Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#1200485 - 07/05/2007 04:02 ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05
oli Offline
sottocapo

Meldunek: 02/11/2001
Internazionali BNL d'Italia

Miejsce : Rome, Italy
Data : Marzec 7-13 Maj,2007
Drabinki : 64M
Nawierzchnia : Clay
Pula Nagrod : €2,082,500

INFO :
-----
Oficjalna Strona Turnieju
-----
Losowanie : Drabinki Debel
-----
Plan Gier
-----
Scoreboard : live
-----

================================

Edited by oli (07/05/2007 17:58)

Do góry
Bonus: Unibet
#1201350 - 07/05/2007 16:49 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: oli]
m_k_polska Offline
veteran

Meldunek: 12/06/2004
Tursunov+Soderling
To mój dubelek na dzisiaj.

Tursunov-Bjorkman
Jonas zagrał w tym roku tylko jeden mecz na clayu i.....przegrał go gładko z Hyung-Taik Lee 6-7 1-6. Bjorkman ostatnimi czasy skupia się bardziej na deblu i jego występy w singlu są sporadyczna, myślę, że jedyny turniej w tym roku gdzie może coś jeszcze ugrać to Wimbledon.
Tursunov zaś sezon na mączce rozpoczął całkiem nieźle wygrywając turniej w Houston, ale później w dwóch turniejach odpadł w pierwszych rundach i w Estroil w drugiej, myślę jednak, że na dzień dzisiejszy jest on zawodnikiem lepszy niż Bjorkman i nie powinien mieć kłopotów z jego pokonaniem, należy też dodać, że H2H to 2-0 dla Tursunova

Soderling-Becker
Becker zagrał w tym roku w 5 turniejach na clayu i w trzech odpadł w drugiej rundzie a w dwóch w pierwszej rundzie, także jego wyniki nie powalają w przeciwieństwie do szweda, który radzi sobie w tym sezonie na mączce bardzo przyzwoicie ćwierćfinał w Monte Carlo, i porażka w drugiej rundzie z rodakiem Johanssonem, ale po dwóch Tiebrekach. Teraz Szwed odpoczywał 2 tygodnie i pewnie ostro trenował do tego turnieju, myślę więc, że nie powinien mieć większych problemów z pokonaniem Niemca.

Pozdrawiam m_k_polska

Do góry
#1202626 - 08/05/2007 02:06 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: m_k_polska]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/10/2005
Starace Potito - Calleri Agustin

Bez watpienia jedno z najciekawszych dzisiejszych spotkańn. Obydwaj gracze sa specjalistami od od gry na cegle i na pewno zaden z nich dzsiaj nie odpusci. Potito ostatnio spisuje sie nadspodziewanie dobrze, nie wiem czy nie najlepiej w karierze. Na przelomie marca i kwietnia wygral challanger w Neapolu, dwa tygodnie potem doszedl do finalu w Walencji gdzie przegral z Almagro, a pod drodze pokonał między innymi Verdasco (ktory jednak w tym sezonie niczym szczegolnym sie jeszcze nie wyroznil). Po tygoniu przerwy wystartował w Barcelonie i zakonczył swoj udział w turnieju na dopiero Nadalu w cwiercfinale. Warto zaznaczyc, że w 1/8 pokonal uznana marke jaka jest Jose Ignacio Chela. Starace, gra u siebie jednak w jego przypadku nie jest to chyba jakis szczegolny atut, bowiem w TMS w Rzymie doszedl najdalej do 1/16. W roku 2005 pokonal Moye (ma na niego patent, w sumie udalo mu sie pokonac Carlosa dwa razy przy jednym zwyciestwie Hiszpana) przegrywajac nastepnie z Alberto Martinem. Agustin to zawodnik według mnie od Wlocha solidniejszy. Po kontuzji odniesionej w koncu lutego, zbytni sie nie forsowal. Rozegral jeden mecz w Indian Wells (zapewne po to tylko by zainkasowac startowe) i zrobil sobie ponad miesieczna przerwe ktora wyszla mu na dobre. W Barcelonie doszedl do polfinalu, gdzie po walce (7-6 6-7 2-6) ulegl wracajacemu w wielkim stylu Canasowi, odprawiajac po drodze w dwoch setach Hernandeza oraz Tommego Robredo (6-4 2-6 6-3). Robredo zrewanzował mu sie juz tydzień pozniej w ćwierćfinale turnieju w Estoril (5-7 7-6 3-6). Podsumowujac, mysle ze dlugosc tego meczu zalezec będzie od stopnia oporu stawionego przez Wlocha. Jezeli zagra tak dobrze jak w ostatnich turniejach, spodziwac sie można zaciętego, długiego meczu, bez wielu przelaman. Jezeli nie to Agustin po prostu go rozjedzie. Bo o forme Argentynczyka ktory jest tutaj faworytem obawiam sie najmniej.

Zagram (jeżeli nie przeszkodzi łącze które co chwilę sie pierdoli ): Starace - Calleri 2 1,79 lub/i ponad 23 gemy w meczu (1,85).

Do góry
#1204004 - 08/05/2007 16:55 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: mat2000]
m_k_polska Offline
veteran

Witam!!
wczorajsze typy weszły a na dzisiaj proponuje kolejny dubelek, a mianowicie:
Berdych+Blake @1.96 w GB

Berdych-Nieminen
Tomas bardzo dobrze rozpoczął sezon na clayu, osiągnął dwa półfinały w Monachium i w Monte Carlo, także jest to znamiono dobrej formy. Jarkko nie wystartował na mączce zbyt dobrze, najpierw porażka w Davisie 0-3 z Baghdatisem, następie porażka w Monte Carlo z Safinem w pierwszej rundzie, z Hernardezem w Barcelonie i z Kohlschreiberem z Monachium. Wyniki Fina(lub Fińczyka jak to mówi nasz wspaniały minister edukacji :D) nie są zachwycające, a zawodnicy z którymi przegrywał są trochę słabsi od jego dzisiejszego rywala.
DO tego H2H 1-0 dla Berdych, ale pojedynek przed 3 laty, więc nie ma co do tego za bardzo przywiązywać uwagi

Blake-Monfils
James zagrał w tym roku, jeden turniej na mączce i to w Houston, czyli na szybszej od europejskiej amerykańskiej mączce, doszedł tam do półfinału przegrywając z Zabaletą, od tego czasu James nie wystąpił w żadnym turnieju i mam nadzieję, że ostro trenował do turnieju w Rzymie, chociaż pewnie przytrafił mu się jakiś mały uraz po drodze, skoro nie zagrał w Monte Carlo.
Ale za to Geal wystartował w dwóch turniejach na clayu i w dwóch odpadł w pierwszej rundzie w Monte Carlo z Radkiem Stepankiem 0-6 0-2 i krecz oraz w Estoril 1-2 z Monaco. Francuz nie może złapać w tym roku, niezłej formy z tamtego roku i w tym wietrze szanse dla Jamesa, a kurs 1,45 jak dla mnie bardzo zachęcający

Good Luck!
pozdrawiam m_k_polska

Do góry
#1204167 - 08/05/2007 18:14 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: m_k_polska]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
F. Verdasco vs R. Gasquet typ:1 kurs:2.950

Hiszpan byl bliski pokonania Gasqueta w ich ostatnim meczu rozgrywanym w Monte Carlo jednak przeszkodzila mu w tym kontuzja miesni brzucha ktorej Verdasco doznal w koncowce 3 seta.Mecz byl bardzo zaciety( 7-5 6-7(12) 7-6(3) ) a Verdasco walczyl do konca choc kontuzja przeszkadzala mu w serwowaniu.Jestem pewien ze gdyby nie ona Hiszan wygral by ten pojedynek.Verdasco ostatnio nie osiagal dobrych rezultatów ale tamtem mecz w Monte Carlo ktory mialem okazje ogladac utwierdzil mnie w przekonaniu ze Fena wraca do formy ktorą prezentowal chociazby rok czy dwa lata temu.
Gasquet jest swietnym zawodnikiem ktoremu wroze swietlaną przyszlosc ale wiem ze ten mecz z Hiszpanem bedzie dla niego bardzo ciezki.Ogladalem wiele ostatnich spotkan Francuza i choc wydawalo by sie ze osiaga niezle wyniki to jednak wygrywal on z zawodnikiem z tzw. nizszej polki a gdy dochodzilo do spotkan z klasowymi zawodnikami typu Djokovic, Ferrero, Youzhny czy Canas Gasquet przegrywał.
Kurs w tym meczu jest bardzo przeszacowany.Obu zawodnikom daje identyczne szanse na wygranie meczu czyli po 50% ... jednak bukmacherzy mysla inaczej \:\) Zobaczymy kto bedzie mial racje.Poelcam jeszcze zagrac handicap + na Hiszpana.

Do góry
#1204367 - 08/05/2007 20:01 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: Vendetta]
Vendetta Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 05/01/2006
I. Andreev vs D. Ferrer typ:1 kurs:3.140

Kolejny przeszacowany kurs \:\) Rozumiem ...Hiszpan jest w formie i ma on wieksze sznase na wygranie tego meczu.Wieksze... nie znaczy ze az tak duze jak by wskazywaly na to kursy \:\) Andreev wraca do formy z 2005.Wiadomo ze na ziemii zawsze osiagał najlepsze rezultaty.Popatrzcie na wyniki Igora z tego roku ...dzieki niemu Rosja wygrala w DC mecz z Chile.... Andreev wygral swoje 2 mecze singlowe najpierw ogral Gonza a potem wygral decydujacy o awansie do nastepnej rundy mecz z Massu. W dubaiu ugral seta z Nadalem przegrywajac dopiero w tb trzeciego seta a w Monte Carlo gdzie mialem okazje ogladac jego gre na zywo dzieki relacjom Polsatu Sport Extra ponownie pokonal Gonza a takze wygrac Acasuso.Dlaczego mialby nie wygrac z Ferrerem? Szanse oceniam na 55-45 na korzysc Hiszpana ....ale zagram za srednia stawke na Andreeva dlatego ze kursy 3.140 naprawde zrobil na mnie wrazenie ... pozytywne wrazenie \:\)

Powodzenia

Do góry
#1206821 - 09/05/2007 16:32 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: Vendetta]
ryzy9 Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2006
Witam!
Na poczatek chcialbym sie podzielic wrazeniami z meczu Delic - Safin. Otoz pierwszy set wygladal tragicznie, Marat ksiecunio nawet nie ruszal do pilek lecacych ledwie metr od niego i tylko cud sprawil ze nabral ten idiota checi do gry co i tak wygladalo to nijak. Szkoda ze trfil na Davydenke,bo uwazam ze z jego podejsciem do gry i rzucaniem rakiet to nigdy nie wiadomo kiedy odbije by skonczyc udzial w turnieju, takze przestrzegam grac na niego...

Dzisiaj chcialbym zaproponowac dwa typy:
A.Roddick - Gaudio Typ:1
Patrzac na historie wystepow Amerykanina w Rzymie idzie zauwazyc progress dobrych rezultatow. Co prawda ostatnio dlugo nie gral,ale mysle ze i dobrze, wyleczyl kontuzje, odsapnal!
Wielu sie ze mne nie zgodzi mowiac gdzie Roddick i Clay,ale mysle iy przede wszystkim to co prezentuje Gaudio wola o pomste do Nieba... Roddick od poczatku roku swietnie gral moim zdaniem i na pewno nie ma mowy o jakims odpusczaniu meczu y jego strony gdyz zbyt malo czasu mu zostalo by pograc na Clayu przed RG.

F.Gonzalez Vs Tursunov Typ 1
Patrzac na to co po AO wzczznia Gonzo to tylko za glowe sie chwytac, ale w Monte Carlo trafil na dobrze dysponowanego Andreeva w Estoril Mathieu wiec chyba czas najwyzszy przypomniec o sobie. Szczerze powiedziawszy ten mecz w duzej mierze bedzie zalezal tylko od Gonzo i jego podejscia do meczu gdyz jesli sie zaangazuje to rusek z calym szacunkiem zostanie pozamiatany.

Do góry
#1206830 - 09/05/2007 16:38 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: ryzy9]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Ten clay w Rzymie jest bardzo "cienki" i tym samym bardzo szybki. Chyba nawet najszybszy w Europie, a to myśle dość mocno faworyzuje Roda. Jeśli jest zdrowy to wygra \:\)

Do góry
#1207217 - 09/05/2007 19:32 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: Kameleon]
m_k_polska Offline
veteran

Witam!!
Puki co typy 4/4, fajnie byłoby podtrzymać passę, na dzisiaj proponuje jeden dubelek i 3 single
Berdych+Djokovic,Starace,Baghdatis,Roddick

Baghdatis-Stepanek @ 1.62
Marcos rozprawił się szybciutko z Moyą, ale znamiono dobrej formy pokazał już Monachium, gdzie doszedł do półfinału. Jego dzisiejszy przeciwnik dysponuje dobrym serwisem i gra bardzo regularnie, ale jego tegoroczne wyniki na clayu, nie napawają optymizmem 2 runda w Monte Carlo, pierwsza w Barcelonie.
H2H 1-1, więc to żadna wskazówka, ale wydaje mi się, że na chwilę obecną Marcos jest w lepszej formie i powinien pokonać Radka

Starace-Ferrero @ 1.85
H2H 3-0 dla Ferrero z czego dwa pojedynki wygrane w tym roku na clayu, ale to był w lutym, obydwa 3 setowe. Juan prezentuje się całkiem nieźle, osiągnął półfinał w Monte Carlo, gdzie przegrał dopiero z Federerm, ale później skreczował w pierwszej rundzie w Barcelonie. W pierwszej rundzie pokonał Hrbatego, a mecz obfitował w przełamania, jeżeli Juan będzie prezentował również dzisiaj taką formą serwisową to Włoch powinien to wykorzystać. Starace gra u siebie i to dla niego dodatkowa motywacja, ostatnio spisuje się bardzo dobrze na clayu: finał w Valecnii, 1/4 w Barcelonie i porażka z Nadalem. W pierwszej rundzie zniszczył Calleriego i ja w jego osobie wypatruje faworyta

Roddick-Gaudio @ 1.47
co ciekawe Ci panowie jeszcze do tej pory nie spotkali się na korcie!Andy od miesiąca nie grał w żadnym turnieju i nie zagrał jeszcze meczu na clayu, ale ta nawierzchnia jest dość szybka co sprzyja grze Roda. Dla Gastona to już piąty turniej na clayu w tym roku, ale kończone 2 razy na pierwszej rundzie dwa razy na drugiej i raz na trzeciej, te wyniki nie napawają optymizmem, postanowiłem spróbować Roda chociaż w sumie to dość ryzykowny typ, bo nie wiadomo co przez ten miesiąc robił amerykanin:) miejmy nadzieję, że trenował \:\)

DO tego gram dubelek Djoko+Berdych, ale niestety muszę wyjść z domu i nie mam czasu napisać analizy, łączny kurs na obydwu to 1,56. Oboje ostatnio prezentuje dobrą formę i myślę, że powinni dzisiaj dość gładko wygrać ze swoimi rywalami

pozdrawiam m_k_polska
GL!

Do góry
#1209968 - 10/05/2007 06:04 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: m_k_polska]
m_k_polska Offline
veteran

Originally Posted By: m_k_polska
Witam!!
Puki co typy 4/4, fajnie byłoby podtrzymać passę, na dzisiaj proponuje jeden dubelek i 3 single
Berdych+Djokovic,Starace,Baghdatis,Roddick

Baghdatis-Stepanek @ 1.62
Marcos rozprawił się szybciutko z Moyą, ale znamiono dobrej formy pokazał już Monachium, gdzie doszedł do półfinału. Jego dzisiejszy przeciwnik dysponuje dobrym serwisem i gra bardzo regularnie, ale jego tegoroczne wyniki na clayu, nie napawają optymizmem 2 runda w Monte Carlo, pierwsza w Barcelonie.
H2H 1-1, więc to żadna wskazówka, ale wydaje mi się, że na chwilę obecną Marcos jest w lepszej formie i powinien pokonać Radka

Starace-Ferrero @ 1.85
H2H 3-0 dla Ferrero z czego dwa pojedynki wygrane w tym roku na clayu, ale to był w lutym, obydwa 3 setowe. Juan prezentuje się całkiem nieźle, osiągnął półfinał w Monte Carlo, gdzie przegrał dopiero z Federerm, ale później skreczował w pierwszej rundzie w Barcelonie. W pierwszej rundzie pokonał Hrbatego, a mecz obfitował w przełamania, jeżeli Juan będzie prezentował również dzisiaj taką formą serwisową to Włoch powinien to wykorzystać. Starace gra u siebie i to dla niego dodatkowa motywacja, ostatnio spisuje się bardzo dobrze na clayu: finał w Valecnii, 1/4 w Barcelonie i porażka z Nadalem. W pierwszej rundzie zniszczył Calleriego i ja w jego osobie wypatruje faworyta

Roddick-Gaudio @ 1.47
co ciekawe Ci panowie jeszcze do tej pory nie spotkali się na korcie!Andy od miesiąca nie grał w żadnym turnieju i nie zagrał jeszcze meczu na clayu, ale ta nawierzchnia jest dość szybka co sprzyja grze Roda. Dla Gastona to już piąty turniej na clayu w tym roku, ale kończone 2 razy na pierwszej rundzie dwa razy na drugiej i raz na trzeciej, te wyniki nie napawają optymizmem, postanowiłem spróbować Roda chociaż w sumie to dość ryzykowny typ, bo nie wiadomo co przez ten miesiąc robił amerykanin:) miejmy nadzieję, że trenował \:\)

DO tego gram dubelek Djoko+Berdych, ale niestety muszę wyjść z domu i nie mam czasu napisać analizy, łączny kurs na obydwu to 1,56. Oboje ostatnio prezentuje dobrą formę i myślę, że powinni dzisiaj dość gładko wygrać ze swoimi rywalami

pozdrawiam m_k_polska
GL!

Berdych 2-0
Djokovic 2-1
Roddick 2-0
Baghdatis 2-1
Starace 2-0

póki co w Rzymie jest pięknie!!
typy 9/9
żyć nie umierać!!

Na jutro proponuje dwa singielki, mianowicie:

Berdych-Acasuso @1.52
Buki zasugerowały się zwycięstwem Argentyńczyka z Ljubiciem, a jak wiemy nie jest on wybitnym specjalistą od clayu, Jose w tym sezonie na mączce nie wywalczył za dużo, porażka w pierwszej rundzie z Andreevem w Monte Carlo, 3 runda w Casablance zakończona na Mathieu, czyli z zawodnikami znajdującymi się niezłej formie, tak jak jego rywal Tomas Berdych, który ma za sobą półfinały w Monte Carlo i Monachium.
Tomas może być już trochę przemęczony, ale myślę, że na Jose starczy mu sił a w następnej rundzie czeka na niego Federer, więc chyba na ćwierćfinale jego przygoda z Rzymem się zakończy.
H2H 2-0 dla Berdycha a to jego dodatkowy handicap.

drugi typ to
Simon- Robredo @2.11
Giles ma za sobą doskonale zagrany turniej w tym roku w Marsyli, gdzie wygrał z kilkoma niezłymi zawodnikami, po tym turnieju jego forma troszkę zmalała, ale jego wyniki w Rzymie znamionują powrót do formy, o ile zwycięstwo z wracającym po kontuzji Murrayem, nie jest jeszcze jakąś wielką niespodzianką, ale odprawienie w dwóch setach bardzo dobrze spisującego się Canas trzeba za takową uznać.Francuz zagrał podobno kapitalne spotkanie(nie oglądałem, ale czytałem relacji ludzi oglądający ten mecz). Tomy gra ostatnio w kratkę, jest bardzo nieregularny i mam nadzieję, że tą słabość wykorzysta jutro Giles. Panowie spotkali się już w tym roku i w trzech setach wygrał Giles, ale był to pojedynek na twardej nawierzchni, więc nie przywiązywałbym do niego zbyt wielkiej wagi, niemniej jednak po kursie ponad 2 biorę Francuza w ciemno.

Więc
ALLLLLLLEZ!!

Pozdrawiam m_k_polska
GL!

Do góry
#1210540 - 10/05/2007 18:40 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: m_k_polska]
verdasco Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/09/2006
POTITO STARACE vs. NIKOLAY DAVYDENKO

typ: STARACE
kurs: 1.80
buk: STS

Chyba nie trzba nic dodawac. Szczerze wczoraj myslalem, ze taka "masowka" na starace wtopi, w koncu nie gral z jakims szczypiorem. Ferrero mial ostatnio niezly okres gry, ale cos sie zacielo. Co do Starace, chlopak niepozorny, ewidentnie ma swoje 5min. Dla mnie jednak zawsze to byl typowy challengerowiec, sporadycznie pojawiajacy sie w smietance tenisistow. Jednak od dluzszego czasu cos ugrywa w ATP. Chyba przelom nastapil po wygranym challangerze w Napoli. W dzisiejszym meczu przemawia za nim spora pewnosc i przede wszystkim sciany. A ten mizerny (juz) Mikolaj chyba spada juz spada ... Denko gra juz slaby tenis, nie ma tej charyzmy w jego grze, pewnych uderzen... jak juz ktos wczesniej pisal, popelnia coraz to wiecej bledow. Tak wiec dla mnie dzisiaj Forza Potito! Jeszcze taka mala wiadomos dotyczaca H2H obu panow, spotkali sie w zeszlym roku w Austrii, gdzie rosjanin gladko pokonal wlocha 6:2 6:1. Wierze jednak, ze te statystyki dzis ulegna zmianie POTITO!

Do góry
#1210541 - 10/05/2007 18:40 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: verdasco]
verdasco Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/09/2006
ANDY RODDICK vs. JUAN IGNACIO CHELA

typ: Roddick

Spotkanie jak wiemy odbedzie sie na clayu w Rzymie, nawierzchnia, za ktora nie przepada Andy. Jednak ten clay jest dosc specyficzny, poniewaz stanowi dosc zbita warstwe, co umozliwia uruchomienie silnego podania - ktorym jak wiemy dysponuje Roddick. Mysle jednak, ze to argentynczyk jest bardziej przystopsowany do tej nawierchni, jak wiemy amerykanin woli twardziele. Obaj Panowie spotkali sie juz 7 krotnie, jednak zawsze na hardzie, co jest troche zagadka przed dzisiejsza potyczka. W H2H zdecydowanie prowadzi ten pierwszy 6:1, Chela wygral zaledwie raz i to bardzo dawno, bo w 2002 roku. Mysle sobie jednak, ze Roddick powinien bezproblemu wygrac to spotkanie, powrocil po kontuzji i zapewne jest glodny tenisa jak i zwyciestw. Co do Cheli, zawodnik zagadka, moze zagrac fenomenalnie turniej, a moze odpasc juz w 1 rundzie. W rzymie nie gra dobrzem, wymeczone zwyciestwo z powiedzmy sobie szczerze zawodniekiem slabyszm od niego o klase - Gicquelem, a wczoraj wygrana z rownie nieprzewidywalnym rosjaninem Andreevem. Jest lekka niepewnosc, ale typ na Roddicka za 1,8 stanowczo lykam jedyna obawa moze byc odnowienie kontuzji, ale to czarny scenario

Do góry
#1210721 - 10/05/2007 19:58 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: verdasco]
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Originally Posted By: verdasco
ANDY RODDICK vs. JUAN IGNACIO CHELA

typ: Roddick

Spotkanie jak wiemy odbedzie sie na clayu w Rzymie, nawierzchnia, za ktora nie przepada Andy. Jednak ten clay jest dosc specyficzny, poniewaz stanowi dosc zbita warstwe, co umozliwia uruchomienie silnego podania - ktorym jak wiemy dysponuje Roddick. Mysle jednak, ze to argentynczyk jest bardziej przystopsowany do tej nawierchni, jak wiemy amerykanin woli twardziele. Obaj Panowie spotkali sie juz 7 krotnie, jednak zawsze na hardzie, co jest troche zagadka przed dzisiejsza potyczka. W H2H zdecydowanie prowadzi ten pierwszy 6:1, Chela wygral zaledwie raz i to bardzo dawno, bo w 2002 roku. Mysle sobie jednak, ze Roddick powinien bezproblemu wygrac to spotkanie, powrocil po kontuzji i zapewne jest glodny tenisa jak i zwyciestw. Co do Cheli, zawodnik zagadka, moze zagrac fenomenalnie turniej, a moze odpasc juz w 1 rundzie. W rzymie nie gra dobrzem, wymeczone zwyciestwo z powiedzmy sobie szczerze zawodniekiem slabyszm od niego o klase - Gicquelem, a wczoraj wygrana z rownie nieprzewidywalnym rosjaninem Andreevem. Jest lekka niepewnosc, ale typ na Roddicka za 1,8 stanowczo lykam jedyna obawa moze byc odnowienie kontuzji, ale to czarny scenario

Nie będę już powtarzał po Tobie o nawierzchni ceglanej i Roddicku bo wszyscy wiedzą o co chodzi.A mnie się wydaje,że zdecydowanym faworytem w tym spotkaniu jest właśnie Chela bo to jest jego nawierzchnia,a Roddick i cegła to wiadomo.Nie zgadzam się trochę z Tobą co do tego,że Chela męczył się z Gicquelem o klasę od niego słabszym, to jest jeszcze niedoświadczony zawodnik ale za to bardzo dobry.Osobiście zagrałem dzisiaj na Chelę po kursie 1.95 w TOTO-MIXIE.

Do góry
#1212836 - 11/05/2007 05:49 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: m_k_polska]
m_k_polska Offline
veteran

Originally Posted By: m_k_polska
[quote=m_k_polska]

Berdych-Acasuso @1.52
Buki zasugerowały się zwycięstwem Argentyńczyka z Ljubiciem, a jak wiemy nie jest on wybitnym specjalistą od clayu, Jose w tym sezonie na mączce nie wywalczył za dużo, porażka w pierwszej rundzie z Andreevem w Monte Carlo, 3 runda w Casablance zakończona na Mathieu, czyli z zawodnikami znajdującymi się niezłej formie, tak jak jego rywal Tomas Berdych, który ma za sobą półfinały w Monte Carlo i Monachium.
Tomas może być już trochę przemęczony, ale myślę, że na Jose starczy mu sił a w następnej rundzie czeka na niego Federer, więc chyba na ćwierćfinale jego przygoda z Rzymem się zakończy.
H2H 2-0 dla Berdycha a to jego dodatkowy handicap.

drugi typ to
Simon- Robredo @2.11
Giles ma za sobą doskonale zagrany turniej w tym roku w Marsyli, gdzie wygrał z kilkoma niezłymi zawodnikami, po tym turnieju jego forma troszkę zmalała, ale jego wyniki w Rzymie znamionują powrót do formy, o ile zwycięstwo z wracającym po kontuzji Murrayem, nie jest jeszcze jakąś wielką niespodzianką, ale odprawienie w dwóch setach bardzo dobrze spisującego się Canas trzeba za takową uznać.Francuz zagrał podobno kapitalne spotkanie(nie oglądałem, ale czytałem relacji ludzi oglądający ten mecz). Tomy gra ostatnio w kratkę, jest bardzo nieregularny i mam nadzieję, że tą słabość wykorzysta jutro Giles. Panowie spotkali się już w tym roku i w trzech setach wygrał Giles, ale był to pojedynek na twardej nawierzchni, więc nie przywiązywałbym do niego zbyt wielkiej wagi, niemniej jednak po kursie ponad 2 biorę Francuza w ciemno.

Więc
ALLLLLLLEZ!!

Pozdrawiam m_k_polska
GL!

Typy z Rzymu: 10/11

Nic nie trwa wiecznie, każda passa się kończy, Tommy zniszczył dzisiaj Gilesa i szacunek dla niego za to.
Na jutro zagram tylko jeden mecz a mianowicie:

Robredo-Davydenko @1.85
Tommy pokazał dzisiaj klasę, jak za najlepszych czasów, grał bardzo dobrze przy swoim serwisie, został przełamany tylko raz, a pozostałe gemy serwisowe wygrywał gładko.
Denko powinien odpaść już z Safinem, ale Marat nie wykorzystał swoich szans, dzisiaj Denko męczył się ze Starace i znowu się udało, ale do trzech razy sztuka!Z tak grającym Robredo daje mu jakieś 35% szans, a przy wyrównanym kursie, uważam, że to Hiszpan ma większe szanse na wygraną. W pojedynkach między panami na clayu 2-1 dla Tommego.

Długo myślałem o spotkaniu Berdycha z Volandrim, i doszedłem do wniosku, że lepiej obejrzeć ten mecz w spokoju i delektować się dobrym tenisem. Pippo odprawił dzisiaj z kwitkiem Federera, rozgrywając kapitalne spotkanie, ale często w turniejach bywa tak, że zawodnik grając kapitalne spotkanie jednego dnia, na drugi dzień jest cieniem samego siebie. Przykładów nie trzeba daleko szukać, doskonałym jest Simon. Myślałem o zagraniu Berdycha, ale przy takiej formie Pippo i kursie tylko @1.52 wolę nie ruszać tego spotkania.

Pozdrawiam m_k_polska

Do góry
#1213597 - 11/05/2007 19:32 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: m_k_polska]
ryzy9 Offline
old hand

Meldunek: 17/01/2006
Witam!
Robredo - Davydenko Typ:1
Ogladam wiekszosc spotkan na pl sport extra i szczerze powiedziawszy nie wyobrazam sobie innego rezultatu jak zwyciestwo Hiszpana. Davydenko pomijajac wczesniejsze wystepy na Clay'u w tym roku zagral w Rzymie dwa dosc trudne spotkania, ktore z pewnoscia kosztowaly go sporo sil, zwlaszcza wczorajsze z Starace! Uwazam ze po kursie w granicach 1,75 na Robredo warto probowac!

Berdych - Volandri Typ:1
Tu z kolei jestem w 99.9% przekonany o zwyciestwie Czecha. Volandri choc gra calkiem niezly tennis to uwazam ze nie wytrzyma trudow dzisejszego meczu. Po spotkaniu z Gasquetem byl wyczerpany, natomiast wygladajce na latwe zwyciestwo z Federerem moze byc zludne, bo kto ogladal to widzial ze po pierwsze Wloch po raz kolejny nie mogl momentami zlapac oddechu,a sam Federer byl katastrofalny, bez woli walki i po trzecie licze ze po raz kolejny zadziala to, ze jesli wyeliminowales kogos dobrego to na drugi dzien lecisz z turnieju...

Do góry
#1213601 - 11/05/2007 19:34 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: ryzy9]
Valverde Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/11/2005
Volandri F. v Berdych T.
Typ: 2 [Games HC] 3:0
Kurs: 1.80
Buk: GB
Stawka: 6/10

Każdy kto choć trochę interesuje się tenisem musiał słyszeć o wczorajszym wyniku Volndriego. Jednak według mnie zwycięstwa Filippo nad „Fedexem” nie należy zbytnio przeceniać, gdyż przy tak słabym serwisie i dużej liczbie niewymuszonych błędów, Szwajcar de facto pokonał się sam. Również wcześniejszy triumf nad przemęczonym Gasquetem nie daje nam pełnego obrazu na formę Włocha. Volandri z pewnością gra dobrze, a wspierany dopingiem miejscowej publiczności wznosi się na szczyty swoich umiejętności. Mimo to w spotkaniu z Czechem nie wróżę mu sukcesów. Tomas w Rzymie prezentuje się doskonale, a wcześniejsze wyniki w Monachium i Monte Carlo dobitnie świadczą o tym, iż na ceglanej mączce należy on obecnie do piątki najlepszych tenisistów na świecie. Dlatego też pokonanie Volandriego nie powinno być dla niego zbytnim problemem, tym bardziej, że trzy ostatnie pojedynki pomiędzy tymi zawodnikami kończyły się bezdyskusyjnymi zwycięstwami Berdycha. W dodatku jedno z nich zostało odniesione na włoskiej ziemi (w Palermo), co świadczy, iż Czech dobrze radzi sobie z presją miejscowej publiczności. W związku z powyższym uważam, iż zwycięstwo nad uzbrojonym w potężny serwis oraz całą gamę innych świetnych zagrań Tomasa jest poza możliwościami Filippo, który tym samym zakończy swoją rzymską przygodę.

Do góry
#1213620 - 11/05/2007 19:45 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: Valverde]
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
Zgadzam sie z Toba Valverde, ale zagram to w Bwin po kursie @2.11

Do góry
#1213688 - 11/05/2007 20:06 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: muppet]
Valverde Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/11/2005
Originally Posted By: muppet
Zgadzam sie z Toba Valverde, ale zagram to w bwin po kursie @2.11

Jasna sprawa, dzięki Muppet za info

Do góry
#1213743 - 11/05/2007 20:27 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: ryzy9]
skrzypo555 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/10/2006
Originally Posted By: ryzy9
"Volandri choc gra calkiem niezly tennis"

Jak dla mnie ten zawodnik jest wielkim przecietniakiem. Nie ma
dobrego backhandu ani forehandu ... O serwisie to juz nawet sie nie
bede wypowiadal bo kazdy napewno widzial ( Jesli nie to w WTA
sporo pan ma lepszy ^_^ )

Do góry
#1213806 - 11/05/2007 20:52 Re: ATP Masters Series Roma 7.05- 13.05 [Re: Valverde]
Stoin Offline
Profesor

Meldunek: 19/08/2005
Ja bym zagrał Berdycha jeszcze z innego powodu.

Otóż wiele razy byliśmy świadkami sytuacji w której jednego dnia zawodnik,który skazany był na pożarcie w meczu z wyżej notowanym zawodnikiem - a mimo to wygrał,w kolejnej rundzie kończy swoją przygodę z turniejem.Tak było jakiś czas temu w przypadku Berdycha kiedy to najpierw w Toronto pokonał Nadala po czym w finale uległ gładko Gasquetowi a następnie w Madrycie pokonał również Nadala by w finale zostać ośmieszony przez Gonza ( 6-3 6-1 )
Trudno powiedziec co jest tego przyczyną ... być może jakis wewnetrzny spokoj i wiara w swoje możliwości są tak duże że wychodząc z myślą że pokonałem Federera czy jak to było w przypadku Berdycha - Nadala kolejny mecz wygra się sam , niestety tak nie jest i jak wiadomo każdy mecz jest inny z każdym rywalem gra się inaczej więc nie można powiedziec ze skoro wygrałem z Federerem który jest nr 1 na świecie to pokonam i niżej notowanego rywala.
Apropo publiczności która dziś po raz kolejny będzie stała murem za swym rodakiem ... kto wie czy to co ma być atutem Włocha dziś Go nie zgubi ? Po zwycięstwie nad Federerem wszyscy ostrzą sobie apetyty i oczekują że tym razem Volandri zajdzie dalej niż to mialo miejsce w 2003 roku gdzie odpadł własnie ze Szwajcarem.
Historia lubi się powtarzać ... Volandri w ćwierćfinale ponownie OUT ;\)

Berdych

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08