#604252 - 20/06/2006 21:40
Re: Eastbourne, Hertogenbosch 18.06-24.06
|
MaSha Lover
Meldunek: 24/03/2005
|
Klara nie ma jak do tej pory najlepszego sezonu a poza tym nigdy niczym specjalnym na tle innych rywalek sie nie wyróżniała w odroznieniu od miśki. Krajicek płynie chyba trawa we krwi  W zeszlym roku grala tutaj kapitalnie będąc najlepsza zawodniczką biorącą udział w turnieju do momentu nieszczesliwego kreczu... Teraz w 1 r. zaprezentowala ponownie swietny poziom gry, wszystko funkcjonuje jak należy - serwis, bardzo szybki bh no i ogólna dyspozycja jest bardzo wysoka. Jesli ktoś chciałby obejrzeć jej mecz 1 rundy to zapraszam pod LINK(mecz od stanu 4-4 w 1 secie) Klara wygrała w 1 rundzie z Ruano , ktora jednak rowniez w tym sezonie solidnie dołuje i ktoś musiał ten mecz wygrac  Także umiejętności, forma a przede wszystkim serwis pozwala mi powiedzieć go Misa 
|
Do góry
|
|
|
|
#604253 - 20/06/2006 21:54
|
old hand
Meldunek: 18/10/2005
|
Ja mecz Krajicek i Koukalovej odpuszcze z jednego wzgledu. Klara wygrala turniej w Hertogenbosh rok temu i jest obronczynia tytulu. Forma na pewno po stronie Holenderki, ale Czeszka bedzie bardzo mocno zdeterminowana. Natomiast dobrym typem wydaje sie Ana Ivanovic. Serbka przybrala troszke na wadze i jej uderzenia sa jeszcze silniejsze, co ma znaczenie na trawce. W pierwszej rundzie grala trzy sety, ale mimo to wygrala dosc latwo z Alicia Molik, ktora przeciez na trawie nowicjuszka nie jest. Rywalka Ivanovic jest jest Iveta Benasova, ktora wczoraj wygrala pierwszy mecz na trawie od 2002 roku. Jedno zwyciestwo jej wystarczy  H2H 3:0 dla Any. W niektorych bukach mozna zagrac za @1.25.
|
Do góry
|
|
|
|
#604256 - 21/06/2006 06:10
|
old hand
Meldunek: 18/10/2005
|
Quote:
Clijsters też jest dobra ale nie grała w ubiegłym tygodniu i będzie musiała zapoznac sie z kortem.
Na Boga takie analizy to mozesz pisac o zawodniczce z 80 miejsca w rankingu, ale nie o Kim, ktora ma bilans na trawie 31-9 i broni tytulu w Eastbourne !!! Naprawde ciezko sie czyta co tu wypisujesz...
|
Do góry
|
|
|
|
#604258 - 21/06/2006 06:48
|
Pooh-Bah
Meldunek: 18/11/2004
|
Co do meczu Kukalowej,to faktycznie to nie jest juz ta sama zawodniczka co rok temu,przegrywa co moze,ala panova:).Co do Krajicek troche obawialem sie jej pierwszego wystepu na trawie,tymbardziej ze jej wyniki w tym roku raczej oceniam za przecietne,za duzo wpadek z przecietnymi zawodniczkami.Mysle jednak ze znajomosc kortu silne uderzenie,wlasciwa nawierzchnia plus slaba przeciwniczka zadecyduja o wygranej.Bardzo dobra analiza Piomil wcozrajszego tenisa,gratuluje i pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#604259 - 21/06/2006 08:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Quote:
Krajicek-Koukalova 1 Krajicek odniosła zwycięstwo w cięzkim boju w pierwsszej rundzie,a teraz ma słabszą rywalką,która gra nierównie. Poza tym Holenderka gra u siebie i napewno będzie chciała wygrac ten mecz.Gdyby Koukalova grała tak jak w tamtym roku to było by ciężko,ale widac brak formy u Czeszki i udowodni w tym meczu.
Ivanovic-Benesova 1 Wprawdzie zawodniczki spotykały się trzykrotnie ale na trawie ani razu.Tamte mecze wygrywała zdecydowanie Ivanovic.Ivanovic lubin grac szybszego tenisa,pokonała Molik w kwalfikacjach,zaś Benesova pokonała Mirzę 2-1.Stawiam na Serbkę bo jest wyżej rozstawiona i będzie chiała pokazac przed Wimbledonem,że może sie liczyc.
Po pierwsze - spotkania Ivanovic kontra Benesova dwukrotnie kończyły się w trzech setach więc nie wiem czemu piszesz, że zdecydowanie wygrywała Ana.
Po drugie - napewno będzie chciała wygrać ten mecz. Kto by nie chciał wygrać meczu? Kazdy zawodnik wychodzi na kort by zwyciężyć, przynajmniej tak mi się wydaje.
Po trzecie - pisz w wordzie a potem wklejaj to tu.
|
Do góry
|
|
|
|
#604260 - 21/06/2006 08:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/04/2006
|
Quote:
Quote:
Krajicek-Koukalova 1 Krajicek odniosła zwycięstwo w cięzkim boju w pierwsszej rundzie,a teraz ma słabszą rywalką,która gra nierównie. Poza tym Holenderka gra u siebie i napewno będzie chciała wygrac ten mecz.Gdyby Koukalova grała tak jak w tamtym roku to było by ciężko,ale widac brak formy u Czeszki i udowodni w tym meczu.
Ivanovic-Benesova 1 Wprawdzie zawodniczki spotykały się trzykrotnie ale na trawie ani razu.Tamte mecze wygrywała zdecydowanie Ivanovic.Ivanovic lubin grac szybszego tenisa,pokonała Molik w kwalfikacjach,zaś Benesova pokonała Mirzę 2-1.Stawiam na Serbkę bo jest wyżej rozstawiona i będzie chiała pokazac przed Wimbledonem,że może sie liczyc.
Po pierwsze - spotkania Ivanovic kontra Benesova dwukrotnie kończyły się w trzech setach więc nie wiem czemu piszesz, że zdecydowanie wygrywała Ana.
Po drugie - napewno będzie chciała wygrać ten mecz. Kto by nie chciał wygrać meczu? Kazdy zawodnik wychodzi na kort by zwyciężyć, przynajmniej tak mi się wydaje.
Po trzecie - pisz w wordzie a potem wklejaj to tu.
nie chce robic balaganu w temacie wiec powiem jedno
NIKOLAJ DAVIDIENKO 
|
Do góry
|
|
|
|
#604261 - 21/06/2006 08:32
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#604265 - 21/06/2006 08:52
|
member
Meldunek: 18/06/2006
|
M.Krajicek-K.Koukalova 1 1.45 Holenderka gra u siebie...dysponuje bardzo dobrym serwisem i jak bedzie jej wchodzil pierwszy to nie powinna miec zadnych problemow w pokonaniu ''marnej'' Czeszki. J.Jankovic-A.Bondarenko 1 1,35 Jak dla mnie pewniak.Bondarenko przeszla dalej w 1 rundzie dlatego ze Na Li skreczowala juz przy stanie 1;1 w 1secie<wow>.Serbka lubi grac na trawie w poprzednim turnieju w Birmingham odpadla w 2rundzie z rewelacyjna Jackson po 3setowym pojedynku. 
|
Do góry
|
|
|
|
#604266 - 21/06/2006 08:56
|
Carpal Tunnel
|
Martusia zapomniała stanika i jej cycki przeszkadzały. Jak nie grają u siebie to nie muszą się pokazywać z najlepszej strony?  To tak jakby powiedzieć, że na MŚ tylko Niemcy powinni pokazać się z dobrej strony bo przecież są u siebie. Właśna publiczność oczywiście dużo daje, jest czynnikiem motywującym, ale i tak najważniejsze są umiejętności, których naszej Marcie obecnie brakuje by zwyciężać na trawie.
|
Do góry
|
|
|
|
#604268 - 21/06/2006 13:38
|
veteran
Meldunek: 29/12/2004
|
Quote:
Ale dużo zawodniczek potrafi grac na własnym terenie.Przecież są też sytuacje w tenisie że sędziowie gospodarzy pchają do zwycięstwa. Chyba mam rację?
yy malo jest takich sytuacji mi sie wydaje bo sedzina z reguly jest z inn ego panstwa
|
Do góry
|
|
|
|
#604269 - 21/06/2006 21:39
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2005
|
Eleni Daniilidou (GRE) - Paola Suarez (ARG)  III runda turnieju w 's-Hertogenbosch rozgrywającego się na kortach trawiastych w Holandii. Chciałbym zacząć od tego, ze kompletnie nie rozumiem kursów na to spotkanie. GB oraz Bet-at-home dają na to spotkanie kursy 1.50, a profesjonal nawet 1.61. Dlaczego aż taki duży kurs na Daniilidou w tym spotkaniu?? Tego nie wiem, może jakaś kontuzja? Ale zostawmy ten temat i przejdźmy do osiągnięć obu zawodniczek. Eleni, która bardzo lubi grać na trawie zagra w III rundzie z mało doświadczoną Argentynką Suarez, która znajduje się na 516 pozycji w rankingu WTA. Mam w pamięci znakomity, wygrany mecz przez Daniilidou w I rundzie ubiegłorocznego Wimbledonu przeciwko samej Justine Henin - Hardenne. To daje dużo do myślenia... Wszystkie znaki na niebie i Ziemi wskazują na wygraną Eleni, nawet h2h 2:0, które również jest na jej korzyść. Jeszcze jeden argument dlaczego jutro stawiam na Greczynke, jej przeciwniczka zagrała w tym roku 8 spotkań, z czego tylko 4 wygrała (2 wygrane w tym turnieju). Nie wiem dlaczego kurs taki wysoki, pomijając to, że może nie wiemy o jakiejś kotuzji, ale ja biore po takim kursie bardzo szybko, bo czuje że jutro ostro poleci w dół... Eleni Daniilidou (GRE) - Paola Suarez (ARG) TYP:1 Kurs: 1.50 10\10 (Gamebookers)
|
Do góry
|
|
|
|
|
|