Strona 3 z 3 < 1 2 3
Opcje tematu
#1131383 - 12/04/2007 18:35 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: deker84]
rafael86 Offline
El Siete

Meldunek: 29/03/2006
Originally Posted By: deker84
Originally Posted By: AL_Capone
Feliciano zgadzam sie z toba w calej rozciaglosci.
Podobnie uwazam ze zawodnicy zgloszeni do kwali w Monte dzisiaj
odpuszcza bo jezeli wygraja to jutro czeka ich mecz , wiec niby
kiedy zdaza do Francji w nocy ?

a nie sadzisz ze niektorzy mimo wszystko wola powalczyc o pare zloty i kilka punktow w rankingu w rozgrywanych w tym tygodniu turniejach, a nie walczyc w kwalach,i co najgorsze mozliwosc odpadniecia w tychze kwalach po pierwszych meczach

zgadzam się
kwalifikacje swoją drogą, ale turniej dla większości jest ważniejszy, obsada niezbyt mocna, więc jest szansa dla wielu słabszych graczy na 1/4. Trzeba wziąć też pod uwagę że jeśli któryś z graczy mających grać w sobotę w kwalach, poszedłby do 1/2 w walencji to wielce prawdopodobnie dostały dziką kartę do turnieju głównego.

Do góry
Bonus: Unibet
#1131929 - 12/04/2007 21:29 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: rafael86]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Dzikie karty przyznaje się szybciej, jeszcze przed turniejem kwalifikacyjnym. Najwyżej mogą dostać od ATP - SE - Special Events - dwa miejsca dla zawodników którzy uczestniczyli jeszcze w turnieju, poprzedzający następny, w sobotę-niedzielę.

Do góry
#1134569 - 13/04/2007 18:36 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: Fro_Lech]
Trewor Offline
veteran

Meldunek: 23/12/2001
Almagro N. - Volandri F.

Cały tenisowy świat przeniósł się na nawierzchnię ziemną. Atut w postaci atomowego serwu traci tutaj na wartości, podobnie jak gra serv & volley. Na clay'u nie od dzisiaj, nie od wczoraj najlepiej radzą sobie Espańczycy, Argentyńczycy i... Federer ;\) . To tak ogółem wstępu.
Nicolas kontra Filippo. Włoch nie może zaliczyć początku roku do udanych, gdyż we wszystkich turniejach odpadał w 1. rundzie. Należy jednak zaznaczyć, że były one rozgrywane na hardzie, który jest mu całkowicie obcy. Na clay'u porażka z Kuertenem chwały mu również nie przynosi. gdyby to było kilka lat temu, to owszem porażka z Gugą nie była niczym odkrywczym, ale przegrać z Brazylijczykiem będącym w dzisiejszej formie to już coś. W Valenci Filippo odprawił szukającego formy Andreeva i Koubka, który po pierwszym przegranym secie zrezygnował. Almagro w tym roku już 12 meczy na clay'u w tym 9 zakończonych zwycięsko. W tym turnieju jak na razie idzie jak burza wygrywając z Hajkiem i Di Mauro w stosunku 6-2 6-1 i 7-5 6-2. Liczę, że dzisiaj Almagro również nie da najmniejszych szans rywalowi i powtórzy wynik sprzed roku, kiedy to również w Valencii i również w 1/4 finału pokonał 'również' Volandriego 6-4 6-1 \:p .

Typ: 1

Do góry
#1134640 - 13/04/2007 18:48 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: mamuska26]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
A.Montanes - V.Spadea - Hiszpan wreszcie doczekał sie ziemi, prezentuje sie moim zdaniem zdecydowanie lepiej niz jego dzisiejszy rywal... Montanes odprawił tu juz Peye w dwoch setach, co prawda meczyl sie troche z Vemiciem, ale akurat na tego serba trzeba bedzie zwrocic uwage w dalszej czesci sezonu... z kolei Spadea 3 sety z cienkim w tej chwili Gineprim oraz zwyciestwo nad Russellem choc ten mecz byl bardzo dziwny... wygladalo to tak jakby zaden nie chcial go wygrac, przelaman wiecej niz w WTA co swiadczy o nienajlepszej jakosci serwisu Amerykanina... ponadto idac za ciosem wczorajszego rozumowania Spadea jest zapisany na kwale w marsylii, choc nie bardzo sobie wyobrazam by w razie porazki mial wsiadac w samolot i grzac na drugi kontynent... tak czy siak jak dla mnie dzis Montanes!!! kurs 1,60 bardzo przyzwoity

Do góry
#1134657 - 13/04/2007 18:51 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: Boubson]
Boubson Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/04/2006
przepraszam za OT ale dla zainteresowanych dzis w Eurosporcie:

14:00 - N.Almagro - F.Volandri
17:00 - A.Martin - S.Ventura
19:00 - V.Williams - Anabel Medina Garrigues

Do góry
#1134733 - 13/04/2007 19:06 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: Trewor]
maverick Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/05/2002
Originally Posted By: Trewor
Almagro N. - Volandri F.

Cały tenisowy świat przeniósł się na nawierzchnię ziemną. Atut w postaci atomowego serwu traci tutaj na wartości, podobnie jak gra serv & volley. Na clay'u nie od dzisiaj, nie od wczoraj najlepiej radzą sobie Espańczycy, Argentyńczycy i... Federer ;\) . To tak ogółem wstępu.
Nicolas kontra Filippo. Włoch nie może zaliczyć początku roku do udanych, gdyż we wszystkich turniejach odpadał w 1. rundzie. Należy jednak zaznaczyć, że były one rozgrywane na hardzie, który jest mu całkowicie obcy. Na clay'u porażka z Kuertenem chwały mu również nie przynosi. gdyby to było kilka lat temu, to owszem porażka z Gugą nie była niczym odkrywczym, ale przegrać z Brazylijczykiem będącym w dzisiejszej formie to już coś. W Valenci Filippo odprawił szukającego formy Andreeva i Koubka, który po pierwszym przegranym secie zrezygnował. Almagro w tym roku już 12 meczy na clay'u w tym 9 zakończonych zwycięsko. W tym turnieju jak na razie idzie jak burza wygrywając z Hajkiem i Di Mauro w stosunku 6-2 6-1 i 7-5 6-2. Liczę, że dzisiaj Almagro również nie da najmniejszych szans rywalowi i powtórzy wynik sprzed roku, kiedy to również w Valencii i również w 1/4 finału pokonał 'również' Volandriego 6-4 6-1 \:p .

Radzilbym uwazac - Almagro wycofal sie z debla z powodu kontuzji/urazu - moze chce skupic sie na singlu a moze rzeczywiscie cos mu dolega.

Do góry
#1135307 - 13/04/2007 21:40 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: maverick]
Maurizio1986 Offline
stranger

Meldunek: 13/04/2007
Martin - Ventura

Kurs 1,5 BetFair

Ventury to ja przed tym Turniejem nawet nie znalem i dlatego sie zdziwilem ze pokonal Mayera i Falle. Mimo wszytsko sadze ze z Martinem nie da dzis rady.
Martin gral tak jak sie spodziewala wiekszosc bardzo slabiutko w tym roku.. A teraz nagle wygrywa mecze z F.Lopez i J.C.Ferrero ktorych na clayu trzeba brac pod uwage.

No coz to teraz czas wyeleminowac Venture

Do góry
#1135524 - 13/04/2007 23:31 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: Maurizio1986]
!zari Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/08/2005
Montanes - Spadea --1-- 1.80
Montanes jest to typowy clayowy zawodnik, ktory gra w 90% na tej własnie nawierzchni. W tym roku ma dodatni bilans (8-4). Grał juz w 1/2 finale w Vina del mar oraz w 1/4 w Houston i Buenos Aires. Spadea juz to clayowcow sie nie zalicza. Gra sporadycznie na tej nawierzchni. Pokonal w tym turnieju Russela, ktory rowniez na tej nawierzchni wielkim graczem nie jest, a tym bardziej Ginepri, ktory to unika clayu jak ognia a jak juz zagra to z bardzo marnym skutkiem. Kurs na Montanesa rosnie cały dzien (patrz toto-mix i chyba Bwin tez). Nie wiem z czego to wynika, moze ja czegos nie wiem pzdr

Do góry
#1135606 - 14/04/2007 00:09 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: !zari]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Houston - Green Clay - dla mnie bardzo szybka cegła.

Do góry
#1137355 - 14/04/2007 18:18 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: Fro_Lech]
feliciano Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/01/2005
Originally Posted By: Fro_Lech
W Houston jest normalna eutopejska ziemia \:\) pomaranczowa maczka \:\)

Do góry
#1137357 - 14/04/2007 18:19 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: Fro_Lech]
feliciano Offline
Carpal Tunnel

W Houston jest normalna europejska ziemia \:\) pomaranczowa maczka \:\)

Do góry
#1137371 - 14/04/2007 18:26 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: feliciano]
serenafan Offline
member

Meldunek: 30/03/2007
Originally Posted By: feliciano

US MEN’S CLAY COURT CHAMPIONSHIPS
SURFACE: GREEN CLAY

Do góry
#1137378 - 14/04/2007 18:29 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: serenafan]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Rok temu była 'koloru czerwonego'. I była to także inna mieszanina.

Do góry
#1137414 - 14/04/2007 18:51 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: feliciano]
feliciano Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: feliciano

Place: Houston, Texas
Date: April 9-15, 2007
Draw Size: 32
Surface: Clay

Do góry
#1137751 - 14/04/2007 21:32 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: feliciano]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Edited by oli (14/04/2007 21:39)

Do góry
#1138275 - 14/04/2007 23:36 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: Fro_Lech]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Ivo Karlovic - Albert Montanes over 23,5 games 1,962 Pinnacle
Pierwszy półfinałowy mecz turnieju w Houston. Mówiąc szczerze, to w tym turnieju nic mnie już nie zdziwi. Niby green clay, ale z czterech półfinalistów, dwóch to typowi specjaliści od zwykłej mączki, na której i tak nie odnoszą jakichś specjalnych wyników. W tym pojedynku zagrają tenisiści, którzy we wczorajszych meczach startowali z pozycji "underdogowej". Charakterystykę gry Chorwata chyba każdy zna. Wysoki, obdarzony potwornym serwisem, ale dalej już długo, długo żadnych atutów. Wczoraj ograł sensacyjnie Tommy Haasa. Ja bym jednak nie zakładał, że Karlovic zagrał super mecz, a po prostu Niemiec potwierdził, że aktualnie zupełnie brakuje mu formy. Wcześniej Karlovic ograł w dwóch setach Benjamina Beckera. Mecz z Hartfieldem wygrał walkowerem. Montanes z kolei rozkręca się tutaj z meczu na mecz. Najpierw wygrał z Peyą. Potem męczył się strasznie z Serbem, Dusanem Vemicem, ale już wczoraj dość gładko ograł reprezentanta gospodarzy, Vince'a Spadea. Zakładam, że Chorwat 2:0 nie wygra. Podejrzewam, że na gładkie zwycięstwo ma za mało umiejętności gry na pochodnej clayu. Jeżeli 2:0 miałby wygrać z kolei Montanes, to raczej nie zrobi tego w stosunku 6:4 6:4, bo Ivo dysponuje kapitalnym serwisem. Jeżeli będą trzy sety, to o 24 gemy będę spokojny. W skrajnym wypadku liczę na wyniki setów z liczbą siedmiu gemów w wyniku - nie muszą byc nawet tie-break'i.

James Blake - Mariano Zabaleta 2 2,90 Pinnacle
Kolejny ciekawy pojedynek. Zacznę od faworyta bukmacherów, czyli Amerykanina Jamesa Blake'a, który z meczu na mecz jakby zaczynał grać co raz to gorzej. Zaczął znakomicie, kiedy to Sanguinettiemu oddał raptem trzy gemy. Potem również 2:0 ograł Kuznetsova, ale tam już nie obyło się bez problemów - w pierwszym secie musiał odrabiać stratę breaka. No i wczoraj bardzo dziwny mecz z Juanem Monaco. Dziwny, bo nie na codzień zdarza się, że przegrany w meczu wygrywa o trzy gemy więcej. Amerykanin wygrał tie-breaki pierwszego i trzeciego seta, przegrywając w międzyczasie drugiego seta w stosunku 6:1. Z drugiej strony Mariano Zabaleta, u którego wszystko od początku do końca jest jasne - znakomita dyspozycja. Najpierw dwa łatwe zwycięstwa w kwalifikacjach, a potem w turnieju głównym trzy zwycięstwa i bilans setów 6:0. Kolejnymi rywalami byli Sweeting, Fish i Melzer. Niby nazwiska niezbyt wiele znaczące w ścisłej, światowej czołówce, ale jednak ograć Fisha 2:0 na "jego terenie" - to przypadkiem się nie dzieje. Wczoraj wręcz zmiótł z kortu Austriaka, Jurgena Melzera, któremu pozwolił "zabrać" do domu tylko trzy gemy. Jakby na te fakty nie patrzeć, tak trzeba dojść do wniosku, że jednak dziś Argentyńczyk dla Amerykanina jest groźny. Blake już nie raz odstawiał niemałe cyrki, dlatego w półfinale po takim kursie jestem w stanie zaryzykować grę przeciwko faworytowi amerykańskiej publiczności.

Do góry
#1140229 - 15/04/2007 18:41 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: Radek_89]
Trewor Offline
veteran

Meldunek: 23/12/2001
Almagro N. - Starace P.

Almagro staje dzisiaj przed szansą obrony tytułu sprzed roku. W 2006 r. potrzebował na to 8 meczy, gdyż startował z głębokich kwalifikacji, a w tym wystarczy mu 5. Na drodze podobnie jak w ćwierćfinale staje Włoch, tym razem nie Filippo, ale Potito. Mam nadzieję, że tak jak miękko brzmią ich imiona, tak miękko będą grać. Filippo po 1. secie zrezygnował, a co zrobi Potito, który już od 9 meczy nie zaznał goryczy porażki? Po wygraniu challangera w Napoli, teraz kontynuuje swój zwycięski marsz w Valencii. W Hiszpanii jak na razie grał z różnymi przeciwnikami, powszechnie znanymi Verdasco czy Pastorem oraz dla mnie obcymi (właśnie kopiuje ich nazwiska, bo naprawdę pierwsze słyszę) Andujar-Alba i Granollers-Pujol. Zwycięstwa z tymi drugimi nie dziwią, a pokonanie tych pierwszy budzi lekkie obawy przed dzisiejszym spotkaniem. Ale po drugiej stronie dzisiaj Nicolas, którego uważam za jednego z lepszych grajków na clay'u. Espańczyk pierwsze 3 rundy przeszedł jak burza, a małe problemy napotkał dopiero w 1/2 w meczu z Venturą. Te 3 sety trochę mnie zmartwiły, gdyż liczyłem na szybkie 2-0, ale przyjmuję, że był to mały wypadek przy pracy i dzisiaj się już to nie powtórzy.

*właśnie wyczytałem, że wczoraj pojedynek Almagro był przerywany ze względu na , a więc znamy przyczynę teoretycznie słabszego wyniku (zawsze trzeba sobie wszystko jakoś wytłumaczyć ;\) )

Do góry
#1140359 - 15/04/2007 19:20 Re: Valencia , Houston 9.04 - 15.04 [Re: Trewor]
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Mariano Zabaleta - Ivo Karlovic over 23,5 games 1,862 Pinnacle
Finał turnieju w Houston. Wczoraj nie wyszło, więc mam nadzieję, że dzisiaj Ivo Karlovic pogra trochę dłużej. Obaj zawodnicy w finale są nieprzypadkowo. Zabaleta ograł w nocy Jamesa Blake'a, natomiast Ivo Karlovic w ćwierćfinale wyeliminował Tommy Haasa. Chorwat wczoraj pierwszego seta zagrał elegancko pod mój typ, ale w drugim Hiszpan przestał grać, dał się przełamać dwa razy i koniec. To co mówiłem już wczoraj: Karlovic serwis ma niesamowity, więc wątpię, by Zabaleta miał go dziś seriami łamać, natomiast jako przeciwnik jest dziś dla chorwackiego wieżowca bardziej wymagającym rywalem niż Montanes. Argentyńczyk ograł Blake'a 7:5 7:6. Jeżeli wczoraj nie odskoczył w secie Amerykaninowi, to nie powinien tym bardziej odskoczyć Karlovicowi. Z drugiej strony jeżeli trzymał serwis w meczu z Blakiem, to Chorwat też go złamać nie powinien. Według mnie bardzo realne dwa tie-breaki nawet.

Do góry
Strona 3 z 3 < 1 2 3

Moderator:  rafal08