Józef Małolepszy
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2013
Dzisiaj wg mnie faworyci na remis, przyjadą w jednej grupie. Finisz stosunkowo łatwy i ciężko będzie kogoś urwać. Wczoraj Majka szarpał, próbował gonić ucieczkę, a na koniec to Higuita odjechał mu na 2 sekundy.
Ciekawy etap dzisiaj. Na 20km przed metą ścianka 3km długa i 9,2% nachylenia. W większosci wszyscy zakłądają, że sprinterze wyzdychają jak muchy i etap dla Valverde. Jendak parę małych, ale: Valverde 2019 nie jest taki szybki jak w poprzednich latach, W dodatku są szybcy Gilbert, czy Higuita. Są też Bennett i Mezgec - bardzo szybcy ostatnio i mogący wytrzymać ściankę albo stosunkowo szybko się pozbierac. Tym bardziej, że to dopiero 2 etap więc zmęczenie nie odgrywa żadnej roli.
Pobrałem więc Bennett zwycięstwo na drugim etapie po @ 15 w STS (u netowych po 11).
Józef Małolepszy
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2013
Vuelta Etap 9.
Soler - Kuss 2 @3,34 sts
7/10
Pojedynek pomocników odpowiednio Valverde /Quintany i Roglica. Tego typu rywalizacje stosunkowo trudne do przewidzenia, jest wiele scenariuszy wg których może ułożyć się przebieg etapu. Jednak taka dysproporcja w kursach to wg mnie nieporozumienie. Kuss jest w bardzo dobrej dyspozycji i powinien być przy Roglicu do ostatnichotelu ataków.