Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#1064448 - 21/03/2007 14:40 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: kibuc]
adingh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/07/2004
Originally Posted By: kibuc
Jeśli chodzi o mecz Karlovic - Lopez, to tu stawiałym dokładnie odwrotnie \:\) Nie mam zaufania do graczy, którzy opierają się wyłącznie na serwisie, bo jest to broń zawodna. Możliwe, że Lopez nie przełamie przeciwnika, ale tak samo nie widzę, jak drewniany Karlovic miałby wygrywać wymiany przy serwisie Hiszpana. A tie-break to zawsza loteria... kurs powyżej 2.5 na taką loterię zawsze kusi \:\)
W sumie troche racji masz, tb to loteria, ale Karlovic wczoraj w 3 secie przełamał Dancevica, a sam nie dał się przełamać. Niedawno grał przeciwko Garcia-Lopezowi i też widocznie przynajmniej raz go przełamał bo wygrał 6:3 7:6. Ja już postawiłem na Karlovica i mam nadzieję, że dziś serw mu będzie wchodził.

Do góry
Bonus: Unibet
#1064623 - 21/03/2007 15:18 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: KUERTEN.]
KUERTEN. Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2004
pisalem o Karlovicu juz na samym poczatku przed meczem ze Zverevem, ale wykasowali chyba za brak analizy ?

Do góry
#1064636 - 21/03/2007 15:20 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: KUERTEN.]
KUERTEN. Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: KUERTEN.JG
Originally Posted By: drk1908
Karlovic I.-Dancevic F. Typ: 2 (2.20)

Karlovic to co wcześniej mówiłem. Tylko serwis go ratuje a reszta to lepiej w kosza powinien zagrać. Nie rozumiem nawet jak tak sztywny zawodnik mógł ograć Blake \:D No ale cóż teraz przegra z Dancevicem który może kto wie jak nie gra ale jest w stanie pokonać Chorwacką wieżę.

no coz w koncu kiedys musi przegrac \:\)

Dobra uwaga Następnym razem poprosze przed meczem

pisalem o Karlovicu juz na samym poczatku przed meczem ze Zverevem, ale wykasowali chyba za brak analizy ?

Do góry
#1064642 - 21/03/2007 15:21 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: kibuc]
hbr Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/05/2005
Originally Posted By: kibuc
Mnie zaś dziwi bardzo wysoki (2.75 bf) kurs na Srichaphana w pojedynku z Horną. Na hardzie tych zawodników dzieli różnica klas i jedynym rozsądnym wytłumaczeniem tych kursów może być ostatnia kontuzja Taja - tyle, że Paradorn jest już na chodzie od niemal miesiąca i z pewnością jego forma jest dużo wyższa niż kilkanaście dni temu, gdy przegrał swój pierwszy mecz po powrocie z Tipsarevicem. Myślę, że głodny gry Taj zajdzie daleko w tym turnieju, więc tym bardziej nie widzę możliwości, by potknął się już na pierwszej przeszkodzie.
Srichaphan @2.75 betfair.

Malo tego ja gralem 2-0 dla Paradorna po 5,60 w Expie. Mysle ze przesadzaja. Taj jest lepszym tenisista, szczegolnie na hardzie. Jedyne co mnie niepokoi to wlasnie ta kontuzja. Ale mysle ze w Miami Taj pokaze sie z dobrej strony. Mysle ze warto zaryzykowac.

Do góry
#1064670 - 21/03/2007 15:27 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: hbr]
KUERTEN. Offline
Carpal Tunnel

Co do Horny to wlasnie ostatnio troche pogrywal i to z niezlym skutkiem zas co do Kuertena to jak moze niech gra zawsze pare $$$ wpadnie, a mnie wlasnie on ostatnio powiozl bo dobrze sobie radzil... w debla w parze z Delgado. Tez mysle ze SLUITER to dzis setka no i ladny kurs 1.5

Do góry
#1066716 - 21/03/2007 21:40 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: KUERTEN.]
19_OuLu_88 Offline
old hand

Meldunek: 11/01/2007
Hidalgo-Gaudio 2 @1.85

Ramirez skacze z ziemi an hard z hardu na ziemi i to raczej nie wróży za dobrze takie niezdecydowanie.Myśle że mógłby coś pokazać ale raczej an ziemi jak na czcigodnego hiszpana przystało .Gaston wg większości typerów wygasł.Lecz ja wierze w niego że właśnie powstanie Przecież osiągał wspaniałe rezultaty na hardzie i na ziemi Jeśli ten "cienki" Mello nas tak zaskakuje to czemu Gaudio który wg mnie jest bardziej solidnym grajkiem nie miałby coś powojować Gaston wygra jutro mecz!!A po takim kursie warto spróbować

Do góry
#1067421 - 22/03/2007 14:52 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: 19_OuLu_88]
djviejo Offline
veteran

Meldunek: 16/05/2006
nie chciałem zakładać nowego tematu ale info jest dobre...

nareszcie .

http://sport.onet.pl/0,1248732,1506730,wiadomosc.html

Do góry
#1067494 - 22/03/2007 16:55 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: djviejo]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
R. Ramirez Hidalgo vs G. Gaudio @1.685 Pinnacle

Dziś mamy podobną sytuacje jak w dniu wczorajszym, po jednej stronie gracz, który nie osiągnął w swojej karierze nic wielkiego, po drugiej zwycięzca Roland Garrosa z roku 2004. Gaston jednak w tym roku zawodzi, można powiedzieć, że od ostatniego RG nie pokonał żadnego znaczącego zawodnika, a przegrywał z prawdziwymi kelnerami. Argentyńczyk powoli wydaje mi się znudzony grą w tenisa, zresztą jak sam mówi: “I´m fine, in my private life everything is great but not in tennis, I think there are much more important things in life than a tennis match". Czy będzie miał jeszcze chęci do pracy nad swoim tenisem? Wierze, że tak i osiagnie dobre wyniki na RG, jednak na dzień dzisiejszy w Miami nie ma on co szukać. Hiszpan będzie miał dziś dodatkową przewage - ograł Gastona już w tym roku, ośmieszając Argentyńczyka na jego terenie wynikiem 6:1 6:1. Dziś spotkanie będzie mam nadzieje bardziej zacięte, jednak faworyt jest tylko jeden.

R. Ginepri vs V. Spadea @1.637 Pinnacle

Dziś na korcie w Miami dojdzie do wojny wewnętrzno amerykańskiej. Po jednej stronie młody Ginepri, który początku sezonu do udanych zaliczyć z pewnością nie może, po drugiej stary lis Vince, który zaczął jak na niego przyzwoicie. Umiejętności obu Panów każą mi grać młodszego zzawodników, już w IW Ginepri pokazał się zdobrej strony, mimo że odpadł już w drugiej rundzie. Miał z Djokovicem breaki, nie wykorzystał przewagi i przegrał z przyszłym finalistą. Robby powinien wracać powoli do formy i ograć starszego kolege.

Tenis: 1W - 0L [+7]

Do góry
#1067538 - 22/03/2007 17:22 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: Kameleon]
Cukier Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/03/2007
Witam \:\)

Querrey S.-Andreev I. (1) 1.80 Milenium

Kolejne Amerykańskie zdolne dziecko, które na turniejach domowych czuje sie jak ryba wodzie, Jeżeli ma on byc nastepcą Roddicka, to myśle ze jest na najlepszej drodze, koleś ma warunki, mocny serwis, budowa kompletnego tenisisty, gra z meczu na mecz coraz lepiej, jeżeli spojrzec na fakt iż Rosjanin ostatni mecz grał miesiąc temu przegrywając z Nadalem, możemy miec pewne obawy, ale ja naprawde nie widze tutaj zagrożenia ze strony Andreeva, który nie jest w najlepszej dyspozycji, a Sam bedzie miał tutaj cos do udowodnienia i jestem niemal przekonany iz wygra to spotkanie

Becker B.-Kim K. (1) 1.42 Milenium

Beckera znamy chociażby z Australian Open, kto mógł widział jak gra i jakim typem zawodnika jest. Mnie akurat jego osoba przypadła do gustu i musze powiedziec, że nie jest to zawodnik z "pierwszej łapanki" jest w jego grze duzo elementów z którymi Kim sobie po prostu nie bedzie umial poradzić, mowa tutaj o zmianie tempa gry, plus mocny wygrywający serwis, którym pokazał jak sie wygrywa mecze \:\)

Do góry
#1067566 - 22/03/2007 17:35 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: Cukier]
Cukier Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/03/2007
..Bardzo dobrze równiez wygląda:

Mayer F.-Kunitsyn I. (1) 1.32 Milenium

Panowie grali od stycznia ze sobą 2 razy i zawsze w 2 szybkich setach wygrywał Niemiec, czyli umie grać z Ruskiem, wiec mysle że dzisiejszy mecz ze względu chociażby na range również bedzie po mysli Mayera, który nie powinien mieć większych problemów z wygraniem pojedynku

Do góry
#1067876 - 22/03/2007 20:33 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: Cukier]
march88 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 14/04/2006
underdogi szaleją:

Mayer v Kunitsyn 2 3,7

Kuznetsov v Starace 1 2,05

Grosjean v Verkerk 2 6,0

Santoro v Rochus, C 2 4,33

Tipsarevic v Seppi 1 2,0

Od początku. Kunitsyn niezły grajek, Mayera znam tylko z ubiegłorocznego występu w Polsce i wydaje mi się chimerycznym zawodnikiem. Przy dobrej grze, Rusek ma szanse go pokonać.
Kuznietsov, nadzieja Amerykańców gra z Starace, który nie jest wielkim wirtuozem. Moim zdaniem faworytem w tym meczu powinien być Amerykanin. Buki uważają inaczej i ja z tego nie omieszkam skorzystać.
Co do Verkerka to licze troszke na odrobine szczescia bo go kompletnie nie znam. Groszek to mój uluniony zawodnik do grania przeciwko niemu. Moze i teraz da zarobić :mrgreen:
Rochus podobnie jak jego bardziej znany brat gra niezly tenis. Niestety przeszkodą są warunki fizyczne. Santoro wiadomo, Spryt, inteligencja niezły wolej. Licze na miłą niespodzianke.
Tipsarevic miło mnie zaskoczył w IW pokonując Paradorna oraz Hewita i przegrywając z jednym z moich ulubionych tenisistów Ferrerem. Serra też miewał niezłe występy, ale ostatnie występy wskazują na Serba. Widze ze Bwin już ustawił go w roli faworyta tego sptkania. W Sportingbecie 2,0 do zagrania.

Do góry
#1067950 - 22/03/2007 21:12 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: march88]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: march88

Co do Verkerka to licze troszke na odrobine szczescia bo go kompletnie nie znam. Groszek to mój uluniony zawodnik do grania przeciwko niemu.

Finalista RG z roku 2003 \:\) W 2005 roku wcale nie pojawił się na korcie, a od 2006 co chwile nekają go jakieś kontuzje i gra głównie dzięki dzikim kartom.

Do góry
#1070894 - 23/03/2007 15:41 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: Kameleon]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

P-H. Mathieu vs J. Melzer @1.625 Pinnacle

Największy pechowiec AO zagra z finalistą turnieju w Las Vegas. Dziwi troche fakt, że taki gracz jak Austriak doszedł w turnieju takiej rangi tak wysoko, jednak patrząc na przeciwników, których pokonał po drodze nie ma się czemu dziwić. Francuz jak burza przeszedł po Krzysiu vliegenie w pierwszej rundzie nie pozostawiając mu nadzieji na choćby trzy gemy. H2H jest niekorzystny w tym wypadku, ale jedno ze spotkań grali w roku 2002, a drugie PHM przegrał poprzez krecz.

Tenis: 1W-1L [-3]

Do góry
#1071264 - 23/03/2007 20:10 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: Kameleon]
Trewor Offline
veteran

Meldunek: 23/12/2001
Z dnia na dzień, z turnieju na turniej, z miesiąca na miesiąc temat ATP zaczyna umierać śmiercią naturalną. Ci co pisali tu jakieś analizy albo się wynieśli z mecz.pl albo się obrazili na jakieś, jak to ich nazywają: dzieci neostrady czy jakoś tak. Czasami nie rozumiem, dlaczego w ogóle przejmujecie się wpisami w stylu 'przez Ciebie przegrałem kasę', 'ale z Ciebie guru tenisa' (ostatnio chyba gdzieś się pojawiło takie coś, czy to może o piłkę chodziło... miejsza z tym) itp. Ja tam zawsze lubię poczytać jakąś analizę, nawet jeśli jest bardzo oczywista albo mniej. Czasami pozwala to spojrzeć na typ trochę z innej. A jeżeli ktoś pisze głupoty (może np. takie jak ja poniżej), to po to dali na rozum, żeby odrzucić plewy od ziarna (wyrazy z górnej półki, aż sam sobie się dziwię \:p ). Teraz większość przeniosłą się na quasi czat i tam analizują co i jak. Lepiej by było jakby to zebrać do kupy i napisać w temacie ATP, ale to takie moje rozważania na które nie zwracajcie jak nie chcecie uwagi.
A teraz w końcu to co chciałem tu napisać:

Dubel by Tipsport

Mahut - Volandri

Volandri i hard to dwa antagonizmy (nawet specjalnie wstałem, żeby zerknąć do słownika). Jak wiemy Filippo jest Włochem i jak na Włocha przystało jakieś wyniki osiąga wyłącznie na clay'u. Na hardzie to mu nigdy nie szło i już pewnie nigdy nie pójdzie. W ostatnich 4 latach wygrał na tej nawierzchni zaledwie 8 razy przy 29 porażkach. W tym roku bilans oszałamiający 0-4. Mahut też wielkim hardowcem nie jest, ale bilans 47-37 mimo że wywalczony głównie w challengerach świadczy o tym, że nie unika tej nawierzchni. Do tego ostatnie wyniki typu pokonanie Monaco (niby nic wielkiego, ale Volandri nawet tego by nie zrobił) czy Safina (nie ważne czy w formie czy nie, Safin to jednak Safin) przekonuja mnie do Francuza.

Typ: 1

Santoro F. - Rochus Ch.

Stary, bo już 35-letni Francuz kontra... stary, bo już 29-letni Belg ;\) . Fabrice to taki magik tenisa, bardzo dobry technicznie zawodnik. O Belgu nic nie napiszę, gdyż jeszcze nie miałem okazji go oglądać. Santoro na hardzie grywa całkiem nieźle jak na swoją ilość wiosen, które już przeżył. Ostatnimi czasy wygrywał z takimi jak Canas, Verdasco, Robredo czy Simon, a przegrywał nie z byle kim, bo chociażby z Malisse, Davydenko, Youzhny czy z Soderlingiem. Belg natomiast w tym roku odpadał z turniejów po meczach z Groszkiem, Murray'em, Ferrer'em, mega zawodnikiem Caklem czy Querrey. Jedyny zawodnik, którego Rochus zdołał w tym roku pokonac to Alberto Martin, ale jak wiemy ten wczoraj odpadł, a więc dzisiaj kolej na Rochusa ;\) .
*uzasadnienie prosto z domu Wielkiego Brata \:D

Typ: 1

Ot takie moje spojrzenie na dzisiejszy tenis.

Do góry
#1074732 - 24/03/2007 16:25 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: Trewor]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

G. Gaudio vs R. Stepanek @1.463 Pinnacle

Tu chyba nie ma co dużo pisać, wczoraj był mecz dwóch tenisowych panienek ( RRH - Gaudio ). Dziś rywalem Gastona będzie Stepanek, który mnie w tym roku strasznie rozczarowuje. Jednak mając dziś takiego przeciwnika i dobry serwis, którego wczoraj brakowało Hiszpanowi zobaczymy dwa bardzo szybkie sety na korzyść Czecha.

C. Moya vs F. Santoro @1.483 Pinnacle

Carlos przezywa drugą młodość? ;\) W tym roku już dwa finały, jeden wygrany. Santoto natomiast niczym nie zachwyca, jeszcze wczorajsze spotkanie z mniej utalentowanym z braci Rochusów - kolejny argument za Hiszpanem. Vamos Carlos !

P. Starace vs N. Almagro @1.513 Pinnacle

Dwóch ziemniaków na korcie w Miami i mimo lepszego bilansu Włocha gram na Hiszpana. Napewno ma wielki talent i jest od Starace już teraz graczem lepszym. Patrząc na statystyki na tej nawierzchni i H2H powinno się grać Włocha, jednak dziś próbuje na kolejnego Hiszpana ! Vamos ! \:\)

Tenis: 2W-2L [-6.75]

Do góry
#1074762 - 24/03/2007 16:57 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: Kameleon]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Meldunek: 22/08/2006
Dzisiaj najbardziej jak na razie zastanawia mnie mecz
Verdasco-Mayer.Kursy na Niemca dochodzą nawet do 1.95!(Tipsport)
Szczerze powiedziawszy to nie rozumiem dlaczego,ale stan ten bardzo mnie cieszy.H2H na korzyść Mayera 2:0.W pierwszej rundzie
Mayer przeleciał Kunitsyna aż miło.Dobre statystyki pomeczowe,pewność pierwszego serwisu-to przemawia na korzyść Niemca.Verdasco w formie raczej nie jest,wygrywa jak na razie tylko z drugą pięćdziesiątką rankingu.

Do góry
#1078921 - 25/03/2007 19:50 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: haku]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Serra - Lopez 2 1,90 Gamebookers
Bukmacherzy faworyzują Serrę - i dobrze. Widać, że wygrana z Blake'm działa na wyobraźnię bardzo pozytywnie w budowaniu obrazu 26-letniego Francuza. Tylko, że ten Francuz nie wygrał w tym sezonie z nikim, którego pokonanie coś by dla mnie znaczyło - tak naprawdę najmocniejsze nazwiska to Bjorkman, Guccione i Blake. Tylko co znaczy ten ostatni, skoro przegrywa ostatnio z takimi "tuzami", jak Karlovic, Korolev, czy Benneteau? Dla Serry jest to najlepszy występ w tym sezonie - wcześniej odpadał najpóźniej w drugiej rundzie. Z drugiej strony: patrząc na Lopeza nie można o nim powiedzieć dużo więcej dobrych rzeczy. Ma przebłyski, ale potrafi też oddać mecz w sposób bynajmniej frajerski. Jednakże jedna rzecz mnie buduje: począwszy od Las Vegas widać u niego znaczny progres formy. Przegrał dwa mecze: z Hewittem, który później turniej wygrał, oraz z Roddickiem, który w Indian Wells odpadł dopiero w półfinale z późniejszym zwycięzcą - Nadalem. Jakoś nie widzi mi się dziś zwycięstwo Francuza, dlatego stawiam, że Lopez podtrzyma swoją dobrą passę i zobaczymy go jeszcze w przyszłym tygodniu na korcie.

Do góry
#1082089 - 26/03/2007 15:36 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: Radek_89]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Meldunek: 22/08/2006
Wczoraj udało się ustrzelić Mayera, dzis znów chyba najciekawszy pod względem kursów mecz:
R.Gasquet-G.Canas1.95(znowu Tipsport):)
Dlaczego?Canas to gracz o wiele bardziej solidny, pewny, bardzo mocny fizycznie, po prostu bardziej wytrzymały.Gasquet to typowy shooter-będzie pewnie walił szybkie piłki w końcówki kortu.Jednak jest to chyba jego jedyna broń, która go często zawodzi, a wtedy gość psychicznie leci.Po przegraniu 2 seta z groszkiem, który gra jak na razie kompletną ściemę, 0:6, tylko utwierdziłem się w przekonaniu że Canas wygra.A potem znowu Roger... \:D

Do góry
#1086459 - 28/03/2007 01:23 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: haku]
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002
Witam..

Federer vs Canas under 21.5 gemów @ 2.03

Wszyscy wiemy że w Indian Wells, właśnie Canas pokonał wielkiego Federera, ale wtedy dla mnie tamten mecz nie pokazał wszystkiego... W II secie Roger miał kontuzję [jakieś odciski czy cuś] i przeszkadzało mu to bardzo w grze...
Jak wszyscy wiemy, później Gulliermo pożegnał się już w II r. przegrywając z Hiszpanem Moyą.

Dziś myślę sobie że czas na srogi rewanż ze strony Szwajcara i będzie on chciał pokazać wszystkim że 2 tyg. temu, był to po prostu słabszy występ, spowodwany troszkę zmęczniem + tymi odciskami...

Jak dla mnie ten underek bardzo dobra opcja na to spotkanie \:\)

Pozdrawiam

Do góry
#1086535 - 28/03/2007 01:37 Re: ATP Masters Series Miami 22.03 - 01.04 [Re: Misiek]
skrzypo555 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/10/2006
Jesli Federer zagra tak jak wczoraj z Almagro to underek ma szanse wejsc, bo Federer przegra 0-2 ...

Nie widzialem Federera w poczatkowej fazie turnieju ktory krzyczy, ktory sie denerwuje, ktory psuje proste pilki, ktory wali po autach, ktory przegrywa swoje podanie do 0. Zazwyczaj Federer meczy sie na poczatku turnieju, ale gra na luzie. Wczoraj chcial wygrac szybko i latwo lecz nie mogl tego osiagnac ...

Moze mial slabszy dzien, a moze spadek formy ? \:\)

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  rafal08