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
ATP Masters Series Monte Carlo

Place: Monte Carlo, Monaco
Draw: S64 D32
Surface: Clay
Prize:
1,870,000 E

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Draws: Singles ||
Doubles || Singles QF
-----
Order of Play
-----
Scoreboard: SB
-----

================================

• Baza Linków
  • Regulamin KT
  • Podsumowanie Dnia
  • Nowy CZAT Tenisowy mecz.pl

• Edited by Goget (16/04/2006 20:39)

Do góry
    Bonus: Unibet
    #558093 - 15/04/2006 04:59 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Gregov Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 01/02/2004
    Plan gier na CZWARTEK:

Court Central start 10:00 AM

(11)J Ferrero (ESP) vs (8)D Ferrer (ESP)
    (4)I Ljubicic (CRO) vs (WC)G Simon (FRA)
    (1)R Federer (SUI) vs B Balleret (MON)
    K Vliegen (BEL) vs (2)R Nadal (ESP)
    Allegro/Federer vs (8)Huss/Vizner

Court des Princes start 10:00 AM

(WC)Henman/Murray vs (3)Santoro/Zimonjic
    (15)T Robredo (ESP) vs (3)D Nalbandian (ARG)
    (7)G Gaudio (ARG) vs (Q)A Di Mauro (ITA)
    (6)G Coria (ARG) vs (9)N Kiefer (GER)
    (12)F Gonzalez (CHI) or F Lopez (ESP) vs R Soderling (SWE)
    (6)Aspelin/Perry vs (WC)Clement/Llodra

Court 2 start 12:00

(4)Damm/Paes vs Bhupathi/Stepanek
    (1)Bjorkman/Mirnyi vs Haggard/Tursunov
    Acasuso/Prieto vs (2)Knowles/Nestor
    (7)Friedl/Knowle vs Bolelli/SeppiorAndreev/Davydenko

Edited by Schranzer (19/04/2006 22:36)

Do góry
    #558094 - 16/04/2006 19:24 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Bullet Offline
    Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
    Dzien dobry . Moze ja zaczne. Na jutro widzi mi sie dubelek:

Boris Pashanski - Michael LLodra 1
    Alberto Martn - Ivo Karlovic 1

Jak wiemy zarowno Boris jak i Alberto to typowi clayowcy a rywale w calym 2005 roku nie wygrali ZADNEGO /challengerow nie sprawdzalem/ meczu na clayu. Paschanski zdazyl juz w obecnym sezonie wygrac turniej w Chile na ziemii i ogolnie w turniejach w poludniowej Ameryce radzil sobie conajmniej przyzwoicie. Alberto raz juz gral na ziemii z Ivo i pokonal go w 3 setach w 2003 r. w Umagu a w tym sezonie byl juz raz w finale w Brazylii i pokonal min. Portasa, Horne czy Volandriego a przeciez Chorwat jest znacznie slabszy od tych graczy na maczce. Reasumujac nie bardzo widze jakiekolwiek szanse dla Llodry i Karlovica jutro.
    Mysle, ze smialo 8/10 mozna zagrac.

Do góry
    #558095 - 16/04/2006 21:14 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    ArtekPotitox Offline
    addict

Meldunek: 23/12/2005
    Alberto Martin - Ivo Karlovic 1 10/10
    Wymarzony mecz nam sie trafił na początek. Mianowicie Ivo, który nie posiada dosłownie NIC w swojej grze oprócz serwisu zagra na nawierzchni, na której serwis schodzi na drugi plan, a przy okazji trzeba dużo biegać co u Karlovica będzie ogromnym problemem przy takim wzroście. Naprzeciw zawodnik, któy na clayu jest w czołówce najlepszych zawodników. On naprawde świetnie sobie radzi na tej nawierzchni. Dla mnie żadne argumenty (dużo ludzi gra, za ładnie wygląda) nie powstrzymają mnie od zagrania wyjątkowo grubo tego meczu. Według mnie nie wliczając kreczu będzie to szybki, sprawny i przyjemny mecz bez wysilania się ze strony Hiszpana.

Edit:

Monfils - O. Rochus
    Myślę, że Francuz gdzieś odnajdzie forme, a przy okazji wykorzysta swoje warunki fizyczne do pokonania o 28 cm niższego przeciwnika.

Henman - Gaudio
    H2H zdecydowanie na korzyść Brytyjczykam (3-0 z czego 2-0 na clayu), który pokonywał GG na clayu nawet w jego najlepszych czasach. Teraz Argentyńczyk nie jest nawet w połowie tym co wtedy.

Kiefer - Mirnyi
    To samo co wyżej w h2h 3-0 dla Kiefera, ale na clayu to pierwszy pojedynek obu panów. Myślę, że jeśli Niemiec nie będzie mógł sosbie poradzić na korcie (w co wątpie) to wykończy przeciwnika psychicznie.

Robredo - Horna
    Z ostatnich wyników wnioskuje, że Tommy powraca do formy. Na dodatek wraca nareszcie na swoją ulubioną nawierzchnie, na której, według mojej opinii, jest królem (ahh pięknie oglądało się jego mecze). Horna zaskoczył mnie przegraną w ostatnim turnieju z Danielem. Może to oznaczać brak formy u Peruwiańczyka. W h2h 2-0 dla Horny, ale ostatni raz spotkali się 4 lata temu, na clayu raz - 7 lat temu Luis wygrał 6-4 6-4.

Seppi - Sanguinetti
    Spotkanie dwóch Włochów, z których zdecydownaie lepszą formę w tym roku prezentuje młodszy (ostatno dobry wynik w Valencii). Obaj panowie spotkali się 2 razy przy czym tlyko raz na nawierzchni ziemnej gdzie górą był Seppi 6-3 6-4

Edited by Schranzer (16/04/2006 22:23)

Do góry
    #558096 - 16/04/2006 22:37 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Gregorian Offline
    old hand

Meldunek: 04/09/2005
    Zgadzam sie z poprzednikami co do spotkania Robredo - Horna, typ na Robredo wydaje sie byc dobrym rozwiazaniem, tym bardziej ze kurs wynois okolo 1,55 na Hiszpana. Mysle ze Seppi - Sanguinetti to takze dobry wybor, tutaj podobnie jak poprzednik wskazuje na Seppiego, kurs wynosi 1,40-1,45.
    Natomiast chcialbym zwrocic uwage tutaj na jeszcze jedno spotkanie, chodzi mi o pojedynek Nieminen - Vliegen. Mysle ze kurs 1,40 na Fina wydaje sie byc ciekawy i mysle ze Jarkko powinien wygrac z Belgiem choc Vliegen to nie jest zaden ogorek to uwazam ze warto glebiej zastanowic sie nad zagraniem tego typu.

Warto rowniez zwrocic uwage na typ Acasuso - Volandri, mysle ze jest to typ dla tych ktorzy lubia odrobine ryzyka, kursy wahaja sie od 1,70 do 2,00 na obydwu graczy.

Do góry
    #558097 - 16/04/2006 22:44 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
    Nawierzchnia w Monte Carlo jest jedną z najwolniejszych w całym tourze. Końcowe zwycięstwo trzeba będzie sobie wybiegać i zawodnicy przemęczeni i słabi kondycyjnie raczej nie mają co tutaj szukać. Serwis też nie powinien być poważnym atutem, dlatego zawodnicy grający agresywnie ale mało regularnie zapewne szybko wylecą. W ubiegłym roku już w III rundzie (najlepszej 16-stce) byli sami ceglarze. Biorę w ciemno zwycięstwo Nadala, który w tym roku bardzo ładnie ułożył sobie kalendarz startów na cegle, o ile pamiętam to brakuje mu kilku meczów do poprawienia rekordu ilości wygranych z rzędu na jednej nawierzchni i nie wydaję mi się, żeby ktoś mógł z nim wytrzymać zabójcze wymiany (nawet FedEx ).

Mecze na dzisiaj :

A.Martin - I.Karlovic 1 @1,4 Bet365

Karlovic na cegle przegrał ostatnie 9 spotkań. W ubiegłym roku w 7 meczach nie ugrał nawet seta. Jakie może mieć więc szanse z rutyniarzem Martinem na jednej z najwolniejszych cegieł w całym tourze ? Moim zdaniem znikome. Karlovic kiepski kondycyjnie, a gra stylem serw and volley w Monte Carlo to raczej samobójstwo. Martin już zdążył powąchać clay przed tygodniem w Valencii gdzie przegrał z późniejszym półfinalistą Verdasco. W tym roku na turniejach w Ameryce Płd. też trochę pograł. Moim zdaniem 2:0 dla Martina.

A.Seppi - D.Sanguinetti 1 @1,5 Bet365

Dwaj Włosi spotkali się przed rokiem w Palermo i łatwo w dwóch setach wygrał ten młodszy czyli Seppi. Przed tygodniem w Valencii obaj odpadli w pojedynkach z Simonem. 34-letni Sanguinetti ogólnie woli dużo szybsze nawierzchnie, na cegle gigantem nigdy nie był a lata robią swoje. Seppi młody, solidny i na cegle oprócz tego, że gra dużo, dużo częściej to ma dużo lepsze wyniki. Jeżeli panowie się nie umówią to myślę, że wygra Seppi.

G.Gaudio - T.Henman 2:0 @1,8 Bet365

Dobry kurs na 2:0, więc wypada spróbować. Gaudio już weszedł w sezon ceglany przed tygodniem dochodząc do 3 rundy turnieju w Valencii (z relacji kolegów wynika, że z Safinem popełniał sporo błędów, ale przynajmniej wie co trzeba poprawić). Ogólnie narazie na cegle w tym roku poniżej oczekiwań i mam nadzieję, że ten turniej będzie dla niego przełomem. Henman w tym roku w tragicznej formie, rok temu na cegle też zbyt wiele nie ugrał. Serwis już nie ten co przed laty, plecy wiecznie bolą a i z regularnością spore problemy. Myślę, że w I turnieju po dłuższej przerwie, w dodatku na takiej wolnej nawierzchni polegnie z Argentyńczykiem w 2 setach.

Juan Carlos Ferrero - D.Tursunov 1 @1,4 Bet365

Ferrero, były król French Open przed tygodniem odpadł już w I rundzie w Valencii ale de facto był najbliżej ogrania późniejszego zwycięscy Almagro (w decydującym secie zmarnował przewagę jednego breaka). Tursunov groźny głównie na hardzie, na cegle traci wiele atutów a doświadczenie na tej nawierzchni ma raczej znikome. W ubiegłym roku ogrywały go na clay'u takie "gwiazdy" jak Gamonal, Poch, Luzzi i Delgado. Jeszcze w Miami ograł Ferrero w 2 setach ale teraz myślę, że górą będzie Hiszpan.

PS. Z Pashanskiego zrezygnowałem bo za niski kurs

Do góry
    #558098 - 16/04/2006 23:34 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Marcel Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
    no moim głównym typem na dziś będzie Ferrero . Tursunow jest coraz lepszy na szybszych nawierzchniach , świetny serwis i mocna gra zza lini końcowej . Jednak
    na ziemii jego agresywna , ryzykowana gra już nie będzie miała takiego powodzenia jak np. na hardzie , tu już nie wystarczy returnować szaleńczo i kończyc piłki po 2-3 uderzeniach , zwłaszcza w meczu z taki rutyniarzem jak Hiszpan. Ferrero nie jest już tym zawodnikiem co 2-3 lata temu ale jednak na ziemii takie mecze powinien wygrywać bo wciąż marzy o powrocie na szczyty . Może to i dobrze , że przegrał z Almagro bo teraz napewno zrobi na korcie wszystko żeby nie przegrać w 1 rundzie .

Paszańskiego bym po taki kursie nie brał bo to jednak wciąż niedoświadczony tenisista i kto wie może akurat z graczami typu Llodra grającymi serv&vollej nie radzi sobie najlepiej .

Martin może mieć lekkie kłopoty ale raczej w 1 secie . Później już powinien kondycyjnie ograć Ivo . Zresztą Monte Carlo to turniej w którym Alberto co roku osiąga bardzo przyzwoite wyniki .
    A tak wogóle to czemu Karlovica nie było na Davisie ? Jakaś kontuzja ?

Chela nie powinien mieć na ziemii najmniejszych kłopotów z Rusedskim ale kurs pewnie będzie 1.20 góra

z niespodzianek to chyba lekko spróbuje na Korolewa ze Stepankiem . Radek co prawda na clayu akurat radzi sobie bardzo dobrze , jednak to jego pierwsze zetknięcie z ziemią w tym sezonie a do tego raczej nie zna rywala , który jest bardzo utalentowanym młodzieńcem .

Do góry
    #558099 - 17/04/2006 07:15 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Lokus Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 21/10/2002
    Karlovic odmowil gry dla Chorwacji w tym roku, podobno nie podal przyczyny.

Do góry
    #558100 - 17/04/2006 07:15 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    allesandros Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 10/04/2006
    heja

zgadzam sie ze pashansky taki pewny to nie jest
    z kim on gral do tej pory ze jest takim faworytem
    chyba stawiacie na ten mecz tylko dlatego ze Lodra slabiutki

ferrero plus martin i chela
    glowny kuponik

chcialbym jeszcze cos dac ale zupelnie nie przekonuje mnie seppi (sanguinetti zawsze moze zaskoczyc a o wytrzymalosc jestem spokojny) robredo (slabiutko ostatnio) Kiefer

Ich mozna grac w nastepnej rundzie teraz za duzo ??????

Moze jeszcze /nieminen

pozdro

Do góry
    #558101 - 17/04/2006 09:41 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

J.Acasuso/S.Prieto - D.Hrbaty/C.Suk 1 @1,8 Fonbet

Na cegle zdecydowanie bardziej ograni Acasuso z Prieto. W tym roku już wygrali na tej nawierzchni w Vina Del Mar. Acasuso w dobrej formie singlowej, przed chwilą bez problemów ograł solidnego Volandriego. Hrbaty/Suk to taki debel z łapanki, jeszcze przed kilkoma godzinami w OOP był debel Hrbaty/Levinski teraz zmienili na Hrbaty/Suk, a obaj panowie to ze sobą zagrali tylko jeden mecz 6 lat temu. Dla Hrbatego występ w deblu to bedzie pierwszy mecz na cegle od ponad pół roku, z małym epizodem w tym roku w Davis Cupie a i tak na tej nawierzchni nie należy do najlepszych i zdecydowanie woli coś szybszego. Na cegle jak na żadnej innej nawierzchni zgranie w deblach jest ważnym aspektem i myślę, że to tutaj zadecyduje o wygranej Argentyńczyków.

Do góry
    #558102 - 17/04/2006 16:20 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Fro_Lech Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
    Podoba mi się F.Lopez z Hanescu. Techniczny rozrzucający po korcie tenis może sprawić trochę problemów tyczkowatemu Rumunowi, który woli wolniejsze mimo wszystko nawierzchnie gdzie ma więcej czasu aby się złożyć do uderzenia. Tutaj grają właśnie na ziemi, ale forma i kontuzja Hanescu skłania do zagrania na Lopeza, któremu ziemia także nie jest obca. Może też mieć tutaj problem ze specyficznym rotowanym podaniem Hiszpana. Lopez jest jednak zbyt himerycznym zawodnikiem, a i Rumun może nagle przemienić się w automat do serwowania asów, tak więc nie hulać tego meczu va bank Zagrał sobie meczyl w Walencji, przetarł się. 2,1 w GB wezmę chętnie już dzisiaj, podejrzewam że kurs spadnie do jutra poniżej 2.

Hanescu-F.Lopez (2) 2,1 GB

Do góry
    #558103 - 17/04/2006 21:11 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    gryzonko Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 12/06/2003
    Moya - Gonzales 1@1.95 expekt
    Mimo ze Carlos Moya jest ostatnio dosyć himeryczny postawie na niego. Coby nie mówic to wciąż ścisła światowa czołówka na clayu. Ostatnie turnieje moze nie jakieś nadzwyczajne w jego wydaniu, jednak pewien poziom trzyma
    Luty Buenos Aires clay - wygrał turniej
    Acapulco clay 2 runda odpadł z Montanesem
    Indian Wells hard- 1 runda przegrał z Safinem
    Miami hard- 3 runda przegrał z Callerim wczesniej eliminując Nadala.
    Turniej w Monte Carlo jest jednym z lepszych turnieji carlosa Moyi. nie licząc zeszłorocznej wpadki gdy w pierwszej rundzie wyeliminował go Puerta zawsze spisywał sie tu doskonale. W 2002 osiągnoł finał, w 2003 2004 był w półfinale. Gonzales mimo ze nie jest łąwtwym rywalem na clayu, w Monte Carlo nigdy furory nie zrobił - 3-krotnie odpadał w pierwszej rundzie, najdalej osiągnął 2 runde. Mam nadzieje ze w tym roku tez sie szybko pożegna.

Do góry
    #558104 - 17/04/2006 21:38 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

G.Coria - M.Youzhny 1 @1,36 Pinnacle

Mogli by dać chociaż 1,4 ale nie ma co narzekać. Coria od ładnych paru lat na cegle to ścisła czołówka. Ten sezon narazie ma tragiczny więc czas najwyższy trochę nazbierać punktów. Nawierzchnia w Monte Carlo stworzona pod niego, bo większego przebijacza chyba nie ma w ATP i trzeba się potwornie nabiegać jak już ktoś da się z nim wciągnąć w wymiany. Zresztą od 3 lat Coria zawsze dochodził tu do finału. Co do Rosjanina to Youzhny za to 3:6 1:6 z Rusedskim w Miami to do dzisiaj powinien się wstydzić. Ogólnie Rosjanin na cegle raczej kaleczy, po Davisie miał tylko tydzień żeby trochę sobie pograć na mączce. W H2H 5:2 dla Corii w tym 3 mecze na cegle, w których Youzhny nie ugrał więcej jak 3 gemy w secie, a przed 3 laty to mu Coria nawet rowerek zafundował. Może sobie zagram dodatkowo 2:0 w setach...

G.Simon - T.Gabashvilli 1 @1,469 Pinnacle

Młody Rosjanin wygrał w kwalach łatwo z Niemcem Mayerem i stąd na Simona nie ma 1,2. Ogólnie jednak Gabashvilli jeszcze się chyba musi sporo nauczyć. W ubiegłym roku poza 2 chalengerami i finałach w Barcelonie i Poznaniu dość mizernie i wielu kelnerów go ograło bez problemów. W tym roku na chalach we Włoszech w 3 turniejach wygrał tylko jedno spotkanie. W Valencii przed tygodniem też już wypadka po I rundzie z Sanguinettim. Simon przed tygodniem finał w Valencii no i ogólnie ten rok jak narazie całkiem udany. Myślę, że starczy sił i umiejętności na ogranie Rosjanina.

P.Starace - N.Mahut 1 @1,41 Pinnacle

Starace może do czołówki na cegle nie należy ale jednak na cegle dość solidny. Całkiem niedawno dość łatwo wygrał chalengera we Włoszech. W Valenci łatwo ograł Dlouhiego i nie dał rady Verdasco. Tutaj w Monte Carlo spacerkiem przeszedł kwale. Typ jednak bardziej przeciwko Mahutowi, który na cegle pojawia się strasznie sporadycznie i najczęściej szybko wylatuje. Przeszedł wprawdzie kwale, ale w I rundze potrzebował 3 setów żeby ograć młodziutkiego Chorwata Cilica, a w II rundzie trafił mu się Garcia-Lopez, który w piątek zagrał wyczerpujący ćwierćfinał w Valencii z Verdasco, a w niedziele grał najpierw 3 sety z Galimbertim i po kilku godzinach musiał grać właśnie z Mahutem. Francuz jednak po statach nie wyglądał zbyt solidnie, serwis nie funkcjonował tak jak trzeba a to chyba jego główny atut, którym może postraszyć Włocha. Na wolnej nawierzchni w Monte Carlo z przebijaczem Staracem myślę, że nie da rady.

I.Andreev - I.Ljubicic 1 @2,0 Gamebookers

Ładny kurs i ja go biorę. Andreev trochę mnie zawiódł tydzień temu w Valencii, grając niemal u siebie wygrywał w I secie z Safinem *3:0 i *40-0 i później miał jeszcze 3 SP ale przegrał po TB i później II seta również. Napewno Igor musi być zły i będzie chciał sobie odbić tą porażkę dobrym występem w Monte Carlo. Cegła to jego ulubiona nawierzchnia, z kolei Ljuba raczej woli coś szybszego. Chorwat zarzucił sobie zresztą sporą dawkę meczów od początku roku i już przed dwoma tygodniami w Davisie było widać, że jedzie na rezerwach i tylko dzięki dopingowi publiczności mógł wykrzesać z siebie siły. Po Davisie miał tylko tydzień odpoczynku i pewnie spożytkował go na odpoczynek i małe wakacje z żoną. W poprzednich turniejach natrzaskał zresztą sporo punktów i nawet jak przejdzie obojętnie obok turniejów na cegle to może być spokojny o miejsce w finale Mastersów, bo później jeszcze wiele turniejów na szybkich nawierzchniach. Rok temu przegrał w Monte Carlo gładko z Olim Rochusem 2:6 2:6. Serwis Ljuby i jego agresywny sposób gry tutaj nie będzie miał takiego przebicia jak na hardach. Myślę, że w tej sytuacji można spróbować zagrać na Andreeva...

Do góry
    #558105 - 17/04/2006 23:50 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Marcel Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
    Corie popieram . Co prawda sezon póki co słaby ale Youzhny podobnie . Ciężko mi sobie wyobraźić aby Rosjanin był w stanie wytrzymywać te wszystki wymiany z Corią , zwłaszcza , że z regularnością jest u niego na bakier. Raczej skłaniam się ku temu , że to Magik przebije w większosci wymian jedną piłke więcej. W sumie to Misza nie ma też czym za bardzo zrobić krzywdy Corii na piasku
    No chyba , że Coria olewa ten sezon ale ja w to jakoś niewierze bo Monte Carlo to 1 etap przygotowań do Rg a to jest jego marzenie i myśle , że do tego turnieju podejdzie skoncentrowany i głodny zwycięstw .

Do góry
    #558106 - 18/04/2006 00:16 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    True02 Offline
    veteran

Meldunek: 05/01/2006
    Berdych-Santoro TYP: 1 stawka: 4/10

Berdych to żaden tenisowy wirtuoz,ale kawal solidnego gracza, który na dodatek wydaje sie być w dobrej formie. Podczas ostatnich występów za oceanem(Indian Wells,MiamiTMs) jego wyższośc musieli uznac m.in.:Tim Henman,Lleyton Hewitt,Jose Acasuso. Santoro natomiast dobrze rozpoczął ten rok(Australian Open,Marsylia),ale potem było tylko źle i jeszcze gorzej.Dlatego faworytem w tym spotkaniu wydaje mi sie byc Berdych.

H2H:0-0
    10 ostatnich występów ogółem/na clayu:
    Berdych 5-5/7-3
    Santoro 4-6 /5-5

Dodatkowo za malą stawkę zagram na Soderlinga. Zdecydowanym faworytem i jest Davydenko,ale kursy na Soderlingach w kolicach 3,5-4,3 kuszą szczególnie w obliczu niedawnego urazu Davydenko. Cóż byż może Soderling sprawi niespodzienkę.

Powodzenia

Do góry
    #558107 - 18/04/2006 03:00 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Gregorian Offline
    old hand

Meldunek: 04/09/2005
    Bardzo ciekawym i godnym zastanowienia sie wydaje mi sie typ na Grosjeana w pojedynku z Verdasco. Typ na Grosjeana wynosi okolo 1,75 i mysle ze jest to bardzo ciekawe rozwiazanie. Verdasco walczy jednak zdarzaja mu sie glupie pilki i niewykorzystane szanse, mysle ze Grosjean jest zdecydowanie bardziej doswiadczony, jednak postawa Grosjeana na cegle w tym sezonie to jak narazie wielka niewiadoma poniewaz chyba nie rozegral jakiegos znaczacego spotkania na ziemii w tym sezonie, w przeciwienstwie do Verdasco ktory wystapil ostatnio w Valencii.

Mimo to uwazam ze Grosjean za 1,75 jak najbardziej do zastanowienia

Do góry
    #558108 - 18/04/2006 06:45 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    allesandros Offline
    Pooh-Bah

Meldunek: 10/04/2006
    heja
    coria starace safin i hrbaty

nie wiem co sie stalo z maratem w 3 secie do stanu 4-2 rzadzil i robil z almagro co chcial, pozniej musialem isc i nie wiem co sie stalo
    jakas kontuzja??

braciali regularnoscia chyba dominika nie przebije

pozdr

Do góry
    #558109 - 18/04/2006 07:08 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    max74 Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 13/04/2006
    witam

Safin doznał kontuzji stopy i przegrał mecz.Dletego dzis trzeba uwazac z graniem na safina.

Do góry
    #558110 - 18/04/2006 07:35 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    grajek17 Offline
    Carpal Tunnel

Meldunek: 30/12/2004
    Rochus-Ballerte 2 3,0 STS
    Belg gra bardzo slabo na tej nawierzchni,w pprzednim roku malo co ugrywal a dostawal nawet becki 0-6 0-6.Jego rywal mało mi znany ale mimo to przemawia za nim ogranie z kwali gdzie pokonal nibyle kogos bo Portasa i Bjormnana!!! Ide po kursie 3

Murray Lisnard 2 2,4
    To samo co wyzej tyle ze Lisnard gra u siebie i jest ograny juz w tym sezonie na ziemi.Brytyjczykowi dolega jakas kontuzja i jest slaby na ziemi Mysle ze warto grac Frazncua

Do góry
    #558111 - 18/04/2006 09:27 Re: Monte Carlo 15.04-23.04
    Goget Offline
    Tenis Trader

Berdych/Nieminen - Henman/Murray 1 @1,75 Gamebookers

Oba deble dość nieopierzone bo zarówno jedni jak i drudzy zagrają ze sobą w deblach po raz pierwszy. Ogólnie jednak dużo częściej w spotkaniach deblowych pojawiają się Berdych (54 miejsce w rankingu deblistów) i Nieminen (110 miejsce) chociaż ze sobą zagrają pierwszy raz, to jednak z innymi partnerami grali dosyć solidnie i przegrywali zazwyczaj dopiero ze zgranymi deblami z czołówki. Do tego obaj panowie solidniej zaprezentowali się w singlach, Nieminen po walce nie dał rady Vliegenowi, a Berdych właśnie dość łatwo ogrywa Santoro. Henman (1443 miejsce) zapewne występ w deblach potraktował jako dodatkowy trening na cegle. Ostatni raz w deblach zagrał zresztą równo rok temu w Monte Carlo. Do tego dochodzi tragiczna wręcz forma singlowa Henmiego od początku roku, wczoraj spacerkiem ograł go Gaston Gaudio. Z kolei Murray (655 miejsce w deblowym ranku) sam zaznacza, że clay to jego ulubiona nawierzchnia, chociaż młody Szkot nie ma na niej dużego doświadczenia. W tym roku oprócz wygranego turnieju halowego w San Jose raczej słabiutko. A na cegle pierwszy raz zagra dzisiaj z Lisnardem. W deblach gra sporadycznie, przed tygodniem w Davisie w parze z Rusedskim nie dali rady Bozoljacowi i Zimonjicowi. Cały czas ma też problemy zdrowotne, które nie pozwoliły mu na występ w singlu właśnie w Davisie. Myślę, że potencjał Czecha i Fina wystarczy na himerycznych Brytyjczyków.

Do góry
    Strona 1 z 5 1 2 3 4 5 >

Moderator:  rafal08