#1455969 - 03/08/2007 06:19
Re: Orange Prokom Open - 28.07-5.08 - Sopot
[Re: okocha]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/07/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1455978 - 03/08/2007 06:23
[Re: AL_Capone]
|
Pooh-Bah
|
ja też już parę lat się tym bawię i w sumie na tym forum nie piszę tylko obserwuję i na podstawie tego, że mam mało wpisów jakiś małolat mi napisze, zbierając paru kumpli, że nie mam pojęcia o tenisie i wymyślam coś bo mi kupon nie siadł. Po prostu nie mogę teraz patrzyć na to gówno, ktoś robi kasę naszym kosztem, albo buki ustawiają, albo zawodnicy lub jakaś mafia... Więcej takich ludzi trzezwo patrzących jak ty al capone... Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1456002 - 03/08/2007 06:34
[Re: rafal08]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/11/2005
|
Al nie gorączkuj sie tak Nie goraczkuje sie Rafal , bo sam nie gralem tego meczu ale dalej tak byc nie moze i nie dziwie sie ludziom ze przez takiego walkarza odchodza od tenisa
|
Do góry
|
|
|
|
#1456003 - 03/08/2007 06:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Denko mi podpadl juz dwa lata temu , zauwazcie jedna rzecz to scierwo nigdy nie odpadnie szybko na Wielkim Szlemie zawsze gram na maksa , z wyjatkiem Wimbledonu gdzie nie czuje sie dobrze na tej nawierzchni , pojedzie do Umagu , Estoril czy Sopotu i wjebie mecz po kursie 1,15 gdzie w tym czasie nagle jest obrot na jego spotkaniu 5 mln Euro , przypadek , zbieg okolicznosci ? NIE , to scierwo ustawia wyniki meczow dla mnie nie rozni sie on niczym od kryminalistow , bo sam nim jest. I mam nadzieje ze w koncu dobierze mu sie do dupy ATP i zrobi cos z tym walkarzem. " to scierwo nigdy nie odpadnie szybko na Wielkim Szlemie zawsze gram na maksa , z wyjatkiem Wimbledonu gdzie nie czuje sie dobrze na tej nawierzchni , pojedzie do Umagu , Estoril czy Sopotu i wjebie mecz po kursie 1,15 gdzie w tym czasie nagle jest obrot na jego spotkaniu 5 mln Euro ..." Szczera prawda.Tez to zuwazyłem ... juz od jakiegos czasu widać to jego "system gry"  DENKO vel Wałkarz
|
Do góry
|
|
|
|
#1456004 - 03/08/2007 06:34
|
Pooh-Bah
|
dokładnie tak, to ten sam typ co kiedyś kafielnikow i safin, jedna mafia ruska...ale widocznie firmom bukmacherskim jest to na rękę bo nie interweniują, dużo ludzi patrzy na stawki i daje niskie kursy, szczególnie w tzw. sezonach ogórkowych gdzie nie ma piłki....
|
Do góry
|
|
|
|
#1456012 - 03/08/2007 06:37
[Re: AGASSI]
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
Co powiedział Wałek w wywiadzie po meczu......tak w skrócie : źle czułem się już od poniedziałku,ból stopy dopadł mnie w 2 secie,normalnie bym walczył do końca ale muszę myśleć o innych ważniejszych turniejach.......powinien mieć dożywotni ban Mógłbyś rozwinąć myśl bo nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi ? "Ban" bo wybiera sobie turniej wyższej rangi i w razie kontuzji odpuscza go czy "ban" bo z góry wiedzial ze skreczuje i przytulił na boku kase ? Bo w tym pierwszym ja akurat nie widze nic złego :]
|
Do góry
|
|
|
|
#1456021 - 03/08/2007 06:39
[Re: Stoin]
|
Profesor
Meldunek: 19/08/2005
|
Co powiedział Wałek w wywiadzie po meczu......tak w skrócie : źle czułem się już od poniedziałku,ból stopy dopadł mnie w 2 secie,normalnie bym walczył do końca ale muszę myśleć o innych ważniejszych turniejach.......powinien mieć dożywotni ban Mógłbyś rozwinąć myśl bo nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi ? "Ban" bo wybiera sobie turniej wyższej rangi i w razie kontuzji odpuscza TEN NIŻSZEJ czy "ban" bo z góry wiedzial ze skreczuje i przytulił na boku kase ? Bo w tym pierwszym ja akurat nie widze nic złego :]  EDIT
|
Do góry
|
|
|
|
#1456046 - 03/08/2007 06:45
|
Pooh-Bah
|
w sumie większość z nas na jego miejscu chciała by tak dorobić... ale tenisista, który mieni się na czołówkę atp... to gorszące...
|
Do góry
|
|
|
|
#1456060 - 03/08/2007 06:49
[Re: Stoin]
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
[quote=AGASSI]Co powiedział Wałek w wywiadzie po meczu......tak w skrócie : źle czułem się już od poniedziałku,ból stopy dopadł mnie w 2 secie,normalnie bym walczył do końca ale muszę myśleć o innych ważniejszych turniejach.......powinien mieć dożywotni ban Mógłbyś rozwinąć myśl bo nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi ? "Ban" bo wybiera sobie turniej wyższej rangi i w razie kontuzji odpuscza go czy "ban" bo z góry wiedzial ze skreczuje i przytulił na boku kase ? jeśli Tobie trzeba tłumaczyć takie rzeczy to Ja wymiękłem,niech Ci to ktośinny wyjaśni......... 
|
Do góry
|
|
|
|
#1456085 - 03/08/2007 06:57
[Re: okocha]
|
enthusiast
Meldunek: 24/08/2004
|
Korupcja,ustawka,wałek sam nie wiem jak to nazwać. Sam dziś straciłem na tym meczu niewiele ale coraz bardziej boję się grać tej dyscypliny właśnie przez takich szmaciarzy jak on. *** pół rosji żyje za naszą kasę.
Po meczu obserwowałem na forum angielskim pojawiło się wiele dyskusji na ten temat,jednak większość podobnych w tonie że trzeba coś z tym zrobić. Dłużej tak nie może być bo w tym wypadku to można zrobić wirtualny tenis i będzie na to samo (maszyna i program zawsze Cię przekręci)
Ktoś może powiedzieć że nikt mi nie każe grać na BETFAIR,to prawda,to mój osobisty wybór. Ale to nie argument i nie wymówka.Gdybym mieszkał nad morzem jak boga kocham jutro w Sopocie zawisnął by transparent z napisem:
Davydenko król oszustwa!!
I na koniec. Mam nadzieje że ten temat nie zostanie usunięty jak ostatni. Denerwują mnie osoby na tym forum które usuwają tematy bez powiadomienia i stosują tu cenzurę podpasowaną pod siebie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1456149 - 03/08/2007 07:27
[Re: Vega1]
|
enthusiast
Meldunek: 12/06/2003
|
Jak juz wczesniej w usunietym watku po meczu Volandri-Luzzi zaznaczalem to smutne zjawisko przybiera w ostatnich miesiacach na sile. Mam podobne zdanie jak Al Capone. To betfair i rosnaca wciaz popularnosc spotkan tenisowych, wciaz rosnace obroty staly sie olbrzymia pokusa dla zawodnikow. Kiedys , jeszcze dwa lata temu kiedy obroty rzadko kiedy przekraczaly 500tys euro, nie mielismy do czynienia z takimi praktykami, a juz na pewno nie na taka skale jak ma to miejsce dzis.
Dzis bowiem bylismy swiadkami swoistego apogeum, czegos zrobionego tak perfidnie, z premedytacja, czegos znacznie gorszego od dopingu czy korupcji. To zabija tenis, sprawia , ze sledzenie dyscypliny, w ktorej dzieje sie tak a nie inaczej nie sprawia juz zadnej przyjemnosci. Były fixy rok temu, byly oczywiscie w tym roku, ale zaraz... To co wydarzylo sie dzis to juz nie sa zarty. Bo przeciez mozna ustawic mecz, bf daje niemal nieograniczone mozliwosci, wystarczy kilka gwaltownych zwrotow i Ci z gotowym "scenariuszem" i tak swoje by ugrali.
A co widzielismy dzis: po chamsku , w sposob tak ordynarny i oczywisty wykonane przestepstwo w biały dzień. I tu na dzisiejszym przykladzie widac, ze mafia po prostu cackac sie nie chce, w jakies wymyslne scenariusze. Ot po prostu po najmniejszej linii oporu czyli zbijamy kursy do minimum itrzymamy sciany z dziesiatkami tysiecy by kurs nawet nie drgnal.
I to daje do myslenia , bo trzeba liczyć się z tym , że jesli nie zostana podjete radykalne dzialania to bedzie juz tylko gorzej. Dlatego jesli dzis , po tym spotkaniu wladze ATP, nie podejma bardzo radykalnych decyzji, to nie zrovbia juz tego nigdy, i ten sport juz niegdy nie bedzie taki sam jak 3-5 lat temu (jeszcze). BF poki co zamrozil rozliczenie zakladu, przekaze odpowiednie informacje ATP, ale co bedzie dalej? Znajac ATP niestety nie jestem optymista.
Nalezaloby zdyskwalifikowac jesli nie dopzywotnio to przynajmniej na te dwa lata kilku zawodnikow, co do ktorych sa niezbite dowody. To byloby juz jakies ostrzezenie dla innych. ATP, Betfair i moze jeszcze kilka innych firm powinni polaczyc sily i walczyc z tym, bo sprawa jest naprawde powazna. A traci na tym sam sport, kibice oraz ci grajacy, ktorzy nadal slepo uwazaja, ze to "biały sport".
Najbardziej perfidnymi zawodnikami sa Vassallo, Volandri no i za chyba najwiekszy fix w historii atp - Davydenko. Co zrobi z nimi atp - ha, oto jest pytanie...
|
Do góry
|
|
|
|
#1456497 - 03/08/2007 14:48
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
Dobra to teraz ja dorzuce coś od siebie na temat Nikolaya ;]
Nikolay jest największym oszustem jakiego widziałem do tej pory, ten mecz to ewidentyny 100% wał, a Rosjanin żadnej kontuzji nie miał. W pierwszym secie grał zajebiście,a nagle drugiego zaczął z pierwszym serwisem 140 na godzine? Śmiech na sali. W pierwszym secie uderzał mocno po rogach, płasko. W drugim zaczął grać balony w środek korty, czasem coś trafił i wygrał bo przecież pozory zachować trzeba. Wołał lekarza na kort w drugim secie , a ten lekarz tylko raz coś z tą stopą robił, a potem tylko rozmawiali. W pewnym momencie lekarz wyszedł i wrócił ponownie żeby tylko pogadać z Nikosiem (o kursach?). O 19.00 była sesja autografowa z Nikosiem, który przyszedł sobie na luzie w klapkach. Zrobiliśmy sobie z mistrzem fotke ;] (Shane mapiękną fote, gdy jest w czapeczce betfaira i kuca koło Norka pokazując na napis betfair.com. Norek był speszony, posrany. Muppet zadał mu 3 pytania i dostał szybkie odpowiedzi:
-Jaka to była kontuzja? -Stopa. -CZy wiedziałeś o tym przed meczem? -Nie -Czyli stało się to pomiędzy 1 a 2 setem? -Tak
Wygadany to on nie był. Przesadził i wreszcie się do niego dobiorą.
Vasallo - Montanes
Obaj żenada wczoraj.
Mayer- Acasuso
Jeśli jest wpełnie zdrowia to Mayer, który gra świetny tenis.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|