Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#1024209 - 07/03/2007 08:44 Indian Wells 9.03 - 18.03
oli Offline
sottocapo

Meldunek: 02/11/2001
Pacific Life Open

Miejsce : Indian Wells, California
Data : Marzec 9-18,2007
Drabinki : 96M
Nawierzchnia : Hardcourt/Outdoors
Pula Nagrod : $3,285,000

INFO :
-----
Oficjalna Strona Turnieju
-----
Losowanie : Drabinki
-----
Plan Gier
-----
Scoreboard : live
-----

================================

Do góry
Bonus: Unibet
#1024305 - 07/03/2007 09:57 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: oli]
lodzianin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/05/2006

llodra-mamitt kurs 1.25 filipinczyk bedzie tylko zbieral po serwisach llodty i mecz zakonczy sie win francuza

canas-gambil gambil juz dawno nie gral canas woli zdecydowanie clay ale mysle ze z gambilem zdecydowanie sobie poradzi na kazdej nawierzchni to jzu nie ten gambil co kiedys kurs 1.25

karlovic-witten ivo poprawia zdecydowanie gre to juz nie ten ivo gdzie glownie chodzilo o serwis a mlody witten nie powinien mu pzreszkodzic w wygranej kurs 1.30

schutller0a.garcia chilijczyk garcia to glownie korty ziemne rainer tez slabiutko osatnio sobie radzi chow w meczu z djoko ladnie walczyl mysle ze na hardzie garcia nie da rady kurs 1.30

bolleli-fognini 1 kurs 1.45 goraca polecam ten typ dwoch wlochow z tymze fognini woli garc na zimei i zcesciej tam grywa bolleli tez woli clay ale na hardzie grywa zdecydowanie czesciej niz fogninni serwuis te zzdecydowanie lpeszy sadze ze pewna 1

zastanawiam sie na jeszce takimi dwoma pojedynkami:
pavel-oudesma pavel dawno nie gral niewiadomo jak dyzpozycja
seppi-salzenstein juz nie ra zmnie seppi zawiodl ale tutaj ma zdecydowanie slabszego rywale wiec mysl;e ze da rade

Do góry
#1024393 - 07/03/2007 11:33 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: lodzianin]
sHybki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/01/2005
Pavel - Oudsema, ten drugi to typowy challengerowiec ciezko mu sie przebic do turniejów z cyklu ATP miewa przeblyski w niektorych meczach ale z bardziej doswiadczonymi zawodnikami ma niewiele do powiedzenia, jednym z nich na pewno jest Pavel ugranie seta przed dwoma tygodniami z Djokoviciem swiadczy o tym, ze majac 33 lata to z forma fizyczna u niego nie jest tak zle jak dla mnie pewna jedynka

Kim - Delgado , ostatnie wystepy Amerykanina pozostawiaja wiele do zyczenia jesli nawet zdecydowal sie na wyjazd do meksyku i gre na clayu czego on tam szukal...jego przeciwnik operuje glownie serwisem i bedzie mial problem ze stylem gry Kima co pokazal niedawny mecz Ramona z Udomchoke ktory przegral w stosunku 2:6 0:6 ,Umiejetnosci i motywacja jest po stronie Amerykanina powinien zaistniec chocby w turnieju glownym dosc tych porazek \:D

Do góry
#1027770 - 08/03/2007 15:48 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: sHybki]
KUERTEN. Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2004
na dzis SCHUTLLER z GALVANI po kursie 1.55 schut wraca do formy i dobrze sobie radzi na tej nawierzchni

Do góry
#1027819 - 08/03/2007 16:22 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: KUERTEN.]
!zari Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2005
Zib - Vemic --2-- 1.96
Zib jest juz po 30stce. W tym roku w turniejach ATP zadnych sukcesow nie mial...a mial raczej same kompromitujace wyniki. (W chellengerach - final i połfinal). Jego przecwinik tez juz po 30stce,oszałamiajacych wynikow tez nie ma w tym roku. Zawsze przez jakies kwale musial przechodzic...i tu tez musi. Patrzac na statystki ze wczorajszych spotkan lepiej wyglada Vemic. Nie został ani razu przelamany (2bp). Kilka asow bylo i 2 df. Zib rowniez nie zostal przelamany w meczu (2bp). Mniej asow zaserwowal i nie popelnij zadnego bledu. Przy tak przyblizonych statystykach z pierwszych spotkan i poziomie gry obu Panow, mysle,ze warto zagrac po wyzszym kursie. W pierwszym secie mozliwy tb a w nim wszystko mozliwe.

Do góry
#1030065 - 09/03/2007 08:58 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: !zari]
sHybki Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/01/2005
Dancevic - Waske , Niemiec tylko dzieki temu, ze Canas wiedzial iz awansuje jako LL zaistnieje w turnieju glownym zwyczajnie oddal spotkanie dzis jednak nie przewiduje by majac na przeciwko sobie solidnego Kanadyjczyka moglby wygrac, w tym roku co prawda na dywanie ale dosc gladko juz Dancevic Niemca pokonal 6:3 7:6 licze na podobny wynik. Waske to synonim bledow, cenie go jako debliste ale sama gra przy siatce to nie wszystko.

Vliegen K. - Gabashvili T. , Rosjanin strasznie nierowny potrafi seryjnie oddawac punkty tym bardziej, ze dopiero niedawno wrocil po kontuzji i jego dyspozycja zapewne jest daleka od optimum, taki zawodnik jak Vliegen na pewno to wykorzysta nie widze innej mozliwosci jak gladkie zwyciestwo Belga

Mayer - Kunitsyn - wynik 6-1 6-3 w Delray Beach na korzysc Mayera przed kilkoma tygodniami mowi sam za siebie tym bardziej, ze tutaj Florian zagra wypoczety ostatnio nie gral a Igor nie powinien go niczym zaskoczyc. Licze na dobry return i solidnosc w grze Niemca.

Z innych spotkan ciekawie wyglada: Horna, Acasuso, Goldstein

Zapraszam do dyskusji Panowie

Do góry
#1030263 - 09/03/2007 11:21 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: sHybki]
Bobik Offline
enthusiast

Meldunek: 04/07/2005
jesli zapraszasz to chetnie, co do dancevica i vliegena zgodzil bym sie- meczu mayer kunitsyn nie ruszam, gdyz uwazam ruska za gracza nieobliczalnego,ktory niejeden numer moze wywinac .Horny i Acassuso tez nie polecam , gdyz ostatnio grali na nawierzchniach ziemnych,moga byc klopoty z przejsciem na korty szybkie. Goldstein powinien uporac sie z czesto nekanym kontuzjami roitmanem. Od siebie dodalbym Llodre,ktoremu jesli bedzie siedzial serwis tak jak w kwalach- nie powinien sprawic klopotu Zib.

Do góry
#1030691 - 09/03/2007 16:44 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Bobik]
ryzy9 Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2006
Korolev - Greul Typ:1

Rosjanin mnie przekonuje zwlaszcza bardzo dobrym serwisem i walecznoscia! Jak sie patrzy na jego gre to mozna pomyslec,ze sam wie ze jeszcze nic nie osiagnal by odpuszczac jakikolwiek mecz! Ostatnie mecze Rosjanina ze znacznie bardziej uznanymi przeciwnikami, w tym zwyciestwo nad Blake'em.

P.H.Mathieu - A.Martin Typ:1
Hiszpan to zdecydowanie nie gracz na Harda. Francuz z kolei wraca po kontuzji z AO,ale zagral ostatnio w Las Vegas wiec chyba wszystko ok skoro startuje,a glownie z uwagi na nawierzchnie gram Mathieu

A.Clement - Troicki Typ:1
Kolejny francuz, ktorego mialem mozliwosc ogladac w kilku turnieju od listopada wlasnie na hardzie i przyznam,ze prezentowal sie bardzo dobrze, choc nie zawsze mial szczescie. Przekonuje mnie to,iz jest to turniej duzej rangi,takze nikt,w tym francuz nie odpusci i wykorzysta sytuacje,ze nie trafil ciezszego przeciwnika.

Na dokladke z dzisiejszych spotkan to:
Bracciali
Grosjean
Kohlsreiber
Vliegen
Ginepri

Do góry
#1033720 - 10/03/2007 13:52 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: ryzy9]
ryzy9 Offline
old hand

Nadal - Clement Typ:1
Gram zdecydowanie na hiszpana po tym, co zobaczylem wczoraj w pojedynku Clementa z Troickim! Szczerze powiedziawszy kurs w okolicach 1,15 mnie calkowicie zadowala, gdyz za duza stawke sporo dodaje! Uwazam,ze jesli daloby rade polaczyc dokladny 2-0 do ogolnego kuponu to tez bym sie nie wahal!

Gasquet - Del Potro Typ:1
Zaczne od tego,ze francuz jest dla mnie o klase lepszym tenisista. Patrzac na jego poprzednie starty w tym roku nie waham sie ani troche,zwlaszcza ze turniej ten jak juz wczoraj podkreslalem jest sporej rangi wiec nie ma mowy o odpuszczaniu i gra sie do konca!

T.Johansson - Mirnyi Typ:1
To uwazam za typ dnia. Bodajze dwa tygodnie temu Ci zawodnicy grali ze soba i gora byl Szwed. W H2H 3-1 dla ToJo! Kurs zlapalem wczesniej 1,6 dzis na potwierdzenie moich slow w granicach 1,35 - 1,4. Bialorusin to typowy deblista a w singlu sobie bez wysilku wystepuje kierujac sie zasada ,,a moze przejde"!
Szwed waleczny, z pewnoscia wykorzysta szanse awansu do kolejnej rundy z lekka przewage psychiczna po zwyciestwie z przed kilkunastu dni!

Do góry
#1033730 - 10/03/2007 13:54 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: ryzy9]
ryzy9 Offline
old hand

Ponadto uwazam za bardzo dobry typ Beckera z Falla! Kurs ok 1,4 w pelni mnie satysfakcjonuje, gdyz uwazam Beckera za bardzo dobrego gracza na hardzie, ktory z juz kilka razy pokazal iz nawet z duzo lepszymi od siebie grac potrafi,wiec nie sadze by mial jakiekolwiek klopoty dzis z ograniem slabiutkiego Falli.

Do góry
#1033849 - 10/03/2007 14:46 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: ryzy9]
szmalec Offline
old hand

Meldunek: 06/03/2007
Nie ma co gdybać i trzeba dzisiaj zagrać na F. Mayera w pojedynku Z Ferrero. Kurs w Toto-mix 2.0.

Pojedynki miedzy nimi to 3-0 dla Ferrero ale mecze mecze odbyły się w 2005 roku. Początek sezonu dla hiszpana był katastrofalny . Ostatnie 3 turnieje Ferrero grał juz nieco lepiej ale cały czas grubo poniżej oczekiwań i na swojej ulubionej nawierzchni. Niedługo nadejdzie jego czas i jego turnieje ale ciekawie czy także pzyjdzie odpowiednia forma. Natomiast Niemiec grał solidnie może nic nadzwyczajnego nie zwojował ale przegrywał tylko z solidnymi tenisistami Ljubicic, Blake, Hass. Mecz na hardzie wię wieksze sznse na zwycięstwo daje niemcowi a kurs zaczęcający w 3 setach powinien wygrać Mayer

Do góry
#1034315 - 10/03/2007 17:18 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: szmalec]
19_OuLu_88 Offline
old hand

Meldunek: 11/01/2007
No to się narobiło.....a mianowicie chodzi o mecz Srichaphan-Tipsarevic.Np. u buków naziemnych kurs na Taja wzrósł \:\) nie wiem czy to sztuczka buków czy coś innego ale w sts po kursie 2.4 to ja biore w ciemno Taja,bo nie słyszałem o jakiejś ponowionej kontuzji...A obydwaj panowie nie mogą zaliczyć sezonu do udanego.Podtrzymuje mnie jeden fakt,że Taj się dobrze czuje na Indian Welss i myśle ze pyknie serba nawet w 2 setach \:\)

Do góry
#1035358 - 10/03/2007 22:42 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: 19_OuLu_88]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Taj po prostu nie jest pewny jak będzie wyglądała jego gra w meczu turniejowym. Poza tym ostatnio spędzał czas w towarzystwie kanadyjskiej modelki \:\) .

Do góry
#1036308 - 11/03/2007 12:56 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Fro_Lech]
wasp Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 05/07/2005
Witam.

Pisalem ten typ na guasi czacie, ale za namowa gospodarza tematu ,wkleje tutaj moj typ.Jest troszke ryzykowny ale przy odrobinie szczescia moze sie uda trafic.
Butor./J.Murray - F.Lopez/Nadal 1 @ 2,32 milenium

J.Murray "zamienil" brata na Butorac'a i wyszlo to calkiem okazale.Obaj gracze w grze singlowej raczej nie moga marzyc o wielkich sukcesach , wiec skupili swaja gre na deblach i wspolne towarzystwo dobrze im sluzy.Grali w trzech turniejach z ktorych 2 wygrali a w trzecim przegrali w finale z najlepsza para tj. bracmi Bryanami.Oczywiscie jesli Hiszpanie potraktuja debla serio , moze byc ciezko, ale ....licze ze raczej to tylko "przerywnik" i zabawa w tenisa.Chyba warto sprobowac, tak uwazam .Pozdrawiam

Do góry
#1036385 - 11/03/2007 13:15 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Fro_Lech]
szmalec Offline
old hand

Meldunek: 06/03/2007
Proponuje taki tripelek Fish+Ferrer+Robredo
Ogólny kurs w STS to 3.12

ATP - [21]M Fish (USA) vs P Mathieu (FRA) 1 1.50

Fish bardzo dobrze gra na kortach twardych szczególnie u siebie w kraju 1/2 w Memfis, 1/4 w San Jose bardzo dobre występy na początku roku w Australi i Adelajdzie. Natomiast forma francuza budzi wiele wątpliwości tylko 1 ćwiercfinał w Sydney i to pewnie tylko dzięki kreczowi Davydienki.Zdecydowanym faworytem tego pojedyku jest Fish oby tylko to udowodnił na korcie.

ATP - L Horna (PER) vs [14]D Ferrer (ESP) 2 1.60

Na twardej nawierzchi Horna nie czuje się najlepiej w tym roku na hardzie Horna wygrał tylko jeden mecz w dniu wczorajszym i to ze słabiutki na hardzie Volandrim. Horna miał w tym meczu na początku ogromna przewagę która roztwonił i wygrał dopiero po 3 setach. Ferrer to solidny gracz który jak na hiszpana na hardzie czuje sie całkiem dobrze. Osobiści często gram Ferrera bo słabych graczy takich jak Horna odprawia dość łatwo a z teoretycznie lepszymi gładko przegrywa. Moj typ zdecydowanie na Ferrera

ATP - [7]T Robredo (ESP) vs G Simon (FRA) 1 1.30

Robredo to mój ulubiony gracz do grania. Słabiaków ogrywa z lepszymi przegrywa Na hardzie czuje sie dobrze bo nie jest typowym hiszpanskim ziemiarzem. W tym roku Robredo grał mało bo dla niego sezon praktycznie zaczyna sie od turnieju w Monte Carlo. Nie wydaje sie żeby coś zwojował na tym turnieju ale wierze że pokona frazcuza który juz zagrał w tym roku turniej życia w Marsylii i zanosi się na jego porażkę

Do góry
#1036480 - 11/03/2007 13:32 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: szmalec]
_Goldi_ Offline
veteran

Meldunek: 19/09/2003
Originally Posted By: szmalec
Proponuje taki tripelek Fish+Ferrer+Robredo
Ogólny kurs w STS to 3.12

ATP - [21]M Fish (USA) vs P Mathieu (FRA) 1 1.50

Fish bardzo dobrze gra na kortach twardych szczególnie u siebie w kraju 1/2 w Memfis, 1/4 w San Jose bardzo dobre występy na początku roku w Australi i Adelajdzie. Natomiast forma francuza budzi wiele wątpliwości tylko 1 ćwiercfinał w Sydney i to pewnie tylko dzięki kreczowi Davydienki.Zdecydowanym faworytem tego pojedyku jest Fish oby tylko to udowodnił na korcie.

ATP - L Horna (PER) vs [14]D Ferrer (ESP) 2 1.60

Na twardej nawierzchi Horna nie czuje się najlepiej w tym roku na hardzie Horna wygrał tylko jeden mecz w dniu wczorajszym i to ze słabiutki na hardzie Volandrim. Horna miał w tym meczu na początku ogromna przewagę która roztwonił i wygrał dopiero po 3 setach. Ferrer to solidny gracz który jak na hiszpana na hardzie czuje sie całkiem dobrze. Osobiści często gram Ferrera bo słabych graczy takich jak Horna odprawia dość łatwo a z teoretycznie lepszymi gładko przegrywa. Moj typ zdecydowanie na Ferrera

ATP - [7]T Robredo (ESP) vs G Simon (FRA) 1 1.30

Robredo to mój ulubiony gracz do grania. Słabiaków ogrywa z lepszymi przegrywa Na hardzie czuje sie dobrze bo nie jest typowym hiszpanskim ziemiarzem. W tym roku Robredo grał mało bo dla niego sezon praktycznie zaczyna sie od turnieju w Monte Carlo. Nie wydaje sie żeby coś zwojował na tym turnieju ale wierze że pokona frazcuza który juz zagrał w tym roku turniej życia w Marsylii i zanosi się na jego porażkę

gram dzisiaj dokladni to trio

Do góry
#1041477 - 12/03/2007 23:47 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: _Goldi_]
Masters Offline
member

Meldunek: 12/03/2007
Rafael Nadal- Fernando Verdasco 1

Widzę, że temat trochę ucichł, jednak jako "kompletny tenisowy laik" postaram się coś napisać. Spotkanie dwóch Hiszpanów, ale z dwóch różnych lig, Nadal to ciągle najwyższa półka, klasa, waleczność, szybkość, dynamika, okrutna siła, może nie aż tak wspaniała technika jak Rogera, ale naprawde rewelacyjny i wciąż bardzo dobry tenis. Tyle superlatyw, teraz troche mniej przyjemnych epitetów (albo metafor- już nie pamiętam ;\) ). Do rzeczy, Nadal troszkę stracił z tych wszystkich swoich genialności, ale wciąż jest bądz co bądz wybitnym tenisistą, owszem w spotkaniu z Clementem, wygrywając w drugim secie dopiero w TB dość pewnie 7-3, jednak w statystykach pomeczowych nie wygląda to wszystko tak pięknie, 3 sznase na 7 przełaman, wykorzystane, aż 6 piłek "przełamaniowych" obronionych, tylko (tylko jak na Nadala) 24 piłki przy serwisie Clementa.

Z Verdasco Nadal spotkał się (na kortach oczywiście ;\) ) już 4 razy, 4 razy wygrywając, ostatnio w Londynie w 2006 roku po ciężkim 3 setowym pjedynku, wygrywając 2 sety dopiero w TB, jak widać TB stają się powoli specjalnością Rafy, Fernando to również młody zawodnik, ale wątpię by zdolnościami fizycznymi mógł dorównać Nadalowi, w tym roku prezentuje się dość średnio, przegrywając ponad połowę rozgrywanch spotkań, a te wygrane wcale nie są czymś nadzwyczjanym, bo pokananie Szwajcara Bohli, Udomchoke, czy nawet Mathieu (po 3 setowym spotkanie), nie są wcale tak szokujące, w końcu 33 rakieta na świecie musi z kimś wygrywać, a przegrane z Chiudinellim (strasznie ciężkie nazwisko ;\) ) nie przysparzają Mu napewno chwały. Myślę, że nadal wykorzysta brak Federera, który w dość dwuznacznych okolicznościach zakonczył swój udział (mam tu na myśli jakąś mała, mam nadzieje mała kontuzję, bo Canas nie jest jakimś super- nadzwyczjanym tenisistą, co w dobitny sposób pokazał dzisiaj Moya, poza tym Carlos też pokonał w Sydney na początku roku Verdasco, po 3 serowym pojedynku, w II secie wygrywając w Tb dopiero do 11), wracając do tematu, myślę że Nadal wykorzysta właśnie brak Rogera i pokona bez większych problemów Verdasco.

Do góry
#1041486 - 12/03/2007 23:49 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Masters]
Masters Offline
member

ps. niestety nie można edytować postu, tylko 24 piłki wygrane przy serwisie Clementa (tylko jak na Nadala). [Piszę, by ktoś nie pomyślał, że uważam te 6 bp obronionych na 7, jako tylko ;\) ]

Do góry
#1045167 - 14/03/2007 10:58 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Masters]
venom Offline
old hand

Meldunek: 28/02/2007
Fernando Gonzalez - Tommy Haas

Pojedynek obu tych zawodników na tym szczeblu turnieju Pacific life nie jest raczej dla nikogo wielką niespodzianką. Obaj byli najwyżej rozstawionymi w swojej ćwiartce. O ile awans do ćwierćfinału Haasowi przyszedł dość gładko (II runda 6:4 6:1 z Llodrą i 6:0 6:3 z Gabashvilim) o tyle Gonzalez musiał się troche napracować - najpierw z Danceviciem 6:1 6:7(5) 6:4 a później z Soderlingiem 7:6(6) 1:6 7:5. Stąd zapewne stawianie przez buków Niemca w roli faworyta - co mnie osobiście niezmiernie cieszy.

Przyznam się szczerze że nie widziałem jeszcze Haasa w tym turnieju (poprzednie mecze w Dubaju - jak najbardziej) natomiast Gonzaleza miałem okazję oglądać w obu jego występach na Amerykańskiej "ziemi" i wywarł na mnie jak najbardziej pozytywne wrażenie. Jego odwrotne foreheandy są po prostu fantastyczne i zdecydowanie stanowią jego najcięższą artylerie - broń nie do przeskoczenia dla Haasa. Gonzo rozgrywa się z meczu na mecz a wiedząć że w turnieju nie ma już Fedexa na pewno jest podójnie zmobilizowany w zdobycie tytułu w pierwszym w tym roku Mastersie. Trzeba tu nadmienić iż ten pojedynek będzie ich drugim w tym roku po spotkaniu obu w półfinale AO gdzie Gonzalez dosłownie zmiótł z kortu Niemca! Także kursy są niemal identyczne (z tego co sobie przypominam) do tych które mieliśmy okazję ujrzeć jeszcze miesiąc temu. Gonzalez po kursie 2.0 ? Nie mam więcej pytań. Ja wchodzę.. a czy Ty zrobisz to samo? ;\)

Typ: Gonzalez @ 2.05 GB

pozdrawiam.. venom

Do góry
#1045292 - 14/03/2007 12:37 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: venom]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Meldunek: 22/08/2006
Kurs rzeczywiście niezły ,ale wydaje mi się że na tej nawierzchni i przy upałach jakie tam panują bardziej prawdopodobne jest to ,że wygra zawodnik który grał mniej.Haas jest jak na razie w życiowej formie i to jego upatrywałbym w roli faworyta.Gonzo w tym roku gra trochę w kratkę .Po rewelacyjnym wystepie na AO nieco spuścił z tonu i nie wydaje mi się tu faworytem.Czas odwrócić niekorzystne dla Haasa h2h.Pozdro
Originally Posted By: venom
Fernando Gonzalez - Tommy Haas

Pojedynek obu tych zawodników na tym szczeblu turnieju Pacific life nie jest raczej dla nikogo wielką niespodzianką. Obaj byli najwyżej rozstawionymi w swojej ćwiartce. O ile awans do ćwierćfinału Haasowi przyszedł dość gładko (II runda 6:4 6:1 z Llodrą i 6:0 6:3 z Gabashvilim) o tyle Gonzalez musiał się troche napracować - najpierw z Danceviciem 6:1 6:7(5) 6:4 a później z Soderlingiem 7:6(6) 1:6 7:5. Stąd zapewne stawianie przez buków Niemca w roli faworyta - co mnie osobiście niezmiernie cieszy.

Przyznam się szczerze że nie widziałem jeszcze Haasa w tym turnieju (poprzednie mecze w Dubaju - jak najbardziej) natomiast Gonzaleza miałem okazję oglądać w obu jego występach na Amerykańskiej "ziemi" i wywarł na mnie jak najbardziej pozytywne wrażenie. Jego odwrotne foreheandy są po prostu fantastyczne i zdecydowanie stanowią jego najcięższą artylerie - broń nie do przeskoczenia dla Haasa. Gonzo rozgrywa się z meczu na mecz a wiedząć że w turnieju nie ma już Fedexa na pewno jest podójnie zmobilizowany w zdobycie tytułu w pierwszym w tym roku Mastersie. Trzeba tu nadmienić iż ten pojedynek będzie ich drugim w tym roku po spotkaniu obu w półfinale AO gdzie Gonzalez dosłownie zmiótł z kortu Niemca! Także kursy są niemal identyczne (z tego co sobie przypominam) do tych które mieliśmy okazję ujrzeć jeszcze miesiąc temu. Gonzalez po kursie 2.0 ? Nie mam więcej pytań. Ja wchodzę.. a czy Ty zrobisz to samo? ;\)

Typ: Gonzalez @ 2.05 GB

pozdrawiam.. venom

Do góry
#1045301 - 14/03/2007 12:44 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: oli]
totti_zks Offline
addict

Meldunek: 26/05/2005
M. Damm / L. Paes - M. Fyrstenberg/M. Matkowski 1 1.4

Dziś nie widze innej możliwości jak porażka naszych gwiazdorów. W 1 rundzie M.Damm\L.Paes dość łatwo uporali się z parą Rochus O / Thomas J 6:3 6:2.Przyzwoite staty 2 szanse na bp w tym 1 wykorzystana 86% piłek wygranych z 1 serwisu jeśli będzie siedział serwis to polacy nie mają czego szukać. Wypada powiedzieć jeszcze pare słów o polakach... nasi gwiazdorzy nie błyszczą formą delikatnie mówiąc poprzewrało im sie w głowach - soda i są wyniki w 1 rundzie pokonali pare Canas G / Nalbandian D 6:3 6:4 choć wynik nie oddaje tego co działo sie na korcie tylko 2 piłki więcej wygrane przez polaków i uwaga: 10 szans na złamanie mówi wszystko(tylko 1 wykorzystana). Jeśli nie poprawią serwisu to widze szybki mecz dla Damm /Paes. Choć według mnie i tak nie mają czego szukać w tym meczu... ;\)

Do góry
#1045358 - 14/03/2007 13:42 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: totti_zks]
Masters Offline
member

N.Djokovic-J.Benneteau 1

Spotkanie rozstawionego z numerem 12 Djokovicia, z już niemal niespodzianką turnieju Benneteau. Djokovic zdązył pokonać już Ginepriego w dwóch setach (7:5, 7:6), i dobrze grającego Koroleva (6:2, 6:1), Julien Benneteau po 3 setowym spotkaniu zwycięzył Monfilsa (3:6, 6:3, 7:5), Melzera (6:4, 6:4), aż w końcu sprawił niespodziankę wugrywając z reprezentantem gospodarzy- Blakiem (6:3, 7:6), tym samym ktory w 2 setach przegrał wcześniej z Korolevem ;\)

Teraz mała ciekawostka, wynik sprzed roku:

2006 ATP Masters Series Indian Wells
CA, U.S.A. Hard R128 Benneteau- Djokovic 6-3 6-4

Ale to było rok temu, teraz Djokovic pnie się w górę, dysponuje dobrym serwisem, jak i potrafi bardzo dobrze radzić sobie z dobrze swrwującymi tenisistami (jak chociażby Korolev), Julien to dość dziwny zawodnik potrafił już w tym roku wygrać z Ferrerem w 3 setach (po czym przegrał z jarko Nieminenem), ale potrafił gładko przegrać i to dwa razu z Samem Querreyem (dwa razy w dwóch setach), ponadto przegrane z Braccialim, Capdeville czy Koubkiem (w łatwych dwóch setach, na początku roku) napewno nie przysparzają mu chwały. Djokovic to młody zawodnik (`87), który przegrał w tym roku 4 mecze, z...... Federerem w Australian Open, z.... Federerem w Dubaiu po 3-setowym pojedynku i dwukrotnie Michaiłem Yużhnym, (2 razy po bardzo zacięstych 3-setowych spotkaniach), zdązył już w tym roku pokonać Goldsteina, Lopeza (Feliciano), Massu, Robredo, czy Kristofa Shuttlera, przeważnie rozgrywająć po 3 sety w meczu, siły napewno ma, a jak już ktoś na forum wspomniał, w ciężkich warunkach w Kalifornii, jezt to bardzo ważby czynnik (Djiko rozegrał 2 spotkania dwusetowe, Benneteau rozegrał już 3 mecze w tym jeden trzysetowy).

Do góry
#1045363 - 14/03/2007 13:44 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Masters]
Masters Offline
member

*powinno być Kristofa Vliegena (chociaż Shuettlera też pokonał, właśnie w Dubaiu)

Do góry
#1045690 - 14/03/2007 17:12 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Masters]
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004
Co do meczu Haas - Gonzalez to ja bym tego nie ruszał. Gonza widziałem tylko w meczu z Dancevicem i grał bardzo słabo. Pewnie racja, że rozgrywa się z meczu na mecz, ale moim zdaniem i tak nie jest w najwyższej formie. A Haas gra ostatnio świetnie i nie zdziwiłbym się jakby pokonał Gonzaleza. Ostatnio na AO Gonzo wygrał bez problemu, ale wtedy eliminował każdego kto stanął mu na drodze (z wyjątkiem oczywiście Federera, ale o tym juz nawet nie powinienem pisac ;\) ). Dla mnie ten mecz nie do stawiania, a polecałbym Murraya dzisiaj, bo ten ziomal gra coraz lepiej i poprostu czuje, ze wygra \:\)

Do góry
#1045702 - 14/03/2007 17:17 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: adingh]
Sobol Offline
old hand

Meldunek: 02/03/2007
Bez jaj polecam bo poprostu czuje. Mecz 50-50 wedlug mnie a kurs na Denko >2.30 to przesada. Grzechem bylo by z tego nie skorzystac.

Do góry
#1047536 - 15/03/2007 05:27 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Sobol]
venom Offline
old hand

Wrażenia świezo po meczu Gonzalez - Haas

O ile odwrotne foreheandy Fernando silnie zagrywane przynosily mu puknty o tyle szkoda że było ich raptem z 5 : )
Mecz stal na strasznie niskim poziomie - głównie za sprawą Chilijczyka który psuł niemiłosiernie cco drugą piłkę najczęściej wyrzucając ją w aut. Trzeba jednak nadmienić że Haas pokazał naprawdę świetny tenis nie dając praktycznie cienia szansy na odrobienie strat w meczu Gonzalezowi. Za błędy się płaci - i dlatego kasa tym razem została u buka.. Gratuluje grjącym na Haasa a po tym co pokazał w tym meczu ciężko będzie aby nie znalazł sie w finale tej imprezy.

Fernando Gonzalez - Tommy Haas 3:6 2:6

Do góry
#1047612 - 15/03/2007 08:52 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: venom]
Michal_TS Offline
addict

Meldunek: 01/03/2007
ja na dzis proponuje Roddicka
Oglądałem jego mecz z Gasquetem. Roddick grał ardzo dobrze \:\) wicie cos moze o Ljubie??

to nie jest QC

Edited by oli (15/03/2007 09:19)

Do góry
#1047625 - 15/03/2007 09:08 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Michal_TS]
Alexinhio Offline
veteran

Meldunek: 06/12/2005
Ljuba mial jakies problemy zdrowotne cos mi sie obilo i dlatego chyba poddal debla. A-Rod mysle ze nie da se w kasze dmuchac grali ze soba 9 razy 6 wygrywal A-Rod wiec wie jak z nim grac a to nie jest Ljuba taki na najwyzszych obrotach a Roddick nie wyrzuca i gra dobrze i serwis tez funkcjonuje

Do góry
#1047636 - 15/03/2007 09:28 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Alexinhio]
maverick Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/05/2002
Originally Posted By: Alexinhio
Ljuba mial jakies problemy zdrowotne cos mi sie obilo i dlatego chyba poddal debla. A-Rod mysle ze nie da se w kasze dmuchac grali ze soba 9 razy 6 wygrywal A-Rod wiec wie jak z nim grac a to nie jest Ljuba taki na najwyzszych obrotach a Roddick nie wyrzuca i gra dobrze i serwis tez funkcjonuje

W pierwszym secie z Nalbim przy stanie 3-2 Ljuba byl masowany przez lekarza, cos ze soba rozmawiali, reszte pierwszego seta Ljuba bardziej truchtał niz biegał. Pozniej bylo juz lepiej, widocznie organizm sie rozgrzal i Ljuba wszedl na wyzsze obroty, jednak cos z tej kontuzji (albo moze lepiej powiedziec dolegliwosci) musialo zostac. Andy gra u siebie i powienien ten mecz wygrac.

Do góry
#1048069 - 15/03/2007 16:52 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: venom]
venom Offline
old hand

Andy Roddick - Ivan Ljubicic

Pojedynek dwóch największych gigantów serwisowych w ATP zapowiada się na bardzo łatwa przeprawę dla tego pierwszego. Andy jak dotąd nie stracił jeszcze seta prezentując naprawdę świetne przygotowanie do turnieju. Serwis - największa jego broń funkcjonuje naprawdę świetnie czego dowodem może być chociażby nie danie ani jednej szansy na przełamanie w ostatnim pojedynku Gasqetowi który nie należy przecież do byle jakich zawodników. Owszem - jego gra nadal przypomina przebijanie piłki chywytem niby patelni ale robi to juz zdecydowanie precyzyjniej niż niegdyś i popełnia stosunkowo mało błędów niewymuszonych. Zgoła inne wrażenie można natomiast wysnuć na podstawie poczynań Ivana - strasznie nierówny serwis, lekko wymęczone zwycięstwo z przeciętnym Fallą (porażka w TB do czego raczej Ivan nie zwykł przywyczając swoich fanów) czy niekorzystny h2h. A do tego trzeba dodać miejsce rozgrywania się tego turnieju.

Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na pewne zwycięstwo Amerykanina. Osobiście postanowiłem się im przychylić i uznać wygraną Roddicka w tym pojedynku za jedynie słuszną prawa bytu ;\)

Typ: Roddick @ 1.42 GB

pozdrawiam.. venom

---------------
0/1

Do góry
#1048121 - 15/03/2007 17:08 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: venom]
Masters Offline
member

Andy Roddick - Ivan Ljubicic 1

Zgadzam się z venomem \:\) Pojedynek dwóch gigantów serwisowych, Andy Roddick i Ivan Ljubicic, długich wymian chyba nie możemy się spodziewać ;\) ale jak już pokazał Falla Ivana można przełamać, o ile Andy ze swym serwisem przeważnie sie "nie gubi", to znaczy funkcjonuje on co najmniej dobrze, a tyle Ivanovi potrafi on czasami szwankować, mimo że z Acasuso Andy nie miał najwyższych stat, wygrał spotkanie w I secie w TB, kiedy naprawdę Acasuso prezentował sie troszkę lepiej, serwis u obu zawodników funkcojonował bardzo dobrze, ale ostatecznie to Roddick był górą w obu setach, myślę również, że i wytrzymałość fizyczna będzie miała duże znaczenie, warunki w Kalifornii nie sprzyjają zawodnikom ;\) i tu myślę, że Andy przeważa nad Ivanem, ponadto dochodzą słuchy a jakiejś kontuzji Ivana, trudno spodziewać się by była to w pełni prawda, ale możliwe, że jakieś kłopoty występują \:\) Wszytko zweryfikuje kort, H2H na korzyść Roddicka 6:3 , ale trudno brać tutaj pod uwagę spotkania mające miejsce 4, czy 5 lat temu ;\) Ostatni mecz miedzy nimi:

2006 Tennis Masters Cup
China Hard Roddick 6-4 6-7(11) 6-1

Widać zeciętość drugiego seta, przegranego w TB dopiero do 11 \:\) w trzecim secie dominacja Roddicka i wygrana 6:1 \:\)

Roddick w tym roku przegrał jedynie z Haasem w Memphis (gdzie pokonał m.in. Murraya), przegrał również właśnie z Murrayem w San Jose, co dziwne w pierwszym secie w TB do 10 ;), i z Rogerem Federerem w Australian Open w trzech setach.

Ljubicic też nie przegrał zbyt wielu spotkań, jedynie z: Youżhnym, Mahutem (dość dziwna porażka ;\) ), Haasem, Baghdatisem, i Fishem \:\) , wygeywająć przy tym 14 spotkań, ale przyznać trzeba, że rywali zbyt wymagających nie miał ;\)

Mam nadzieję, że Andy pokarze swą wyższość w dwóch setach \:\)

Do góry
#1049830 - 16/03/2007 04:52 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Masters]
venom Offline
old hand

Wrażenia świeżo po meczu Andy Roddick - Ivan Ljubicic

kontuzji u Chorwata dostrzec nie mogłem choć naprawde bardzo się starałem - nawet tej ukrytej czytaj mózgu ;\) Spotkanie patrząc przez pryzmat (drugiego seta - bo tyle udało się zobaczyć na necie) stało na niezłym poziomie a to co miało miejsce w TB przysporzyło na pewno niejednego o kilka siwych włosów. Szczególnie ostatnie 4 piłki warte obejrzenia!
Roddick zagrał na niezłym poziomie prezentując naprawdę świetne zagrania. Serwis go nie opuścił - 0 szans na bp dla Ivana mówi samo za siebie. Co natomiast do Chorwata to zagrał raczej na przyzwoitym poziomie - choć niejednokrotnie psuł dość łatwe piłki trafiając nimi w siatkę.
Reasumując - wynik odzwierciedla dobrze przebieg meczu. A po dwóch najlepszych graczach jeśli chodzi o serwis - idealny do tego potwierdzenia.

Andy Roddick - Ivan Ljubicic 7:6(7) 7:6(8)

Do góry
#1050476 - 16/03/2007 15:08 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: venom]
Alexinhio Offline
veteran

Meldunek: 06/12/2005
Haas - Murray

Dla mnie to bedzie 1 bo:

1. Murray nie zagral super fajnie z Nikolayem i tylko podrzucal pilki do gory i propokowal do bledu i sciagal do siatki Rosjanina co mu sie udalo a wiemy ze Denko nie ejst zdybt dobry pod siatka i popelnial duzo niewymuszonych bledow.
Haas gra wolejem swietnie i popelnia malo niewymuszonych bledow i dobrze prowadzi gre.

2. Dawynenko zaserwowal 1 asa z Murrayem i czesto gral 2 serwisem czym nie mogl zrobic wiekszej krzywdy na dluzsza mete Szkotowi.
Haas swietnie podaje z duza sila i tez potrafi fajnie technicznie wyrzucic przeciwnika z kortu i otworzyc se zroge do siatki.
% pierwszego podania Murraya tez nie byl zachwycajacy, Nikolay pomagal jak mogl popelnil duzo niewymuszonych kolo 40 jakos

3. Murray jakos specjalnie nie mogl sie wykazac jak to potrafi zagrywac swoje passing shoty bo nawet ten niezbyt dobrze sie czujacy pod siatko Nikolay radzil sobie calkiem przyzwoicie

4. Haas rownie dobrze porusza sie na korcie jak Nikolay szybko sprawny, bardzo elastyczny i portafi sprzedac fajne passing shoty z backheandu w defensywie

5. Ostatnie wyniki Haasa naparaja optymizmem gdyz wszystkie skonczyly sie w gladkich 2 setowych pojecynkach i ta wygrana z Roddickiem w San Jose gdzie to amerykanin nie istnial a teraz juz jest w polfinale.

6. Mysle ze Haas wygra ten turniej i tyle \:\)

Do góry
#1050597 - 16/03/2007 16:09 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Alexinhio]
Bobik Offline
enthusiast

Tyle sie napracowales, tyle tych punktow nawyliczales,ze az strach z Toba sie nie zgodzic. Tenis jednak jest tak specyficzna dyscyplina sportu ze nie zawsze statystyki i dane z komputera maja przelozenie na sytuacje na korcie. W swoim wywodzie zapomniales napisac , ze Niemiec to tenisista o bardzo slabej odpornosci psychicznej. Jedna przypadkowa sytuacja, jakas kontrowersyjna decyzja , i Haas z angielskiego przechodzi na niemiecki/w ktorym klnie jak szewc/ i wyraznie zdeprymowany popelnia mase bledow. Widzialem juz kilka takich meczow w wykonaniu Haasa. Jesli zas chodzi o Murraya posiada on specyficzna umiejetnosc odradzania sie na korcie / jak feniks z popiolow/. Znow przyznam ze bylem swiadkiem meczow, gdzie wydawalo sie , ze jest juz po meczu ze zmeczony i obdarzony slaba kondycja Murray juz nie ma szans / nawet wymiotowal na kort/ a on sie podnosil i wygrywal. Jest od Niemca odporniejszy psychicznie- lubi oczywiscie poklocic sie z sedziami, podyskutowac, ale na niego dziala to mobilizujaco- gra jeszcze lepiej. Takze biorac pod uwage te fakty i zaznaczajac , ze tylko moim skromnym zdaniem - az takim faworytem tego meczu /turnieju/ HAAS nie jest .

Do góry
#1050633 - 16/03/2007 16:23 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Bobik]
Vamos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/02/2007
Odnosnie powyzszych wypowiedzi dodam jedna, ktora dla wielu nie ma sensu... Mecz w sesji nocnej, wiec nie widze szans dla Murraya \:\)

Do góry
#1051747 - 16/03/2007 21:04 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Vamos]
MazurXP Offline
veteran

Meldunek: 20/01/2007
A.Murray nawet nie nawiąże z nim zadnej walki, co prawda to pierwszy mecz obu tenisistów, jednak widzę tu pewne zwycięstwo Haasa, niewydaje mi się aby murray tymi swoimi balonikami mógł zrobić jakąkolwiek krzywdę Niemcowi. Haas to zawodonik grający bardzo siłowy tenis(jeden z najmocniej grających tenisistów w ATP), a z takimi zawodnikami Andy nigdy nie grał dobrze.

Do góry
#1052752 - 17/03/2007 05:48 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 *DELETED* [Re: MazurXP]
abram3004 Offline
old hand

Meldunek: 17/10/2005
Post deleted by rafal08

Do góry
#1052803 - 17/03/2007 08:04 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: abram3004]
Bobik Offline
enthusiast

Pisz przed meczem nie po

Edited by rafal08 (17/03/2007 18:31)

Do góry
#1052862 - 17/03/2007 09:07 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: Bobik]
haven Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/01/2006
Haas pokazał dziś taki poziom debilizmu na korcie że większego sie nie da, 70 niewymuszonych błędów , 3 zepsute meczbole i co najgorsze psuł banalne piłki i tego meczu nie dało się nie wygrać patrząc od strony Murraya. Haasowi znów zawiodła główka a więc z psychiką wciąż nie najlepiej , a szkoda bo tylko ludzi dziś zdenerwował i nic więcej. Dziś polecałbym po ładnym kursie znowu Murraya , wprawdzie w drugim secie zwichnął lekko kostkę ale potem grał normalnie i solidne okłady lodu + jakieś usztywnienie w postaci bandażu powinno wystarczyć aby doszedł do siebie. Do Djokovica nie mam zaufanie, moim zdaniem nie wykorzystuje w pełni atutu serwisu, niewiem czemu ale postrzegam go jako ciotę.

Edited by rafal08 (17/03/2007 09:21)

Do góry
#1052864 - 17/03/2007 09:07 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: haven]
haven Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/01/2006
Ucieło mi 3/4 posta , super sprawa \:\)

Do góry
#1052935 - 17/03/2007 10:08 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: haven]
ryzy9 Offline
old hand

Roddick - Nadal Typ:1
Amerykanin przed wlasna publicznoscia gra lepiej niz gdziekolwiek! Ogladalem pojedynki z Gasquetem i Ljubiciciem i uwazam, iz spotkanie z Chorwatem mialo specyficzny dla siebie charakter z uwagi na potezny potencjal serwujacych o tyle wczesniejsze z Gasquetem bylo podobne do dzisiejszego. Roddick zaczal naprawde dobrze grac i jak dodamy dobrze funkcjonujacy serwis to mysle,ze Nadal w tej formie, na tej nawierzchni i w tym miejscu przegra z Andy'm. Ogladajac Nadala z Chela uwazam, ze wymeczone zwyciestwo Hiszpana w pelni obrazuje jego gre w tym turnieju, ponadto nie ujmujac nikomu Nadal mial ciut latwiejsza drabinke, pokonujac rywali glownie slynalych z gry na Clay'u.
Trzymam sie tej nawierzchni, gdyz teraz gdy Krol Roger odpadl z turnieju to wlasnie wymienione przeze mnie wczesniej argumenty przemawiajace za Roddickiem dadza dzis o sobie znac i Amerykanin wykorzysta szanse zagrania w finale.
Kurs w okolicach 1,85 uwazam za blogoslawienstwo i mimo,iz nie bedzie latwo to trzeba za grubo zagrac!
Roddick - Nadal Typ:1 6/10

Co do drugiego polfinalu to uwazam,iz mozna sie zastanowic nad zwyciestwem Djokovica. Nie ogladalem meczu Murray'a z Haasem, ale dochadza mnie sluchy,iz Szkot doznal lekkiej kontuzji,a przy naprawde dobrej grze jaka prezentuje Serb w tym turnieju i ogolnie od jakis dwoch miesiecy warto to przemyslec

Do góry
#1053455 - 17/03/2007 14:59 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: ryzy9]
RyanGiggs Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 12/10/2001
Musze wtracic swoje 3 grosze.
Amerykanin gra juz na super poziomie od kilku turniejow ale mimo to jakos nie widze u niego takiego super blysku ktory pozwolilby mu wygrywac kazdy mecz. Oczywiscie pochwalam wygrana nad Rogerem przed AO bo choc to byl pokazowy turniej to Roger traktowal go powaznie...ale do czego zmierzam. Potem ROddick doszedl do finalu z Murrayem...i co? Pekl choc 1 set mial w zasiegu reki a potem zwyczajnie spuchl a gral caly turniej kapitalnie. TO samo pozniej w kolejnym turnieju ogral Murraya ku mojemu zdziwieniu i gdy juz go stawialem w roli faworyta ogral go kapitalnie grajacy Haas...napedzony Roddick zostal momentalnie stlumiony.
A dzis coz. Znow to samo Roddick jak burza frunie tlyko co z tego...niby lepiej wszystko serwis funkcjonuje lepiej w polu ale wystarczy niedyspozycja serwisowa jednego dnia i Roddick sie gubi tak to bylo z Haasem tak samo z Murrayem w obu finalach. Caly turniej skutecznosc serwisowa na wysokim poziomie i w finale nagle wielki klops nie wiem skad sie to wzielo ale na final powinien byc wtedy zmotywowany. O ile z Murrayem troche frajersko wtopil TB to z Haasem nie piernal. A dzis coz ta nawierzchnia raczej serwisowo nie daje zadnych plusow choc Roddicka serw lepszy jest na pewno. Tyle ze naprzeciw staje Rafa nawierzchnia jest specjalnie pod niego i nawet z Rogerem moglby mysle powalczyc. Rafa serwisu cudownego nie ma ale za to w polu przebija Roddicka pod kazdym katem. Nie wiem czy ktos zauwazyl ale po odbiciu Nadala pilka ma duzo wiekszy koziol niz innych panow. A to daje w mojej opini na takiej nawierzchni duze korzysci...nei pytac mnie dlaczego tak zwyczajnie jest Opieranie formy Nadala na meczu z Chela jest bezsensowne bo Nadal akurat zagral slabiej bo akurat tyle na Chele wystarczylo i to wg mnie byl ten jego slabszy mecz. Jak zatrzymac serwis ROddicka? Tak samo jak zatrzymywal bomby Verdasco(moim zdaniem jeden z lepszych meczow turnieju nie liczac meczu Haasa z Murrayem)
Krotko Nadal nie da sobie odebrac miejsca w finale nie dzis nie na tej nawierzchni, w US Open smialo bym gral Roddicka ale tu...troche jest za wolno na Andy'ego

W 2 polfinale coz...odpuszczam ten mecz. Kibicuje Murrayowi choc wbrew wszystkiemu moze chlopak nie miec sil...Djoko gra niezle ale nie rewelacyjnie. Zeby Murray byl zdrowy to nie wahal bym sie na niego dac...a kontuzja kostki wygladala dosc powaznie i mimo ze wygral mecz z pajacem Haasem ja ryzykowac nie bede...Djokovic zmusi go do beigania a wtedy organizm moze nie wytrzymac. Osobiscie wolalbym Djoko w finale Nadal bedzie mial latwiej ale jak wygra Murray to osobiscie postawie go przeciw Nadalowi w finale, ale wg mnie zabraknie mu sil

Pozdro

Do góry
#1054224 - 17/03/2007 17:21 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: haven]
dfal Offline
old hand

Meldunek: 19/11/2004
Originally Posted By: haven
Do Djokovica nie mam zaufanie, moim zdaniem nie wykorzystuje w pełni atutu serwisu, niewiem czemu ale postrzegam go jako ciotę.

"Jako ciotę" postrzegam Murraya, ale w przeciwieństwie do Ciebie wiem dlaczego . To jego aktoskie "umieranie" ze zmęczenia i ta brytyjska flegmna działa mi destrukcyjnie na uzębienie.

A już z czysto sportowych względów postawię na Serba. Serwis, regularność, kondycha i mimo wszystko solidność powinny wystarczyć na tego "zmęczonego", "kontuzjowanego" i "umierającego" cherlaka. Typ subiektywny, ale ja to gram za 4/10

Do góry
#1054650 - 17/03/2007 19:09 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: dfal]
madmax1897 Offline
journeyman

Meldunek: 02/11/2005
Nadal - Roddick - porównując osiągnięcia obu panów może tak jak wy zdecydowałbym sie dać tutaj na Roddicka - ale wczoraj sie zasugerowałem typami co po niektórych i dałem na Haasa choćintuicja mi podpowiadała dać na Szkota - dziś nie popełnie tego samego błędu. Nadal prezentuje sie moim zdaniem o wiele lepiej niż oddick którego jedynym wielkim atutem jest serwis - ale gdy on zawodzi to zaczyna być kruchutko z Amerykaninem... Nagle zaczyna brakować pewności z głębi kortu - zresztą każdy kto go zna to wie - chciałem tylko porównać jak grali tylko w tym turnieju - Roddick rozgrywał tie breaki z każdym z przeciwników dopiero tam serwis pomagał mu wyraźnie wygrywać ale jeżeli Oliver Rochus to zawodnik którego stać na doprowadzenie do tiebreaka z Roddickiem to ja zaczynam wątpić w amerykanina - co pokazał hiszpan - ano rozkręca sie z meczu na mecz- najpierw małe problemy z Clement ale późńiej coraz prościej aż do meczu z Chelą który ostatnio grał fenomenalnie więc i tak forma Nadala jest moim zdaniem w porządku... poza tym to typ fightera który nie poddaje sie nawet gdy przegrywa 0-5

Djoko - Murray - widziałem wczoraj oba mecze tych zawodników i na lepszym poziomie stał chyba mecz młodego serba ze szkotem - można by powiedzieć że oboje mają tyle samo lat co Andre Agassi - mecz młodych wilków i zarazem dwóch najbardziej utalentowanych zawodników młodego pokolenia - jeden z nich to napewno następca Rogera Federera i szczerze mówiąc uważam że jest niż Novak Djoković choć akurat to murray jak dotąd pokonał Federera. Ale wracając do konkretów to mecz Djoko-Ferrer podobał mi sie bardziej i uważam że Djoković na tle tych ćwierć finałów wypadł lepiej niż Murray a Ferrer lepiej niż Haas - poza tym wydaje mi sie że Murray zwyczajnie nie jest w najwyższej formie a Serb gra na niezłym poziomie - naprawde wszystko według moich prognoz wskazuje na Serba... ale jak będzie to sie okaże

Nadal typ 3/10
Djoko typ 3/10 (jeśli wejdzie Nadal) bądź 6/10 (jeśli Nadal przegra)
bo uważam że przynajmniej jeden z tych meczy trafie

Do góry
#1054954 - 17/03/2007 20:51 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: RyanGiggs]
madmax1897 Offline
journeyman

Meldunek: 02/11/2005
Originally Posted By: RyanGiggs

Krotko Nadal nie da sobie odebrac miejsca w finale nie dzis nie na tej nawierzchni, w US Open smialo bym gral Roddicka ale tu...troche jest za wolno na Andy'ego

gratuluje świetnej analizy - wcześniej jej nie dojrzałem bo napewno bym sie nią zasugerował i dodatkowo upewnił...

teraz czekam na Djokovicia

Do góry
#1055633 - 18/03/2007 08:28 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: madmax1897]
drk1908 Offline
stranger

Meldunek: 18/03/2007
Nadal - Djokovic

Nadal gra bardzo dobrze w tym turnieju i jest już bardziej doświadczonym zawodnikiem niż Novak. Myślę, że tutaj nerwy bedzie miał ale Hiszpan, gdyż łatwo Djokovic się załamuje. W ogóle hiszpańska maszynka się rozkręciła i myślę, że w dzisiejszym meczu jest w stanie osiągnąć sukces.

Do góry
#1056241 - 18/03/2007 13:55 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: drk1908]
wasp Offline
Pooh-Bah

Witam.

Ja odnosnie meczu Nadal - Djokovic nie jestem tak pewny zwyciestwa Nadala, wydaje mi sie ze "pewniejszym" typem moze okazac sie gra na gemy, gdyz przegrany mysle ze ugra seta, tak wiec:

Nadal - Djokovic ilosc gemow 38,5 powyzej @ 1,9 Unibet

Mam nadzieje ze mecz bedzie bardzo zaciety i wyrownany - toz to final! \:\) (wiec 3-0 jakos mi nie pasuje) , ale to czas pokaze.Pozdrawiam

Do góry
#1056282 - 18/03/2007 14:05 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: wasp]
wasp Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: wasp
Witam.

Nadal - Djokovic ilosc gemow 37,5 powyzej @ 1,95 Unibet

PS. Przepraszam kurs i linia gemow minimalnie ulegla zmianie , wiec poprawilem.

Do góry
#1056300 - 18/03/2007 14:07 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: wasp]
Randall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/02/2004
Ach te buki.Finał jest grany best of three, czyli najprawdopodobniej będzie zwrot.

Do góry
#1056696 - 18/03/2007 15:35 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: wasp]
studzien Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/07/2004
Nadal - Djokovic ilosc gemow 37,5 powyzej @ 1,95 unibet

Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić 76 67 75

Do góry
#1056704 - 18/03/2007 15:39 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: studzien]
wasp Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: studzien
Nadal - Djokovic ilosc gemow 37,5 powyzej @ 1,95 unibet

Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić 76 67 75

Wiem i przepraszam za blad , gdyz zasugerowalem sie bukami, a oni w ofertach mieli ze graja do 3-ch wygranych , a faktycznie final grany jest do 2-ch wygranych setow np. betako ma 40,5 i tam smialo mozna bylo zagrac under , ale jak pisze kolega zapewne zrobia zwroty.

Do góry
#1056818 - 18/03/2007 16:39 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: studzien]
_Ja$on_ Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 20/07/2005
Panowie, co wy na to?? ;\)

Ile setów będzie granych? (5 setów)
3 sety 2,20
4 lub więcej setów 1,45

Dajemy na 3 sety, wkońcu to chyba 10\10 ;\) Chyba ze finał rozgrywany jest do 3 wygranych setów, jak to jest panowie z tym finałem? \:D

Do góry
#1056834 - 18/03/2007 16:48 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: wasp]
menhor Offline
addict

Meldunek: 27/01/2007
Nadal - Djokovic
Typ: Djokovic 2.92
stawka 5/10
Konsekwentnie stawiam od poczatku turnieju na Djokovica i nie dziwi mnie fakt ze znalazl sie w finale. W tym roku gra naprawde rewelacyjnie. Przegrywal tylko z Federerem i Youzhnym i to po 3 setowych pojedynkach. Turniej rozgrywany na hardzie co dodatkowo przemawia za Djoko. H2h na korzysc Nadala w zeszlym roku na kortach Rolanda Garrosa (na clayu gdzie Nadal jest naprawde dobry). Od tamtego czasu Djokovic zrobil niesamowite postepy. Wygrana Nadala za slabym Roddickiem gdzie rzekomo Nadal blysnal forma w ogole mnie nie przekonuje (sam stawialem na Nadala bo Roddick oprocz serwowania to grac nie potrafi). Djokovic powinien sobie poradzic, statystyki serwisowe troche na korzysc Nadala, ale w odbiorze pilek juz jest na korzysc Djoko. Jednym slowem Djoko pod nieobecnosc Federera i Youzhnego powinien wygrac ten turniej.

Do góry
#1056870 - 18/03/2007 17:12 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: menhor]
oli Offline
sottocapo

Meldunek: 02/11/2001
a widziałeś w turnieju Nadala ?

Do góry
#1056913 - 18/03/2007 17:25 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: oli]
ryzy9 Offline
old hand

Final jest do 3 wygranych setow

Do góry
#1056914 - 18/03/2007 17:26 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: oli]
venom Offline
old hand

nie wiem skąd bierzecie to info że ten turniej będzie rozgrywany jako "best of three"..

"Eleven tournaments with best-of-5-set finals this past season will move to best-of-3 in 2007: Barcelona, Basel, Gstaad, Kitzbuhel, Stuttgart, Vienna and the ATP Masters Series events in Hamburg, Madrid, Monte-Carlo, Paris, and Rome. ATP Tennis Masters Series tournaments Pacific Life Open and Sony Ericsson Open will maintain their five-set finals for 2007."
/ za atptennis.com

to tyle kwestią informacji.. a w skrócie - turniej Pacific Life Open będzie rozgrywany w formule "best of five".

pozdrawiam.. venom

Do góry
#1056922 - 18/03/2007 17:29 Re: Indian Wells 9.03 - 18.03 [Re: ryzy9]
rafal08 Offline
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Czy to jest Quasi chat

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  rafal08