#745871 - 24/11/2006 10:20
Re: Policjant zastrzelił kibica :(
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#745872 - 24/11/2006 10:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
To samo powinni robic w Polsce, a nie cackac sie z bandytami.
|
Do góry
|
|
|
|
#745874 - 24/11/2006 10:31
|
antimadrista
|
To tez calkiem nowe:
Kilka osób zatrzymanych przez policję, jedna osoba ranna - to efekt bójki do jakiej w sobotę wieczorem doszło w Białymstoku pomiędzy dwoma grupami pseudokibiców Jagiellonii Białystok - poinformował Dariusz Kędzior z Komendy Miejskiej Policji. "Zatrzymanych jest już 5-6 osób, trwają kolejne zatrzymania" - poinformował Kędzior.
Z informacji policji wynika, że do zdarzenia doszło około godz. 23., po powrocie kibiców z ostatniego w sezonie meczu jaki w sobotę Jagiellonia rozegrała w Janikowie z tamtejszą Unią. Jagiellonia wygrała ten mecz 2:1.
Grupa około 30 mężczyzn ubranych na ciemno - niektórzy byli w kominiarkach, niektórzy mieli noże, pałki, siekiery - zaatakowała kibiców wracających z meczu autokarem. Do ataku doszło, gdy kilkunastu pasażerów wysiadało z autobusu. Zdarzenie zauważył pełniący w pobliżu służbę patrol policji. Na ich widok obie grupy zaczęły uciekać.
Jeden z napastników, 18-latek, zaatakował siekierą policjanta. Został zatrzymany; grozi mu kara do 10 lat więzienia. Policjantowi nic się nie stało.
Policja została także zawiadomiona przez matkę o pobiciu jej syna, który jak się okazało brał udział w starciu. Z informacji policji wynika, że ma rany cięte na plecach, ranę kłutą uda oraz ranę od - najprawdopodobniej - uderzenia siekierą w nogę. Trafił do szpitala, po opatrzeniu ran wrócił do domu.
|
Do góry
|
|
|
|
#745875 - 24/11/2006 10:32
|
addict
Meldunek: 23/02/2005
|
Quote:
"Według świadków zdarzenia, bronił Francuza, kibicującego izraelskiej drużynie, a zaatakowanego poza stadionem przez grupę około 150 fanów PSG."
Jasne kurwa, 150 biegło na 1. Mętne jak zawsze zresztą tłumaczenie policji.
pewnie wychodzili z szlikami kolesie i jeden czy dwóch poszlo na kolesia z Haopelu a ze tamci byli blisko to policji w tlumaczeniach pomoże zawsze przekrecą na swoje bo ci "kretyni kibice" nie maja prawa glosy tylko zawsze policja ma racje :/ :/:/ CHWDP
|
Do góry
|
|
|
|
#745878 - 24/11/2006 10:37
|
addict
|
Quote:
Kuba idz do szkoly lepiej, bo takie tematy zakladasz mniej wiecej co misiac, najwazniejsze zeby bylo CHWDP oprcz tego wiemy, ze dla Ciebie kobiety to sa dziwki, to taka opinie tez wielokrotnie wyglaszales jzu w temacie.
Widocznie jestesc ofiara losu i zadna Cie nie cche, i skoncz juz pisac to CHWDP bo to frajerskie ze szok
nie no chyba moge swoja opisnie o policji wypowiedziec nie? ze Ty jestes za taki strózami prawa to Twoja sprawa ja z doswiadczenia swojego wiem jacy sa i nie zmienie zdania o nich ! a co do dziewczyn to bywa :/ nie nie chca mnie zadna :P ale nie narzekam ;p
|
Do góry
|
|
|
|
#745879 - 24/11/2006 10:39
|
stranger
Meldunek: 30/08/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#745882 - 24/11/2006 10:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/10/2002
|
Quote:
To tez calkiem nowe:
.
Jeden z napastników, 18-latek, zaatakował siekierą policjanta.
Dlaczego ten bandyta nie zostal zastrzelony przez policjatow? Przeciez niedlugo beda strzelac do policjantow i dalej beda sie temu przygladac zamiast poslac kulke jednemu czy drugiemu dla przykladu. Co za kraj.
|
Do góry
|
|
|
|
#745883 - 24/11/2006 10:59
|
1
Meldunek: 21/05/2003
|
Quote:
wszystkiemu jak zawsze winni żydzi
Wreszcie przejrzałeś na oczy 

|
Do góry
|
|
|
|
#745886 - 24/11/2006 11:09
|
antimadrista
|
Dokladnie. Jestem ciekaw czemu te forumowe cwaniaki, (o przepraszam zioooooomale) wykrzykujace w kolko CHWDP nie pisza nic, gdy ktos ginie w Ugandzi czy Sudanie? Pozdro ziomy 
|
Do góry
|
|
|
|
#745887 - 24/11/2006 11:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/03/2004
|
Quote:
CHWDP
widze ze masz inne preferencje seksualne no coz podobno mundury pociagaja .staraj sie to moze wkoncu dopniesz swego.
|
Do góry
|
|
|
|
#745890 - 24/11/2006 11:24
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/02/2004
|
Quote:
! a co do dziewczyn to bywa :/ nie nie chca mnie zadna :P ale nie narzekam ;p
masz delikatne dłonie ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#745893 - 24/11/2006 11:31
|
addict
|
Quote:
Quote:
! a co do dziewczyn to bywa :/ nie nie chca mnie zadna :P ale nie narzekam ;p
masz delikatne dłonie ?
własnie ze mam 
|
Do góry
|
|
|
|
#745895 - 24/11/2006 11:35
|
antimadrista
|
Quote:
Mnie też strasznie denerwuje używanie zwrotu CHWDP, nienawidzę policji więc jestem ziom, a tak naprawdę większość ziooomali to upośledzone zwierzęta które powinno się eliminować.
Zmienimy Ci nick na ziąąąąą 
CHWDP to nic przy tych z napisami HWDP, to sa dopiero frajerzy 
|
Do góry
|
|
|
|
#745896 - 24/11/2006 11:36
|
addict
|
Quote:
Mnie też strasznie denerwuje używanie zwrotu CHWDP, nienawidzę policji więc jestem ziom, a tak naprawdę większość ziooomali to upośledzone zwierzęta które powinno się eliminować.
Jakiś czas temu wyjeżdzam zza zakrętu i widzę że trzech ziomali ustawia jakiś duży kawał drewna, konar drzewa na środku drogi aby ktoś uszkodził sobie samochód. Jak przypadkowo zatrzymywałem się zaraz za tym z piskiem opon i wysiadaliśmy z samochodu to ziomale z oddziału CHWDP oddalali się od nas z prędkością światła i pewnie modlili się aby w pobliżu pojawił się jakiś radiowóz. Niestety ziomale należeli chyba do młodzieżowej reprezentacji Polski w LA.
ale pzykład po h*ju :/ co chciales tym pwoiedziec ze jacys kolesie dali konar na drodze to musili byc kibice no naprwde inteligente brawo a co do policji to kazdy wie jak oni dzialaja mysla ze wszytsko im wolno i wykorzystuja to bo potem i tak komentant ich obroni a niewinny czlowiek traci zycie przez kretyna . Gdyby polcija nie prowokowala swoim zachowaniem kibice pierwsi by nie zaatakowali zapewniam Cie duza wiekszosc akcji kibice kontra policja jest przez policje prowokowana :/
|
Do góry
|
|
|
|
#745898 - 24/11/2006 11:39
|
addict
|
Quote:
Ch**j przez ch Kuba88
sorki 
|
Do góry
|
|
|
|
#745900 - 24/11/2006 11:49
|
Fundator
Meldunek: 15/11/2004
|
Quote:
Quote:
Jakiś czas temu wyjeżdzam zza zakrętu i widzę że trzech ziomali ustawia jakiś duży kawał drewna, konar drzewa na środku drogi aby ktoś uszkodził sobie samochód. Jak przypadkowo zatrzymywałem się zaraz za tym z piskiem opon i wysiadaliśmy z samochodu to ziomale z oddziału CHWDP oddalali się od nas z prędkością światła i pewnie modlili się aby w pobliżu pojawił się jakiś radiowóz. Niestety ziomale należeli chyba do młodzieżowej reprezentacji Polski w LA.
ale pzykład po h*ju :/ co chciales tym pwoiedziec ze jacys kolesie dali konar na drodze to musili byc kibice no naprwde inteligente brawo a co do policji to kazdy wie jak oni dzialaja mysla ze wszytsko im wolno i wykorzystuja to bo potem i tak komentant ich obroni a niewinny czlowiek traci zycie przez kretyna . Gdyby polcija nie prowokowala swoim zachowaniem kibice pierwsi by nie zaatakowali zapewniam Cie duza wiekszosc akcji kibice kontra policja jest przez policje prowokowana :/
a gdzie on napisał że to byli kibice?  wręcz przeciwnie,wysnuł podejrzenie że to byli sportowcy... 
|
Do góry
|
|
|
|
#745901 - 24/11/2006 11:56
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Quote:
a co do policji to kazdy wie jak oni dzialaja mysla ze wszytsko im wolno i wykorzystuja to bo potem i tak komentant ich obroni
A "kibice" jak działają? Myślą, że wszystko im wolno i potem niejeden człowiek ląduje w szpitalu tylko dlatego, że przypadkiem stanął na drodze tych, którzy mienią się "kibicami".
Takie zorganizowane i agresywne grupy kiboli trzeba tylko siłą pacyfikować - innej metody nie ma. Skoro oni uznają tylko kult siły, to tylko to może im co nieco wbić do łba. Na takich nie ma lepszej metody niż solidny wpierdol.
|
Do góry
|
|
|
|
#745902 - 24/11/2006 12:01
|
Fundator
Meldunek: 15/11/2004
|
Fro wszystko pięknie,ale dobrze wiesz że każdy kij ma dwa końce,taki przykład z ostatnich derbów Krakowa,zaczęły sie zamieszki(podejrzewam że to nie ochrona je zaczęła...),i z trybun leci od razu głośne "jebać policje" i "zostaw kibica",połowa z wrzeszczących nie widziała jak to sie zaczęło ale pokrzyczeć trzeba,i zapewne wiele by oddali by znaleźć sie na drugiej trybunie by dołączyć sie do zabawy(co tam mecz,są ciekawsze rzeczy...).Już nawet pomijam fakt że epitety leciały na policje która akurat w tym zajściu udziału nie brała.Pózniej gorsze rzeczy miały miejsce w sektorze gości,a przecież kibice obu drużyn podczas całego meczu nie mieli ze sobą styczności,no więc co,prowokacja ochrony...? paru dziennikarzom też sie dostało,chcociaż nie wiem czym oni mogli prowokować,sprzętem fotograficznym?
|
Do góry
|
|
|
|
#745904 - 24/11/2006 12:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Szewczenko skoro nie szukasz zadymy to dlaczego piszesz bzdury że po każdym meczu jest zadyma ? Ot tak żeby sobie napisać pod publiczkę ? Kolejna osoba żyjąca stereotypami sprzed 10 lat. Różne rzeczy się dzieją na meczach. Stadion to nie teatr  . 'Zostaw kibica' nie zawsze jest skierowane w policję.
|
Do góry
|
|
|
|
#745905 - 24/11/2006 12:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Quote:
Szewczenko skoro nie szukasz zadymy to dlaczego piszesz bzdury że po każdym meczu jest zadyma ? Ot tak żeby sobie napisać pod publiczkę ? Kolejna osoba żyjąca stereotypami sprzed 10 lat.
Różne rzeczy się dzieją na meczach. Stadion to nie teatr . 'Zostaw kibica' nie zawsze jest skierowane w policję.
Wystarczy przeczytać poniedziałkowy Dzinnik Bałtycki, Wyborczą albo pogadać z ludźmi...
|
Do góry
|
|
|
|
#745906 - 24/11/2006 12:18
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/01/2005
|
Quote:
Quote:
To tez calkiem nowe:
.
Jeden z napastników, 18-latek, zaatakował siekierą policjanta.
Dlaczego ten bandyta nie zostal zastrzelony przez policjatow? Przeciez niedlugo beda strzelac do policjantow i dalej beda sie temu przygladac zamiast poslac kulke jednemu czy drugiemu dla przykladu. Co za kraj.
dokładnie nic dodać nic ująć
|
Do góry
|
|
|
|
#745910 - 24/11/2006 13:22
|
member
Meldunek: 05/03/2005
|
Tak.... Każdy sposób dobry, byleby tylko nawtykać policji..... :| To jest tak szczeniackie, że po prostu brak słów. Jakby nie patrzeć to ich praca w końcu i większym dupkiem (sorry za wyrażenie) jest akurat nie policjant, ale ten, kto mu wrzuca na każdym możliwym kroku... za co? Za to, że jest policjantem...? :| Cholera, wszyscy sprawiedliwi i praworządni na tym świecie - oprócz policji, oczywiście.
Po prostu brak słów.
|
Do góry
|
|
|
|
#745911 - 24/11/2006 13:26
|
Pooh-Bah
Meldunek: 01/10/2006
|
Quote:
To tez calkiem nowe:
Kilka osób zatrzymanych przez policję, jedna osoba ranna - to efekt bójki do jakiej w sobotę wieczorem doszło w Białymstoku pomiędzy dwoma grupami pseudokibiców Jagiellonii Białystok - poinformował Dariusz Kędzior z Komendy Miejskiej Policji. "Zatrzymanych jest już 5-6 osób, trwają kolejne zatrzymania" - poinformował Kędzior.
Z informacji policji wynika, że do zdarzenia doszło około godz. 23., po powrocie kibiców z ostatniego w sezonie meczu jaki w sobotę Jagiellonia rozegrała w Janikowie z tamtejszą Unią. Jagiellonia wygrała ten mecz 2:1.
Grupa około 30 mężczyzn ubranych na ciemno - niektórzy byli w kominiarkach, niektórzy mieli noże, pałki, siekiery - zaatakowała kibiców wracających z meczu autokarem. Do ataku doszło, gdy kilkunastu pasażerów wysiadało z autobusu. Zdarzenie zauważył pełniący w pobliżu służbę patrol policji. Na ich widok obie grupy zaczęły uciekać.
Jeden z napastników, 18-latek, zaatakował siekierą policjanta. Został zatrzymany; grozi mu kara do 10 lat więzienia. Policjantowi nic się nie stało.
Policja została także zawiadomiona przez matkę o pobiciu jej syna, który jak się okazało brał udział w starciu. Z informacji policji wynika, że ma rany cięte na plecach, ranę kłutą uda oraz ranę od - najprawdopodobniej - uderzenia siekierą w nogę. Trafił do szpitala, po opatrzeniu ran wrócił do domu.
by byl kononowicz to by niczego nie bylo
|
Do góry
|
|
|
|
#745912 - 24/11/2006 14:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2006
|
Quote:
Mi sie to w pale niemiesci jak tak moze byc ze Ja chcem isc zobazyc sobie mecz na stadion ale sie boje bo mi jakis cwok kose sprzeda albo maske oklepie z byle powodu ..paranoja .
Więcej "Interwencji", "Uwag", itp.
Quote:
Powinno byc twardo powiedziane ze Policja w takich sytuacjach moze uzywac paly ,gazu lzawiacego ,gomowych pociskow i ostrej amunicji(ale strzelac ponizej pasa)
No, na juwenaliach w Łodzi użyli. Tak wiem, pomyłka, ale to świadczy tylko o intelekcie osób pracujących w policji.
|
Do góry
|
|
|
|
#745913 - 24/11/2006 15:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2005
|
popieram w 100% tego policjanta. przcież oni chcieli wlać człowiekowi! za to ze jest kibicem przeciwnej druzyny! no to kto tu jest winny? ci debile sami się o to prosili. w takich sytuacjach żadna gumowa, tylko normalna kula prosto w te głupi łeb pseudokibica. na sile trzeba odpowiadac siła. Jeśli się tego nie zrobi, to zacznie być coraz gorzej. to poczucie bezkarności jest zatrważajace i prowadzi do tego do czego prowadzi. Człowiek po zmierzu boi sie przejśc przez miasto, zeby zaraz nie dostał wpiedol od grupy 6 idiotów (min. 6, bo gdyby było ich np. 3 to by się bali - wiadomo jak to jest - odwaga wprostproporcjonalna do liczebności grupy) prawo do samoobrony (w przypadku policjanta, ale tak samo zwykłego obywatela, rownież do obrony zycia innego człowieka) to podstawa. Tutaj nie powinno być zadnych wolno/nie wolno. Jak jest w Polsce? Jeśli jakiś bandzior wbije Ci sie do chaty i zacznie mierzyć do Ciebie z pistoletu, to zgodnie z prawem nalezy odwołać się do jego sumienia i zaapelować, aby opuścił Twój dom. nawet nie zaapelować tylko uprzejmie o to poprosić. Pod tym względem bardzo dobrze jest w Stanach. Twój dom - twoja twierdza. Ktoś przekroczy granice domostwa bez słowa mozesz go zabić. Niby drastyczne. Jednak jeśli nikt nie będzie się wlamywam, to nic mu nie grozi. Proste i skuteczne. looool, troche zboczylem z tematu  no ale to dlatego, ze wkurza mnie to chore prawo w naszym kraju i musialem to uzewnętrznić 
|
Do góry
|
|
|
|
#745914 - 24/11/2006 16:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
szerzej o wczorajszych zajściach kibice PSG to wspaniałe pokazy ultrasowe i fantastyczny doping ale niestety także w większości poprostu bandyci i rasisci . A policja francuska nie patyczkuje się z bandydatami , niejeden już zginął od policyjnej kuli. Marek Hłasko pisał "kto nie dostał w mordę od francuskiego policjanta nie wie wogóle co to znaczy dostać w mordę" jak to tak ktoś wspomniał i trzeba sie z tym zgodzić .
|
Do góry
|
|
|
|
#745915 - 24/11/2006 16:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/12/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#745917 - 24/11/2006 17:47
|
stranger
Meldunek: 24/11/2006
|
przeciez to byli prawicowi fanatycy mogli ich tam wszystkich powybijac
|
Do góry
|
|
|
|
#745918 - 24/11/2006 19:06
|
Joker
Meldunek: 09/07/2002
|
Quote:
szerzej o wczorajszych zajściach
kibice PSG to wspaniałe pokazy ultrasowe i fantastyczny doping ale niestety także w większości poprostu bandyci i rasisci . A policja francuska nie patyczkuje się z bandydatami , niejeden już zginął od policyjnej kuli.
Marek Hłasko pisał "kto nie dostał w mordę od francuskiego policjanta nie wie wogóle co to znaczy dostać w mordę" jak to tak ktoś wspomniał i trzeba sie z tym zgodzić .
policja francuska działa wybiórczo , leje i zabija bez pardonu francuskich narodowców , a ucieka przed kilkunastoletnimi arabskimi wyrostkami , którzy rok temu przez prawie miesiąc pustoszeli Paryż i inne wieksze miasta ...........
|
Do góry
|
|
|
|
#745919 - 24/11/2006 19:15
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Zamieszki rozpoczęły się po tym jak dwoje arabskich dzieci zginęło uciekając przed policję... Logika "wiecznie pokrzywdzonej prawicy" znów bez pokrycia w faktach - ale to już norma 
|
Do góry
|
|
|
|
#745921 - 24/11/2006 20:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
zgadzam się z wypowiedziami fro.. i eldo... wielka, liberalna Francja coraz częsciej musi płacić za swą szczodrość... praktycznie sami wysyłali zaproszenia w różne częsci świata, nie interesowali się ich losem w samym kraju, przyzwalili im na wiele, odstawili znaczną częśc na margines, dopóki rok temu ''obcy'' nie pokazali pazurków, nikt nie zwracał na nich uwagi, pozwolono im montować się w gangi - teraz będa płacić za swoje.... zresztą póki znajomy nie stracił kolegi we Francji (Polak zadźgany przez Arabusów) nie widzialem tak jasno tego problemu. P.S. ja mam akurat miłe wspomnienia z francuską policją (policjantką  ) minus: nie znają angielskiego 
|
Do góry
|
|
|
|
#745923 - 24/11/2006 20:19
|
Carpal Tunnel
|
W Holandii w miarę to dobrze wygląda. Na Wyspach fakt, gonią Francję, aż "miło". A tak tępiony jest rasizm na stadionach  . Widzicie - kibice wcale nie są tacy bezmyślni  . Chyba coś jest w narodach słowiańskich takiego co nie pozwala przenikać obcym kulturom do 'naszej'. I niech tak pozostanie.
|
Do góry
|
|
|
|
#745925 - 24/11/2006 20:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2003
|
Żenujący poziom tego tematu i części osób w nim wypowiadających się. DonicQuote:
poslac kulke jednemu czy drugiemu dla przykladu. Co za kraj.
Nie zycze Ci aby kiedys Tobie lub komus z Twojej rodziny "poslali kulke dla przykladu". Ty jestes spokojny? Nie szkodzi, daj im takie uprawnienia - oni i tak strzelają na oślep.
raiders
Quote:
Dostanie jeden ,drugi,trzeci...... taka kulke w dupe albo bebechy odrazu mu sie odechce cwaniakowania.
Szkoda, że już kilkanaście osób straciło oczy a nie miało ich ani na dupie ani w bebechach.
Quote:
Ich ideologia jest rosta isc na mecz i komus wjebac
Pozazdrościć psychoanalizy.
Quote:
nie ktorzy nie znaja nawet regol gry w pilke
Ty natomiast nie znasz reguł ortografii.
Quote:
jak tak moze byc ze Ja chcem isc zobazyc sobie mecz na stadion ale sie boje
Nie może być tak, że emeryci nie mają na leki.
Quote:
bo mi jakis cwok kose sprzeda albo maske oklepie z byle powodu
Prędzej Ci na mieście ktoś maske oklepie, niż na własnym stadionie. Za dużo TVN, a reszta to Twoja wyobraźnia.
Szewczenko
Quote:
Będąc jeszcze w liceum jeździłem co dwa tygodnie na Stomil ( świętej pamięci) odkąd jestem na studiach chodzę na Lechię
A w podstawówce pewnie na Zawiszę? Jesteś typowym przykładem PSEUDO-kibica, o którym ciągle tyle mówią w mediach. PS. Ten "świętej pamięci" Stomil właśnie toczy pasjonujący bój o awans do 3 ligi.
Quote:
Wystarczy przeczytać poniedziałkowy Dzinnik Bałtycki, Wyborczą albo pogadać z ludźmi...
A w Dzienniku Bałtyckim siedzi taki Szewczenko, na meczu nie był co prawda, ale pogadał z ludźmi i pseudoprofesjonalny artykuł o meczowej zadymie gotowy.
conq
Quote:
byleby tylko nawtykać policji..... :| To jest tak szczeniackie, że po prostu brak słów. Jakby nie patrzeć to ich praca
Czy do ich pracy należy strzelanie ludziom po głowach? Czy do ich pracy należy zawijanie przypadkowych ludzi i jednocześnie sianie kłamliwej propagandy w mediach pod tytułem "zatrzymaliśmy n NAJAGRESYWNIEJSZYCH chuliganów"? Czy do ich pracy należy furanie na służbie (Podkarpacie)? Czy do ich pracy należy tłoczenie po 15 osób w jednym pociągowym przedziale, dodajmy osób z biletami na przejazd? Czy do ich pracy należy rzucanie kamieniami w pociąg z kibicami (Legia)? itd., itp.
Quote:
Cholera, wszyscy sprawiedliwi i praworządni na tym świecie - oprócz policji, oczywiście.
Oczywiście, że nie wszyscy. Ale oni akurat kuwra powinni jako stróżowie prawa i moralności. A że nie są to co się dziwisz, że gros społeczeństwa nie ma do nich szacunku.
rockeman
Quote:
w takich sytuacjach żadna gumowa, tylko normalna kula prosto w te głupi łeb pseudokibica.
Na szczęście nie Ty ustanawiasz prawo w tym kraju.
Quote:
na sile trzeba odpowiadac siła
Ty odpowiadasz?
Quote:
Człowiek po zmierzu boi sie przejśc przez miasto, zeby zaraz nie dostał wpiedol od grupy 6 idiotów
Ile razy dostałeś wpiedol od grupy 6 idiotów idąc po zmierzchu przez miasto w stosunku do ilości Twoich przejść po zmierzchu przez miasto?
Pozdrawiam serdecznie
|
Do góry
|
|
|
|
#745926 - 24/11/2006 20:43
|
1
Meldunek: 21/05/2003
|
Quote:
Chyba coś jest w narodach słowiańskich takiego co nie pozwala przenikać obcym kulturom do 'naszej'. I niech tak pozostanie.
Jest jeden naród przed którym nie można obronić się - gady przenikną wszędzie i wszystko - kwintesencja zła 

|
Do góry
|
|
|
|
#745927 - 24/11/2006 21:00
|
member
Meldunek: 05/03/2005
|
@Wychowany_Na_Nalewce: Moim zdaniem pokutuje wyobrażenie policji (milicji) rodem z PRL-u. Stąd negatywne podejście. I to pierwsi zapoczątkowali to nie policjanci, ale cała reszta społeczeństwa, która na widok policjanta na ulicy gotowa jest go zrównać z błotem, za to tylko, że nim jest. Oczywiście, w policji zdarzają się niewątpliwie jednostki patologiczne, skąd się jednak z biorą? Czy nie z agresywności wandalów i wszelakiego rodzaju, przepraszam za wyrażenie - ale taka prawda, meneli? Inna sprawa, że niektórzy nie wytrzymują presji i na agresję odpowiadają tym samym. Jeśli atakujesz policję, najpierw oceń jaki sam jesteś. Bo jeśli tego nie zrobimy, to nadal ludzie będą znieważać policję ile wlezie, a ta, nie potrafiąc wyjść z sytuacji, będzie zachowywała się nieraz agresywnie i nieodpowiedzialnie. Ja osobiście mam kilku znajomych w policji i nie wstydzę się tego. Są to całkowicie normalni kumple, nie jacyś narwańcy, którzy chcą byle komuś dokopać. Rozmawiałem z nimi wielokrotnie o tym problemie - mówią, że praca policjanta jest strasznie ciężka ze względu na tą właśnie wrogość społeczeństwa. Bezsensowną wrogość. Stąd to zamknięte koło przemocy. Zastrzelony motocyklista? Zatrzymał się mimo wyraźnych znaków? Uciekał? Do kogo można tu mieć pretensje? Zabity / pobity kibic? Miał dostać klapsa w pupę i może by się uspokoił? Podskakiwał? Tak więc o co chodzi...?
|
Do góry
|
|
|
|
#745928 - 24/11/2006 21:03
|
Carpal Tunnel
|
ciągnąc wątek kulturowy.... rzeczywiście rasowych synów albionu coraz mniej... :/ a szkoda bo mam sentyment i szacunek dla prawdziwych Wyspiarzy, zresztą w Anglii przesiadywałem już kilka lat temu, gdy mieszanka była spora ,choć nie tak duża jak dziś ;( poznałem trochę obcych nacji nasłuchałem się, naoglądałem , nawet mieszkałem z nimi... powiem tyle, jęsli ktoś nie był zagranica przynajmniej kilka miesięcy i nie obcował z innymi to lepiej niech się nie wypowiada , bo to tylko czysta teoria!  co do Holandii to rzeczywiście poza akceptacją dla homo raczej nie jest tak źle, przynajmniej takie mam wrażenia z autopsji.. ostatnio przy okazji meczu w Bruskeli miałem okazje trochę pobyć w Belgii i myślę że tam jest o niebo gorzej niz u tulipanów .. choć trzeba przyznać - laski w Belgii nieprzeciętne  aha,,, i jeszcze nie chce mi się wracać strone czy dwie wcześniej,,, ale nijaki Szewczenko napisał że kiedyś latał na Stomil , dziś na Lechię  gratuluję ! po każdym meczu są zadymy?!? aha, i przy okazji oceny polskiej ulicy chciałem przypomnieć że nie kazdy chuligan uliczny jest kibicem.
|
Do góry
|
|
|
|
#745929 - 24/11/2006 21:21
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/12/2004
|
Quote:
Szewczenko
Quote: --------------------------------------------------------------------------------
Będąc jeszcze w liceum jeździłem co dwa tygodnie na Stomil ( świętej pamięci) odkąd jestem na studiach chodzę na Lechię
--------------------------------------------------------------------------------
A w podstawówce pewnie na Zawiszę? Jesteś typowym przykładem PSEUDO-kibica, o którym ciągle tyle mówią w mediach. PS. Ten "świętej pamięci" Stomil właśnie toczy pasjonujący bój o awans do 3 ligi.
A co jest w tym dziwnego ze ktos studiuje w innym miescie i chodzi na spotaknia ligowe gospodarzy ? Moj koles gdy zaczał studia w Gdyni czesto bywał na Arce , a jest Warszawiakiem i Legionista  Zwyczajnie chciał polukac na nasza skopana i tyle , a ze do wa-wy jezdził sporadycznie to czemu nie na Arke :-)
|
Do góry
|
|
|
|
#745931 - 24/11/2006 21:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
Quote:
Quote:
Chyba coś jest w narodach słowiańskich takiego co nie pozwala przenikać obcym kulturom do 'naszej'. I niech tak pozostanie.
Jest jeden naród przed którym nie można obronić się - gady przenikną wszędzie i wszystko - kwintesencja zła 
Czyżby chodziło Ci o "to" góralskie plemię, którego nazwy wymienić nie można nie bedąc posądzonym zaraz o "antygóralskość" przez "naczelnego górala i jego radę"
|
Do góry
|
|
|
|
#745932 - 24/11/2006 21:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
w PSG to jest tak trybuna Auteuil - tam wszystkie narodowości uczęsczają - araby , czarni , można zobaczyć flagi Maroka itp . trybuna Boulogne Boys - prawica , sami biali tam chodzą , pełno skinów . no i tam w nich różne grupki . A podczas meczów wyjazdowych dochodzi do walk między BB a najczesciej Tigris Mystic z Auteuil . tu przykład -> http://www.martho.free.fr/?martho=hooligans&video=tigris-vs-bboys od 2 minuty sie zaczyna tutaj jak ktoś chce poczytać o grupach ultrasowych w PSG: http://pilka.pl/index.php?from=150&mid=2&show=11Ci wczoraj to oczywiscie z BB byli .
|
Do góry
|
|
|
|
#745934 - 25/11/2006 08:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
Quote:
aha,,, i jeszcze nie chce mi się wracać strone czy dwie wcześniej,,, ale nijaki Szewczenko napisał że kiedyś latał na Stomil , dziś na Lechię gratuluję !
I co w tym dziwnego? Ja kibicuję Legii, ale mam szacunek do innych drużyn i nie ma problemu, żebym pojechał na mecz Wisły i jej kibicował - czy to w lidze, czy w europejskich pucharach. Bo na mecz się chodzi, żeby obejrzeć fajną grę, poczuć atmosferę spotkania, oderwać się od codzienności, a nie żeby wyzwać policję i wpierdolić kibicowi innej drużyny.
|
Do góry
|
|
|
|
#745935 - 25/11/2006 08:51
|
Carpal Tunnel
|
96-97%(wyliczcie sobie jeśli nie wierzycie) kibiców przychodzi na mecz by kibicować swojej drużynie, bez wyzywania policji czy wpierdolenia kibicom rywala. SWOJEJ drużynie. Dla mnie to skandal, że ktoś jak gdyby nigdy nic przerzuca się na inną ekipę, fatalna sprawa. Dla mnie to nie jest kibic... I bez tekstów gdzie napiszecie 'moją' regułkę kibica, spodziewam się przenajróżniejszych interpretacji. Bez pozdrowień dla takich i przerzutów 
|
Do góry
|
|
|
|
#745936 - 25/11/2006 08:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2006
|
Quote:
96-97%(wyliczcie sobie jeśli nie wierzycie) kibiców przychodzi na mecz by kibicować swojej drużynie, bez wyzywania policji czy wpierdolenia kibicom rywala. SWOJEJ drużynie. Dla mnie to skandal, że ktoś jak gdyby nigdy nic przerzuca się na inną ekipę, fatalna sprawa. Dla mnie to nie jest kibic... I bez tekstów gdzie napiszecie 'moją' regułkę kibica, spodziewam się przenajróżniejszych interpretacji. Bez pozdrowień dla takich i przerzutów
No wiadomo, że jak Legia by z Wisłą grała, to całym sercem na Legią jestem, ale jeżeli Wisła gra np. w Lidze Mistrzów czy Pucharze UEFA, to wtedy na bok odchodzą krajowe animozje i podczas tego meczu kibicuję Wiśle i nie życzę im przegranej z Barceloną, "bo jestem kibicem Legii". To nie jest kwestia przerzucania się na inną ekipę, tylko kwestia szacunku do innych drużyn i patrotyzmu - tak na moje, Ty, Fro, możesz oczywiście sądzić inaczej.
|
Do góry
|
|
|
|
#745937 - 25/11/2006 09:30
|
Carpal Tunnel
|
no to ewidentnie jesteśmy ulepieni z innej gliny....
piszesz że na mecz się chodzi by obejrzeć fajną grę, poczuć atmosferę itp a wcześniej wspominasz o kibicowaniu, te 2 sprawy się wykluczają bo możesz beznamiętnie iść na mecz dla samego widowiska (samemu tak mi się zdarza) ale nie kibicować innej drużynie (tzn co szalik też zakładasz? krzyczysz? a jak z wyjazdami?)
w europejskich pucharach to rozumiem, bo należę do grupy ludzi którzy zawsze kibicują Polsce i Polakom.
szacunek do innych można mieć, co nie oznacza że trzeba od razu przywiązywać się do innych barw.
zresztą to zależy w jakim środowisku się wychowujesz i co oznaczają dla Ciebie barwy ukochanego klubu i ludzie z którymi chodziłeś na mecze swej drużyny przez lata.
żeby nie było, nie reprezentuje polskiej sceny hooligans, bo nie o to chodzi by się okładać po twarzach. a jeśli chodzi o nastawienie do policji to chyba każdy wyciąga wnioski na podstawie własnych przeżyć, bo to że często nadużywają swoich praw to rzecz oczywista, więc rodząca się nienawiść do nich mnie nie dziwi....
a co do wątku studiowania, to nie jest to dla mnie żadnym wytłumaczeniem, to dla mnie to są zwykłe ''przerzuty'', to jest pójście na łatwizne bo tak wygodniej, mam teraz bliżej, na miejscu, przeszłość się nie liczy... bo jeśli swoje zamiłowanie do klubu mierzysz kilometrami to cos jest nie tak... idac tym rokiem rozumowania może po przeprowadzce ''na drugą stronę Błoń'', albo z Bałut na Śródmieście czy też z Zagłębia Dąbrowego do Chorzowa moze od razu mam chodzić na mecze innej drużyny? czyż nie? czyżbyu aspekt zamieszkanai był najważniejszy? nie sadzę...
znam wiele osób, emigrantów, bądź takich którzy ze swym rodzinnym miastem nie mają już wiele wspólnego ze względu na życie osobiste, ale nigdy nie założyli szala obcego klubu, nie prowadzili dopingu nawet gdy nie byli wśród swoich, takie pytanie do Szewczenki co zrobisz gdy w PP Lechia zagra w Gdańsku ze Stomilem?
czasem trzeba pokonać setki kilometrów by być tam gdzie gra Twój klub, liczy się fanatyzm, ja cenię ludzi stanowczych konsekwentnych i wiernych klubowi, bo wiem na co ich staći wiem że mogę na nich liczyćw sytuacjach zagroiżenia
a co do zaspokajania głodu dobrej piłki to nie wydaje mi się by mecze w oranżadce były na tyle fascynujące by mogły zaspokoić apetyt na dobre widowisko
pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|