Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#102309 - 08/06/2004 20:40 Eurowybory
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Na kogo zagłosujecie w Eurowyborach 13 czerwca? A może na nikogo?

Do góry
Bonus: Unibet
#102310 - 08/06/2004 20:43 Re: Eurowybory
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/06/2002
Zagłosowałem pierwszy . Mój wybór to Platforma Obywatelska. A konkretnie to chyba na pania Urszule Gacek zagłosuje.

Do góry
#102311 - 08/06/2004 20:44 Re: Eurowybory
Bzyku Offline
Blade Runner

A ja przyznam sie, że kieruję się bardziej wyborem partii niż konkretnej osoby. Bo tych właściwie i tak nie znam. No chyba że ktoś już na maxa skompromitowany

Do góry
#102312 - 08/06/2004 20:51 Re: Eurowybory
Gy_Gy_Crav[eel] Offline
veteran

Meldunek: 09/11/2001
Bojkot,bojkot

Do góry
#102313 - 08/06/2004 21:03 Re: Eurowybory
WK Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/09/2001
Czesc,

Czy ktos z Was widzial reklamowke do EP ugrupowania www.nop. org.pl/ ? Widzialem to cudo raz w TV3 Lodz i na koncu bylo o homoseksualizmie i byl znak taki jak stoja przydordze - znaki zakazu biale kolko z czerwona obwodka i przekreslone na czerwono.
A na bialym tla dwoch chlopcow odbywajacych stosunek.

Moze ktos wie gdzie taki znaczek znalezc (animowany gif czy jakies avi)?

Edytuje bo nie wiem dlaczego zamiast adresu robia sie kropki www.**********/ - wstawilem jedna spacje wiecej.

Zreszta klip o ktory mi chodzilo jest do sciagniecia z ich strony

Wojtek

Do góry
#102314 - 08/06/2004 21:15 Re: Eurowybory
Ghost Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/02/2003
a ja sie jeszcze nie zdecydowalem, ale najbardziej mi sie podoba OKO i Samoobrona

OBYWATELSKIE OKO W EUROPIE (ich spot tv mnie rozwalil po prostu)

DAJCIE SZANSĘ (no jak mozna przejsc obojetnie obok takiego hasla? )

pfff...

spot wyborczy samoobrony:
http://www.samoobrona.org.pl/pages/15.pe/01.aktualnosci/spot03.mpg

dialog koncowy niedorozwinietego ojca z niedorozwinietym synem wymiata iwo:

Do góry
#102315 - 08/06/2004 22:23 Re: Eurowybory
Bzyku Offline
Blade Runner

cała samoobrona wymiata

Do góry
#102316 - 08/06/2004 23:58 Re: Eurowybory
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
calkowita olewka dla tych "wyborow" - niech sobie rodziny kandydatów głosuja. podobnie jak wiekszosc spoleczenstwa w dupie mam te wybory - frekwencja? typuje ze bedzie 20%

Do góry
#102317 - 09/06/2004 00:09 Re: Eurowybory
ozzy123 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 02/10/2003
Widze, ze szanowni forumowicze mają zamiar olać wybory. No cóż, mimo wszystko uważam że to nasz obowiązek, i nawet jeśli to nic nie zmieni,to ja poświęcę te 30 minut, żeby pójść i zagłosować. Chociażby z tego powodu, aby samoobrona uzyskała gorszy wynik. Namawiam do przemyślenia jeszcze raz kwestii tych, którzy mają zamiar nie iść do urn.
Z pozdrowieniami
Ozzy

Do góry
#102318 - 09/06/2004 00:30 Re: Eurowybory
Bzyku Offline
Blade Runner

[QUOTE]Oryginalnie wysłał ozzy123:
[qb]Widze, ze szanowni forumowicze mają zamiar olać wybory. No cóż, mimo wszystko uważam że to nasz obowiązek, i nawet jeśli to nic nie zmieni,to ja poświęcę te 30 minut, żeby pójść i zagłosować. Chociażby z tego powodu, aby samoobrona uzyskała gorszy wynik. Namawiam do przemyślenia jeszcze raz kwestii tych, którzy mają zamiar nie iść do urn.
Z pozdrowieniami
Ozzy[/qb][/QUOTE]Hehe ja z tego samego powodu pójdę.

Lepper musi odejść! :stop:

Do góry
#102319 - 09/06/2004 00:51 Re: Eurowybory
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
Na te wybory nie pójdę, bo jestem eurosceptykiem.

Jedna smutna reflekcja mi się w związku z tymi wyborami nasuwa.
Po prostu mi się chce na te wszystkie uke: lpr-y, upr-y, polskie tzw.partie narodowe, czyli wszystkie te, które wcześniej kontestowały nasze wejście do UE, a teraz wszystkie jak jeden mąż startują w tych wyborach.
Kasiora w tym parlamencie europejskim jest zacna 40 tys. zł na łeba dla naszego "ambitnego" posła-osła , co wobec tego znaczą te nędzne 8 tys.zł w naszym wspaniałym parlamencie :zobacz: .Co tam wcześniejsze programy , te idee, kiedy taka kasiora w Brukseli czeka.

Wszystkim partiom w Polsce mówię :stop: ,czekając w głupiej nadziei na jakiegoś dyktatora, który zrobiłby w tym kraju porządek z tymi wszystkimi śmiesznymi partyjkami.

Do góry
#102320 - 09/06/2004 01:10 Re: Eurowybory
donic Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/10/2002
Nie ide głosować, choć kumpel mnie namawia "choć jaja zrobimy i na Samoobrone zagłsujemy, jak rzad sobie w c***a leci to my też ". Może faktycznee pojde

Do góry
#102321 - 09/06/2004 01:21 Re: Eurowybory
Anonymous
Unregistered

ja ide głosować na Ferdka B.

Do góry
#102322 - 09/06/2004 01:24 Re: Eurowybory
gregorrr Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/06/2003
eldorado,

niewatpliwie masz racje co do przewrotnosci i interesownosci partii i poslow, ale powiedz czy wyobrazasz sobie przedstawicieli samoobrony w europejskim parlamencie?! opinia o polakach jest za granica niezbyt dobra, eufemistycznie rzecz ujmujac. dzieki tym, ktorzy sie moga znalezc w parlamencie unijnym moze ta opinia sie poprawic lub pogorszyc i to jest dla mnie wystarczajacy argument by wziac udziau w glosowaniu.

pzdr

Do góry
#102323 - 09/06/2004 01:32 Re: Eurowybory
Anonymous
Unregistered

[QUOTE]Oryginalnie wysłał gregorrr:
[qb]eldorado,

niewatpliwie masz racje co do przewrotnosci i interesownosci partii i poslow, ale powiedz czy wyobrazasz sobie przedstawicieli samoobrony w europejskim parlamencie?! opinia o polakach jest za granica niezbyt dobra, eufemistycznie rzecz ujmujac. dzieki tym, ktorzy sie moga znalezc w parlamencie unijnym moze ta opinia sie poprawic lub pogorszyc i to jest dla mnie wystarczajacy argument by wziac udziau w glosowaniu.

pzdr[/qb][/QUOTE]nigdy nie widziałem tyle literek
ale fajne

Do góry
#102324 - 09/06/2004 01:34 Re: Eurowybory
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał donic:
[qb]Nie ide głosować, choć kumpel mnie namawia "choć jaja zrobimy i na Samoobrone zagłsujemy, jak rzad sobie w c***a leci to my też ". Może faktycznee pojde [/qb][/QUOTE]No cóż skoro ludzie tak podchodzą do wyborów to sie nie dziwmy że w kraju jest tak jak jest, ze banda gamoniów siedzi w parlamecie i uchwala ustawy niezgodne z konstytucją. Ja wybory zawsze traktuje powaznie bo w nich jest szansa cos zmienić. Ja głosuję na PO bo uważam że mimo wszystko pociągna naszą gospodarke do przodu. A co niektórzy niech głosuja dla jaj na Samoobronę, tylko módlcie się żeby w przyszłości nie doszli do władzy bo wtedy to beda dopiero jaja.

Mam nadzieję że takich ludzi jak twoj kolega donic jest w Polsce niewielu.

Do góry
#102325 - 09/06/2004 01:35 Re: Eurowybory
Coin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/09/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał ELDORADO:
[qb]czekając w głupiej nadziei na jakiegoś dyktatora, który zrobiłby w tym kraju porządek z tymi wszystkimi śmiesznymi partyjkami.[/qb][/QUOTE]Moze, czekasz na Leppera ?

Do góry
#102326 - 09/06/2004 01:40 Re: Eurowybory
Anonymous
Unregistered

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Coin:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał ELDORADO:
[qb]czekając w głupiej nadziei na jakiegoś dyktatora, który zrobiłby w tym kraju porządek z tymi wszystkimi śmiesznymi partyjkami.[/qb][/QUOTE]Moze, czekasz na Leppera ? [/qb][/QUOTE]skad wiedziales?

Do góry
#102327 - 09/06/2004 01:54 Re: Eurowybory
Bzyku Offline
Blade Runner

[QB]Na te wybory nie pójdę, bo jestem eurosceptykiem.QB][/QUOTE]Ja też jestem eurosceptykiem, w referendum głosowałem na NIE, i uważam że powinienem pójść do wyborów i zagłosować na eurosceptyków. Wśród nich widze tylko 2 partie: LPR i UPR.
Olanie wyborów przez eurosceptyków oznacza że zasiądą tam sami z PO i UW dla których niewiele liczy się polski interes, za uszy wszystkich zaś ciągną do UE. Że o komuchach nie wspomnę.
To właśnie eurosceptycy najgłośniej krzyczeli o tym co rząd źle negocjował, tyle że byli zagłuszani napastliwą propagandą rządową. Teraz już po fakcie tej propagandy juz nie ma i coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać jak fatalnie wynegocjowany jest układ akcesyjny.
Dlatego podziękujmy już tym euroentuzjastom z SLD i PO oraz olejmy przekupna Samoobronę bo jak oni się dostaną to dalej będą słuchać "wielkiego brata" z Brukseli nawet się nie zastanawiając w czym biorą udział.

Pozdrawiam

Do góry
#102328 - 09/06/2004 02:46 Re: Eurowybory
ELDORADO Offline
Joker

Meldunek: 09/07/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał _bzyku_:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał ELDORADO:
[QB]Na te wybory nie pójdę, bo jestem eurosceptykiem.QB][/QUOTE]Ja też jestem eurosceptykiem, w referendum głosowałem na NIE, i uważam że powinienem pójść do wyborów i zagłosować na eurosceptyków. Wśród nich widze tylko 2 partie: LPR i UPR.
Olanie wyborów przez eurosceptyków oznacza że zasiądą tam sami z PO i UW dla których niewiele liczy się polski interes, za uszy wszystkich zaś ciągną do UE. Że o komuchach nie wspomnę.
To właśnie eurosceptycy najgłośniej krzyczeli o tym co rząd źle negocjował, tyle że byli zagłuszani napastliwą propagandą rządową. Teraz już po fakcie tej propagandy juz nie ma i coraz więcej ludzi zaczyna dostrzegać jak fatalnie wynegocjowany jest układ akcesyjny.
Dlatego podziękujmy już tym euroentuzjastom z SLD i PO oraz olejmy przekupna Samoobronę bo jak oni się dostaną to dalej będą słuchać "wielkiego brata" z Brukseli nawet się nie zastanawiając w czym biorą udział.

Pozdrawiam[/qb][/QUOTE]Popatrz na to z drugiej strony .Olanie wyborów jest jedyną rozsądną decyzją dla eurosceptyka
gdyby Polacy olali referendum do UE , nie bylibyśmy teraz w tej całej unii .Jesli teraz olejemy wybory do parlamentu ci nasi posłowie nie będą mieli żadnej legitymacji społecznej -coż to za demokracja bowiem kiedy te 20-30 % społeczenstwa, ktore znowu ulegnie tej europropagandzie i pójdzie do wyborów zadecyduje za wiekszość Polaków.

Niestety ja nie znam żadnej w Polsce partii ,która by była za bojkotem :zobacz: wszystkie partyjki z prawa i z lewa garną się do tego brukselskiego żłobu .

Co do upr-u ,bo to najbardziej mnie boli, partia ta okazuje się ,że jest tylko dobra w słowach.I zawsze kiedy potrzeba racjonalnego działania zachowuje się nieracjonalnie.Patrz ta ich groteskowa koalicja z PO w poprzednich wyborach i ich totalne wy******nie przez Donalda :zobacz: Tak bardzo chcą zmieniać świat i tak bardzo chcą żeby ten świat pozostał taki jaki jest.Toż to totalna schizofrenia :zobacz:

Co do Leppera // Panowie Leppera on już jest wpisany w "układ" i "układ" ten go zaakceptował :zobacz: .Międzynarodowa lichwa dobrze kalkuluje, gdyby miała obawy co do Leppera złotówka już dzisiaj dołowałaby na łeb, a inflację mielibyśmy na poziomowe 100%
Nawet jakby Lepper doszedł do władzy , to nic się w Polsce nie zmieni, może będzie tylko bardziej śmiesznie .

POZDRAWIAM
ELDORADO

Do góry
#102329 - 09/06/2004 07:06 Re: Eurowybory
tyler Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2002
[QUOTE]Oryginalnie wysłał ghostface:
[qb]spot wyborczy samoobrony:
dialog koncowy niedorozwinietego ojca z niedorozwinietym synem wymiata iwo: [/qb][/QUOTE]heheheh, dokładnie to samo pomyślałem jak usłyszałem ich rozmowę <rotfl> iwo:

ja zastanawiam się nad głosowaniem na sebastiana florka z big brothera. ostatnio był na meczu jagi i fundował piłki i strzelił karnego . podoba mi się, że ten gość dostał siędo sejmu dzięki lipnemu programowi, nic tam nie robi, obija się non stop i ma jeszcze czelność kandydować do europarlamentu

Do góry
#102330 - 09/06/2004 14:42 Re: Eurowybory
Michauek Offline
addict

Meldunek: 04/12/2003
Lepper i jego banda to sami starzy UBecy

Do góry
#102331 - 09/06/2004 16:10 Re: Eurowybory
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał tyler:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał ghostface:
dialog koncowy niedorozwinietego ojca z niedorozwinietym synem wymiata iwo: [/qb][/QUOTE]heheheh, dokładnie to samo pomyślałem jak usłyszałem ich rozmowę <rotfl> iwo:

ja zastanawiam się nad głosowaniem na sebastiana florka z big brothera. ostatnio był na meczu jagi i fundował piłki i strzelił karnego . podoba mi się, że ten gość dostał siędo sejmu dzięki lipnemu programowi, nic tam nie robi, obija się non stop i ma jeszcze czelność kandydować do europarlamentu [/qb][/QUOTE]slyszalem ze Klaudiusz tez kandyduje i to na dodatek w okregu Florka pchajcie sie swinki do koryta pchajcie

Do góry
#102332 - 09/06/2004 18:15 Re: Eurowybory
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2003
[QUOTE]Oryginalnie wysłał tyler:
[qb] [QUOTE]Oryginalnie wysłał ghostface:

ja zastanawiam się nad głosowaniem na sebastiana florka z big brothera. ostatnio był na meczu jagi i fundował piłki i strzelił karnego . podoba mi się, że ten gość dostał siędo sejmu dzięki lipnemu programowi, nic tam nie robi, obija się non stop i ma jeszcze czelność kandydować do europarlamentu [/qb][/QUOTE]Florek mówi, że jest zagorzałym kibicem Jagi, a jak go z TVP3 zapytali o zawodników to nie umiał wymienić ANI JEDNEGO.

Do góry
#102333 - 09/06/2004 19:14 Re: Eurowybory
Bzyku Offline
Blade Runner

[QUOTE] Jesli teraz olejemy wybory do parlamentu ci nasi posłowie nie będą mieli żadnej legitymacji społecznej -coż to za demokracja bowiem kiedy te 20-30 % społeczenstwa, ktore znowu ulegnie tej europropagandzie i pójdzie do wyborów zadecyduje za wiekszość Polaków.
[/QUOTE]Hehe akurat fakt że nie będą mieli legitymacji społecznej nikogo już w tym kraju nie rusza. Wystarczy popatrzeć na tą zgraję skorumpowanych watażków z SLD. Popiera ich niecałe 5% ludzi, a oni dalej rządzą. I jeszcze nie widzą w tym nic złego

Do góry
#102334 - 10/06/2004 00:55 Re: Eurowybory
z o ® r o Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2003
[qb]
Niestety ja nie znam żadnej w Polsce partii ,która by była za bojkotem :zobacz: wszystkie partyjki z prawa (...) garną się do tego brukselskiego żłobu .
[/qb][/QUOTE]Przecież musi ktoś w tym bezbożnym europarlamencie krzyż powiesić

Do góry
#102335 - 10/06/2004 02:48 Re: Eurowybory
Galimatias78 Offline
old hand

Meldunek: 23/08/2001
Ja olewam te wybory ciepłym moczem. Jedna świnia czy druga i tak chodzi o koryto. Niech zwyciecieży lepsza świnka. al: gogo świnki

Do góry
#102336 - 10/06/2004 03:13 Re: Eurowybory
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Galimatias78:
[qb]Ja olewam te wybory ciepłym moczem. Jedna świnia czy druga i tak chodzi o koryto. Niech zwyciecieży lepsza świnka. al: gogo świnki[/qb][/QUOTE] iwo:

jak widze te smiejace sie palki z bilboardow to mi sie niedobrze robi uke: troche kasy wydali na te reklamy - a zwyklych ludzi to maja w dupie wiec ja nie mam zamiaru marnowac swojego cennego czasu na glosowanie ale by im mina zrzedla jakby frekwencja wyniosla 5% albo Samoobrona by wziela 95% miejsc tyle hajsu na reklamy poszlo na darmo

ZLODZIEJE uke:

Do góry
#102337 - 10/06/2004 04:11 Re: Eurowybory
Kosai(Hosse) Offline
stranger

Meldunek: 07/06/2004
Jestem komunista i bojkotuję burżuazyjne wybory.
Długo by sie rozpisywać nad idiotyzmem neoliberalnych złodzieji oraz faszystów z lpr,nie mówiąć już o zwolennikach muzealnego kapitalizmu z upr.Generalnie można by dyskutować i dyskutować ale wkoncu to forum jest o sporcie a polityką zajmuję się na innych serwisach.APP Racja wydawałą się być alternatywnym wyborem,jednak ta partia jest zbyt pobłażliwea dla pedofilów w sutannie.JAko ciekawostke powiem że starujący w wyborach Florek z big bradera,niezle nawet udzielający sie w moim miescie (S-ki) powiedział że jeżeli nie zapewni dzieciom szklanki mleka w szkołach to zrezygnuje z mandatu.Obiecanki cacanki czy szczera deklaracja(wątpie) a co wy o tym myslicie ?

Do góry
#102338 - 10/06/2004 05:48 Re: Eurowybory
Ghost Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Kosai(Hosse):
[qb]Jestem komunista i bojkotuję burżuazyjne wybory.[/qb][/QUOTE]przeciez prawdziwy komunista idzie za glosem partii?

a co do Florka, to jak to juz Tyler napisal, on sie tylko o******la w sejmie, wiec moze to i lepiej zeby poszedl w pizdu do Europy, przynajmniej nie bedzie tam wysuwal jakichs glupich pomyslow, jak to co niektorzy beda robic...

Do góry
#102339 - 10/06/2004 16:56 Re: Eurowybory
Bzyku Offline
Blade Runner

A mnie tak zastanawia kto u diabła głosuje na tą "szamboobronę". U mnie w Szczecinie pytałem mnóstwo ludzi to NIKT nie lubi samoobrony, a większość ma ją tam gdzie słońce nie dociera. Znajomi co niektórzy też twierdzą że nie znają nikogo, kto by ich popierał, no może jeden czy dwóch by się gdzieś znalazło.
Na różnych forach czytam też wypowiedzi internautów, którzy wypowiadają sie w podobnym tonie.Dlatego pytam się:
kto u diabła na nich głosuje?
Albo ich wyborcy sie nie przyznają albo wcale nie maja takiego poparcia jak wynikałoby z sondaży.
Być może media celowo w sondażach zawyżają wyniki i uzywają Leppera jako straszaka. Wmawiając ludziom jakiego to on nie ma poparcia, straszą: głosujcie na rozsądnych itp. ( w domyśle PO, bo nikt o zdrowych zmysłach na SLD głosu nie odda )
Może ktoś zna potencjalnych wyborców samoobrony?
Czy może zamiast wyborców są duchy, które nas w sondażach nawiedzają?

Do góry
#102340 - 10/06/2004 18:18 Re: Eurowybory
Coin Offline
Carpal Tunnel

[qb]Dlatego pytam się:
kto u diabła na nich głosuje?
[/qb][/QUOTE]Moze zlote podpisy Renaty Beger ? :>

Do góry
#102341 - 10/06/2004 18:20 Re: Eurowybory
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

[qb]
kto u diabła na nich głosuje?[/qb][/QUOTE]A masz wśród znajomych prostych rolników? A na forach dyskusyjnych udzielają się prości rolnicy?

Do góry
#102342 - 10/06/2004 18:39 Re: Eurowybory
Bzyku Offline
Blade Runner

[QUOTE]A masz wśród znajomych prostych rolników? A na forach dyskusyjnych udzielają się prości rolnicy?[/QUOTE]Jakoś nie wierzę, żeby 20% społeczeństwa to byli prości rolnicy

Do góry
#102343 - 10/06/2004 19:36 Re: Eurowybory
Perla Offline
enthusiast

Meldunek: 20/04/2003
[qb]Na te wybory nie pójdę, bo jestem eurosceptykiem.

Jedna smutna reflekcja mi się w związku z tymi wyborami nasuwa.
Po prostu mi się chce na te wszystkie uke: lpr-y, upr-y, polskie tzw.partie narodowe, czyli wszystkie te, które wcześniej kontestowały nasze wejście do UE, a teraz wszystkie jak jeden mąż startują w tych wyborach.
Kasiora w tym parlamencie europejskim jest zacna 40 tys. zł na łeba dla naszego "ambitnego" posła-osła , co wobec tego znaczą te nędzne 8 tys.zł w naszym wspaniałym parlamencie :zobacz: .Co tam wcześniejsze programy , te idee, kiedy taka kasiora w Brukseli czeka.

Wszystkim partiom w Polsce mówię :stop: ,czekając w głupiej nadziei na jakiegoś dyktatora, który zrobiłby w tym kraju porządek z tymi wszystkimi śmiesznymi partyjkami.[/qb][/QUOTE]A skadzes wytrzasnal te 40 patoli? Bo z tego co wiem to wszyscy zarabiaja tyle ile w swoich parlamentach...

Do góry
#102344 - 10/06/2004 20:00 Re: Eurowybory
Coin Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Perla:
[qb]A skadzes wytrzasnal te 40 patoli? Bo z tego co wiem to wszyscy zarabiaja tyle ile w swoich parlamentach...[/qb][/QUOTE]ZTCW przedstawiciele w Europarlamencie zarabiaja DUZO wiecej niz w polskim parlamencie

Do góry
#102345 - 10/06/2004 21:58 Re: Eurowybory
Tetfol Offline
Carpal Tunnel

Ciekawy tekst:

Życie Warszawy": Czterech profesorów i piętnastu doktorów pozyskał przed wyborami do europarlamentu Andrzej Lepper. Gdy przyjrzeć się tej elicie, czar pryska. Tworzą ją współpracownik bezpieki, piewca ZSRR, zwolennik cenzury i stalinowski dyplomata - czytamy w artykule "Mózgowcy z Samoobrony" w "Życiu Warszawy".Doktor Zdzisław Królak to jedyny warszawski kandydat do europarlamentu, który w swym zeznaniu lustracyjnym przyznał się do związków z aparatem bezpieczeństwa PRL. Obecnie wykłada ekonomię. Królak to jeden z kilkunastu naukowców, których przed eurowyborami udało się pozyskać liderowi Samoobrony.Kilka miesięcy temu Lepper postawił swym partyjnym kolegom jasne zadanie: stworzenie elity intelektualnej Samoobrony. Podobno każdy szef struktur powiatowych musiał pozyskać co najmniej trzech ekspertów z tytułem doktora. W szczególnej cenie byli profesorowie.Prof. Edward Ciupak z UW przyznaje, że Samoobrona prowadziła na stołecznych uczelniach dość sprawny werbunek. Jemu również proponowano współpracę."Odmówiłem. Powiedziałem, że nigdy nie współpracowałem z żadną partią - tłumaczy socjolog. - Nie mam jednak wątpliwości, że jak tak dalej pójdzie, Lepperowi uda się przyciągnąć pokaźne grono naukowców" - przewiduje.Problem jednak nie tylko w liczbie, ale i jakości. Gdy uważnie przyjrzeć się elicie Samoobrony, włosy stają dęba.Mieszkający w Warszawie, a startujący z Białegostoku dr Bolesław Borysiuk tytuł naukowy zdobył w Wyższej Szkole Nauk Społecznych przy KC PZPR. Działał w Towarzystwie Przyjaźni Polsko-Radzieckiej, w stanie wojennym, był wicenaczelnym "Rzeczywistości" kontynuującej linię "moczarowców", antysemicko i nacjonalistycznie nastawionego skrzydła w PZPR. Cieszył się, że "spisek oraz ekonomiczna i polityczna wojna, jaką siły imperializmu wydały zdobyczom socjalizmu, zostały wreszcie zdemaskowane i udaremnione 13 grudnia 1981 roku". Domagał się wyrzucenia "reakcyjnych kadr" z telewizji, radia, Życia Warszawy i "Polityki".Z Podkarpacia startuje Edward Smyk, kanclerz Wyższej Szkoły Gospodarczej w Przemyślu. Jego nazwiska próżno jednak szukać w jakimkolwiek Informatorze Nauki Polskiej. Kierowana przez niego uczelnia zasłynęła głównie tym, że studiuje na niej posłanka Samoobrony Maria Zbyrowska. I to mimo tego, że jeszcze 2,5 roku temu legitymowała się wykształceniem... podstawowym. Nic dziwnego, że uczelnia zyskała w Przemyślu nazwę "Wyższa Szkoła Podstawowa", a sam Smyk, z nadania Zbyrowskiej, został dyrektorem Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego.Dr Edward Zdrojowy na kandydowanie do europarlamentu się nie zdecydował. W Samoobronie po cichu wymienia się go jako przyszłego ministra spraw zagranicznych. Ma przygotowanie: do MSZ trafił w głębokich czasach Bieruta (1951). W latach 50. ukończył Szkołę Główną Służby Zagranicznej nazywaną stalinowską kuźnią kadr dyplomatycznych.Z kolei prof. Bogdan Michalski przygotowuje projekt nowego prawa prasowego. W 1989 roku otwarcie krytykował zniesienie cenzury. Dziś zapewnia, że poglądów nie zmienił.

Do góry
#102346 - 10/06/2004 22:30 Re: Eurowybory
Zbigniew Offline
Carpal Tunnel

[qb] [QUOTE]A masz wśród znajomych prostych rolników? A na forach dyskusyjnych udzielają się prości rolnicy?[/QUOTE]Jakoś nie wierzę, żeby 20% społeczeństwa to byli prości rolnicy [/qb][/QUOTE]Nie mówie, że wszyscy co na nich głosują to prości rolnicy. Jednak stanowią oni zdecydowaną większość sympatyków Leppera. Niewielka ilość ludzi głosujących na Samoobronę to osoby, które głosują dla jaj lub nie wiedzą na kogo głosować. Myślą sobie:"A zagłosuję se na Leppera - śmieszny typ." Mało jest takich ludzi, ale trochę tu, trochę tam i się uzbiera rzesza BIAŁO-CZERWONYCH.

Do góry
#102347 - 11/06/2004 14:33 Re: Eurowybory
Bzyku Offline
Blade Runner

A przez tych głosujących "dla jaj" nastanie jesień średniowiecza pod rządami Leppera

Do góry
#102348 - 11/06/2004 14:54 Re: Eurowybory
Kosai(Hosse) Offline
stranger

Meldunek: 07/06/2004
[QUOTE]Oryginalnie wysłał ghostface:
przeciez prawdziwy komunista idzie za glosem partii?

Jak gówno wiesz o polityce,i wieszo niej tyle co przeczytasz w gazercie wybiórczej i usłyszysz w "Faktach" to lepiej już nic nie pisz....

Do góry
#102349 - 11/06/2004 15:39 Re: Eurowybory
Ghost Offline
Carpal Tunnel

[QUOTE]Oryginalnie wysłał Kosai(Hosse):
[qb][QUOTE]Oryginalnie wysłał ghostface:
przeciez prawdziwy komunista idzie za glosem partii?

Jak gówno wiesz o polityce,i wieszo niej tyle co przeczytasz w gazercie wybiórczej i usłyszysz w "Faktach" to lepiej już nic nie pisz....[/qb][/QUOTE]Nie oburzaj sie, bo pisalem to jako zart. O polityce wiem troche wiecej niz ci sie wydaje. Ale nie wiem czy ty zdajesz sobie sprawe co to znaczy byc komunista? Walczysz o zniesienie wlasnosci prywatnej, o nacjonalizacje przedsiebiorstw, o kontrole nad mediami, o jednopartyjnosc, o zniszczenie tych co mysla inaczej? A moze nawet o zniesienie pieniadza? Chcesz wybudowac setki fabryk i dac wszystkim prace, zeby wpedzic w potworne dlugi nastepne pokolenia?
A moze po prostu jestes zafascynowany Che i Mao, podoba ci sie postawa anarchistyczna, podobaja ci sie szczytne idee rownosci wszystkich ludzi i tym podobne bzdety?
Skoro juz skomentowales moj zart, to wytlumacz mi na czym polega bycie komunista wg ciebie...

Naród z Partią, Partia z Narodem

Do góry
#102350 - 11/06/2004 15:52 Re: Eurowybory
Bzyku Offline
Blade Runner

heh "Program partii programem narodu"

Czy to nie może być odwrotnie

Do góry
#102351 - 13/06/2004 17:37 Re: Eurowybory
Bzyku Offline
Blade Runner

Nie zważając na ciszę wyborczą publikujemy wynik sondażu wyborczego przeprowadzonego na zlecenie sił wyższych na portalu Mecz.pl

W sondażu tym wzięła udział grupa 78 chętnych respondentów, niekoniecznie reprezentatywna.Na pytanie: "na kogo będziesz głosować" respondenci odpowiedzieli:

Platforma Obywatelska 24%
Unia Polityki Realnej 12%
Prawo i Sprawiedliwość 9%
Socjaldemokracja Polska 8%
Samoobrona RP 5%
Narodowe Odrodzenie Polski 5%

Progu wyborczego nie przekroczyły by:
Liga Polskich Rodzin 4%
Unia Wolności 4%
SLD-UP 1%
Inicjatywa dla Polski 1%
APP "Racja" 1%

76% respondentów poprzez wskazanie swojego kandydata potwierdziło chęć uczestniczenia w głosowaniu.
24% respondentów stwierdziło że głosować nie będzie.

Dopuszczalny błąd statystyczny +-100%

Do góry
#102352 - 13/06/2004 17:38 Re: Eurowybory
tue Offline
member

Meldunek: 01/05/2004
Dzieki ze mi przypomnieliscie, o maly wlos bym przegapil

Do góry
#102353 - 13/06/2004 17:51 Re: Eurowybory
DJ SACHI Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/02/2004
no zaraz trzeba iść zagłosować - iwo:

Do góry
#102354 - 13/06/2004 18:01 Re: Eurowybory
jerome Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/10/2001
Wydaje mi się, że w tych wyborach trzeba głosować na ludzi a nie na partie, inna sprawa, że najlepszych ludzi wystawiła UW, PO (pomijam oczywiście tego pajaca Piskorskiego) i SDPL (chociażby Rosati, szczęśliwi Ci którzy go mają w okręgu wyborczym:)). Póki co w Śląskim najlepszym kandydatem jest chyba Buzek.

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  Biszop, rafal08