#1467762 - 07/08/2007 05:05
Re: TMS Montreal 6-12.08
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/12/2006
|
Rzadko pisze analziy jakichkolwiek meczy tenisowych dzis postanowiłem zrobic wyjątek  Jutro zagram takie combo Stepanek-Gonzo kursy podobne 1.85-1.85 jakos tak.Jednak kort powinnien zweryfikować je już po kilkunastu piłkach na korzyść Radka  Pokazał że potrafi bardzo dobrze grać w tenisa wygrywając turniej w LA. O Gonzalezie jak na razie cisza, w prawdzie to Masters i Fernando jest rostawiony z szóstą ale sądze ze juz jutro rozstawienie przepadnie Safin-Soda Tu pewnie sporo ludzi będzie grać na Soderlinga ja jednak postanowiłem zagrać inaczej, pierwsza sprawa to kursy według mnie przeszacowane 2.3 w BF dla mnie do przyjęcia bez wahania. Safin w prawdzie jak to Rusek cuda potrafi wyczyniać ale ostatnio widziałem Sode w akcji i tak się skłąda ze włąsnie na niego postawiłem sporo pieniedzy i mało zawały nie dostałem.Wygrał owszem ale po takich męczarniach mecz(nie pamietam z kim)że szkoda gadac ancic-niemeyer wielka niewiadoma jak dla mnie powrót po długiej przerwie.Jednak wydaje mi się że ambicji i woli walki starczy na przeciętnego jak dla mnie Kanadyjczyka. jakies za przeciw?? cisza tu jak makiem zasiał 
|
Do góry
|
|
|
|
#1468357 - 07/08/2007 14:45
[Re: abram3004]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/05/2006
|
soda chyba gra 1szy turnij na hardzie od dluzszego czasu to moze tez przemawac bardziej na korzysc cara wczoraj równiez wawrinka grał 1wszy raz na hardzie od AO
|
Do góry
|
|
|
|
#1468555 - 07/08/2007 17:19
[Re: $port]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/04/2006
|
[quote=$port]Rzadko pisze analziy jakichkolwiek meczy tenisowych dzis postanowiłem zrobic wyjątek  Jutro zagram takie combo ancic-niemeyer wielka niewiadoma jak dla mnie powrót po długiej przerwie.Jednak wydaje mi się że ambicji i woli walki starczy na przeciętnego jak dla mnie Kanadyjczyka. jakies za przeciw?? cisza tu jak makiem zasiał  [/quot Z calym szacunkiem dla Ancica ale jak sie nie gra przez tyle czasu nie wroci sie od tak juz do super grania, faktem jest ze nie gra z zawodnikiem z pierwszej dziesiątki a z 202 zawodnikiem w rankingu ATP ktory wygral teraz Chalangera w Vancouver i potwierdza ze na Hardzie grac umie(pokonal Querrego w Vancuver) i napewno bedzie chcial pojsc za ciosem i zrobi wszystko aby Ancica pokonac.Moim zdaniem Ancic wyjdzie po to aby sie pokazac kibica ze jeszcze żyje i jakoś daje rade,moim zdaniem nie wygra. Ancic juz sie wyleczyl z choroby pocalunkowej  W sumie pownien juz dawno z tego wyjsc ale widocznie wystapili u niego jakies powikłania ja nie wiem czy juz jest na 100% zdrowy z Seppi tez mial byc zdrowy 4:0- wszystko zalezy od tego jak Ancic sie czuje po tej chorbie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1470068 - 08/08/2007 02:53
[Re: Piostar]
|
newbie
Meldunek: 05/10/2005
|
 R. Stepanek - F. GonzalesJakoś nie przekonuje mnie gra Radzia, kursy na obu zawodników się wyrównały, chciałem zagrać to wcześniej ale jakoś wyszło inaczej, jak dla mnie dziś Gonzo. F.Niemeyer - M.Ancic kursy na frederica też spadają, coś to z pewnością oznacza, spore szanse na sukces w dzisiejszym spotkaniu.
|
Do góry
|
|
|
|
#1470108 - 08/08/2007 02:59
[Re: puzi]
|
newbie
Meldunek: 05/10/2005
|
C.Moya - M.Baghdatis wysokie kursy na Carlosa zachęcają, z pewnością stawki w okolicy 2.1-2.2 warte zagrania na jego zwycięstwo.
|
Do góry
|
|
|
|
#1471739 - 08/08/2007 18:36
Re: TMS Montreal 6-12.08 *DELETED*
[Re: puzi]
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1471742 - 08/08/2007 18:36
|
Carpal Tunnel
|
Jeśli chodzi o dziś. Dość mocno zastanawiałem się nad zagraniem Davidenki-takich cudów, które ten facet wyczynia podczas różnych mniejszych turniejów, dawno nie widziałęm.Doszedłem jednak do wniosku, że będzie chciał jakoś usprawiedliwić się z wyniku z Sopotu i wygra gładko z Jarko Nieminenem. W prawdzie Jarek nie jest jakimś ogórkiem czy chłopcem do bicia ale sądzę, że na ruska to będzie dziś za mało :)Kolejneym meczem godnym(przynajmniej mojej uwagi, nie wiem jak innych) jest mecz deblowy naszych Fyrstenberga/Matkowskiego z serbską parą Djokovic/Zimonjic. Zimonjic w turnieju tym gra tylko w pojedynkach deblowych, Djokovic natomiast mierzy pewnie znaczy wyżej...Polska parą w dobrym stylu wygrała sopocki turniej i na pewno będą chcieli pokazać, że nie było w tym przypadku.Kursy jak najbardziej przeszacowane przez analityków, którzy prawdopodobnie sugerują się doświadczeniem Zimonjic'ia oraz nazwiskiem Djoko  2.55 w totomixie wrzucam po raz kolejny do combosa  Po trzecie: zainteresował mnie również mecz Dancevic-Odesnik. Pierwszy z nich ostatnio zabrał trochę jednostek z tematu wygrywając w pierwszej rundzie z Del Potro w trzech setach. Odesnik natomiast odesłał do domu Ljubicicia, który, nie ma co się oszukiwać, jest bez formy. Kurs może nie powalający bo w granicach 1.55-1.6 jak dla mnie do przyjęcia  sorry mały bład 
|
Do góry
|
|
|
|
#1471881 - 08/08/2007 19:49
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2004
|
Jeśli chodzi o dziś. Dość mocno zastanawiałem się nad zagraniem Davidenki-takich cudów, które ten facet wyczynia podczas różnych mniejszych turniejów, dawno nie widziałęm.Doszedłem jednak do wniosku, że będzie chciał jakoś usprawiedliwić się z wyniku z Sopotu i wygra gładko z Jarko Nieminenem...
Myśle, ze może być na odwrót. Nie odkryje Ameryki jak napisze, ze ATP wszczeło dochodzenie w sprawie "sopockiego numeru" wycietego na żywca przez Dawidenke, wiec rusek moze dzisiaj odpuscic ten mecz, zeby udowodnic, ze jednak w Sopocie nabawił sie naprawde powaznej kontuzji i na swoje usprawiedliwienie poprostu przegra, tym bardziej, ze przeciwnik nie jest słaby...
|
Do góry
|
|
|
|
#1471983 - 08/08/2007 20:38
[Re: Fozzie]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/11/2006
|
Hewitt-Blake 1 ,65 Kurs nie zachwycajay, ale i nie jest zły  mozna grac. W h2h jest 6-1 na korzysc LLeytona. Blake meczyl sie wczoraj z Melzerem, niemiec podobno mial nie grac do konca roku, a tu nagle sie pojawil  Blake nie imponuje forma... A Kangur sie ,,odbydowuje''  Smialo mozna grac na Pana z Australii 
|
Do góry
|
|
|
|
#1472158 - 08/08/2007 22:54
[Re: __Michal__]
|
addict
Meldunek: 12/07/2007
|
Na pana z Australii oczywiscie mozna grac - ale czy tak smialo to juz nie wiem. Po pierwsze to juz 2 razy Blacke pokonal Hewitta , po drugie Melzer to Austriak a nie Niemiec... i w meczu z Amerykaninem mial duzo szczescia,obronil 13 z 14 breakow.
|
Do góry
|
|
|
|
#1472167 - 08/08/2007 23:04
[Re: bazyl]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2007
|
Co do Denki mam podobne przypuszczenia co kolega Fozzie, tylko ze wydaje mi sie ze Denko moze kreczowac zeby udowodnic ze wtedy naprawde nie mogl grac a kontuzja jest powazna... Dokładnie,tez tak mysle...
|
Do góry
|
|
|
|
#1472187 - 08/08/2007 23:20
[Re: abram3004]
|
addict
|
Ogladalem mecz Blakea z Melzerem i calkiem nie moge powiedziec ze on sie meczyl. Po prostu cala uwage skupial na wlasnym serwisie,ktory wygrywal wyraznie. Jak juz wspomnialem Melzer mial duzo szczescia broniac wiele breakow ,w czym pomocny byl niezly serwis.
|
Do góry
|
|
|
|
#1472257 - 08/08/2007 23:59
[Re: Saass]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/03/2004
|
Na pana z Australii oczywiscie mozna grac - ale czy tak smialo to juz nie wiem. Po pierwsze to juz 2 razy Blacke pokonal Hewitta , po drugie Melzer to Austriak a nie Niemiec... i w meczu z Amerykaninem mial duzo szczescia,obronil 13 z 14 breakow. A mozesz przypomniec kiedy był ten drugi raz ?? Bo z tego co udalo mi sie ustalić na podstawie przeróznych źródeł, to było to tylko raz, w zeszłym roku w Las Vegas. Turniej jest w kanadzie , wiec amerykanin tak do końca nie jest u siebie, historia jego występów w tej imprezie też nie przemawia na jego korzysc, regularnie odpadał tutaj w 2 rundzie. Przewaga h2h jest bezwzglednie po stronie kangura (6:1), jednak trzeba zauwazyc ze wynika ona z dominacji w latach 2001 - 2002 gdzie Hewitt był absolutnie na topie, natomiast Blake wtedy raczkował i tam gdzie kangur wygrywał szlema to on odpadał w kwalach. Niewątpliwie cięzki mecz do typowania, ale Leyton jest jednym z moich ( i załoze sie ze nie tylko moim) ulubionych grajków, jest szalenie ambitny i niesamowity walczak, w jego przypadku nie nigdy nie mozna powiedzieć ze puscił mecz, zawsze robi wszystko zeby go wygrac, ryje kort do ostatniej piłki... dlatego nigdy nie żałuje kasy postawionej na kangura.
|
Do góry
|
|
|
|
#1474510 - 09/08/2007 16:41
[Re: Kameleon]
|
addict
|
Z tzw. dogow sprobuje dzis obstawic wygrane Stepanka i Dancevica. Radka widzialem w meczu z Gonzo... zaimponowal mi spokojem trafil 16 asow ,bez podwojnych bledow. Haasa nie widzialem, ale wiem ze to jeden zlepek nerwow... idzie to idzie, ale w kazdym momencie meczu moze cos go rozkojarzyc. i drugi mecz troche na czuja, Dancevicz dobry serwis- walnal 19 asow z Odesnikiem... a verdasco nie wiem jakim cudem wygral z Gasquetem.... meczu nie widzialem , ale suche staty przeciwko niemu... i procent 1go serwisu gorszy i procent 2go gorszy i w meczu zdobyl mniej punktow - a wygral....mysle ze pomogl mu w tym Gasquet i w ogole nie jestem przekonany do tego zawodnika.
|
Do góry
|
|
|
|
#1474558 - 09/08/2007 17:11
|
Lucio Fulci Forever
Meldunek: 22/08/2006
|
Z tzw. dogow sprobuje dzis obstawic wygrane Stepanka i Dancevica. Radka widzialem w meczu z Gonzo... zaimponowal mi spokojem trafil 16 asow ,bez podwojnych bledow. Haasa nie widzialem, ale wiem ze to jeden zlepek nerwow... idzie to idzie, ale w kazdym momencie meczu moze cos go rozkojarzyc. i drugi mecz troche na czuja, Dancevicz dobry serwis- walnal 19 asow z Odesnikiem... a verdasco nie wiem jakim cudem wygral z Gasquetem.... meczu nie widzialem , ale suche staty przeciwko niemu... i procent 1go serwisu gorszy i procent 2go gorszy i w meczu zdobyl mniej punktow - a wygral....mysle ze pomogl mu w tym Gasquet i w ogole nie jestem przekonany do tego zawodnika. popieram granie na Dancevica, choć ofensywny styl gry Fernando bardzo mi się podoba, ale powoduje dużo niewymuszonych błędów u tego zawodnika. Poza tym jest on bardzo nieregularny,gdyby potrafił utrzymać formę z jego predyspozycjami byłby w pierwszej 20-tce.Pamiętajmy że to zawodnik leworęczny. Dwa mecze Fernando z Chelą i Gasquetem jakże podobne. Pierwszy set przegrany, potem gonitwa i wygranie meczu.Handina Dancevica biorę w ciemno nad typem na mecz jeszcze pomyślę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1474585 - 09/08/2007 17:28
|
Pooh-Bah
Meldunek: 28/04/2005
|
Z tzw. dogow sprobuje dzis obstawic wygrane Stepanka i Dancevica. Radka widzialem w meczu z Gonzo... zaimponowal mi spokojem trafil 16 asow ,bez podwojnych bledow. Haasa nie widzialem, ale wiem ze to jeden zlepek nerwow... idzie to idzie, ale w kazdym momencie meczu moze cos go rozkojarzyc. i drugi mecz troche na czuja, Dancevicz dobry serwis- walnal 19 asow z Odesnikiem... a verdasco nie wiem jakim cudem wygral z Gasquetem.... meczu nie widzialem , ale suche staty przeciwko niemu... i procent 1go serwisu gorszy i procent 2go gorszy i w meczu zdobyl mniej punktow - a wygral....mysle ze pomogl mu w tym Gasquet i w ogole nie jestem przekonany do tego zawodnika. a ja popieram typ na Stepanka. Przed mastersem w Montrealu jego forma byla wielka niespodzinka - teraz juz wiemy, ze powrocil do dobrej dyspozycji i bedzie chcial isc za ciosem. Kluczem do sukcesu jest spokojna gra S&V - zawsze potrafi wbic kilka(nascie) igiel na granicy linii koncowej. Haas mozna powiedziec, ze gra swoje. Forma oscyluje mniej wiecej na tym samym poziomie, bez rewelacji i wiekszych zmian. Stawiam na tego "w gazie". Cheers!
|
Do góry
|
|
|
|
#1475010 - 09/08/2007 20:41
[Re: szrajhalc]
|
addict
Meldunek: 17/08/2005
|
Co do meczu Verdasco - Dancevic... Oglądałem wczorajsze mecze obydwóch zawodników i osobiście jestem bardziej skłonny grać na Verdasco. I nie chodzi mi tu wcale o siłę Hiszpana (chociaż z Gasquetem się dobrze zaprezentował) ale o moje obawy co do regularności gry Dancevica. Oczywiście w pierwszym secie pięknie serwował i spokojnie, w pełni zasłużenie wygrał. Natomiast w drugim i trzecim było wyraźnie widać, że koncentracja w pewnych fragmentach gry siadała i zaczynał psuć najłatwiejsze piłki. I tak naprawdę, moim zdaniem, mecz nie wygrał Dancevic ale przegrał Odesnik (swoją drogą przeciętny zawodnik). Tak więc o ile Verdasco utrzyma wczorajszą formę i nie będzie robił zbyt często 2 DF po kolei (co z Gasquetem się zdarzało) powinien mecz wygrać.
Mój typ: Verdasco - Dancevic
Zgadzam się, co do gry Dancevica. Widziałem jego mecz z Odesnikiem od drugiego seta i wynik z pierwszego seta nie odzwierciedlał w ogóle jego postawy z dwóch następnych. W trzecim secie byłby tie-break, gdyby nie błąd sędziego, który w kóncówce 3 seta nie uznał asa serwisowego Odesnika. Po tym Odesnik się poprostu wkurzył i juznie przykładał się do piłek. Nieregularność Dancevica jest bardzo widoczna. Może i serwuje asy, ale często nie trafia pierwszym serwisem.
|
Do góry
|
|
|
|
#1478752 - 10/08/2007 19:23
[Re: adingh]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2007
|
A ja mysle zeby do tego jeszcze dolozyc na Stepanka z Davydenko. Co do pierwszego z nich to jedyna uwaga jest to,ze tak samo jak Roddick gra juz ktorys turniej z rzedu i w koncu moze mu pasc kondycja.Choc jak go widzialem w meczu z Gonalezem to biegal po korcie jak szalony.Co do Davydenko to wiadomo ze nic nie wiadomo ;D
|
Do góry
|
|
|
|
#1482813 - 11/08/2007 22:44
[Re: PetePistol]
|
veteran
Meldunek: 25/11/2004
|
Buki chyba zwariowały- na Djokovica z Nadalem ustawili kurs w okolicach 2,0. Nigdy nie mówie ze cos jest promocja, ze ktos jest murowanym faworytem ale tym razem jest to...promocja. Po pierwsze na twardych kortach Serb napewno nie jest gorszy od Nadala, po drugie jego forma w tej chwili jet moim zdaniem wyzsza niz Hiszpana i wreszcie po trzecie Djoko cały czas sie rozwija a Nadal dopóki nie poprawi wyraznie serwisu i woleja nie bedzie miał szansy na wygrane w takich turniejach. Nadal-Djokovic 2 2,1 Expekt
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1483251 - 12/08/2007 00:39
[Re: santiago]
|
veteran
Meldunek: 12/06/2004
|
Buki chyba zwariowały- na Djokovica z Nadalem ustawili kurs w okolicach 2,0. Nigdy nie mówie ze cos jest promocja, ze ktos jest murowanym faworytem ale tym razem jest to...promocja. Po pierwsze na twardych kortach Serb napewno nie jest gorszy od Nadala, po drugie jego forma w tej chwili jet moim zdaniem wyzsza niz Hiszpana i wreszcie po trzecie Djoko cały czas sie rozwija a Nadal dopóki nie poprawi wyraznie serwisu i woleja nie bedzie miał szansy na wygrane w takich turniejach. Nadal-Djokovic 2 2,1 Expekt
Pozdrawiam Zastanawiam się czy obserwujesz rozwój Nadala... w ostatnich dwóch latach to on właśnie zdecydowanie poprawił serwis i voley, jego backhand też jest pewniejszy niż dwa lata temu. gdyby nie poprawił tych dwóch zagrań to nie znalazłby się dwa razy z rzędu w finale Wimbledonu. Fakt jest jednak taki, że Rafa nie dysponuje jeszcze najwyższą formą na hardzie. ja osobiście odpuszczam to spotkanie i czekam na relacje pełną emocji pozdrawiam m_k_polska
|
Do góry
|
|
|
|
#1483856 - 12/08/2007 03:19
[Re: m_k_polska]
|
+
Meldunek: 29/04/2004
|
Duzo sie mowi o pojedynku Rafy z Djoko.. Dla mnie zdecydowanie najlepsza opcja wydaje sie albo over gemow 23.5 @ 1.89 Pinn albo zaklad na ilosc setow - moj typ 3 sety @ 2.15 w GBDla porownania w Bwin jest 1.80 na dwa sety i 1.80 na trzy sety Spodziewam sie bardzo.. bardzo zacietego spotkania na hardzie spotkali sie 2 razy (bylo to w tym roku) i jest wynik remisowy.. co ciekawe oba pojedynki zakonczyly sie w 2 setach 2007 Indian Wells FR Hard R.NADAL 6-2 7-5 2007 Miami QF Hard N.DJOKOVIC 3-6 4-6 Do trzech razy sztuka.. dzis chlopaki zagrają trzy sety.. czuje to i tak zagram 
|
Do góry
|
|
|
|
#1486460 - 13/08/2007 00:14
[Re: Rivaldinho]
|
veteran
Meldunek: 25/11/2004
|
I dzisiaj sytuacja sie powtarza, tzn znowu buki nie doceniaja Djokovica. Ja rozumiem ze gra z najlepszym tenisista na swiecie moze nawet najlepszym w historii ale kursy powyzej 4 na Serba to lekka przesada. No ale skoro tak wystawiaja to trzeba to grac. Federer napewno jest faworytem ale czy takim pewniakiem to raczej watpie. Według mnie zapowiada sie bardzo wyrównany pojedynek i mozliwe ze wszystko sie bedzie roztrzygało w tiebreakach. A tam wszystko jest mozliwe. Serb gra bardzo dobry turniej i Federerowi nie bedzie łatwo odebrac mu serwis.
Tak więc: FEDERER-DJOKOVIC 2 4,25 Expekt
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|