Anne Kremer (LUX)[9] 
vs. Virginie Pichet (FRA)
Ania jest w tej chwili w takiej formie że nie wierze aby Pichet mogla jej zaszkodzic , wczoraj zdemolowąła Panovą, ogólnie całe 2 miesiące równej, dobrej gry (1)
Eva Birnerova (CZE)[2]
vs.
Capucine Rousseau (FRA)
Widze w tej zawodniczce, spore szanse i potencjał, w poprzednim meczu pokazała, że ma charakter i mocne nerwy, publika będzie mocno za nią, z tego co wiem Roussea jest ulubienica Francuzów, Birnerova za wygląd przegra mecz
Romina Oprandi (ITA)[1] 
vs. Ahsha Rolle (USA)
Nr 1 do czegos zobowiązuje, mimo iz wczoraj Włoszka była juz 1,5 nogi z aburta w ostatniej chwili podniosą się i wygrała myśl ze 2 raz nie bedzie ryzykować
Victoria Azarenka (BLR)[5] 
vs. Carly Gullickson (USA)
Ciekawe jaki dadzą kurs na Viki
Michaela Pastikova (CZE)
vs.
Joanna Sakowicz (POL)
Kto to jest Pastikova ???? Ola jest w formie i idzie na życiowy turniej (2222)
Natalie Grandin (RSA) 
vs. Marina Erakovic (NZL)
Juz w meczu z Salerni bałem się iz Grandin moze ten mecz wygrać, i nie myliłem sie, jednak posiada ona vise do gry na jeszcze wyzszym poziomie, przeciwniczka to takie byle co szczezre mówiać, raczej bez kłopotów jedynka
Lucie Hradecka (CZE) 
vs. Olga Poutchkova (RUS)[22]
Zagram na Lucie bo gra fajny dla oka tenis, taki młodziezowy

, Olga mało znana szerzszej widowni, ograna bardziej na betonie co nie jest atutem dla niej w tym spotkaniu
Shikha Uberoi (IND)
vs.
Galina Voskoboeva (RUS)[14]
Galina jest zawodniczk a kapryśną, lecz w ważnych meczach potrafi grac z najlepszymi zawodniczkmai, jest to turniej , w którym jak nie ugra czegoś może sie juz nie pokazać tak szybko, wydaje mi sie że chociażby po wynikach jest w duzo lepzej pozycji
Kirsten Flipkens (BEL)
vs.
Tatiana Poutchek (BLR)[15]
I tutaj zakończył bym wycieczke do Francji dla Belgijki,mimo iz ją lubie sentymenty nie graja na korcie, a uważam że Białorusinka ja ogra w 2 setach ze względu na umiejętności jak i doświadczenie w szlemach
Kristina Barrois (GER)
vs. Kathrin Woerle (GER)
Woerle zabiła Hendriete Nagyovą, a Barrois Amanmuradovą, jednak H2H 1-1 i ja tego nie ruszam, lekko na Woerle
Agnes Szavay (HUN)
vs.
Mailyne Andrieux (FRA) 
Tu będzie dwójeczka pewnie kurs nieżły, Andrieux zmiotła z kortu Gehrlein, ma 19 lat i naprawde chęc do osiągniecia czegos wiecej w tym turnieju, wierz eze da rade i Francja pomoże
Florence Haring (FRA)
vs.
Clarisa Fernandez (ARG)
Florence cudem gra jeszcze w turnieju, wygrała bardzo przypadkowo swój pojedynek, Clarisa doświadczenie i wiek te atuty wygraja spokojnie w 2 setach ten mecz
Tyle ode mnie