SyKo - niekoniecznie chodzi mi o kariere w korporacji. Mi to by z pewnoscia nie odpowiadalo. Chodzi o to, zeby robic cos co sprawia przyjemnosc, daje satysfakcje, pozwala sie rozwijac. Jak zrobisz MBA i nauczysz sie jezyka to co bys nie robil bedziesz mial z tego korzysc. Jak otworzysz firme taka ktora bedzie robila cos co Cie interesuje i do tego bedziesz mial czas na czytanie itp. to OK. Jak poprzestaniesz na grze u bukmachera to nawet jesli bedziesz mial niezle pieniadze to kiedy bedziesz chcial zrobic cos innego w zyciu lata grania moga sie okazac stracone.
Bukmacherki nie traktuja jako powazne zrodlo dochodu, jednak widze mozliwosci zarabiania w ten sposob. Wymaga to duzo czasu, sporego wkladu finansowego, gorny poziom zarobkow jest dosc ograniczony limitami. Jesli ktos potrafi grac surebety w samym
Betfair to podziwiam - tego nie potrafie. I byc moze to co pisze nie odnosi sie do takiego grania.
O gieldzie od jakiegos czasu mysle powaznie ale dalej nie wiem czy sie do tego nadaje - na razie po poczatkowych wpadkach mam kilka sukcesow ale czy to jest osiagniecie w czasie hossy. W kazdym razie gielde rozwazam jako zrodlo dochodow w przyszlosci. Moze troche za bardzo sie "podjaralem" ostatnio i sporo pisze w temacie o gieldzie. Pewnie niedlugo strace z 10% to przestane tyle pisac ;-)
Co do mojej pracy to pracuje na pelnym etacie ale mam nienormowany czas. Wczesniej (zaraz po studiach) bywalo, ze pracowalem po 14 godzin i w weekendy ale to byla praca ktora w tamtym okresie dawala mi max satysfakcji i mozliwosci rozwoju. Pieniadze prawde mowiac tez dawala. Tyle, ze dlugo tak sie nie da i szukam mozliwosci spokojnego opmnazania pieniedzy bez duzego wysilku.
wilczek - ja do gieldy podchodze bardzo ostroznie. Przezylem kilka gwaltownych spadkow i uwazam, ze to nie jest takie proste. Oczywiscie jak jest hossa to tak jak piszesz kupic prawie cokolwiek i trzymac. Ale ile czasu moze byc hossa?
do funduszy nie namawiam ale uwazam, ze w wielu wypadkach dadza podobny zysk jak kasa zainwestowana w bukmacherke. Szczegolnie jak tej kasy jest dosc duzo. Gielda peanie w 4 przypadkach na 5 da wiekszy zysk ale ryzyko tez jest wieksze.
Wojtek