Wracając do tematu Betssona.
Postanowiłem u nich zagrać poraz pierwszy, wcześniej liczne zgłaszane mi i na forum problemy odpychały mnie od gry tam (choć w większości przypadków były to problemy typu nieotrzymania bonusa, z racji niezgłoszenia chęci jego otrzymania bezpośrednio po złożeniu depozytu w systemie; z jednej strony niedopatrzenie gracza kosztuje, jednak w oczywistych sytuacjach, gdzie gracz stawia za 2-5zł, lub jego bilans zakładów jest dodatni i nie ma mowy o próbie wyłudzenia; obsługa powinna iść na ręke takiemu graczowi dopisując bonus manualnie), jednak ostatnio się troche uciszyło - jakby polska obsługa nabrała doświadczenia i zaczęła pracować jak należy. Niestety, nie obsługa, ale błąd techniczny zadecydował o rozpoczęciu się mojej krótkiej przygody z
Betsson.
Postanowiłem spróbować kasyna - drobna wpłata z moneybookers, 30% bonus - zrobiony obrót i przelew spowrotem na konto główne. Bez problemów.
Postanowiłem sprawdzić bukmachera - zablokowałem 111zł celem otrzymania bonusa 111zł - z głównego konta odjęte zostało 111zł, na koncie bukmacherskim pojawiło się 222zł. Nie zdążyłem nawet rozpocząć gry, gdy dojrzałem punkt w regulaminie mówiący o niekwalifikowaniu się depozytów z moneybookers i neteller dla bonusa bukmacherskiego, mimo to jednak został on dopisany przed chwilą do mojego konta. Czyźby wszyscy Ci, korzystający z tych systemów byli traktowani jak "profesjonaliści"? Zresztą nieważne... pisze do supportu, odpowiedź dostaje szybką i rzeczową - bonus należy anulować, gdyż nie przysługuje mi on. Support nie zrobił tego za mnie, lecz polecił zrobienie tego samodzielnie. Tak też uczyniłem, lecz niestety po jego anulowaniu, z konta odpisany został nie tylko bonus, ale także zablokowana kwota depozytu potrzebna do otrzymania tegóż bonusa.
Przez 2 dni support (podobno nawet łącznie z "przełożonym") nie był w stanie uznać jakichkolwiek nieprawidłowości w historii transakcji. Support angielski odsyłał mnie do polskiego, jakoby to oni mieli lepiej znać sprawę, lecz tam co chwilę spotykałem się z odpowiedzią jakoby z moim kontem było wszystko wporządku.
I pewnie wszystko nadal byłoby ich zdaniem "wporządku" gdyby nie fakt, iż trafiłem wreszcie na live chat z osobą, która uwierzyła chyba mocniej w to co mówie i postanowiła przeprowadzić ze mną krótką rozmowę telefoniczną, w czasie której faktycznie znaleziono tę nieprawidłowość. Gratulacje dla Agnieszki z supportu ;-) (bez żartów, z wielu rozmów z supportami różnych firm w przeróżnych sprawach, rzadko czuć w rozmowie chęć pozytywnego rozwiązania problemu (Ci którzy kontaktowali się kiedyś choćby z netellerem powinni wiedzieć o czym mówie ;-) )
Następnego dnia (dziś rano/popołudniu) sprawa miała trafić do działu finansowego(który wcześniej już stwierdzał, że wszystko jest wporządku) i od tego czasu otrzymałem jedynie wiadomość z zapewnieniem, iż pieniądze trafią na konto. Niestety, nie doczekałem się ich dziś; więc może jutro? A może znowu wszystko na moim koncie wygląda dla kogoś prawidłowo? Nie zmieni to już niestety faktu, że o ile po wczorajszej rozmowie byłem skłonny dać tej firmie drugą szansę, o tyle czas pracy "działu finansowego" przesądził dla mnie o jej wizerunku w moich oczach.
Nie mówie, że to oszuści; ale w chwili, gdy mamy wokół do dyspozycji tylu bardziej zorganizowanych bukmacherów, dlaczego mielibyśmy wybierać właśnie ich?
Istotą tej sprawy nie jest kwota, bo 100zł to przecież żaden majątek, ale załatwianie takich, prostych przecież spraw w kilka dni, a nie kilka godzin jest na tym mocno obsadzonym rynku niedopuszczalne.
Nie mówie, że odradzam grę u nich, lecz jak dla mnie sprawiają wrażenie mocno zdezorganizowanych - współpraca między poszczególnymi działami wygląda na marną, stąd dla mnie bukmacher ten wróci do łask po usprawnieniu w tej dziedzinie :-)
Pozdrawiam.