#1437146 - 29/07/2007 07:36
Dyskusja o wałkach w tenisie + Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
Orange Prokom Open  Miejsce : Sopot,Polska Data : Lipiec 30-5,Sierpień 2007 Drabinki : 32M Nawierzchnia : Clay Pula Nagrod : €425,250 INFO : ----- Oficjalna Strona Turnieju----- Losowanie : Drabinki ----- Plan Gier ----- Scoreboard : live ----- ================================
Edited by Goget (03/08/2007 22:42)
|
Do góry
|
|
|
|
#1437680 - 29/07/2007 19:09
Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot *DELETED*
[Re: Fro_Lech]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/11/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1437740 - 29/07/2007 19:24
Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot
[Re: __Michal__]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Ja bym bardzo uważał na ten turniej w Sopocie. Znając życie będziemy mieli dużo wałków bo przecież nie jest to turniej, który ma dużą pulę nagród,a i znani zawodnicy zapewne dostali tyle za udział w nim, że nie będą starali się za wszelką cenę wygrywać meczów.
Co do meczów to nie zgodzę się z moim poprzednikiem co do meczu Calleriego. Argentyńczyk gra w tym sezonie bardzo słabo udało mu się jakoś dojść do półfinału w Kitzbuhel ale tam przegrał dość łatwo ze średniakiem Potito Starace, który dzisiaj zapewne przegra w finale z Monaco. Argentyńczyk nie powtórzy wyczynu z przed roku wygrywając turniej w Kitzbuhel. Koubek to bardzo chimeryczny gracz potrafi wygrać z bardzo dobrym graczem jak i przegrać z mało znanym ale sądzę, że Austryjak ma bardzo duże szanse na zwycięstwo w meczu z Callerim.
Acasuso-Eschauer Tutaj w roli małego faworyta postawiłbym Austryjaka, który przeżywa drugą młodość w tym sezonie,a Argentyńczyk wręcz przeciwnie gra bardzo słabo przegrywa praktycznie z każdym.
|
Do góry
|
|
|
|
#1439169 - 30/07/2007 03:50
[Re: grzesol]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/11/2005
|
Do tych co będą w Sopocie - widzieliście jak wyglądał temat o Challengerach we Wrocławie i Poznaniu. Zróbcie wszystko by nas przebić. Do dzieła. narazie najslabiej wypadl Bytom...na ktorym bylem ja, chyba tylko Kuba80 pisal "cos" o tym czalku  Ja bym bardzo uważał na ten turniej w Sopocie. Znając życie będziemy mieli dużo wałków bo przecież nie jest to turniej, który ma dużą pulę nagród,a i znani zawodnicy zapewne dostali tyle za udział w nim, że nie będą starali się za wszelką cenę wygrywać meczów.
Co do meczów to nie zgodzę się z moim poprzednikiem co do meczu Calleriego. Argentyńczyk gra w tym sezonie bardzo słabo udało mu się jakoś dojść do półfinału w Kitzbuhel ale tam przegrał dość łatwo ze średniakiem Potito Starace, który dzisiaj zapewne przegra w finale z Monaco. Argentyńczyk nie powtórzy wyczynu z przed roku wygrywając turniej w Kitzbuhel. Koubek to bardzo chimeryczny gracz potrafi wygrać z bardzo dobrym graczem jak i przegrać z mało znanym ale sądzę, że Austryjak ma bardzo duże szanse na zwycięstwo w meczu z Callerim.
Acasuso-Eschauer Tutaj w roli małego faworyta postawiłbym Austryjaka, który przeżywa drugą młodość w tym sezonie,a Argentyńczyk wręcz przeciwnie gra bardzo słabo przegrywa praktycznie z każdym.
1. ten turniej ma NAJGORSZY termin z wszystkich mozliwych w calym roku...a to dlatego, ze za tydzien zaczyna sie masters w kanadzie (montreal lub toronto...zalezy jaki mamy rok, w tym roku montreal), kanada lezy w "troche" innej strefie czasowej i nikomu (poza "ziemniakami", ktorzy na hardzie zbyt wiele nie zrobia) nie oplaca sie tu wygrywac w sopocie, najlepiej sledzic kto gra w montrealu (kwale i turniej glowny) i odpowiednio dobierac mecze do gry 2. wedlug mnie Calleri szybki i latwe 2:0, ogladalem troche jego meczow w Austri i najlepiej to nie wygladalo, ale na austriaka starczy 3. Acasuso znowu zlapal forme...jak dla mnie ten mecz to no bet ciekaw jest wystepu Darcisa...chlopak ma zyciowa forme, ciekaw tez jestem co zrobia buki i jakie kursy na niego wystawia... ma ktos znajomych w liniach lotniczych, zeby sie dowiedziec na kiedy Robredo ma zarezerwowany bilet do USA? bo tak na moje oko, Lukasz jest w stanie z nim "wygrac", a jak nie Lukasz to w drugiej rundzie Robredo juz napewno jedzie do USA  tradycja musi byc...
|
Do góry
|
|
|
|
#1439276 - 30/07/2007 04:29
[Re: Marcel]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/11/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1439461 - 30/07/2007 05:34
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1439462 - 30/07/2007 05:34
[Re: _Ja$on_]
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1439575 - 30/07/2007 06:30
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/06/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1440008 - 30/07/2007 19:13
[Re: abram3004]
|
enthusiast
Meldunek: 01/07/2007
|
Co sie dzieje z meczem Zabaleta - Almagro? Kursy na Zabalete spadaja wszedzie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1440192 - 30/07/2007 20:22
[Re: zafiron]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/01/2005
|
Proponuje sobie przypomnieć zeszłe lata i mase niespodzianek, gdzie faworyci często odpuszczali mecze
|
Do góry
|
|
|
|
#1440443 - 30/07/2007 21:25
[Re: muppet]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/01/2005
|
Zgadzam sie z muppetem,ale uwazam ze Andreev wygra 2-1, po czesci moze dlatego,ze sam za bardzo nie bedzie sie staral, a i Lapentti to nie jest taki 'gowno-grajek' zeby puscic dalej Igora bez walki. Kurs na betfair w okolicach @4,8. Drugi typ to Hartfield moim zdaniem stac go na cwierfinal w tym roku,ale decyzja nalezy do Was  Pzdr  !
|
Do góry
|
|
|
|
#1442661 - 31/07/2007 05:37
[Re: MagiK]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Zaba wygrał dzięki błędom Almagro. Montanes powinien go pojechać na luzie w dwóch setach. Zagrał fajny mecz z Garfieldem, obaj walczyli i nie odpuszczali. Zaba w drugim secie dyszał jak smok, Monti go zabiega jeśli będzie to czysty mecz :]
Darcis - Massu , zdecydowanie Darcis, super fh, gra dokładnie i widać, że maochote do gry. Jakpierwszy serwis siedzi to wygrywa większość piłek.
Pashanski - Starace , Starace zmęczony, a Boris mimo lekkiego kataru lata do wszystkich piłek. W spotkaniach z Cuevasem i Minaremwygrywał większośc wymian, dobry serwis i atak na luzie ;]
Jutro napisze więcej, dokłądnie, niech tylko piwko zejdzie w dół ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#1443246 - 31/07/2007 16:39
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
|
Darcis - Massu 1 @2 Na necie faworytem Darcis, na ziemi Massu. Darcis po kwalach, w których stracił jedynie 4 gemy. Gra dokładnie, jedynie w pierwszym gemie spotkania z Gaudio popełnił sporo niewymuszonych. Zmuszał Gaudio do biegania i chyba nawierzchnia mu w Sopocie odpowiada, clay ale jeszcze nie widziałem żeby ktoś się na nim ślizgał tak na serio ;] Janqueira próbował i nie wychodziło, ponarzekał na nawierzchnie, a sędzia stwierził, że jeszcze jeszcze na niej za mało spotkań rozegrano  i stąd te trudności. P. Starace vs B. Pashanski 2 @2.71 Myślałem, że Pasha odpadnie z Minarzem, ale po pierwszym słabym secie się obudził (Minar opadł z sił troche) i zaczął grać dokładaniej. Bardzo dobry mecz się zrobił w kolejnych dwóch setach, wiele długich wymian wygranych przez Serba. Moimzdaniem Starace pójdzie w ślady Almagro, który miał ten turniej gdzieś.
|
Do góry
|
|
|
|
#1444256 - 31/07/2007 20:32
|
member
Meldunek: 30/11/2001
|
Nawiazujac do wypowiedzi Kameleona wydaje mi sie ze Starace raczej nie odpusci -przynajmniej 1 rundy - bo jezeli ma jechac na masterst do montrealu to spoko 1 runde w OPO mozna przejsc jeszcze a pozniej najwyzej jakis delikatny krecz, chociaz bardziej sie sklaniam ze wybierze chall w San Marino, w koncu w kanadzie przyszlo by mu grac na hardzie a to nie dla niego nawierzchnia. Pozatym jest ostatnio w dobrej formie a jak do tego dorzucimy ze nie przegral jeszcze w tym roku na clayu w I rundzie to chyba mozna spokojnie odrzucic to ze Pashanski moze powalczyc tym bardziej ze piszesz ze 1 set z Minarem slabo zagral, generalnie za dobrych wynikow nie ma-mysle ze dlugie wymiany beda na korzysc Starace.
Odnosnie Kubota to nie liczylbym na sensacje wczorajszego autorstwa Przysieznego, wystarczy przeczytac to: "Nieważne, z którym „południowcem” walczę. Wszyscy Hiszpanie, Argentyńczycy czy Włosi są niesamowicie wytrzymali, wybiegani. Żaden z wychowanych u nas tenisistów nie jest w stanie z nimi rywalizować i wytrzymywać morderczych wymian. Oczywiście zrobię wszystko, by przed polskimi kibicami wypaść jak najlepiej, ale prawda przedstawia się brutalnie: mogę zagrać jeden dobry mecz. Kilku pod rząd już nie, bo nie wytrzymam ich fizycznie. Moją ulubioną nawierzchnią jest beton. Tam piłka „chodzi” szybciej, tam stać mnie na lepsze wyniki – szczerze opowiada Kubot. "
Choc zgadzam sie ze Robredo gdzies po drodze pusci turniej bokiem moze juz w II rundzie z Darcisem? Licze na przebudzenie Davydenki - bo jak nie tu to juz napewno nie w masters. Dodaje jeszcze Vliegena, z horna umie grac - 2-0 na cegle.
|
Do góry
|
|
|
|
#1444278 - 31/07/2007 20:35
[Re: ziutek]
|
member
|
A tak w ogole mialo byc live na betfair- przynajmniej w tamtym tygodniu bylo napisane ze bedzie - a tu kicha tylko Nordic jest - moze to jest tak ze dla IP z polski jest zablokowany live z turnieju w Polsce bo monopol ma TVP Sport na turniej?
|
Do góry
|
|
|
|
#1446491 - 01/08/2007 02:51
|
Carpal Tunnel
|
A tak w ogole mialo byc live na betfair- przynajmniej w tamtym tygodniu bylo napisane ze bedzie - a tu kicha tylko Nordic jest - moze to jest tak ze dla IP z polski jest zablokowany live z turnieju w Polsce bo monopol ma TVP Sport na turniej? beda tylko polfinaly i final, tak bylo napisane juz wczesniej, a jak chcesz ogladac przez neta to WSZYSTKIE mecze z glownego kortu leca na http://www.itvp.pl
|
Do góry
|
|
|
|
#1447467 - 01/08/2007 06:20
[Re: yaaho]
|
Carpal Tunnel
|
Eh, wróciłem po ciężkim dniu ;] Caller - Koubek fix, fix, fix, fix. :] W drugim secie Koubek cieszył się jak dzieciak gdy wygrał gema ;] nagle Calleri przestał grać, wyrzucał każdą możliwą piłke. Robił df'y w najważniejszych gemach, foot faulty to była norma. Zero stresu, Calleri wyzulowany w trzecim secie. Poziom spotkania - pukali obaj w dno od spodu. Massu - Darcis Najciekawsze dzisiejsze spotkanie i najdłuższe ;] Massu atakował, grał naprawde dobrze i fajnie dla oka, ale popełniał też sporo błędów. Dodatkowo w gemie przy piłkach meczowych Massu powinien wygrać spotkanie, ale liniowi drukowali bardzo dobrze (moim zdaniem) ;] Massu 2 MP, Darcis fsf i drugi serwis też autowy ale sędzia nic nie krzyknął i Massu jak głupi zaczął rozgrywać punkt. Dopiero po zakończeniu zawołał sędziego i zaczął się kłócić. Miał racje, alenic sie nie dało zrobić. Potem jeszcze było pare podobnych piłek (druk druk druk), ale Massu już zatrzymywał gre. Darcis bardzo dobry serwis, w wymianach po dwóch setach moim zdaniem na remis, w trzecim Massu grał zbyt nerwowo. Cały czas rozpamiętywał tą swoją piłke meczową, gadał do siebie, krzyczał, kłębek nerwów  Starace - Pashanski Starace przespał początek, potem było już lepiej i jakoś wygrał seta. W drugim secie zaczeły go boleć plecy, Pashanski grał z piłki na piłki lepiej. Sporo atakował, zmuszał Włocha do biegania, a on już nie miał sił. Drop shoty odpuszczał, a punkty zdobywał jedynie gdy potrafił je wypracować serwisem. Może wszędzie fixy, ale jak przyszedł lekarz to sam nie wiedział co robić  niby wymasował Potito, ale potem miał taką wymiane spojrzeń z sędzią typu "albo oszukuje, albo medycyna nie znała jeszcze takiego przypadku".
|
Do góry
|
|
|
|
#1447496 - 01/08/2007 06:27
|
member
|
no tak na itvp jest -ale jakosc nie najlepsza ogladnalem 2 i 3 seta Kubot- Robredo - polak zostawil dobre wrazenie - duzo ladnych zagran, mieniec kilka, nawet w dluzszych wymianach specjalnie nie odstawal od hiszpana, roznicy 150miejsc w rankingu nie bylo az tak widac, a Robredo wygral choc mnie nie przekonuje -tyle ze nie wiem jak tam Darcis sie spisal - moze jak ktos ogladal na zywo to zda relacje? Starace jednak krecz juz w I rundzie - no to sie pomylilem o 1 runde  o nieszczesnym terminie turnieju juz bylo mowione - wystarczy dodac do tego ze po 1 rundzie nie ma juz 5 rozstawionych z tego co mowili w studio dobry wystep po stronie Olejniczaka, wynik rownie dobrze ponoc moglby byc dla polaka- Dawid mowil ze i tak mimo porazki jest zadowolony, przede wszystkim z tego ze organizatorzy zaufali mu i dali WC - a Pacjent mysle ze pozegna sie juz w drugiej rundzie z turniejem- kursy na Mayera niskie oczywiscie , oscyluje w okolicach 1,4 dobre wrazenie zrobil Koubek przede wszystkim walecznoscia i uparta walka do konca - przegral 1 seta 6-0 , w 2 secie dogonil rywala wygral w tiebreaku a pozniej 3 set 7-5 - mysle ze sie gosc rozkreca w miare uplywu turnieju - tak wiec QF w zasiegu - czeka na niego Vliegen- do pokonania - kursy okolo 2 tak wiec wg mnie do QF: gora drabinki : Davidenko, Montanes, Acasuso, Mayer dol drabinki: Simon, Andreev, Koubek, Darcis/Robredo kto ogladal na zywo niech dorzuci cos od siebie
|
Do góry
|
|
|
|
#1447869 - 01/08/2007 15:19
|
Carpal Tunnel
|
Mayer - Patience 1 @1.5
Patience słabo w kwalifikacjach, nie zachwyca niczym. Słaby serwis, w wymianach czasem zaskoczy,aleto wszystko. Mayer zawsze tu dobrze grał, publiczność go lubi.
Andreev - Przysiężny 2 @6.2
Jak już kupił Volandriego, to raczej żaden problem kupić Andreeva. Drabinka też dobrze ustawiona, potem Simon lub Pashanski do ogrania. Pogoda też raczej nie zachęca do zostania w Sopocie :]
Roitman - Czuczo
Na siłe to Czuczo, ale ja nie ruszam. Dwóch rodaków, różnie może być.
Simon - Pashanski 2 @2.62
No i tutaj za jakąś małą stawke musze spróbować Borisa. Regularny, dobry serwis, a Simon wczoraj z Troickim pierwszy set bardzo dobry, a w drugim miał przestoje, w których solidnie obrywał. 2/10
|
Do góry
|
|
|
|
#1448171 - 01/08/2007 17:58
[Re: AGASSI]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/07/2007
|
ziutek z tym koubkiem toś wymyślił, mecz ustawiony od początku do końca. Przy 5-2 i 40-0 nawet Federer by się nie pozbierał a ty piszesz o walce...
|
Do góry
|
|
|
|
#1448174 - 01/08/2007 18:00
|
old hand
Meldunek: 09/03/2007
|
na gieldzie wchodzi spekulacyjany piniadz na przysieznego wiec z tym dmuchaniem to bym nie przesadzal
|
Do góry
|
|
|
|
#1448198 - 01/08/2007 18:08
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
Nie porównuj rangi CH w których to Przysiężny fixuje (I.Minar, Klec) do Sopotu gdzie to zagraniczniacy dostają drugie "startowe". góra za dwa-trzy sezony ranga tego turnieju spadnie i nie będzie z kim "fixować",chcesz powiedzieć,że Michał "sprzedał" mecz Klecovi i dostał lanie 6-2 6-2.......dla wielu graczy każdy mecz to fix a szczególnie ten nietrafiony,oczywiście,że są niektóre spotkania ustawiane,tak było jest i będzie ale wg Was to chyba z 75% spotkań to "ustawka".
|
Do góry
|
|
|
|
#1448255 - 01/08/2007 18:21
|
addict
|
Tez przylaczam sie do glosow, ze nie nalezy na hurra nazywac wiekszosc meczy ustawkami.W tenisie wynik zalezy od bardzo wielu czynnikow.... m.inn. takich nie zawsze zwiazanych z czysto sportowymi umiejetnosciami. A czy juz wy tak myslicie, ze te firmy bukmacherskie sa tak naiwne i daja sie nabierac ??? One sa po to by przynosic zysk.... i przynosza.....
|
Do góry
|
|
|
|
#1448318 - 01/08/2007 18:40
|
|
Ty powiedziałeś że 75%. Piszemy tylko o niektórych spotkaniach, których jest zdecydowanie mniej od potencjalnie czystych. Czy spadnie to zobaczymy - ATP postuluje ograniczenie liczby turniejów na rzecz wzrostu ich rangi - Sopot mimo wszystko wg. mnie ma szanse znaleźć się wśród tych "lepszych". jeśli zdecydowanie mnie to znaczy,że grubo ponad 50% czyli można przyjąć,że 75%, a tak na marginesie jeśli na publicznym forum wygłasza się opinie wręcz stwierdzające,że "kupił Volandriego to i kupi Andreeva" to zdecydowanie źle to wróży temu turniejowi i oczywiście daje mocny powód aby rzeczywiscie zakazać hazardu.....ps. wg innego forum władze ATP wszczęły śledztwo w sprawie meczów Mantilla-Haase i właśnie Volandriego z Przysiężnym a na wyniki poczekamy kilka tygodni.
|
Do góry
|
|
|
|
#1448392 - 01/08/2007 18:58
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2006
|
po wczorajszm dniu powinny je poszerzyc przynajmniej o kolejne dwa
|
Do góry
|
|
|
|
#1449361 - 01/08/2007 22:55
[Re: Chagall]
|
addict
Meldunek: 04/03/2003
|
Koubkowi nie ufam ani trochę. Ostatnio wygrywa przegrane mecze, a przegrywa wygrane. Tydzień demu u siebie w Austrii prowadził (chyba z Peya) 4-1 by nagle zupełnie niespodziewanie przegrać 11 gemów z rzędu. We wcześniejszym turnieju dwukrotnie wyraźnie przegrywał by nagle wracać do meczu. Dziwnie to wygląda, nie wiem czy to przypadek czy nie w każdym razie nie ufam temu tenisiście.
|
Do góry
|
|
|
|
#1450559 - 02/08/2007 03:08
[Re: wilczek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/04/2004
|
Siemka, wróciłem przed chwilą z meczu Mayera. Ogólnie to łomot ze strony Floriana. Patience tylko się wkur. i był bezradny. Widać było, że dla Mayera chce sie grać, po drugie wchodziło mu wszystko, a najfajniejsze było jak robił w konia Patience stop voleyami, czy drop shot czy jakoś tak to się zwie ;p ale chyba to pierwsze. Florian zaserwował pare ładnych asów. Ogólnie gra Mayera na plus. Po zakończeniu spotkania mówił, że chce tu chyba grać, dokładnie nie wiem, ale coś takiego obiło mi się o uczy  Sory za taką retransmisje z spotkania tenisowego, ale nie mam czasu teraz, później może jakieś fotki powrzucam jak bęzie czas. Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#1451922 - 02/08/2007 07:44
[Re: host]
|
Carpal Tunnel
|
Jutro czekają nas 4 mecze z czego tylko 1 zwrócił moją większą uwagę,a dokładniej: Darcis - Robredo 1 2.58 ( Bwin) Tutaj zdecydowanie stawiam na Belga, który w ostatnich tygodniach gra naprawdę znakomicie wygrywając ostatni turniej w Amersfoort gdzie pokonał Gicquela, Simona, Andreeva i Youznhego. Pokonanie takich nazwisk musi coś znaczyć i już w Orange Prokom Open pokazał swoje możliwości pokonując w 3 setach Massu nie był to łatwy mecz ale widać, że chłopak gra bez większej presji bo nie ma nic do stracenia jeżeli wygrywa TIE-Breaka z bądź co bądź dobrze spisującym się na ziemy Massu do 0 to naprawde o czymś świadczy. Robredo chyba nie bęzie miał za dużej chęci żeby za wszelką cenę ten mecz wygrać, a i widać, że nie jest w najlepszej formie jeżeli traci seta z naszym Kubotem, który nie oszukujmy się jest słabym graczem to co będzie z będącym w wielkim gazie Darcisem. Ja sądzę, że można jutro grubo grać na Belga bo wydaje mi się, że nie ma innej możliwości jak jego wygrana. 5.08 zaczyna się turniej ATP Masters,w którym Robredo będzie na pewno chciał coś zdziałać,a taki podrzędny turniej jak nasz Orange Prokom Open może sobie odpuścić, a dla Darcisa kolejna szansa na zajście daleko w turnieju. Kanada jest kawałek od Polski i Robredo chciałby troszkę na pewno potrenowac na twardej nawierzchni na której o dziwo się wychował i ją bardzo lubi. Mówię tu bardzo dużo o tak często występującym w naszym turnieju "wałku" ale nie do końca to jest przesłanką do grania na Belga bo po prostu Belg można powiedzieć na ten czas "wymiata" w tenisa i wydaje mi się, że "zmiecie" dzisiaj Robredo !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1452052 - 02/08/2007 12:34
|
addict
|
juz sie ciesze... wczoraj wszystkie wyniki o.k. i kasa jest . i trzeba skonczyc z tzw. spiskowa teoria dziejow.... Nie chcialo sie czytac wczoraj forum jak wielu pseudo zachecalodo grania przysieznego lub roitman jako faworyt .... panowie smiech na sali....nie doszukujmy sie w kazdym meczu jakis walkow.... tenis to fajna dyscyplina sportu.... warto z tego korzystac..... a zagram dzis po dobrym kursie montanesa....bo wydaje mi sie ze zabaleta jest tu tylko dzieki slabej formie almagro....
|
Do góry
|
|
|
|
#1452102 - 02/08/2007 15:49
[Re: Saass]
|
Pooh-Bah
|
Czyli wg ciebie spotkanie Calleriego było pięknym sportowym wydarzeniem?
|
Do góry
|
|
|
|
#1452683 - 02/08/2007 19:54
|
Hard-hitter
Meldunek: 25/06/2005
|
Niestety, jak na razie z 8 najwyżej sklasyfikowanych tenisistów, aż 5 opuściło Sopot(nie licząc Volandriego, który zadowolony z siebie spaceruje po mieście z pewną nie wyglądająca na Włoszkę blondyną ;), co tylko potwierdza rangę turnieju. Ciężko po 2 rundach ciężko wskazać faworyta. Widać, że Denko chce koniecznie powtórzyć swój zeszłoroczny tryumf - jednak pierwszy jego pojedynek nie daje przesłanek, że mu łatwo pójdzie. Ostanie porażki to nie przypadek – zapomniał chyba trochę o swojej regularności. W półfinale pewnie spotka się z Mayerem, który potwierdza, że czuje się tu świetnie. Jak na razie objawieniem turnieju jest dla mnie Darcis, +1,5 hc z Robredo jak najbardziej. Zaskakuje mnie jego bardzo dobry pierwszy serwis i return, którym zresztą zdobył decydujący punkt przeciwko Massu. Jedno co niepokoi to seria 12 meczów z rzędu bez porażki. Jak na razie najładniejszy mecz, który widziałem, to chyba pojedynek Pashański-Simon ( ten pierwszy, po tym jak nie zachował powagi podczas minuty ciszy upamiętniającej wybuch Powstania Warszawskiego jest na mojej black list  ten drugi, gdy mu nie idzie, zachowuje się i wygląda jak chłopczyk, któremu zabrano samochodzik  )Obydwaj rozrzucali się z końcowej linii, prowadzili długie soczyste wymiany, było sporo skrótów i winnersów. Było też śmiesznie. We wtorek, a korcie nr 2 i 3 rozgraniczonym niską trybuną, która pozwalała na objęcie wzrokiem dwóch meczów - równocześnie toczyły się pojedynki Horna-Vliegen, Darcis-Massu. Mecze ze względu na niezły poziom w sam raz dla wielbicieli tenisa i…teatru Każdy z tej czwórki bardzo lubi sobie dodawać animuszu pokrzykując, skrzecząc, warcząc. W pewnym momencie Belgowie popełnili fatalny błąd i ku uciesze publiczności zaczęli wykrzykiwać coś na dwa głosy, chwile później Horna zaczął uderzać się rakietą po łepetynie-co bardziej troskliwi kibice chcieli go ratować;) O Massu nieustannie prowadzącym monologi już nie wspomnę. Na razie ode mnie tyle. Biegnę na kort centralny, jutro postaram, się coś jeszcze napisać. Pozdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#1452842 - 02/08/2007 20:27
[Re: włodar]
|
Pooh-Bah
|
fro lech, ale Saass chce powiedzieć, że wczorajszy dzień potwierdza , iż tenis jest czysty. "Trzeba skończyć ze spiskową teorią dziejów"- tak pisze. Wiadomo, że w każdym meczu nie może być przekręt, bo byłoby to zbyt oczywiste, ale niestety duża część meczy zwłaszcza w mniejszych turniejach jest ustawiana. Problem w tym, że my zwykli graczy możemy tylko przypuszczać, kiedy coś takiego będzie. Po takiej 1 rundzie, gdzie wszyscy mówili o przekręcie musiało być czysto, ci co to ustawiają wiedzą to. Tak jak w meczu piłki nożnej, gdzie jest ustawka- nie będą strzelać po 5 goli samobójczych tylko zrobią jakiś jeden karny, czerwona kartka i nikt się nie zorientuje... I pisanie, że druga runda jest ok itd. to młyn na wodę dla tych oszustów, co to wszystko reżyserują. Nie można po jednym dniu o czym\s takim zapominać i przechodzić do porządku dziennego tylko ktoś tym powinien się konsekwentnie zająć...
|
Do góry
|
|
|
|
#1454116 - 03/08/2007 00:26
[Re: okocha]
|
Hard-hitter
|
Montanes-Zabaleta
Morderstwo tenisa, ale to i tak nic porównaniu do tego co działo się podczas kolejnego meczu na korcie centralnym. Ale chronologicznie. Montanes i Zabaleta pokazali brzydki tenis w czystej postaci. Hiszpan - zawodnik typowo defensywny z charakterystycznym słabym, „krótkim” serwisem, ograniczał się głównie do jednostajnego usypiającego przebijania, jeśli Zaba nie popełnił w międzyczasie UE, to zagrał jakiś skrót bądź od święta próbował kątowej piłki. źle returnuje mocne serwisy, a na widok przeciwnika idącego do siatki wydaje mu się chyba, że atakuje go Apache z tomahawkiem. O ile dobrze zauważyłem, po takiej akcji tylko raz zagrał dobrą mijająca piłkę. By było śmiesznie kończyła ona mecz. Zabaleta – w dłuższych wymianach rażący niedokładnością, dopóki posiadał skuteczny pierwszy serwis radził sobie z przewijaczem z Hiszpanii.
Davydenko – Vassallo Arguelo
Za komentarz do zachowania Denko, niech posłużą słowa trenera Michała Przysiężnego, z którym rozmawiałem na początku trzeciego seta – „ piłki które chciał wygrać -wygrał, te które chciał przegrać – przegrał”. W kuluarach godzinę przed meczem mówiło się o dziwnym wyniku. Fakt ze podczas meczu na korcie pojawił się supervisor turnieju, który już po wszystkim rozmawiał dość długo z sędzia głównym – tez jest wymowny.
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1454430 - 03/08/2007 01:14
|
journeyman
Meldunek: 02/08/2007
|
włodar widze ze sie znasz i ogladasz to na zywo z kortów
napisz na temat jutrzejszych meczy cos co sadzisz kto wygra i jak to bedzie wygladało twoim zdaniem bo obejzeniu wczesniejszych
acasuso - mayer w tym mecz odziwo faworyt acasuso ja mysle ze bedzie win mayera gładko
andrejew- simon gładki win ruska
vasalo algeuro - montanes mysle ze gładki win vasalo a piszesz ze montanes nic nie umie napisz cos o tych zawodnikach co grali i jak sadzisz kto moze wygrac widziales ich na zywo jak grają i napisz swoje zdanie to mi pomoze ocena gry tych zawodników
no i ostatni cwiercfinał to robredo-koubek roredo jeszce nie grał ale włodar pewnie jzu wdizales robredo z kubotem i mecz koubka ja ich w tv nawet nie widzialem jak sadzisz robredo głodko wygra z koubkiem prosze o opis koubka bo go nie widzialem a ty pewnie widziales live koubka z vligenem
włodar bardzo cie prosze opisz jak sadzisz kto wygra te cwiercfinały to mi pomoze jak grali i jak sadzisz wielkie dzieki z góry
|
Do góry
|
|
|
|
#1454507 - 03/08/2007 01:23
[Re: jacenty33]
|
addict
|
jacenty - kto powiedział, że dziś Robredo pokona znajdującego się w bardzo dobrej formie Darcisa ? Nie przesądzałbym tego przed meczem.
Co do meczu Davydenko - Vasallo to rano na betfair kurs na Denko wynosił 1.23, a tuż przed meczem prawie 3. Zresztą w betfair na ten mecz poszło ponad 5,3 mln euro...
|
Do góry
|
|
|
|
#1454535 - 03/08/2007 01:28
[Re: vicek]
|
journeyman
|
to co to znaczy ze denko wszystkim ogłosił ze sprzedał to bo on celowo sie poddał ruski frajer !! ????
|
Do góry
|
|
|
|
#1454538 - 03/08/2007 01:28
|
journeyman
|
wszyscy wiedzieli ze jest ustawka ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1454542 - 03/08/2007 01:29
|
journeyman
|
a co myslicie o tych półfinałach i meczch debla na jutro bo viek niepotrzen\bnie teat zmeiniasz !!
|
Do góry
|
|
|
|
#1454564 - 03/08/2007 01:32
|
enthusiast
Meldunek: 24/08/2004
|
jacenty - kto powiedział, że dziś Robredo pokona znajdującego się w bardzo dobrej formie Darcisa ? Nie przesądzałbym tego przed meczem.
Co do meczu Davydenko - Vasallo to rano na betfair kurs na Denko wynosił 1.23, a tuż przed meczem prawie 3. Zresztą w betfair na ten mecz poszło ponad 5,3 mln euro... Ten mecz powinien zostać nierozliczony. Przepraszam ale takiego przekrętu jeszcze nie widziałem. Ponad 5 mln Euro,kursy na Davydenke nawet po wygranym pierwszym secie nie leciały w dół. Miał przegrać i przegrał. To już nie sport. Rozumiem przekręty się zdarzają ale żeby aż tak to jeszcze nie było. Moim zdaniem trzeba wprowadzić zasadę o tym żeby unieważniać każdy mecz zakończony kontuzją. Choć tak naprawdę nie wiele to i tak zmieni. Takie mecze które już przed rozpoczęciem widać że są przekręcony trzeba po prostu unieważniać.
|
Do góry
|
|
|
|
#1454592 - 03/08/2007 01:37
[Re: Vega1]
|
journeyman
|
czyli na betfair ktos wiedzial ze denko to przegra juz dawno słyszałem ze denko idzie na łatwa kase
powinien byc ukarany dozywotnim zakazem gry
i pujsc do paki na 5 lat przecierz to jest gorsze od korupcji w naszym futbolu ja pierdole przeciesz to gorsze niz handel porchami co ten denko zrobił fra...
|
Do góry
|
|
|
|
#1455338 - 03/08/2007 03:27
|
enthusiast
Meldunek: 01/07/2007
|
"Betfair Customer Services 02 Aug 18:46 Betfair has suspended settlement of the betting markets on this afternoon’s second round match of the ATP Orange Prokom Open in Poland between Martin Arguello and Nikolay Davydenko, pending investigation and consultation with relevant regulatory authorities. Betfair has had a Memorandum of Understanding with the ATP since 2003, and will use it to exchange information should it become necessary. Communications team, Betfair. " Wszystko na ten temat 
|
Do góry
|
|
|
|
#1455519 - 03/08/2007 04:09
|
Carpal Tunnel
|
Co do meczu Davydenko - Vasallo to rano na betfair kurs na Denko wynosił 1.23, a tuż przed meczem prawie 3. Zresztą w betfair na ten mecz poszło ponad 5,3 mln euro... Wiesz co takie komentarze najlepiej jakbyś wstawiał przed rozpoczęciem meczu,a nie po tym gdy wynik jest już znany. Gdybyś wstawił to przed meczem może grający skłonili by się na zagranie przeciwko Ruskowi,a musisz przyznać, że byłaby to bardzo ważna informacja.
|
Do góry
|
|
|
|
#1455526 - 03/08/2007 04:10
|
Hard-hitter
|
Dla wzrokowców  Przed jednym z wejść na korty wisi bilboard, przedstawiający fotki z zeszłorocznego turnieju. Są na nich postacie Davydenko i Volandriego  Coś o Vassallo Arguello, ale zastrzegam - tylko na podstawie.. hmmm….pierwszego seta To interesujący zawodnik i gdy będę chciał zagrać przeciw niemu pomyślę nie dwa, ale cztery razy. Wynik tego seta tak na prawdę do końca nie odwiercie obrazu gry. Davydenko nie licząc kilku - w jego stylu ue, grał jak robot i niewielu dałoby mu radę. Argentyńczyk stawił mocny opór. Gra głownie obronny, ale urozmaicony tenis. Zmienia kierunki uderzenia, stosuje skróty i przede wszystkim myśli na korcie. Do tego walczy o każda piłkę. Podbił publiczność odbijając rama prostopadle ustawionej do kortu rakiety, na dodatek lobując Denko, który po tym zagraniu stracił na chwile głowę W meczu przeciw Montanesowi będzie pewnie dogiem, hc setowe brałbym w ciemno, tyle tylko, że podczas pierwszego seta zaprosił do siebie lekarza. Z ciekawych tenisowych obrazków. Zastanawiam się jak na korcie będzie zachowywał się kiedyś Roitman, nie mając w pobliżu swojego trenera. Podczas pojedynku z Chuchu po każdym, dosłownie każdym zagraniu zerkał w jego stronę – po udanym oczekując akceptacji, po nieudanym szukając rady 
|
Do góry
|
|
|
|
#1455860 - 03/08/2007 05:44
[Re: AL_Capone]
|
member
Meldunek: 25/07/2005
|
żadn a ustawka po prostu od rana go bolala noga wiec odpuscil mecz po prostu...i ktos to wiedzial jego najbliżsi przyjaciele i przywalili grubo w B fi dlatego z 1.3 na 3.00 kursy przed meczem...
|
Do góry
|
|
|
|
#1455881 - 03/08/2007 05:54
|
|
Pete byl najlepszy na trawie szkoda ze juz nie gra niszczylby nudziarza z Basel co roku. myśle,że nawet Rafter mógłby się pokusić o win na trawie z Fedexem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1455893 - 03/08/2007 05:58
[Re: _Todd]
|
|
żadn a ustawka po prostu od rana go bolala noga wiec odpuscil mecz po prostu...i ktos to wiedzial jego najbliżsi przyjaciele i przywalili grubo w B fi dlatego z 1.3 na 3.00 kursy przed meczem... czy Ty mówisz o Nikołaju Wałku Dence.....nie no pewnie,że wszystko w porządku,gościa boli noga mówi o tym komu wie,że można zaufać,"oni"grają go grubo na BF gdzie za krecz nie ma zwrotu i chcą zgarnąć "czysto"zarobione pieniążki......to rzeczywiscie nie jest ustawka......tylko wałek jak cały Denko.
|
Do góry
|
|
|
|
#1455960 - 03/08/2007 06:13
[Re: _Todd]
|
member
|
no nie sadzilem ze Davidenko zrobi walka, w wywiadzie mowil ze jak za 5 dni bedzie mial mecz a po 4 nadal bedzie odczuwal bole to nie wystapi -chyba dla jego dobra lepiej zeby nie wystapil i "kontuzje" przedluzyl, bo inaczej to sie chyba ATP w koncu zajmie jego walkami z drugiej strony patrzac gosc wygrywa nawet na luzie 1 seta, zalozmy ze rzeczywisice przytrafia mu sie jakas kontuzja ale probuje walczyc bo wie ze ludzie mysla ze to jego kolejny walek, cos tam gestykuluje, kloci sie z sedzia nie wiadomo o co, przeciaga mecz o caly set- tylko po co ? zeby kontuzje poglebic? nie rozumie gostka na betfair wciaz kasa zawieszona-ciekawe ile im zajmie wyjasnianie sprawy po niemilym meczu dobrze ze na koniec dnia pojawili sie Robredo i Darcis, bo stworzyli niezle widowisko- w 1 secie ludzie z niedowierzaniem patrzyli na gre ambitnego belga,w szczegolnosci dropshoty godne uznania, ale w pozniejszych setach braklo doswiadczenia takiego jakie ma Robredo, niestety itvp przerwalo transmisje pod koniec trzeciego seta pokazujac plansze :niewlasciwy URL mysle ze w QF polknie Koubka a SF widzialbym tak: gora tabelki: Montanes,Mayer/Acasuso(ktos cos pisal o jakims utykaniu Niemca?) dol:Adreev, Robredo
|
Do góry
|
|
|
|
#1455967 - 03/08/2007 06:17
|
Pooh-Bah
|
*** dość. Jakiś czas temu jak moya zrobił 12 df w decydującym secie i było widać ewidentnie, że przekręt bo to oglądałem i ten mecz nie siadł mi do dużej kasy i pisałem o przekrętach, m.in. o davydence i safinie, zostałem wyśmiany przez ludzi na tym forum a brylował show men-prymityw, teraz calleri mi zrobił wałek na kuponie i postanowiłem że nie gram tenisa. Dziś chciałem dać przeciw Davidence ale nie taplam się już w to gówno. I niech już nikt nie chrzani, że wymyślamy spiskową teorię dziejów... Trzeba wyeliminować to gówno z tenisa, a nie zapominać i przechodzić do porządku dziennego..
|
Do góry
|
|
|
|
#1455969 - 03/08/2007 06:19
|
Pooh-Bah
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1455978 - 03/08/2007 06:23
|
Pooh-Bah
|
ja też już parę lat się tym bawię i w sumie na tym forum nie piszę tylko obserwuję i na podstawie tego, że mam mało wpisów jakiś małolat mi napisze, zbierając paru kumpli, że nie mam pojęcia o tenisie i wymyślam coś bo mi kupon nie siadł. Po prostu nie mogę teraz patrzyć na to gówno, ktoś robi kasę naszym kosztem, albo buki ustawiają, albo zawodnicy lub jakaś mafia... Więcej takich ludzi trzezwo patrzących jak ty al capone... Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1456002 - 03/08/2007 06:34
[Re: rafal08]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/11/2005
|
Al nie gorączkuj sie tak Nie goraczkuje sie Rafal , bo sam nie gralem tego meczu ale dalej tak byc nie moze i nie dziwie sie ludziom ze przez takiego walkarza odchodza od tenisa
|
Do góry
|
|
|
|
#1456003 - 03/08/2007 06:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Denko mi podpadl juz dwa lata temu , zauwazcie jedna rzecz to scierwo nigdy nie odpadnie szybko na Wielkim Szlemie zawsze gram na maksa , z wyjatkiem Wimbledonu gdzie nie czuje sie dobrze na tej nawierzchni , pojedzie do Umagu , Estoril czy Sopotu i wjebie mecz po kursie 1,15 gdzie w tym czasie nagle jest obrot na jego spotkaniu 5 mln Euro , przypadek , zbieg okolicznosci ? NIE , to scierwo ustawia wyniki meczow dla mnie nie rozni sie on niczym od kryminalistow , bo sam nim jest. I mam nadzieje ze w koncu dobierze mu sie do dupy ATP i zrobi cos z tym walkarzem. " to scierwo nigdy nie odpadnie szybko na Wielkim Szlemie zawsze gram na maksa , z wyjatkiem Wimbledonu gdzie nie czuje sie dobrze na tej nawierzchni , pojedzie do Umagu , Estoril czy Sopotu i wjebie mecz po kursie 1,15 gdzie w tym czasie nagle jest obrot na jego spotkaniu 5 mln Euro ..." Szczera prawda.Tez to zuwazyłem ... juz od jakiegos czasu widać to jego "system gry"  DENKO vel Wałkarz
|
Do góry
|
|
|
|
#1456004 - 03/08/2007 06:34
|
Pooh-Bah
|
dokładnie tak, to ten sam typ co kiedyś kafielnikow i safin, jedna mafia ruska...ale widocznie firmom bukmacherskim jest to na rękę bo nie interweniują, dużo ludzi patrzy na stawki i daje niskie kursy, szczególnie w tzw. sezonach ogórkowych gdzie nie ma piłki....
|
Do góry
|
|
|
|
#1456012 - 03/08/2007 06:37
|
Profesor
|
Co powiedział Wałek w wywiadzie po meczu......tak w skrócie : źle czułem się już od poniedziałku,ból stopy dopadł mnie w 2 secie,normalnie bym walczył do końca ale muszę myśleć o innych ważniejszych turniejach.......powinien mieć dożywotni ban Mógłbyś rozwinąć myśl bo nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi ? "Ban" bo wybiera sobie turniej wyższej rangi i w razie kontuzji odpuscza go czy "ban" bo z góry wiedzial ze skreczuje i przytulił na boku kase ? Bo w tym pierwszym ja akurat nie widze nic złego :]
|
Do góry
|
|
|
|
#1456021 - 03/08/2007 06:39
[Re: Stoin]
|
Profesor
|
Co powiedział Wałek w wywiadzie po meczu......tak w skrócie : źle czułem się już od poniedziałku,ból stopy dopadł mnie w 2 secie,normalnie bym walczył do końca ale muszę myśleć o innych ważniejszych turniejach.......powinien mieć dożywotni ban Mógłbyś rozwinąć myśl bo nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi ? "Ban" bo wybiera sobie turniej wyższej rangi i w razie kontuzji odpuscza TEN NIŻSZEJ czy "ban" bo z góry wiedzial ze skreczuje i przytulił na boku kase ? Bo w tym pierwszym ja akurat nie widze nic złego :]  EDIT
|
Do góry
|
|
|
|
#1456046 - 03/08/2007 06:45
|
Pooh-Bah
|
w sumie większość z nas na jego miejscu chciała by tak dorobić... ale tenisista, który mieni się na czołówkę atp... to gorszące...
|
Do góry
|
|
|
|
#1456060 - 03/08/2007 06:49
|
|
[quote=AGASSI]Co powiedział Wałek w wywiadzie po meczu......tak w skrócie : źle czułem się już od poniedziałku,ból stopy dopadł mnie w 2 secie,normalnie bym walczył do końca ale muszę myśleć o innych ważniejszych turniejach.......powinien mieć dożywotni ban Mógłbyś rozwinąć myśl bo nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi ? "Ban" bo wybiera sobie turniej wyższej rangi i w razie kontuzji odpuscza go czy "ban" bo z góry wiedzial ze skreczuje i przytulił na boku kase ? jeśli Tobie trzeba tłumaczyć takie rzeczy to Ja wymiękłem,niech Ci to ktośinny wyjaśni......... 
|
Do góry
|
|
|
|
#1456085 - 03/08/2007 06:57
|
enthusiast
|
Korupcja,ustawka,wałek sam nie wiem jak to nazwać. Sam dziś straciłem na tym meczu niewiele ale coraz bardziej boję się grać tej dyscypliny właśnie przez takich szmaciarzy jak on. *** pół rosji żyje za naszą kasę.
Po meczu obserwowałem na forum angielskim pojawiło się wiele dyskusji na ten temat,jednak większość podobnych w tonie że trzeba coś z tym zrobić. Dłużej tak nie może być bo w tym wypadku to można zrobić wirtualny tenis i będzie na to samo (maszyna i program zawsze Cię przekręci)
Ktoś może powiedzieć że nikt mi nie każe grać na BETFAIR,to prawda,to mój osobisty wybór. Ale to nie argument i nie wymówka.Gdybym mieszkał nad morzem jak boga kocham jutro w Sopocie zawisnął by transparent z napisem:
Davydenko król oszustwa!!
I na koniec. Mam nadzieje że ten temat nie zostanie usunięty jak ostatni. Denerwują mnie osoby na tym forum które usuwają tematy bez powiadomienia i stosują tu cenzurę podpasowaną pod siebie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1456149 - 03/08/2007 07:27
|
enthusiast
Meldunek: 12/06/2003
|
Jak juz wczesniej w usunietym watku po meczu Volandri-Luzzi zaznaczalem to smutne zjawisko przybiera w ostatnich miesiacach na sile. Mam podobne zdanie jak Al Capone. To betfair i rosnaca wciaz popularnosc spotkan tenisowych, wciaz rosnace obroty staly sie olbrzymia pokusa dla zawodnikow. Kiedys , jeszcze dwa lata temu kiedy obroty rzadko kiedy przekraczaly 500tys euro, nie mielismy do czynienia z takimi praktykami, a juz na pewno nie na taka skale jak ma to miejsce dzis.
Dzis bowiem bylismy swiadkami swoistego apogeum, czegos zrobionego tak perfidnie, z premedytacja, czegos znacznie gorszego od dopingu czy korupcji. To zabija tenis, sprawia , ze sledzenie dyscypliny, w ktorej dzieje sie tak a nie inaczej nie sprawia juz zadnej przyjemnosci. Były fixy rok temu, byly oczywiscie w tym roku, ale zaraz... To co wydarzylo sie dzis to juz nie sa zarty. Bo przeciez mozna ustawic mecz, bf daje niemal nieograniczone mozliwosci, wystarczy kilka gwaltownych zwrotow i Ci z gotowym "scenariuszem" i tak swoje by ugrali.
A co widzielismy dzis: po chamsku , w sposob tak ordynarny i oczywisty wykonane przestepstwo w biały dzień. I tu na dzisiejszym przykladzie widac, ze mafia po prostu cackac sie nie chce, w jakies wymyslne scenariusze. Ot po prostu po najmniejszej linii oporu czyli zbijamy kursy do minimum itrzymamy sciany z dziesiatkami tysiecy by kurs nawet nie drgnal.
I to daje do myslenia , bo trzeba liczyć się z tym , że jesli nie zostana podjete radykalne dzialania to bedzie juz tylko gorzej. Dlatego jesli dzis , po tym spotkaniu wladze ATP, nie podejma bardzo radykalnych decyzji, to nie zrovbia juz tego nigdy, i ten sport juz niegdy nie bedzie taki sam jak 3-5 lat temu (jeszcze). BF poki co zamrozil rozliczenie zakladu, przekaze odpowiednie informacje ATP, ale co bedzie dalej? Znajac ATP niestety nie jestem optymista.
Nalezaloby zdyskwalifikowac jesli nie dopzywotnio to przynajmniej na te dwa lata kilku zawodnikow, co do ktorych sa niezbite dowody. To byloby juz jakies ostrzezenie dla innych. ATP, Betfair i moze jeszcze kilka innych firm powinni polaczyc sily i walczyc z tym, bo sprawa jest naprawde powazna. A traci na tym sam sport, kibice oraz ci grajacy, ktorzy nadal slepo uwazaja, ze to "biały sport".
Najbardziej perfidnymi zawodnikami sa Vassallo, Volandri no i za chyba najwiekszy fix w historii atp - Davydenko. Co zrobi z nimi atp - ha, oto jest pytanie...
|
Do góry
|
|
|
|
#1456497 - 03/08/2007 14:48
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
|
Dobra to teraz ja dorzuce coś od siebie na temat Nikolaya ;]
Nikolay jest największym oszustem jakiego widziałem do tej pory, ten mecz to ewidentyny 100% wał, a Rosjanin żadnej kontuzji nie miał. W pierwszym secie grał zajebiście,a nagle drugiego zaczął z pierwszym serwisem 140 na godzine? Śmiech na sali. W pierwszym secie uderzał mocno po rogach, płasko. W drugim zaczął grać balony w środek korty, czasem coś trafił i wygrał bo przecież pozory zachować trzeba. Wołał lekarza na kort w drugim secie , a ten lekarz tylko raz coś z tą stopą robił, a potem tylko rozmawiali. W pewnym momencie lekarz wyszedł i wrócił ponownie żeby tylko pogadać z Nikosiem (o kursach?). O 19.00 była sesja autografowa z Nikosiem, który przyszedł sobie na luzie w klapkach. Zrobiliśmy sobie z mistrzem fotke ;] (Shane mapiękną fote, gdy jest w czapeczce betfaira i kuca koło Norka pokazując na napis betfair.com. Norek był speszony, posrany. Muppet zadał mu 3 pytania i dostał szybkie odpowiedzi:
-Jaka to była kontuzja? -Stopa. -CZy wiedziałeś o tym przed meczem? -Nie -Czyli stało się to pomiędzy 1 a 2 setem? -Tak
Wygadany to on nie był. Przesadził i wreszcie się do niego dobiorą.
Vasallo - Montanes
Obaj żenada wczoraj.
Mayer- Acasuso
Jeśli jest wpełnie zdrowia to Mayer, który gra świetny tenis.
|
Do góry
|
|
|
|
#1456506 - 03/08/2007 15:10
|
member
Meldunek: 05/02/2007
|
To i ja napiszę coś na temat Davydenki. Fixiarzem to on był już zanim został tenisistą z pierwszych stron gazet. Kiedyś we Wrocławiu mało nie został przez ludzi pozabijany gdy kończył ludziom kupony na naprawdę duże pieniądze i nagle po 1 secie przestał grac. rok 2002- DAVYDENKO v DE CHAUNAC 6-0 2-6 5-7 Kto oglądał tamten mecz, mimo iż to challenger, wie że nie był grany fair. Powiem tylko tyle że jednego znajomego to wyprowadzała ochrona bo doszłoby do rękoczynów...
Minęło 4 lata i Denko sprzedał/odpuścił xx meczy.
PS. Kiedyś, parę lat temu analizę tenisa zaczynało się od stron tenisowych, sprawdzenia formy, h2h itp, w tej chwili żenujące jest że większość ludzi zaczyna od wejścia na bf i sprawdzenia kursów i obrotów na dany mecz. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1456508 - 03/08/2007 15:12
[Re: acemilan1]
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1456531 - 03/08/2007 16:12
|
addict
Meldunek: 27/09/2005
|
i jeszcze niedawny mecz tego pana na "D" z Simonem bodajze 1-6 0-4 kursy na niego w okolicach 50..... i smiec zaczyna grac i gladko wygrywa...... ale w tym przypadku sprawa duzo prostsza, bo nie do udowodnienia zawsze mogl powiedziec ze nie mogl sie wstrzelic na poczatku.
a tak to mam nadzieje dostanie po lbie za pazernosc, choc uwazam ze on z tego i tak nie bierze ani dolara, robi upfrzejmosc znajomym i rodzine i ma swiety spokoj nikt mu nie przylazi i nie mowi ....daj na cole
|
Do góry
|
|
|
|
#1456577 - 03/08/2007 16:45
[Re: sports]
|
Carpal Tunnel
|
Ludzie dajcie już spokój temu Dawidience porozmawiajcie na temat dzisiejszych meczów,a nie rozpatrujecie to co już było, a nie to co będzie. Dzisiaj mamy już ćwierćfinały i trzeba przyznać, że mecze trudne do typowania jak większośc w Orange Prokom Open Z dzisiejszych meczów najlepszym typem wydaje mi się granie na Mayera z Acasuso 1.9 kurs TOTO-MIX. Acasuso o dziwo w końcu zaczął wygrywać bo cały sezon miał po prostu nieudany szybkie porażki z mało znanymi tenisistami. Widać, że się odrodził ale myślę, że na Mayera to nei starczy. Niemiec zagrał 2 dobre mecze, a wostatnim po prostu zmiótł Patience z kortu. Mayer to zeszłoroczny finalista tego turnieju i z pewnością chciałby ten wynik poprawić. Mówicie, że Niemiec lubi grać na naszych kortach to tym bardziej potwierdza to, że nie bęzie mowy o żadnym odpuszczaniu tylko walka na całego.
|
Do góry
|
|
|
|
#1456612 - 03/08/2007 16:58
|
stranger
Meldunek: 21/06/2005
|
... choc uwazam ze on z tego i tak nie bierze ani dolara, robi upfrzejmosc znajomym i rodzine i ma swiety spokoj nikt mu nie przylazi i nie mowi ....daj na cole myślisz w dobrym kierunku, tylko nie chodzi tu o rodzinę  - jak to powiedział mój znajomy: "w Rosji każdy MUSI się dzielić"
|
Do góry
|
|
|
|
#1456688 - 03/08/2007 17:29
[Re: ratel]
|
veteran
Meldunek: 11/04/2002
|
Nie ma tu co jechac po Davydence, bo pewnie zmuszany jest do takiech zagrywek przez rosyjska mafie, nie ma co ukrywac ze taki zawodnik ma wystarczajaco pieniedzy nie musi fixowac, ale naciskajaca i grozaca mafia chce zarabiac duzo wiecej i stad sie biora jego porazki. Tak latwo sie od tej mafii nie uwolni.
|
Do góry
|
|
|
|
#1456690 - 03/08/2007 17:29
|
enthusiast
|
Ludzie dajcie już spokój temu Dawidience porozmawiajcie na temat dzisiejszych meczów,a nie rozpatrujecie to co już było, a nie to co będzie. Dzisiaj mamy już ćwierćfinały i trzeba przyznać, że mecze trudne do typowania jak większośc w Orange Prokom Open Nie rozumiesz człowieku że jak tak dalej pójdzie to na temat innych meczów i typowania można nie będzie sensu rozmawiać?? Trzeba podnieść konkretny raban bo tak dalej być nie może.
|
Do góry
|
|
|
|
#1456766 - 03/08/2007 18:04
[Re: zenekk]
|
addict
Meldunek: 11/12/2006
|
Nie ma tu co jechac po Davydence, bo pewnie zmuszany jest do takiech zagrywek przez rosyjska mafie, nie ma co ukrywac ze taki zawodnik ma wystarczajaco pieniedzy nie musi fixowac, ale naciskajaca i grozaca mafia chce zarabiac duzo wiecej i stad sie biora jego porazki. Tak latwo sie od tej mafii nie uwolni. Cala prawda. Tak samo maja rosyjscy hokeisci w NHL. Groza ich rodzinom jesli nie beda robili taka jak ktos im kaze. Tez glosno kiedys o tym bylo. Teraz widac ze na tenis sie przerucili bo tutaj tez maja dobrych graczy. Pzdr
|
Do góry
|
|
|
|
#1456774 - 03/08/2007 18:06
[Re: 4rest]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/01/2006
|
nie wiecie czy jak ktos zagral w betfair na ten mecz to zaklady sa wszystkie anulowane ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1456800 - 03/08/2007 18:17
[Re: ice18]
|
addict
|
nie wiecie czy jak ktos zagral w betfair na ten mecz to zaklady sa wszystkie anulowane ? watpie zeby byly anulowane....narazie sa zawieszone
|
Do góry
|
|
|
|
#1456810 - 03/08/2007 18:22
|
|
nie wiecie czy jak ktos zagral w betfair na ten mecz to zaklady sa wszystkie anulowane ? watpie zeby byly anulowane....narazie sa zawieszone ale jeśli udowodnią,że Denko nie ma żadnej kontuzji i był to wałek to raczej będą zwroty,tutaj już nie tylko BF zawiesił wypłaty wg artykułu z linku Kameleona nawet i bukmacherzy wstrzymali rozliczenie tego meczu.
|
Do góry
|
|
|
|
#1456825 - 03/08/2007 18:29
|
addict
|
a jak niby to maja udowodnic Denko ze strachu sam sobie achilsy pourywa
|
Do góry
|
|
|
|
#1456852 - 03/08/2007 18:42
|
Carpal Tunnel
|
Ludzie dajcie już spokój temu Dawidience porozmawiajcie na temat dzisiejszych meczów,a nie rozpatrujecie to co już było, a nie to co będzie. Dzisiaj mamy już ćwierćfinały i trzeba przyznać, że mecze trudne do typowania jak większośc w Orange Prokom Open Nie rozumiesz człowieku że jak tak dalej pójdzie to na temat innych meczów i typowania można nie będzie sensu rozmawiać?? Trzeba podnieść konkretny raban bo tak dalej być nie może. Czyli twierdzisz, że większość graczy podchodzi tak jak Denko,nie bądź śmieszny w jego przypadku to już mieliśmy do czynienia z czymś takim bardzo często. Wymień mi powyżej 10 nazwisk podobnych graczy do niego to Ci uwierzę, że niedługo nie będzie sensu analizować meczów tenissitów. Są turnieje, na których graczom bardziej zależy i mniej jak widać Dawidienko nie za bardzo zależało na tym turnieju i jeszcze chciał się drorobić na boku lub zasilić rodzinę  Trzeba zapomnieć o tym spotkaniu i typować dalej jak to mówią "show must go on" do końca turnieju jeszcze 7 meczów i można jeszcze je typować,a nie zajmować się przez pół tematu wyczynami Rosjanina, do tego powinien być osobny dział. Tu powinno się podawać typy, oczywiście można wspomnieć o czymś niedobrym ale bez przesady. Ja np. chcę zagrać dzisiaj na Mayera ale nikt jakoś nie ma ochoty zaanalizować tego meczu i pomóc mi czy jest sens grania na Niemca. Forum jest po to żeby sobie pomagać i jeżeli usłyszałbym jeszcze kilka głosów, że zagranie na Niemca jest opłacalne to bym zagrał, a tak mam mętlik w głowie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1456890 - 03/08/2007 18:55
|
Pooh-Bah
|
Davydenko Volandri Vassallo Roitman Korolev Koubek Koeller Dlouchy Ramirez-Hidalgo Hernych Becker.......masz powyżej 10 i każdy z nich ma co najmniej 4 takie wałki. A CALLERI????
|
Do góry
|
|
|
|
#1456914 - 03/08/2007 19:03
|
Pooh-Bah
|
HA HA , PROWADZIł 5-1 i 40-0 5 mp i się zaciął....
|
Do góry
|
|
|
|
#1456918 - 03/08/2007 19:05
|
Pooh-Bah
|
w tym momencie na live był kurs ponad 300 na koubka, policz sobie ile można b yło zarobić..
|
Do góry
|
|
|
|
#1456945 - 03/08/2007 19:16
|
Hard-hitter
|
HA HA , PROWADZIł 5-1 i 40-0 5 mp i się zaciął.... oj, nie bądz naiwny można podłożyć się w bardziej subtelny sposób – po co od razu robić z siebie pośmiewisko wśród kibiców i pozostałych zawodników nie było mnie wtedy na trybunie, ale rozmawiałem z osobami, które oglądały ten pojedynek i o wałku nie było mowy.Jesli zaczniesz uwazniej oglądac tenis to zobaczysz jakie wystepuja u zawodników wahania formy nawet na przestrzeni paru minut  Przykład pierwszy z brzegu - Darcis wczoraj.
|
Do góry
|
|
|
|
#1456952 - 03/08/2007 19:18
|
Hard-hitter
|
Kurcze zaraz mecze w Sopocie a ekipa jakby przysnęła.......co z tym Mayerem ???????? Chucho jak dotychczas bardzo solidny, Mayera nie widziałem. Zreszta nie ma co się tak ekscytowac demolką jako zrobił Patience, bo Francuz zupełnie bez formy. jak dla mnie no bet.
|
Do góry
|
|
|
|
#1456955 - 03/08/2007 19:18
|
enthusiast
|
Liczba wałków będzie rosła. Ale taki jak wczoraj myślę że to ostatni... A Davydenko szmaciarz też się już takiego wałka nie odważy zrobić,choć wcale się nie zdziwie jak niedługo zamarkuje znowu kontuzje,tak dla uwierzytelnienia swojej osoby..
|
Do góry
|
|
|
|
#1456977 - 03/08/2007 19:24
|
enthusiast
Meldunek: 06/08/2006
|
może i robredo by przegrał wczoraj ale po tym co zrobił davydenko i wielkim szumie wokół meczu to wolał nie ryzykować
|
Do góry
|
|
|
|
#1456993 - 03/08/2007 19:27
|
Pooh-Bah
|
HA HA , PROWADZIł 5-1 i 40-0 5 mp i się zaciął.... oj, nie bądz naiwny można podłożyć się w bardziej subtelny sposób – po co od razu robić z siebie pośmiewisko wśród kibiców i pozostałych zawodników nie było mnie wtedy na trybunie, ale rozmawiałem z osobami, które oglądały ten pojedynek i o wałku nie było mowy.Jesli zaczniesz uwazniej oglądac tenis to zobaczysz jakie wystepuja u zawodników wahania formy nawet na przestrzeni paru minut  Przykład pierwszy z brzegu - Darcis wczoraj. Twoja naiwność mnie przeraża, ale on chłopie miał w drugim secie też 5-1 i przegrał 7-5. Przecież wiadomo, że nie położył się tylko udawał, że gra i walczy. Akurat to widziałem sam...
|
Do góry
|
|
|
|
#1457247 - 03/08/2007 20:19
|
enthusiast
Meldunek: 30/06/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1457273 - 03/08/2007 20:22
|
|
HA HA , PROWADZIł 5-1 i 40-0 5 mp i się zaciął.... oj, nie bądz naiwny można podłożyć się w bardziej subtelny sposób – po co od razu robić z siebie pośmiewisko wśród kibiców i pozostałych zawodników nie było mnie wtedy na trybunie, ale rozmawiałem z osobami, które oglądały ten pojedynek i o wałku nie było mowy.Jesli zaczniesz uwazniej oglądac tenis to zobaczysz jakie wystepuja u zawodników wahania formy nawet na przestrzeni paru minut  Przykład pierwszy z brzegu - Darcis wczoraj. Twoja naiwność mnie przeraża, ale on chłopie miał w drugim secie też 5-1 i przegrał 7-5. Przecież wiadomo, że nie położył się tylko udawał, że gra i walczy. Akurat to widziałem sam... Llodra też prowadził 6-5 i 40-0 przy swoim serwisie czyli miał 3 piłki meczowe,potem jeszcze dwie a też przegrał z Haase i nikt nie mówił o ustawce.........full jest takich spotkań z przediwnymi zwrotami akcji szczególnie w WTA.
|
Do góry
|
|
|
|
#1457427 - 03/08/2007 20:38
|
Pooh-Bah
|
ok, dobra, to grajcie dalej tenis, analizujcie formę zawodników, zachwycajcie się walką, zwrotami akcji itp., ja już o tym światku mam swoją opinię i koniec basta, amen.
|
Do góry
|
|
|
|
#1457457 - 03/08/2007 20:42
|
Pooh-Bah
|
jedno jest pewne, chyba żaden turniej nie miał tyle wpisów na tym forum...
|
Do góry
|
|
|
|
#1457619 - 03/08/2007 21:14
|
stranger
Meldunek: 22/06/2006
|
Arguello - Montanes 6:2, 4:2 i serwis tego pierwszego. Na betfair faworytem wciaz Montanes !!! Od tego momentu 2:10 w gemach dla Hisszpana i mecz konczy sie 6:2, 4:6, 2:6... Co ja mam k...a o tym myslec ??? Nagłe załamanie formy Agrentynczyka ,czy naplyw boskiej mocy u Hiszpana ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1457633 - 03/08/2007 21:18
[Re: mdoodek]
|
enthusiast
|
BETFAIR zrobił zwroty za mecz Davydenki. Szacunek!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1457647 - 03/08/2007 21:22
|
old hand
|
dzieci jak nie ogladacie meczow na zywo tylko poprze tablice wynikow to co wy mozecie wiedziec o kondycji fizycznej graczy zwrot jest kompromitacja i niczym wiecej zlapali mi lay 1.29 1000 euro na davydence nie plakalem i nie dokupywalem go jeszcze ale przylaczylem sie do chlopakow i jeszcze na swoje wyszedlem kompromitacja 
|
Do góry
|
|
|
|
#1457657 - 03/08/2007 21:24
|
old hand
|
oczywiscie back 1.29 na davydence mi zlapali
i co teraz jedziemy wstecz i vanek-whitehouse economidis-klizan economidis-vassaloo andreev-volandri volandri-luzzi czy moze na tych meczach vega zarobiles
|
Do góry
|
|
|
|
#1457672 - 03/08/2007 21:30
|
enthusiast
|
Oglądam większość meczy w tenisa i nie tylko. Musicie zrozumieć że ten mecz był inny niż wszystkie. Na Davydence straciłbym tylko 40 euro więc było mi to obojętne z finansowego punktu widzenia.
Ale...
Jeszcze nigdy w historii zakładów bukmacherskich po wygranym gładko pierwszym secie przez faworyta nie było kursu na niego w granicach 2,30
Więc nie patrzcie chłopcy (dzieci) przez pryzmat swoich wygranych czy przegranych a przez pryzmat ogromnego przekręcenia rynku. To chyba oczywiste że mecz został zanulowany. Gdyby tak się nie stało to duże przkręty dopiero by się zaczęły.
Swoją drogą ciekawy jestem jak ruskie sobie teraz to odrobią... każą dziś przegrać Andrejewowi??
|
Do góry
|
|
|
|
#1457706 - 03/08/2007 21:41
|
old hand
|
nie rozumiesz co to jest precedens jasne ze nie ma dwoch identycznych meczy ale dlaczego akurat ten anulowali bo co bo duzy obrot , cala polska widziala czy co zawodnik wyszedl na kort z kontuzja i ten co wiedzial przed meczem to gral przed meczem a ci zobaczyli te cuda na korcie to zaczeli grac kiedy zobaczyli ten cyrk jak nie udowodnia nikomu ustawki to powinni mecz rozliczyc ps. akurat dzieci nie bylo do ciebie vega wczytaj sie lepiej
|
Do góry
|
|
|
|
#1457766 - 03/08/2007 21:53
|
enthusiast
|
Wilczek, nie jest przypadkiem że kurs w ciągu godziny przed rozpoczęciem meczu skoczył z 1,26 na grubo ponad 2
Ten mecz był od początku przekręcony. Przyznam się szczerze że spodziewałem się tego jak zobaczyłem że kurs zaczyna drastycznie rosnąć. Skusiłem się nawet jak dojechał do 1,7 i kupiłem po takim kursie za 200 euro (dziękuje bogu że się nie odważyłem więcej) Kupiłem z nadzieją że ostatecznie spadnie po rozpoczęciu meczu bo przecież nawet Davydenko nie jest taki głupi i się tak nie podłoży. Okazuje się że nie jest głupi ale jest szmaciażem i przesadził wczoraj konkretnie. Gdy zaczęli grać trzeciego seta kurs na Davydenke nieznacznie spadł na krótką chwilę bo ludzie myśleli że skończy mecz skoro zaczął trzeciego seta grać. Niestety wszyscy się pomylili a kurs po kilku sekundach znowu wylądował na grubo ponad 10. Wtedy dla mnie było oczywiste że Davydenko tego nie skończy i natychmiast skontrowałem po dramatycznym kursie co prawda ale jednak nie wtopiłem.
Zrozum że nie ma takiej możliwości aby ktoś kto ogląda ten mecz w TV lub na kortach na żywo,bez wzgłedu na to ile to by było osób utrzymał taki kurs. Tam były ściany z grubych milionów które nie pozwoliły drgnąć kursom.
To był mecz inny niż wszystkie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1457767 - 03/08/2007 21:53
[Re: kampus]
|
old hand
|
no to zarobil czy obstawil te 7 mln bo to chyba dwie rozne sprawy ech dzinnikarze 
|
Do góry
|
|
|
|
#1457797 - 03/08/2007 21:59
|
old hand
|
nie rozumiem tylko czym rozni przebieg tego meczu od np vanek-whitehouse nawprawde nie rozumiem
kurs na whitehousa spadal przed meczem - spadal whitehouse przegral pierwszego kurs jeszcze spadla bez roznicy break whitehouse w drugim masakryczny spadek - to samo popieramlbym anulowanie zakladow gdyby komus cos udowodnili i mam nadzieje ze to wlasnie teraz robia a anulowali zaklady zeby tym co stracili na davydnce kase uwolnic w innym przypadku bedzie to kompromitacja
|
Do góry
|
|
|
|
#1457817 - 03/08/2007 22:05
|
enthusiast
|
Szczerze to nie jestem wtajemniczony w mecz Whitehousa a co do Davydenki to mam nadzieje że dostanie dyskwalifikację. Jak widzę jego mordę to się wszystko we mnie przewraca. Sorry za takie wyrażenia ale inaczej nie mogę. Typowo ruski szmaciarz który jak wszyscy w tamtym kraju mówi że jest inaczej niż naprawdę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1457825 - 03/08/2007 22:06
|
addict
|
Jeśli wczoraj anulowali zakłady na mecz Davenko - Vasallo to dziś powinni zrobić to samo z meczem Vasallo - Montanes. Było 6-2 3-1 a kurs na Vasallo 2.22, przy 6-2 4-1 spadł do 1.85, w tym samym czasie na Bwin można było złapać 8(!) na Montanesa. Skończyło się na 6-2 4-6 2-6. Nie chcę już dociekać czy był to wałek czy nie (choć analiza faktów skłania do opinii, że jednak był) ale czym różni się ten mecz od wczorajszego meczu Vasallo ? Podobnie jak wczoraj dziwne kursy i wynik zgodny ze spiskową teorią. W związku z tym moim zdaniem jeśli anulowali zakłady na wczorajszy mecz powinni anulować również na dzisiejszy. Decyzją dotyczącą wczorajszego meczy stworzyli precedens i teraz powinni być konsekwentni albo anulować zakłady na wszystkie tego typu mecze albo wszystkie rozliczać według końcowego wyniku.
|
Do góry
|
|
|
|
#1457864 - 03/08/2007 22:17
|
enthusiast
|
vicek nie popadaj w skrajność. wczoraj był wałek historyczny i nie powiesz że to co opisujesz jest choć w połowie podobne do tego co zrobił Davydenko. Nie popadajmy w paranoje. Odrobinę zdrowego rozsądku wystarczy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1457880 - 03/08/2007 22:21
|
Profesor
|
Jeśli wczoraj anulowali zakłady na mecz Davenko - Vasallo to dziś powinni zrobić to samo z meczem Vasallo - Montanes. Było 6-2 3-1 a kurs na Vasallo 2.22, przy 6-2 4-1 spadł do 1.85, w tym samym czasie na Bwin można było złapać 8(!) na Montanesa. Skończyło się na 6-2 4-6 2-6. Nie chcę już dociekać czy był to wałek czy nie (choć analiza faktów skłania do opinii, że jednak był) ale czym różni się ten mecz od wczorajszego meczu Vasallo ? Choćby tym że nie spotkał sie 8 zawodnik rankingu z 80 a 50 z 80 a poza tym czymże jst wynik 4-1* ? Czy to juz koniec meczu skoro dzieli ich tylko jeden break. Jak wiadomo na tej nawierzchni dużo łatwiej odrobic taką stratę niż na trawie czy hardzie.Poza tym przegrywającm był bądz co bądz faworyt tego meczu więc nie wyobrażam sobie że kurs na VA spadłby do poziomu np 1,3 ?
|
Do góry
|
|
|
|
#1457888 - 03/08/2007 22:23
|
old hand
|
a gdzie jest granica pomiedzy ordynarnym walkiem a zwyklym walkiem bo sa takze srednie stany walkow to jak vega bedzie glosowanie ktory walek to juz przegiecie
|
Do góry
|
|
|
|
#1457893 - 03/08/2007 22:24
|
addict
|
Jeśli wczoraj anulowali zakłady na mecz Davenko - Vasallo to dziś powinni zrobić to samo z meczem Vasallo - Montanes. Było 6-2 3-1 a kurs na Vasallo 2.22, przy 6-2 4-1 spadł do 1.85, w tym samym czasie na Bwin można było złapać 8(!) na Montanesa. Skończyło się na 6-2 4-6 2-6. Nie chcę już dociekać czy był to wałek czy nie (choć analiza faktów skłania do opinii, że jednak był) ale czym różni się ten mecz od wczorajszego meczu Vasallo ? Choćby tym że nie spotkał sie 8 zawodnik rankingu z 80 a 50 z 80 a poza tym czymże jst wynik 4-1* ? Czy to juz koniec meczu skoro dzieli ich tylko jeden break. Jak wiadomo na tej nawierzchni dużo łatwiej odrobic taką stratę niż na trawie czy hardzie.Poza tym przegrywającm był bądz co bądz faworyt tego meczu więc nie wyobrażam sobie że kurs na VA spadłby do poziomu np 1,3 ? Wcześniej w tym meczu Montanes nie miał żadnej szansy na przełamanie. Zresztą w tym samym czasie na Bwin kurs na Montanesa wynosił 8. Mieliśmy więc okazję złapać osobliwego sure beta z kursami 1.85 - 8.
|
Do góry
|
|
|
|
#1457898 - 03/08/2007 22:26
|
Pooh-Bah
|
najgorsze jest to, iż wszyscy zapomnieli o spotkaniu calleri-koubek....
|
Do góry
|
|
|
|
#1457910 - 03/08/2007 22:32
|
enthusiast
|
a gdzie jest granica pomiedzy ordynarnym walkiem a zwyklym walkiem bo sa takze srednie stany walkow to jak vega bedzie glosowanie ktory walek to juz przegiecie Niestety wilczek nie możesz lub nie potrafisz popatrzeć na to "na chłodno" Drogi kolego,skoro o tym co zrobił wczoraj Davydenko pisze cały europejski świat bukmacherski to chyba jest coś na rzeczy. Przeglądnij sobie fora w Anglii,we Włoszech i może w końcu zrozumiesz że coś jest na rzeczy. Oto odpowiedź BETFAIR na wczorajsze zapytanie odnośnie tego meczu: Informujemy, ze Betfair odroczyl rozliczenie meczu drugiej rundy turnieju ATP Orange Prokom Open w Polsce pomiedzy Martin?em Arguello i Nikolajem Dawidienkodo do czasu zakonczenia dochodzenia i konsultacji z organami nadzorujacymi.
W roku 2003 Betfair podpisal z wladzami ATP ?Memorandum of Understanding? (dokument o wspolpracy), ktory teraz zostanie uzyty do wymiany informacji i wyjasnienia zaistnialych okolicznosci.Więc dalej będziesz mówił że to jest jakiś średni wałek czy może w końcu popatrzysz trzeźwo na sprawę. Skoro ATP wszczęło śledztwo a BETFAIR zanulował rynek to chyba nie mamy do czynienie z jakąś drobną wpadką.
|
Do góry
|
|
|
|
#1457911 - 03/08/2007 22:32
|
old hand
|
istota sprawy sa ruchy kursow przed meczem a nie w trakcie prawie kazda zmiana w momentum graczy jest przez leszczy traktowana jako walek w tenisie dopoki sie nie wygra ostatniej pilki wszystko moze sie zdarzyc
|
Do góry
|
|
|
|
#1457926 - 03/08/2007 22:36
|
old hand
|
azarenka- oprandi mowi ci to cos to ze ten walek byl na ekranach tv i byly na nim duze pieniadze nie zmienia faktu ze mechanizm tego walka byl podobny jak w wielu innych to ze ktos duzy przegral duze piniazki i sie komus duzemu poskarzyl tego nie zmieni
czyli tak jak leszcze sa walkowani to w porzadku ale jak gruba ryba zostanie zwalkowana to zabieramy zabawki
|
Do góry
|
|
|
|
#1457937 - 03/08/2007 22:40
[Re: tomo]
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
Takich meczy jak Calleri - Koubek czy Vassallo - Montanes są miliony w ATP , kiedys RRHidalgo czy GGLopez przegrał w Rzymie bądz Hamburgu mecz ze stanu 5-1 40-0* i jakos nikt nir szukał sensacji nie wspomne juz o WTA gdzie Hantuchova potrafila równiez oddac mecz pzy stanie 5-0 40-0 Nie popadajmy w paranoje ... to Denko jest najwiekszą dzifką ATP i przy tym pozostańmy I tutj też nikt by sensacji nie szukał gdyby nie jeden drobny szczegół... przy stanie 2:6 1:4 na Montanesa bł kurs @1.85, a nie @1.1... Na Montanesa powinien być wtedy kurs 3 do 3,50 a nie 1,1 
|
Do góry
|
|
|
|
#1458030 - 03/08/2007 23:06
[Re: rafal08]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Jak poszedł nawet wałek na Montanesie to na niewielkie pieniądze bo tam nie było takiego obrotu i jakby ktoś chciał zarobić i przywalił grubiej jak Vassallo wygrywał to by szybko wykupił wszystkie atrakcyjne kursy i też by się zrobiło 1,1 na Montanesa. Mimo wszystko faktycznie to 1,8 w połowie drugiego seta strasznie cuchnie... Co do Davydenki sprawa jest jasna jak słońce. Kurs już przed meczem w wyniku przywalenia grubo przeciwko niemu wzrósł drastycznie i napewno nikt by nie wpakował milion euro gdyby nie był pewny wygranej. Denko zostawał na korcie bo ludzie świrowali (m.in. u nas na quasi chacie) i brali Davydenke a mimo to ktoś w dalszym ciągu walił grubo na Vassallo przez co kursy na niego nie rosły. Mówi, że miał problemy ze stopą od dawna. Dziwne, że w meczu z Pavelem tego nie było widać i nic nie gadał o tym, pierwszy set z Vassallo też gra na maxa i nagle zaczyna go boleć stopa. Koło czołowych tenisistów się kręci cały sztab ludzi i łatwo manipulować zawodnikiem i zmusić go do czegoś lub go namówić na jakiś wałek. Większość wpadek dopingowych kolarzy to też po części wina grup kolarskich a nie samych zawodników coś tam sobie po cichu biorących. Davydenki to nie pierwszy numer, dwa lata temu odstawił lepszy, poczekał te 2 lata ulepszył trochę taktykę i znowu przywalił wałek. Tutaj możecie sobie o tym poczytać : http://www.onthepunt.com.au/tennis_190705.phpDavydenko gra z bliskim przyjacielem Sergsianem (też wałkarzem). Tydzień wcześniej wymiata w Pucharze Davisa. Pierwszy set z Sargsianem miazga 6:1 a w drugim krecz przy 1:0 w wyniku kontuzji nadgarstka. Denko sam stwierdza, że mógł dokończyć mecz ale potem by nie wyszedł na mecz drugiej rundy. Niektórzy bukmacherzy nie wystawili wogóle kursów na to spotkanie. Jeden bukmacher zaczął coś podejrzewać gdy 5 minut przed meczem ktoś zagrał za 4000$ na Sargsiana. Podobno sprawdzono IP, z którego poszedł zakład i trop naprowadził na oficjalny hotel zawodników w Gstaad, gdzie rozgrywany był ten turniej. Inny bukmacher zawiesił wygrane na Sargsiana z powodu podejrzeń. Wałek ? ależ skąd, przecież Denko skreczował w wyniku kontuzji  Panowie to jest poprostu żałosne, to tak jak opowiadać nieśmieszne kawały i samemu się z nich śmiać. Po pierwsze bukmacherzy powinni bez wyjątku traktować krecze jako zwrot. Na turniejach powinien być oficjalny lekarz i sprawdzać czy zawodnicy nie symulują kontuzji. Najsmutniejsze jest jednak to, że to i tak nie pomoże bo wtedy Denko sobie spokojnie dokończy spotkanie i będzie umiejętnie wybierał kiedy trafić w kort kiedy nie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1458105 - 03/08/2007 23:45
|
Carpal Tunnel
|
Po pierwsze bukmacherzy powinni bez wyjątku traktować krecze jako zwrot. Na turniejach powinien być oficjalny lekarz i sprawdzać czy zawodnicy nie symulują kontuzji.
myslisz, ze cos to da? wiesz jak latwo mozna symulowac klopoty żołądkowe? mowisz, ze boli Cie brzuch i schodzisz z kortu, nikt Ci gastroskopii na miejscu nie zrobi  nawet w ten sam dzien nikt Ci tego nie zrobi, USG jamy brzusznej to samo
|
Do góry
|
|
|
|
#1458147 - 04/08/2007 00:01
|
Pooh-Bah
|
14.07 godz 14.42 proszę zobaczyć w archiwum quasi czat co pisałem przy okazji meczu carlosa moyi, który w bezczelny sposób przegrał meczu mając 11 df w ostatnim secie. Zostałem zjechany wtedy przez wszystkich i co się stało 2 tygodnie pózniej
|
Do góry
|
|
|
|
#1458157 - 04/08/2007 00:05
|
Profesor
|
Po pierwsze bukmacherzy powinni bez wyjątku traktować krecze jako zwrot. Na turniejach powinien być oficjalny lekarz i sprawdzać czy zawodnicy nie symulują kontuzji.
myslisz, ze cos to da? wiesz jak latwo mozna symulowac klopoty żołądkowe? mowisz, ze boli Cie brzuch i schodzisz z kortu, nikt Ci gastroskopii na miejscu nie zrobi  nawet w ten sam dzien nikt Ci tego nie zrobi, USG jamy brzusznej to samo O ile dobrze pamiętam to Lord D pisał że jeżeli zawodnik/zawodniczka kreczuje to musi obowiązkowo odpocząć tydzien lub więcej.W/g mnie jest to jakies rozwiązanie ... czy nie ? 
|
Do góry
|
|
|
|
#1458213 - 04/08/2007 00:27
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Wtedy przed Davydenke będzie cierpieć całe ATP i WTA bo są kontuzje, które rzeczywiście uniemożliwiają grę ale można je wyleczyć w kilka dni. Jednak co innego serio kontuzja a co innego udawana. Chociaż ilość kreczów i czołowych zawodników przed wielkimi turniejami to napewno nie przypadek. Zresztą niech sobie Davydenki odpuszczają ale z klasą a nie sobie baran przeciwko sobie postawi i z uśmiechem na ustach obwieszcza sędziemu, że musi oddać mecz kreczem. Pewnie nie wszyscy zauważyli ale pojawił się na światowych kortach amerykański klon Karlovica - John Isner, który jest już w ćwierćfinale w Waszyngtonie. Chłopak ma 22 lata i 205 cm wzrostu. Przed tygodniem wygrał chalengera a tutaj wyniki z poprzednich spotkań w Waszyngtonie : J.Isner-W.Odesnik 6:7 7:6 7:6 i 31 asów J.Isner-B.Becker 3:6 7:5 7:6 i 30 asów J.Isner-T.Henman 4:6 6:4 7:6 i 18 asów Karlovic nawet tak asami nie trzaska 
|
Do góry
|
|
|
|
#1458260 - 04/08/2007 00:45
|
Carpal Tunnel
|
z tego co wiem to ATP i WTA maja zmniejszyc ilosc turniejow i juz chyba nie bedzie tak czestego puszczania meczow przez Denke, bo bedzie malo okazji do lapania punktow
|
Do góry
|
|
|
|
#1458407 - 04/08/2007 01:36
|
addict
|
Też zauważyłem dyspozycję serwisową Isnera. Co najważniejsze Isner ma sporo asów z drugiego serwisu, przy tym popełnia bardzo niewiele podwójnych błędów serwisowych. Jego drugi serwis jest prawie tak pewny jak pierwszy, wygrywa nim większość piłek. Wczoraj w meczu z Odesnikiem w drugim secie Isner oddał zaledwie jedną piłkę przy swoim serwisie, w pierwszym i trzecim niewiele więcej. Niezwykle ciężko będzie go w tym turnieju przełamać...
|
Do góry
|
|
|
|
#1458463 - 04/08/2007 01:53
|
enthusiast
|
fibak pewnie też w tym palce maczał Nie wierzę, że Dawidienko mógłby zrobić coś takiego - mówi "Gazecie" najlepszy polski tenisista w historii Wojciech Fibak. - Rozmawiałem z nim już po meczu. Chciał grać, ale nie mógł biegać. Poza tym niedługo czekają go starty w znacznie ważniejszych turniejach, gdzie musi być w pełni sił - dodaje Fibak.
|
Do góry
|
|
|
|
#1458638 - 04/08/2007 02:44
[Re: maly.gh]
|
Hard-hitter
|
By napisać pare słów musze poświęcić kilka gemów meczu Robredo-Koubek. Z prędkością światła wiec…;) Handi na Vassallo-Arguello weszło spokojnie, podobnie jak w przypadku Koubka;) Vassallo-Arguello – Montanes 6:2 4:6 2:6 Niestety, Argentyńczyk meczu nie wygrał z powodu urazu, o którym wspominałem wczoraj. Przy stanie 6:2 4:1 odmówiło mu posłuszeństwa prawe ramię, a potem już tylko na korcie był statsta. Tu jest odpowiedz na pytanie, dlaczego wtedy na Montanesa był kurs az 1,85  Kolejna spiskowa teoria wiec upada  Potwierdziła się moja charakterystyka obydwu zawodników. Do feralnego momentu Vassallo grał kapitalnie. Słabą moc uderzenia nadrabiał - jak na zawodnika z tak odległym rankingiem rewelacyjna technika i inteligencja. Dla przykładu w sytuacji gdy w tym turnieju 9 na 10 przypadków zawodnika biegnącego do siatki inni często na siłę mijali on kapitalnie lobował. Montanes – bez komentarza, raz nawet dał się złamać 1,5-rękiemu rywalowi. Taka wskazówka do typowania w przyszłości. Argentyńczykowi bardzo pasuje styl gry typowych baloniarzy-przebijaczy, agresywniejsi tenisiści to już dla niego spory problem. Acasuso – Mayer 7:6 6:4 Mecz nudny, spora ilość ue z obydwu strona. Chucho po meczu bardzo wyluzowany, zasadzie brakowało mu tylko skręta w dłoni  Powiedział mi, ze bardzo pasuje mu styl gry Montanesa, z którym zresztą wygrał już 3 razy. Mayer nie licząc tego swojego dziwnego bh z wyskoku nie pokazał nic ciekawego. Kurs powyżej 1,3 na Czucho biore od razu.
|
Do góry
|
|
|
|
#1458863 - 04/08/2007 04:00
|
addict
|
Jak poszedł nawet wałek na Montanesie to na niewielkie pieniądze bo tam nie było takiego obrotu i jakby ktoś chciał zarobić i przywalił grubiej jak Vassallo wygrywał to by szybko wykupił wszystkie atrakcyjne kursy i też by się zrobiło 1,1 na Montanesa. Mimo wszystko faktycznie to 1,8 w połowie drugiego seta strasznie cuchnie... Co do Davydenki sprawa jest jasna jak słońce. Kurs już przed meczem w wyniku przywalenia grubo przeciwko niemu wzrósł drastycznie i napewno nikt by nie wpakował milion euro gdyby nie był pewny wygranej. Denko zostawał na korcie bo ludzie świrowali (m.in. u nas na quasi chacie) i brali Davydenke a mimo to ktoś w dalszym ciągu walił grubo na Vassallo przez co kursy na niego nie rosły. Mówi, że miał problemy ze stopą od dawna. Dziwne, że w meczu z Pavelem tego nie było widać i nic nie gadał o tym, pierwszy set z Vassallo też gra na maxa i nagle zaczyna go boleć stopa. Koło czołowych tenisistów się kręci cały sztab ludzi i łatwo manipulować zawodnikiem i zmusić go do czegoś lub go namówić na jakiś wałek. Większość wpadek dopingowych kolarzy to też po części wina grup kolarskich a nie samych zawodników coś tam sobie po cichu biorących. Davydenki to nie pierwszy numer, dwa lata temu odstawił lepszy, poczekał te 2 lata ulepszył trochę taktykę i znowu przywalił wałek. Tutaj możecie sobie o tym poczytać : http://www.onthepunt.com.au/tennis_190705.phpDavydenko gra z bliskim przyjacielem Sergsianem (też wałkarzem). Tydzień wcześniej wymiata w Pucharze Davisa. Pierwszy set z Sargsianem miazga 6:1 a w drugim krecz przy 1:0 w wyniku kontuzji nadgarstka. Denko sam stwierdza, że mógł dokończyć mecz ale potem by nie wyszedł na mecz drugiej rundy. Niektórzy bukmacherzy nie wystawili wogóle kursów na to spotkanie. Jeden bukmacher zaczął coś podejrzewać gdy 5 minut przed meczem ktoś zagrał za 4000$ na Sargsiana. Podobno sprawdzono IP, z którego poszedł zakład i trop naprowadził na oficjalny hotel zawodników w Gstaad, gdzie rozgrywany był ten turniej. Inny bukmacher zawiesił wygrane na Sargsiana z powodu podejrzeń. Wałek ? ależ skąd, przecież Denko skreczował w wyniku kontuzji  Panowie to jest poprostu żałosne, to tak jak opowiadać nieśmieszne kawały i samemu się z nich śmiać. Po pierwsze bukmacherzy powinni bez wyjątku traktować krecze jako zwrot. Na turniejach powinien być oficjalny lekarz i sprawdzać czy zawodnicy nie symulują kontuzji. Najsmutniejsze jest jednak to, że to i tak nie pomoże bo wtedy Denko sobie spokojnie dokończy spotkanie i będzie umiejętnie wybierał kiedy trafić w kort kiedy nie. TWOJA PROPOZYCJA TEZ NIE JEST DO KONCA DOBRA..... JAKBY BYLY ZAWSZE I WSZEDZIE ZWROTY ZA KRECZ TO ....... GRAM Z FEDEREREM KURS 1000 JESLI WYGRYWAM TO JEST OK A JESLI PRZEGRYWAM 0-6 0-5 0-40 TO ROBIE KRECZ I MAM ZWROT KASY ZA ZAKLAD
|
Do góry
|
|
|
|
#1458992 - 04/08/2007 04:40
|
Hard-hitter
|
Simon – Andreev 6:4 7:5 Gilles przyjął od samego poczatku madrą taktykę obronną, bo Andreev non stop raził swoją najgroźniejsza bronia – kapitalnym, piorunujacym fh. Jeden z najlepszych jaki widziałem w Tour - ułożenie nadgarstka i ruch ręką całkiem podobny do fh Nadala – oczywiście zachowując wszelkie proporcje  Tyle tylko, że świetne uderzenia przeplatał czestymi ue co zadecydowało o takim, a nie innym wyniku. Simon, który na korcie często sprawia wrażenie rozkapryszonego dzieciaka, na konferencji prasowej okazął się bardzo sympatycznym młodziencem, kwitujac mecz słowami « po korcie, na lewo i prawo mógłbym z rakietą tak sobie biegac godzinami, tyle tylko, że musze popracować nad agresja w swej grze» Robredo – Koubek 5:7 6:4 6:1 Pierwszy set leworeczny Stefek zaczął w treningowym nastroju. Do tego stopnia, że pomylił sobie kolejność serwów Robredo i do pierwszego - myśląc, że to drugi, ustawił się na koncowej linii, wskutek czego dostał piłką po koźle wprost pod stopy. Break, potem rebreak, a potem zaskakujaco jego dobra gra. Przyjął prosta i skluteczna taktyke. Bombardował bh Robredo, po czym po kilku odbiciach grał na jego fh wzdłuż linii. Hiszpan nie miał na to sposobu. W pewnym momencie bezsilnie uderzał balonowate top-spin loby z głebi kortu co troszke rozbawiło publiczność. Przy 3 :0 dla Koubka w 3 secie, wydawało się ze juz po meczu, ale Austriak - pokazując raz za czas publiczności swego kolczyka w pępku (bez komentarza :)) zmienił dotychczas konsekwentnie realizowany plan i zaczął bezmyślnie wystawiac piłke na fh Robredo co skonczyło się szybką klęską. Z tego pojedynku będę długo pamietał jeden z winnersów Robredo – smecz z koncówej linii, wprost w boczna linię kortu rywala, po którym odtańczył sympatyczny taniec. Cóż, to drugi Hiszpan, który psim swędem jest w półfinale i obawiam się, że w ten sposob doczłapie do niedzielnego finału. To taki wampir kortowy  Bazuje na swej grze obronnej, a wiekszosc jego punktów to wynik seryjnie dawanych mu przez rywali ue. Jesli znowu jutro będzie faworytem buków, to konsekwentnie gram + handicap setowy dla jego rywala  Btw. Konferencja prasowa z jego udziałem, na zakonczenie której dostał gromkie brawa od zebranych, była dotychczas najlepsza jaką widziałem w turnieju. Rozesmiany, potrafi błysnąc dowcipem.Tyle tylko, że to jak na razie jedyne mocne atuty jakie prezentuje podczas tegorocznego Prokom Open 
|
Do góry
|
|
|
|
#1459240 - 04/08/2007 05:39
|
addict
|
Z czasem sie okaże czy jego talent się rozwinie choćby na miarę Querreya,który ograł już i Blake i Karlovica,jak na razie to Isner nie ograł nikogo znaczącego aczkolwiek nie grał jeszcze z takim bo Henman to majonez...... Przed chwilą Isner pokonał Haasa i dołożył do swojego dorobku kolejne 30 asów - ma ich już na koncie w tym turnieju 109! Ciekawe czy dobije do 150 
|
Do góry
|
|
|
|
#1459969 - 04/08/2007 16:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2001
|
Zastanawiam się skąd ta krytyka Robredo. Od początku czytam, że miał sobie odpuścić, że szczęśliwie wygrał, że nic sobą nie reprezentuje. Zachwycacie się jego rywalami, a nikt nie zauważył mądrej gry Hiszpana i tego ile sił wkłada w każde spotkanie, jego pięknych uderzeń po linii i 1-bh . Nie ma mowy o odpuszczaniu. Jako jedyny rozstawiony pozostał w tym turnieju. Dziś z Simonem też pewnie będzie nudny defensywny mecz z wymianami z głębi kortu i wyczekiwanie na ue. Fakt, że w tym meczu może Hiszpanowi sił trochę zabraknąć, ale On przynajmniej nie udaje tylko walczy - chyba, że dziś przyszedł jego czas wg "teorii spisku" 
|
Do góry
|
|
|
|
#1459973 - 04/08/2007 16:43
[Re: THOM]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/07/2007
|
Jakby nie pztrzeć w Montrealu Robredo będzie miał pierwszą rundę wolną, a więc pierwszy mecz zagra w środę lub w czwartek i chociażby wyjechał w niedzielę z Soportu to ma trzy dni na aklimayzację w Kanadzie
|
Do góry
|
|
|
|
#1459977 - 04/08/2007 16:44
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/06/2006
|
Dzisiaj definytywny koniec Robredo ileż można się wymęczać w tym turnieju. Trzeba jednak przyznać, że Robredo w obronie gra po prostu wspaniale i może dobijać swoich przeciwników odbijaniem piłek z nieprawdopodobnych sytuacji. Wszystkie mecze Hiszpana były rozgrywane w 3 setach ale trzeba pamiętać, że już od poniedziałku zaczyna się turniej z serii Masters Series w Kanadzie, a z Polski do Kanady trzeba trochę lecieć. Simonowi tak nie zależy na turnieju w Kanadzie bo tam raczej nic wielkiego nie osiągnie, a tu ma szansę na odniesienie 2 zwycięstwa w turnieju ATP. MA na to naprawdę niepowtarzalną szansę, myślę, że Robredo dzisiaj powalczy ale to nie starczy na utalentowanego Hiszpana. Tak na marginesie to by było bardzo dziwne w IDEA PROKOM OPEN gdyby rozstawiony z 2 gracz doszedł do finału  Wiecie chyba o czym mówię mala poprawka nie hiszpana a francuza?uwazam jednak ze toni bedzie chcial szybko wygrac zeby troche pnt nadrobic choc po wczesniejszych wynikach moze byc i obopulny krecz
|
Do góry
|
|
|
|
#1460045 - 04/08/2007 17:22
[Re: Sergio1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/07/2004
|
Jakby nie pztrzeć w Montrealu Robredo będzie miał pierwszą rundę wolną, a więc pierwszy mecz zagra w środę lub w czwartek i chociażby wyjechał w niedzielę z Soportu to ma trzy dni na aklimayzację w Kanadzie Muszę Cię poprawić, pierwszy mecz zagra we wtorek lub we środę. A to dlatego, że jest o jedną rundę więcej niż np. w Sopocie (większa drabinka), a po drugie dlatego, że turniej główny zaczyna się jutro. Gdyby zaczynał się w poniedziałek, wyglądałoby to tak, że pierwsza runda trwa 2 dni, a każda następna po jednym. Tutaj pierwsza runda trwa nawet 3 dni, druga 2, a każda następna po jednym.
|
Do góry
|
|
|
|
#1460060 - 04/08/2007 17:27
[Re: studzien]
|
enthusiast
|
czy davydenko nie dorabia na boku to jego wyniki z 2005 i 2006 z turnieji mniejszej rangi i poprzedzające mastersy i wielkie szlemy na których jak wiemy zawsze gra dobrze rok 2005 Sydney, Australia 1r.(q)Ivo Minar (CZE) d. (6)Nikolay Davydenko (RUS) 6-2 3-6 6-2 Marseille, France 1r.Sjeng Schalken (NED) d. (4)Nikolay Davydenko (RUS) 3-6 6-4 6-1 Valencia, Spain 1r.Albert Costa (ESP) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 7-6(2) 1-6 6-3 Munich, Germany 2r.Raemon Sluiter (NED) d. (2)Nikolay Davydenko (RUS) 6-1 1-6 6-3 Gstaad, Switzerland 1r.Sargis Sargsian (ARM) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 1-6 0-1 ret Kitzbuhel, Austria 1r.Mariano Zabaleta (ARG) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 6-4 7-6(5) New Haven, CT, USA 1r.Juan Ignacio Chela (ARG) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 6-1 7-6(5) Moscow, Russia 1r.Daniele Bracciali (ITA) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 3-6 6-4 6-4 St. Petersburg, Russia 3r.(5)Nicolas Kiefer (GER) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 6-1 6-1
rok 2006 Marseille, France 2r. LL)Evgueni Korolev (RUS) d. (3)Nikolay Davydenko (RUS) 6-4 7-6(6) Dubai, United Arab Emirates 1r.Marat Safin (RUS) d. (3)Nikolay Davydenko (RUS) 4-6 6-2 6-2 Valencia, Spain 1r.Jan Hernych (CZE) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 7-5 7-5 Barcelona, Spain Ivo Karlovic (CRO) d. (2)Nikolay Davydenko (RUS) 6-7(7) 7-5 6-4 Queens Club, London, Great Britain 1r.Yeu-Tzuoo Wang (TPE) d. (4)Nikolay Davydenko (RUS) 2-6 6-3 6-1 's-Hertogenbosch, The Netherlands 1r.Philipp Kohlschreiber (GER) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 6-2 6-4 Kitzbuhel, Austria 1r.Nicolas Lapentti (ECU) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 6-3 6-3 Beijing, China 3r. 6)Paradorn Srichaphan (THA) d. (2)Nikolay Davydenko (RUS) 6-2 1-0 ret. St. Petersburg, Russia 2r. Wesley Moodie (RSA) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 2-6 3-3 ret
|
Do góry
|
|
|
|
#1460175 - 04/08/2007 17:59
[Re: maly.gh]
|
too much love will kill you
Meldunek: 21/10/2005
|
Sydney, Australia 1r.(q)Ivo Minar (CZE) d. (6)Nikolay Davydenko (RUS) 6-2 3-6 6-2 Marseille, France 1r.Sjeng Schalken (NED) d. (4)Nikolay Davydenko (RUS) 3-6 6-4 6-1 Valencia, Spain 1r.Albert Costa (ESP) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 7-6(2) 1-6 6-3 Munich, Germany 2r.Raemon Sluiter (NED) d. (2)Nikolay Davydenko (RUS) 6-1 1-6 6-3 Gstaad, Switzerland 1r.Sargis Sargsian (ARM) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 1-6 0-1 ret Kitzbuhel, Austria 1r.Mariano Zabaleta (ARG) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 6-4 7-6(5) New Haven, CT, USA 1r.Juan Ignacio Chela (ARG) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 6-1 7-6(5) Moscow, Russia 1r.Daniele Bracciali (ITA) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 3-6 6-4 6-4 St. Petersburg, Russia 3r.(5)Nicolas Kiefer (GER) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 6-1 6-1
rok 2006 Marseille, France 2r. LL)Evgueni Korolev (RUS) d. (3)Nikolay Davydenko (RUS) 6-4 7-6(6) Dubai, United Arab Emirates 1r.Marat Safin (RUS) d. (3)Nikolay Davydenko (RUS) 4-6 6-2 6-2 Valencia, Spain 1r.Jan Hernych (CZE) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 7-5 7-5 Barcelona, Spain Ivo Karlovic (CRO) d. (2)Nikolay Davydenko (RUS) 6-7(7) 7-5 6-4 Queens Club, London, Great Britain 1r.Yeu-Tzuoo Wang (TPE) d. (4)Nikolay Davydenko (RUS) 2-6 6-3 6-1 's-Hertogenbosch, The Netherlands 1r.Philipp Kohlschreiber (GER) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 6-2 6-4 Kitzbuhel, Austria 1r.Nicolas Lapentti (ECU) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 6-3 6-3 Beijing, China 3r. 6)Paradorn Srichaphan (THA) d. (2)Nikolay Davydenko (RUS) 6-2 1-0 ret. St. Petersburg, Russia 2r. Wesley Moodie (RSA) d. (1)Nikolay Davydenko (RUS) 2-6 3-3 ret
podajac przegrane z tymi zawodnikami jako wałki jest jak dla mnie mega śmieszne... a co to są jakieś patałachy ??? ten denko to taki wirtuoz tenisa że jak przegra to od razu ustawka a jak wygra to ok ???
|
Do góry
|
|
|
|
#1460273 - 04/08/2007 18:22
[Re: Luc Nilis]
|
enthusiast
|
ja nie mówie o wałkach tylko pisze jak denko traktuje turnieje gdzie jest mniejsza pula bo w turniejach następujących po tych ( wielkie szlemy i mastersy grał zajebiście w prawie wszystkich conajmniej QF ) A porazki z karlovicem na clayu który wygral na ziemii może 2-3 mecze, porażka z costą dla którego był to ostatni tuniej w karierze , porażka z safinem dla którego był to 1 mecz półrocznej przerwie,a schalken był dobry ale 5 lat temu a kursy pewnie na jego przeciwników były napewno dobre. można mecze odpuścic a i przy okazji troszeczke na lewo zarobić nie taką jak w sopocie ale zawsze coś.
|
Do góry
|
|
|
|
#1460354 - 04/08/2007 18:41
|
enthusiast
|
jezeli gośc twoim zdaniem puszcza mecze to go nie graj i tyle, w czym rzecz ?
Gdyby każdy tak myślał to świat już dawno pogrążył by się w chaosie i burdelu kolego. Co to za sposób myślenia?? Trzeba mieć jakieś zasady,charakter,do czegoś dążyć a nie po prostu zlać wszystko. Powiedzenia w stylu "jak Ci nie pasi to nie gra" traktuje jak wypowiedź dziecka które jeszcze ze względu na swój wiek nie rozumie że życie nie jest takie proste...
|
Do góry
|
|
|
|
#1460392 - 04/08/2007 19:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/10/2003
|
na podsumowanie słowotoku o wałku Denko cytuje wczorajsze słowa Chucho: "Nie sadze by taka sytuacja była mozliwa. Oddanie meczu spowodowane było urazem stopy. Nigdy w swojej karierze nie spotkałem się ze sprzedawaniem meczu przez tenisiste" i ja mu wierze... Jo, powiedzial tak bo ma teraz prosta droge do finalu...
|
Do góry
|
|
|
|
#1460639 - 04/08/2007 20:40
|
enthusiast
|
ja nie mówie o wałkach tylko pisze jak denko traktuje turnieje gdzie jest mniejsza pula bo w turniejach następujących po tych ( wielkie szlemy i mastersy grał zajebiście w prawie wszystkich conajmniej QF ) A porazki z karlovicem na clayu który wygral na ziemii może 2-3 mecze, porażka z costą dla którego był to ostatni tuniej w karierze , porażka z safinem dla którego był to 1 mecz półrocznej przerwie,a schalken był dobry ale 5 lat temu a kursy pewnie na jego przeciwników były napewno dobre. można mecze odpuścic a i przy okazji troszeczke na lewo zarobić nie taką jak w sopocie ale zawsze coś. jezeli gośc twoim zdaniem puszcza mecze to go nie graj i tyle, w czym rzecz ? ja grałem ,ale przeciwko davydence a tak ,apropo acasuso to niech nic nie mówi bo tak kazdy mówi piłkarze siatkarze i inni " nigdy nie słyszałem o ..." , zreszta kazdy wie co ludzie robia dla kasy " im więcej tym lepiej a tym bardziej tej łatwej" tyle było przypadków ze nie chce mi się pisać, ale co niektórzy mogą dalej wierzyć takiemu acassuso który pewnie tez kilka meczy puścił lub innym
|
Do góry
|
|
|
|
#1460792 - 04/08/2007 22:09
|
Carpal Tunnel
|
na podsumowanie słowotoku o wałku Denko cytuje wczorajsze słowa Chucho: "Nie sadze by taka sytuacja była mozliwa. Oddanie meczu spowodowane było urazem stopy. Nigdy w swojej karierze nie spotkałem się ze sprzedawaniem meczu przez tenisiste" i ja mu wierze... Naiwniak ;]
|
Do góry
|
|
|
|
#1460840 - 04/08/2007 22:30
|
2fast 2furious
Meldunek: 06/11/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1460922 - 04/08/2007 22:54
[Re: majner]
|
Carpal Tunnel
|
a co mial Czuczo powiedziec?  "tak, oczywiscie, ze mecz byl sprzedany, w kazdym turnieju sa fixy" i potem by sie musial po sadach włóczyć (pewnie po rosyjskich, bo by go Denko pozwal...)
|
Do góry
|
|
|
|
#1460982 - 04/08/2007 23:10
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/05/2005
|
OPO: nie pierwszy taki numer Dawidienki? Trybuna 08:45
W czwartkowym meczu II rundy tenisowego, sopockiego turnieju ATP Orange Prokom Open (pula nagród 425 250 euro) Argentyńczyk Martin Vassallo Arguello pokonał Rosjanina Nikołaja Dawidienkę (nr 1). Było 2:6, 6:3 2:1 i krecz Dawidienki z powodu kontuzji stopy – pisze Trybuna.
Czołowa brytyjska internetowa firma bukmacherska Betfair odmówiła jednak honorowania zakładów na wynik tego meczu, ponieważ dopatrzyła się nieprawidłowości.
REKLAMA Czytaj dalej
W chwili, gdy Rosjanin niespodziewanie skreczował, wysokość zakładów umieszczonych i zaakceptowanych na ten mecz sięgnęła 7,3 mln dol. wobec 3 mln dol. obstawionych na inny sopocki pojedynek Darcis – Robredo.
Betfair zapowiedział, że wszczął dochodzenie w tej sprawie, a o swoich podejrzeniach poinformuje władze ATP. Komisja dochodzeniowa bukmacherskiej firmy stara się ustalić, dlaczego notowania Dawidenki (nr 5 na świecie), który zwyciężył w ubiegłorocznym turnieju i bronił tytułu, nieoczekiwanie spadły w grze z Argentyńczykiem – 87. w rankingu ATP.
Oszukują – jak widać – nie tylko piłkarze, a Dawidienko wykręcił już podobny numer podczas turnieju w Amersfoort... (...)
|
Do góry
|
|
|
|
#1462493 - 05/08/2007 07:52
|
member
|
Wielu czołowych zawodników zaczęło grać w deblach. Czy zobaczymy Pana kiedyś w grze podwójnej? Wszystko zależy od tego, czy potrzebujemy grać więcej meczów, czy też nie. W tej chwili jadę do Montrealu i na pewno nie będę grał w deblu, ponieważ tutaj rozegrałem wiele spotkań i odczuwam zmęczenie. Jeżeli w Montrealu przegram w pierwszej rundzie, to może w Cincinnati zdecyduje się grę podwójną. Zajmując miejsca w czołowej "dziesiątce" rankingu natężenie meczów jest bardzo duże i ciężko singla pogodzić z deblem.
to z dzisiejszego wywiadu z hiszpanem
|
Do góry
|
|
|
|
#1462979 - 05/08/2007 17:23
|
Hard-hitter
|
Może to i dobrze, że dzisiejszy finał obejrzę w wygodnym fotelu, kilkaset kilometrów od Sopotu, bo po wczorajszych pojedynkach mam chyba lekki wstręt do tenisa live;) Acasuso – Montanes 6:1 6:2 Mecz bez historii. Obejrzeć – zapomnieć. Demolka. Chucho ani razu nie miał okazji by z frustracji uderzyć rakieta o ziemie, wyrzucić piłka nad kort – gdzieś tam w kierunku mola, zakląć siarczyście. Wybaczcie, ale Albert Montanes u zawodnika w nawet tylko solidnej formie nie ma szans wyzwolić najgorszych instynktów  Tyle... Robredo – Simon 6:3, 7:6 Gilles Simon, to podobno wielka nadzieja frc. Tenisa, a według mnie ten chłopak nigdy nie wyjdzie ponad przeciętność. Z prostej przyczyny. Walcząc o stawkę trzęsie się jak galareta. To chyba nie przypadek, że w każdym poprzednim turnieju (nie licząc tryumfu w Marsylii), w którym miał szansę na grę w najwyższym punkcie drabinki dostawał zazwyczaj szybki łomot 2:0. Podobnie było i wczoraj. Gdzie jest ten niebezpieczny zawodnik z poprzednich rund, który rewelacyjnie bronił i przede wszystkim potrafił kapitalnie kontrować. Rozumiem, wstał lewą nogą, ktoś odprawił przeciw niemu voodoo, ale dlaczego siła jego uderzeń to gdzieś mniej więcej 70% tej z poprzednich dni...??? To dopiero zagadka. Pierwszy serwis tragiczny – często około 130 km/h, na dodatek drugi bywał mocniejszy. Pierwszy set, 9 gemów serwisowych – 8 przełamań. Ten jeden, jakimś cudem obroniony, a jakże – należał do Robredo  Druga odsłona – ciąg dalszy przebijanki z końcowej lini, która rzecz jasna wygrał Hiszpan, dla którego taka forma prowadzenia meczu jest najlepsza. Boje się, że Robredo jest w stanie – nie rozgrywając jak dotychczas ani jednego dobrego meczu, wygrać ten turniej. Problemem Chucho jest brak regularności, a Hiszpan jest w stanie swoim stylem gry to wymusić. Z drugiej strony, ma jeden spory atut, z którym Robredo miał w tym turnieju poważne problemy – potrafi wbić uderzeniem w kort. Mecz – jak to finałowy no bet. Ewentualnie do jakiegoś combo +hc setowe na Chucho.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|