#5598701 - 23/10/2012 20:19
Re: Kibole [13]
[Re: Drunken Master]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
Problem w tym, że nikt nie mówi dlaczego ta awantura się zaczeła. Tylko zaraz zlatują się tutaj sępy oglądające tvn, które gówno wiedzą w temacie ale chętnie piętnują kibiców. Mam propozycję do wszystkich pikoli, pojedzcie kiedyś na wyjazd i wtedy porozmawiamy. A teraz dalej wieszcie tvn,gw i całej reszcie tego shitu no ale misu toz sie kur.wa ladnie pytam o co poszlo i jak to wygladalo wiec z laski swojej napisz, a nie rzucaj glodnych kawalkow
|
Do góry
|
|
|
|
#5598733 - 23/10/2012 20:44
|
Carpal Tunnel
|
Jednego chlopaka psy zawineły za nic a zaczeło się od tego że ktos na dworcu obrzucal pociąg a psy stały tylko i się patrzyły. A prowokacje zaczeły się już w momencie eskorty na stadion Piasta. m. in. celowanie z broni w glowy kibiców. Trzeba samemu zacząć pewne rzeczy wychwytywać a nie przyjmować medialną papke ktorą was karmią te TVN i inne ścierwa.
czasem mozna glowe z dupą pomylić
|
Do góry
|
|
|
|
#5598736 - 23/10/2012 20:46
[Re: connor]
|
Arka Gdynia!
Meldunek: 09/07/2009
|
biedni kibice ciagle tak prowokowani chamsko przez tych chujow policjantow oczywiście że w wielu przypadkach tak jest. sam byłem świadkiem niecały miesiąc temu jak psiaki z hasłem wojna wojna na ustach wywołały bezsensowną awanturę i skatowały chłopaka pod stadionem
|
Do góry
|
|
|
|
#5598746 - 23/10/2012 20:53
[Re: mln]
|
Carpal Tunnel
|
biedni kibice ciagle tak prowokowani chamsko przez tych chujow policjantow oczywiście że w wielu przypadkach tak jest. sam byłem świadkiem niecały miesiąc temu jak psiaki z hasłem wojna wojna na ustach wywołały bezsensowną awanturę i skatowały chłopaka pod stadionem a to wy nie wiecie ze oni to sa tacy kibole tylko ze innej druzyny? za to lepiej wyposazeni w sprzet i instrumenty prawne? chyba nie dziwne ze polowa tych chlopaczkow to idzie do policji zeby miec pensje i mozliwosc ponapieprzac reszte ludzi ale tez nie robmy ze oni zawsze prowokuja, bo demolki pociagu to chyba nie prowokowali ... no chyba ze prowokacja jest juz samo pojawienie sie munduru w odleglosci 500 metrow
|
Do góry
|
|
|
|
#5598806 - 23/10/2012 21:29
[Re: craax]
|
enthusiast
Meldunek: 01/09/2012
|
z tym lepszym wyposazeniem w sprzet to tak nie do konca i nie zawsze no tak u was w Krakowie to bezapelacyjnie macie lepszy sprzęt. Choć to bardziej smutne jest, ale to zupełnie inny temat. A co do samych psów ich głowną bronią jest teraz "gumka" i gaz. Bez tych atrybutów nie istnieją.
|
Do góry
|
|
|
|
#5598835 - 23/10/2012 21:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/04/2006
|
z tym lepszym wyposazeniem w sprzet to tak nie do konca i nie zawsze no tak u was w Krakowie to bezapelacyjnie macie lepszy sprzęt. Choć to bardziej smutne jest, ale to zupełnie inny temat. A co do samych psów ich głowną bronią jest teraz "gumka" i gaz. Bez tych atrybutów nie istnieją. napisalem to z przymruzeniem oka  oczywista sprawa, ze bez tej calej zbroi i calego sprzetu w raczkach byliby bezradni
|
Do góry
|
|
|
|
#5598868 - 23/10/2012 22:00
|
addict
Meldunek: 04/02/2005
|
Jednego chlopaka psy zawineły za nic a zaczeło się od tego że ktos na dworcu obrzucal pociąg a psy stały tylko i się patrzyły. A prowokacje zaczeły się już w momencie eskorty na stadion Piasta. m. in. celowanie z broni w glowy kibiców. Trzeba samemu zacząć pewne rzeczy wychwytywać a nie przyjmować medialną papke ktorą was karmią te TVN i inne ścierwa.
Gdyby policja zainterweniowala i zgarnela tego rzucajacego w pociag, to wtedy kibole musieliby pospieszyc z pomoca, bo przeciez on tylko stal i sie patrzyl na przejezdzajacy pociag. Taka bylaby wersja zdarzen, zreszta kibolstwo zawsze znajdzie odpowiednia, oni sa zawsze prowokowani.  Ten na filmiku to w samych majtkach pojechal na mecz? Nie widac poczatku, a moze po prostu kozakowal, pokazywal dupe, mial pecha i go zgarneli. Ale winna policja, bo go zgarneli za nic i trzeba cos zdemolowac.
|
Do góry
|
|
|
|
#5598983 - 23/10/2012 22:51
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2007
|
Kto dobrze zna krakowskie realia ten wie, że często porachunki między przeciwnikami to nie są tylko sprawy związane z tematami kibicowskimi. Tam idzie też o dużą kasę zwiazaną z różnego rodzaju interesami które obie strony prowadzą albo chcą prowadzić. Walka idzie o dotacje od Ministerstwa Edukacji Narodowej, Ordery Uśmiechu 2013 i wczasy na koszt państwa w najlepszym pięciogwiazdkowym hotelu Holiday Inn w Tarnowie na Konarskiego. Wszystko to w ramach akcji w krakowskich gimnazjach "Witaminki dla chłopczyka i dziewczynki". Podobno lepszy kontrakt niż na Orliki. Czytałem we "Wprost".
|
Do góry
|
|
|
|
#5599137 - 23/10/2012 23:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2007
|
Moja kiedyś wychwycić że jak milicjant złamać mi ręka to bardzo źle, ale jak inny kibic poskakać mi po głowa to bardzo dobrze. Kiedyś mi jedna poskakać po głowa ale moja nie być bardzo dobrze. Moja dobrze wychwycić czy moja tvn manipulować? Ale jak moja tvn manipulować jak moja tvn w lombardzie mieć bo na zielonej rajskiej wyspie moja żyć.
|
Do góry
|
|
|
|
#5599213 - 24/10/2012 00:37
[Re: craax]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/02/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5599214 - 24/10/2012 00:38
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Szkoda, że mejnstrimowe media nie pochylają się tak nad tego typu tematami: http://www.wykop.pl/ramka/834403/woodstock-demolka-pociagu/No tak, zapomniałem, że o swoich fanbojach nie można przecież złego słowa napisać, bo by się obrazili i przestaliby oglądać/czytać/słuchać jedynie właściwych środków masowego przekazu... A byłe jeszcze tego typu kwiatki: http://www.se.pl/wydarzenia/kraj/delegaci-platformy-gorsi-od-kiboli_190420.htmlPrzestańmy obwiniać kiboli za całe zło. W kwestii pociągu - jechało nim zapewne kilkaset osób i w takim tłumie ciężko zapanować nad wszystkimi. Myli się jednak ten, który sądzi, że tego typu zabawy są akceptowane, również wśród samych kiboli. Poza tym z relacji wynika, że te "zniszczenia" ograniczyły się de facto do wymalowania kilku bazgrołów i pozostawienia ogólnego burdelu w pociągu. Nie popieram tego typu zachowań, ale zachowajmy chociaż resztki rozsądku i nie dajmy się manipulować.
|
Do góry
|
|
|
|
#5602178 - 25/10/2012 23:06
[Re: Szewa]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
To trochę jak się usprawiedliwiać, że "jechałem najebany ale co się mnie czepiacie skoro jakiś hippis czy poseł to samo robił". To żadna wymówka. Za graffiti czy jakikolwiek wandalizm nawet w najmniejszym stopniu w Singapurze jest przymusowa kara więzienia (nie ma możliwości zawieszenia) oraz kara chłosty.  I porządek jest wręcz wzorowy pod tym względem. To co się działo w pociągu i na dworcu nie jest akceptowalne. Czy naprawdę musi dojść do tego by zakup biletu był możliwy tylko za okazaniem dowodu osobistego i wpisaniem tam danych podróżującego, nie mówiąc już o pełnym monitoringu obejmującego każdy wagon/przedział w każdym pociągu?
|
Do góry
|
|
|
|
#5602510 - 26/10/2012 01:30
[Re: Platini]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/12/2004
|
Owoce jałowca, podobne do borówek czernicy leśnej, są ciemnogranatowe i pokryte woskowym nalotem. Owoc ten stosowany jest nie tylko w medycynie ludowej, ale powszechnie jako lek w różnych schorzeniach. Używany w różnych postaciach, najczęściej jako składnik różnych mieszanek ziołowych lub też jako przyprawa kuchenna.
Szyszkojagody jałowca dojrzewają dwa lata. W pierwszym roku są jeszcze zielone, trochę mniejsze od dojrzałych, w końcu jasnoniebieskie lub nieco fiołkowe, zaś w drugim roku dojrzewając zabarwiają się na granatowo. Dojrzałe owoce zbiera się późną jesienią, najlepiej po pierwszych przymrozkach. Suszymy je w temperaturze nie wyższej niż 40° C, aby nie utraciły aromatu, jednak bardzo starannie i dość długo, bo owoce niedosuszone łatwo pleśnieją. Susz szyszkojagód jałowca przechowujemy w naczyniach z lekko nachyloną pokrywką, aby zwolna dosuszyły się.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|