Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#692155 - 15/10/2006 19:39 TMS Madryt 16.10 - 22.10
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003

Mutua Madrilena

Miejsce: Madryt, Hiszpania
Uczestnicy: S48 D16
Nawierzchnia: Greenset
Nagrody: 2,082,500 Euro

INFO:
-----
Oficjalna strona turnieju
-----
Drabinki: Singles || Doubles || Singles QF
-----
Plan Dnia
-----
Livescore
-----

Do góry
Bonus: Unibet
#692156 - 15/10/2006 20:33 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
liman18 Offline
stranger

Meldunek: 05/10/2006
ROOBY GINEPRI - FELICIANO LOPEZ
Co sadzicie o tej parze???????????????????????
Stawiaał bym na Ginepriego
1.Ten rok moze zaliczyc do udanych gral bardzo pewnie przebojowy moze sukcesow nie osiagal ale w US OPEN doszedl daleko i nabawil stracha najlepszym.Ma mocne uderzenie i serwis n atomiast Lopez moze byc zmeczony po turnieju w Sztokholmie i obawiam sie ze trafil na zbyt mocnego rywalia w pierwszej rundzie.Zmeczenie da sie we znaki.
Moj typ: 1 kurs 1,93 Bwin.

Edited by Fro_Lech (16/10/2006 19:38)

Do góry
#692157 - 15/10/2006 20:59 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Quote:

Lopez moze byc zmeczony po turnieju w Sztokholmie (...)Zmeczenie da sie we znaki.

Daj spokój chłopie, jakie zmęczenie ?

Przecież F.Lopez zagrał w zasadzie dwa mecze w Sztokholmie:
z Niminenem i z Ferrerem bo trzech gemów z Monaco nie można w żadnym wypadku nazwać meczem.
Poza tym Lopez w ostatnich turniejach odpadał w pierwszych czy drugich rundach więc o żadnym zmęczeniu nie może być mowy...

Ps: Zobacz co gra Davydenko ten chłopak przez 3 tygodnie zagrał więcej meczy niż Lopez w dwa misiące...i żyje i dalej wygrywa

Edited by Fro_Lech (16/10/2006 19:38)

Do góry
#692158 - 15/10/2006 21:11 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
liman18 Offline
stranger

A jakbys zagral Ginepri - Lopez i Henman - Massu.Co do Henmana jestem prawie pewien ze wygra a kurs 1,8 niezle !!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry
#692159 - 15/10/2006 21:30 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
Stoin Offline
Profesor

Quote:

A jakbys zagral Ginepri - Lopez i Henman - Massu.Co do Henmana jestem prawie pewien ze wygra a kurs 1,8 niezle !!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale sobie mecze wybrałeś do grania
Henman to kaleka i w niego bałbym się zainwestować jakiekolwiek pieniądze.Niby ostatnio w Tokyo zaprezentował się z dobrej strony bo zagrał w finale ale powiedzmy sobie szczerze - przeciwników miał delikatnie mówiąc z nienajwyższej półki.Verdasco to Hiszpan a co więcej mieszkający w Madrycie więc napewno da z siebie wszystko.Czy starczy mu umiejetności na Tima ? Można przypuszczać że tak bo rok temu w US Open było tak:

Fernando Verdasco v Tim Henman 6-4 6-2 6-2

Co do meczu Gaudio - Massu

"Gaudio o klase lepszy"...być może ale liczy się obecna forma a tej u Gastona nie widać.Poza tym na hardzie Gaudio to nie ten sam Gaudio co na clay'u + Jego słaba psychika nie wróży to nic dobrego.
Co ciekawe w pojedynkach tych dwóch panów na hardzie górą był Massu:

Nicolas Massu Gaston Gaudio 6-3 6-3 6-2
Nicolas Massu Gaston Gaudio 6-4 5-7 6-3

To tylko moje spostrzeżenia a wybór należy do Ciebie

Do góry
#692160 - 15/10/2006 21:38 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
rapper20 Offline
addict

Meldunek: 12/04/2006
Stoin: niewiem jak mozesz pisac ze Henman to kaleka bez jaj? gdyby w tym roku nie wtrafial prawie we wszystkich turniejeach w poczatkowych rundach na graczy typu Federer, Nadal, Hewitt itd. to bylby jeszcze wyzej w rankingach. Pozatym Verdasco doskwiera jakas kontuzja, wyfocal sie z turnieju w Rosji przez nia, niewiem czy w tydzine sie wykurowal. Osobiscie chyba jednak tego meczu nie zagram bo to 1 runda, a jak pisales Verdasco gra u siebie co odgrywa takze spora role w spotkaniu

Do góry
#692161 - 15/10/2006 22:10 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
Llama Offline
Ana <3

Meldunek: 21/06/2005
z pierwszej 16 rankingu brakuje tylko kangura. będzie się działo. zwycięstwo federera po 1,6 nędza.... za to ljubicica po @17 i blake'a po @27jest kosmicznym valuebetem. nawierzchnia + dyspozycja serwisowa + drabinka.

ljubicic z federerem albo blake'em może się spotkać dopiero w finale. ma po drodze kilku drwali, również gonza, roddicka..

wiadomo, w tym turnieju gra cała czołówka.ciężko tu o rzeczową analizę, obydwaj mają za sobą 2 turnieje na hali, to zawsze czuć w nogach... ljuba finał i zwycięstwo, blake 2 zwycięstwa.

pewnie federer wygra ale po 1,6 szkoda kasę mrozić.

blake 1/10 @27
ljubicic 1/10 @17,5

nadala jakoś pomijam...choć wygrał tu rok temu z ljubą w finale... czuję, że hiszpan nic wielkiego nie zagra

nie obraziłbym się finałem federer - ljubicic

Edited by Schranzer (16/10/2006 12:55)

Do góry
#692162 - 16/10/2006 05:42 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
Shabani_Nonda Offline
old hand

Meldunek: 02/06/2006
Quote:

Stoin: niewiem jak mozesz pisac ze Henman to kaleka bez jaj? gdyby w tym roku nie wtrafial prawie we wszystkich turniejeach w poczatkowych rundach na graczy typu Federer, Nadal, Hewitt itd. to bylby jeszcze wyzej w rankingach. Pozatym Verdasco doskwiera jakas kontuzja, wyfocal sie z turnieju w Rosji przez nia, niewiem czy w tydzine sie wykurowal. Osobiscie chyba jednak tego meczu nie zagram bo to 1 runda, a jak pisales Verdasco gra u siebie co odgrywa takze spora role w spotkaniu

heh,kolego wycofał się z turnieju ze względu na to,że własnie pewnie przygotowuje się do turnijeu w Madrycie.Już raz mieliśmy taki przypadek z Verdasco,kiedy w New Haven tydzień przed US OPEN skreczował z Melzerem.Na US OPEN nie było już śladów kontuzji,doszedł do 3 rundy gdzie dopiero po 5 setach odpadł z Roddickiem.Tutaj nie ma mowy o żadnej kontuzji,Fernando jest znany z takich sztuczek.Mogę ci osobiście oświadczyć,że w Mardycie Verdasco będzie w pełni sił i w 1 rundzie licze,że drewniaka Henmana pokona bez większych problemów.

Do góry
#692163 - 16/10/2006 09:01 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
bikert Offline
newbie

hiszpanie powinni u siebie powalczyc:)wiec warto na nich stawiac

Do góry
#692164 - 16/10/2006 09:13 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
mariachi Offline
stranger

Meldunek: 12/10/2006
Przestrzegam wszystkich próbujących przymierzać się do meczu Verdasco z Henmanem. W 100% zgadzam się z tym co napisał Stoin, a dodam do tego dwie jak dla mnie ważne rzeczy. Pierwsza to zmiana klimatu i strefy czasowej, a druga to zmiana nawierzchni. Verdasco gra u siebie co jest dodatkowym handicapem. Ja osobiście stawiam ten mecz 6/10 na korzyść Verdasco.

Do góry
#692165 - 16/10/2006 09:21 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
abram3004 Offline
old hand

Meldunek: 17/10/2005
a ja wogle nierozumiem calej gadki o tym meczu wydaje sie byc oczywstym zagrac na hiszpana podczas gdy toto mix mi jeszcze wystawai to za ako2 ide nie pytam gram i co bedze to bedzie

Do góry
#692166 - 16/10/2006 15:33 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
czajos Offline
journeyman

Meldunek: 24/11/2004
Nie widze dyskusji na temat debli a warto bo jest kilka ciekawych spotkan i kursy tez calkiem niezle. Para Damm/Paes to dla mnie pewny zwyciezca w meczu z naszym eksportowym deblem Fyrstenberg/Matkowski na tym poziomie rozgrywek nie wroze im zwyciestwa ale musze przyznac ze w tym typowaniu kieruje sie tylko i wylacznie instynktem.
kurs 1.39

Do góry
#692167 - 16/10/2006 15:51 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Tim Henman - Fernando Verdasco 2 1,95 - Fonbet 6/10
Turniej w Mardycie - Masters - wielkie przedsięwzięcie i reprezentant gospodarzy zagra dziś z rewelacyjnym ostatnio Brytyjczykiem, Timem Henmanem. Wiadomo, że największe nadzieje publiczność wiąże z Rafą Nadalem, ale dzisiejsze zwycięstwo Fernando byłoby dobrym prognostykiem na następne dni. Hiszpan bardzo poważnie traktuje ten turniej. W Moskwie skreczował już w pierwszej rundzie z Daniele Braccialim, aby mieć więcej czasu na dobre przygotowanie się do madryckiego Mastersa. Może i ostatnio nie osiąga zbyt wielkich wyników, ale jest typem zawodnika, który gra bardzo dobrze w dużych turniejach. Henman wrócił z Azji i nie wiadomo, czy przyzwyczaił się już do nowej strefy czasowej. Dodatkowo przyjdzie mu grać w trudnych warunkach pogodowych - upał to nie jest zbyt duży komfort dla Brytyjczyka. Rok temu, podczas US Open Verdasco wygrał jedyny pojedynek między tymi zawodnikami: w pierwszej rundzie odprawił Tima 6:4 6:2 6:2. Tak drastycznie dziś może nie będzie, ale stawiam na zwycięstwo reprezentanta gospodarzy.

Do góry
#692168 - 16/10/2006 15:58 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
mamuska26 Offline
addict

Meldunek: 03/03/2006
[quote
Dodatkowo przyjdzie mu grać w trudnych warunkach pogodowych - upał to nie jest zbyt duży komfort dla Brytyjczyka.

Upal to chyba na ciebie dzialal jak to pisales.

ps. grają na hali....

Edited by Fro_Lech (16/10/2006 19:37)

Do góry
#692169 - 16/10/2006 19:40 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
majner Offline
2fast 2furious

Meldunek: 06/11/2001
Del Potro J.-M. vs Johansson J.

jojo wrocil po bardzo dlugiej przerwie w ladnym stylu, pokonanie nadala (nawet w turnieju na tydzien przed masters) musi robic wrazenie. pozostali gracze, ktorych jojo polozyl w sztokholmie tez do ulomkow nie naleza. jego glowna bron, czyli serwis dziala bez zarzutu i glownie w tym elemencie widze przewage szweda. poza tym doswiadczenie jojo bedzie jego wielkim atutem !!! del potro jest mlody, utalentowany, w niezlej formie etc, ale i nieopierzony na triumfy w masters przyjdzie mu troche poczekac. coprawda argentynczyk ogral mahuta i mathieu w kwalach, ale nie robi to na mnie zadnego wrazenia, bo obaj francuzi sa ostatnio w kiepskiej formie.
zaryzykuje i oprocz czystej dwojeczki zagram jeszcze na zwyciestwo jojo 2-0.

Monfils G. vs Hrbaty D.

co robil francuz w ostatnich tygodniach ? nie wiem. moze mial jakas kontuzje o ktorej nie wiem, jesli tak to niech mnie ktos oswieci. a jesli nie to pewnie robil wszystko, tylko nie trenowal fakt faktem - nie gral. moze wrocic w takim stylu jak jojo w zeszlym tygodniu, ale znajac geja wydaje mi sie to malo prawdopodobne, zwlaszcza, ze jego ostatnie wyniki pokazuja, ze cos takiego jak "forma" francuz ostatnio widzial chyba w telewizji a garbaty cos tam sobie pyka nie jest w jakiejs wielkiej formie, ale np. takiego haasa pojechal. nie wiem w ilu procentach tommy przylozyl sie do tego meczu, ale nie zmienia to faktu, ze przy podaniach slowaka mial nie wiele do powiedzenia. gram dwojeczke, moze nawet garbatego -2.5 (w gb).

Do góry
#692170 - 16/10/2006 20:19 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
Erlich/Ram v Bhupathi/Blake

Typ na "logikę" ... bardziej na zwycięztwie zależy parze Erlich/Ram, toczy się bój o "Mastersy" m.in z naszym debelem, który dzoś dość niespodzianie wyeliminował Damm/Paes.
Dalej, Blake deblistą jest mniej niż średnim, i takie dokoptowanie go do Hindusa raczej dobrze nie wróży. Bhupathi co prawda wygrał w parze z Ancicem turnieje w Indiach i Chinach, ale "Mastersy" mu nie grożą, a Blake to nie Ancic
W Sztokholmie odpadli już w 1 rundzie ... z Rochus/Vliegen , w Madrycie wróżę podobny wynik.

Erlich/Ram v Bhupathi/Blake 1 1,91 B&W 4/10

Do góry
#692171 - 17/10/2006 19:52 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
[T]-error Offline
I see dead people

Dlouhy/Vizner v Djokovic/Friedl

Kolejne przeszacowane spotkanie
Vizner winners z Moskwy, Dlouhy jego deblowy "druh" przeciwko niezłemu singliście Djokovicovi, ale marnemu debliście Ta sama sytuacja co z Blakiem, Djokovic póki co w debla nie umie grać. No niestety, nie ma tak łatwo
Tegorocznie partnerzy Djokovia w deblu: Hrbaty, Wang, Verdasco, Galimberti, Pashanski, Bracciali, Zovko, Tursunov, Seppi i Murray Niezły mix ... czy może z tego wyjść co dobrego? Nie sądzę. Friedl też, po rozstaniu z Cermakiem [wygrana w Sopocie], bez większych sukcesów pokazuje się to z Sukiem to z Mertinakiem. Przerywnik na US Open gdzie z Youzhnym dotarli do QF pokonując niezgorsze deble. Poza tym, Dlouhy/Vizner to także para, która ma chyba szanse na "Mastersy", więc zapewne nie odpuszczą
Stare wygi v Co my razem robimy
Nie mówię, że będzie łatwo, Friedl umie grać debla, ale samemu nie wygrywa się pojedynku.

Dlouhy/Vizner v Djokovic/Friedl 1 1,71 B&W 5/10

pzdr)

Do góry
#692172 - 17/10/2006 20:37 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
[T]-error Offline
I see dead people

Quote:

Dlouhy/Vizner v Djokovic/Friedl

Vizner winners z Moskwy, Dlouhy jego deblowy "druh" przeciwko niezłemu singliście Djokovicovi, ale marnemu debliście

Vizner oczywiście wygrał debla w Wiedniu
thx Fro

Do góry
#692173 - 17/10/2006 22:25 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
Stoin Offline
Profesor

Turniej Masters a w temacie nie za wiele postów więc czas coś skrobnąć...oby na temat

Na jutro dwa spotkania które według mnie powinny zakończyć się zwycięstwem faworytów

Kristof Vliegen - James Blake

Ostatnie osiągnięcia wskazują że Blake jest w dobrej dyspozycji a zatem jest szansa że jutro spokojnie ogra Vliegena który nie da się ukryć w wysokiej formie nie jest.
Amerykanin w ciągu dwóch tygodni wygrał dwa dobrze obsadzone turnieje: w Bangkoku oraz w Sztokholmie gdzie po drodze pokonał takich grajków jak Safin Ljubicic T.Johansson Soderling czy O.Rochus.
Vliegen daleki jest od optymalnej formy i nich nikogo nie zmyli Jego dzisiejsza wygrana nad Tursunowem który domniemywam miał jakieś problemy ze zdrowiem bo gdy jest w 100% zdrowy nie przegrywa tak gładko.Owszem Vliegen grać potrafi co udowodnił w tym roku na turniejach w Niemczech gdzie raz doszedł do finału ale od tamtej pory wiele się zmieniło a na Jego karierze pojawiła się niemała rysa w postaci porażki w Us Open z dobrze "znanym wszystkim" Ł.Kubotem.
Blake przy dobrej dyspozycji serwisowej i z grą którą widziałem podczas turnieju Us Open czyli z dokładnymi mocnymi uderzeniami z for czy backhandu powinien przegonić Vliegena po korcie - potrafi to robić, udowodnił to choćby w meczu z Berdychem gdzie winer gonił winnera tu będzie podobnie bo Forma podobna więc jest optymistom co do Jego występu przeciwko Belgowi

Żeby było śmieszniej H2H 1-0 dla Vliegena
ATP Memphis (USA) hard Kristof Vliegen James Blake 6-4 6-4

Drugi mecz który warto chyba zagrać to spotkanie

Andy Murray - Ivan Ljubicic

Sytuacja podobna do tej opisanej wyżej jeśli chodzi o aktualne osiągnięcia Ljubicicia.Dwa turnieje i dwa finały: Bangkok i porażka właśnie z Blakiem oraz zwycięstwo w Wiedniu w imponującym stylu z Gonzalezem.Być może nie tak wartościowe wygrane jak Jamesa ale w polu pozostawionych kilku niezłych graczy a wyniki nie pozostawiały wątpliwości kto w tym momencie był lepszym zawodnikem na korcie.
Murray od Us Open zafundowal sobie małą przerwe i dobrze bo nieraz na korcie pachniało tudzież śmierdziało "pawiem" spowodowanym sporym wysiłkiem.Czy Szkot nadal jest w formi którą pamiętamy z turnieji w Stanach ? Trudno powiedziec na podstawie meczu z Pastorem-Navaro ale z tego co zaobserwowoałem to Murray grał pewnie, nie popełniał duzo błędów miał sporo piłek wygranych i w zasadzie nie pozostawił żadnych szans Hiszpanowi który trzeba powiedzić dzielnie walczył jak na swoje możliwości i umiejetności.
Nie da się ukryć że nie będzie to łatwy pojedynek dla obu panów i wszystko albo wiekszość zależeć będzie do dyspozycji serwisowej obu zawodników.
Z czego słynie Ljuba nikomu nie trzeba mówić.Ja jestem w stanie zaufać Chorwatowi i nawet jesli Ivan nie złamie wcześniej Murraya to duże prawdopodobieństwo że w tie breaku Jego serwis będzie atutem który pozwoli mu przechylić szale zwycięstwa na swoją strone:

Tym razem nie będzie śmiesznie H2H 1-0 Ljuba
ATP Zagreb (CRO) Carpet Ivan Ljubicic Andrew Murray 4-6 6-2 6-3

Do góry
#692174 - 18/10/2006 07:34 Re: TMS Madryt 16.10 - 22.10
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004
Ja bym proponował na dziś zagrać Gonzaleza, Haasa i Blake'a.

Gonzo zdecydowanie lepszy zawodnik od Srichaphana, jeżeli tylko będzie chciał to wygra, a powinien chcieć, bo z jego umiejętnościami może w tym turnieju zebrać sporo punktów do rankingu ATP Race. Swoim forehandem powinien zagrrywać sporo piłek kończących i moim zdaniem wygra to spotkanie. Jedyne co mówi przeciwko temu to to, że w Wiedniu doszedł do finalu i będzie zmęczony, ale myślę, że tak ważnego turnieju nie odpusci.

Haas gra z Hrbatym, który wczoraj przez szczęście wygrał z Monfilsem, który sobie skakał jak dziecko i doznał kontuzji Jakoś swoją grą mnie wczoraj nie przekonał i myśle, ze Niemiec dzis wygra. Będzie to okazja do rewanżu za mecz w Wiedniu, który wygrał właśnie Hrbaty w trzech setach i to powinna być mobilizacja dla Haasa, który w tym sezonie też pokonał Hrbatego, w Los Angeles w dwóch setach.

O Blake'u już napisano wyżej. W GB taki tripelek mam z AKO 2.60 i biore to.

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  rafal08