#1468294 - 07/08/2007 09:59
Emrod - tenis z analizą
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Witam serdecznie! Człowiek odpoczął trochę od bukmacherki, ale może pora powrócić:) Tak jak we wszystkich moich poprzednich tematach pobawimy się typowaniem tenisa; w miarę możliwości każdy typ wzbogacony zostanie analizą. Ktoś mnie może pamięta z dawnych czasów tak, że na wszelki wypadek uprzedzam!!! Od stycznia nie miałem żadnego kontaktu z zakładami, a o tenisie wiem tyle ile przyuważyłem w mass-mediach, czyli 80% informacji dotyczyło Radwańskiej  . Przez te ponad pół roku nie obejrzałem ANI JEDNEGO meczu tenisowego! Tak więc, żeby tam komuś do głowy nie wpadło korzystanie z moich propozycji. Może się rozkręcę, ale na razie uczę się na nowo chodzić po tym gruncie 
|
Do góry
|
|
|
|
#1468335 - 07/08/2007 10:57
Re: Emrod - tenis z analizą
[Re: Emrod]
|
Carpal Tunnel
|
Zapomniałem jeszcze o jednym! Mój temat jest otwarty na wszelką dyskusję pod dwoma jednak warunkami: - komentarze muszą trzymać odpowiedni poziom kultury osobistej, czyli chamstwu mówimy  - komentarze mniej więcej powinny dotyczyć tematu  Kursy oczywiście Pinnacle - w przypadku odstępstw od reguły zaznaczę innego bukmachera. Przechodzimy do dania głównego!!! Ale jestem podniecony, pierwsze typy po 7 miesiącach abstynencji! Daniilidou - Rezai 1 1.6Rezai to tak clayowa panienka, która niespodziewanie pojawiła się na US OPEN i ograła sobie Groenefeld, Safarovą i Kirilenko; na replay raczej nie liczę! W tym roku na hardzie kładła się równo i z 7 gier wygrała zaledwie 1 - z niejaką Hewson (kto to jest??). W Istanbule ograła Venus i Marysię S. (ale to clay!), a potem Schiavone na Wimbledonie, ale poza tym było marniutko. Greczynka ma na betonie ponad 150 spotkań za sobą, a to jest jej trzeci turniej na tej nawierzchni z kolei. Na razie to co powinna wygrać (Liu i Craybas) wygrała, a co przegrać (Mirza, Chakvetadze) przegrała. Spotkanie z Rezai zaliczam do tej pierwszej grupy Murray - Ginepri 1 1.58Andy wraca po dwumiesięcznej kontuzji ręki, tak więc ryzyko niby jest, ale Ginepri to ostatnimi czasy jakiś żart! Grał porywająco na US OPEN w 2005, ale to już prehistoria - teraz leje go każdy. Poza tym turniej w Kanadzie ewidentnie mu nie leży, bo poległ już tutaj z takimi wirtuozami gry na hardzie jak Kim, Kuerten czy Nestor! Murray za to rok temu był tutaj w 1/2. Soderling - Safin 2 2.2Mecz trzeba będzie oglądać w zwolnionym tempie, tak będę piłeczki latały:) Nie to jest jednak najistotniejsze! Celuję w Safina, bowiem chłopak się już nieźle ograł na amerykańskim betonie, a Soda dopiero przybył z Europy. W tego typu meczu to może mieć decydujące znaczenie. Stepanek - Gonzales 1 1.85 Radzio imponuje formą, stuknął już Gonza w tym roku dwa razy, a ten zaś przegrywa z Fleishmanem! Po tym kursie grzech nie brać Witaj Emrod
Edited by rafal08 (07/08/2007 15:09)
|
Do góry
|
|
|
|
#1469136 - 07/08/2007 22:45
|
Carpal Tunnel
|
Jeszcze jeden pomysł:
Molik - Osterloh 2 2.04
Nie jest w formie Alicia, oj nie jest! Osterloh to żadna gwiazda nie jest, ale prezentuje stabilny poziom w grze na hardzie i powinno to wystarczyć.
|
Do góry
|
|
|
|
#1469144 - 07/08/2007 22:48
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
Witaj Emrod dobrze Cię znowu widzieć  A żeby nie było, że piszę bezprzedmiotowo i nie na temat, to zgadzam się z wszystkim co napisałeś  Najdalej mi co prawda do Safina, który jest zgoła nieobliczalny. Zdecydowanie gram zaś Danilidou, która powinna powoli wracać na należne jej miejsce, szczególnie na szybkich nawierzchniach. Pozdrawiam jeszcze raz 
|
Do góry
|
|
|
|
#1471383 - 08/08/2007 09:09
[Re: Valverde]
|
Carpal Tunnel
|
Daniilidou - Rezai 1 1.6 Murray - Ginepri 1 1.58 Soderling - Safin 2 2.2 ZWROT Stepanek - Gonzales 1 1.85 Molik - Osterloh 2 2.04 Jakbym powiedział, że się spodziewałem takiego powrotu to bym skłamał  Niemniej jednak bardzo mnie moja zaskakująca skuteczność ucieszyła; trzeba się dalej brać do roboty! A tak przy okazji! Czytam sobie artykuł o wałku Davydenki, a tu taka perełka: "Sunday Times" napisał, że już kilka miesięcy temu ATP nawiązała współpracę z byłym nowojorskim gangsterem Michaelem Franzese (jego postać pojawia się z "Chłopcach z ferajny" Scorsese), który prowadził wykłady dla graczy. Skruszony mafioso pouczał ich o niebezpieczeństwach płynących z hazardu i powiązań z mafią. - Tenisiści muszą być świadomi, że ustawianie meczów to przestępstwo - wyjaśnia ATP. Mój ulubiony film gangsterski, ale ubaw  Nadeszła nowa era dla kina mafijnego - z ulic Nowego Jorku przenosimy się na Flushing Meadows  Biorę się za jutrzejszą ofertę i jak najszybciej podam typy!
|
Do góry
|
|
|
|
#1471417 - 08/08/2007 10:10
|
Carpal Tunnel
|
Z rozpędu post mi się wysłał, a tutaj w nocy jeszcze jeden przypadek!
Ancic - Niemeyer 1 1.88
Różnica klas jest ogromna - to jest oczywiste! Mario jednak przez bardzo długi okres nie grał, tak więc jego forma jest niewiadomą. Z drugiej jednak strony jeżeli już wraca po tak długiej kontuzji to raczej jest już do gry gotowy, bo na pewno nie będzie ryzykował występu z niezaleczonym urazem i z nieprzygotowaną formą.
|
Do góry
|
|
|
|
#1471420 - 08/08/2007 10:27
|
Carpal Tunnel
|
Teraz już na środę Hewitt - Blake 1 1.62 Kangur Jamesowi nie leży, oj nie leży! Hewitt w I rundzie ładnie się pokazał z Ferrero; Blake ma już za sobą dwa hardowe turnieje, ale bez fajerwerków. W LA zagrał co prawda w finale, ale rywale po drodze nie byli zbyt wymagający - przegrane sety z Lee i Goldsteinem też niezbyt fajnie wyglądają; wtopa z Querreym w Indianapolis to może był wypadek przy pracy, ale się zdarzyć raczej nie powinien. Kurs ciut za mały, ale nadal wart zagrania. Davydenko - Nieminen 2 2.26Szum się zrobił wokół Mikołaja poważny, to skupieniu na pewno nie służy. Poza tym może rzeczywiście ma kontuzję  Zresztą jeżeli w 5 kolejnych grach na clayu Rosjanin ogrywa tylko Pavla to z formą rzeczywiście jest trochę nie teges... Jarrko na hardzie ma sporo atutów i daję mu spore szanse na wygraną! Dancevic - Odesnik 1 1.58 Gospodarz jak rzadko ma okazję się pokazać na swoim terenie; w Indianapolis chłopka naprawdę poszalał! Odesnik też jest w niezłej formie, ale myślę, że przeważy determinacja Kanadyjczyka. Ferrer - Nalbandian 2 2.42Nigdy się nie umiałem przekonać do Ferrera na betonie, ciągle mam wrażenie, że Hiszpan tam średnio pasuje. Nalba może formą nie błyszczy, ale może pora się odbudować 
|
Do góry
|
|
|
|
#1471447 - 08/08/2007 11:07
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 11/07/2005
|
Cześć Emrod, dobrze widzieć Cię spowrotem  Jeśli można trochę polemizować z tym, co napisałeś... Davydenko - Nieminen ATP dobiera sie do <cenzura> Ruska więc teraz 2 razy pomyśli zanim ukręci wałka. A Nieminen - ok, może jego return to Top-1o touru, ale serwis to poniżej wszelki atp-owskich standardów... a drugi, to nawet poniżej wta-owskich... 1.8o na Ruska to dużo Ferrer - Nalbandian Argentinios to ogromny potencjał, ale teraz bardziej chyba interesują go wyścigi samochodowe. Poza tym h2h w tym wypadku miażdżące... raczej no bet dla mnie
|
Do góry
|
|
|
|
#1471478 - 08/08/2007 11:47
[Re: grey]
|
Carpal Tunnel
|
Witam, witam  1. Mikołajek trochę obniżył formę, a przez tą aferę to raczej miał inne sprawy na głowie niż przestawianie się na hard! Ja widzę małe value na Fina. 2. H2H miażdżące, ale to głównie ziemia - na hardzie jest po jeden. Trudno mi tutaj głębiej uzasadniać, chyba po prostu mam przeczucie 
|
Do góry
|
|
|
|
#1472061 - 08/08/2007 21:13
|
Carpal Tunnel
|
Ancic - Niemeyer 1 1.88 Hingis - Mirza 2 2.12 A człowiek się do końca nie mógł zdecydować! Część typów już podałem, teraz pora na resztę Mathieu - Ancic 2 2.53 Wczoraj Ancic pokazał, że wraca w bardzo dobrym stylu; spokojnie stuknął gospodarza, gracza niezbyt wybitnego, ale będącego w świetnej dyspozycji. Wiele wskazuje na to, że Mario porządnie się wykurował, nie ryzykował i powrócił dopiero w pełni sprawny. W tej sytuacji Mathieu nie wydaje się być tak wielkim faworytem; w I rundzie poza tym w dosyć dziwnych okolicznościach pokonał Canasa. Azarenka - Shaugnessy 2 2.72Nie widzę powodów, żeby tak promować Białorusinkę; Meghann to przecież lata doświadczenia w hardowych turniejach! Azarenka może i jest lekką faworytką, ale nie aż tak jak to wskazują kursy. Zaryzykujemy 
|
Do góry
|
|
|
|
#1472077 - 08/08/2007 21:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/02/2006
|
Wreszcie Wrócił EMROD i to w wielkim stylu  Co do meczu Nikolaya Sprzedawczyka  dla mnie zupełny no bet Hewwita i Dancevica jak najbardziej gram i twoje typowanie jescze mnie w tym upewniło Najlepszego Emrod i dalszych Sukcesów w prowadzeniu tematu 
|
Do góry
|
|
|
|
#1472185 - 08/08/2007 23:19
[Re: hrabia]
|
Carpal Tunnel
|
Witam  Mecz Mikołajka widzę tak: Po Wibledonie przegrał 3 kolejne mecze; z Monfilsem jeszcze OK, ale z Serrą i Simonem? W Sopocie stuknął Pavla, a potem nadszedł słynny już mecz z Vassallo-Arguello. Ja mam dosyć karkołomną teorię - może on rzeczywiście miał jakąś kontuzję!?! Uraz przecież wałka nie wyklucza, a nawet go ułatwia Mikołaj chciał pewnie olać Sopot, spokojnie się podkurować i trochę poklepać na hardzie. Tymczasem rozpętała się burza i facet ma na głowie zapewne inne problemy, ważniejsze niż turniej w Montrealu! Jeżeli Mikołajek dziś wygra to znaczy, że moja teoria jest g... warta, a on wprost przeciwnie chce się wykazać walecznością, uczciwością itp. Wtedy będzie go można grać w dalszych występach, natomiast po kursie 2.26 zaufałem swojej teorii 
|
Do góry
|
|
|
|
#1472203 - 08/08/2007 23:30
|
Carpal Tunnel
|
A niech będzie, bo mi ten typ spokoju nie daje Robredo - Hrbaty / Robredo NIE wygra 2-0 2.04 Hiszpan przybywa prosto z claya i przestawienie się na beton chwilkę mu jednak zajmie! Słowak z kolei sezon ma fatalny, ale to już ostatnia szansa żeby w nim coś jeszcze ugrać; mecz z Kohlschreiberem wyszedł mu ładnie! Liczę na to, że Tommy po zmianie nawierzchni nie zagra na 100%, przegrać może nie przegra, ale seta powinien stracić - po tym kursie warto spróbować.
|
Do góry
|
|
|
|
#1473621 - 09/08/2007 04:38
|
Carpal Tunnel
|
Robredo - Hrbaty / Robredo NIE wygra 2-0 2.04  Hewitt - Blake 1 1.62 ZWROT Ferrer - Nalbandian 2 2.42 Davydenko - Nieminen 2 2.26 Dalej do przodu! Mieliście panowie rację z Mikołajem, ale ten mecz to zdecydowanie przegrał Fin, a nie wygrał Rosjanin. Nadal - Safin / 2-0 w setach 1 1.62
Soderling wczoraj skreczował po trzecim gemie, a mimo to zdążył w międzyczasie przełamać Marata! Nadal wykorzysta każdy błąd Safina i raczej innych opcji niż spokojne 2-0 nie widzę.
|
Do góry
|
|
|
|
#1474457 - 09/08/2007 10:31
|
Carpal Tunnel
|
Dancevic - Odesnik 1 1.58 Mathieu - Ancic 2 2.53 Azarenka - Shaugnessy 2 2.72 Nadal - Safin / 2-0 w setach 1 1.62 Dzisiaj bez rewelacji, ale i tak niecałe +10% jest Davydenko po raz kolejny pokazał, że na razie należy go omijać szerokim łukiem, ale cóż... Kto nie ryzykuje  Warto zauważyć jedną prawidłowość!!! Murray i Ancic wracali do gry po długiej przerwie; obydwaj świetnie zagrali pierwsze mecze i sromotnie przegrali następne - warto zapamiętać. Djokovic - Nalbandian 1 1.47 Kurs mały, ale uczciwy; tak obecnie wygląda różnica poziomów między tymi panami. Nalba wczoraj zagrał ładnie, ale jak mówiłem Ferrera na hardzie zbytnie nie cenię. Poza tym Hiszpan dał mu ponad 10 okazji do przełamania, a Djoko nie będzie aż tak uczynny Haas - Stepanek 2 2.33 Nie doceniają bukmacherzy Radzia - ich błąd Stepanek od kilku tygodni pokazuje dobrą grę na amerykańskim hardzie i z niezłymi rywalami spokojnie dawał sobie radę. Haas na jego tle wypada słabiej, wczoraj z Russellem również zagrał bez rewelacji. Ja faworyta upatruję w Czechu! Na razie tyle, zobaczymy co przyniesie jutrzejsza oferta 
|
Do góry
|
|
|
|
#1474830 - 09/08/2007 19:34
|
Carpal Tunnel
|
Dementieva - Hantuchova 1 1.77Wreszcie mogę postawić na moją kochaną Elenkę Dementieva broni tytułu, poprzednie rywalki (dosyć jednak słabe) rozniosła, w San Diego pokonała zaś Kirilenko i Bartoli. Daniela nie gra źle, ale ciut słabiej - męczyła się nieco z babcią Craybas w II rundzie. H2H 7:3 dla Elenki, na hardzie 3:1 - to też o czymś świadczy. Azarenka - K. Bondarenko 2 2.48 Białorusinka rozniosła mi Meghann w poprzedniej rundzie to ją teraz za karę wyeliminujemy  Kata też grać potrafi, pokonała w II rudzie Safinę! Mecz raczej na styku, ale kurs na Ukrainkę nieco zawyżony - trzeba spróbować. Roddick - Baghdatis 1 1.59 Pewnie parę asów zobaczymy  Póki co wśród bombardierów numerem 1 jest Roddick i Cypryjczyk, żeby mu zagrozić musi być w super-formie (jak na AO w 2006), a nie jest. Verdasco - Dancevic 2 2.52 Kanadyjczyk wreszcie ma szansę na poważny sukces na swoim terenie - on ją musi wykorzystać! Fenę bardzo lubię, ale coraz mniej cenię (zwłaszcza na betonie); wygrał turniej w Segovii, ale Frank był w finale dużo ważniejszej imprezy w Indianapolis! Kurs miły, a Dancevic ma ogromną szansę na 1/4 w swojej ojczyźnie i z pewnością spręży się na 100%.
|
Do góry
|
|
|
|
#1475230 - 09/08/2007 22:07
|
Carpal Tunnel
|
Mirza - Razzano 2-0 w setach 1.74Sania jest w świetnej dyspozycji, straciła seta z Hingis, ale Francuzka to nieco inna bajka. Virginie ograła co prawda Peer, ale specjalnie wielkiej wagi bym do tego nie przykładał. Kirilenko - Dulko 2-0 w setach 1.95Maria jest w formie, beton służy jej dużo lepiej niż rywalce, do tej pory grały 3 razy i Dulko seta jeszcze nie ugrała - mnie wystarczy Nadal - Mathieu 2-0 w setach 1.59Rafa wczoraj pokazał w meczu z Maratem tyle, że mi wystarczy 
|
Do góry
|
|
|
|
#1478363 - 10/08/2007 10:00
|
Carpal Tunnel
|
Djokovic - Nalbandian 1 1.47 Haas - Stepanek 2 2.33 Dementieva - Hantuchova 1 1.77 ZWROT Azarenka - K. Bondarenko 2 2.48 Roddick - Baghdatis 1 1.59 Verdasco - Dancevic 2 2.52 Mirza - Razzano 2-0 w setach 1.74 Kirilenko - Dulko 2-0 w setach 1.95 Nadal - Mathieu 2-0 w setach 1.59 Miły dzionek, miły  Hantuchova mogła jeszcze te dwa gemy dograć to by już było całkiem dobrze! Kursów jeszcze nie ma tak że ruszam spać i jak się zwlokę koło południa to coś wymyślę! Jeżeli ktoś trafi jutro Stepanka z kursem powyżej 2.2 to radzę grać - tyle wiem na jutro 
|
Do góry
|
|
|
|
#1479378 - 10/08/2007 22:29
|
Carpal Tunnel
|
No to ruszamy Sharapova - Dementieva / Sharapova NIE wygra 2-0 2.12 H2H na hardzie między paniami to 3:3, tak więc nienajgorzej... Marysia ani w meczu z Daniilidou, ani w starciu z Krajicek wielkiej formy nie pokazał; Elena zaś wydaje się mocna, raczej nie na tyle żeby wygrać mecz, ale set wydaje się całkiem prawdopodobny. Petrova - Razzano 1 handi -5 1.9Koniec już wygłupów Razzano, Nadia zakończy jej niespodziewany show i to zapewne w mocnym stylu. Handi wysokie, ale całkiem realne - najwyżej przy jednym przełamaniu w secie trafi się zwrot. Davydenko - Stepanek 2 2.4Miałem unikać Mikołaja, ale Radek prezentuje taką formę, że żal byłoby puścić taki kurs! Rosjanin na chwilę obecną jest po prostu słabszy. Nadal - Dancevic 1 handi -4.5 1.9Rozsądna propozycja; Frank szaleje przed własną publiką, ale samą ambicją się spotkań nie wygrywa! Jego głównym atutem jest serwis, a to dla Nadala żaden problem; gra w polu to już różnica kilku klas. Djokovic - Roddick 2-0 w setach 2.99Dlaczego tak? Andy może już być nieco zmęczony; to będzie jego 12 mecz od 24 lipca! Djoko jest wypoczęty, Kiefera i Nalbę rozniósł, tak więc można mu zaufać. Gram 2-0 ponieważ jeśli dojdzie III seta to przy tak mocno serwujących graczach może się trafić mała loteryjka, lepiej zaryzykować po wyższym kursie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1480076 - 11/08/2007 01:28
|
Carpal Tunnel
|
Federer - Hewitt 2 handi +5.5 1.81Hewitt to nie Fognini, a Montreal to nie szlem... Nokautu się nie spodziewam, a zakład jest wygrany nawet w przypadku 6-3, 6-4! Na mój gust Pinnacle się trochę zapędził z handi (powinno być +/-4.5) ale to już ich problem 
|
Do góry
|
|
|
|
#1480818 - 11/08/2007 04:15
|
Carpal Tunnel
|
Davydenko - Stepanek 2 2.4 Federer - Hewitt 2 handi +5.5 1.81  Zaczęło się nieźle, można więc ciut zaryzykować! Sharapova - Dementieva 2 3.49
|
Do góry
|
|
|
|
#1481482 - 11/08/2007 07:07
|
Carpal Tunnel
|
Petrova - Razzano 1 handi -5 1.9 Djokovic - Roddick 2-0 w setach 2.99  Jest lepiej niż dobrze, tak więc zaufamy jeszcze młodej Białorusince: Jankovic - Azarenka 2 handi +5 1.99
|
Do góry
|
|
|
|
#1482400 - 11/08/2007 20:19
|
Carpal Tunnel
|
Sharapova - Dementieva / Sharapova NIE wygra 2-0 2.12 Nadal - Dancevic 1 handi -4.5 1.9 Sharapova - Dementieva 2 3.49 Jankovic - Azarenka 2 handi +5 1.99 ZWROT Wczoraj 5/7, ładny plusik - mnie wystarczy! Liczyłem jednak, że Elena ciut bardziej powalczy. Sharapova wygra turniej 2.00 Tutaj nie ma co za bardzo kombinować! Kurs na Maryśkę wynosi 1.29, w finale z którąkolwiek z Serbek wyższy wiele nie będzie; w tej sytuacji kurs 2.00 za całe zawody jest sensowny, a jakoś nie widzę dla Shaprapy konkurencji Federer - Stepanek 2 +5 1.77 Trzymam się zdania, że Radzio jest w gazie, a Ferdek jak to Ferdek demolował niepotrzebnie nie będzie  Serbki nie do grania - mecz na rzut monetą! Nadal-Djoko też na styku, Rafa nie gra na maximum możliwości, a w tym roku Novak go już raz pojechał.
|
Do góry
|
|
|
|
#1483039 - 11/08/2007 23:40
|
Carpal Tunnel
|
Po głębszym zastanowieniu jednak spróbujemy dwa pozostałe mecze: Jankovic - Ivanovic 0-2 w setach 3.4H2H wyraźnie na korzyść Any, a że grają ze sobą dosyć regularnie, tak że trzeba przyznać, że rodaczka jej po prostu leży! Ivanovic prezentuje się w LA bardzo dobrze, a Jankovic we wczorajszym meczu z Azarenką miała koszmarne kłopooty. Gram 2-0, bo w meczu tych pań III set może być i tak dziełem przypadku. Nadal - Djokovic 2-0 w setach 2.89Rafa stracił dwa sety, a już bukmacherzy powariowali z kursami Takie kursy na Nadala w meczu z kimś innym niż Federer to rarytas - trzeba brać i nie czekać! Hiszpan owszem trochę się męczył z Mathieu i Dancevicem, ale powiedzmy sobie szczerze - wygrał, w podbramkowej sytuacji nie był, po prostu zagrał tyle ile wystarczyło awansu. Dzisiaj trzeba się będzie sprężyć bardziej to się chłopak przyłoży Djoko przecież niczym wielkim tak naprawdę nie błysnął - Kiefer, daleki od formy Nalba to nie są wielcy rywale. I set ze zmęczonym Roddickiem układał mu się fatalnie, Rod wygrywał swoje podania luzem, a Novak ledwo, ledwo. Potem jednak złamał Amerykanina i serwując po seta sam dał się połamać. Rafa będzie poza tym chciał pomścić wtopę z Miami, tam lepszy był Djoko, ale prawdę powiedziawszy turniej ten rangi gdzie w finale nie ma ani Rogera, ani Rafy to wyjątek, a nie reguła  Trudno tu mówić o pewniaku, ale kurs jest miły, a coś mam wrażenie, że Nadal uspokoi na jakiś czas zapędy Novaka 
|
Do góry
|
|
|
|
#1484931 - 12/08/2007 10:48
|
Carpal Tunnel
|
Jankovic - Ivanovic 0-2 w setach 3.4 Nadal - Djokovic 2-0 w setach 2.89  Napisałem, że mecze nie do grania - napisałem! A co zrobiłem - zagrałem! Klasyczny przykład zwycięstwa hazardu nad przemyślanym typowaniem Teraz powtarzam ten błąd po raz trzeci i ostatni, ale spać mi się nie chce i niech mi Maryśka doda więcej emocji! Sharapova - Petrova 1 -4 handi 2.04
|
Do góry
|
|
|
|
#1485671 - 12/08/2007 20:30
|
Carpal Tunnel
|
Sharapova wygra turniej 2.00  Sharapova - Petrova 1 -4 handi 2.04 ZWROT Obraziłem się na Maryśkę - taki numer... Po wczorajszym nie ma co kombinować i Djoka nie drażnimy - mało obiecujące kursy! Ivanovic - Petrova 1 -3 handi 1.91
|
Do góry
|
|
|
|
#1488180 - 13/08/2007 05:21
|
Carpal Tunnel
|
Federer - Djokovic 1 -4 handi 2.26  Novakowi się należą brawa, bo jakoś nie pamiętam kiedy ktoś pokonał Rafę i Rogera w jednym turnieju! Mój portfel jego sukces zapamięta jeszcze lepiej  A żeby się lepiej oglądało: Ivanovic - Petrova 2-0 w setach 2.42
|
Do góry
|
|
|
|
#1488599 - 13/08/2007 08:42
|
Carpal Tunnel
|
Ivanovic - Petrova 1 -3 handi 1.91 Ivanovic - Petrova 2-0 w setach 2.42  I tak się ten całkiem miły tydzień zakończył! Pora na podsumowanie: BILANS TYGODNIA (I JEDNOCZEŚNIE CAŁEGO TEMATU!)
Typy trafione: 22 Typy oddane 34 Skuteczność: 64.70% Średni kurs trafionych typów: 2.00 Yield: +29.18 (43.92/34) Eksperyment "100": +992 złoteJak na powrót po 7-miesięcznej przerwie wynik jest naprawdę dobry; szczerze mówiąc liczyłem na max. +10%! Średni kurs trafionych typów na mnie robi wrażenie  Tłumaczę jeszcze o co chodzi z eksperymentem "100" o którym zapomniałem wspomnieć na samym początku! Zawsze uważałem, że klasę typera ocenia się po yieldzie, a nie po stawkach. Można być na minusie operując tysiącami złotych i sporo na plusie grając za 10 zł. Dalej tak uważam i yield traktuję jak wartość nadrzędną!!! To nie jest sugestia za ile gram, po prostu chciałem tak z ciekawości sprawdzić ile można zarobić (bądź stracić) grając do końca roku moje typy jako single ze stałą stawką 100zł. Zobaczymy  Życzę szczęścia w nadchodzącym tygodniu i zapraszam do mojego tematu. Zachęcam do komentowania, temat jest otwarty, a jak pokazała chociażby sprawa Davydenki dyskusja może się wszystkim przydać i poprawić naszą skuteczność Do zobaczenia w kolejnych turniejach 
|
Do góry
|
|
|
|
#1488610 - 13/08/2007 10:06
|
Carpal Tunnel
|
Welcome in Cincinatti  US Open już blisko, tak więc trzeba uważać na faworytów, bo mogą troszkę odpuszczać, ale z drugiej strony to jeszcze 2 tygodnie grania przed Flushing Meadows, a w Cinci kasa leży na korcie i warto się przyłożyć Querrey - Gicquel 1 1.54 Klasyczny amerykański "betonowy chłopak" powinien dać radę; to jest zdecydowanie jego nawierzchnia, a tego typu okazje do pokazania się w turniejach dużej rangi wykorzystywać musi. Francuz od miesiąca nie grał, dopiero wchodzi na hard, który mu specjalnie nie służy. Grał owszem rok temu w IV rundzie US Open, ale szczerze mówiąc drabinkę miał mocno fartowną. Almagro - Mayer 2 2.03 Pin stawia w roli faworyta hardowego cieniasa!!! Przecież Almagro (skądinąd świetny clayowiec) na tej nawierzchni prezentuje poziom drugiej setki rankingu i to jej końca. Mayer wirtuozem gry na betonie nie jest, ale jako przeciętniak i tak jest dużo lepszy. Dopiero zaczyna zabawę z tą nawierzchnią, ale od porażki w Sopocie minęło już 1.5 tygodnia i Florian zapewne trochę wypoczął w domu, ale od paru dni mozolnie ćwiczy na hardzie. Jużnyj - Hrbaty 2 3.3Oj przeszacowali chłopcy Słowaka, kurs powyżej 2.5 trzeba brać! Dominik sezon ma fatalny, ale w Kanadzie zrobił wrażenie: 2 sety z mocnym na betonie Kohlschreiberem, demolka Robredo i zacięty bój z Hewittem. Można śmiało powiedzieć, że był to jego najlepszy turniej w 2007 roku! Miszka ma przewagę w H2H, w Kanadzie zagrał przyzwoicie i na pewno jest lekkim faworytem; zdecydowanie jednak nie takim jak to pokazują kursy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1488613 - 13/08/2007 11:49
|
Carpal Tunnel
|
Ferrer - Isner 2 2.35Trzeba dać szansę amerykańskiej rewelacji  Zwłaszcza, że w ubiegłym tygodniu już pisałem, że Ferrer i hard to nie jest mój ulubiony "koktajl". Chodzi mi jeszcze po głowie Nalba, ale ostateczną decyzję zostawię sobie na jutro!
|
Do góry
|
|
|
|
#1489415 - 13/08/2007 21:42
|
Carpal Tunnel
|
Ljubicic - Delic 1 1.49To już nie czasy kiedy Ljuba był zdecydowanym numerem 3 na świecie, niemniej jednak coś tam jeszcze potrafi! Wpadka z Odesnikiem mogła się zdarzyć, dwie pod rząd już nie powinny. Zwłaszcza, że Delic gra gorzej niż wspomniany Odesnik. Nieminen - Spadea 2 2.66Jarrko mi bardzo podpadł z Mikołajem; jego serwis jest chyba jeszcze gorszy niż kiedyś. Vinniego lubię, Vinnie już nie raz dał wygrać, a na hardzie zawsze jest zagrożeniem - dla Fina z pewnością Zi Yan - Bremond 1 1.51Bremond ma na hardzie bilans ujemny, a Chinka najczęściej gra właśnie na tej nawierzchni (bilans ma dużo lepszy). Zi Yan grywa ostatnio przyzwoicie, a na pewno lepiej od dzisiejszej rywalki! Llagostera-Vives - Vinci 1 2.28Dziwne trochę kursy  Vinci od marca wygrała zaledwie dwa mecze, Llagosterze szło dużo lepiej choć na prowincjonalnych turniejach. Obydwie wchodzą dopiero na hard, ale tutaj ciut lepsza jest Hiszpanka, do tego H2H wypada 3:0 na jej korzyść. Ładny kurs dają to biorę, a nie pytam  Peer - Krajicek 2 2.38 Misa i Vania Kig to moje ulubione młode gwiazdeczki, ale nie tylko o sympatię tutaj chodzi. Peer prezentuje się jakoś niepewnie, Krajickowa wypada na tym polu dużo lepiej. Zaryzykuję po niezłym kursie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1491685 - 14/08/2007 07:17
|
Carpal Tunnel
|
Almagro - Mayer 2 2.03 Jużnyj - Hrbaty 2 3.3  Ljubicic - Delic 1 1.49 Nieminen - Spadea 2 2.66  Zi Yan - Bremond 1 1.51 Llagostera-Vives - Vinci 1 2.28  Peer - Krajicek 2 2.38 Karlovic - Melzer 2 2.59 Dlaczego mi nikt nie przypomniał, że dziś poniedziałek!!! Przez tą długą przerwę całkiem mi z głowy wyleciało, że ten dzień w tenisie wymaga pięciokrotnie większej uwagi! Chociaż właściwie jakbym miał typować drugi raz to bym zrezygnował chyba tylko z Llagostery. Krajicek miała 4-0 w I secie i przegrała - tego szkoda bo Peer była jak najbardziej do ogrania! Tragedii nie ma, dwa mecze jeszcze w grze - trzeba jednak pokombinować na jutro Santangelo - Shaugnessy 2 2.38 Mara od Wimbledonu nic właściwie nie gra, w LA nawet kreczowała! Amerykanka również nie prezentuje się wybornie, ale na betonie grać potrafi; typ przeciwko Włoszce. Haas - Ancic 2 3.75Mario wraca do gry, z Mathieu zagrał słabiutko, ale przeciwko Niemeyerowi jak w dawnych czasach! Niemiec póki co nikogo mocnego na hardzie nie pokonał, tak więc ciężko mówić o jego wielkiej formie. Dyspozycja Ancica jest niewiadomą, ale po tym kursie warto! Lopez - Monaco 1 1.62Monaco to hardowa łamaga; Almagro też ale dzisiaj stuknął Mayera można powiedzieć! W przeciwieństwie jednak do Floriana o Feliciano już coś wiemy - bardzo ładnie przeszedł kwale; powinno wystarczyć. Może wymyślimy coś jeszcze jutro, ale I runda wygląda bardzo nieciekawie.
|
Do góry
|
|
|
|
#1491713 - 14/08/2007 07:50
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/11/2005
|
Cześć Emrod! Odnośnie powyższych propozycji: Lopez to już od dłuższego czasu strasznie chimerny typ zawodnika, ale z Monaco powinien sobie poradzić. Na Ancica jeśli już miałbym ryzykować, to jakieś dodatnie handi, choć jak przypomnę sobie mecz z Mathieu.... Coś zaś się tyczy Santangelo, to na hardzie grała mało, a w dodatku ostatnio skreczowała i jej dyspozycja będzie sporą niewiadomą. Meghann zagrzewana przez miejscową publiczność powinna sobie poradzić. Mnie jednak osobiście najbardziej interesuje typ na Danilidou z Dulko. Greczynka jak wiadomo specjalizuje się w grze na szybkich nawierzchniach. Ponadto dosyć regularnie ogrywała już Argentynkę (H2H 3-0) i choć żaden z tych meczy nie miał miejsca na hardzie, to jednak ów bilans ma swoją wymowę. Martwi mnie jedynie krecz Eleni, jaki miał miejsce z Szarapową. Królestwo dla tego, kto wie na ile poważna to kontuzja, gdyż jeżeli Greczynka jest w dobrej formie fizycznej to nie omieszkam zagrać jej zwycięstwa z jakimś przyjemnym handi. Pozdrówki 
|
Do góry
|
|
|
|
#1491800 - 14/08/2007 08:41
|
Carpal Tunnel
|
Odpuściłem na razie Greczynkę właśnie z tego powodu! Nigdzie nie mogę jednak znaleźć wiarygodnej informacji na temat jej urazu Mecz z Mashą był w sumie przegrany, więc najprawdopodobniej poczuła lekki ból i nie chciała po prostu ryzykować! Ancica wziąłem ze względu na kurs, poza tym po tak długiej przerwie raczej się w pełni wykurował. Jak widać było w Kanadzie forma jest jeszcze chimeryczna, ale jeśli zaskoczy tak jak z Niemeyerem to Haas będzie w opałach. Pozdrawiam i życzę powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#1492282 - 14/08/2007 18:39
|
old hand
Meldunek: 18/05/2007
|
hej  Nie znam powodu, dla którego Mara w Los Angeles kreczowała, ale jeśli to nie było nic poważnego [a raczej nie było, bo w końcu tu występuje], to Meghann może mieć spore problemy. Shaughnessy obserwuję od bardzo dawna, w tym sezonie marnie jej idzie, więc nie widziałam transmisji żadnego z jej pojedynków. Nie wiem i nie rozumiem, dlaczego potrafi zagrać jeden mecz w turnieju tylko dobry, bo tak właśnie jest ostatnio. W L.A. z King zagrała naprawdę dobrze, a potem z Azarenką nie potrafiła nawet nawiązać walki. Przecież to jeden z większych talentów w WTA! W deblu też już nie gra tak samo, ale może tu kwestia ciągłych zmian partnerek. Teoretycznie powinna wygrać, bo jeden mecz w turnieju potrafi zagrać dobry, ale Mara to też talent, gorzej jej z grą, gdy gra przeciwko mocno utytułowanym [np.z Momo] i za bardzo chce pokazać swoją technikę. Umiejętności obu pań są podobne. Ale dyspozycja Amerykanki pozostawia dużo do życzenia. Takiego kursu nie wezmę ani na Santangelo, ani na Shaughnessy. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
#1492323 - 14/08/2007 19:03
|
Carpal Tunnel
|
Querrey - Gicquel 1 1.54  Ferrer - Isner 2 2.35 Poniedziałkowy minus trzeba odrobić! Mam coraz większe opory co do Shaugnessy, ale już zagrane... Daniilidou - Dulko 1 1.62Ryzyko - jak Greczynka nie ma kontuzji to pewniak, a jak nie to zobaczymy Srebotnik - Peng 1 1.48 Raczej się zaskoczenia nie spodziewam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1492427 - 14/08/2007 20:09
|
Carpal Tunnel
|
Witaj Emrod  Niestety masz racje poniedziałek był niestety bardzo słaby mnie załatwił perfidnie Argentyński Grubas  No ale coż to jest gra jednemu zabierze drugiemu da  Przechodząc do dzisiejszych typowań: Ancica to bym raczej nie ruszał wiem że kurs smakowity ale nie widze szans na wygraną Chłopak po półrocznej chorobie Mononukleoza Zakaźna-Dokładnie wiem dzięki Tomaszowi Lorkowi  I raczej ze Szwabem jescze dzisiaj nie powalczy który będzie chciał powetować sobie słaby występ w Toronto dla mnie 2-0 Haas Tam trafił na Radzia będącego w super formie dziś opór będzie zdecydowanie mniejszy Santangelo-Shaugnessy-Dla mnie No bet zupełny obie niby talent ale obie chimieryczne jak cholera Ameykanka nie gra nic a Mara ostatnio krecz także Nie do ruchu  Danilidou-Dulko Cieżko powiedzieć ale chyba jednak Greczynka chodziaż H2H w stylu 3-0 czasem są zdradliwe Srebotnik-Peng,Lopez-Monaco Co do tych typów zdecydowanie się zgadzam i znajdą się dzisiaj na moim kuponie głównym  Pozdrowionka 
|
Do góry
|
|
|
|
#1494982 - 15/08/2007 07:38
|
Carpal Tunnel
|
Wypada tylko pogratulować typu na Mario Ancica co prawda spotkanie układało się na łatwy Win Niemca ale liczy się wynik końcowy Reszta dziś troszkę gorzej Ale trafienie tego spotkania budzi szacunek 
|
Do góry
|
|
|
|
#1494999 - 15/08/2007 07:48
|
Carpal Tunnel
|
Wypada tylko pogratulować typu na Mario Ancica co prawda spotkanie układało się na łatwy Win Niemca ale liczy się wynik końcowy Reszta dziś troszkę gorzej Ale trafienie tego spotkania budzi szacunek Jak to gorzej  Dzisiaj 3/5 średnio, ale za to +55% zysku  A mówiąc poważnie to dobrzy gracze powracający po długich kontuzjach to jest kopalnia złota! Buki zawsze ich przeszacowują i nic tylko brać! Choć z ręką na sercu wtopy Mayera z Almagro i Lopeza z Monaco to dla mnie jeden wielki szok  Wróciłem pijany, ostatnio dało to niezłą skuteczność, czyli trzeba się brać za drugą rundę!
|
Do góry
|
|
|
|
#1495611 - 15/08/2007 21:15
|
Carpal Tunnel
|
Daniilidou - Camerin 1 1.46Były wątpliwości do zdrowia Greczynki; mecz z Dulko rozwiał jednak wszelkie obawy. Kurs mały, ale Eleni to mocna faworytka! Safarova - Shaugnessy 2 3.4Lekka przesada! Oczywiście szanse Lucie stoją wyżej, ale nie aż tak żeby rywalkę oszacować na 3.4 - każdy kurs powyżej 3.00 już jest przegięciem. Czeszka nic takiego przecież ostatnio nie pokazała, poza tym niedawno pokonane rywalki Amerykanki czyli King i Santangelo to zawodniczki wyższej klasy niż przeciwniczki Safarovej. Kurs z pewnością wart ryzyka. Kirilenko - Bartoli 1 1.84Francuzka po sukcesie na Wimbledonie tak coś czuję nie dojdzie już do wielkiej dyspozycji! Maria gra bardzo dobrze, tydzień temu spokojnie Marion już raz ograła, ponadto ma za sobą serię całkiem niezłych gier. Federer - Bennetau 2 +5.5 1.93 W tym sezonie na betonie (nie licząc AO, bo tam grają przecież do trzech) Roger różnicą więcej niż pięciu gemów pokonał tylko Fogniniego, tydzień temu w Kanadzie! Julien to gracz lepszy, już się ograł w tym turnieju, tak więc powinien 7 gemów Rogerowi urwać. Baghdatis - Chela 1 -3.5 1.89Cypros się ogrywa przed US Open, po demolce Murraya takie handi przeciw Cheli wygląda OK Ljubicic - Almagro 1 -3 1 1.87 Nie wiedziałem, że Pin wystawi handi już na II rundę; trzeba będzie zdublować typ na Ljubę! Ancic - Melzer 1 -2 1.92Wraca Mario do formy, wraca! Może tym razem nie załamie się w II rundzie jak tydzień temu - jeśli nie to Jurgen jest bez szans. Ferrer - Stepanek 2 2.35No co wy - David faworytem? Radzio od połowy lipca prezentuje wysoki poziom, a buki faworyzują Hiszpana - ich strata Blake - Kiefer 1 1.91 Nie wiem czemu Blake się wycofał tydzień temu; w I rundzie pokazał jednak, że jest w pełni z zdrowy, tak więc Kiefer stoi na straconej pozycji. Nadal - Monaco 1 -5 1.88Monaco to ziemniak, klasyczny! A kiedy spotyka się na hardzie typowy clayowiec z Rafą to mogą lecieć wióry...
|
Do góry
|
|
|
|
#1495615 - 15/08/2007 21:17
|
Carpal Tunnel
|
Jeszcze mała ciekawostka  Wczoraj zagrałem Hewitta za 2.36, a dziś to Rysiek stoi po 2.07! Wyraźna zmiana kursów - warto zauważyć.
|
Do góry
|
|
|
|
#1495691 - 15/08/2007 22:46
[Re: 19_OuLu_88]
|
Carpal Tunnel
|
Dziękuję za info co do Blake'a, natomiast zostanę przy typie na niego! James jest już zbyt doświadczony, żeby nie potrzebnie ryzykować, zwłaszcza, że US Open to dla nie go priorytet. Tydzień temu na wszelki wypadek w ogóle nie wyszedł na kort, tak więc skoro teraz gra to raczej jest już w pełni sprawny! W meczu z Fallą nic się złego nie działo. Wielkiego powrotu Kiefera się raczej nie spodziewam, z Safinem się kumplują tak więc takie zwycięstwo niewiele mówi. Mecz Gonza z Ferrero omijam szerokim łukiem, bo za cholerę nie wiem co z nim zrobić  Obydwaj bronią punktów z zeszłego roku, obydwaj są w słabej formie - niech sobie grają beze mnie!
|
Do góry
|
|
|
|
#1495794 - 15/08/2007 23:29
|
member
Meldunek: 15/02/2007
|
stepanek wczoraj ledwo dokonczyl mecz,kontuzja nogi go dopadla i ledwo chodzil wiec uwaga z tym typem
|
Do góry
|
|
|
|
#1495845 - 15/08/2007 23:54
|
Carpal Tunnel
|
Cześć Valverde  Teoretycznie Almagro powinien się spisywać na hardzie, ale jakoś mu to za cholerę nie wychodzi. Może zacznie, ale od następnego meczu Pin wystawił handi na panie, tak więc szybciutko! Petrova - Dubois 2 +6.5 1.89 Ivanovic - Yan 2 +6.5 1.95 Chakvetadze - Razzano 2 +5.5 1.94 Bammer - Wozniak 2 +5.5 1.99Nie spodziewam się pogromów!
|
Do góry
|
|
|
|
#1495851 - 15/08/2007 23:56
|
Carpal Tunnel
|
Radek już puszczony, ale dziękuję wszystkim za informację! Zapomniałem samemu posprawdzać, a wczoraj spotkań na żywo nie śledziłem... Miejmy nadzieję, że jak zacznie przegrywać to skreczuje 
|
Do góry
|
|
|
|
#1496444 - 16/08/2007 02:05
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
Ljubicic - Almagro 1 1.39Zwyczajowo nie schodzę z kursami poniżej 1.4, ale jak jutro zobaczę na livescorze "Almagro win" to chyba zeżrę lacie  Hiszpan pokonujący Ljubę na hardzie to materiał na kiepski żart... Na wszelki wypadek przygotuję sobie jednak przyprawy, bo moje domowe obuwie nie wygląda zbyt smakowicie smacznego  napisz koniecznie co dodałeś do tego "posiłku" 
|
Do góry
|
|
|
|
#1496447 - 16/08/2007 02:06
[Re: vindom]
|
Carpal Tunnel
|
Ljubicic - Almagro 1 1.39Zwyczajowo nie schodzę z kursami poniżej 1.4, ale jak jutro zobaczę na livescorze "Almagro win" to chyba zeżrę lacie  Hiszpan pokonujący Ljubę na hardzie to materiał na kiepski żart... Na wszelki wypadek przygotuję sobie jednak przyprawy, bo moje domowe obuwie nie wygląda zbyt smakowicie smacznego  napisz koniecznie co dodałeś do tego "posiłku" Jednego zjadłem już z musztardą, teraz się zastanawiam nad drugim - chyba postawię na sos słodko-kwaśny 
|
Do góry
|
|
|
|
#1496751 - 16/08/2007 03:12
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1497874 - 16/08/2007 10:14
|
Carpal Tunnel
|
Ljubicic - Almagro 1 1.39 Gasquet - Hewitt 2 2.36 ZWROT Daniilidou - Camerin 1 1.46 Safarova - Shaugnessy 2 3.4 Kirilenko - Bartoli 1 1.84 ZWROT Federer - Bennetau 2 +5.5 1.93 Ljubicic - Almagro 1 -3 1 1.87 Ancic - Melzer 1 -2 1.92 Ferrer - Stepanek 2 2.35 Blake - Kiefer 1 1.91 Nadal - Monaco 1 -5 1.88 ZWROT Petrova - Dubois 2 +6.5 1.89 Ivanovic - Yan 2 +6.5 1.95 Chakvetadze - Razzano 2 +5.5 1.94 ZWROT Bammer - Wozniak 2 +5.5 1.99 Cypryjczyk jeszcze męczy, ale ja już lecę spać Przy Stepanku popełniłem szkolny błąd, bo nie sprawdziłem informacji o kontuzji, a także o rozstaniu z Martiną. Tym razem kac się nie przysłużył skuteczności co widać jak na dłoni! Przy Ljubie mnie pokarało, bo kto to widział dublować mecze i przy okazji schodzić jeszcze z kursem poniżej 1.4! Miałem też trochę pecha - Wozniak zabrakło jednego gema, a mogła go spokojnie wyszarpać; podobnie było z Bennetau! Dubois gdyby przegrała TB, to by nie wkurzyła Nadii i handi by weszło  Sam się prosiłem o kłopoty, to teraz trzeba odrabiać straty! Najpierw się jednak wyśpię  P.S I proszę mnie na PW nie molestować, bo tak samo jak nie biorę procenta od trafionych typów, które ktoś ode mnie zapożyczy, tak i nie zwracam za te nietrafione P.SII Bardzo się cieszę, że tak aktywnie się dzisiaj udzielano w moim temacie, bo dzięki temu być może ktoś uniknął straty pieniędzy na Stepanku! Zachęcam do dalszej dyskusji, każde zdanie (zwłaszcza tak pomocne jak info o kontuzjach!) jest mile widziane.
|
Do góry
|
|
|
|
#1497876 - 16/08/2007 10:40
|
Carpal Tunnel
|
Baghdatis - Chela 1 -3.5 1.89 Zanim zasnę to jeszcze parę typów, bo a nuż jutro zapomnę Petrova - Schnyder 2 2.12Patty jest w gazie! Wygrała już w Toronto spokojnie dwa mecze, wcześniej w San Diego zagrała wybornie. Tam właśnie pokonała Nadię (dwa tygodnie temu) i widzi mi się mały replay. Querrey - Monaco 1 1.7Różne rzeczy człowiek w życiu widział, ale Monaco w 1/4 Mastersa na hardzie nie mieści się w głowie... Querrey od paru tygodni gra na betonie bardzo dobrze i byłby patałachem, gdyby takiej okazji nie wykorzystał.
|
Do góry
|
|
|
|
#1497878 - 16/08/2007 12:08
|
Carpal Tunnel
|
Querrey - Monaco 1 1.7
Różne rzeczy człowiek w życiu widział, ale Monaco w 1/4 Mastersa na hardzie nie mieści się w głowie... Querrey od paru tygodni gra na betonie bardzo dobrze i byłby patałachem, gdyby takiej okazji nie wykorzystał.
Moglbym odbic pileczke i napisac: Querrey w 1/4 jakiegolwiek Mastersa, to nie miesci mi sie w glowie... Moze jestem troche uprzedzony ale Querrey to w moich oczach kolejne przerosniete, amerykanskie drewno, ktore umie tylko bic mocno serwisem i uderzac forehandem. Powinien wyleciec juz w 1 rundzie, i wszystko bylo na dobrej drodze dopoki Gicquel nie wyrzucal niepotrzebnie pilek i ogrywal qureeyowy backhand. Monaco pilek wyrzucal nie bedzie. Problemem czywiscie moze byc serwis Querreya, ale jezeli regularnie zdola utrzymac pilke w grze te kilka szans na przelamanie dostac powinien. Zreszta jak pokazuje jego historia, z amerykanskimi drewnami, na hardzie, potrafi grac "ciasne" mecze, jak chociazby z Blakiem na ostatnim US Open, czy z Fishem na AO 2005. Reasumujac, przy tych kursach, gdybym mial grac cokolwiek tutaj to tylko arhentinios - jak bedzie, zobaczymy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1497880 - 16/08/2007 12:29
|
addict
Meldunek: 12/07/2007
|
Proponuje nie deklarowac juz , co wy to nie zjecie przy pewnych rozstrzygnieciach , tylko spojrzec bardziej chlodnym okiem na najblizsze typy.... zaraz us open.... obecne turnieje to dla wielu tenisistek i tenisistow cos w rodzaju rozgrzewek lub sparringow....
|
Do góry
|
|
|
|
#1497932 - 16/08/2007 16:37
|
Carpal Tunnel
|
Czasu mało - jak zdążę później to uzupełnię:
Peer - Razzano 3 3.39
|
Do góry
|
|
|
|
#1497935 - 16/08/2007 16:40
|
Carpal Tunnel
|
Czasu mało - jak zdążę później to uzupełnię:
Peer - Razzano 3 3.39 Peer - Razzano 2 3.39Oczywiście "2"; nie miałem zamiaru obstawić sędziego...
|
Do góry
|
|
|
|
#1497952 - 16/08/2007 16:55
|
addict
Meldunek: 12/04/2006
|
Emrod: podajesz fajne typki ale widze ze niestety bazujesz tylko na statystykach? przykladem jest wczorajszy mecz stepanka, czy postawienie na Ljube ktorego widzialem i gra poprostu obecnie tragicznie na maxa. Tak samo wydaje mi sie ze nie widziales wczorajszego meczu Monaco z Nadalem bo gdybys widzial to bys napewno przeciwko Monaco nie postawil.. Sugerujesz sie chyba ze we wczesniejszych poczynaniach i statsach Monaco wypada blado.. I to jest racja lecz nijak ma sie to do rzeczywistosci. Jak sie nie myle stawiasz przeciwko niemu 3 razy, co jest bledem bo widze ze koniecznie chcesz zeby odpadl. Jak dla mnie to on ma wieksze szanse na wygrana.
Pozdrawiam Rapper
|
Do góry
|
|
|
|
#1498679 - 16/08/2007 23:23
[Re: rapper20]
|
Carpal Tunnel
|
@Grey Nie robię z Querreya drugiego Roddicka, ale powiedzmy sobie szczerze wychowani na betonie amerykańscy chłopcy nie takich graczy jak Monaco już odprawiali  @Saass Przecież to żarty  Przed Szlemami trzeba uważać na faworytów, ale za to gracze z drugiego szeregu wietrzą szanse, bo 1/2 Masters jest teraz dużo łatwiejsza niż kiedy indziej, a na US Open przy niekorzystnym losowaniu mogą się już pożegnać z zawodami w I czy w II rundzie! @Rapper20 Siłą rzeczy bazuję na statach, bo ponad pół roku nie śledziłem rozgrywek w ogóle! Zacząłem dopiero od zeszłego tygodnia stały monitoring zawodów. A powód pominięcia kontuzji Stepanka jest bardzo prozaiczny - we wtorek poszedłem pić, a w środę leczyłem kaca i nie w głowie mi było aż tak szczegółowe analizowanie Wczoraj na tle Nadala każdy, by wypadł okazale i za cholerę nie uwierzę, że Rafa walczył nawet na 30% swoich możliwości! Monaco do tej pory na hardzie nie ugrał nic, w tych zawodach stuknął Lopeza (który też był w kryzysie) i odpuszczającego mecz Nadala! Querrey ma zaś w ostatnim czasie na rozkładzie - Jużnyja, Gicqela, karlovica, Blake'a i Bennetau - na mnie to robi większe wrażenie! Ostatnio inny ziemniak Almagro także poczyna sobie nieźle na hardzie, ale pamiętajmy, że Hiszpan predyspozycje do betonu ma, tylko nie potrafił ich do tej pory wykorzystać! Monaco zaś to ziemniak i niestety nic więcej 
|
Do góry
|
|
|
|
#1498739 - 16/08/2007 23:43
|
Carpal Tunnel
|
Typujemy jeszcze, bo czas ucieka! Nieminen - Almgaro 2 3.32Teraz wszystko odrobisz wredny Hiszpanie  Almagro zaprezentował w dotychczasowych grach świetny serwis, a ten akurat aspekt trochę kuleje u Fina! Jeśli zaś dojdzie do dłuższych wymian t tutaj clayowy przebijacz również musi sobie poradziś. Kurs przesadzony, zaufamy dla odmiany Nicolasowi. Hewitt - Melzer 2-0 w setach 1.81 Melzer przeciwko atomowym chorwackim serwisom dawał sobie radę, ale Lleyton to nieco inna bajka i tu już tak miło nie będzie! Roddick - Ferrer 2-0 w setach 1.93Pod nieobecność Nadala i Djoka Andy ma szansę zrobić jakiś niezły wynik, jemu się w Cinci opłaca wygrywać! Daniilidou - Yan 1 -2 1.95Trochę dziwna sprawa z Eleni - świetny mecz przeciw Dulko i męki z Camerin; optuję jednak za wersją, iż mecz z Włoszką to był wypadek przy pracy.
|
Do góry
|
|
|
|
#1498790 - 16/08/2007 23:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/11/2006
|
Nie rozumiem czemu grasz Almagra... na początku piszesz, że na hardzie jest na 200 miejscu w rankingu. I coś tam zrobisz jak almagro wygra z Ljubą. Pokonał on w pierwszej rundzie Floriana Mayera,, który tez niczym na hardzie nie zachwyca. Tak więc nie wiem akim cudem on dzis moze wygrac z Jarkkiem. jest tylko jedna opcja, że Fin odpuści mecz i pojedzie szykowac sie na US Open. Wczoraj juz polecieli: Nadal, Djoko, Chakvetadze i Ivanovic. Kto dołaczy dzis? Podoba mi sie typ na Patty Schnyder. Dziś połknie Nadię  Ostatnio wysoka forma. A Petrova meczyla sie niemilosiernie z kanadyjka Dubois czy jakos tam. Chyba, ze odpusci.. Co do Lleytona.. To mam pewne objawy. Rok temu przed US Open skreczowal z Johannsonem w turnieju w Toronto. czy dzis zrobi to samo? Ostatnie tygodnie przed szlemami sa najgorsze do typowania.. Wszystko sie może wydarzyc  Powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#1498847 - 17/08/2007 00:06
|
old hand
Meldunek: 11/01/2007
|
Dobra to ja też coś skrobne  nie zgodze się z 2 typkami Emrod. Zaczne od meczu Peer-Razzano.Nie można już twierdzić że Peer jest w kiepskiej formie,obudziła się wyraźnie w meczu z Misa.Grała dokładne piłki,serw jak na WTA nie najgorszy(ale to w późniejszej fazie meczu).Wiadomo kurs na Peer nie za fajny ale czegoż można się spodziewać.Razzano już za dużo namotała w tym turnieju,a nie jest to klasowa zawodniczka.jak na swoje mozliwosci zebrala pare punkciorów.Dzis konczy przygode w Toronto.Ale myśle że pojedynek będzie zacięty,lecz głowę spuszczoną w dół bedzie miala Razzano. Teraz drugi mecz pań. Dani-Yan. To widać słychać i czuc że Yan tylko dobrze czuje się na betonie.Wczorajsza wygrana z Ivanovic nie wiem czym była spowodowana ale nie biore tej wygranej pod uwage.Japonki Chinki i te inne skosnookie wlasnie najbardziej cenia sobie gre na hardzie.Yan gra fenomenalny turniej jak na swoje mozliwosci.Co do greczynki to jest tak że potrafi zagrać bardzo dobry mecz.1 mecz z Dulko lajtowa wygrana,potem camerin już zaczęły się schodki,teraz Yan to wypada na to że przegra  z rundy na runde słabnie i widać to też po stylu gry,robi coraz wiecej bledow.Być może szykuje sie na USO ale to tak na marginesie.Dziwi mnie to że zagrałeś handi na Dani bo wg mnie ten mecz wygra Yan. To tyle  moich sugestii.A na dzis zagrałem Peer+RedDick+Black/Huber+Bjorkman/Mirnyi.Pozdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#1499513 - 17/08/2007 02:26
|
Carpal Tunnel
|
Greczynka pierwszy mecz z Dulko zagrała świetnie, drugi fatalnie a mimo to wygrała - która twarz jest prawdziwa  Na razie jest na styku! A w kwestii Almagra to przecież nie można się trzymać ciągle jednej wizji, bo warunki się zmieniają! Almagro ma bardzo dobre warunki do gry na hardzie, ale ich do tej pory nie wykorzystywał - dlatego grałem na Mayera! Potem stawiałem na Ljubę, bo wydawało mi się, że aż tak się Hiszpan nie poprawił. Tymczasem z Ivanem zagrał tak dobrze, że przeciwko słabo serwującemu Finowi wydawał się nawet faworytem - no i się udało 
|
Do góry
|
|
|
|
#1499827 - 17/08/2007 03:49
|
Carpal Tunnel
|
Jeszcz tak: Jankovic - Bammer 2 +5 2.07Możliwe, że Serbka w ogóle nas dzisiaj opuści w tym turnieju, ale chyba jednak nie zaryzykuję. Niedawno grały ze sobą i Sybille została zmiażdżona, co jak co ale taki pogrom się raczej nie powtórzy. Federer - Baghdatis 2 +4.5 1.97Widzę całkiem spore szanse na tie-breaka, a to powinno zapewnić moje plusowe handi. Blake - Ferrero 2-0 w setach 2.9H2H wyraźnie na korzyść Hiszpana, ale najwyższy czas na zmianę bilansu! Opcje widzę dwie, albo w dwóch wygra James, albo z wygraną może być różnie - dlatego ryzykuję na 2-0 
|
Do góry
|
|
|
|
#1501092 - 17/08/2007 22:12
|
Carpal Tunnel
|
Petrova - Schnyder 2 2.12 Querrey - Monaco 1 1.7 Peer - Razzano 2 3.39 Nieminen - Almgaro 2 3.32 Hewitt - Melzer 2-0 w setach 1.81 Roddick - Ferrer 2-0 w setach 1.93 Daniilidou - Yan 1 -2 1.95 Jankovic - Bammer 2 +5 2.07 Federer - Baghdatis 2 +4.5 1.97 Blake - Ferrero 2-0 w setach 2.9 Nie wiem jak, ale w tym zwariowanym tygodniu nagle wyszedłem na prawie +10% Próbujemy dalej! Jankovic - Razzano 2 +5.5 1.94Virginie szaleje, a a Jankovic musi wreszcie na chwilę przystopować  Pogrom wydaje się średnio możliwy - zaufam jednak zaskakującej formie Francuzki! Henin - Petrova 2-0 w setach 1.62 Handi jest takie nijakie, w tej sytuacji spróbujemy tak. Federer - Almagro 2 +5 1.9Takie handi chciałem, no mogło być +5.5  Roger gra sobie na luzie, bez zbytniego marnowania sił. Almagro już omawiałem wcześniej i przy tak dysponowanym Rogerze typ ma spore szanse powodzenia - w razie czeka szykuję się na zwrot Blake - Querrey 1 -3.5 Kurs duży, a handi bardzo możliwe - bierzemy! Hewitt - Moya 2-0 2.45Dawno razem nie grali; trudno ocenić formę Hiszpana, bo i Nalba i Djoko to w tamtych meczach były tylko nazwiska, a del Potro z kolei mocno go postraszył! Lleyton również bez rewelacji, ale trzeba odrobinę zaryzykować i dać kangurowi okazję do wykazania się 
|
Do góry
|
|
|
|
#1501095 - 17/08/2007 22:13
|
Carpal Tunnel
|
Blake - Querrey 1 -3.5
Kurs duży, a handi bardzo możliwe - bierzemy!
Blake - Querrey 1 -3.5 2.24Zapomniałem o takim drobiazgu jak kurs 
|
Do góry
|
|
|
|
#1503014 - 18/08/2007 19:39
|
Carpal Tunnel
|
Jankovic - Razzano 2 +5.5 1.94 Henin - Petrova 2-0 w setach 1.62 Federer - Almagro 2 +5 1.9 Blake - Querrey 1 -3.5 Hewitt - Moya 2-0 2.45 Całkiem nieźle, byle do przodu Henin - Peng 2 +6 1.94 Obserwowałem wczorajsze starcie Belgijki z Petrovą, warunki były fatalne, ale nawet biorąc poprawkę na ten fakt Henin nie zagrała rewelacyjnie. W meczu z jedną Chinką Peng było 6 gemów przewagi, no to mam nadzieję, że jej będąca w lepsze formie rodaczka przegra ciut mniejszą różnicą Jankovic - Golovin 1 -4 2.06 Jelena się tak rozpędziła, że dopiero Henin ją zatrzyma! Handi jak najbardziej do pokrycia. Henin wygra turniej 1.61Justine zdecydowanie chce coś wygrać przed US Open, zagrozić może jej jedynie Jankovic, ale i to jest raczej mało prawdopodobne. Federer - Hewitt 1 -4.5 1.98Seta Roger już stracił - wystarczy Blake - Davydenko 1 1.8 H2H jest miażdżący na korzyść Amerykanina, dyspozycja zbliżona, ale ja bym jednak ciut faworyzował właśnie Blake'a.
|
Do góry
|
|
|
|
#1504542 - 19/08/2007 06:41
|
Carpal Tunnel
|
Henin - Peng 2 +6 1.94 Federer - Hewitt 1 -4.5 1.98  Przy Chince to przesadziłem z ryzykiem, ale Roger mógł handi pokryć z palcem w d... Puściłem już Jankovic na handi, ale tak w sumie to bardziej pasują mi sety - nadwyżka jest, zagram jedno i drugie! Jankovic - Golovin 2-0 w setach 2.01
|
Do góry
|
|
|
|
#1505327 - 19/08/2007 22:06
|
Carpal Tunnel
|
Jankovic - Golovin 1 -4 2.06 Blake - Davydenko 1 1.8 Jankovic - Golovin 2-0 w setach 2.01  I po cholerę mi było to 2-0 w setach... Na dziś finały i startujemy z New Haven, trzeba uważać, bo US Open za pasem. Federer - Blake 1 -4 2.02 Wczoraj Roger miał tyle szans na pokrycie handi, a się cholera nie spisał - dzisiaj odrobi  Blake'a wcale nie jest tak trudno złamać i handi -4 wydaje się sensowne. Henin - Jankovic 2-1 w setach 4.01 1. Henin seta w turnieju powinna stracić, nie gra wcale aż tak rewelacyjnie. 2. Serbka trzyma formę, nie na tyle, żeby Justynkę ograć, ale set wygrany jest bardzo możliwy. 3. Grały do tej pory 6 razy, 6 razy wygrywała Henin - 5 razy w 3 setach!!! Garbin - King 3 3.3Vania jak na razie wiele nie pokazuje, ale jeżeli przegrywa na hardzie to z rywalkami z czołówki. Włoszka jest z pewnością w jej zasięgu, a kurs wyborny. Delic - Young 2 3.08Podobna sytuacja jak wyżej, Donald kursowo niedoceniony. Young wygrał juniorski Wimbledon, potem challengera w Aptos (już na betonie); to jeden z większych talentów wśród amerykańskiej młodzieży i powolutku już rywali w stylu Delica powinien eliminować. del Potro - Tsonga 2 2.56Coś dzisiaj mam dzień na underdogi:) Francuz jak najbardziej może ten mecz wygrać, a poza tym del Potro może czuć w nogach 5 spotkań z zeszłego tygodnia. Thomas Johansson - Vliegen 1 1.55 ToJo wygrał mały turniej w Binghampton, wcześniej w Waszyngtonie stuknął Clementa! Vliegen to inna liga hardowa, jeżeli tylko ToJo nie będzie zbyt zmęczony to powinien dać radę. Szwed wie, że już na szlemach wiele ugrać się nie uda, a tutaj w New Haven w następnej rundzie czeka Starace, czyli III runda jest bardzo realna. Fish - Mayer 1 1.76Mardy cieniuje, ale miesiąc temu pokonał np. Querreya, zaś w Cinci mocno naciskał Stepanka. Mayer to rywal zdecydowanie do przeskoczenia.
|
Do góry
|
|
|
|
#1507172 - 20/08/2007 08:06
|
Carpal Tunnel
|
Federer - Blake 1 -4 2.02  Henin - Jankovic 2-1 w setach 4.01  Henin wygra turniej 1.61  Ten tydzień wypalił tak sobie, ledwo +8%... BILANS TYGODNIA
Typy trafione: 25 Typy oddane 50 Skuteczność: 50.00% Średni kurs trafionych typów: 2.16 Yield: +8.08% (54.04/50) Eksperyment "100": +404 złBILANS TEMATU
Typy trafione: 47 Typy oddane 84 Skuteczność: 55.9% Średni kurs trafionych typów: 2.08 Yield: +16.62 (97.96/84) Eksperyment "100": +1396 złoteWyjaśnię genezę eksperymentu "100"  Jako obecnie bezrobotny testuję sobie jaką pensję mogę wyszarpać grają w Pinie tenisowe single po 100 zł na mecz! Do tego ze względów bezpieczeństwa potrzebuję 3000zł budżetu - jak na razie w 2 tygodnie dałoby się ugrać prawie 1400zł co jak dla mnie stanowi całkiem miły pieniądz  Cieszy mnie niezwykle fakt, że średni kurs 2.08 potwierdza, iż underdogi to w typowaniu tenisa kopalnia złota! Jakoś ostatnio cisza w temacie, tak więc powtórzę, że czekam na wszelkie opinie na temat moich typów!!! Nie obrażam się za krytykę, a nawet się cieszę, bo dzięki wymianie poglądów razem możemy wygrać więcej Muszę trzymać formę, bo marzy mi się powrót do Elite Private Picks  Poza tym od dzisiaj wklejam swoje analizy także do działu "Kort tenisowy", bo mizeria tam zaległa straszna... Ja się natomiast oficjalnie przyznaję, że w cholerę się nauczyłem na mecz.pl od starych tenisowych wyjadaczy typu Thom, Jiro i reszty ekipy! Jednocześnie apeluję do Rafala08 i Greya, żeby założyli własne tematy, bo szkoda żeby taka wiedza tenisowa marnowała się tylko na Quasi Chacie
|
Do góry
|
|
|
|
#1507183 - 20/08/2007 08:24
|
Carpal Tunnel
|
A teraz się pochwalę "wejściem smoka" do nowego tygodnia  Garbin - King 3 3.3 Delic - Young 2 3.08 del Potro - Tsonga 2 2.56 Thomas Johansson - Vliegen 1 1.55 Fish - Mayer 1 1.76 9.69/5 - 94% zysku; nie będę skromny i powiem, że to perełeczka!!!A jeszcze Tsondze tak mało brakowało... Zresztą mam wrażenie, że chłopaki od ustalania kursów mieli fajną imprezkę w sobotę, bo kursy na King i Younga to było marzenie! Teraz mały osobisty wtręt  Dlaczego po ponad pół roku przerwy wróciłem do grania... Zakochałem się, a jak  Trafiłem na kobietę ze snów, marzenie, ideał, perfekcję, chciałem się oświadczać od razu  Niestety moje kochanie ma jeden minus... Bardzo luźne podejście do stosunków erotycznych z kim popadnie, nie wyłączając niestety moich (byłych już!) kolegów... Nie zdajecie sobie sprawy ile te migające cyferki na livescorze mogą znaczyć dla kogoś, kto dostał straszliwie po dupie od tak bliskiej sobie osoby... Kiedy poprzedni tydzień przyniósł mi 29% zysku, to znów poczułem się coś warty, do czegoś potrzebny... Dwa fakultety, rozpoczęty doktorat, a moja miłość zgniotła mi samoocenę do zera... Miałem wrażenie, że się k... do niczego nie nadaję... Ancic za 3.75, dzisiaj Young i King z kursami ponad 3.00 pokazały, że potrafię zrobić coś, czego byle typer nie potrafi! Przynajmniej przy wynikach, przy typach znów czuję się zwycięzcą... Wybaczcie za tą wylewność, bo pewnie czekacie na typ (będą jutro na bank!!!), ale skończyłem studia, ukochana zmasakrowała uczuciowość i nie tylko, a i znajomi dali dupy na całej linii - "rozmowa" z kolegą, który ją posunął kosztowała mnie złamany nos i bliznę po rozbitym łuku brwiowym, która mi zostanie na stałe... Żałosne jest wylewanie żali w internecie, ale drodzy koledzy z mecz.pl lubię was k... i poprawiajcie mi humor dalej 
|
Do góry
|
|
|
|
#1507257 - 20/08/2007 16:58
|
veteran
Meldunek: 05/01/2006
|
Witaj Emrod, ja zawsze z przyjemnością podczytuję Twój temat.Mam nadzieję, że w życiu prywatnym Ci się ułoży, ale nawet wtedy nie przerwiesz typowania dla kobiety Robisz doktorat? Trzymam kciuki za dr przed nazwiskiem i dobrze płatną pracę(bo wiem,że dr niczego nie załatwia w PL). Ja,jak Bóg da, to od pażdziernika z wolnej stopy tez będę walczył o dwie literki przed nazwiskiem. A propos kobiet, dowcip, który zawsze mnie rozwalał(tak na pocieszkę): żona podejrzewa męża o zdradę. Za radą kolezanki przeszukuje szafy i ubrania.Wiadomo jak znajdzie rudy włos, to ruda.Jasny-blondynka. Ciemny-brunetka. Ale szuka, szuka i nic nieznalazła, więc z takim wyrzutem idzie i krzyczy do męża: - Zenek, Ty to nawet łysej nie przepuścisz! 
|
Do góry
|
|
|
|
#1507744 - 20/08/2007 21:46
[Re: pacyfista]
|
Carpal Tunnel
|
Myślę, że będzie lepiej  Są jednak takie momenty, że poziom wk... przekracza wszelkie bariery i trzeba się wyżalić.... Reaguję tak emocjonalnie, bo pierwszy raz w życiu aż tak mi na jakiejś kobiecie zależało i pierwszy raz w życiu ktoś mi wyciął taki numer. Natomiast jak napisałem bukmacherka bardzo dobrze wpływa na moje emocje i muszę celnie typować dla własnego dobra; poza tym na same kwiaty wydałem ładne parę stów i trzeba odrabiać  Dziękuję za miłe gesty @Pacyfista - grywałem tylko wirtualnie, ale od czasu powrotu w ruch idą także pieniążki  Na razie niezbyt powalające, ale systematycznie pula rośnie i do eksperymentalnej setki na singla już mi tak wiele nie brakuje... Teraz już konkrety - pamiętajmy ciągle, że US Open za pasem i wałki się trafiać mogą! Loit - Cibulkova 2 1.95Francuzka na hardzie bilans ma żałosny 50-67, na i.hardzie zresztą również ujemny - to najlepszy dowód na to, że ta nawierzchnia jej nie służy. Loit w Szwecji na początku miesiąca kreczowała, wróciła w Toronto i przeciw Bammer ugrała ledwo 3 gemy. Cibulkova startuje jako LL, ale wiedziała przed meczem z Szavay, że i tak wystartuje w turnieju głównym. Cały miesiąc gra nieźle, gładko przechodziła kwale, a na rozkładzie ma min. Wozniak i Medinę-Garrigues. Kursy wyrównane, ale dla mnie faworytką jest Dominisia Harkleroad - Poutchek 1 1.75 Ostatnie występy tych pań są porównywalne, dlatego o typie na Ashley zadecydowały dwie sprawy: - Obiektywnie Amerykankę cenię wyżej - Ashley gra we własnym kraju i ten lekki handicap też trzeba wziąć pod uwagę A. Bondarenko - Govortsova 2 2.06Białorusinka to jedno z objawień WTA w drugiej połowie sezonu. Od połowy lipca w pokonanym polu pozostawiła min. Jidkovą, Craybas, Castano, Peer, Vakulenko, Mattek i Schruff - to wygląda nieźle. Alona z kolei prezentuje się znacznie gorzej, a porażki z Fedak i Camerin zdarzyć się nie powinny. Clement - Anderson 2 4.35Przegięli z tym kursem  Kevin zapowiada się na niezłego hardowego wymiatacza, który w turniejach niższej rangi odstaje już od reszty stawki. Clement nic wielkiego nie pokazuje i raczej szykuje się już na US Open; Francuz jest oczywiście faworytem, ale po tym kursie nie można przejść obok młodziana z RPA. Isner - Becker 1 1.73Ferrer trochę ostudził głowę atomowego american-boya Benek Becker to jednak zupełnie inna bajka i serwis Isnera powinien wystarczyć na Niemca; TB będzie na pewno O. Rochus - Acasuso 1 1.71 Oli w Cinci ładnie zagrał kwale, a potem urwał seta Ferrero - ogólnie rzecz biorąc to wyższa klasa niż Jose! Acasuso tak z rozpędu wpadł do New Haven i raczej tu długo nie zabawi. Ancic - Wawrinka 1 1.68Mario się trochę męczył w kwalach, ale wszystko dobrze się skończyło; widać jednak, że jeszcze nie jest w pełni formy! Mario wie, że US Open nie zawojuje i raczej New Haven nie odpuści. Wraca do formy, ogrywa się i w meczu ze Stasiem trzeba mu zaufać.
|
Do góry
|
|
|
|
#1507764 - 20/08/2007 22:01
|
Pooh-Bah
Meldunek: 07/11/2003
|
I ja sie przylaczam do prosb o dalsze podawanie typow, jak i o wpisy w dziale Polityka. Przejdzie Ci, Emrod. Nie Ty jeden masz klopoty z plcia przeciwna. A zreszta, jak sie nie ma szczescia w milosci, to sie ma w grze 
|
Do góry
|
|
|
|
#1507768 - 20/08/2007 22:06
[Re: Hornblower]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 15/04/2005
|
Cibulkova retired yesterday in the final round of qualification as trailing to Szavay 16 12 stating "lower back injury".
|
Do góry
|
|
|
|
#1507774 - 20/08/2007 22:09
[Re: karwan]
|
Carpal Tunnel
|
Cibulkova retired yesterday in the final round of qualification as trailing to Szavay 16 12 stating "lower back injury". Jakoś się trzeba wytłumaczyć  Na mój gust wiedziała, że i tak zostanie LL w związku z czym po co się przemęczać.
|
Do góry
|
|
|
|
#1507777 - 20/08/2007 22:11
|
Carpal Tunnel
|
Emrod powiem tak czytając to co napisałeś przeszła mi przed oczami podobna historia z mojego życiorysu Męczyłem sie z tym 3 lata Dziewczyna w którą ulokowałem swoje uczucia wydawała mi się ideałem Całe moje otoczenie mówiło mi to nie Ta daj sobie spokój a Ja przez 3 lata świata poza Nią nie widziałem  Zakochany po uszy, Laska była dobrą aktoreczką a ja jej wierzyłem  Cholernie niszczyło mnie to psychicznie Ale z perspektwy powiem jedno: Nie czekaj kończ wspólprace zerwij kontakt i z czasem będzie dobrze inaczej będziesz się z tym męczył Głowa do góry jak nie ta będa inne 
|
Do góry
|
|
|
|
#1507791 - 20/08/2007 22:24
[Re: _Carola_]
|
Carpal Tunnel
|
EMROD !!!!!!!! warning gabaswili rosnie kurs w bewie i to nei wyglad ami na korekte tylko z 1.34 na 1.44 już ja zastanawiam sie nad odpuszczeniem choc to był mój podstawowy typ!! W Pinie kurs właśnie minimalnie spadł, miejmy nadzieję, że wszystko jest OK!
|
Do góry
|
|
|
|
#1507834 - 20/08/2007 23:00
|
Carpal Tunnel
|
W domu starszego już małżeństwa rozlega się krzyk. - Stara, stara, choć no tu... Żona przychodzi. - Czego sie drzesz głupcze. Czego chcesz? - Widzisz te 2 kabelki? Złap no ten czerwony. ... - Złapałam, i co? - A nic, nic, to faza musi być w zielonym... Miłość jest przereklamowana. Słuchaj starszego kolegi Jednocześnie apeluję do Rafala08 i Greya, żeby założyli własne tematy, bo szkoda żeby taka wiedza tenisowa marnowała się tylko na Quasi Chacie Jak to mówią, czasem lepiej milczeć i udawać głupka niż przemówić i rozwiać wszelkie wątpliwości Strasznie milo czytać coś takiego i kto wie, może się skusze, ale jeśli - to od przyszlego tygodnia. New Haven to taki turniej gdzie - moim zdaniem - wszystko rozbija się o motywacje. Rok temu Blake przegrał tu z Ramirezem Hidalgo... A wracając do meritum... Podobają mi się Twoje dzisiejsze typy... oprócz dwóch... Ancic - Wawrinka Ok, Mario głodny gry, ale Stasiek podobnie. Wrócił do touru 2 miesiące temu. Poza tym Szwajcar to dla mnie taka mniej utalentowana wersja (podobny styl, gorsze wykonanie) Paula-Henri Mathieu a Francuz niedawno rozbił Chorwata. Porażka Ancica z nieobecnym (przez 2 miesiące) z powodów problemów z nadgarstkiem Melzerem sławy też mu nie przysporzy. Kursy ustawiłbym odwrotnie. Isner - Becker Isner faworytem. To chyba żart. Nie powinien nim być. Przeciwko komukolwiek. Ten mecz to dla mnie rzut monetą. Wcale go bym nie grał, a jeżeli już to na wyższy kurs...
|
Do góry
|
|
|
|
#1507847 - 20/08/2007 23:09
|
Carpal Tunnel
|
Właśnie w motywacji upatruję szans Ancica, jeśli już to raczej Stać potraktuje New Haven ulgowo. Daleki jestem od robienia z Isnera nowej gwiazdy, ale trzeba przyznać, że wyniki za nim przemawiają. Kiedyś w podobny sposób Karlovic eliminował na betonie lepszych od siebie graczy, nie on zresztą jeden. Isner ma swoje 5 minut i je wykorzystuje, trzeba więc z tego korzystać 
|
Do góry
|
|
|
|
#1507963 - 21/08/2007 00:00
[Re: karwan]
|
Carpal Tunnel
|
Cibulkova retired yesterday in the final round of qualification as trailing to Szavay 16 12 stating "lower back injury". Zwracam honor, Słowaczka gra tak żałośnie przy własnym podaniu, że coś ze zdrowiem musiało być nie tak!
|
Do góry
|
|
|
|
#1508031 - 21/08/2007 00:23
[Re: _Carola_]
|
Carpal Tunnel
|
Pinnacle od godziny mam mecz Gaby jako offline, śmierdzi wałkiem... No cóż, poniedziałki w tenisie nie są od tego, żeby zarabiać 
|
Do góry
|
|
|
|
#1509213 - 21/08/2007 07:16
|
Carpal Tunnel
|
Gabashvili - Montanes 1 1.41 Loit - Cibulkova 2 1.95 Harkleroad - Poutchek 1 1.75 A. Bondarenko - Govortsova 2 2.06 Clement - Anderson 2 4.35 O. Rochus - Acasuso 1 1.71 Ancic - Wawrinka 1 1.68 Nokaut  Poszła w niebyt cała wygrana z niedzieli plus jeszcze trochę... Po raz kolejny nie zachowałem ostrożności w poniedziałek i to jeszcze tydzień przed szlemem - widocznie lubię skrajne emocje Mirza - Medina-Garigues 2 3.1 Tak na nockę oprócz Isnera postanowiłem jeszcze wcielić w życie plan wyeliminowania Mirzy A na jutro: Safina - King 2 5.35Davydenko - Young 2 5.24del Potro - Simon 1 1.56Ginepri - Calleri 2 2.47Reszta jutro jak rzucą kursy!
|
Do góry
|
|
|
|
#1509835 - 21/08/2007 19:45
|
Carpal Tunnel
|
Tu - Vinci 1 1.95
Almagro - Bennetau 1 1.68
Blake - Clement 2 3.8
Acasuso - Hrbaty 2 2.45
|
Do góry
|
|
|
|
#1512778 - 22/08/2007 22:47
|
Carpal Tunnel
|
Ledwo zdążyłem:
Dulko - Chan 1 1.66
Dementieva - Harkleroad 2 +5 1.97
Mirza - Bondarenko 1 -3.5 1.95
Andreev - Montanes 2 +4.5 1.95
Ferrer - Isner 2 2.58
|
Do góry
|
|
|
|
#1515196 - 23/08/2007 08:30
[Re: Rivaldinho]
|
Carpal Tunnel
|
Mirza - Medina-Garigues 2 3.1 Isner - Becker 1 1.73 Safina - King 2 5.35 Davydenko - Young 2 5.24 del Potro - Simon 1 1.56 Ginepri - Calleri 2 2.47 Tu - Vinci 1 1.95 Almagro - Bennetau 1 1.68 Blake - Clement 2 3.8 Acasuso - Hrbaty 2 2.45 Dulko - Chan 1 1.66 Dementieva - Harkleroad 2 +5 1.97 Mirza - Bondarenko 1 -3.5 1.95 Andreev - Montanes 2 +4.5 1.95 Ferrer - Isner 2 2.58 Czasu na typowanie zbyt wiele nie miałem i takie są efekty, do tego deszcz, zbliżający się szlem - jednym słowem pogrom! Pora na małą przerwę i tak nie mam obecnie głowy do typowania, a nie ma się co pogrążać...
|
Do góry
|
|
|
|
#1517158 - 24/08/2007 03:34
|
Carpal Tunnel
|
Safina - Daniilidou 2 3.19
|
Do góry
|
|
|
|
#1517786 - 24/08/2007 07:04
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1518558 - 24/08/2007 21:05
|
Carpal Tunnel
|
Szavay - A. Bondarenko 2 2.34 Dementieva - Bartoli 1 -1.5 1.91 Mathieu - Almagro 2 2.75 Blake - Calleri 2 5.28 Nieminen - Verdasco 2 2.35  Acasuso - Fish 2 2.29 Safina - Daniilidou 2 3.19 Mathieu - Simon 1 1.57  Jak wiecie nie mam w zwyczaju wyzywania tenisistów, narzekania na ich występy itp. Wychodzę z założenia, że raz się uda, a raz nie - nie ma się co denerwować  Zrobię jednak wyjątek  Calleri Agustin Calleri wygrał sobie spokojnie I seta w meczu z Blake'em, potem systematycznie zdobywał przewagę, aż w końcu doprowadził do sytuacji 5*-4 w II secie! James za bardzo tego meczu wygrać nie chciał, ale się też specjalnie nie podkładał - ot grał sobie na luzie. Calleri wyszedł na pozycję 5*-4 40-0!!! Zapewnie wiecie co było dalej - dał się złamać... Ale to jeszcze nic, zrobiło się 5-5 i co? Agustin złamał Jamesa jeszcze raz!!! A potem oczywiście sam dał się złamać, rozniesiony został w TB, a III set to już tragedia... W tenisie się już różnie rzeczy działy i jak wiadomo mecze przegrywano nawet ze stanu 6-0, 5-0, 40-0, ale pierwszy raz taki cyrk trafił się w obstawionym przeze mnie meczu; szczególnie boli fakt, że kurs 5.28 był na wyciągnięcie ręki... Do tej pory Calleri był jednym z moich mniej lubianych graczy w tourze - teraz jest bezkonkurencyjnym numerem 1! Szavay - Daniilidou 2 2.9 Kuznetsova - Dementieva 2 2.46Blake - Mathieu 1 -2.5 1.98
|
Do góry
|
|
|
|
#1518690 - 24/08/2007 21:43
|
Carpal Tunnel
|
Karlovic - Fish 2-0 w setach 2.32
|
Do góry
|
|
|
|
#1521479 - 25/08/2007 21:46
|
Carpal Tunnel
|
Karlovic - Fish 2-0 w setach 2.32 Szavay - Daniilidou 2 2.9  Kuznetsova - Dementieva 2 2.46  Blake - Mathieu 1 -2.5 1.98  Postanowiłem przed powrotem do typowania, że jeżeli w ciągu miesiąca dam d... choćby w jednym tygodniu to wycofuję się znowu! Ten tydzień zbyt dobry nie był, tak więc Jako hobby typowanie odpada, bo coraz mniej mnie to bawi, a żeby na tym zarabiać jestem jak widać za cienki  Trzeba się zwijać, póki jeszcze nic na tym biznesie nie straciłem...
|
Do góry
|
|
|
|
#1521544 - 25/08/2007 22:19
|
enthusiast
Meldunek: 01/07/2007
|
Emrod nie zgodze sie z Toba. Moim zdaniem typowales po prostu specyficzne turnieje w ktorych dzieja sie cuda i dziwy. Teraz zaczyna sie US Open. Sprobuj typowac jeszcze ten turniej a sadze ze wyjdziesz na swoje  Pozdrawiam!
|
Do góry
|
|
|
|
#1521784 - 25/08/2007 23:24
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
Karlovic - Fish 2-0 w setach 2.32 Szavay - Daniilidou 2 2.9  Kuznetsova - Dementieva 2 2.46  Blake - Mathieu 1 -2.5 1.98  Postanowiłem przed powrotem do typowania, że jeżeli w ciągu miesiąca dam d... choćby w jednym tygodniu to wycofuję się znowu! Ten tydzień zbyt dobry nie był, tak więc Jako hobby typowanie odpada, bo coraz mniej mnie to bawi, a żeby na tym zarabiać jestem jak widać za cienki  Trzeba się zwijać, póki jeszcze nic na tym biznesie nie straciłem... P....sz głupoty kolego 
|
Do góry
|
|
|
|
#1521841 - 25/08/2007 23:46
[Re: rafal08]
|
enthusiast
Meldunek: 01/07/2007
|
Wiecie co zaczynam sie zastanawiac czy post Emroda to nie prowokacja zebysmy polechtali troche jego ego  A tak na powaznie to do wczesniejszej wypowiedzi dodam konkrety. Ja na tych ostatnich turniejach tez jestem w plecy...ok 1,5k. Kazdy typ jaki gralem wydawal mi sie dobry. I nawet mi przez mysl nie przeszlo zeby rezygnowac! Zaczely sie kwale US na ktore dlugo czekalem i w 3 dni odrobilem 1k!!! I mam nadzieje ze to dopiero poczatek!  Naprawde nie ma sensu sie tak szybko poddawac. Nie raz podajac swoje typy pokazales ze masz wiedze i nosa. Poza tym miesiac sierpien jeszcze sie nie skonczyl...nie wiem jak Ty ale ja bilans podliczam pod koniec kazdego miesiaca...jest 25.08 i mam zamiar wyjsc jeszcze na +!
|
Do góry
|
|
|
|
#1522232 - 26/08/2007 01:16
[Re: zafiron]
|
Carpal Tunnel
|
Jak napisałem tak zrobię  Miałem w ostatnim czasie sporo wydatków, przede mną kolejne, tak więc póki nie złapię stałej pracy to wolałbym nie tracić na tym biznesie paru stów miesięcznie, a tyle mniej więcej zabawa w bukmacherkę w moim wykonaniu kosztuje  Jako hobby nie jest to warte swojej ceny, zdecydowanie wolę uzupełnić księgozbiór  Poza tym naprawdę się dziwię zainteresowaniu moją osobą, bowiem jako typer wypadam moim zdaniem mizernie... Jak teraz przeglądam moje konto na Moneybookers, to przyjęło ono coś ponad 700 euro, a nic nigdy z niego nie wypłacałem! Do tego dochodzą jeszcze wpłaty do buków innymi drogami, ale te pieniążki również do mnie nie wracały  Tak na oko 2 lata realnego grania (nie liczę 7 miesięcy przerwy) kosztowały mnie około 5000 tysięcy złotych, czyli jakieś 200 zł na miesiąc... Nigdy nie twierdziłem, że cokolwiek na tym zarabiam, ale trzeba przyznać, że jak na człowieka z permanentnym minusem udawało mi się robić niezłe show Tak więc panowie bawcie się w typerce jak najlepiej, ale ja już wysiadam 
|
Do góry
|
|
|
|
#1523358 - 26/08/2007 05:31
|
addict
Meldunek: 12/07/2007
|
Nie wysiadaj ..... jestes lepszy od administr. tego dzialu ..... podam przyklady... jak mnie nie zbanuja ..... emrod go go goooooo
|
Do góry
|
|
|
|
|
|