Strona 1 z 4 1 2 3 4 >
Opcje tematu
#1421219 - 24/07/2007 04:24 Siatkówka plażowa 2007
retoox Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 23/07/2003
Sezon w pełni a jutro startuja MS wiec chyba najwyzsza pora na temat dotyczacy tej dyscypliny

Kursy na poszczególne pary z Unibetu:

Przydatne linki:
Aktualny ranking par męskich
Drabinka par męskich
Aktualny ranking par żeńskich
Drabinka par żeńskich
Pogoda w Gstaad
Gstaad WebCam
Livescoring

Turneij bedzie bardzo szeroko relcjonowany na antenie stacji Eurosport i Eurosport 2

Edited by tomo (25/08/2007 23:23)

Do góry
Bonus: Unibet
#1421765 - 24/07/2007 06:44 Re: Siatkówka plażowa [Re: retoox]
rafael86 Offline
El Siete

Meldunek: 29/03/2006
Krótki przegląd faworytów:

Emanuel/Ricardo (BRA) bardzo doświadczona para (32/34 lata) grają razem w parze od 2002 roku, odnieśli już wiele sukcesów. W tym roku wygrali turnieje w Paryżu, Espinho oraz Montrealu; w Roseto degli Abruzzi 2 miejsce. Głównym atutem oprócz dobrych warunków fizycznych oraz dużych umiejętności technicznych, jest doświadczenie, szczególnie ważne w imprezach dużej rangi

Marcio/Fabio – w parze od 2005 roku, obaj doświadczeni, wyższy Fabio (204 cm) jest blokującym, w tym roku 3 wygrane Roseto, Berlin, Stavanger.

Franco/Cunha – (BRA) 40/ 24 czyli mieszanka doświadczenia z młodością, warunki fizyczne też ciut gorsze od w/w par. Tegoroczne wyniki b.dobre wygrana w Marsylii w ten weekend , oraz kilka 2 miejsc.

Harley/Pedro (BRA) również para „mieszana” młodszy Pedro 21 lat oraz Ricardo 32 lata. Graja razem od tego sezonu, ale maja już jedno turniejowe zwycięstwo w Szanghaju, w innych turniejach pokazywali się z niezłej strony.

Rogers/Dalhauser (USA) – tylko 3 występy w tym sezonie i niezłe miejsca (3,5,5) myślę że przygotowywali się do tych mistrzostw i będą się liczyć

Gibb/Rosenthal (USA) – grają razem od 2006 roku, sukcesy głownie w zeszłym roku, teraz pokazali się tylko 3 razy z kiepskim skutkiem

Barsouk/Kolodinsky (RUS) – 27/24 lata, graja od 2006 roku razem. W tym roku 3 razy na podium, spory postęp w porównaniu do zeszłego roku. Obaj świetnie serwują, mają najszybsze serwisy świata.

Lambert/Metzger (USA) (34/33) podobnie jak pozostałe pary z USA grali w tym roku tylko 3 razy w Paryżu zajmując 3 miejsce. Doświadczenie i ogranie powinno stanowić ich atut

Heuscher/Heter (SUI) (30/35) grają ze sobą od tego sezonu, wyniki mają niezłe 2 razy podium, warunki fizyczne dobre (194/203 cm). Najwyżej rozstawieni ze Szwajcarów.
Inna parą z kraju gospodarzy mistrzostw jest para Lacinga/Lacinga – mogą być groźni dla każdego

Z pozostałych par męskich należy zwrócić uwagę na parę Schuil/Nummerdor zwycięzców zwycięzców zwycięzców Bahrajnu, parę Xu/Wu z Chin – regularnie w „10” czy też pary niemieckie: Drink/Deichmann i Recerman/Urbatzka. No i para której będę kibicował Slack/Schacht (AUS) może namieszać

Do góry
#1421786 - 24/07/2007 07:06 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
rafael86 Offline
El Siete

Wśród kobiet może być więcej niespodzianek, na podium może znaleźć się jakaś para z niższym rankingiem, mimo to walkę o złoto powinny rozstrzygnąć miedzy sobą pary amerykańskie i brazylijskie:

Treanor/Walsh i Wacholder/Tuner Ross/Boss z USA
Larissa/Julianna , Shelda/Behar, Raenata/Talita z Brazyli

Namieszać mogą Chinki :Tang/Wang, być może też Xi/Xue
Niemki Pohl.Rau czy też Goller/Ludwig

z kursów do gry myślę że można spróbować:
Treanor/Walsh - WIN @3
Tian/Wang 1-3 @2

u facetów sytuacja wydaję sie bardziej wyrównana więc spróbuje zagrać na moich "faworytów":
Schacht/Slack 1-3 @9

Do góry
#1421838 - 24/07/2007 08:17 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
retoox Offline
Pooh-Bah

Jesli mowa o faworytach to w wiekszosci zgadzam sie z moim przedmówca jednak w tym gronie nieumiesciłbym Martina i Paula Lacig'ów którzy jednak w tym sezonie nic ciekawego neipokazali. Na chwile obecna Brazylia i USA, posiadaja taki potencjal, ze kazda z par stac na wygranie MS, co do Amerykanów, moze uda sie znalesc kilka ciekawych kursów, gdyz ich rankingi sa dosc słabe, a spowodowane jest to w sporej mierze tym, ze zamiast grac na Tour'ach w Europie wystepowali czesto gęsto u siebie. Co do Europy to najlepiej wyglada obecnie para Barsouk-Kolodinsky która jak juz wspomnaił mój przedmówca podbija w tym sezonie Europe, ale skoro Kolodinsky wczesniej dobrze sobie radził i z sukcesami grał jako rozgywajacy w takim klubie jak Lokomotiv to czym sie tu dziwic... . Na kilka niespodzianek stac napewno tez pare z Estonii - Kais-Vesik co udowodnili wygrywajac w tym roku juz jeden w World Tourów. Z grupy powinni raczej wyjsc a poźniej to juz troszke zalezy od tego na kogo beda trafiac. Co do par które moga jeszcze namieszac i sprawic kilka niespodzianek (ale wygrana im niegrozi) warto moim zdaniem zwrócic uwage na pare Samoilovs-Plavins. Co do pozostałych par podpisuje sie pod tym co napisał rafael86

U kobiet o jakies wieksze neispodzianki bedzie bardzo trudno. Bardzo prawdopodobnym jest, ze pod koniec zawodów miedzy soba beda rywalizowały zawodniczki tylko z trzech krajów tj. Brazylii, USA i Chin. Niemek jakos tu wysoko niewidze, chyba głownie przez czeste kontuzje jakie sie zdarzaja w ich Reprezentacji (kobiecej i meskiej).

Do góry
#1422060 - 24/07/2007 17:29 Re: Siatkówka plażowa [Re: retoox]
rafael86 Offline
El Siete

myślę że o meczach z kursami mniejszymi niż 1,2 nie ma co pisać bo tam w większości par jest spora różnica klas i wszystko powinno wejść

Doppler/Gartmayer - Scott/Fuerbringer (1) 1.55
drugi garnitur jeśli chodzi o pary amerykańskie zmierzy sie z parą z Austrii. Para z USA podobnie jak reszta z ich kraju w Europie startowała rzadko z kiepskimi wynikami,a z kolei należy odnotować przyzwoite miejsca Austriaków (często w "10")-i to oni są dla mnie faworytami

Schacht/Slack - Zhou/Li (1)1,25
o parze z Australii już pisałem wyżej, myślę że kurs jest do zaakceptowania w konfrontacji z przeciętną parą z Chin

Herrera/Mesa - Heese/Cadieux (1) 1.55
Para z Kanady doświadczona (obaj po 30) ale właściwie jakiś większych sukcesów tej pary, jak również z innymi parami próżno szukać (ostatni turnieje też słabiutko). Hiszpanie grają już 3 sezon ze sobą (maja 25 lat) notując przyzwoite wyniki, myślę że dadzą radę \:\)

Banck/Lahme - Minusa/Jursone (2) 1.65
Lahme już dość wiekowa - 38 lat, w tym roku kiepsko wyglądają ich wyniki, tutaj grają z dziką kartą. Para z Łotwy też nie najlepiej ale regularnie startują i mają niezłe jak na ich możliwości wyniki - ten mecz myślę że mogą wygrać, potem będzie ciężko \:\)

L.Wang/Zuo - Lessard/Maxwell (1) 1.22
para Chińska jest lepsza po prostu na ten moment

Geor/Gia - Boersma E./Ronnes (1) 1.6
para z Gruzji powinna dać radę, grają 2 sezon ze sobą, w tym roku lepsze wyniki od rywali, pewnie wynik będzie na styku ale myśle ze Geor/Gia wygrają

Do góry
#1422248 - 24/07/2007 18:45 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
retoox Offline
Pooh-Bah

Reckermann/Urbatzka (GER) - Samoilovs/Plavins (LAT) 2.70 Bwin
Kurs napwno troszke przeszacowany. Łotyszy napewno stac na pokonanie tej pary. Stawka 1.5/10

Kais/Vesik (EST) - Lione/Varnier"Osso" (ITA) 1.55 Unibet
Kolejna para kóra moze tu sporo zamieszac, wspominałem juz o nich piszac o faworytach. Osobiscie widziałbym ty kurs w granicach 1.25-1.3. Warunki fizyczne menijiecej na remis ale zgranie i wyniki przemawiaja za Estończykami. Stawka 5/10.

Klemperer/Koreng (GER) - Pedrosa/Rosas (POR) 4.00 Unibet
Mozna spróbowac za symboliczna stawke. W turneiju poprzedzajacym MS Niemcy dotarli do finału, ale w nim musieli skreczowac z powodu kontuzji kolana jakiej sie nabawił jeden z nich. Niewiem na ile jest to powazny uraz (wówczas Niemiec był znoszony z boiska), ale dzisiejszy mecz napewno sporo wyjasni.

Do góry
#1424404 - 25/07/2007 04:55 Re: Siatkówka plażowa [Re: retoox]
rafael86 Offline
El Siete

podsumowanie dnia:
(M)
sensacja dnia okazała sie porażka pary rosyjskiej Boursuk/Kolodinsky, jednak mimo porażki myślę że nadal mają spore szanse na awans - taki wypadek przy pracy
Samoilovs/Plavins znów pokazali spore możliwości, ale znów przegrali końcówkę
Z dobrej strony pokazali sie bracia Lacingowie, widać że fakt że MS są w ich kraju dodatkowo ich zmobilizowało.
Niestetety para Schacht/Slack sie nie popisała :/ nadal w nich wierze choć grupa nie jest łatwa
W pozostałych meczach racczej bez większych sensacji

(K)
porażki Barnett/Cook [5] i Leila/Paula [8] to największe niespodzianki turnieju kobiet
wielkie faworytki wygrały łatwo swoje mecze
Należy zwrócić też uwagę na dobre wyniki par z Grecji

Do góry
#1425022 - 25/07/2007 08:03 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
retoox Offline
Pooh-Bah

Kursy z Unibetu:
1)Lambert-Metzger USA [10] Samoilovs-Plavins LAT [34] 3.2
2)Reckermann-Urbatzka GER [15] Maaseide-Horrem NOR [39] 3.2
3)Heuscher-Heyer SUI [7] Leinemann-Van Huizen CAN [31] 1.15
4)Kais Kr.-Vesik EST [19] Biza-Lebl CZE [43] 1.40
5)Barsouk-Kolodinsky RUS [6]Lione-Varnier ITA [30] 1.20
6)Geor-Gia GEO [21] Gabathuler-Wenger SUI [45] 1.25
7)Maia-Brenha POR [22] Lochhead-Pitman NZL [46] 2.90
8)Herrera-Mesa ESP [24] Augoustides-Flisberg RSA [48] 1.10

1 i 2, kursy w obu przypadkach uwazam za przeszacowane. Wszystkie pary grajace w grupie W prezentuja w miare wyrównany poziom co lekko zaciera rozstawienie druzyn. Po takich kursach jednak warto spróbowac.
3, Szwajcarzy zaprezentowali sie dzis bardzo dobrze w meczu ze swoimi rodakami. Maja spore szanse na zajecie pierwszego miejsca w grupie i napewno o to jutro powalcza.
4, Czesi sprawili dzis mega sensacje, jesli jutro pokonaliby jeszcze Estonczyków to naprawde byłby to start którego nikt przed zawodami sie niespodziewał. Ja w taki rozwój wypadków neiwierze. Kurs 1.40 zacheca do gry w jakims combo.
5, niespoziewanie jutrzejszy mecz dla Rosjan moze byc na wage dalszego uczestnictwa w turnieju, bo przy ewentulnej porazce i perspektywa meczu z para Kais Vesik... ojojoj. Innymi słowy motywacji napewno jutro im niezabraknie, a jesli chodzi o umiejetnosci prezentuja sie znacznie znacznie lepiej.
6, Gruzini sa czesto niedoceniani, w porównaniu ze Szwajcarska para ich umiejetnosci sa o wiele lepsze, jedyny plus przemawiajacy za Szwajcarami to tylko to, ze graja u siebie, ale niesadze zeby to jakos wpłyneło na wynik jutrzejszej potyczki.
7, podobne jak powyzej Nowozelandzka para jest moim zdaniem troszke niedoceniana. Kurs lekko przeszacowane, jesli ktos to ma zamiar grac to radziłbym spokojnie ze stawkowaniem.
8, Para z RPA gra bo ktos musi reprezentowac Afryke, umiejetnosciami jenak troszke odstaja od wiekszosci par startujacych w imprezie. Hiszpanie po dzisiejszej niespodziewanej porazce, napewno jutro na wiele niepozwola Afrykanerom, jak ktos szuka "dokładki" to smiało \:\)

O paniach napisze jutro jak znajde chwilke

Edited by retoox (25/07/2007 08:07)

Do góry
#1425316 - 25/07/2007 17:51 Re: Siatkówka plażowa [Re: retoox]
rafael86 Offline
El Siete

Maia-Brenha POR [22] Lochhead-Pitman NZL [46] (2) 2.90
tu w zupełności zgadzam sie z retooxem, kurs zdecydowanie wart ryzyka

L.Wang/Zuo - Uryadova/Shiryaeva (1) 1.65
para chińska może jest troszkę gorsza od swoich rodaczek Tiang/Wang ale prezentują solidny poziom, za to para z Rosji prezentuje sie tragicznie, do formy z sprzed lat chyba ciężko będzie nawiązać

Lambert-Metzger USA [10] Samoilovs-Plavins LAT [34]
retoox ceni pare Łotewską i słusznie, bo to młodzieżowi mistrzowie świata sprzed kilku lat, jednak na obecną chwilę troszkę im brakuje do czołowki beachvolleya. Często toczą wyrównane pojedynki, ale równie często przegrywają po Tb, czy też na przewagi.

Do góry
#1428829 - 26/07/2007 17:55 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
retoox Offline
Pooh-Bah

1)Lessard/Maxwell (CAN) - Uryadova/Shiyaeva (RUS)2.7
2)Heese/Cadieux (CAN) - Augoustides/Flisberg (RSA) 1.15
3)Asahi/Shiratori (JPN) - Lochhead/Pitman (NZL) 2.90 3/10
4)Brink/Dieckmann Ch (GER) - Doppler/Gartmayer (AUT) 1.25
5)Barsouk/Kolodinsky (RUS) - Kais/Vesik (EST) 1.45
6)Heuscher/Heyer (SUI) - Gosch/Horst (AUT) 1.25
7)Lambert/Metzger (USA) - Reckermann/Urbatzka (GER) 1.60
8)Baracetti/Conde (ARG) - Laciga/Laciga (SUI) 2.55 5/10

Te pary wygladaja dzis najciekawiej. 1- troszke przeszacowany kurs, zwazywszy na stawke meczu warto spróbowac, ale lekko. 2- równiez wysoka stawka a róznica umiejetnosci spora. 3- zdecydowanie neizrozumiały dla mnie kurs, tutaj sie analityk moim zdaniem niepopisał. 4 i 6- mecz o 1 miejsce w grupie i unikniecie jednej rundy PO, mecz numer 6 zdecydowanie mozna zagrac grubiej niz 3. 5- Tutaj rosjanie tez powini postarac sie o zwyciestwo, bo jest szansa na 1 miejsce w grupie, ewentualnie moze byc lepsze rozstawienie. 7- kolejny mecz "o cos", wyzej cenie pare z USA do gry za niska stawke. 8- kolejny znacznie przeszacowany kurs (tak samo jak w przypadku pary Lochhead/Pitman ). Chyba ktos tu niewidział jak gra szwajcarska para na tych MS, dodatkowym plusikiem jest własna widownia i doswiadczenie tych zawodników którzy napewno beda chcieli wykorzystac mozliwosc jednego dnia odpoczynku.

Do góry
#1431261 - 27/07/2007 04:41 Re: Siatkówka plażowa [Re: retoox]
retoox Offline
Pooh-Bah

Podsumowanie fazy grupowej:

Typy nietrafione:
Reckermann/Urbatzka (GER) - Samoilovs/Plavins (LAT) 2.70 1.5/10
Klemperer/Koreng (GER) - Pedrosa/Rosas (POR) 4.00
Lambert-Metzger USA [10] Samoilovs-Plavins LAT [34] 3.2
Reckermann-Urbatzka GER [15] Maaseide-Horrem NOR [39] 3.2
Geor-Gia GEO [21] Gabathuler-Wenger SUI [45] 1.25
Lessard/Maxwell (CAN) - Uryadova/Shiyaeva (RUS)2.7

Typy momimo tego, ze niebyły trafnymi mozna uznac za dobre. Para łotewska przegrała dwa razy po tb, podobnie Kanadyjki (22-20, 25-27, 14-16), wyniki w tych meczach wskazuja, ze kursy niebyły zbyt dobrze dobrane co udało mi sie wychwycic. Co do pary Klemperer/Koreng to jak wspominałem w krótkim opisie niewiadoma był stan zdrowia. Po kontuzji odniesionej na ostatnim World Tour'ze niema śladu, wyniki jakie osiagaja, karza upatrywac w nich faworytów w nastpenych rundach nawet z bardziej renomowanymi zespołami. Maaseide-Horrem przegrali 2-0, ale po bardzo wyrównanym pojedynku (24-22, 22-20). Niemcy pomimo tego, ze sa dosc wysoko w rankingach i mimo tego, ze zajeli drugie miejsce w grupie i sa dosc wysoko w rankingu nieprzekonuja mnie swoja gra i wynikami. Reckermann grajac z Dieckmannem osiagali bardzo dobre wyniki natomiast z nowym partnerem, juz tak rózowo nie jest i zbyt dobrego wyniku na tych zawodach tez im niewróze. Typu na Geor-Gia, najbardziej powinienem sie wstydzić. Chyba tutaj lekko przeceniłem umiejetnosci Gruzinów oraz nie wziałem pod uwage ile siły i motywacji moze dac wystep jednak przecietnej parze gospodarzy doping własnej publiczności.

Typy trafione:
Kais/Vesik (EST) - Lione/Varnier"Osso" (ITA) 1.55 5/10
Heuscher-Heyer SUI [7] Leinemann-Van Huizen CAN [31] 1.15
Kais Kr.-Vesik EST [19] Biza-Lebl CZE [43] 1.40
Barsouk-Kolodinsky RUS [6]Lione-Varnier ITA [30] 1.20
Maia-Brenha POR [22] Lochhead-Pitman NZL [46] 2.90
Herrera-Mesa ESP [24] Augoustides-Flisberg RSA [48] 1.10
Heese/Cadieux (CAN) - Augoustides/Flisberg (RSA) 1.15
Asahi/Shiratori (JPN) - Lochhead/Pitman (NZL) 2.90 3/10
Brink/Dieckmann Ch (GER) - Doppler/Gartmayer (AUT) 1.25
Barsouk/Kolodinsky (RUS) - Kais/Vesik (EST) 1.45
Heuscher/Heyer (SUI) - Gosch/Horst (AUT) 1.25
Lambert/Metzger (USA) - Reckermann/Urbatzka (GER) 1.60
Baracetti/Conde (ARG) - Laciga/Laciga (SUI) 2.55 5/10

Lochhead/Pitman to chyba najbardziej nie doceniana para w fazie grupowej. Sa to młode wilczki 23/25 lat (jak na srednia wieku w siatkówce plazowej to niemal juniorzy), które jednak graja ze soba od dłuzszego czasu. W koncu to musiało zaprocentowac. Na chwile obecna nie stac ich jednak na wygrywanie z najlepszymi, ale jesli dobrze wylosuja i trafia na jakiegos sredniaka, moga powalczyc, choc na tej imprezie watpie zeby doszli dalej niz top 16. Bracia Laciga pokazali, ze tez trzeba sie z nimi liczyc (tutaj słowa uznania dla dla rafael86, miał racje zaliczajac ich do faworytów, mi pozosjaje bicie sie w piers), jednak co doswiadczenie to doswiadczenie. W tym sezonie ich wyniki były słabe, ale kapitał 10 lat wspólnych wystepów ( plus dwuletni "rozwód" i gra z innymi partnerami) robi swoje, z najlepszymi parami z Brazylii (Emanuel/Ricardo i Marcio Araujo/Fabio Luis) wiekszych szans im nie daje, ale wszystkie inne z taka gra jaka tu prezentuja sa w ich zasiegu.

Co do 1/16 pań nie zaciekawiło mnie nic na tyle, zeby zagrac. Jesli jednak miałbym na siłe czegos szukac to moze: Barnett/Cook (AUS)po 2.30 - mistrzynie olimpijskie z Sydney w tym sezonie grały bardzo równo i para z jaka sie teraz maja zmierzyc (Shelda Bede/Behar) napewno jest w ich zasiegu. Jest tylko jedno - w tym turnieju jak do tej pory znacznie lepiej wypada team z Brazyli a przeciwniczek wcale niemiały łatwiejszych. Dla mnie wiec NO BET. Kolejnymi typami TEORETYCZNIE wygladajacymi dobrze sa typy na Greczynki w parach przeciwko Brazylijka. Teoretycznie stac je na niespodzianke, kurs zacheca, ale tez nikomu tego niepolecam, chyba ze ktos lubi grac underdogi.
Powyzszych typów niebede wliczał do koncowego podsumowania turnieju, ponizsze tak

Claasen-Röder GER [30] Uryadova-Shiryaeva RUS [42] 2.70
Obie pary prezentuja sie bardzo podobnie. Podobny wiek(28/30-24/30), podobne parametry fizyczne (184/184-185/181) i sukcesy a własciwie ich brak. Jedynie ogranie ( 4/6 - 3/4 sezony) Niemek jest troche wieksze. Lekkimi faworytkami sa tu napewno Niemki, ale nie az takimi jak to wskazuja kursy.

Wacholder-Turner USA [25] Faure-Sarpaux FRA [36] 1.10
Ta pare widze na tych zawodach bardzo bardzo wysoko, pewniaków podobno niema, ale jutro ten pojedynek moze wygrac tylko jedna para.

Pozdrawiam retoox

Do góry
#1431264 - 27/07/2007 04:44 Re: Siatkówka plażowa [Re: retoox]
retoox Offline
Pooh-Bah

Typy nietrafione:

Typy momimo tego, ze nie były trafnymi mozna uznac za dobre. Para łotewska przegrała dwa razy po tb, podobnie Kanadyjki (22-20, 25-27, 14-16), wyniki w tych meczach wskazuja, ze kursy niebyły zbyt dobrze dobrane co udało mi sie wychwycic. Co do pary Klemperer/Koreng to jak wspominałem w krótkim opisie niewiadoma był stan zdrowia. Po kontuzji odniesionej na ostatnim World Tour'ze niema śladu, wyniki jakie osiagaja, karza upatrywac w nich faworytów w nastpenych rundach nawet z bardziej renomowanymi zespołami. Maaseide-Horrem przegrali 2-0, ale po bardzo wyrównanym pojedynku (24-22, 22-20). Niemcy Reckermann/Urbatzka pomimo tego, ze sa dosc wysoko w rankingach i mimo tego, ze zajeli drugie miejsce w grupie nieprzekonuja mnie swoja gra i wynikami. Reckermann grajac z Dieckmannem osiagali bardzo dobre wyniki natomiast z nowym partnerem, juz tak rózowo nie jest i zbyt dobrego wyniku na tych zawodach tez im niewróze. Typu na Geor-Gia, najbardziej powinienem sie wstydzić. Chyba tutaj lekko przeceniłem umiejetnosci Gruzinów oraz nie wziałem pod uwage ile siły i motywacji moze dac wystep jednak przecietnej parze gospodarzy doping własnej publiczności.

Typy trafione:

Lochhead/Pitman to chyba najbardziej nie doceniana para w fazie grupowej. Sa to młode wilczki 23/25 lat (jak na srednia wieku w siatkówce plazowej to niemal juniorzy), które jednak graja ze soba od dłuzszego czasu. W koncu to musiało zaprocentowac. Na chwile obecna nie stac ich jednak na wygrywanie z najlepszymi, ale jesli dobrze wylosuja i trafia na jakiegos sredniaka, moga powalczyc, choc na tej imprezie watpie zeby doszli dalej niz top 16. Bracia Laciga pokazali, ze tez trzeba sie z nimi liczyc (tutaj słowa uznania dla dla rafael86, miał racje zaliczajac ich do faworytów, mi pozosjaje bicie sie w piers), jednak co doswiadczenie to doswiadczenie. W tym sezonie ich wyniki były słabe, ale kapitał 10 lat wspólnych wystepów ( plus dwuletni "rozwód" i gra z innymi partnerami) robi swoje, z najlepszymi parami z Brazylii (Emanuel/Ricardo i Marcio Araujo/Fabio Luis) wiekszych szans im nie daje, ale wszystkie inne z taka gra jaka tu prezentuja sa w ich zasiegu.

Co do 1/16 pań nie zaciekawiło mnie nic na tyle, zeby zagrac. Jesli jednak miałbym na siłe czegos szukac to moze: Barnett/Cook (AUS)po 2.30 - mistrzynie olimpijskie z Sydney w tym sezonie grały bardzo równo i para z jaka sie teraz maja zmierzyc (Shelda Bede/Behar) napewno jest w ich zasiegu. Jest tylko jedno - w tym turnieju jak do tej pory znacznie lepiej wypada team z Brazyli a przeciwniczek wcale niemiały łatwiejszych. Dla mnie wiec NO BET. Kolejnymi typami TEORETYCZNIE wygladajacymi dobrze sa typy na Greczynki w parach przeciwko Brazylijka. Teoretycznie stac je na niespodzianke, kurs zacheca, ale tez nikomu tego niepolecam, chyba ze ktos lubi grac underdogi.
Powyzszych typów niebede wliczał do koncowego podsumowania turnieju, ponizsze tak

Obie pary prezentuja sie bardzo podobnie. Podobny wiek(28/30-24/30), podobne parametry fizyczne (184/184-185/181) i sukcesy a własciwie ich brak. Jedynie ogranie ( 4/6 - 3/4 sezony) Niemek jest troche wieksze. Lekkimi faworytkami sa tu napewno Niemki, ale nie az takimi jak to wskazuja kursy.

Ta pare widze na tych zawodach bardzo bardzo wysoko, pewniaków podobno niema, ale jutro ten pojedynek moze wygrac tylko jedna para.

Pozdrawiam retoox

Do góry
#1431267 - 27/07/2007 04:45 Re: Siatkówka plażowa [Re: retoox]
retoox Offline
Pooh-Bah

Typy nietrafione:

Typy momimo tego, ze nie były trafnymi mozna uznac za dobre. Para łotewska przegrała dwa razy po tb, podobnie Kanadyjki (22-20, 25-27, 14-16), wyniki w tych meczach wskazuja, ze kursy niebyły zbyt dobrze dobrane co udało mi sie wychwycic. Co do pary Klemperer/Koreng to jak wspominałem w krótkim opisie niewiadoma był stan zdrowia. Po kontuzji odniesionej na ostatnim World Tour'ze niema śladu, wyniki jakie osiagaja, karza upatrywac w nich faworytów w nastpenych rundach nawet z bardziej renomowanymi zespołami. Maaseide-Horrem przegrali 2-0, ale po bardzo wyrównanym pojedynku (24-22, 22-20). Niemcy Reckermann/Urbatzka pomimo tego, ze sa dosc wysoko w rankingach i mimo tego, ze zajeli drugie miejsce w grupie nieprzekonuja mnie swoja gra i wynikami. Reckermann grajac z Dieckmannem osiagal bardzo dobre wyniki natomiast z nowym partnerem, juz tak rózowo nie jest i zbyt dobrego wyniku na tych zawodach tez im niewróze. Typu na Geor-Gia, najbardziej powinienem sie wstydzić. Chyba tutaj lekko przeceniłem umiejetnosci Gruzinów oraz nie wziałem pod uwage ile siły i motywacji moze dac wystep jednak przecietnej parze gospodarzy doping własnej publiczności.

Typy trafione:

Pozdrawiam retoox

Do góry
#1431722 - 27/07/2007 07:20 Re: Siatkówka plażowa [Re: retoox]
retoox Offline
Pooh-Bah

U panów jeszcze nikt kursów nie wystawił, więc tak na sucho troszke:

Laciga P.-Laciga M. SUI [13] Boersma E.-Ronnes NED [28]
Kurs pewnie zbyt wielki niebedzie, spodziewam sie 1,3-1,4 max, jako singla tego bym niegrał ale jakies kombo za srednio nisko stawke czemu nie.

Barsouk-Kolodinsky RUS [6] Scott-Fuerbringer USA [29]
Tutaj powinien byc kurs podobny. Rosjanie jak narazie niezachwycaja, ale i Amerykanie niczym nie błysneli chociaz w meczu przeciwko parze Brink/Dieckmann zaprezentowali sie z dobrej strony. Mecz moze byc dosc wyrównany, ale mam nadzieje, ze Rosjanie po lekkim falstarcie z meczu na mecz beda sie rozkręcać. W nastepnej rundzie spore szanse, ze zagraja z Lacigami, to dopiero byłby mecz \:\)

Klemperer-Koreng GER [17] Schnider-Gscheidle SUI [42]
Kurs pewno bardzo mizerny (max 1.15-1.2). Mimo to bedzie mozna spokojnie dokładac. Róznica klas jest tu jednak spora dodatkowo obecna forma niemieckiej pary. Powinno zakonczys sie szybko w dwóch setach.

Schacht-Slack AUS [16] Reckermann-Urbatzka GER [15]
Tutaj pewnie faworyzowana bedzie para niemiecka. O tym co o niej sadze pisałem wczesniej, dlatego jesli znajde tu kurs na poziomie wiekszym od 2.1 to zagram, ale wielce prawdopododobnym jest, ze buki ocenia to 50-50.

Zhou-Li CHN [33] Lochhead-Pitman NZL [46]
O Nowozelandczykach juz troszke pisałem. W tym zestawieniu napewno faworyzowani beda Chinczycy pytanie jak bardzo. Sadze, ze mozna spodziewac sie tutaj kursu kolo 2.7-3.2 w takim przypadku zainwestuje około 2j.

Rogers-Dalhausser USA [4] Maia-Brenha POR [22]
Kurs pewnie tak samo mizerny jak w przypadku pary Klemperer/Koreng, pewnie nawet gorszy, ale "miksowac" mozna raczej spokojnie.

Lambert-Metzger USA [10] Conde-Baracetti ARG [12]
Tutaj pewnie 1.4-1.5 a moze nawet cos wiecej, w koncu rankingowo to bardzo zblizone druzyny. Mozna spróbowac gry na USA, ale ponizej 1.5 bym tego nie ruszał.

Brink-Dieckmann Ch. GER [5] Xu-Wu CHN [9]
Bardzo, bardzo ciekawe zestawienie. Śmiało, mozna ten pojedynek nazwac hitem tej fazy rozgrywek. Zaznaczyłem, ze do gry sa tutaj azjaci a to tylko z jednego powodu - faworyzowani lekko beda tutaj napewno Brink i Dickerman a sznse obu ekip oceniam tu 50-50.

Schuil-Nummerdor NED [11] Kais Kr.-Vesik EST [19]
Tutaj niemam pojecia jak analitycy podejda do tej pary. Analizujac to na rózne sposoby do róznych dochodze wniosków, ale jakiego tu sie kursu spodziewac niewiem. Jesli cos bym tu grał to Estończyków lekko, ale wszystko jeszcze zalezy od kursu.

Heuscher-Heyer SUI [7] Herrera-Mesa ESP [24]
Kurs pewnie znów mizerny. Jesli bedzie tak mizerny jak sie spodziewam tj. <1.25 niepolecam nikomu, gdyz Hiszpanie to dosc nieobliczalny team.

To wszystko co tu pisałem to wielkie wrózenie z fusów. Mimo to tak sie tu przedstawiaja moje przewidywania, w jakim stopniu moje zdolnosci analityczne pokryja sie z kursami analityków unibetu czy Bwin niemam pojecia, ale moze pomoze to komus cos pograc. Dzis pierwsza osoba która wystawiła wstepne kursy był retoox

Do góry
#1432073 - 27/07/2007 17:47 Re: Siatkówka plażowa [Re: retoox]
arecus Offline
newbie

Meldunek: 02/01/2007
witam
na wstępie retoox no i rafael86 wielkie podziękowania za analizy!!
muszę się pochwalić bo wczoraj odbilem się niesamowicie (za niepowodzenia w tenisie :-( )dubel schacht/schlack i barcia laciga za full stake
dzisiaj też gram parę schacht/schlack ztego powodu,że po pierwszej porażce z przeciętnymi chinczykami ,gdzie potraktowali ich noszalancko,idą jak burza,wręćz zmiętli inną chińską parę(wyżej rozstawioną) także kurs 2.00 w Bet-at-home jest ok
do tego tzw.pewniaki rgers/dalhauseer kurs 1.10,klemperer/koreng kurs 1.20..
jeszcze zastanawiam się nad braćmilaciga
tylko nie mam do nich zaufania ,czy ich dobra gra nie stanie nagle.....tutaj już jest presja ,przegrywający odpada....
nie wiem czy ich ciśnienie nie rozsadzi w końcu to gospodarze,
Retoox w analizach kursów prawie 100%
pozdrawiam i życzę szcześcia na dzisiejsze mecze

Do góry
#1432311 - 27/07/2007 18:56 Re: Siatkówka plażowa [Re: arecus]
rafael86 Offline
El Siete

generalnie zgadzam sie z typami retooxa, dodam tylko coś takiego

Harley/Pedro - Doppler/Gartmayer (2) 3.1
Generalnie para brazylijska wydaje sie lepsza, ale tak sobie myślę, że kurs na nich jest troszkę zbyt niski, dlatego można spróbować parę austriacką

p.s. szkoda tylko że ten temat budzi małe zainteresowanie

Do góry
#1432987 - 27/07/2007 21:05 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
arecus Offline
newbie

Meldunek: 02/01/2007
małe podsumowanie:u mężczyzn zakończone mecze bez niespodzianek,natomiast u kobiet faworytki powygrywały, porażka behar/shelda wchodziła w gre bo para barnett/cook, rozgrywa się powoli na tych mistrzostwach

na nstępną rundę polecam barnett/cook u kobiet kurs ok 1.60
i chinki wang-zuo ok 1.40
zobaczymy co pokażą lacigowie

Do góry
#1435081 - 28/07/2007 16:42 Re: Siatkówka plażowa [Re: arecus]
rafael86 Offline
El Siete

Boersma E./Ronnes (NED)- Barsouk/Kolodinsky (RUS) [2] 1.45
para Rosyjska po wpadce w 1 meczu złapała swój rytm i pewnie idzie dalej, przeciwnicy w tej fazie są "co nieco przez przypadek" ale widać że trzeba sie z nimi liczyć

Herrera/Mesa (ESP)- Kr. Kais/Vesik (EST) [2] 1.85
Hiszpanie grają nierówno, ze szczęściem (patrz wczorajszy mecz)myślę, że b.dobrze dysponowana para z Estonii odeśle ich do domu

Li/Zhou (CHN)- Fabio Luiz/Marcio Araujo (BRA) [2] 1.2
Rogers/Dalhausser (USA)- Doppler/Gartmayer (AUT) [2] 1.2
tu w obu parach powinno być bez niespodzianek, przeciwnicy są słabsi od nich

par Schacht/Slack i Xu/Wu po kursach (zaniżonych)oferowanych przez buki bym nie grał

u kobiet typuje wygrana Walsh/May-Treanor (USA)kurs 1.25

Do góry
#1435155 - 28/07/2007 17:30 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
wariot22 Offline
veteran

Meldunek: 25/03/2006
Witam widze ze fajnie tu typujesz ale chodzi mi o zaklad
Rogers/Dalhausser (USA)- Doppler/Gartmayer (AUT) [2] 1.2 tu chyba grasz na pierwsza pare ;\)
Rogers/Dalhausser - Doppler/Gartmayer
1.20 4.05

Bo ja mam tak w expekcie ;\)
\:D

Do góry
#1435174 - 28/07/2007 17:54 Re: Siatkówka plażowa [Re: wariot22]
rafael86 Offline
El Siete

Originally Posted By: wariot22
Witam widze ze fajnie tu typujesz ale chodzi mi o zaklad
Rogers/Dalhausser (USA)- Doppler/Gartmayer (AUT) [2] 1.2 tu chyba grasz na pierwsza pare ;\)
Rogers/Dalhausser - Doppler/Gartmayer
1.20 4.05

Bo ja mam tak w expekcie ;\)
\:D

jasne że 1, zwykła pomyłka w cyferkach

Do góry
#1435180 - 28/07/2007 17:59 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
Grzesiek_890 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/05/2005
Jest to gdzieś do grania u naziemnych?

Do góry
#1435651 - 28/07/2007 21:26 Re: Siatkówka plażowa [Re: Grzesiek_890]
rafael86 Offline
El Siete

Schacht/Slack - Zhou/Li (1) 1.65
obecność tej pary chińskiej w 1/4 to chyba spore zaskoczenie - dlatego zagram przeciw nim, co prawda w 1 meczu w grupie już ograli parę australijską, ale to ona jest dla mnie lepszym duetem i powinna wygrać

Do góry
#1437184 - 29/07/2007 10:51 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
retoox Offline
Pooh-Bah

jutro przed pojedynynkami niewstane wiec krótko aczkolwiek tresciwie:
Rogers/Dalhausser (USA) Ricardo/Emanuel (BRA) 1.45

Mini i mega niespodzianek juz było tyle, ze w turnieju meskim juz limit moim zdaniem został wyczerpany. Innymi słowy złoto dla Brazylii a srebro dla Rosji. Tak widze jutrzejsze roztrzygniecie.
Pozdrawim retoox

Do góry
#1437687 - 29/07/2007 19:10 Re: Siatkówka plażowa [Re: retoox]
wariot22 Offline
veteran

NO i nawet final wdupcyl sie ;D
Ogolnie fajnie ze zalozyles temat fajne typy byly na poczatku potem im blizej finalow tym gorzej \:D no ale dobrze ze przynajmniej zalozyles temacik

Do góry
#1437822 - 29/07/2007 19:58 Re: Siatkówka plażowa [Re: wariot22]
rafael86 Offline
El Siete

finał dopiero przed nami \:p

0 3 miejsce
Schacht/Slack - Emanuel/Ricardo [2] 1.25
pewnie para brazylijska wygra, ale kurs nie jest opłacalny

finał
Barsouk/Kolodinsky - Rogers/Dalhausser [1] 2.3
niska stawka, bo (minimalnie) większe szanse daje Amerykanom, ale po tym kursie warto spróbować parę z Rosji- może mało w tym logiki ale to jest finał więc wszystko się może zdarzyć, a
są to pary o bardzo wysokich, zbliżonych umiejętnościach więc będą decydowały szczególiki

Do góry
#1439779 - 30/07/2007 16:43 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
rafael86 Offline
El Siete

podsumowanie

typy trafione:
Treanor/Walsh - WIN @3 \:\)
Tian/Wang 1-3 @2 \:\)
Schacht/Slack 1-3 @9 \:\)

Doppler/Gartmayer - Scott/Fuerbringer (1) 1.55
L.Wang/Zuo - Lessard/Maxwell (1) 1.22
Geor/Gia - Boersma E./Ronnes (1) 1.6
Maia-Brenha POR [22] Lochhead-Pitman NZL [46] (2) 2.90
Harley/Pedro - Doppler/Gartmayer (2) 3.1
Boersma E./Ronnes (NED)- Barsouk/Kolodinsky (RUS) [2] 1.45
Herrera/Mesa (ESP)- Kr. Kais/Vesik (EST) [2] 1.85
Rogers/Dalhausser (USA)- Doppler/Gartmayer (AUT) [2] 1.2
Walsh/May-Treanor (USA)kurs 1.25
Schacht/Slack - Zhou/Li (1) 1.65

typy nietrafione:

Schacht/Slack - Zhou/Li (1)1,25
Herrera/Mesa - Heese/Cadieux (1) 1.55
Banck/Lahme - Minusa/Jursone (2) 1.65
L.Wang/Zuo - Uryadova/Shiryaeva (1) 1.65
Li/Zhou (CHN)- Fabio Luiz/Marcio Araujo (BRA) [2] 1.2
Barsouk/Kolodinsky - Rogers/Dalhausser [1] 2.3

podsumowałem tylko to co sam pisałem, bo oczywiście w realu grałem o wiele więcej meczy, zarówno część z tych podawanych przez retooxa, jak i takie które się tu nie pojawiły

najbardziej cieszą trafione typy długoterminowe i spory zysk jaki przyniosły całe mistrzostwa

dzięki reetox za współprace i pomoc
myślę że możemy kontynuować temat do końca tegorocznego touru (?)

Do góry
#1441170 - 30/07/2007 23:25 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
retoox Offline
Pooh-Bah

Podsumowanie drugiej czesci turneiju:

Typy trafione:
Barsouk-Kolodinsky RUS [6] Scott-Fuerbringer USA [29] 1.1
Klemperer-Koreng GER [17] Schnider-Gscheidle SUI [42] 1.20
Schacht-Slack AUS [16] Reckermann-Urbatzka GER [15] 2.10
Zhou-Li CHN [33] Lochhead-Pitman NZL [46] 2.70
Rogers-Dalhausser USA [4] Maia-Brenha POR [22] 1.10
Brink-Dieckmann Ch. GER [5] Xu-Wu CHN [9] 2.10
Schuil-Nummerdor NED [11] Kais Kr.-Vesik EST [19] 2.55

Typy nietrafione:
Laciga P.-Laciga M. SUI [13] Boersma E.-Ronnes NED [28] 1.3
Lambert-Metzger USA [10] Conde-Baracetti ARG [12] 1.60
Heuscher-Heyer SUI [7] Herrera-Mesa ESP [24] 1.30
Rogers/Dalhausser (USA) Ricardo/Emanuel (BRA) 1.45

Dodatkowo Barnett/Cook po 2.30 i jedna para Grecko - Brazylijska została ustrzelona, ale to były tylko sugestie a nie typy \:\)

Cały turniej trzeba uznac za udany. Chociaz było w nimo sporo niespodzianek. Finały w których niewystapiła zadna para z Brazylii to chyba zupełna nowosc, ale widac, ze reszta niespi i robi spore postepy ( u panów w pólfinałach zespoły z czterech kontynentów, u pan - trzech). Jesli chodzi o panie to zaskoczyła para Claasen-Röder, ale ich miejsce w ćwiercfinale to w 90% dobre losowanie i szczescie a nie ogrywanie dobrych par, u panów niespodzianek było wiecej. Para Barsouk/Kolodinsky, była przeze mnie jaki i rafaela86 zaliczana do szerokiego grona faworytów, ale musze sie przyznac, ze dotarcie ich tu az do finału sie niespodziewałem, kolejnym pozytywnym zaskoczeniem byli dla mnie Australijczycy Schacht/Slack, podobnie jak w przypadku Rosjan widziałem ich wysoko, ale zdobycie medalu w ich wykonaniu wygladało mało realnie. Jesli chodzi o niespodzianki "mniej pozytywne" to wczesneij juz wspomniane osiagniecie Brazyli - to ich najgorszy turniej od kiedy ta dyscyplina wypłyneła na szersze wody.

Co do przyszłosci tematu, to specjalnie temat nazwałem jak nazwałem, aby mozna było w nim kontynuowac, temat siatkówki po zakończeniu Mistrzostw chociaz, teraz typowac moze byc juz troszke trudniej, gdyz turniej docelowy w tym sezonie mamy za soba. Mimo to ostatni z Grand Slamów jaki rozpocznie sie juz w środe w Klagenfurcie napewno wszyscy potraktuja jeszcze powaznie.
Szkoda tylko, ze w temacie taki ruch mały...

Do góry
#1448016 - 01/08/2007 16:52 Re: Siatkówka plażowa [Re: retoox]
rafael86 Offline
El Siete

Klagenfurt 2007 Grand Slam
1-5 sierpień

2006 - M
1.Todd Rogers/Phil Dalhausser USA
2.Emanuel/Ricardo Brazil
3.Fabio-Luiz/Marcio Araujo Brazil

2006 -K
1.Wang Jie/Tian Jia, China
2.Juliana/Larissa, Brazil
3.Okka Rau/Stephanie Pohl, Germany

listy startowe:
http://www.fivb.org/EN/BeachVolleyball/C...=MKLA2007&sm=15
http://www.fivb.org/EN/BeachVolleyball/C...=WKLA2007&sm=15

dzisiaj kwalifikacje, kursy można znaleźć w unibecie, Bwin

LIVESCORE http://score.beachvolleyball.at:8180/Scoreboard3/score.jsp?court=2

Do góry
#1448072 - 01/08/2007 17:13 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
rafael86 Offline
El Siete

kwalifikacje
Momoli/Gioria (ITA) - Wijnhoven/Leenstra (NED) [1] 1.3
Ces/Ces (FRA) -J.Kruger/Binstock (CAN) [1] 1.25
Richardson/Kapa (AUS) Deulofeu/Salvetti (FRA) [2] 1.3
Dugrip/Gagliano (FRA)-Saulko/Rovkin (KAZ) [1] 1.25
Hupfer/Schroffenegger P. (AUT)- Pedrosa/Rosas (POR) {2] 1.15

faworyci to stali uczestnicy touru plażówki, mają lepsze bądź gorsze wyniki w tym roku. Ich przeciwnicy rzadko kiedy kwalifikują się do turniejów głównych, bądź tworzą pary zupełnie nowe, niezgrane jak Wijnhoven/Leenstra

Arkaev/Kuzmichev (RUS) - M. Laciga/Schnider (SUI) [1] 2.4
ciekawy kurs, para rosyjska tworzy duet od tego sezonu, ale razem zaprezentowali sie tylko na zeszło tygodniowych mistrzostwach świata - zajęli przyzwoite 17 miejsce. Duet szwajcarski składa sie z dwóch mocno doświadczonych graczy, którzy jednak nigdy oficjalnie ze sobą nie grali a ich wyniki tegoroczne z innymi partnerami też pozostawiają wiele do życzenia

Do góry
#1448131 - 01/08/2007 17:39 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
Scobas Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 22/12/2003

Do góry
#1448693 - 01/08/2007 20:07 Re: Siatkówka plażowa [Re: Scobas]
rafael86 Offline
El Siete

kolejna runda kwalifikacji

Wacholder/Turner (USA) - Saka/Rtvelo (GEO) (1) 1.25
nie ma co pisać Amerykanki są poza zasięgiem Gruzinek

Minusa/Jursone (LAT)-Tanaka/Koizumi (JPN) [2] 2.3
tu szanse oceniam 50/50 więc trzeba grać po wyższym kursie

Cooke/Martin (CAN) -Nystrom/Nystrom (FIN) [1] 3.2
co prawda lepiej ostatnio prezentują sie siostry Nystrom, ale kurs na C/M to jakieś nieporozumienie \:\)

jeszcze przed chwila był ładny kurs na parę Van Breedam/Mouha (BEL) lecz Bwin zrobił korektę i teraz jest już mniej opłacalny :/

Do góry
#1448861 - 01/08/2007 20:41 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
rafael86 Offline
El Siete

kurs na C/M już 2.55 ........ chyba trzeba coś wpłacić do Bwin bo zauważyłem że już nie pierwszy raz przesadzają z niektórymi kursami \:\) i trzeba to wykorzystać \:p

Do góry
#1449553 - 01/08/2007 23:42 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
rafael86 Offline
El Siete

J.Kruger/Binstock (CAN) -Samoilovs/Plavins (LAT) [2] 1.3
lepsza jest para z Łotwy, kurs 1.3 do przyjęcia

Do góry
#1449870 - 02/08/2007 01:02 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
rafael86 Offline
El Siete

podsumowanie
Momoli/Gioria (ITA) - Wijnhoven/Leenstra (NED) [1] 1.3 \:\)
Ces/Ces (FRA) -J.Kruger/Binstock (CAN) [1] 1.25 \:\(
Richardson/Kapa (AUS) Deulofeu/Salvetti (FRA) [2] 1.3 \:\)
Dugrip/Gagliano (FRA)-Saulko/Rovkin (KAZ) [1] 1.25 \:\)
Hupfer/Schroffenegger P. (AUT)- Pedrosa/Rosas (POR) {2] 1.15 \:\)
Arkaev/Kuzmichev (RUS) - M. Laciga/Schnider (SUI) [1] 2.4 \:\)
Wacholder/Turner (USA) - Saka/Rtvelo (GEO) (1) 1.2 \:\)
Minusa/Jursone (LAT)-Tanaka/Koizumi (JPN) [2] 2.3 \:\(
J.Kruger/Binstock (CAN) -Samoilovs/Plavins (LAT) [2] 1.3 \:\)

+ dwie pary (UD) gdzie szukałem zawyżonych kursów i gdzie były korekty
Cooke/Martin (CAN) \:\(
Van Breedam/Mouha (BEL) \:\)

jutro kolejny dzień, turniej główny się zaczyna, postaram sie coś wrzucić z rana

mam nadzieje że z czasem oglądalność tematu będzie rosła
plażówka rulez

Do góry
#1451702 - 02/08/2007 07:03 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
retoox Offline
Pooh-Bah

Maria Clara/Carol (BRA) - Wacholder/Turner (USA) 2.4 Bwin
Szanse oceniam tu 50-50. No moze za lekkie faworytki mozna uwazac Brazylijki. Kurs jak najbardziej do grania.

Schwaiger/Schwaiger (AUT) - Koutroumanidou/Tsiartsiani (GRE) 1.8 Bwin
Kurs napewno lepiej ustawil analityk ub. Austriaczki graja u siebie, ale na tym ich atuty sie koncza.

Montagnolli/Swoboda (AUT) - Minusa/Jursone (LAT)1.45 ub
Tutaj dla odmiany z kursem trafił (moim zdaniem) analityk Bwin tj. 1.30. Najlepsza austriacka para przy dopingu własnej publiki powinna sobie (bycmoze z lekkimi problemami) poradzic z Łotyszkami.

U panów kursy uwazam juz za o wiele lepiej dobrane i tam juz nic specjalnie interesujacego nie zauwazyłem.

Edited by retoox (02/08/2007 07:04)

Do góry
#1451721 - 02/08/2007 07:08 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
rafael86 Offline
El Siete

u panów widzę sporo pewniaków ale po kursach <1,15 lecz jeden mecz przykuł moją uwagę szczególnie

Wu/Xu (CHN) - Samoilovs/Plavins (LAT) [2] 5.00
para z Łotwy ma wszelkie papiery by w najbliższym czasie na stałe zagościć w światowej czołówce, na razie póki co nawiązują walkę z najlepszymi, z reguły przegrywając na przewagi - brakuje troszkę doświadczenie, trochę szczęścia. Mam nadzieje że jutro nawiążą walkę z parą Chińska, bo obok takiego kursu nie można przejść obojętnie

Maria Clara/Carol (BRA) - Wacholder/Turner (USA) [2] 2.1
mecz z gatunku 50/50 więc dajemy po wyższym kursie

Karadassiou/Arvaniti (GRE) - Nystrom/Nystrom (FIN) [1] 1.25
para z Grecji notuje ostatnio świetne wyniki, siostry z Finlandii bez błysku, powinno byc gładkie 2-0

Wang/Zou (CHN) - Maaseide/Glesnes (NOR) [2] 2.3
wynik powinien być na styku, kurs do wzięcia

Montagnolli/Swoboda (AUT) - Minusa/Jursone (LAT) [1] 1.45
kurs na gospodynie przyzwoity, Łotyszki nie są słabe, jednak Austriaczki wydają się lepszą parą

Do góry
#1452075 - 02/08/2007 15:12 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
kp Offline
addict

Meldunek: 14/07/2002
Witam.

A z tych pewniakow <1.15 moglbys opisac jak oceniasz szanse?
Interesuja mnie pary:

08:55 Larissa/Juliana (BRA) - Kuhn/Schwer (SUI)
1.03 7.50

08:55 May-Treanor/Walsh (USA) - Gschweidl/Hansel (AUT)
1.01 10.0

08:55 Wang/Tian Jia (CHN) - Van Breedam/Mouha (BEL)
1.05 6.50

09:55 Emanuel/Ricardo (BRA) - Huber/Blauel (AUT)
1.03 7.50

10:55 Barros/Ana Paula (BRA) - Kusuhara/Teru Saiki (JPN)
1.05 6.50

10:55 Renata/Talita (BRA) - Faure/Sarpaux (FRA)
1.03 7.50

Wiem, ze niektorzy uwazaja, ze granie takich kursow, to "czysta smierc", ale zlozenie 2-3 pewniaków po 1.05 przy odpowiedniej stawce daje nizly zysk...

Z góry dzieki

Do góry
#1452093 - 02/08/2007 15:35 Re: Siatkówka plażowa [Re: kp]
rafael86 Offline
El Siete

we wszystkich jest spora ( jak na plażówkę) różnica klas.
najgroźniejsze przeciwniczki mają Renata/Talita ale myślę że i tak nic nie wskórają

Do góry
#1452214 - 02/08/2007 16:44 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
kp Offline
addict

dzieki, doswiadczenie uczy, zeby wszystkich nie grac;)
mam takie swoje ulubione pary;), na ktore czasem gram...

dzisiaj poszlo cos takiego:

Emanuel/Ricardo (BRA) - Huber/Blauel (AUT)
1 1.03 070802

Wang/Tian Jia (CHN) - Van Breedam/Mouha (BEL)
1 1.05 070802

Larissa/Juliana (BRA) - Kuhn/Schwer (SUI)
1 1.03 070802

Potrójne(x1) 0/0 1000.00 1000.00

Zakład przyjęty 2007-08-02 08:28 (x1)
Suma całkowita: 0/0 1000.00 1000.00

Chinki męczyły sie w 1 secie, ale jakos weszlo...
Mam nadzieje, ze Brazylia nie sprawi zawodu i dzien dobrze sie zacznie...

Jeszcze tylko pytanie: drugie druzyny z grup graja baraze, a zwyciezcy wchodza do 1 rundy automatycznie, tak?

Do góry
#1452276 - 02/08/2007 17:08 Re: Siatkówka plażowa [Re: kp]
kp Offline
addict

jeszcze tylko link, bo moze komus sie przyda:

http://score.beachvolleyball.at:8180/Scoreboard3/score.jsp?court=3

Do góry
#1452278 - 02/08/2007 17:08 Re: Siatkówka plażowa [Re: kp]
rafael86 Offline
El Siete

pierwsze miejsce awansuje od razu do 2 rundy, pary z 2i 3 pozycji grają między sobą w 1 rundzie

Do góry
#1452552 - 02/08/2007 19:22 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
Mitul Offline
Villain

Meldunek: 27/08/2004
ale surebet
Unibet
Boss/Ross (USA) - Kusuhara/Teru Saiki (JPN)
1.15 4.15

Bwin

Boss/Ross (USA) 1.60

Teru Saiki/Kusuhara (JPN) 2.20

Do góry
#1453436 - 02/08/2007 22:08 Re: Siatkówka plażowa [Re: Mitul]
kp Offline
addict

Wyniki z Pool C :

38 02-Aug 13:00 Wacholder-Turner USA [19] Kuhn-Schwer SUI [30] 2-1 (21-16, 16-21, 15-11) 0:58
37 02-Aug 13:00 Larissa-Juliana BRA [3] Maria Clara-Carol BRA [14] 2-0 (21-17, 21-14) 0:40
22 02-Aug 16:00 Maria Clara-Carol BRA [14] Kuhn-Schwer SUI [30]
21 02-Aug 16:00 Larissa-Juliana BRA [3] Wacholder-Turner USA [19]
6 02-Aug 09:00 Maria Clara-Carol BRA [14] Wacholder-Turner USA [19] 0-2 (14-21, 16-21) 0:36
5 02-Aug 09:00 Larissa-Juliana BRA [3] Kuhn-Schwer SUI [30] 2-0 (21-18, 21-17) 0:45

Tak więc rozstawione z 14 Maria Clara-Carol BRA muszą wygrać z parą ze Szwajcarii Kuhn-Schwer, aby w ogóle wyjść z grupy.
Sądząc po wcześniejszych wynikach, to Brazylijki sa faworytkami, jednak martwią porażki w poszczególnych setach i set Szwajcarek z Amerykankami... Jak sądzicie, można to zagrać grubiej? Nie ma już miejsca an kalkulacje dla Brazylijek...

Do góry
#1454020 - 03/08/2007 00:07 Re: Siatkówka plażowa [Re: kp]
kp Offline
addict

Poszlo na Brazylijki i jeszcze jeden typ na dzisiaj:

Wang/Tian Jia (CHN) - Goller/Ludwig (GER)
1 1.20 070802

Pojedyńcze(x1) 0/0 500.00 500.00

Mecz o pierwsze mijesce w grupie, Chinki jednak wyzej notowane, Niemki po wygraniu dwoch spotkan powinny byc usatysfakcjonowane...
Ta sama stawka co na mecz wyzej...

Do góry
#1455556 - 03/08/2007 04:20 Re: Siatkówka plażowa [Re: kp]
rafael86 Offline
El Siete

Wu/Xu (CHN) - Samoilovs/Plavins (LAT) [2] 5.00 \:\(
Maria Clara/Carol (BRA) - Wacholder/Turner (USA) [2] 2.1 \:\)
Karadassiou/Arvaniti (GRE) - Nystrom/Nystrom (FIN) [1] 1.25 \:\)
Wang/Zou (CHN) - Maaseide/Glesnes (NOR) [2] 2.3 \:\)
Montagnolli/Swoboda (AUT) - Minusa/Jursone (LAT) [1] 1.45 \:\(

szkoda Austriaczek :/

Do góry
#1456144 - 03/08/2007 07:26 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
retoox Offline
Pooh-Bah

kp w typowaniu plazówki trzeba bardzo uwazac, sam czesto gram takie malutkie kursy, ale trzeba tutaj równiez byc czujnym, dzis popełniłes jeden powazny bład typujac na Wang/Tian mianowicie chyba pokierowałes sie pozycja rankingowa i nie wziałes pod uwage, ze dla drugiej pary ten mecz jest tak samo wazny!!! Niemki które z turnieju na turniej graja w coraz bardziej dziwacznych plastrach majacych odpowiednio naciagac co rusz inne pertie ciała sa cały czas skuteczne i warto o tym pamietac. Nietraktuj tego co tu napisałem jako jakas nagonke na Ciebie czy madrkowanie po fakcie a zwykła dobra rade która mam nadzieje pomoze ci w przyszłosci.

Wacholder/Turner (USA) - Faure/Sarpaux (FRA) 1.15
Jesli ktos szuka małych kursów to polecam \:\) - głownie ze wzgledu na forme prezentowana przez pare z USA w ostatnim czasie.

Baracetti/Conde (ARG) - Samoilovs/Plavins (LAT) 5.00
Po raz kolejny napisze, ze para ta jest niedoceniana (mam na mysli Lotyszy) i kurs jest przeszacowany a znajac zyczy skonczy sie na 2-1 dla Arg i wygranej na przewagi w tb \:\)

... w tym momencie dopadło mnie zmeczenie, dobranoc.

Do góry
#1456187 - 03/08/2007 07:40 Re: Siatkówka plażowa [Re: retoox]
kp Offline
addict

retoox - spoko, sam na siebie jestem zly za ten mecz, bo faktycznie nic wielkiego sie Chinkom nie stalo, ze przegraly....

fajnie byloby, gdyby w tym temacie bylo wiecej wpisow, mnie osobiscie interesuja takie wlasnie niskie kursy, gdzie faworyt powinien wgrac...

pozdrawiam

Do góry
#1456240 - 03/08/2007 08:01 Re: Siatkówka plażowa [Re: retoox]
rafael86 Offline
El Siete

typów <1,1 nie będę pisał bo nie widzę większego sensu (choć i takie grywam)

na początek Expekt i jego kursy (w sam raz do grania systemami)
Maaseide/Glesnes - Leila/Ana Paula (1) 4.65
stawka niska, kurs na moje oko troszkę zbyt wysoki, Brazylijki to b.dobra para, lecz dość często zdarzają im się wpadki, a Norweżki nie raz już sprawiły kłopoty najlepszym parą - zobaczymy jak będzie

Boss/Ross - Maria Clara/Carol (1) 2.1
jakim wynikiem skończy się to spotkanie - naprawdę trudno przewidzieć - szanse 50/50 prawdopodobnie 3 sety, decyduje kurs \:\)

i faceci z Unibetu

Emanuel/Ricardo (BRA) - Reckermann/Urbatzka (GER) (1) 1.2
jak na tą parę z Brazylii to kurs nawet wysoki \:p Niemcy postawią ciężkie warunki, ale to Brazylijczycy są lepsi

Klemperer/Koreng (GER) - Deulofeu/Salvetti (1) 1.35
tu stawiam na świetną formę pary z Niemiec utrzymującą sie od kilku tygodni, Francuzi to nie "ogórki" ale mimo to przegrają

Rogers/Dalhausser (USA) - Herrera/Mesa (2) 3.85
czyżby chłopaki z USA za bardzo świętowali sukces z Gstaad - kto wie jeśli zagrają tak słabo jak dziś to Herrera/Mesa już jutro odprawią ich do domu

Wu/Xu (CHN) - Geor/Gia (GEO) (1) 1.3
kurs może niezbyt wysoki,ale odzwierciedla różnice miedzy parami

Harley/Pedro (BRA) - Kjemperud/Skarlund (1) 1.2
j.w.

ciekawe co zrobią Łotysze, dziś dostali niezłe baty od pary Chińskiej, jutro znów mamy wysoki kurs na nich, przeciwnicy odrobinkę słabsi (?) - jest tu z pewnością kurs znów przeszacowany ale czy coś z tego wyniknie tego nie wiem

Do góry
#1456507 - 03/08/2007 15:10 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
adi1910 Offline
addict

Meldunek: 15/08/2006
Witam! Dziś gram cos takiego:

Singiel

Kais/Vesik (EST) - Amore/Bizzotto (ITA) typ 2 2.75

Promocja Unibetu czy co?:) Kurs zdecydowanie za wysoki, Włosi po świetnym meczu pokonali wczoraj 2 parę świata (0-2 17-21, 21-23), a Estończycy stosunkowo gładko przegrali z Hiszpanami Herrera-Mesa (0-2 16-21, 17-21), co pokazuje że nie są na tym turnieju w najwyższej formie. Po takim kursie nic tylko grać
;\)

Dubel

Boss/Ross (USA) - Maria Clara/Carol (BRA) typ 1 1.90

Kolejny bardzo dobry kurs w moim mniemaniu, choć liczyłem na troszke więcej, Clara/Carol rzutem na taśme wszedły do następnej rundy, naprawdę widać że są bez formy od dłuższego czasu (wygrały tylko z SUI), a Boss/Ross odniosły 2 zwycięstwa w tym jedno z 6 ekipą świata (0-2 12-21, 18-21), i ogólnie są jednak lepiej dysponowane w tym turnieju.

Wacholder/Turner (USA) - Faure/Sarpaux (FRA) typ 1 1.15

Nie wyobrarzam sobie innego rezultatu, krótko i na temat, po za tym Wacholder/Turner są moimi cichymi faworytkami tego turnieju.

Do góry
#1456561 - 03/08/2007 16:35 Re: Siatkówka plażowa [Re: adi1910]
adi1910 Offline
addict

Meldunek: 15/08/2006
Gosch/Horst (AUT) - Matysik/Uhmann (GER)

Przed chwila kursy w Unibecie byly takie

2.0 - 1.65

Szczerze powiedziawszy nie zagralbym tego po takich kursach ale teraz buki je odwrocily i jednak zagram \:D Dla Niemcow to wazny mecz, jeżeli przegraja to spotkanie praktycznie ich szanse na awans beda minimalne, siatkarsko są lepsi od swoich rywali obawiam sie tylko tego ze gospodarza pomoga sciany, no ale raz się żyje ...

Do góry
#1456585 - 03/08/2007 16:49 Re: Siatkówka plażowa [Re: adi1910]
wariot22 Offline
veteran

Originally Posted By: adi1910
Gosch/Horst (AUT) - Matysik/Uhmann (GER)

Przed chwila kursy w Unibecie byly takie

2.0 - 1.65

Szczerze powiedziawszy nie zagralbym tego po takich kursach ale teraz buki je odwrocily i jednak zagram \:D Dla Niemcow to wazny mecz, jeżeli przegraja to spotkanie praktycznie ich szanse na awans beda minimalne, siatkarsko są lepsi od swoich rywali obawiam sie tylko tego ze gospodarza pomoga sciany, no ale raz się żyje ...

w Bwin jest 2,3 na szwabow ;\)

Do góry
#1456903 - 03/08/2007 19:00 Re: Siatkówka plażowa [Re: wariot22]
wariot22 Offline
veteran

Mam pytanie czy zawodnicy ktorzy zajmuja np 1 miejsce i graja 3 mecz o nic to odpuszczaja czy jak to jest na kogo potem trafiaja moze ktos mi cos o tym napisac ?

;\)

Do góry
#1457132 - 03/08/2007 19:53 Re: Siatkówka plażowa [Re: wariot22]
rafael86 Offline
El Siete

pierwsze miejsce jest premiowane awansem od razu do drugiej rundy i jeden mecz mniej do rozegrania, pisałem już o tym wcześniej

Herrera/Mesa - Amore/Bizzotto (1) 1.5
wyżej cenie parę Hiszpańską, walka o 1 miejsce dlatego chyba warto ich zagrać

Heese/Cadieux - Matysik/Uhmann (2) 1.7
walka o pozostanie w turnieju, lepsze wrażenie sprawili w tym turnieju Niemcy więc to na nich gram

Fabio Luiz/Marcio Araujo - Gibb/Rosenthal (1) 1.55
Brazylijczycy powinni wygrać i awansować z 1 miejsca w grupie, kurs niezły

reszta par ciężka do ocenienia, lub kurs mnie nie zadowalające

Do góry
#1459257 - 04/08/2007 05:43 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
rafael86 Offline
El Siete

Maaseide/Glesnes - Leila/Ana Paula (1) 4.65 \:\)
Boss/Ross - Maria Clara/Carol (1) 2.1 \:\)
Emanuel/Ricardo (BRA) - Reckermann/Urbatzka (GER) (1) 1.2 \:\)
Klemperer/Koreng (GER) - Deulofeu/Salvetti (1) 1.35 \:\(
Rogers/Dalhausser (USA) - Herrera/Mesa (2) 3.85 \:\)
Wu/Xu (CHN) - Geor/Gia (GEO) (1) 1.3 \:\)
Harley/Pedro (BRA) - Kjemperud/Skarlund (1) 1.2 \:\)
Herrera/Mesa - Amore/Bizzotto (1) 1.5 \:\(
Heese/Cadieux - Matysik/Uhmann (2) 1.7 \:\(
Fabio Luiz/Marcio Araujo - Gibb/Rosenthal (1) 1.55 \:\)

-----------------------------------
takie małe podsumowanie ogólne z tematu 13/16 meczy trafionych z typowanym kursem powyżej 2.00 \:\)

z mniejszymi bywało troszkę gorzej, ale i tak można się cieszyć

Do góry
#1459897 - 04/08/2007 15:42 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
rafael86 Offline
El Siete

krótko:
Harley/Pedro - Conde/Baracetti (1) 1.95
kurs zachęca, forma u BRA jest więc myślę że warto

Xu/Wu - Heuscher/Heyer (1) 2.2
oj kurs za wysoki na Chińczyków, ja tu widzę ich jako faworytów

Larissa/Juliana - Goller/Ludwig (1) 1.35
para z Europy w finale ? myślę że po raz kolejny sie nie uda, choć G/L pozostawiły tutaj świetne wrażenie

Gibb/Rosenthal - Emanuel/Ricardo (2) 1.4
para z USA to żadna rewelacja,wyniki dość średnie, Brazylijczycy to klasa sama w sobie, kurs do zaakceptowania

Walsh-May/Treanor - kurs niziutki(dla mnie za niski żeby grać), ale one ogrywają kogo chcą i jak chcą

Herrera/Mesa - Klemperer/Koreng (2) 1.75
mecz wydaję się 50/50 ale tu zrobię wyjątek i dam na Niemców zamiast po wyższym kursie

Do góry
#1459979 - 04/08/2007 16:48 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
wariot22 Offline
veteran

Siemka masz moze jakiegos linka gdzie mozna porownywac obie pary do meczu tzn jak grali wczesniej itp ?:)

Do góry
#1460567 - 04/08/2007 20:17 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
wariot22 Offline
veteran

Harley/Pedro - Conde/Baracetti (1) 1.95 2:0 ;\) izi
Xu/Wu - Heuscher/Heyer (1) 2.2 2:1 ;\)
Larissa/Juliana - Goller/Ludwig (1) 1.35 2:0 ;\) izi
Gibb/Rosenthal - Emanuel/Ricardo (2) 1.4 1:2 ;\)
Walsh-May/Treanor - XUE - ZHANG Xi (1) 1.2 2:0 ;\) izi
Herrera/Mesa - Klemperer/Koreng (2) 1.75 0:2 ;\) izi

nic dodac nic ujac izi wszystko \:D ;\) graty jak cholera dla typera szkoda ze tak malo ludzi tu wchodzi moze by korzystali a ja sie chyba zaczne ineresowac ta plazowka ;D

Do góry
#1460681 - 04/08/2007 21:01 Re: Siatkówka plażowa [Re: wariot22]
rafael86 Offline
El Siete

Walsh-May/Treanor - Larissa/Juliana (2) 3.55

Może i Amerykanki są najlepsze i przegrały tylko raz w tym sezonie ale zdarzają im się krótkie przestoje. Kurs na parę z USA jest zbyt niski, dlatego niską stawką można spróbować Brazylijki.

wśród par męskich zagrałem już na Harley/Pedro (grają)
myślę nad Ricardo/Emanuel ale tylko po kursie >1,4

Do góry
#1463563 - 05/08/2007 20:42 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
wariot22 Offline
veteran

cos na final :? raczej win EMANUEL - RICARDO

Do góry
#1471560 - 08/08/2007 16:53 Re: Siatkówka plażowa [Re: wariot22]
rafael86 Offline
El Siete

Do góry
#1471565 - 08/08/2007 16:58 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
rafael86 Offline
El Siete

Hakedal/Torlen (NOR) - Uryadova/Shiyaeva (RUS) [2] 4.15
bycie gospodarzem i doping kibiców swoją drogą, ale kursy swoją.... tutaj są sporo zaniżone na (NOR)

Kuhn/Schwer (SUI) - Maaseide/Glesnes (NOR) [2] 1.55
forma, turniej, kursy wskazują na parę z Norwegi

Do góry
#1471687 - 08/08/2007 18:01 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
ALEX Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/11/2005
dziala wam live?jest jakis inny live do siatowki w norwegii?

Edit:
Lepszego live nie znajdziecie chyba, ze mecz bedzie pokazywany na Eurosporcie. Jesli ktos ma jakies problemy i okno sie nie otwiera niech zainstaluje Jave. Prosze nie zanieczyszczac tego tematu ciagłymi pytaniami o live, bo wszystkie przydatne linki znajduja sie juz w tym temacie. Posty z jakas merytoryczna trescia byłyby tu o wiele bardziej na miejscu.

Edited by retoox (09/08/2007 19:04)

Do góry
#1474096 - 09/08/2007 06:31 Re: Siatkówka plażowa [Re: ALEX]
rafael86 Offline
El Siete

na początek surebet

Maia/Brenha (POR)- Amore/Bizzotto (ITA) [2] 2.95 Bwin (Unibet daje 1.55)
-ogólnie to chyba analitycy Bwin się grubo pomylili i niedługo skoryguja

Do góry
#1474123 - 09/08/2007 06:42 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
rafael86 Offline
El Siete

Uryadova/Shiyaeva (RUS) - Shelda Bede/Behar (BRA) [1] 4.15
para z Rosji dziś prawie ograła parę z Norwegi (14-16 w 3 secie). Tutaj na pewno Brazylijki są lepsze, ale dzisiaj kreczowały więc można liczyć na słabszą dyspozycje z tym związaną - stawka b.niska

Goranson/Hoidalen (NOR) - Doppler/Gartmayer (AUT) [1] 3.25
jak na gospodarzy to kurs dość wysoki, można spróbować

Lione/Varnier"Osso" (ITA) - Geor/Gia (GEO) [1] 2.55
pary na zbliżonym poziomie więc czemu nie ?

Martin/Cooke (CAN) - Grasset/Peraza (CUB) [1] 2.15
j.w.

Do góry
#1477895 - 10/08/2007 07:40 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
rafael86 Offline
El Siete

typy z tego turnieju niezbyt udane na razie, ale po pierwsze szukam wysokich kursów, gdzieniegdzie brakuje szczęścia

Amore/Bizzotto (ITA) - Geor/Gia (GEO) (1) 2.1
para włoska gra od niedawna ze sobą, ale tydzień temu pokazała sie z znakomitej strony, liczę na to że dobra forma została utrzymana i poradzą sobie oni z przeciętną para gruzińską

Asahi/Shiratori (JPN) - Li/Zhou (CHN) (2) 1.8
troszkę wyżej cenie parę chińska dlatego 2

Barsouk/Kolodinsky (RUS) - Brink/Dieckmann Ch (GER) (1) 1.55
świetny sezon, dobra gra tutaj, kurs jak najbardziej do grania

Maaseide/Horrem (NOR) - Araujo/Magalhaes (BRA) {1} 6.5
może troszkę szalony pomysł, ale kurs zawyżony, ktoś z pary brazylijskiej przed tygodniem miał lekką kontuzję, chyba można zagrać b.niską stawką

typowanie na sucho bo expekt nie zechciał do tej pory wystawić żadnych kursów w tym turnieju

Do góry
#1495573 - 15/08/2007 20:41 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
rafael86 Offline
El Siete

Turniej w Aland (Szwecja)

był priv bym coś wrzucił to wrzucam:
dubel brazylijski:

Larissa-Juliana (BRA)- Hakedal-Torlen (NOR) (1) 1.2
3 para świata, osiągnęła pierwsza 4 w wielu turniejach tego sezonu

Esteves Ribalta-M. Crespo (CUB)- Renata-Talita (BRA) (2) 1.45
po pierwsze para z Brazylii jest lepsza, po drugie w pierwszej rundzie zaprezentowały się lepiej od rywalek które grały 3 sety

Do góry
#1498195 - 16/08/2007 19:13 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
shaggyr Offline
!!Visca el Barça!!

Meldunek: 01/08/2006
Hey!
Kilka spostrzezeń od siebie:

1. Goranson/Hoidalen (NOR) - De Gruijter/Ronnes (HOL) 2 1,65 UNI
Troche za pozno, bo mecz już trwa, ale w UNI troche przesadzili z kursami. Holendrzy po siodmym miejscu w Norwegii i pokonaniu ric/ema w drugiej rundzie powinni pojsc za ciosem, natomiast norweska para nic nie pokazala na swoich smieciach przed tygodniem, wiec raczej nie mozna spodziewac się naglego przebudzenia.

2. Asahi/Shiratori (JPN) - Amore/Bizzotto (ITA) 2 2,6 UNI
Japonska para ostatnio bez formy, przegrywa mecz za meczem - 3 porazki na MŚ, dwie przegrane na ostatnim turnieju w Norwegii. Wlosi to nowa para w World Tourze po w miare dobrym turnieju w Klagenfurcie (3 wygrane w grupie i porazka po walce z Rec/Ura) przegrali 2 mecze na ostatnim turnieju, ale nie tlumaczy to az takiego faworyzowania Japonczykow. Mecz powinien byc wyrownany, ale po takim kursie, grzechem byloby nie zaryzykowac.

Do góry
#1565086 - 06/09/2007 08:00 Re: Siatkówka plażowa [Re: shaggyr]
rafael86 Offline
El Siete

Wychaczyłem coś fajnego na turniej w Starych Jabłonkach

Kadziola/Szalankiewicz (POL) - Babich/Nikolaev (UKR)
siatkówka plażowa
Typ 1
Kurs 5.70

Turniej w Starych Jabłonkach w Polsce. Polacy to gracze mający po 18 lat i dobre warunki fizyczne, całkiem niedawno zdobyli mistrzostwo świata juniorów oraz wygrali w finale mistrzostw Polski – para ta bardzo dobrze rokuje na przyszłość. Para z Ukrainy to zawodnicy już bardziej doświadczeni (25/26 lat) grają razem w parze od 2005 roku – jednak nie mieli do tej pory większych sukcesów (odpadali w eliminacjach lub w 1 rundach). Tutaj udało im się po walce przejść eliminacje, ale w turnieju głównym nie wróżę im sukcesów. Ciężko przewidzieć jak Polacy zaprezentują się wśród seniorów, ale uważam że mają wszelkie umiejętności by ograć słabą parę z Ukrainy, publiczność też pewnie pomoże w odniesieniu sukcesu.

Do góry
#1735385 - 02/11/2007 06:13 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
rafael86 Offline
El Siete

Turniej konczacy sezon kobiecy:

kilka mniejszych, lub wiekszych niespodzianek bylo, próbujemy kolejnych:

Koutroumanidou/Tsiartsiani (GRE) - Branagh/Youngs (USA) (1) 4.15
roznica na pewno nie jest taka jak wskazuja kursy. Greczynki do tej pory zagrały jeden szalenie wyrownany mecz i przegraly (z dobrymi rywalkami) Team z USA 1 zwyciestwo i porażka. tutaj spodziewalbym sie wyrownanej walki, na przestrzeni calego sezonu troszke lepiej prezentowaly sie Branagh/youngs ale Greczynki kilka razy rowniez pokazały ze z czolowka sa w stanie walczyć. szanse oceniam 40-60, wiec value jest

Brink-Abeler/Jurich (GER) - Boss/Ross (USA) 2,4 - 1,5 sytuacja dosyc analogiczna do powyzszej, roznica w umiejetnosciach prawie nie zauwazalna z tym ze kurs juz mniej zachecajacy :/ jednakże jak juz grac to powyzszym kursie

Renata/Talita (BRA) - Wacholder/Turner (USA) (2) 2.75 znow szukam wyzszego kursu - jak w przypadku pary powyzszych trudno przewidziec wynik, bo poziom powiedzmy ze jest ten sam i decydowac beda szczegoliki, pojedyncze pilki

+ pary Wlash/May i Tian/Wang dla ktorych najlepsza 4 to standart w prawie kazdym turnieju w tym roku + wang/zou z chin po 1,3 gdzie widze przewage umiejetnoci nad rywalkami

wszystko Unibet

Do góry
#1735445 - 02/11/2007 06:24 Re: Siatkówka plażowa [Re: rafael86]
retoox Offline
Pooh-Bah

rafael86 znow sie prawie we wszytkim zgadzamy \:\)

Z zestawu który zaproponowałes, dla mnie najciekawiej wyglada:
Renata/Talita (BRA) - Wacholder/Turner (USA) (2) 2.75
Równiez obie pary uwazam za teamy o podobnych umiejetnosciach i 2.75 to na pewno przeszacowany kurs na która z par by nie był \:\)

Co do Greczynek to mam wrazenie, ze bedzie tu podobnie jak z moja ulubiona łotewska para, niby kurs przeszacowany niby maja szanse na wygrana, a jednak jeszcze troche umiejetnosci w decydujacych momentach brakuje. 4.15 to kurs owczem zawyzony, ale nie tak jak w pierwszym przypadku.

W przypadku 3 pary kurs uwazam za mniej wiecej dobry. Sam pewnie gdybym bawił sie w wystawianie dał bym podobny, nie mniej jednak i tu jest szansa ze faworyt buka zawiedzie.

Pozdrawiam retoox
Powodzenia

Do góry
#1736033 - 02/11/2007 17:03 Re: Siatkówka plażowa [Re: retoox]
rafael86 Offline
El Siete

Koutroumanidou/Tsiartsiani (GRE) - Branagh/Youngs (USA) (1) 4.15 1-2 (21-19, 14-21, 9-15) \:\(
Brink-Abeler/Jurich (GER) - Boss/Ross (USA) 2,4 2-1 (18-21, 21-18, 15-13) \:\)
Renata-Talita BRA [5] Wacholder-Turner USA [13] 0-2 (19-21, 14-21) \:\)

Wlash/May + Tian/Wang + wang/zou 2-1, 2-0, 2-0 \:\)

znów prawie pełna zgodność z retooxem i skuteczność znów wysoka ;\) choć greczynek szkoda

p.s. szkoda że w nocy u nas grają, bo część meczy do gry ucieka :/

pozdrawiam

Do góry
Strona 1 z 4 1 2 3 4 >

Moderator:  Green Arrow, rafal08