#990050 - 25/02/2007 11:57
Jak zdevastować buki - cz II.
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/03/2006
|
Witam wszystkich To bedzie moj drgi temat w PP na mecz.pl - poprzedni, testowy, prowadzony w 2006 roku zakonczyl sie minimalnym wynikiem dodatnim i w niniejszym postaram sie wyciagnac jeszcze lepszy wynik finansowy niz w starym temacie, miejmy nadzieje uczac sie na bledach, ktore takze wystapily, a ktore w trakcie prowadzenia tematu omowie. Kilka z moich zasad: 1. Jestem sportowym antypatriota, uwazam po prostu ze narod polski nie jest zdolny do prawdziwych zwyciestw i zawsze w decydujacym momencie zawodnicy z kraju nad Wisłą daja spektakularnej plamy, chocby przeciwnikiem byl klaun. Tym niemniej zawodnikom z tego kraju zdarzaja sie heroiczne zrywy i potrafia w chwilach gdy wszyscy skazuja ich na kleske podniesc sie i dokonywac cudow, niestety na krotka na ogol mete - wycofam sie z tego wszystkiego jak Polacy osiagna sukcesy w pilce noznej, tenisie (czyli w sportach gdzie sa naprawde wieksze pieniadze) czy kolarstwie (bo ten sport akurat lubie i jest moja slaboscia, szkoda ze tak skazony dopingiem, ale moze tam to potrafia wydobyc na wierzch a gdzie indziej zamiataja pod dywan czy spodnice) - chyba jeszcze sobie poczekam 2. Zauwazylem ze bardzo czesto po 'wałku bukmacherskim' czyli np pierwsza druzyna nie wygrywa u siebie z ostatnia nastepuje przelamanie i w nastepnej ta pierwsza wygrywa na wyjezdzie a ostatnia przegrywa u siebie, po juz o wiele wiekszych kursach niz 'pewniak' wszysto wchodzi o niebo latwiej - analiza kroczaca (termin na wlasny uzytek) bedzie jednym z moich zagadnien teoretycznych i bede stosowal ja w praktyce wraz z wyjasnieniami w oparciu o symulacje na podstawie minionych zdarzen. 3. Styl gry bedzie przypominal nieco motopompe, to jest gosc ktory wedlug mnie zna sie na rzeczy i jego typy sa moimi typami, ale oczywiscie zeby nie sciagac wtornie typow bo to nie mialoby sensu tutaj bede podawal typy tylko od siebie. Bede analizowal zjawiska zakulisowe, zawsze postaram sie wyjasnic przyczyne dlaczego najwieksze pewniaki dnia nie powchodzily i wyodrebniac je. 4. Jesli ktos sobie zyczy rozliczenie poprzedniego tematu dokonam tego i przedstawie w jakiejs formie graficznej, na wynikach mozna przeprowadzic ciekawe symulacje i zmieniajac parametry (czyli stawkowanie, wywalajac podporki) mozna jeszcze zwiekszyc zysk w przyszlosci zachowujac wiedze z przeszlosci i ja wzbogacajac
Jako ze widze zdarzajaca sie okazje przechodze do pierwszego typu
|
Do góry
|
|
|
|
#990080 - 25/02/2007 12:10
Re: Jak zdevastować buki - cz II.
[Re: Lord Devastator]
|
Carpal Tunnel
|
1. Ivan Ljubicic - Michail Juzny 2. DATA i GODZ: 25 luty 07, 13:50 3. TYP: Juzny 4. KURS: 2.625 5. Stawka 25 funtow(bet365) ANALIZA: final turnieju ATP w Rotterdamie i na podstawe skladu osobowego jak i zdarzen z minionych kilku tygodni mozna z duza doza prawdopodobienstwa powiedziec ze mecz bedzie mial cyrkowy przebieg (a wiec nie bedzie gladkiego zwyciestwa Ljubicia). Z uporem maniaka bede podkreslal ze zawodnicy tacy jak Ljubicic czy Nalbandian powinni byc od dawna poza pierwsza dziesiatka rankingu ATP gdyz od dluzszego czasu nic soba nie prezentuja no ale ja jestem fanem Fernando Gonzaleza wiec tu moze byc ten maniakalny upor  - Ljubicic co roku wygrywa turniej w Wiedniu gdzie ma swoj drugi dom i moze jakis puchar szejka niewojaka - o wiele wiecej zdarza mu sie wtop. Kilka tygodni temu mecz tych dwoch panow w polfinale turnieju w Zagrzebiu zakonczyl sie zwyciestwem zdecydowanie slabiej dysponowanego tamtego dnia i calego tygodnia Ljubicica co nasuwa podejrzenie ze zwyciesca mial wytyczona droge do finalu z powodow pozasportowych - na swoim terenie to nawet Michał Przysiężny potrafi wygrac mecz. W tygodniu kiedy rozgrywany byl turniej w Zagrzebiu dyspozycja Ivana byla katastrofalnie slaba i wszyscy zachodzili w glowe jakim cudem on zaszedl do finalu - wyjasnienie moze byc tylko jedno. We wspomnianym polfinale Michail gral jak w transie, wygral pierwszy set zdecydowanie po czym rozpoczela sie parada cyrkowcow. Drugi set dla Ljubicica po czym ponowny trans Juznego i 4-1 w trzecim secie i wydawalo sie ze wszystko izzi, po czym ruski polozyl sie na korcie i do konca meczu byl juz tylko rozstrzeliwany. Krotko mowiac wygral tego dnia zawodnik bez watpienia slabszy i ja tu upatruje jakiejs nici porozumienia miedzy bracmi Słowianami - a tym samym dzis okazji do rewanzu. Oczywiscie w tym tygodniu Ivan gra juz zdecydowanie lepiej niz na pamietnym turnieju w Zagrzebiu ale i Michail tez notuje swietne wystepy ostatnimi czasu. Moze i Ljubicic jest lekkim faworytem meczu, tym niemniej dopatruje sie tu aspektow zakulisowych, ktore sprawilyby, ze zwyciestwo Chorwata wcale nie bedzie takie latwe, na ile sugeruje kurs TYP: wygrana Juznego stawka 25 funtow bet365, kapitał początkowy 5 000 funtów
|
Do góry
|
|
|
|
#1012563 - 03/03/2007 16:22
|
Carpal Tunnel
|
2. 1. Valencia-Celta Vigo 2. DATA i GODZ: 3 marzec 07, 20:00 3. TYP: Celta nie przegra 4. Stawka 12 funtow na Celte kurs 8.25 Worldbet 13 funtow na remis kurs 4.30 BwinANALIZA: Wieczorny mecz niedawnych ligowych potentatow (z czego Valencia opuscila czolowke na krotko i zglasza aspiracje mistrzowskie) niejednemu bedzie zamykal kuponiki w zwiazku z czym bukmacherzy moga byc tutaj tylko moim sprzymierzencem ale jest wiele innych powodow, dla ktorych kurs 1.38 na gospodarzy w tym meczu uznaje za paranoiczny - gospodarzy czeka juz za 3 dni ciezka przeprawa w LM z Interem, mimo dobrego wyniku osiagnietego na wyjezdzie zeby wywalczyc awans trzeba sie bedzie bardzo solidnie napracowac, biorac pod uwage presje na Manciniego w Mediolanie wywierana przez zarzad i kibicow. Jeszcze kilka lat temu pojedynki Valencii z Celta byly klasykami La Ligi i rzadko konczyly sie zwyciezcami gospodarzy, za to mecze slynely z brutalnej i zacietej gry. Gra Celty w tym sezonie przebiega pod klasycznym schematem przegrywamy u siebie - wygrywamy na wyjezdzie, czy jest to puchar czy liga. Valencia po meczu w LM potrafila zremisowac z ostatnia w tabeli Tarragona, a jako ze nic dwa razy sie nie zdarza czyzby dzis przegrana? Zycze tego sobie, wszak kazdy chetnie by sie szybko wzbogacil malym kosztem TYP: Celta Vigo nie przegra Stawka 12 funtow na Celte (kurs 8.25) i 13 na remis @ 4,20
|
Do góry
|
|
|
|
#1091490 - 29/03/2007 14:10
|
Carpal Tunnel
|
2. 1. Guillermo Canas v T Robredo 2. DATA i GODZ: 30 marzec 07, 01:00 3. TYP: ROBREDO 4. Stawka 38 funtow po kursie 2.625 PinnacleANALIZA: i znowu mamy zachwyt nad forma Canasa po pokonaniu Federera - gracze rzucili sie na 'rewelacje' turnieju - przypomnijmy sobie jak to sie skonczylo ostatnio kiedy to Canas po ograniu Federera w Indian Wells zostal pokrojony na cienkie plasterki przez 'superorła do potegi jednej trzeciej' Carlosa Moye - gracza tez lepiej grajacego na clayu niz na hardzie. Analogiczna sytuacja - po pokonaniu Martiny Hingis wszyscy rzucaja sie na 'rewelacyjna Age' w nastepnym meczu z Tatiana Garbin - i jak to sie konczy? No pytam jak?? Radwanska w pozycji horyzontalnej zostaje zmieciona z kortu (jako faworytka!!) - zauwazylem ze jakos tak bywa ze sprawienie sensacji ogromnie rozkojarza i na 90 % gracz dostaje w nastepnym meczu ostry wpierdziel z handikapem gemowym (gdy nie jest faworytem) lub po prostu dostaje wpierdziel (gdy jest) - to chyba dosc latwo wytlumaczyc - po osiagnieciu czegos niezwyklego dostaje sie przesadnej wiary we wlasne mozliwosci ktora przeslania obiektywne okolicznosci - Robredo nie jest ogoraskiem jakkolwiek ulozenie komorek nerwowych nie odznacza sie u niego zbytnim uporzadkowaniem, tym niemniej sila jest w tym meczu po jego stronie TYP: wygrana Robredo Stawka 38 funtow po kursie 2.625
|
Do góry
|
|
|
|
#1545033 - 31/08/2007 10:47
|
Carpal Tunnel
|
Witam ponownie po dluzszej przerwie Podliczajac stan konta mamy minus 23 funty czas brac sie za odrabianie, poniewaz uwazam ze sa przeslanki na zarobienie troszke w nadchodzacych dniach, a mam nadzieje tygodniach i miesiacach. Do rzeczy. Zmieniam stawkowanie na jednostkowe, kapital wynosi 500 jednostek(czyli 5000 funtow), na 3 typach strata 2,3 jednostki(23 funty) i ruszamy dalej 4. Montpellier-Ajaccio 2 5/10(czyli 5 jednostek) Pewnie kilka osob pamieta jak pewnego pieknego majowego wieczora w Ajaccio gospodarze nie wystawili 7 podstawowych zawodnikow i bardzo potrzebujace punktow zeby uchronic ligowy byt Montpellier wygralo ten mecz 2-0 i pozostalo dzieki m.in. tym 3 punktom w lidze. Pod koniec sezonu atmosfera w Montpellier byla dosyc nerwowa, jako trenera sciagneli samego Courbisa, kojarzonego powszechnie z handlem meczami gdy trenowal Marsylie - akurat trener ten wprowadzil kilka lat temu Ajaccio do 1 ligi i cieszy sie tam po dzis dzien szacunkiem - majowy mecz w Ajaccio byl zatem formalnoscia a o wygranej gosci krazyly legendy jeszcze przed faktem  Mecz pamietam byl wycofywany praktycznie wszedzie za wyjatkiem Expektu, oczywiscie nikt nie udowodni ze zostal on 'zalatwiony' no ale ci co wiedzieli skorzystali a sam mam takze bardzo pozytywne skojarzenia. Dlaczego uwazam ze jutro wygraja goscie? Chyba wypada sie zrewanzowac za olbrzymia przysluge, w duzej czesci dzieki Ajaccio Montpellier gra w Ligue 2 a nie Ligue 3, w tym sezonie o utrzymanie nie bedzie juz tak trudno, moga nawet powalczyc o cos wiecej niz srodek tabeli, wieksze klopoty beda udzialem gosci. TYP: 2 5/10 Expekt 4.35
|
Do góry
|
|
|
|
#1549688 - 01/09/2007 16:58
|
Carpal Tunnel
|
5. TSV Am-Oggersheim 1 @ 1.65 + Sheffield Wednesday-Bristol City over 2.5 @ 1,85 AKO 3,05 10/10 BwinCo do pierwszego meczu goscie to jedni z wiekszych ogorkow we wszystkich ligach jakie znam i napewno nie zawojuja tamtej ligi, gospodarze to poziom o klase wyzszy, w meczach Sheffield Wednesday jest zawsze ostre strzelanie 3/3 overy do tej pory a jest szansa ze dzisienszy mecz wygraja do skladu wraca Tudgay i beda chcieli pieknie sie przelamac, z Port Vale sciagneli bramkostrzelnego napastnika Sodje i dzis wyjda w bardzo ofensywnym nastawieniu
|
Do góry
|
|
|
|
#1553570 - 02/09/2007 19:35
|
Carpal Tunnel
|
Male podsumowanie: Strata po 6 typach wynosi minus 22,3 jednostki podejmuje probe jej skasowania wysokim kursem: 7. Udinese-Napoli 2 Pilkarze Napoli na 2 swoje mecze w tym sezonie dwukrotnie juz zmniejszyli budzet: tydzien temu w kompromitujacym stylu przegrali u siebie na oczach 80 tysiecy kibicow z rozsprzedanym, nic nie grajacym na wyjazdach Cagliari a we srode tylko zremisowali z zespolem ktory przyjechal do nich bez polowy skladu i otwarcie przyznaje ze puchar go nie interesuje. W przyczyny takiej gry nawet mi sie nie chce wnikac, schodza mi sie tu 2 trendy: Napoli przegralo ostatnio mecz w ktorym prawie wszyscy grali ze wygraja a Udinese wywiozlo punkt od Interu uratowany w 91 minucie-wiec osiagneli wiecej niz sie moglo wydawac. Czy dzis obie druzyby za to zaplaca? TYP: 2 @ 5.80 Pinnacle 5/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1571763 - 08/09/2007 17:03
|
Carpal Tunnel
|
9. Portugalia - Polska: Portugalia wygra jedna bramka 3,65 Bwin 6/10 Honorowa porazka jednym golem jest bardzo kompromisowym rozwiazaniem w tym meczu gdyz: - przegrańcy powiedza sobie ze walczyli dali z siebie wszystko zabraklo umiejetnosci ale jest nadzieja na przyszlosc - zwyciezcy czyli Portugalia ma za 4 dni mecz z Serbia i nie beda sie wyładowywac dzisiaj za wszelka cene - moim zdaniem nie bedzie powtorki MS 2002, skonczy sie cos w rodzaju 1-0 2-1 a kazde zwyciestwo Portugalczykow, chocby minimalne i w kiepskim stylu, ich ucieszy - kilka handikapow Portugalia - 1.5 sie połozy  - Portugalia wszystkie mecze u siebie w eliminacjach wygrywa od 6 lat TYP: Portugalia-Polska (0-1) X 3,65 Bwin 6/10 Oczywiscie jest jeszcze polski nieprzewidywalny czynnik - z kazdym zdolni wygrac i ...przegrac
|
Do góry
|
|
|
|
#1613602 - 23/09/2007 14:16
|
Carpal Tunnel
|
10. Slovan-Skalica 2 kurs 6 Bwin 4/10 W wypadku hokeju nie ma sensu sie rozwodzic nad sila i skladem druzyny, po prostu jak bramkarz gosci ma dzien konia to wszystko broni i najlepsza druzyna wali glowa o sciane bezskutecznie a 'murowany' faworyt dostaje lanie u siebie co w tej dyscyplinie zdarza sie wyjatkowo czesto. I vice versa jak bramkarz faworyta zapije lub ma gorszy dzien wpuszcza na dziendobry 3-4 bramki i po kilku minutach jest po meczu. Jedyna druzyna na swiecie w ktorej mozna grac niskie kursy jest mistrz Danii Herning Blue Fox - wyjatek ten potwierdza regule ze granie w hokeju kursow ponizej 1.6-1.7 to najlatwiejsza droga do bankructwa, szczegolnie szybkiego jesli gra sie 'pewki dnia'. W sezonie zasadniczym nie obchodza mnie priorytety druzyn - jesli faworyci do wygrania ligi beda graly dobrze w sezonie regularnym beda bardzo czesto ostro skarcone w playoff. Po co sie wysilac zatem bezstresowo 2 tym bardziej ze Skalica ostatnio przegrala u siebie mecz ktory miala wygrac z podobnym smieciowatym kursem na 1 TYP: Slovan -Skalica 2 6 Bwin 4/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1628024 - 28/09/2007 23:15
|
Carpal Tunnel
|
14. Unia Oswiecim - Cracovia 1 @ 10.01 Expekt 4/10 15. Zaglebie Sosnowiec - Polonia Bytom 2 @ 6 Bwin 4/10 16. Slovan - Liptovski Mikulas 2 @ 10.5 Bwin 4/10 17. Eisbaren Berlin - Duisburg 2 @ 8.95 4/10 BwinAnaliza wszedzie taka sama: jesli nie chca robic wała niech zra korzonki lub zdychaja z glodu, ewentualnie moge ich rzucic moim psom na pozarcie. Zobaczymy wieczorem jaki wynik tej akcji dzis juz beda dziwne wyniki w hokeju, wczoraj za ladnie to przebieigalo. Szkoda NEC, az czulo sie w powietrzu tam niespodzianke, za ostry apetyt mialem ale co sie odwlecze to nie uciecze  Dodam tylko ze najmniej prawdopodobna 'dwojka' wydaje sie Zaglebie sosnowiec bo w niedziele zarzad klubu dokonuje podsumowania po pierwszej rundzie i szykowac sie beda zmiany w skladzie - dzis beda chcieli sie wykazac ale mecz napewno nie jest kupiony wiec Bytom nie przyjedzie po baty ale atakujemy wszystkich po rowno.
|
Do góry
|
|
|
|
#1633379 - 30/09/2007 18:28
|
Carpal Tunnel
|
22. Valerenga-Trondheim 2 @ 9,5 Bwin 4/10 Analiza standardowa jak to w hokeju
|
Do góry
|
|
|
|
#1635601 - 01/10/2007 03:49
|
addict
Meldunek: 02/12/2004
|
W którą stronę ta dewastacja przebiega ? Wydaje mi się że buki mają się nieźle..............i to całkiem nieźle!!!!. heheheh
|
Do góry
|
|
|
|
#1635622 - 01/10/2007 03:55
[Re: kuba]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/12/2005
|
W którą stronę ta dewastacja przebiega ? Wydaje mi się że buki mają się nieźle..............i to całkiem nieźle!!!!. heheheh heheheeh co sie podniecasz?
|
Do góry
|
|
|
|
#1653975 - 07/10/2007 20:51
[Re: pettersen]
|
Carpal Tunnel
|
23. Austria Wieden -SV Ried 2 @ 7.75 4/10 Expekt W osattniej kolejce ligi austriackiej pilkarze z Wiednia mieli zdecydowanie za wiele szczescia pokonujac SV Salzburg na wyjezdzie po bramce w 90 minucie meczu - po takim czyms bardzo czesto przychodzi chwila rozprezenia i spodziewam sie w tym meczu 'jaj'. Przecietnie co kolejke w Austrii wchodzi jakis kurs na '2' rzedu 5-7 wiec celujemy tym razem w stolice. Inna zalecana przeze mnie strategia jest tutaj zagranie na livie na remis w koncowce meczu jesli Austria wieden bedzie prowadzic jednym golem - mecz bedzie na zywo napewno w Bwin - przez takie ataki dorobilem sie juz limitu u nich i zalozylem kolejne konta co tylko potwierdza skutecznosc tej metody. TYP: 2 @ 7.75 Expekt PS Do przedmowcy kuba: Podsumowanie dotychczasowe tematu: Do 7 typu zysk wynosi 1,8 jednostki 8. -4 9. -6 10. -4 11. -4 12. -5 13. -3 14. -4 15. + 20 16. -4 17. -4 18. -5 19. + 8,5 20. -4 21. -3 22. -4 Strata wynosi 23,7 jednostek (pzy kaptale poczatkowm 500) coz zaluje o sam ponosze tego konsekwencje finansowe. Granie wysokich kursow ma to do siebie ze mozna trafic na dluzsza czarna serie i niestety trzeba rozplanowac satwkowanei zeby straty byly jak najmniejsze przy dlugiej negawnej serii. U mnie strata ynosi 4% kaitalu ciagle moze zostac skasowana jednym strzalem, a badz pewny nieraz jeszcze bede probowal. Zauwaz tez ze ostatnio praktycznie jakiego meczu bym nie typowal dzaly sie cuda - Unia Oswiecim stracila prowadzenie 5.2 i tylko zremisowala, chyba widziales jak Schalke pieknie poleglo wczoraj (tu zgubila mnie niekonsekwencja jak to czesto bywa gdy jest wiele meczow i sie o nietorych zapomina), Chelsea byla o krok od porazki na wlasnym stadonie z Fulham i tylko indolencja gosci uratowala punkt dla Chelsea- napewno kilku graczy mialoby pewna satyfacje - mam tu na mysli 'dzieci' Mourinho, Twente przegralo choc niestety po dogrywce, podczas gdy w lidze pokonaliby takigo slabeusza 10 razy na 10 meczow, Furth tez uratowal remis. Niestety fatum remisow mnie przesladuje ale juz nie bede sie rozdrabnial grajac X2 tylko czekam na 'gołe' dwojki - mam na to kapital i nie boje sie jesli seria jeszcze potrwa. Bylbym wdzieczny za ewentualne komentarze przed meczami pilkarskimi (analizowac hokeja nie ma sensu) jak tez apeluje o troche wiecej pokory - kto gra musi sie liczyc z ujemnymi okresami jak tez utrudnianiem wygrywajacym zycia przez bukmacherow np Bwin - obejscie tego tez wymaga zaangazowania. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1844773 - 09/12/2007 21:14
|
Carpal Tunnel
|
24. Villarreal-Betis 2 @ 7.40 Bet24 6/10 Villarreal-Betis X @ 4 Bet365 10/10 Rok sie konczy trzeba skasowac straty i wyjsc jakos przynajmniej honorowo na plus  .... Do rzeczy: z poprzednich podawanych tutaj typow wyciagnalem wnioski i generalny jest jeden: za ostro szukalem dwojek podczas gdy w gro z tych meczow dzialy sie dziwne rzeczy, bylo sporo remisow lub np jak Austria Wieden wyszla w ciagu ostatnich 5 minut meczu z 0-1 na 2-1. Sezon hokejowy takze wszedl w faze gdzie ostatie zespoly wymiataja z pierwszymi (Alba Volan, Slovakia 20 czy Straubing, Duisburg, KalPa) wiec znowu sobie pogramy na niespodzianeczki. Dlaczego moim zdaniem Villareal tu nie wygra i jestem przekonany ze dlugoteminowym typem jest tu zlayowanie jedynki? Betis po kompromitujacych wynikach wyrzucil kilka dni temu trenera i takie zmiany zawsze wplywaja na druzyne pozytywnie. Na jednym z moich 'ulubionych' bukmacherow polecana jest tutaj 'jedynka' co tylko wzmacnia dla mnie stawke na x2. No i Villarreal z Almeria co niektorzy pamietaja czego dokonał - sledzilem ten mecz na livebettingu i zdumiewajace bylo to ze kurs na remis caly czas spadal mimo ze Villarreal prowadzil 1-0 z ponad 9 na 6 - troche zarobilem zatem zagraniem na remis na zywo. Dla tych ktorzy twierdza ze to normalne, ze kurs na opcje ktora nie zachodzi maleje z biegiem uplywu czasu proponuje Nobla ze specjalnie nowo utwrzonej dziedziny abstractus variaticus :P. Mowiac wprost ktos wiedzial ze tam bedzie remis i po prostu wykorzystywal swoja wiedze, podobnie jak w meczu Roma-Napoli tylko ze tu na sporo mniejsza skale; ja jako mala kijanka poplynalem w kierunku grubych ryb. TYP: Villarreal - Betis X i 2 w dowolnych proporcjach, ja swoje podalem. Dobra metoda jest zlayowanie Villareealu na live jesli strzela szybko gola na 1-0 - wtedy za grosze mamy calkiem realny scenariusz wejscia mocno ryzykownego (dla grajacych na 1) meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|