żeby wprowadzić nieco ożywienia w temacie pozwolę sobie wkleić mój post z innego forum :
Dziś zainwestowałbym trochę szmalcu w Boston Red Sox. Skarpety bardzo dobrze rozpoczęły sezon, ostatnio znacznie słabsza forma, ale dziś mogą sprawić niespodziankę (?) pokonując na wyjeździe faworyzowaną Tampę. TB 5 wygranych z rzędu, w tym ostatnie 3 z przeciętną ekipą San Diego. Na górce pojedynek bardzo dobrze sobie radzącego w 2013 roku Lackeya z rewelacyjnym wręcz Moorem (bilans 6-0, TM 7-0, ERA 2,14). Jednak patrząc na cyferki, ostatnio to SP Bostonu może się pochwalić lepszymi wynikami. Jak widać Moore na razie bez porażki, z kolei Lackey jeszcze bez wygranej na wyjeździe. Oba kluby bez większych osłabień, mecz wg mnie wyrównany, a że lubię grać przeciwko seriom, to aż się prosi w tej sytuacji posłać trochę pieniędzy na BOS. Kurs bardzo zachęcający - 2,29 na
bet365. Mecz ma być dostępny na live, więc można zaryzykować i zagrać Red Sox po top 1, licząc, że będzie wtedy 0-0 (b.prawdopodobne), a wtedy kurs powininen wynosić już koło 2,50.
Kusi także trochę zainwestowanie pieniędzy w Miami Marlins, chociaż akurat granie na wygrane tej ekipy (i Houston Astros), to raczej słaby pomysł. Sporo kontuzji w drużynie z Florydy (z ofensywy m.in. Stanton, Mahoney, Solano) i to widać po ostatnich wynikach (mało zdobywanych runów). Ale dziś wracają z wielomeczowej serii spotkań wyjazdowych i na górce zaczyna ich "as" - Nolasco. Z kolei w Cincinnati narzuca Bailey, a temu akurat do tej pory zdecydowanie lepiej wiedzie się w domu. Akurat dziś wygrana może wpaść, a i kurs 2,55 bardzo ciekawy.
I tak zupełnie za jakąś kulawą, wałęsającą się po koncie złotówkę można zahaczyć o wygraną Houston Astros (tak wiem, co pisałem akapit wyżej. Ale kursy 3,60 w MLB naprawdę kuszą, szczególnie, że HOU kilka dni temu dosyć solidnie poodbijało przeciwko Fisterowi (żeby być uczciwym, ofensywa DET również niedawno ponabijała sporo oczek na Harrellu).
Warto także chyba spróbować New York Mets. Kurs 2,55 w sytuacji, gdy w STL rozpoczyna debiutant? Dobrze, St.Louis ostatnio gra naprawdę dobrze, odwrotnie niż NYM; Gee w tym sezonie na wyjazdach bardzo słabo, jednak 2,55??? Szunaj gra Cardinals nawet -1,5, ja bym jednak poszukał tu niespodzianki, są 4 porażki z rzędu, wygrana tu naprawdę mnie nie zdziwi.
Poza tym, ciekawie wyglądają typy na Atlantę, Minnesotę i Kansas.