#1099560 - 01/04/2007 14:18
Film, TV, seriale [6]
|
pokakulka
Meldunek: 14/10/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1102207 - 02/04/2007 08:08
Re: Film, TV, seriale [6]
[Re: GBocian]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
DAS LIEBER DER ANDEREN Życie na podsłuchu (2006)
Reżyseria: Florian Henckel von Donnersmarck Obsada: Ulrich Muhe, Sebastian Koch, Martina Gedeck Muzyka: Stephane Moucha, Gabriel Yared Produkcja: Niemcy Gatunek: Dramat
Berlin Wschodni, listopad 1984. Pięć lat przed upadkiem wschodnioniemiecki rząd rządzi krajem za pomocą bezwzględnego systemu kontroli i represji. Całkowicie oddany partii kapitan Gerd Wiesler ma nadzieję na szybką karierę. Otrzymał zadanie zbierania dowodów przeciwko dramatopisarzowi Georgowi Dreymanowi i jego dziewczynie, sławnej aktorce teatralnej Christie-Marii Sieland. Jednak kontakt z tymi ludźmi sprawi, że Wiesler uświadomi sobie nijakość własnej egzystencji i otworzy się na kompletnie nowy świat, nowy sposób życia, któremu trudno będzie mu się oprzeć. Trzymający w napięciu thriller i wzruszająca historia miłosna w wykonaniu najlepszych i najbardziej znanych niemieckich aktorów. Uznany w Niemczech za najlepszy film roku. (filmweb)
Film opowiada o wszechwładnej w Niemieckiej Republice Demokratycznej służbie bezpieczeństwa, czyli Stasi. Kontroluje ona wszystkich i wszystko, a największym dramatem jest fakt, że cała historia nie wydarzyła by się gdyby pewnemu ministrowi nie spodobała się pewna kobieta. By ją mieć, gotów jest on uruchomić całą machinę inwigilacji. Gotów jest upodlić i szantażować tę kobietę, zaś bliskich jej ludzi zniszczyć jednym skinieniem palcem.
Na szczęście - wbrew aktualnie obowiązującym i modnym w Polsce poglądom - nie wszyscy w tamtym systemie byli źli. Niektórzy mieli też sumienie i ono nie pozwalało ślepo wykonywać rozkazów zwierzchników i patrzeć jak niszczy się czyjeś życie.
Film znakomicie też pokazuje rolę zwykłych ludzi - najczęściej obojętnych wobec systemu, za to ulegających mu i uczestniczących w grze pozorów - mającej sprawić, że będzie się miało spokój.
W przeciwieństwie do amerykańskich produkcji (nie zdziwię się, jak jankesi wkrótce nakręcą swoją wersję tego filmu) nie ma tu nakręcania akcji, pościgów, dynamizmu i efektowności.
Jest to bardzo realistycznie przedstawiona opowieść pokazująca metody działania Stasi. Smutna jak całe NRD i melancholijna. Po obejrzeniu filmu, można tylko zadać sobie pytanie: Dlaczego u licha w Polsce nie kręci się takich filmów? Teraz w IVRP co prawda było by o to bardzo trudno, a wypuszczenie takiego filmu skończyło by się prawdopodobnie obyczajowym skandalem, ale przecież komunizm upadł już 18 lat temu.
Reasumując - dawno nie dałem filmowi 9-tki i wreszcie z czystym sumieniem mogę to zrobić. Znakomity film. Polecam.
9/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1106097 - 04/04/2007 01:08
[Re: Piecia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2004
|
A no ja oglądam  Bardzo dobry serial jak dla mnie.Ciekawa fabuła.Dobra gra aktorów.Fajnie się to ogląda chociaż nie uraczysz tam wybuchów i akcji takiej jak w Prison Break  Jest to coś w stylu produkcji HBO.
|
Do góry
|
|
|
|
#1107179 - 04/04/2007 06:26
[Re: Randall]
|
addict
Meldunek: 03/09/2005
|
A no ja oglądam  Bardzo dobry serial jak dla mnie.Ciekawa fabuła.Dobra gra aktorów.Fajnie się to ogląda chociaż nie uraczysz tam wybuchów i akcji takiej jak w Prison Break  Jest to coś w stylu produkcji HBO. Wlasnie dlatego to sciagam A co do HBO to Rzym byl niesamowity  Pieknie zrealizowany serial historyczny, bez wielkich bitew, ale za to wspaniale oddajacy tamta epoke  Podobnie jak z Kompanai Braci  I pomyslec, ze to TVP robie takie cos jak M jak milosc, a HBO takie cuda... Przepasc :| A ogladal ktos moze Dekstera? Przy tym Priosna wysiada. Serial zamotany na maksa. Jak to mowila moj znajomi: rozkmina na maksa. Poleacam 10/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1107844 - 04/04/2007 20:15
[Re: Bzyku]
|
Impossible is nothing
Meldunek: 02/10/2005
|
Borat jest tak głupi, że aż wcale nie śmieszny Każdy ma inny gust  Mnie się tak sobie podobał,ale nie był fatalny  Pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#1107934 - 04/04/2007 21:12
[Re: mateusz2201]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/08/2005
|
Hehe faktycznie Dziabor miałeś rację. Obejrzałem film i naprawde głupi, że szok. Ale sytuacje z których można było się pośmiać było kilka. Dobry motyw z pokojem w windzie. Ale te sceny co bili się na golasa mocno przesadzone 
|
Do góry
|
|
|
|
#1112010 - 06/04/2007 02:59
[Re: rybek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/11/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1112371 - 06/04/2007 03:36
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/09/2005
|
Polskiej nie ma. Rybek chciał napisy... Nie sprecyzowal
|
Do góry
|
|
|
|
#1113759 - 06/04/2007 19:09
[Re: pescar]
|
journeyman
Meldunek: 25/03/2005
|
Można gdzieś w sieci znaleźć napisy do Gola 2? Szukam i są tylko do jedynki :/ Jak by ktoś miał to byłbym wdzięczny. I może wie ktoś kiedy wchodzi ten film do Polskich kin? chodzi ci o ten film? Goal!2 jesli tak to milego ogladania
|
Do góry
|
|
|
|
#1113769 - 06/04/2007 19:13
[Re: wiraszka]
|
Carpal Tunnel
|
Można gdzieś w sieci znaleźć napisy do Gola 2? Szukam i są tylko do jedynki :/ Jak by ktoś miał to byłbym wdzięczny. I może wie ktoś kiedy wchodzi ten film do Polskich kin? chodzi ci o ten film? Goal!2 jesli tak to milego ogladania Przeciez to sa do jedynki :/
|
Do góry
|
|
|
|
#1116168 - 07/04/2007 05:13
[Re: luk4sz_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
[b]Even money[/i] Bohaterami tego trzymającego w napięciu filmu są hazardziści, bukmacherzy, gliniarze i młody obiecujący koszykarz, którego brat nie może sobie poradzić z kłopotami finansowymi. Ich drogi życiowe krzyżują się na mistrzowskim meczu koszykówki, a stawka o którą toczy się gra jest bardzo wysoka.
Czy młody koszykarz poświęci zwycięstwo swojej drużyny, aby uwolnić swojego starszego brata od szantażującego go niebezpiecznego bukmachera? Czy bukmacher sprzeciwi się mafii, aby zdobyć serce wahającej się dziewczyny? Czy gospodyni domowa, ukrywająca swoje uzależnienie od hazardu, po otrzymaniu informacji, że mecz koszykówki jest ustawiony, postawi na niego wszystkie oszczędności swojej rodziny?
"Jump Shot" to film trzymający widzów cały czas w napięciu, pełen niespodzianek i zaskakujących zwrotów akcji, zachęcających do zabawy w przewidywanie dalszych losów jego bohaterów...Bardzo dobry... pytanie brzmi, co Ty jesteś gotów położyć na szali?Wszystkim hazardzistom polecam 
|
Do góry
|
|
|
|
#1116185 - 07/04/2007 05:22
[Re: luk4sz_]
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
znacie jakis dobry program ktory by potrafil odtworzyc uszkodzony film? subplayer bestplayer vplayer nie daly rady - caly czas wyskakuje blad ze plik jest uszkodzony AllPlayer ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1116225 - 07/04/2007 05:36
[Re: Stoin]
|
Carpal Tunnel
|
znacie jakis dobry program ktory by potrafil odtworzyc uszkodzony film? subplayer bestplayer vplayer nie daly rady - caly czas wyskakuje blad ze plik jest uszkodzony AllPlayer ? Troche smieszne, jak uszkodzony to uszkodzony 
|
Do góry
|
|
|
|
#1116821 - 07/04/2007 17:12
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
Ktoś wspominał o serialu "Dexter". Naprawdę świetny. Świetne zdjęcia, fajny klimat kubańskiego Miami, naprawdę warto się zainteresować tym serialem.
Ponadto mogę polecić z nowszych seriali dwa: "Raines" schemat klasyczny, detektyw rozwiązujący różne sprawy, realizacja dość ciekawa, mianowice nasz detektyw (zresztą J Goldblum, z Muchy) miewa halucynacje z ofiarami zabójstw, ktrórym się zajmuje. Warto obejrzeć, na razie 4 odcinki.
"the Tudors" ten serial dla ludzi któym podobał się Rome, inne czasy (Anglia Tudorów), inne klimaty ale realizacja na naprawdę niezłym poziomie. Obejrzałem na razie tylko pierwszy odcinek (w sieci sa już dwa natępne). Na pewno warto się zainteresować.
|
Do góry
|
|
|
|
#1116876 - 07/04/2007 17:42
[Re: Stoin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/07/2003
|
znacie jakis dobry program ktory by potrafil odtworzyc uszkodzony film? subplayer bestplayer vplayer nie daly rady - caly czas wyskakuje blad ze plik jest uszkodzony AllPlayer ? Sprobuj GOM Player, powinno pojsc 
|
Do góry
|
|
|
|
#1117039 - 07/04/2007 19:09
|
Carpal Tunnel
|
The Black Donnelly's niestety zdjęte  NBC wyemituje do 9 odcinka. Zamiast tego wstawiają jak to w ameryce następny reality show  Szkoda, że ten serial leci właśnie na nbc.Powinno go wyemitować albo showtime, albo hbo.Z tego co słyszałem Black Donnellys ma być przesunięte na inny dzień, albo resztę odcinków dadzą na swojej stronie.Głupi amerykanie...Niech oglądają idola 
|
Do góry
|
|
|
|
#1118590 - 08/04/2007 00:49
[Re: Coronach]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
Ponadto mogę polecić z nowszych seriali dwa: "Raines" schemat klasyczny, detektyw rozwiązujący różne sprawy, realizacja dość ciekawa, mianowice nasz detektyw (zresztą J Goldblum, z Muchy) miewa halucynacje z ofiarami zabójstw, ktrórym się zajmuje. Warto obejrzeć, na razie 4 odcinki.
Również zainteresowałem się tym serialem ale na torrentach posucha, ledwie po kilka źródeł. Mógłbyś napisać skąd dokładnie ściągasz ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1118605 - 08/04/2007 00:53
[Re: Szewa]
|
Carpal Tunnel
|
Również zainteresowałem się tym serialem ale na torrentach posucha, ledwie po kilka źródeł. Mógłbyś napisać skąd dokładnie ściągasz ?
Seriale najlepiej ściągać z Torrentleech.org. Stronka z ratio. Jeżeli nie ma rejestracji to mam kilka zaproszeń, odezwij sie na prive'a.
|
Do góry
|
|
|
|
#1120543 - 08/04/2007 22:57
[Re: Coronach]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/08/2005
|
polecam stronę http://peb.pl/seriale/ , masa seriali do ściągnięcia
|
Do góry
|
|
|
|
#1131024 - 12/04/2007 08:55
[Re: Logan]
|
Blade Runner
|
Frank Miller's 300 (2006)
Reżyseria: Zack Snyder Obsada: Gerard Butler, Lena Headey, Rodrigo Santoro Muzyka: Tyler Bates Gatunek: Dramat / Wojenny Produkcja: USA
Film 300, oparty na epickiej powieści graficznej Franka Millera, jest okrutną relacją bitwy pod Termopilami, w której król Leonidas (Gerard Butler) i tytułowych 300tu spartan walczą do ostatniej kropli krwi z Kserksesem (Rodrigo Santoro) i jego ogromną armią perską. Mimo, iż sytuacją spartan była beznadziejna, ich męstwo i poświęcenie zmotywowało całą Grecję do zjednoczenia sił przeciw perskiemu imperium i tym samym utorowało drogę ku demokracji.
No cóż obejrzałem i ja to, czym tak wielu się podnieca. I na początek chcę wspomnieć, że jest to film przełomowy. A to z tego względu, że wreszcie (niestety) doczekaliśmy czasów, w których niemal cały film został zrobiony komputerowo przy niewielkiej pomocy aktorów (1300 na 1500 scen). Czy jest to zapowiedź nowej ery w historii kinematografii, w której to umiejętności aktorów i reżyserów odejdą do lamusa, a nad wszystkim zapanują specjaliści od grafiki komputerowej? Mam nadzieję, że nie.
Ale docenić trzeba mistrzowską realizację tychże - jeszcze nie widziałem nigdy tak świetnie zrobionej komputerowo grafiki - wszystko dokładniutkie , najdrobniejsze szczegóły dopracowane... Co tu dużo gadać - mistrzostwo świata.
No - a teraz mogę się spokojnie nad tym filmem popastwić. Poza w/w efektami, cała reszta, jak to rzekł mawiać świętej pamięci Zdzisław Ambroziak: "KA-TA-STRO-FA"!
Pierwsza sprawa - fabuła, a raczej jej brak. Każdy film jakąś ma, choćby najprostszą i nieskomplikowaną. W tym jest to najwyraźniej zbędny luksus. Ale to i tak nie najistotniejsze, bo szczerze mówiąc w tym polu się niczego dobrego nie spodziewałem.
Druga sprawa - Chyba trochę przesadzili z tą fantastyką. 300 chłopa tłucze jak chce wiele tysięcy wrogów. Wrogowie oczywiście to bezmózgie istoty, które rycząc prą naprzód wprost pod włócznie Spartan. Zupełnie jakbym oglądał Rambo sklonowanego razy 300. Już po minucie to było nudne (a trwało to dobrą godzinę).
Trzecia sprawa - Tylu patriotycznych pierdół, frazesów, banałów i propagandowych haseł zamieszczonych w jednym filmie w życiu nie słyszałem. Nawet najtęższe umysły propagandowe PRL-u jeśli jeszcze żyją powinny płonąć ze wstydu jak to zobaczą.
Czwarta sprawa - Historia. Ja wiem, że w zamyśle miał to być film bardzo luźno związany z prawdą, ale jakieś podstawy do jasnej cholery trzeba zachować. Amerykanie słyną z naginania bądź fałszowania historii w filmach, ale twórcy tego przeszli samych siebie.
W zasadzie zgadza się tylko to, że walczyli Spartanie z Persami oraz imiona królów tychże. Cała reszta... Litości...
Czemu nie zrealizowali tej historii w konwencji fantasy (coś w stylu "Władcy Pierścieni") albo jakiejś baśniowej? Wybranie tła historycznego jednak do czegoś zobowiązuje. A to co nam zaserwował Zack Snyder można nazwać tylko skandalem.
* Z około 10.000 walczących w tej bitwie wojsk Spartan (ze sprzymierzeńcami) zrobiło się 300 (LOL). * Jedno z najokrutniejszych, jeśli nie najokrutniejsze i najbardziej bestialskie plemię tamtych czasów (Sparta), które wyrzynało inne plemiona jak leci lub też brało tysiące niewolników, zabijanych później dla rozrywki. Plemię, które w przeciwieństwie do innych Polis greckich nie ma się czym szczycić na polu kulturalnym. I to właśnie plemię ukazane jako ostoja demokracji, praworządności i sprawiedliwości? To już nawet nie zasługuje na jakikolwiek komentarz. * Podobnie jak przedstawienie armii Perskiej oraz samego króla Kserksesa jako nieludzkie potwory, demony, bydlęta i co tam jeszcze. Akurat historia ocenia, że na wszystkie te miana zdecydowanie bardziej zasługują Spartanie, aniżeli Persowie. * No i jeszcze perska flota, którą rozbija sztorm, podczas gdy flotę tę rozbiła (w większości) Ateńska flota.
Można tak wymieniać jeszcze długo i długo.
Wystarczy tylko pobieżnie znać historię tamtych czasów by odczuć zgorszenie i niesmak na widok tej kłamliwej, oblanej patosem papki. W tym kontekście zupełnie nie dziwią protesty Iranu i zakaz projekcji film w tym państwie. Zresztą... zastanawiam się, czy to aby nie przypadek, że taki film na podstawie takiej opowieści zrealizowano właśnie teraz?
W przededniu ewentualnej wojny z Iranem magicy z Hollywoodu karmią społeczeństwo wojenną propagandą (My to Sparta - dobrzy, honorowi, bronimy demokracji. Oni to Persja - źli, okrutni, bestie, których dzikie hordy nacierają na nas chcąc odebrać nam nasze wartości). O tym, że Iran to spadkobierca Perskiej tradycji to wie chyba każdy średnio-kumaty obywatel.
Dobra, nie chce mi się dalej już wylewać pomyj. Zanim mnie obrońcy filmu zaatakują za to co napisałem, wyjaśnię tylko, że film może i bardzo luźno traktować prawdę historyczną. Ale jakieś minimum przyzwoitości musi być - a w tym przypadku twórcy filmu zdecydowanie przegięli pałę.
Miliony dolarów poszły na to by w efektowny sposób zekranizować krwawą rzeź - całą resztę mieli najzupełniej w dupie i tak to wszystko poprzekręcali żeby przyciągnąć do kin jak najwięcej zjadaczy popcornu (żeby broń Boże nie musieli pomyśleć na filmie).
Reasumując - najbardziej efektowny paszkwil jaki w życiu widziałem.
10/10 (dla speców od grafiki) 1/10 (za całą resztę)
5.5 (choć to i tak za dużo)
P.S. To co najlepsze oprócz efektów w tym filmie zerżnęli z Gladiatora - scena na polu w końcówce filmu oraz postać królowej, ewidentnie wzorowana na postaci Lucilli (Connie Nielsen) z Gladiatora. Dobrze, że jeszcze muzyki nie skopiowali...
|
Do góry
|
|
|
|
#1131071 - 12/04/2007 13:35
|
Carpal Tunnel
|
Film 300, oparty na epickiej powieści graficznej Franka Millera, jest okrutną relacją bitwy pod Termopilami, w której król Leonidas (Gerard Butler) i tytułowych 300tu spartan walczą do ostatniej kropli krwi z Kserksesem (Rodrigo Santoro) i jego ogromną armią perską. Mimo, iż sytuacją spartan była beznadziejna, ich męstwo i poświęcenie zmotywowało całą Grecję do zjednoczenia sił przeciw perskiemu imperium i tym samym utorowało drogę ku demokracji. Pierwsze zdanie i już mamy odpowiedź na większość pytań Bzyka, które postawił później. Czwarta sprawa - Historia. Ja wiem, że w zamyśle miał to być film bardzo luźno związany z prawdą, ale jakieś podstawy do jasnej cholery trzeba zachować. Amerykanie słyną z naginania bądź fałszowania historii w filmach, ale twórcy tego przeszli samych siebie. Film nie miał być związany z historią, trudno nagiąć to co przedstawił autor w komiksie. Czemu nie zrealizowali tej historii w konwencji fantasy (coś w stylu "Władcy Pierścieni") albo jakiejś baśniowej? Wybranie tła historycznego jednak do czegoś zobowiązuje. A to co nam zaserwował Zack Snyder można nazwać tylko skandalem. Jest to zaserwowane jak na stronach komiksu. Zresztą jest dużo podobieństw do "Sin City", Którego Miller jest również autorem. * Z około 10.000 walczących w tej bitwie wojsk Spartan (ze sprzymierzeńcami) zrobiło się 300 (LOL). Jeden Batman wygrywa z kilkunastoma przeciwnikami? * Jedno z najokrutniejszych, jeśli nie najokrutniejsze i najbardziej bestialskie plemię tamtych czasów (Sparta), które wyrzynało inne plemiona jak leci lub też brało tysiące niewolników, zabijanych później dla rozrywki. Plemię, które w przeciwieństwie do innych Polis greckich nie ma się czym szczycić na polu kulturalnym. I to właśnie plemię ukazane jako ostoja demokracji, praworządności i sprawiedliwości? To już nawet nie zasługuje na jakikolwiek komentarz. Komiks Panowie, komiks... Wystarczy tylko pobieżnie znać historię tamtych czasów by odczuć zgorszenie i niesmak na widok tej kłamliwej, oblanej patosem papki. Wystarczy tylko przeczytać komiks by zobaczyć jak dobrze został zrobiony film  Miliony dolarów poszły na to by w efektowny sposób zekranizować krwawą rzeź - całą resztę mieli najzupełniej w dupie i tak to wszystko poprzekręcali żeby przyciągnąć do kin jak najwięcej zjadaczy popcornu (żeby broń Boże nie musieli pomyśleć na filmie). Myślałeś, że to jest krecone na podstawie kilkunastu tysiąc stronicowych ksiąg historycznych?
|
Do góry
|
|
|
|
#1131121 - 12/04/2007 15:20
|
Blade Runner
|
Kameleon - ja wiem, że to jest zrobione na podstawie komiksu i to dość wiernie. Ale jeśli osadza się jakąś historię, to wypadało by zachować chociażby podstawowe realia. Jest taki komiks jak "Thorgal" - troszkę na pograniczu fantastyki i baśni, mimo to wikingowie są tam wikingami, a nie kimś innym. Zbyt dużo komiksów nie znam, ale w innych pewnie jest podobnie.
Wyobraź sobie, że Niemcy produkują coś podobnego - ktoś nawet tam rysuje taki komiks (żeby twórcy filmu mieli alibi). Film wyglądał by tak samo, z tym, że Leonidasa zmienił by na Hitlera, a Kserksesa na Roosevelt.
Mamy rok 1945 - Hitler byłby męskim, silnym, dumnym i sprawiedliwym wojownikiem, prowadzących swą garstkę wojowników przeciw okrutnym, nieludzkim demonom z zachodu. Roosevelt był by 2-metrowym, łysym zakolczykowanym mutantem siejącym terror. A wojska Hitlera broniły by sprawiedliwej krainy, wolnej - na którą zamachnęli się okrutni barbarzyńscy ciemiężyciele zza oceanu.
Ciekawe jak by amerykańcom mina zrzedła, gdyby takie coś zacząć puszczać u nich w kinach.
Moje zdanie jest takie, że jak się osadza opowieść w realiach historycznych, opowiada się o słynnej bitwie, to nie można sobie dowolnie tej historii zmieniać według własnego widzimisię. I jako widza - niewiele mnie obchodzi, czy jest to na podstawie komiksu, książki historycznej czy książki kucharskiej.
|
Do góry
|
|
|
|
#1131308 - 12/04/2007 17:34
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
... Roosevelt był by 2-metrowym, łysym zakolczykowanym mutantem siejącym terror ... Tu się trochę zagalopowałeś  pzdr)
|
Do góry
|
|
|
|
#1131362 - 12/04/2007 18:25
|
Carpal Tunnel
|
Od razu widac, ze tego komiksu nawet na oczy nie widziales.Film miał powstac na podstawie komiksu i tak tez został zrobiony.Prawie wszystkie sceny z komiksu są zawarte w filmie.Miało to by efektowne kino i tak też było.Jeszcze do tego osoby, które nie widziały komiksu na oczy doszukują się jakiejś propagandy Usa...Podzielam opinię Kameleona.Film nie miał miec nic wspolnego z historią.To była ekranizacja komiksu.Coś jak Spiderman, albo Batman panowie...Czysta fantastyka...
|
Do góry
|
|
|
|
#1131384 - 12/04/2007 18:35
[Re: [T]-error]
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
quote=Bzyku]... siejącym terror ...[/quote] [/quote] No to tak niech będzie 
|
Do góry
|
|
|
|
#1139838 - 15/04/2007 16:08
|
veteran
Meldunek: 29/08/2005
|
Nie polecam ogladac filmu Cult ! Jest to poprostu czysta kaszana podobnie jak film Niesmiertelny Zrodlo ! Dla tych dwoch filmow daje 1/10 (po 0,5 dla kazdego  )
|
Do góry
|
|
|
|
#1141124 - 15/04/2007 22:49
[Re: artc86]
|
Carpal Tunnel
|
Przeciez jest web rip odcinka 7 na torrentach.Ja właśnie ściągam.Ciekawe jaka jakosc...
|
Do góry
|
|
|
|
#1144632 - 17/04/2007 05:50
|
addict
Meldunek: 03/09/2005
|
Przeciez jest web rip odcinka 7 na torrentach.Ja właśnie ściągam.Ciekawe jaka jakosc... I jaka jakosc? Nie bylo na newtorrents to myslalem, ze nie ma. Teraz widze na innej stronce 
|
Do góry
|
|
|
|
#1144645 - 17/04/2007 06:14
[Re: artc86]
|
veteran
|
Efekt motyla 2 Butterfly Effect 2, The (2006)
Efekt Motyla 2 to film opowiadający historię Nicka Larsona, który wracając z wycieczki ze swoją dziewczyną i znajomymi ulega wypadkowi drogowemu. W wypadku giną ... Eric Lively :Nick Larson Erica Durance :Julie Miller Dustin Milligan :Trevor Eastman Gina Holden :Amanda Malcolm Stewart :Doktor Greenfield Lindsay Maxwell :Grace JR Bourne :Malcolm Williams Caeli MacAulay :Mały
Ocena 5/10
Mozna ogladnac...oczywiscie to juz nie to samo co pierwsza czesc.
|
Do góry
|
|
|
|
#1148787 - 18/04/2007 20:13
[Re: ComeWithMe]
|
Carpal Tunnel
|
Opis z fdb.pl: Dramat oparty na prawdziwych wydarzeniach. Film opowiada o życiu Jessego Jamesa Hollywood - handlarza narkotyków, który został jednym z najmłodszych ludzi w historii, których imię figurowało na liście najbardziej poszukiwanych osób przez FBI. Wg mnie bardzo dobry amerykański film. Brak znanych (kiczowatych) schematów, dość ciężko przewidzieć co się zdarzy, niezły humor sytuacyjny. Szkoda zakończenia, no ale fakty to fakty... Obawiałem się trochę obsady (m. in. Justin Timberlake), ale muszę powiedzieć, że zagrali bardzo dobrze. Odpowiednia muzyka (gangsta  ), dobre zdjęcia. Myślę, że warto obejrzeć. 8/10 ********************************************************************************* Za gery.pl: Film opowiada historię Game'a: jego perypetie z labelem, historię beefu z 50 Centem, akcję G-Unot oraz inne zabawne historie. "To jest DVD opowiadające całą historię beefu miedzy mną a G-Unit. Historię opowiedzianą od początku do końca, bez żadnych przemilczeń. Podobnie jak reszta świata jestem zmęczony błazeństwami 50 Centa. G-Unit umiera i ja jestem tego przyczyną. To jest koniec. To DVD jest ostatnią rzeczą w beefie z tymi klaunami." - opisuje dokument główny bohater filmu, The Game. Na DVD znajdziemy między innymi polowanie na 50 Centa (tak, tak, to nie pomyłka!). Wyprawa zaczyna się w Los Angeles, trafia do Jamaica Queens, gdzie zostaje umieszczony billboard G-Unot, a kończy się w kurorcie Farmington w Connecticut, gdzie znajduje się posiadłość 50 Centa. Epizod zatytułowany "The Blair Snitch Project" zawiera również prześmieszną scenę, w której The Game urządzając rajd przez las otaczający posiadłość Cenciaka, włamuje się na jego posesję i obrywa obręcz z boiska do basketu. Jeśli ktoś się interesuje tymi klimatami, powinien obejrzeć.
|
Do góry
|
|
|
|
#1149409 - 18/04/2007 23:53
[Re: micha$]
|
veteran
|
16 przecznic 16 Blocks (AKA Sixteen Blocks) (2006)
produkcja: Niemcy , USA gatunek: Sensacyjny Doświadczony nowojorski glina - Jack Mosely (B.Willis) zostaje zmuszony do eskortowania świadka (Mos Def) na posterunek policji. Policjant i świadek to dwie różne osobowości - pierwszy jest mroczną postacią z problemami, drugi zaś radosnym, pechowym lecz zawsze uśmiechniętym frajerem. Okazuje się, że bardzo wiele osób nie życzy sobie, alby obaj dotarli na miejsce.
Pewnie film juz byl, ale ja ogladalem go dopiero dzisiaj. Calkiem niezly w porownaniu do chlamu ktory ostatnimi czasy ogladalem.
Moja ocena 7/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1159656 - 22/04/2007 17:49
|
veteran
|
Teksańska Masakra Piłą Mechaniczną: Początek / The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning (2006)
produkcja: USA gatunek: Horror
Podczas ostatniej przejażdżki samochodem przed powołaniem do służby w Wietnamie dwaj przyjaciele (Handley i Bomer) wraz ze swymi dziewczynami (Baird i Brewster) uczestniczą w wypadku, za którego zbadanie bierze się miejscowy szeryf (Ermey). W ten sposób rozpoczyna się przerażająca przygoda nastolatków, podczas której zostają ściągnięci do znajdującego się na uboczu domu okropności, w którym wychowuje się młody przyszły zabójca.
Ocena: 9/10
Oczywiscie jezeli ogladales wczesniejsze czesci to i w tej sie niezawiedziesz.Trzyma w napieciu, choc scenariusz jest latwy do przewidzenia i schematyczny.Plusy to ta sama obsada,duzo krwi i okrucienstwa (oczywiscie jak na horror przystalo).Mi sie ten film podobal.
Pozdrawiam i milego ogladania.
|
Do góry
|
|
|
|
#1159668 - 22/04/2007 17:55
|
veteran
|
W szponach strachu (Kaw)
produkcja: USA gatunek: Horror,Thriller
Szeryf Wayne i jego żona mają zamiar przenieść się do dużego miasta. Został im tylko jeden dzień do przeprowadzki i rozpoczęcia nowego lepszego życia. I właśnie ten jeden pozornie zwykły dzień niespodziewanie przekształca się w krwawą bitwę o przetrwanie... Mieszkańcy miasta początkowo ignorują niepokojące sygnały, ale wkrótce okazuje się, że muszą stoczyć walkę na śmierć i życie z nietypowym wrogiem. Stado morderczych kruków atakuje miasto. Nikt nie jest bezpieczny. Zasmakowawszy ludzkiej krwi, agresywne ptaki sieją coraz większe spustoszenie. Szeryf Wayne nie ma wyboru, musi stanąć do walki.
Ocena: 6/10
Cos w stylu klasycznego horroru "Ptaki", wg. mnie tytul tego filmu powinien brzmiec "Kruki". Film schematyczny i prosty do przewidzenia, dzis trudno trafic na film ktory cie zaskoczy swoim zakonczeniem, rozwiazaniem. Czy polecam go ogladnac, no mozna, jak nie masz czego innego do obejrzenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#1161936 - 23/04/2007 05:26
[Re: Kylo]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/08/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1176400 - 29/04/2007 03:10
[Re: th0mas]
|
Carpal Tunnel
|
Painkiller Jane (2007) Serial TV produkcja: Kanada , USA gatunek: Akcja , Sci-Fi Kristanna Loken, zabójcza maszyna z filmu "Terminator 3" i równie niebezpieczna wampirzyca z "BloodRayne", zagra główną rolę w "Painkiller Jane", nowej telewizyjnej produkcji kanału Sci Fi. Scenariusz serialu powstał na podstawie fabuły komiksu Joe Quesady i Jima Palmiottiego. Loken zagra tu rolę Jane Vasko, agentki DEA (Agencja do walki z narkotykami), która zostaje zwerbowana do programu przeprowadzanego przez tajną organizację rządową, a którego celem jest zgromadzenie jednostek zmodyfikowanych genetycznie. Okazuje się, że Jane ma tajemnicze zdolności, dzięki którym jest w stanie regenerować się błyskawicznie po każdej zadanej jej ranie. Nie jest jednak nieczuła na ból. Jane zaczyna szukać ludzi, odpowiedzialnych za tę transformację. Bardzo mnie zaciekawił, ale serial przeznaczony jest przede wszystkim glownie dla milosnikow science-fiction. Ciekawy scenariusz. Dobra realizacja. Czekam na napisy do 3 odcinka. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1179306 - 30/04/2007 05:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/07/2003
|
Wracajac do Black Donnelly's... Zaczalem to ogladac, ale wlasciwie to nie wiem czy jest sens... Sporo odcinkow maja puszczac tylko online, nigdzie ich nie da sie scaiagnac. Jak wg was to wyglada ? Bo nie wiem czy brnac w to dalej 
|
Do góry
|
|
|
|
#1185340 - 02/05/2007 07:34
[Re: Da Bartek]
|
old hand
Meldunek: 25/01/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1197625 - 06/05/2007 04:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/06/2003
|
-error]Dziś w nocy, pierwszy odcinek kultowego serialu Miasteczko Twin PeaksTVP1 - 01:25 godzina małoatrakcyjna, ale ... ostatnio akurat ściągnałem pierwszy sezon i niedługo zabieram sie do zassania drugiego . Można znaleźc na torrentspy . Jest tam także film TP : Fire walk with me .
|
Do góry
|
|
|
|
#1202061 - 07/05/2007 22:22
[Re: Marcel]
|
Impossible is nothing
|
Jeszcze dwa sezony 'Zagubionych'?
Powoli dobiega końca trzecia seria przygód 'Zagubionych'. Prócz pierwszych podsumowań tej serii, pojawiają się także informacje na temat dalszych losów rozbitków lotu 815.
Carlton Cuse i Damon Lindelof, twórcy 'Losta', zapowiedzieli ostatnio, że serial zakończy się prawdopodobnie za dwa lata, czyli po piątym sezonie. To póki co ich pobożne życzenia, gdyż stacja ABC, która jest producentem serialu, póki co nie podjęła decyzji ile serii chciałaby wyemitować.
Pojawiają się również plotki, że na nowy - czwarty - sezon 'Zagubionych', fanom przyjdzie czekać aż do stycznia 2008 roku. Producenci rozważają emisję serialu od stycznia do maja 2008 roku, emitując co tydzień jeden odcinek, bez przerw.
|
Do góry
|
|
|
|
#1202096 - 07/05/2007 22:36
|
Carpal Tunnel
|
Drive został już chyba zdjęty z anteny jeśli dobrze słyszałem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1202110 - 07/05/2007 22:40
|
Impossible is nothing
|
Drive został już chyba zdjęty z anteny jeśli dobrze słyszałem. A oglądałeś go? Po czterech wyemitowanych odcinkach stacja FOX podjęła decyzję o wstrzymaniu emisji Drive. Reszta zrealizowanych odcinków pojawi się prawdopodobnie wzorem Day Break, tylko w internecie. Drive miał spełnić dla FOX'a nieco rolę 'wypełniacza' po drugiej serii Prisona. Pierwszy odcinek oglądało 6 mln widzów, natomiast ostatni (poniedziałkowy) już niecałe 5 mln. Dlatego też producenci stwierdzili, że z serialu więcej wycisnąć się nie da i zrezygnowali z jego emisji. Poza tym posypały się na ten serial krytyczne recenzje i słabe oceny. Do pokazania zostały bodajże jeszcze dwa odcinki. FOX ma je puścić latem w sieci, a co oznacza latem? Nie sprecyzowali dokładnie terminu. Podejrzewam, że nawet jeśli tylko amerykański internauci będą mieli dostęp do tego serialu to i tak dość szybko trafi do reszty internautów.
|
Do góry
|
|
|
|
#1202150 - 07/05/2007 22:53
|
Carpal Tunnel
|
Oglądałem pierwszy odcinek, a na dysku leżą kolejne trzy.Na kolana mnie nie rzucił, a więc pewnie jeszcze trochę sobie poleżą  Narazie mam ciekawsze rzeczy do oglądania  The Wire, Rescue me, House, Heroes, Desperate Housewives, Scrubs, Deadwood, Lost, Black Donnellys, 24, Veronica Mars i jeszcze kilka innych równie dobrych  Teraz zaczynam oglądać Nip/Tuck :)Jest wiele lepszych seriali od Drive.Trochę mnie zdenerwowali usunięciem z anteny Black Donnellys  Jak dla mnie świetny serial i żałuję, że będzie tylko 12 odcinków  Idę obejrzeć pierwszy odcinek Nip/Tuck  Podobno dobry serial.
|
Do góry
|
|
|
|
#1202364 - 08/05/2007 00:12
|
Carpal Tunnel
|
Kurde zapomniałem o Greys Anatomy  Oczywiście obowiązkowa pozycja u mnie  Dextera też obejrzałem.Wyśmienity serial.Rome też dobry.Właśnie kończę pierwszą serię  Ogólnie to jestem serialowym maniakiem 
|
Do góry
|
|
|
|
#1203014 - 08/05/2007 03:58
|
veteran
|
Wie ktos moze skad sciagnac musical (film) HAIR ? Pilne, plisssss
|
Do góry
|
|
|
|
#1203087 - 08/05/2007 04:14
|
veteran
|
OSŁOSKOP - HAIR MININOVA - HAIR - ledwie kilku seedów, ale może da się ściągnąć. Na torrenty.org seedów jest okrągłe zero  A jak internetowa wypożyczalnia filmów nie będzie zbyt szczodra, to pozostaje kupić oryginał ALLEGRO - HAIR Wielkie dzieki 
|
Do góry
|
|
|
|
#1203089 - 08/05/2007 04:15
|
Blade Runner
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1203384 - 08/05/2007 05:21
|
Carpal Tunnel
|
I wy to wszystko na raz oglądacie? Wszystko na raz to nie  kilka wymienionych seriali albo już się skończyło, albo jest przerwa międzysezonowa. A jeśli nawet, to i tak tylko jeden odcinek tygodniowo leci, także 1 odcinek/1 serial dziennie i już masz 7 seriali ;), i nie zajmuje to wiele czasu. A nie wspominaliśmy jeszcze o serialach komediowych, tj stanardowych 20/25 minutowych odcinkach (jak np Friends itp) I tak jak Randall jestem serialowym maniakiem 
|
Do góry
|
|
|
|
#1203768 - 08/05/2007 07:05
|
Carpal Tunnel
|
Już zczaiłem  Ściągam... Oglądał ktoś serial "IT Crowd"? Było chyba tylko 6 odcinków pilotażowych i słuch zaginął...
|
Do góry
|
|
|
|
#1204237 - 08/05/2007 19:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
Dziwie sie ze nikt nie wspomnial jeszcze o serialu Sleeper Cell/Uspiona komorka. Opowiada on historie czarnoskoregu muzułmanina, agenta FBI ktory wchodzi w szeregi komorki arabskich terrorystow. Ma na celu ropracowac czlonkow calej siatki i powstrzymac ich przed zamachem. Serial leci na AXN, obecnie zaczal sie 2 sezon. mam sciagniete tego dwa sezony, ale jakos nie moge zabrac sie za ogladanie tego..
|
Do góry
|
|
|
|
#1204619 - 08/05/2007 20:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2001
|
Heroes = jeden z najlepszych seriali jakie widzialem
|
Do góry
|
|
|
|
#1205516 - 09/05/2007 00:50
|
Carpal Tunnel
|
Twardziel Knallhart (2007)
produkcja: Niemcy gatunek: Dramat , Kryminał
Kiedy matka piętnastoletniego Michaela Polischki zrywa ze swoim bogatym przyjacielem, chłopak musi się zmierzyć z twardą rzeczywistością. Kobieta zmuszona jest przeprowadzić się z synem do nędznego mieszkania w niebezpiecznej dzielnicy dla kolorowych, daleko od eleganckich przedmieść, do jakich przywykli. Michael jest nieszczęśliwy w miejscowej szkole. Cierpi z powodu częstych pobić i wymuszeń. W domu nie jest lepiej. Przypadkowe spotkanie z miejscowym gangsterem Hamalem i jego pomagierem, Barutem, zmienia życie Michaela. Hamal i Barut biorą go pod swoje skrzydła.
Autentyczna atmosfera i szczere spojrzenie na problemy społeczne tych, którzy wypadli poza nawias i walczą o przetrwanie. Film potwierdzający siłę nowego niemieckiego kina.
Ogolnie +, odzwierciedlenie "ciezkiego" zycia, realizm to jest to co lubie. Film dla niezbyt wymagajacych odbiorow, ale ma to cos. Klimat...
8/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1211424 - 10/05/2007 23:53
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
|
Przeczucie (Premonition)
ktoś oglądał? warte obejrzenia w kinie?
pzdr Warte, mi sie film podobal. W moim klimacie. Troszke kombinowania, kilka thrillerowskich scen, scenariusz niezly.
|
Do góry
|
|
|
|
#1214851 - 12/05/2007 03:00
|
Blade Runner
|
Ta literówka mnie zmyliła hehe Nie wiem, co to jest to FTP, ale może tutaj coś znajdziesz? http://archie.icm.edu.pl/
|
Do góry
|
|
|
|
#1215472 - 12/05/2007 08:17
|
Carpal Tunnel
|
Niestety ta strona jest nijaka... Sciagam z torrenta odcinki 6-18, ale podobno beznadziejna jakosc, sie zobaczy///
|
Do góry
|
|
|
|
#1215532 - 12/05/2007 12:07
|
old hand
Meldunek: 02/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1217640 - 13/05/2007 02:42
Drużyna A:)
[Re: wojkrk]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1217665 - 13/05/2007 02:47
Re: Drużyna A:)
[Re: connor]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/06/2006
|
Pamiętam ten serial za łepka się oglądało :D, chyba na Polsacie to leciało.
|
Do góry
|
|
|
|
#1218403 - 13/05/2007 05:31
|
Blade Runner
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1222215 - 14/05/2007 22:57
|
Impossible is nothing
|
Mam prośbę, mianowicie zastanawiam się, który serial zacząć oglądać. Moje propozycje to Drive, Dexter, Jericho bądź Rome? Przekonajcie mnie do jakiegoś  I jeszcze jedno na którym odcinku tvp 1 skończyła odtwarzanie serialu 4400?
|
Do góry
|
|
|
|
#1222424 - 15/05/2007 00:34
|
addict
Meldunek: 28/04/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1225944 - 16/05/2007 02:43
[Re: g00niek]
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1229559 - 17/05/2007 17:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
ehhh, jeden z lepszych filmow, jednak zbyt skomplikowany pewnie dla amerykancow A ja się wcale nie dziwię. Owszem serial całkiem w porządku, ale za mało klimatyczny abym wrócił do niego po tak długiej przerwie. Byłem trochę rozczarowany, bo po zapowiedziach spodziewałem się czegoś bardziej mrocznego. Pierwsze odcinki były w porządku, ale później zaczęło się robić mdło, sielankowo i... nudno. Właśnie te przerwy są okropne. Podobno kolejny sezon Losta ma zostać puszczony dopiero w styczniu 2008 ale za to bez żadnych przerw.
|
Do góry
|
|
|
|
#1229925 - 17/05/2007 18:54
[Re: Ghost]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1230039 - 17/05/2007 19:22
[Re: Klakier]
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1230053 - 17/05/2007 19:25
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/05/2005
|
Nie tylko napisy.org, ale także napisy.info i kinomania.org Nie wiem czy śmiać się czy płakać :|
|
Do góry
|
|
|
|
#1230215 - 17/05/2007 20:09
|
Carpal Tunnel
|
wazne, ze hatak.pl dziala (do seriali strona #1)  a jak tez ona przestanie dzialac to bedzie trzeba ogladac bez napisow...
|
Do góry
|
|
|
|
#1230314 - 17/05/2007 20:47
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2005
|
Napi dziala
sprawdzilem na 2 filmach i dziala
|
Do góry
|
|
|
|
#1230401 - 17/05/2007 21:11
[Re: ajdam]
|
podwórkowy attaché
Meldunek: 23/11/2004
|
Jeden z komentarzy który przeczytałem Wg prawa Polskiego tłumaczenie dialogów tekstów nawet autoryzowanych nie jest żadnym przestepstwem...to tak jakby nie można było gazecie bravo tłumaczyć piosenek czy samemu znając język tłumaczyć tekstów. Umieszczanie ich na stronie nie jest przestępstwem...Panowie i Panie nie pobierali żadnych opłat nie sprzedawali filmów...gdzie tu przestępstwo? Będą odszkodowania... czy jest w tym choć trochę racji ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1230866 - 17/05/2007 23:31
|
Carpal Tunnel
|
Przepraszamy, serwis napisy24.pl jest chwilowo niedostępny. Schodzimy do podziemia. ten serwis jest czescia hatak.pl...ciekawe czy beda napisy do Lostow dzisiaj....
|
Do góry
|
|
|
|
#1231325 - 18/05/2007 03:19
[Re: yaaho]
|
Impossible is nothing
|
Przepraszamy, serwis napisy24.pl jest chwilowo niedostępny. Schodzimy do podziemia. ten serwis jest czescia hatak.pl...ciekawe czy beda napisy do Lostow dzisiaj.... Są na szczęście 
|
Do góry
|
|
|
|
#1231631 - 18/05/2007 05:16
|
Carpal Tunnel
|
Przypominam ze za 10 minut na TVP1, beda dwa pierwsze odcinki Heroes. obejrzalem i...spodziewalem sie czegos lepszego, obejrze to sobie spokojnie w tv, nie bede sciagac
|
Do góry
|
|
|
|
#1231726 - 18/05/2007 05:48
|
Carpal Tunnel
|
-error]Hyh ... ja niczego się nie spodziewałem i .... lipa  Wogóle mnie to nie ruszyło  No nic, może się jeszcze rozkręci, ale narazie trzy odjąć Wiesz co sam po 3,4 odcinkach bylem zawiedziony. Pozniej sie rozkreca powaznie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1232231 - 18/05/2007 17:51
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Właśnie te przerwy są okropne. Podobno kolejny sezon Losta ma zostać puszczony dopiero w styczniu 2008 ale za to bez żadnych przerw.
Nie mow ze bedzie kolejny sezon losta... O duchach pewnie  Kosmos, mogliby to juz zakonczyc... Co do HEROES: Ten serial zachecil mnie po 5,6 odcinkach, z tym ze te 5,6 odcinkow obejrzalem w jeden dzien. Sajler troche go rozkreci i ten skosny hiro, ta wysoka blondi tez jest calkiem spoko :))
|
Do góry
|
|
|
|
#1232293 - 18/05/2007 18:32
|
Carpal Tunnel
|
Nie mow ze bedzie kolejny sezon losta... O duchach pewnie  Kosmos, mogliby to juz zakonczyc... z tego co pamietam to jeszcze beda tylko 2 albo 3 serie 
|
Do góry
|
|
|
|
#1233074 - 18/05/2007 23:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
czy może ktoś zdążył sciągnąć napisy do pierwszego sezonu The Wire zacząłem oglądać i niestety po aferze napisowej pewnie juz ich nie znajde ; jeżeli ktoś by je miał prosze o pw dzięki
|
Do góry
|
|
|
|
#1233132 - 19/05/2007 00:11
[Re: Kura]
|
Blade Runner
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1233171 - 19/05/2007 00:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/08/2001
|
Dzięki Bzyku za pomoc niestety program nie znalazł , problem jest w tym że napisy do brakującego odcinka 7 zostały nie tak dawno dodane i były tylko na napisach.org wiec jedyna szansa że ktoś bedzie je miał na twardym dysku. Mój podobny post na innym forum został odrazu usunięty heh
|
Do góry
|
|
|
|
#1235515 - 19/05/2007 23:09
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
Odcinek specjalny Lost "The Answers"
W LOST: The Answers". Damon Lindelof i Carlton Cuse zdecydują powiedzieć nam coś więcej na temat wyspy a także wspomną minione wydarzeniach.  albo amerykanie są skończonymi idiotami, albo ja jestem nad wyraz inteligentny widz. 100% wiadome bzdury, wszystko z odtworzenia. 2 sceny, których nie pamiętam -> ithan robi zastrzyk kler w laboratorium -> po eksplozji bunkra jakieś ziomy na biegunie odebrały sygnał i zadzwoniły do...? i tu pokazali, do laski Desmonda.
|
Do góry
|
|
|
|
#1235580 - 19/05/2007 23:30
[Re: Llama]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/03/2005
|
Odcinek specjalny Lost "The Answers"
W LOST: The Answers". Damon Lindelof i Carlton Cuse zdecydują powiedzieć nam coś więcej na temat wyspy a także wspomną minione wydarzeniach.  albo amerykanie są skończonymi idiotami, albo ja jestem nad wyraz inteligentny widz. 100% wiadome bzdury, wszystko z odtworzenia. 2 sceny, których nie pamiętam -> ithan robi zastrzyk kler w laboratorium -> po eksplozji bunkra jakieś ziomy na biegunie odebrały sygnał i zadzwoniły do...? i tu pokazali, do laski Desmonda. ja te sceny pamietam, czyli wszystko powtorzyli i nie bylo nic nowego...?! o niedzwiedziach cos bylo...? jak nic nowego to nie warto sciagac i tracic czasu na ogladanie 
|
Do góry
|
|
|
|
#1246734 - 24/05/2007 02:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
Hatak już nie działa? Działają za to (choć bardzo wolno) napisy.info A rzecznik policji zdymisjonowany za to całe zamieszanie wokół napisów, jak można przeczytać na tej stronie. 
|
Do góry
|
|
|
|
#1246742 - 24/05/2007 02:09
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/09/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1249900 - 25/05/2007 07:57
|
podwórkowy attaché
Meldunek: 23/11/2004
|
Nowa ramówka serialowa CBS , moim zdaniem warto zwróćić uwagę na Moonlight oraz Cane po zapowiedzi wyglądają te 2 pozycje interesująco .
|
Do góry
|
|
|
|
#1250624 - 25/05/2007 20:59
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
Wczoraj obejrzalem 3 i 4 odcinek Heroes. Serial wymiata, a z odcinka na odcinek podejrzewam ze bedzie jeszcze lepiej Zapewniam Cię, że tak ja wczoraj pierwszy raz ogladalem i tez mi sie strasznie podobal  mozna gdzies sciagnac cala pierwsza serie - oprocz torrentow?
|
Do góry
|
|
|
|
#1250958 - 25/05/2007 22:58
[Re: nOcnY]
|
Impossible is nothing
|
Wczoraj obejrzalem 3 i 4 odcinek Heroes. Serial wymiata, a z odcinka na odcinek podejrzewam ze bedzie jeszcze lepiej Zapewniam Cię, że tak ja wczoraj pierwszy raz ogladalem i tez mi sie strasznie podobal  mozna gdzies sciagnac cala pierwsza serie - oprocz torrentow? Można można 
|
Do góry
|
|
|
|
#1257496 - 29/05/2007 02:47
|
Carpal Tunnel
|
Nie wytrzymalem w weekend i wciagnalem 10 kolejnych odcinkow Heroes. Wymiata, najlepszy po Lost serial. Siedzialem do 5 rano, pilem browary i ogladalem hehehehe, ja pewnie tez polegne i sciagne za jakis czas  ale narazie twardo trzymam sie opcji, ze ogladam w tv  podejrzewam, ze pierwszy brak czasu w czwartkowy wieczor i sciaganie bedzie wlaczone 
|
Do góry
|
|
|
|
#1260562 - 30/05/2007 03:34
|
Carpal Tunnel
|
"Człowiek w ogniu" o 21 na polsacie, polecam. Film zajebisty, chociaż może się wydawać na początku trochę nudny filmu wczesniej nie ogladalem, po pierwszej godzinie sie zawiodlem, bo podchodzil mi do "pacyfikatora" i sie dziwilem dlaczego to nie leci o 12:30 w niedziele jak film familijny  na szczescie pozniej film sie zrobi sensacyjny i sie fajnie rozkrecil, ogolnie bardzo dobry film 
|
Do góry
|
|
|
|
#1260864 - 30/05/2007 04:24
[Re: xqwzts]
|
veteran
|
Po wejsciu na ta strone wymieklem .... http://www.movie6.netwszystkie filmy i seriale jakie chcecie bez sciagania.... np. Scary Movie 4 Meet the Parents Better than Chocolate Unleashed Idiocracy Star Wars Oceans 12 Shrek the Third American Pie Lord of War The Weather Man Seducing Mr Perfect Walking Tall Code Name: The Cleaner The Secret Cheaper by the Dozen 2 White Chicks Crash Eragon 28 Weeks Later Shrek 2 Alpha Dog Dodgeball The Hills Have Eyes 2 np. seriale 24 Arrested Development Battlestar Galactica Chapelle show CSI The Dresden Files Entourage Friends Greys Anatomy Heroes House Jackass Jake 2.0 Jericho Joey Joan of Arcadia Las Vegas Lois and Clark the New Adventures of Superman Lost The Lost Room Malcom in the Middle Numb3rs OC, The Office, The Office UK, The One Tree Hill OZ Power Rangers Prison Break Reba Reno 911 Rome
|
Do góry
|
|
|
|
#1261026 - 30/05/2007 05:22
|
Carpal Tunnel
|
Już wolę ściągać jak mam oglądać w takiej beznadziejnej jakości. Już jutro premiera nowego serialu(tzn.pilot jużdawno był w sieci, ale co tam  ). Traveler.Może być ciekawy.Mam tylko nadzieję, że nie ściągną go szybko z anteny.Jutro dwa odcinki. http://www.youtube.com/watch?v=iz4CaSb39rE
|
Do góry
|
|
|
|
#1261062 - 30/05/2007 05:40
|
veteran
|
Już wolę ściągać jak mam oglądać w takiej beznadziejnej jakości. Już jutro premiera nowego serialu(tzn.pilot jużdawno był w sieci, ale co tam  ). Traveler.Może być ciekawy.Mam tylko nadzieję, że nie ściągną go szybko z anteny.Jutro dwa odcinki. http://www.youtube.com/watch?v=iz4CaSb39rE Na jakim programie ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1261948 - 30/05/2007 21:01
|
Carpal Tunnel
|
Już wolę ściągać jak mam oglądać w takiej beznadziejnej jakości. Już jutro premiera nowego serialu(tzn.pilot jużdawno był w sieci, ale co tam  ). Traveler.Może być ciekawy.Mam tylko nadzieję, że nie ściągną go szybko z anteny.Jutro dwa odcinki. http://www.youtube.com/watch?v=iz4CaSb39rE to ma zamiast Lost leciec? i czy jutro bedzie ten pilot co juz jest w sieci czy dalsza czesc?
|
Do góry
|
|
|
|
#1262374 - 30/05/2007 23:25
|
Carpal Tunnel