Strona 3 z 10 < 1 2 3 4 5 ... 9 10 >
Opcje tematu
#1448255 - 01/08/2007 18:21 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: Fro_Lech]
Saass Offline
addict

Meldunek: 12/07/2007
Tez przylaczam sie do glosow, ze nie nalezy na hurra nazywac wiekszosc meczy ustawkami.W tenisie wynik zalezy od bardzo wielu czynnikow.... m.inn. takich nie zawsze zwiazanych z czysto sportowymi umiejetnosciami. A czy juz wy tak myslicie, ze te firmy bukmacherskie sa tak naiwne i daja sie nabierac ??? One sa po to by przynosic zysk.... i przynosza.....

Do góry
Bonus: Unibet
#1448318 - 01/08/2007 18:40 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: Fro_Lech]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
Originally Posted By: Fro_Lech
Ty powiedziałeś że 75%. Piszemy tylko o niektórych spotkaniach, których jest zdecydowanie mniej od potencjalnie czystych. Czy spadnie to zobaczymy - ATP postuluje ograniczenie liczby turniejów na rzecz wzrostu ich rangi - Sopot mimo wszystko wg. mnie ma szanse znaleźć się wśród tych "lepszych".
jeśli zdecydowanie mnie to znaczy,że grubo ponad 50% czyli można przyjąć,że 75%, a tak na marginesie jeśli na publicznym forum wygłasza się opinie wręcz stwierdzające,że "kupił Volandriego to i kupi Andreeva" to zdecydowanie źle to wróży temu turniejowi i oczywiście daje mocny powód aby rzeczywiscie zakazać hazardu.....ps. wg innego forum władze ATP wszczęły śledztwo w sprawie meczów Mantilla-Haase i właśnie Volandriego z Przysiężnym a na wyniki poczekamy kilka tygodni.

Do góry
#1448392 - 01/08/2007 18:58 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: AGASSI]
Chagall Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/03/2006
po wczorajszm dniu powinny je poszerzyc przynajmniej o kolejne dwa

Do góry
#1449359 - 01/08/2007 22:55 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: Chagall]
ziutek Offline
member

Meldunek: 30/11/2001
eee przeciez pisalem ze ogladalem tylko Kubota - a Koubka nie , jedynie patrzylem na wynik na live - a skoro gosc w drugim secie broni pilek meczowych a pozniej wygrywa mecz w trzecim secie i to nie jakies 60 czy 61 tylko 75 to jak dla mnie wychodzi ze gosc musial powalczyc - bo sama wygrana nie przyszla - no ale z kortu inaczej to moglo wygladac i dobrze ze ktos o tym napisal ;\)

Do góry
#1449361 - 01/08/2007 22:55 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: Chagall]
vicek Offline
addict

Meldunek: 04/03/2003
Koubkowi nie ufam ani trochę. Ostatnio wygrywa przegrane mecze, a przegrywa wygrane. Tydzień demu u siebie w Austrii prowadził (chyba z Peya) 4-1 by nagle zupełnie niespodziewanie przegrać 11 gemów z rzędu. We wcześniejszym turnieju dwukrotnie wyraźnie przegrywał by nagle wracać do meczu. Dziwnie to wygląda, nie wiem czy to przypadek czy nie w każdym razie nie ufam temu tenisiście.

Do góry
#1449734 - 02/08/2007 00:32 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: wilczek]
AGASSI Offline
Knockin' On Heaven's Door

Meldunek: 21/03/2007
Originally Posted By: wilczek
na gieldzie wchodzi spekulacyjany piniadz na przysieznego wiec z tym dmuchaniem to bym nie przesadzal
no i dmuchnął go 2-0...... \:p

Do góry
#1450245 - 02/08/2007 02:06 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: AGASSI]
wilczek Offline
old hand

Meldunek: 09/03/2007
greenbuk przed meczem na 260 euro dmuchniety \:\)

Do góry
#1450559 - 02/08/2007 03:08 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: wilczek]
host Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/04/2004
Siemka, wróciłem przed chwilą z meczu Mayera. Ogólnie to łomot ze strony Floriana. Patience tylko się wkur. i był bezradny. Widać było, że dla Mayera chce sie grać, po drugie wchodziło mu wszystko, a najfajniejsze było jak robił w konia Patience stop voleyami, czy drop shot czy jakoś tak to się zwie ;p ale chyba to pierwsze. Florian zaserwował pare ładnych asów. Ogólnie gra Mayera na plus. Po zakończeniu spotkania mówił, że chce tu chyba grać, dokładnie nie wiem, ale coś takiego obiło mi się o uczy \:p Sory za taką retransmisje z spotkania tenisowego, ale nie mam czasu teraz, później może jakieś fotki powrzucam jak bęzie czas. Pozdro

Do góry
#1451922 - 02/08/2007 07:44 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: host]
grzesol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/08/2005
Jutro czekają nas 4 mecze z czego tylko 1 zwrócił moją większą uwagę,a dokładniej:

Darcis - Robredo 1 2.58 (Bwin)
Tutaj zdecydowanie stawiam na Belga, który w ostatnich tygodniach gra naprawdę znakomicie wygrywając ostatni turniej w Amersfoort gdzie pokonał Gicquela, Simona, Andreeva i Youznhego. Pokonanie takich nazwisk musi coś znaczyć i już w Orange Prokom Open pokazał swoje możliwości pokonując w 3 setach Massu nie był to łatwy mecz ale widać, że chłopak gra bez większej presji bo nie ma nic do stracenia jeżeli wygrywa TIE-Breaka z bądź co bądź dobrze spisującym się na ziemy Massu do 0 to naprawde o czymś świadczy. Robredo chyba nie bęzie miał za dużej chęci żeby za wszelką cenę ten mecz wygrać, a i widać, że nie jest w najlepszej formie jeżeli traci seta z naszym Kubotem, który nie oszukujmy się jest słabym graczem to co będzie z będącym w wielkim gazie Darcisem. Ja sądzę, że można jutro grubo grać na Belga bo wydaje mi się, że nie ma innej możliwości jak jego wygrana. 5.08 zaczyna się turniej ATP Masters,w którym Robredo będzie na pewno chciał coś zdziałać,a taki podrzędny turniej jak nasz Orange Prokom Open może sobie odpuścić, a dla Darcisa kolejna szansa na zajście daleko w turnieju. Kanada jest kawałek od Polski i Robredo chciałby troszkę na pewno potrenowac na twardej nawierzchni na której o dziwo się wychował i ją bardzo lubi.

Mówię tu bardzo dużo o tak często występującym w naszym turnieju "wałku" ale nie do końca to jest przesłanką do grania na Belga bo po prostu Belg można powiedzieć na ten czas "wymiata" w tenisa i wydaje mi się, że "zmiecie" dzisiaj Robredo !!!

Do góry
#1452052 - 02/08/2007 12:34 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: grzesol]
Saass Offline
addict

juz sie ciesze... wczoraj wszystkie wyniki o.k. i kasa jest . i trzeba skonczyc z tzw. spiskowa teoria dziejow.... Nie chcialo sie czytac wczoraj forum jak wielu pseudo zachecalodo grania przysieznego lub roitman jako faworyt .... panowie smiech na sali....nie doszukujmy sie w kazdym meczu jakis walkow.... tenis to fajna dyscyplina sportu.... warto z tego korzystac..... a zagram dzis po dobrym kursie montanesa....bo wydaje mi sie ze zabaleta jest tu tylko dzieki slabej formie almagro....

Do góry
#1452102 - 02/08/2007 15:49 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: Saass]
okocha Offline
Pooh-Bah

Czyli wg ciebie spotkanie Calleriego było pięknym sportowym wydarzeniem?

Do góry
#1452405 - 02/08/2007 18:04 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: okocha]
Fro_Lech Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/06/2003
Czy widzisz żeby Saass coś mówił nt. meczu Callierego z Koubkiem ?
Napisał tylko o wczorajszym dniu który jakby nie patrząc był bardzo czysty. W 1r. jedynie były rzeczywiście bezczelne fixy wręcz.

Montanes z Hartfieldem zagrali dobry mecz(Wg. Kamela). Sam oglądałem Almagro-Zaba, gdzie Almagro nie grał kompletnie swojego tenisa i podarował awans Argentyńcowi.

Do góry
#1452469 - 02/08/2007 18:31 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: Fro_Lech]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Mayer klasa, zrobił na mnie naprawde duże wrażenie, wszystko mu wychodziło. Dodatkowo miał coś na kostce, przy chodzeniu po korcie kulał.

Do góry
#1452683 - 02/08/2007 19:54 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: Kameleon]
włodar Offline
Hard-hitter

Meldunek: 25/06/2005
Niestety, jak na razie z 8 najwyżej sklasyfikowanych tenisistów, aż 5 opuściło Sopot(nie licząc Volandriego, który zadowolony z siebie spaceruje po mieście z pewną nie wyglądająca na Włoszkę blondyną ;), co tylko potwierdza rangę turnieju.

Ciężko po 2 rundach ciężko wskazać faworyta. Widać, że Denko chce koniecznie powtórzyć swój zeszłoroczny tryumf - jednak pierwszy jego pojedynek nie daje przesłanek, że mu łatwo pójdzie. Ostanie porażki to nie przypadek – zapomniał chyba trochę o swojej regularności. W półfinale pewnie spotka się z Mayerem, który potwierdza, że czuje się tu świetnie. Jak na razie objawieniem turnieju jest dla mnie Darcis, +1,5 hc z Robredo jak najbardziej. Zaskakuje mnie jego bardzo dobry pierwszy serwis i return, którym zresztą zdobył decydujący punkt przeciwko Massu. Jedno co niepokoi to seria 12 meczów z rzędu bez porażki.

Jak na razie najładniejszy mecz, który widziałem, to chyba pojedynek Pashański-Simon ( ten pierwszy, po tym jak nie zachował powagi podczas minuty ciszy upamiętniającej wybuch Powstania Warszawskiego jest na mojej black list ;\) ten drugi, gdy mu nie idzie, zachowuje się i wygląda jak chłopczyk, któremu zabrano samochodzik \:\) )Obydwaj rozrzucali się z końcowej linii, prowadzili długie soczyste wymiany, było sporo skrótów i winnersów.

Było też śmiesznie. We wtorek, a korcie nr 2 i 3 rozgraniczonym niską trybuną, która pozwalała na objęcie wzrokiem dwóch meczów - równocześnie toczyły się pojedynki Horna-Vliegen, Darcis-Massu. Mecze ze względu na niezły poziom w sam raz dla wielbicieli tenisa i…teatru  Każdy z tej czwórki bardzo lubi sobie dodawać animuszu pokrzykując, skrzecząc, warcząc. W pewnym momencie Belgowie popełnili fatalny błąd i ku uciesze publiczności zaczęli wykrzykiwać coś na dwa głosy, chwile później Horna zaczął uderzać się rakietą po łepetynie-co bardziej troskliwi kibice chcieli go ratować;) O Massu nieustannie prowadzącym monologi już nie wspomnę.

Na razie ode mnie tyle. Biegnę na kort centralny, jutro postaram, się coś jeszcze napisać. Pozdro.

Do góry
#1452842 - 02/08/2007 20:27 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: włodar]
okocha Offline
Pooh-Bah

fro lech, ale Saass chce powiedzieć, że wczorajszy dzień potwierdza , iż tenis jest czysty. "Trzeba skończyć ze spiskową teorią dziejów"- tak pisze. Wiadomo, że w każdym meczu nie może być przekręt, bo byłoby to zbyt oczywiste, ale niestety duża część meczy zwłaszcza w mniejszych turniejach jest ustawiana. Problem w tym, że my zwykli graczy możemy tylko przypuszczać, kiedy coś takiego będzie. Po takiej 1 rundzie, gdzie wszyscy mówili o przekręcie musiało być czysto, ci co to ustawiają wiedzą to. Tak jak w meczu piłki nożnej, gdzie jest ustawka- nie będą strzelać po 5 goli samobójczych tylko zrobią jakiś jeden karny, czerwona kartka i nikt się nie zorientuje... I pisanie, że druga runda jest ok itd. to młyn na wodę dla tych oszustów, co to wszystko reżyserują. Nie można po jednym dniu o czym\s takim zapominać i przechodzić do porządku dziennego tylko ktoś tym powinien się konsekwentnie zająć...

Do góry
#1454116 - 03/08/2007 00:26 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: okocha]
włodar Offline
Hard-hitter

Meldunek: 25/06/2005
Montanes-Zabaleta

Morderstwo tenisa, ale to i tak nic porównaniu do tego co działo się podczas kolejnego meczu na korcie centralnym. Ale chronologicznie.
Montanes i Zabaleta pokazali brzydki tenis w czystej postaci. Hiszpan - zawodnik typowo defensywny z charakterystycznym słabym, „krótkim” serwisem, ograniczał się głównie do jednostajnego usypiającego przebijania, jeśli Zaba nie popełnił w międzyczasie UE, to zagrał jakiś skrót bądź od święta próbował kątowej piłki. źle returnuje mocne serwisy, a na widok przeciwnika idącego do siatki wydaje mu się chyba, że atakuje go Apache z tomahawkiem. O ile dobrze zauważyłem, po takiej akcji tylko raz zagrał dobrą mijająca piłkę. By było śmiesznie kończyła ona mecz. Zabaleta – w dłuższych wymianach rażący niedokładnością, dopóki posiadał skuteczny pierwszy serwis radził sobie z przewijaczem z Hiszpanii.

Davydenko – Vassallo Arguelo

Za komentarz do zachowania Denko, niech posłużą słowa trenera Michała Przysiężnego, z którym rozmawiałem na początku trzeciego seta – „ piłki które chciał wygrać -wygrał, te które chciał przegrać – przegrał”. W kuluarach godzinę przed meczem mówiło się o dziwnym wyniku. Fakt ze podczas meczu na korcie pojawił się supervisor turnieju, który już po wszystkim rozmawiał dość długo z sędzia głównym – tez jest wymowny.

Pozdrawiam

Do góry
#1454430 - 03/08/2007 01:14 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: włodar]
jacenty33 Offline
journeyman

Meldunek: 02/08/2007
włodar widze ze sie znasz i ogladasz to na zywo z kortów

napisz na temat jutrzejszych meczy cos co sadzisz kto wygra i jak to bedzie wygladało twoim zdaniem bo obejzeniu wczesniejszych

acasuso - mayer w tym mecz odziwo faworyt acasuso ja mysle ze bedzie win mayera gładko

andrejew- simon gładki win ruska

vasalo algeuro - montanes mysle ze gładki win vasalo a piszesz ze montanes nic nie umie
napisz cos o tych zawodnikach co grali i jak sadzisz kto moze wygrac widziales ich na zywo jak grają i napisz swoje zdanie to mi pomoze ocena gry tych zawodników

no i ostatni cwiercfinał to robredo-koubek roredo jeszce nie grał
ale włodar pewnie jzu wdizales robredo z kubotem i mecz koubka ja ich w tv nawet nie widzialem jak sadzisz robredo głodko wygra z koubkiem
prosze o opis koubka bo go nie widzialem a ty pewnie widziales live koubka z vligenem

włodar bardzo cie prosze opisz jak sadzisz kto wygra te cwiercfinały to mi pomoze jak grali i jak sadzisz wielkie dzieki z góry

Do góry
#1454507 - 03/08/2007 01:23 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: jacenty33]
vicek Offline
addict

Meldunek: 04/03/2003
jacenty - kto powiedział, że dziś Robredo pokona znajdującego się w bardzo dobrej formie Darcisa ? Nie przesądzałbym tego przed meczem.

Co do meczu Davydenko - Vasallo to rano na betfair kurs na Denko wynosił 1.23, a tuż przed meczem prawie 3. Zresztą w betfair na ten mecz poszło ponad 5,3 mln euro...

Do góry
#1454535 - 03/08/2007 01:28 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: vicek]
jacenty33 Offline
journeyman

to co to znaczy ze denko wszystkim ogłosił ze sprzedał to bo on celowo sie poddał ruski frajer !!
????

Do góry
#1454538 - 03/08/2007 01:28 Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot [Re: jacenty33]
jacenty33 Offline
journeyman

wszyscy wiedzieli ze jest ustawka ?

Do góry
Strona 3 z 10 < 1 2 3 4 5 ... 9 10 >

Moderator:  rafal08