Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#570920 - 08/05/2006 09:49 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/06/2003
moje przemyślenia:

Seppi - Youzhny
napewno za Włochem przemawia lepsza forma i to , że gra u siebie . Misza ma strasznie słabe ostatnie 2 miesiące. W Monachium przegrywał z Melzerem sety prowadzac 3-1 i 4-1 , to pokazuje jak słabo jest z jego pewnoscią siebie skoro nagle oddaje 5 gemów rywalowi. Seppi przy dopingu publicznosci powinien wygrać .

Ferrer - Acasuso
Ferrera strasznie ciężko wyczuć , to gra świetnie i dochodzi daleko w turnieju to przegrywa szybko. Napewno ma jakies kłopoty zdrowotne , w meczu z Wawrinką podobno grał z kontuzją. Acasuso to wymagający rywal ale też troche leniwy . Raczej no bet chociaz kursik kusi na Acasuso.

Gonzalez - Wawrinka
jeden z ciekawszych meczów 1 rundy . Dziwią mnie dość duże kursy na Wawrinke ale z drugiej strony to wciąz gracz młody i jeszcze dużo nauki przed nim . Osobiscie na żadnego z nich nie zdecydowałbym się grać ale intersuje mnie handi na Stana +3,5. Obaj są walczakami i cięzko mi sobie wyobrazic ten mecz bez 3 setów.

Monaco - Santoro
Juan odprawił w kwalach gładko dwóch Włochów . W Monachium porażka z Vikiem no ale możliwe , że zamierzona pod kontem mastersa. Czy Santoro wytrzyma te wszystkie długie wymiany z rozgrzanym Monaco ? Szczerze mówiąc to wątpie .

Serra - Blake
zawsze mówie , że jeśli grać przeciwko Blejkowi to w 1 rundzie . Wtedy gdy jeszcze nie wchodzi w swój rytm killera. Ostatnie pół roku to był duży wysiłek dla tego zawodnika , 3 wygrane turnieje , 1/2 w Us Open , świetne Mastersy. Czy zdoła przestawić się ze swoją agresywną i ryzykowną grą na mączke ? Więcej jednak chyba przemawia na chwile obecną za Serrą , który walczył solidnie z Ljubiciem i Soderlingiem.

Horna - Ancic
Lucho Horne miałem okazje oglądac w najlepszym meczu turnieju w Casablance . Mecz wyłonił jak sie okazało mistrza turnieju . Gdyby nie psychika Horny to postawiłbym dzis na niego spore pieniądze . Bo skoro prowadził *5-4 40-0 i dał sie odłamać lub niewykorzystał w 3 secie 3bp pod rząd to coś z nim nie tak . I najgorsze , że to on zepsuł a nie rywal wybronił. Tutaj mecz 1 rundy , oczywiscie presja będzie mniejsza więc może Horna inaczej podejdzie do tego meczu. Ancic po kontuzji wrócił w Monachium . Widziałem tylko urywki spotkania ale Mario niewytrzymywał dłuższych wymian . Solidniej wygląda obecnie jednak zdecydowanie horna.

Almagro - Massu
Almagro wiadomo życiowa forma . Massu w Casablance mi za bardzo nie zaimponował . Bekhend jak zwykle kulawy i ciągłe obieganie na forhend. Jeśli Almagro dalej gra tak jak w Valencii czy Barcelonie to zwycięzca może być tylko on .Massu przycisniety przez rywala gubi się a wiemy , że Almagro teraz gra bardzo agresywnie a walke na wyniszczenie potrafił z nim wygrać ostatnio tylko Nadal . Plusem jest to , że odpuscił Estoril i odpoczął.

Bracciali - Kiefer
Włoch mi zaimponował w Casablance . Grał bardzo równo , świetnie serwował i grał solidnie zza lini końcowej , nie mylił się przy siatce , grał idealne skróty do których Horna nie widział nawet sensu startować . Kiefer potrafi grać na ziemi jeżeli jednak Bracia utrzymał dyspozycje z Maroka to Niemiec jest bez szans.

Haas - Monfils
tutaj uważam , że Monfils ma dużą szanse na wygraną . Haas po świetnym początku roku w Houston złapał kontuzje nadgarstka i jego powrot w Monachium nie wypadł zbyt okazale bo nie był w stanie przebijac zbyt długo piłka nawet z Karloviciem i przegrywał z nim często wymiany. Niestety Monfils całkowicie się zagubił i jest strasznie nierówny ale handi 4,5 powinien pokryć.

Galvani - Novak
co ostatnio robił Novak ? Czy ostro trenował żeby wrócić do gry czy może był na wycieczce do okoła świata z liczną rodzinką i na kort wyjdzie z 20 kilogramową nadwagą ? Niestety Galvani to nie jest zawodnik , któremu można ufać za większe pieniadze.

Starace - Tursunow
Goget już wspomniał o tym ,że Tursunow sam mówi , iż nienawidzi grać na mączce . Do tego gdy tylko publicznośc portugalska zaczeła klaskać po jego błędach to się obraził i szybko oddał 3 seta w meczu z Gilem a tutaj mecz będzie miał miejsce o 21 na korcie centralnym a wiemy , że włoscy kibice też potrafią utrudnić życie rywalowi ich pupila.. Starace zrezygnował z gry w Monachium z powodu gorączki . Więc raczej nic grożnego a miał więcej czasu na trening w Rzymie .

Do góry
Bonus: Unibet
#570921 - 08/05/2006 20:13 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
Svart_Ulv Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/01/2006
Coria - Ramirez Hidalgo typ 1 1.60 Bet-at-home

ja nie wiem albo ze mną jest coś nie tak albo z bukami..chyba raczej to drugie bo jak zobaczyłem taki kurs na Koryję to mi oczy wyszły na wierzch i stanęły obok.
ok..Koryja bez formy, bez serwisu ...ale ludzie...1.60 na Mistrza z gościem który nic nigdy nie wygrał? który dostaje baty obojętnie z kim i gdzie? nawet jak Koryja trafi z 30 double faultów to rozgoni Ramireza po korcie jak gnój po polu. jest tylko jedno ALE. czemu dali ten mecz dopiero na korcie nr 6? może w razie ewentualnego wałka będzie mniej świadków:> tak czy tak..biorę Corię po 1.60.

Do góry
#570922 - 08/05/2006 21:04 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
ArtekPotitox Offline
addict

Meldunek: 23/12/2005
Quote:

ja nie wiem albo ze mną jest coś nie tak albo z bukami..chyba raczej to drugie bo jak zobaczyłem taki kurs na Koryję to mi oczy wyszły na wierzch i stanęły obok.
ok..Koryja bez formy, bez serwisu ...ale ludzie...1.60 na Mistrza z gościem który nic nigdy nie wygrał? który dostaje baty obojętnie z kim i gdzie? nawet jak Koryja trafi z 30 double faultów to rozgoni Ramireza po korcie jak gnój po polu. jest tylko jedno ALE. czemu dali ten mecz dopiero na korcie nr 6? może w razie ewentualnego wałka będzie mniej świadków:> tak czy tak..biorę Corię po 1.60.

No prosze prosze może pokaże kilka przykładów na to, że nie masz racji, że RRH z nikim nie wygrał:
Round of 16 Def. (2)Guillermo Coria(7,3.67) (ARG) 7-5 6-2 16 lutego
Round of 16 Def. (1)Gaston Gaudio(8,3.14) (ARG) 6-7 6-1 6-4 30 stycznia
Round of 32 Def. Nicolas Almagro(103,1.72) (ESP) 0-6 6-3 6-1 30 stycznia
Quarter Final Def. (6)Albert Montanes(75,1.35) (ESP) 6-2 2-6 6-2 30 stycznia
Radziłym sie zastanowić zwłaszcza, że widziałem serwisowe "popisy" Guillermo.

Do góry
#570923 - 08/05/2006 23:34 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
F.Fognini - T.Johansson 1 @1,899 Pinnacle

Młody Włoch grający przed własną publiką napewno zrobi wszystko, żeby wypaść jak najlepiej i awansować dalej. W kwalifikacjach walczył jak lew i ograł w ostatniej rundzie Novaka Djokovica (który w Monte Carlo ugrał z Federerem seta). Typ jednak bardziej przeciwko Johanssonowi. Szwed na cegle nigdy nie błyszczał, teraz wraca po długiej przerwie spowodowanej kontuzją oka, jakiej nabawił się jeszcze w zimie w Rotterdamie (podczas treningu z Mario Ancicem dostał piłką w oko). Akurat w tym tygodniu Tojo prowadzi blog na atptennis.com i szczególnie polecam pierwszy post gdzie dokładnie opisał całą sytuację (naprawdę nieprzyjemna sprawa). W każdym bądź razie widoczność jego lewego oka sam ocenia na 60-70% a przy mocno bitych piłkach może ich nie widzieć i źle celować w kort. Po tak długiej przerwie, podczas której praktycznie nie trenował, nie wiele sobie obiecuje po turnieju w Rzymie. Jeszcze 2 tygodnie temu lekarze zabronili mu grać na pełnych obrotach. Młody i zdeterminowany Włoch napewno nie da łatwo za wygraną i zmusi Toja do biegania a kondycja już nie ta co przed laty. Szwed podejdzie do tego spotkania na luzie i nie ździwię się jak skreczuje. W każdym bądź razie wygrana Fogniniego dla mnie dość prawdopodobna.

Do góry
#570924 - 09/05/2006 07:10 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
sasboss Offline
old hand

Meldunek: 06/11/2005
Nie wiem czy to kogoś zainteresuje ale zagram małą progresję na Corię oczywiście prxeciw niemu napewno przegra tylko nie wiem w której rundzie... oby w tej

Do góry
#570925 - 09/05/2006 07:19 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
czuczu1910 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/12/2005
Ferrero-Mathieu 1 1,45 Bet-at-home
JC jeszcze nie zachwyca ale mysle ze na RG przygotuje sie chociaz zeby dojsc do cwiartki lub 4 rundy w barcelonie wygral z typowymi ziemowcami ale troche podstarzalymi costa i martinem i przegral a almagro (nawet 2 razy w tym roku) a mathieu dosc przecietnie pozza zwyciestwem w monte carlo z safinem w pierwszej rundzie ale ja bym nie zachwycal sie tym tak bardzo poza tym przegrana z nie najlepiej grajacym stepankiem wiec dla mnie
8/10
Volandri-Murray 1 1,45
Wloch gra u siebie napewno ma przewage nawierzni Murrey w tym sezonier na ziemi zadnego praktycznie powazniejszego zwyciestwa zazwyczaj odpadal w 1 rundzie i mysle ze teraz tez sie tak stanie
8/10
Davydenko-Paschanski 1 1,2
Wystarczy spojrzec w wyniki z ostatniego tygodnia i wszystko jasne
10/10

Do góry
#570926 - 09/05/2006 07:24 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
ThE_ReDs Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/11/2003
Quote:

Ferrero-Mathieu 1 1,45 Bet-at-home
JC jeszcze nie zachwyca ale mysle ze na RG przygotuje sie chociaz zeby dojsc do cwiartki lub 4 rundy w barcelonie wygral z typowymi ziemowcami ale troche podstarzalymi costa i martinem i przegral a almagro (nawet 2 razy w tym roku) a mathieu dosc przecietnie pozza zwyciestwem w monte carlo z safinem w pierwszej rundzie ale ja bym nie zachwycal sie tym tak bardzo poza tym przegrana z nie najlepiej grajacym stepankiem wiec dla mnie
8/10
Volandri-Murray 1 1,45
Wloch gra u siebie napewno ma przewage nawierzni Murrey w tym sezonier na ziemi zadnego praktycznie powazniejszego zwyciestwa zazwyczaj odpadal w 1 rundzie i mysle ze teraz tez sie tak stanie
8/10
Davydenko-Paschanski 1 1,2
Wystarczy spojrzec w wyniki z ostatniego tygodnia i wszystko jasne
10/10

2 pierwsze typy OK.
Jednak zastanowilbym sie czy warto grac Denko za 10/10 u niego w tym meczu wszystko jest możliwe. Na turnieju w Estoril gral z bólami pleców. Po półfinałowym meczu z moya powiedział że nie wie czy wogóle wystąpi w finale ale jednak wystapił. Tylko jeśli się nie myle to gral na zastrzykach przeciwbólowych.

Do góry
#570927 - 09/05/2006 08:08 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
Fozzie Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/03/2004
Quote:

Wszystko się zgadza, tylko jest jedno ale...

Coria w tym roku dostał baty od Ramireza i to na własnych śmieciach w Buenos Aires, stąd tak wysoki kurs na Guilermo.
Ale jest też druga strona medalu, Guilermo w zeszłym roku dotarł tutaj po dobrej grze do finału i naprawdę po dramatycznym i emocjonującym pojedynku uległ Nadalowi.
Co prawda Coria z zeszłego roku i ten obecny to dwie różne postacie, ale sezon na cegle dopiero sie rozkręca i mam nadzieje, ze Coria razem z nim, więc kurs w granicach 1,60 na argentyńczyka godny uwagi... zeszłorocznemu finaliście nie wypada odpaść już w I rundzie z przecietnym grajkiem, mam nadzieje, ze też będzie chciał sie zrewanżować za plamę z Buenos...

Do góry
#570928 - 09/05/2006 08:10 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
TOMAL Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 11/07/2003
Witam!Po dłuższej przerwie w typowaniu na dzisiaj proponuje takie oto meczyki/wszystkie kursy z profa/:

Volandri-Murray-1-1,39
Pierwsza zasadnicza kwestai to to,że Pippo gra u siebie,a we Włoszech zawsze stara sie wypaść jak najlepiej;jego mecz jest ustawiony na korcie centralnym na godzinę 21/podobnie jak wczoraj Starace/-widownia,pora-wszystko przemawia za Włochem-oprócz tego przede wszystkim umiejętności gry na tej nawierzchni.Mimo,że Murray upiera sie przy tym,że dla niego mączka to ulubiona nawierzchnia-nie jestem co do tego w 100% przekonany-raczej szybkie korty w Usa to jego domena;podsumowując pewna wygrana Volandriego w tym spotkaniu

Ferrero-Mathieu-1-1,29/żałosny kurs w profie-więc zagram w stsie za 1,45/:)
Doświadczenie,ogranie na mączce,osiągnięcia,forma-to wszystko przemawia za Juanem;Francuz himeryczny zawodnik,o czym najlepiej świadczy to co zrobił w meczu z Corią w MC

Berdych-Srichaphan-1-1,35
Tomas to zawodnik o wysokich umiejętnościach,których w tym sezonie na mączce nie zdążył jeszcze w pełni zaprezentować;ten typ to jednak głównie typ przeciwko Tajowi,dla którego mączka to najgorsza nawierzchnia do grania-po prostu nie potrafi tu grać/coś w tym stylu co Tursunov/:);jedyne co może niepokoić to fakt,że w 2004 roku w RG Taj nie wiem jakim cudem ale wygrał z Czechem w 4 setach;mam nadzieje że po 2 latach Tomas sie w pełni zrewanżuje i pewnie pokona Srichaphana

Dzisiaj jestem też skołonny zaryzykować na modego Włocha-Fogniniego,który gra z T.Johanssonem/kurs-2,04 w profie/,głównie dlatego że Szwed nie grał 3 miesiące w tenisa i tak jak wyżej napisał GOGET nie jest jeszcze w 100% gotowy do gry.../challenegrowiec kontra doświadczony Szwed nie potrafiący grać na mączce i lekko kontuzjowany/zobaczymy jak dzisiaj skończy sie to starcie:)

Ruben Ramirez-Hidalgo też ciekawie na dzisiaj wygląda-forma nie najgorsza-w tym roku wygrał już w Buenos Aires z Corią,więc czego ma tutaj nie wygrać z Argentyńczykiem,który w zeszłym tygodniu dostał od Niemca Gremelmayra/kurs kuszący-2,24 w profie/

Radek Stepanek,mimo że to nie jego ulubiona nawierzchnia powinien ograć Hiszpana Feliciano Lopeza na którego jak widać ma patent/h2h 6-0/,ale troche za słaby kurs-poza tym żadne z tych 6 spotkać między nimi nie było grane na mączce-forma jednak przemawia za Czechem

To by było na tyle z mojej strony...

Pozdrawiam i życze powodzenia<piwo>

Do góry
#570929 - 09/05/2006 08:35 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
dario156 Offline
enthusiast

Meldunek: 15/04/2005
Quote:

2 pierwsze typy OK.
Jednak zastanowilbym sie czy warto grac Denko za 10/10 u niego w tym meczu wszystko jest możliwe. Na turnieju w Estoril gral z bólami pleców. Po półfinałowym meczu z moya powiedział że nie wie czy wogóle wystąpi w finale ale jednak wystapił. Tylko jeśli się nie myle to gral na zastrzykach przeciwbólowych.

Mnie się wydaje, że mozna grać, Davydenko jest
dużym chłopcem i nie ryzykowałby zdrowai dla
turnieju takie jest moje odczucie, ale pożyjemy
zobaczy.

Do góry
#570930 - 09/05/2006 09:30 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
Marcel Offline
Carpal Tunnel

http://www.atptennis.com/en/blog/johansson.asp

tutaj Johansson opisuje jak to było z jego okiem .

Zapewne jego oczekiwania są takie aby podczas turniejów ziemnych pograć na spokojnie , zobaczyc jak oko będzie się spisywało gdy piłeczka będzie latała szybko . Nie sądze aby był dziś w stanie wygrać bo jak wiemy ,żeby grać w tenisa to trzeba mieć oko sprawne w 100% , żeby wyczuwać dystans i trafiać czysto w piłke . Zapewne wraca teraz aby być już gotowym na reszte sezonu.

No i oczywiscie główny typ na dzis to Volandri dla którego jest to najważniejszy turniej w sezonie i ostatni tydzień solidnie trenował . Mecz o 21 przy pełnych trybunach więc Włoch napewno da z siebie wszystko. Murray oczywiscie wielki talent ale póki co jeszcze spokojnie wchodzi do ATP . Zdecydowanie większe umiejętnosci na ziemi posiada Włoch + pełna mobilizacja i własny kort

Do góry
#570931 - 09/05/2006 10:46 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
simon-n Offline
addict

Meldunek: 10/12/2005
Roddick - Hanescu
typ 1 kurs 1.50

Jak mozna nie zagrac Roddicka z kursem 1.50 typ napewno wart uwagi. Wiadomo Roddick kocha grac na betonie, ale na cegle tez cos umie ugrac. Andy w tym sezonie zagral tylko 1 turniej na cegle i bylo to u siebie w domu dotarł do 3 rundy przegrywajac z Haasem w 3 setach. Rumun w tym sezonie kompletna cienizna zaliczyl 6 turnieji i w kazdym odpadl w 1 rundzie a ostatnio dal sie nawet ograc Lopezowi, ktory w tym sezonie kompletnie nic nie gra. Gram na Roddicka bo przemawia za nim doswiadczenia, a nawet jesli nie jest w swojej 100% formie to czesto na korcie gra nazwisko przekonalem sie o tym po wczorajszym meczy Daniela z Kieferem Zrobicie jak chcecie :-)

Do góry
#570932 - 09/05/2006 13:34 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
kuerten Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/04/2004
Marcel odnosnie Johanssona to myśle,że jak oko się sprawuje można stwierdzić grając ze sparingpartnerem na treningu i nie trzeba grać w oficjalnym meczu. Podzielam Wasze zdanie odnosnie faktu, że przyjechał tu na stracenie. Jakby mial odjechać na rowerze z Rzymu to szkoda swojego honoru Przerwa sporawa, a dziadek na pewno bez formy i nie jest to jego nawierzchnia. Myślę, że zdecydował się na występ ponieważ taki przywilej mu przysługuje, a koncie na pewno nie przybywa Przydadzą się też startowe pieniazki

Do góry
#570933 - 09/05/2006 19:08 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
simon-n Offline
addict

Meldunek: 10/12/2005
Santoro - Hrbaty
typ 1 kurs 2.30

Bardzo ciekawy kurs na francuzika i napewno ten mecz zagram za odpowiednia stawke :-) Oczywiscie wiadomo, ze Santoro kocha hard, jednak na cegle zle nie gra, a z tego co mi wiadomo to korty sa slabo przygotowane bardziej to przypomina pustynie niz teniosową mączke. Francuz w 1 rundzie pokonał bardzo dobrego ceglarza Monaco z ktorym na cegle zawsze sie ciezko gra. Herbata w 1 rundzie pokonal Ljubcica, ktory na cegle zadna rewelka nie jest, a jak chorwat wykorzystuje 2/13% bp to wynika jest jasny. Pozatym Hrabty na cegle gra slabo i czuje wyrownany mecz. Mysle ze lepiej zagrac Santoro po 2.30 niz Hrabty za 2.30, bo mecz oceniam na 55%-45% dla Santoro. Pozatym jutro mecze bardzo wyrownane i ciezko wskazac faworytow.

Do góry
#570934 - 09/05/2006 20:00 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
sHybki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/01/2005
Monfils - Ginepri ...ciekawe spotkanie ze wskazaniem na młodego Francuza. Robby w 1-szej rundzie
uporał sie z kalekim na clayu Mirnyiem tymczasem Monfils po walce odprawił Haasa, który nie
odnalazł sie jeszcze po kontuzji. Podejrzewam, że Gael ma apetyt na dotarcie dalej niż tylko
druga runda tutej ku temu okazja jest doskonała będzie miał przeciwko sobie zawodnika, który nigdy nie osiągał
dobrych wyników na clayu a jego gra opiera sie przede wszystkim na serwisie. Monfils ostatnio odpadł z Portasem i Almagro...
zapewne nie wytrzymywał długich wymian..a raczej jego psychika do tego nie dojrzała..dlatego jego
jedynym przeciwnikiem będzie on sam..nie sądze by Robby był w fenomelnej dyspozycji serwisowej a nawet jeśli
Gael popełni zbyt wiele podwójnych i niewymuszonych błędów to będzie potrafił go odłamać.

Ancic- Serra..ich dotychczasowe dwa spotkania były wyrównane pomimo, że oba wygrał Mario to warto zauważyć
iż odbyły sie na hardzie a więc nawierzchni raczej faworyzującej Chorwata. Ja skłaniam się raczej
ku wygranej Serry dlaczego? Ancic nie przekonuje mnie na tej nawierzchni a wyniki świadczą o tym że dla Mario gra z Serrą
do lekkich dla niego nie należy...co prawda statystyki Ancicia z 1-szej rundy mogą budzić niepokój ale Horna to taki przeciętniak
niczym szczególnym sie nie wyróżnia.Florent potrafi grać z takimi zawodnikami jak Ljuba czy Blake ich styl gry
mu odpowiada i zawsze potrafi nawiązać walke. Nie jest to oczywiście faworyt ale on meczu bez walki nie odda i wierzę że sprawi niespodzianki.

Kiefer-Martin...Buki w roli faworyta stawiają Niemca ale czy słusznie...wiekowi zawodnicy co ciekawe nie mieli okazji jeszcze się
spotkać..Alberto po przejściu kwalifikacji gładko pokonał Sanguinnetiego, którego bardzo lubie potafił napsuć krwi niejednemu faworytowi jednak to już nie te lata...
Kiefer z tego co widać jeszcze nie jest w optymalnej dyspozycji i tu upatruję szansę dla Alberto...Verdasco, Federer, Ferrero z nimi ostatnio przegrał czy Kiefer będzie następny
..wątpie..wydaję mi się, że wypunktuje Niemca, jego doświadczenie pomoże mu w skuteczniejszym wykorzystaniu bp i zachowa sie lepiej aniżeli Bracciali.

powodzenia jutro panowie

Do góry
#570935 - 09/05/2006 22:02 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
Bullet Offline
Marat Safin

Meldunek: 14/05/2005
Almagro - Acasuso

Gram zdecydowanie Nicolasa. Chlop od ladnych paru tygodni w gazie niesamowitym a Czuczo przecietnie by nie powiedziec slabo. H2H 2-2 ale ostatnie 2 mecze dla mlodego Hiszpana i nie widze powodu aby jutro ta tendencja sie odwrocila. Jose w ostatnich 4 turniejach zawsze odpadal w 2 rundzie i jutro bedzie podobnie. Kursy kolo 1.6-1.7

Henman - T.Johansson

Dwaj nieobliczlni gracze. Do gry na Henia zacheca mnie bilans H2H 5-2 oraz to, ze Szwed nie wyleczyl jeszcze do konca bardzo powaznej kontuzji oka. Powyzej 1.5 wezme Anglika.

Monfils - Ginepri

Gael to mlody talent, zwyciezca min. zeszlorocznego IDEA PROKOM OPEN na clayu. W 1 rundzie pokonal Haasa a Robby gra w tym sezonie dramatycznie. Ginepri ma bilans 3-8 a na swojej nawierzchni czyli hardzie potrafil przegrac z takimi tuzami jak: Kim , Lee czy Goldstein . H2H 1-0. Typ 1 kurs 1.5 GB.

Galvani - Rusedski

To smaczek jutrzejszego dnia. Kwalifikant kontra oldboy niemalze. Grali raz ze soba w 2002 roku wlasnie w Rzymie i wygral Galvani 2-1. Wloch u siebie, zapoznany z nawierzchnia, kibice za nim, wygrana w ostatniej rundzie kwali z niezlym clayowcem Marinem. W zasadzie wszystkie atuty procz doswiadczenia po jego stronie choc troche jestem zszokowany, ze Rusedski ogral w 1 rundzie Robredo .

Gonzalez - Youzhny

Tu w zasadzie nie ma o czym pisac. Youzhny to nie jest ogorek ale jego forma to dramat. W ostatnich 5 turniejach odpadal w 1 rundzie a do tego H2H 2-0 dla Gonzo wiec nie sadze aby jutro byla niespodzianka. Kurs 1.33 GB.

Niespodzianek upatruje w meczach Santoro - Hrbaty i Roddick - Baghdatis.

Pozdrawiam i powodzenia .

Edited by Goget (09/05/2006 22:08)

Do góry
#570936 - 10/05/2006 08:45 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
Paxioo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/10/2003
Bjork./Mirnyi - Grosj./Srichap.
TYP: 1
KURS:1.25
BUK: STS
S: 9/10

Groszek i Para sprawili spora niespodzianke eliminiujac w 1 rundzie typowych deblistow Suka i Hussa, ale wspomniec nalezy, ze ta druga para nie byla zgrana i grala ze soba po raz pierwszy. Juz w drugim secie widac bylo, ze jak chlopaki sie zgrali latwo wygrali 6:2. W mega TB zabraklo troche szczescia. Dzis przeciwnikami tej "zlepki" deblowej bedzie najlepsza para deblowa ostatnich tygodni. Wygrane 2 turnieje z rzedu oraz niestracenie chocby seta od 9 spotkan mowia same za siebie. O zmeczeniu tez mowy byc nie moze bo panowie Bjorkman i Mirnyi zrobili sobie kilka dni przerwy przy czym Bjork "pauzowal" nieco dluzej gdyz Max zagral w miedzy czasie jeden mecz w Barcelonie w parze z Zimonjicem, ale odpadl w 1 rundzie.

Do góry
#570937 - 10/05/2006 09:00 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
czuczu1910 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/12/2005
Almagro-Acasuso 1 1,56
Nicolas jest w zyciowej formie i nalezy to wykorzystywac grajac u buka no acasuso to tez niezly cleyowiec ale mysle ze nie bedize mial wiele do mowienia mimo ze pojechal ferrera w pierwszej rundzie ktory jest bez formy i mysle ze jej nawet nie zrobi na rg a wiec dla mnie spokojnie na almagro
Gonzo-Juzny 1 1,28
Kurs moz nie jest super ale mysle ze warte gry bo watpie zeby gonzo stracil nawet seta z ruskim gonzo w formie pojechal dosc spokojnie wawrinke ktroy pogrywa sobie na ziemi troszke a gonzo w monte carlo zagral bardzo dobrze odpadajac dopiero w polfinale z ferdkiem i jadac wczesniej ljube mysle ze nie bedzie tutaj niespodzianki

Do góry
#570938 - 10/05/2006 09:49 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
Marcel Offline
Carpal Tunnel

Galvani - Rusedski
Rusedski zaskoczył wszystkich pokonując w 1 rundzie Robredo ale Robredo tydzien temu narzekał na bóle brzucha więc wydaje się ze nie grał na 100%. 13/44 to bilans pilek wygranych przez Rusedskiego po 2 serwisie , ktory dzis powinien byc kopalnią punktów dla Galvaniego.
Dla Włocha będzie to juz 4 mecz w turnieju i wierze , że ogranie będzie dla niego handikapem . Greg w tym roku jeszcze nie wygrał 2 meczów z rzędu i wątpie aby to nastąpiła akurat dziś . Napewno mecz nie będzie dla Galvaniego spacerkiem , spodziewam sie 3 setów i tego , że Stefano lepiej wytrzyma kondycyjnie .

Almagro - Acasuso
Zastanawiam się kiedy Almagro pęknie Myśle , że jeszcze nie dziś . Dobrze , że miał wczoraj dzień odpoczynku i dziś będzie swieży na korcie .
Acasuso to zawodnik , który póki co w wielkich turniejach szybko przegrywał . On lubi turnieje mniejsze jak Sopot , Bukareszt czy Palermo . Tam czuje się dobrze , natomiast w Mastersach nigdy za dobrze nie grał .
Obaj świetnie serwują i to napewno dziś będzie ich główną bronią . Na podstawie statystyk Almagro miał 74% 1 serwisu a Acasuso tylko 53% . To ważne bo oznacza , że Acasuso musi więcej grać 2 serwisem , który już aż tak solidny nie jest.
Obaj wg. mnie grają podobnie jednak Almagro wydaje się być bardziej ruchliwym graczem i obecnie w lepszej formie .

Henman - T. Johansson
1 mecz ToJo po kontuzji dla niego osobiscie był dobry ale powiedzmy sobie szczerze , rywal też troche zawiódł . Młody Włoch nie wytrzymał napięcia w najważniejszych momentach .
Jeśli chodzi o samą gre to oglądałem od czasu do czasu i ToJo nie grał jakoś super , dużo było równowag , w 1 secie praktycznie co gem . Poprostu walczył a brak doświadczenia Fogniniego dał mu wygraną .
ToJo coś narzeka , że jak będzie grał przy sztucznym świetle to będzie widział jeszcze gorzej a mimo to wczoraj w 2 secie grał poprawnie . Dziś jednak rywalem będzie Henman , który wczoraj grał dosyć dobrze . Jeśli obaj zagrają dzis podobnie jak wczoraj to Henman powinien wygrać po 2 zaciętych setach

Do góry
#570939 - 10/05/2006 10:06 Re: TMS Rome - 08.05 - 14.05
dAnTeCh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/08/2005
Aż się boję pomyśleć jak Almagro jakimś cudem dziś przegra z Acasuso(tyle osób go poleca i zarazem gra, w tym ja).Ja polecam Monfilsa z Gineprim 1-1,50, bo w tym meczu nie jestem w stanie sobie wyobraźić innego rezultatu.Francuz jak na Europejczyka przystało gra na clayu bardzo poprawnie, w przeciwieństwie do Robbiego(do tego dochodzi fatalna forma). W tym roku spotkali się na Australian Open i górą był Gael.

Do góry
Strona 2 z 4 < 1 2 3 4 >

Moderator:  rafal08