Strona 8 z 27 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 26 27 >
Opcje tematu
#850316 - 10/01/2007 18:50 Re: Słodycze naszej młodości [Re: [T]-error]
jackm Offline
pewny piniądz

Meldunek: 05/12/2004
ech panowie,jak to sie czyta to naprawde sie lezka w oku kreci.. i odnosi wrazenie ze my wszyscy to z jednego podworak jestesmy.. komiksy,Kaczor Donald,X-Men,guma Turbo z obrazkami,samochody a pozniej motory chyba w niej byly... to byly piekne czasy.. nie to co teraz,przemoc,Pokemony i kreskowi ze 5 min ogladasz i glowa zaczyna bolec \:\( ... Bylismy lepsi,swiat byl lepszy... Pamieta ktos jeszcze Misia z klapnietym uszkiem ktory kladl dzieci spac? Mis Uszatek sie chyba nazywal?

Do góry
Bonus: Unibet
#850319 - 10/01/2007 18:50 Re: Słodycze naszej młodości [Re: Master.com back]
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
Originally Posted By: Master.com back
Originally Posted By: th0mas
[T]-error - a Ty pamiętasz coś z dzieciństwa?

Oczywiście bez złośliwości to jest

odbudowe Warszawy, pierwsze kartki na mieso, syrenka ;\)

No leżę \:D

[T]-error zmień avatara, bo Cię postarza

A tak w temacie, to pamiętam jak dziś smak pierwszego papierosa marki "Radomski", pierwszego piwa marki "Braniewo", pierwszego wina marki "Regina"... ;\)
A poza tym jak większośc: gumy Turbo, komiksy, Atari, buty Sofixy, Kapitan Jastrząb, napoje w torebkach, gra w kapsle itp... Człowiek się cieszył z byle czego, z głupiego komiksu, po który mój Tata się nastał w kilometrowej kolejce dla mnie... (była taka słynna księgarnia w Wawie, na Wilczej bodajże).

A teraz takie czasy popieprzone, w których mój chrześniak lat 6, domaga się własnego komputera, ale takiego dobrego, żeby najnowsze gry śmigały, z płaskim monitorem koniecznie...

Do góry
#850323 - 10/01/2007 18:51 Re: Słodycze naszej młodości [Re: [T]-error]
hbr Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/05/2005
Rzeczywiście kiedyś było inaczej. Zawsze czekaliśmy do weekendu i graliśmy cały dzień w kosza, w piątek wieczorem zawsze na kartkach rozpisywalismy kto z kim gra, i od rana na koszu.

Najlepsze i tak bylo jak w wakacje czekalismy wszyscy az sie ściemni, żeby pobawić się w chowanego. Gdzies w 15 osob. To byly czasy, nie to co dziś.

O piłce nie wspomne, bo sie gralo od rana do nocy. A teraz poważnie boiska świecą pustkami. \:\(

Gre w kapsle i obmyslanie nowych torów. itp. itd.

pamietam tez ze ojciec przynosil mi BOBO Fruit, czy cos takiego. Napoje w takich malych butelkach (ale to jak bylem maly, wczesne lata 90)

Do góry
#850327 - 10/01/2007 18:52 Re: Słodycze naszej młodości [Re: [T]-error]
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Denver, ostatni dinozaur to byl hitem gdy bylem na Zielonej Szkole... W okolicach podwieczorku wszyscy gromadzilismy sie przed tv i kazdy dostawal po wafelku... Kukuruku \:D

Pierwsze mistrzostwa, ktore kumam to rok '92. Pamietam ze juz wtedy prowadzilem specjalny zeszyt, w ktorym zapisywalem wyniki wszystkich meczow pokazywanych w telewizji. Pamietam tez jaki bylem wsciekly gdy usnalem na finale Pucharu Zdobywcow Pucharow (pokolenie Bravo moze juz nie wiedziec co to bylo) - gral Royal Antwerp z kims tam...

Natomiast ulubiona zabawa moja i kuzyna byly tzw. ligi. \:\) Polegalo to na tym ze w zeszytach prowadzilismy rozgrywki roznych europejskich lig, kolejka po kolejce. Wyniki poszczegolnych spotkan losowalo sie z pudelka po zapalkach (pozniej ulepszylismy to i przeszlismy na jajeczka po jajkach-niespodziankach) wypelnionego karteczkami z wypisanymi roznymi pilkarskimi wynikami - 1:1, 0:1, 2:2 itd \:D Co to byly za czasy, pamietam ze samej ligi polskiej rozegralem chyba z 30 sezonow, a zeszyty z zapiskami zajely mi pol szafy. Wielokrotnym mistrzem byl Okocimski Brzesko, a mnie wiele wysilku kosztowalo any nie oszukiwac przy losowaniu wynikow Zaglebia. Mielismy chyba pokryta cala europe wlacznie z liga maltanska i armenska.

Inna schiza bylo rozgrywanie MS w.... glowie \:\) Losowalem sobie druzyny i cala drabinke i codziennie przed zasnieciem rozgrywalem w glowie jeden mecz. Wstajac rano do szkoly jedynie odnotowywalem wynik ;\)

O meczach na podworku nawet nie wspominam... wracalo sie w wieczorem brudnym i zmeczonym do domu... A teraz? pustki... nikt nie gra... boiska zarosly trawa.

Przypomina mi sie tez Telewizja Edukacyjna - codziennie od rana do wczesnego popoludnia. Bardzo sie cieszylem gdy zamiast isc do szkoly moglem zostac w domu i obejrzec - szczegolnie we wtorki - bo wtedy chyba byly nauki scisle... Teraz gownazeria wychowuje sie na debilnych programach w mtv... a za 5 lat bedzie placz ze w Polsce nie ma dla przyglupow pracy

Ja mialem to szczescie ze posiadalem babcie w Niemczech i dostawalismy na swieta paczki ze slodyczami ;\) Najbardziej w pamiec zapadly mi chipsy \:D Z siostra dozowalismy sobie podczas ogladania tv po 1 chipsie na 5 minut. Najpierw zlizywalo sie papryke a dopiero pozniej zjadalo chipsa \:D (zostalo mi to do dzis ;\) ale obecne chipsy to gowno w porownaniu do tamtych

Do góry
#850328 - 10/01/2007 18:52 Re: Słodycze naszej młodości [Re: hbr]
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
Originally Posted By: Szewczenko
A podkładaliście monety na tory pod nadjeżdżający pociąg ? ;\)

Oj podkładało się podkładało ..
I nie tylko monety
Raz kolega nie wytrzymał i podłożył bardziej śmierdzący towar .. ;\)

Do góry
#850331 - 10/01/2007 18:52 Re: Słodycze naszej młodości [Re: Ghost]
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
Pamiętam, że z gum Turbo każdy chciał się zamieniać za prototypy \:D

Do góry
#850337 - 10/01/2007 18:54 Re: Słodycze naszej młodości [Re: Szewa]
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
Originally Posted By: Szewczenko
A podkładaliście monety na tory pod nadjeżdżający pociąg ? ;\)

Oj podkładało się podkładało ..
I nie tylko monety
Raz kolega nie wytrzymał i podłożył bardziej śmierdzący towar .. ;\)

Do góry
#850425 - 10/01/2007 19:22 Re: Słodycze naszej młodości [Re: Zbigniew]
mateusz2201 Offline
Impossible is nothing

Meldunek: 02/10/2005
Originally Posted By: Zbigniew
Pamiętam, że z gum Turbo każdy chciał się zamieniać za prototypy \:D

to nawet ja pamiętam \:\)
to byly czasy

Do góry
#850650 - 10/01/2007 20:09 Re: Słodycze naszej młodości [Re: mateusz2201]
[T]-error Offline
I see dead people

Meldunek: 04/08/2001
MŚ 82` .. \:\)
Potyczki Widzewa z Liverpoolem live w TVP heh
Faktycznie to były czasy ... \:\(

Do góry
#850654 - 10/01/2007 20:10 Re: Słodycze naszej młodości [Re: [T]-error]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
T error pomyliles tematy ;\)

Do góry
#850687 - 10/01/2007 20:14 Re: Słodycze naszej młodości [Re: lupus]
[T]-error Offline
I see dead people

Aha \:D

Białe miętowe dropsy, takie pudrowane \:\)
Lody "cassate" chyba tak to się nazywało, taka wielka, ogromna kula lodów, i z tego pani odkrawała częśc \:\)
Oranżada w butlach z kapslem tym takim co teraz Grolsh ma
Na początku lat 80 za banana dałbym się pokroić.

Śmieszne bo dziś u rodziców, z ojcem przy piwku, lookamy w tv - jakiś hipermarket, półki załadowane na maxa, full towaru - a ja mówię, tata w 82 np jakby taki sklep był w Elblągu ... nie? ;\)
Roześmialiśmy się \:\) Bajka ...
No i szynka kiedyś smakowała jak szynka a nie jak ... C356 konserwant glutaminianu sodu

Do góry
#850690 - 10/01/2007 20:14 Re: Słodycze naszej młodości [Re: mateusz2201]
kaka85 Offline
Kania gostyń

Meldunek: 27/08/2005
Super temacic
Chyba moglbym caly dzien pisac o mlodosci.
Pamietam pierwsze kroki na nowym osiedlu po jakims czasie stworzylismy jakas bande i uciekalismy przed 4 starszymi kolesiami.Codziennie rano zbiorka i na wojne hehe az do czasu jak nas zlapali.Bylem najmlodszy i pamietam ze sie poplakalem
:D.
Codziennie po kila godzin na boisku to jak juz kumpel ziomal-111 pisal byl nadkomplet i najmlodsi musieli niestety poogladac.Teraz to jak sie uda zebrac z 10 osob raz na jakis czas to jest dobrze.
Zbieranie obrazkow z gum turbo.Mialem takie specjalne pudelko i zawsze chowalem je w jakims miejscu.Pewnego jakis fagas mi je podpieprzyl chyba nigdy mu tego nie zapomne .

Mundial 94 i zbieranie do albumu naklejek z flagami jak kilka brakowalo to szlo sie do sklepu jak sprzedawczyni miala troche czasu to wysypala wszystkie gumy i mozna bylo lekko podejrzec jaka flaga sie ta kryje.Pamietny final mudnialu 94 ogladalem u babci mialem jakies 9 lat i oczywiscie kibicowalem Brazylii podobnie jak 4 lata pozniej.To byly piekne mundiale i sam nie wiem czy te 2 najblizsze nam byly od nich slabsze czy to kwestia mlodosci ze kiedys inaczej sie na to patrzylo.

Oczywicie bajki na Polonii 1 Mougli Tsubasa Yatama Gigi i inne ale moja kultowa bajka z dziecinstwa byly Zolwie ninja
.Jako ze kuzyn mial talerz i niemieckie kanaly to chodzilem do niego nagrywac na kasete i niewazne ze nic nie rozumialem hehe.

Z checia napilbym sie napoju z woreczka zolty albo czerwony.

Jakbym mial dalej pisac to pewnie bym dzisiaj nie skonczyl.
Piekne czasy dobrze ze mamy chociaz wspomnienia \:\)

Do góry
#850717 - 10/01/2007 20:18 Re: Słodycze naszej młodości [Re: kaka85]
[T]-error Offline
I see dead people

Polonia 1 !?
Uomatko, kto kiedyś myślał o trzecim programie \:D

Do góry
#850760 - 10/01/2007 20:25 Re: Słodycze naszej młodości [Re: jackm]
kajtek Offline
enthusiast

Meldunek: 27/12/2006
Originally Posted By: jackm
ech panowie,jak to sie czyta to naprawde sie lezka w oku kreci.. i odnosi wrazenie ze my wszyscy to z jednego podworak jestesmy.. komiksy,Kaczor Donald,X-Men,guma Turbo z obrazkami,samochody a pozniej motory chyba w niej byly... to byly piekne czasy.. nie to co teraz,przemoc,Pokemony i kreskowi ze 5 min ogladasz i glowa zaczyna bolec \:\( ... Bylismy lepsi,swiat byl lepszy... Pamieta ktos jeszcze Misia z klapnietym uszkiem ktory kladl dzieci spac? Mis Uszatek sie chyba nazywal?

oj kreci sie kreci lezka w oku.

"bylismy lepsi, swiat byl lepszy" - nadal jestesmy lepszi a swiat teraz tworzymy my wiec do dziela.
i tak moralnie : nie dajmy zapomniec tego co bylo bo nasze dzieci beda mutantami robotami ktore beda tylko komputery i komorki umialy obslugiwac.

Ja jeszze pamietam takie wafelki( nie pamietam nazwy) co byly naklejki przyklejane. zna ktos nazwe tych wafelkow???

Do góry
#850764 - 10/01/2007 20:26 Re: Słodycze naszej młodości [Re: [T]-error]
[T]-error Offline
I see dead people

Lista przebojów pragramu trzeciego ... to było coś.
Z kuzynem wysyłaliśmy kartki pocztowe* na Depeche Mode - People are people ... \:\)

* taka wczesna odmiana sms-a

Do góry
#850868 - 10/01/2007 20:45 Re: Słodycze naszej młodości [Re: [T]-error]
KeeP Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 30/09/2003
Originally Posted By: [T
-error]
* taka wczesna odmiana sms-a

leżę i kwiczę \:\)

[T]-error - pozdrowienia dla Ciebie i zawsze miłego memu sercu miasta...

ja z nostalgią wspominam jeszcze miesięcznik "Bejtek" - 1986 rok..miałem wszystkie numery...
i audycję "Radiokomputer" kiedy w nocy można było włączyć sobie nagrywanie i nagrać na kasetę jakiś programik puszczany przez radio - taka wczesna forma ... ale czego? eMula? ;\)

Do góry
#850936 - 10/01/2007 20:56 Re: Słodycze naszej młodości [Re: KeeP]
kajtek Offline
enthusiast

Meldunek: 27/12/2006
ja pamietam serial na TVP 1 gdzie jakas mloda panienka miala swoja grupe muzyczna i koncertowala hehe kochalem sie w niej i tylko po to to ogladalem:P

a Tygrysiej Maski cholera nie obejrzalem ostatnich odcinkow bo wyjechalem na wakacje a potem juz nie dawali jej na Poloni 1.

Za to dzis na Poloni 1 macie fajne bajki po 23 hheheh

Do góry
#850971 - 10/01/2007 21:01 Re: Słodycze naszej młodości [Re: kajtek]
pacyfista Offline
Sherlock Holmes

Meldunek: 17/08/2005
piatkowy brum top z Jurkiem Owsiakiem,cala godzine trzymalem kawalek druta w miejscu na antene ,pamietacie to jeszcze?

Do góry
#851048 - 10/01/2007 21:14 Re: Słodycze naszej młodości [Re: pawcio1]
Paraskievi Offline
member

Meldunek: 28/11/2006
Ja niezapomne jak co neidizele szedl w telewizji Western BONANZA to byl dopeiro film.

Do góry
#851068 - 10/01/2007 21:18 Re: Słodycze naszej młodości [Re: HAGIi]
Paraskievi Offline
member

Meldunek: 28/11/2006
oo Własnie mi sie przypomnialo Druzyna A to był jeszcze film...Mardock,Buzka, Buba ..Ehh stare dobre czasy a teraz pomyslec same zmartwienia gdzie to dziecinstwo...

Mam andizeje ze za 4-5 lat jak zostane ojcem zasy sie troszku zmienia aby moje dzieci mogly miec takie piekne dziecinstwo jak ja

Do góry
Strona 8 z 27 < 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 26 27 >

Moderator:  Biszop, rafal08