Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#1485625 - 12/08/2007 20:14 TMS Cincinnati 13-19.08
Goget Offline
Tenis Trader

Meldunek: 09/02/2003
Western & Southern Financial Group Masters

Miejsce : Cincinnati, USA
Data : 13-19 Sierpień 2007
Drabinki : 64
Nawierzchnia : Hard
Pula Nagród : 2'450'000 $

INFO :
-----
Oficjalna Strona Turnieju
-----
Drabinki: Singles || Doubles || Singles QF
-----
Plan Dnia
-----
Livescore
-----

Do góry
Bonus: Unibet
#1485779 - 12/08/2007 21:06 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: Goget]
Saass Offline
addict

Meldunek: 12/07/2007
Moze warto sprobowac po dobrym kursie O.Rochus - Z. Fleishmann 2 . Olivier juz dlugo, dlugo bez formy.... i pokonanie w 1 rundzie Garcii Lopeza nie musi byc symptomem powrotu do niej . Fleishman to tenisista z grupy amerykanskich challengerowcow takich jak Querrey, Isner... ktorzy swa gre opieraja na poteznym serwisie , preferuja amerykanskie korty, rzadko zapuszczaja sie do Europy. Na plus Fleishmanowi zaliczam pokonanie Gonzalesa w Los Angeles/nastepnie ulegl Stepankowi,ktory wygral caly turniej/. I nie mozna twierdzic - ze Gonzo bez formy - bo ulegl ostatnio tylko nieznacznie po wyrownanym 3setowym meczu Stepankowi, ktory forme zlapal jak nigdy. W challengerze w Vancouver tez tylko nieznacznie przegral z Samem Querreyem. Powyzsze fakty sklaniaja mnie na postawienie na wyzszy kurs w tym pojedynku - 2,3. Na Oliviera jest tylko ok. 1,45- nie jest to zbyt atrakcyjny kurs , biorac pod uwage, ze forma Oliego to wielka niewiadoma...

Do góry
#1485891 - 12/08/2007 21:44 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: Saass]
19_OuLu_88 Offline
old hand

Meldunek: 11/01/2007
Ja wziąłem Rochusa z pocałowaniem ręki.Za dyżo Fleish nabroił ostatnio.Rochus poradził sobie dość łatwo z Guill.Amerykanin pokonał Mahuta ale sądze że to bardziej Mahut pokonał siebie.Oczywiście Fleish własne podwórko,ale chyba o klase gorszy od Oliviera.Z innych ciekawych spotkań po nienajgorszym kursie widze młodego wysokiego i utalentowanego Potro.Warunki fizyczne jakie posiada argentyńczyk są naprawde dopasowane do gry na betonie.Oczywiście dodając mocny serw.Jego przeciwnik Gulbis tak samo pokazał się z dobrej strony ostatnio ale to jest człowiek od cegły,nie wiem czego szuka na betonie,no ale jak kto woli.Kurs wart zagrania-@1.4

Do góry
#1485973 - 12/08/2007 21:56 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: 19_OuLu_88]
Kameleon Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 31/01/2003
Jego przeciwnik Gulbis tak samo pokazał się z dobrej strony ostatnio ale to jest człowiek od cegły,nie wiem czego szuka na betonie

Ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.

Gulbis w przyszłości będzie jednym z lepszych all court players ;]

Do góry
#1486056 - 12/08/2007 22:10 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: Saass]
vicek Offline
addict

Meldunek: 04/03/2003
Jak dotąd niewielu bukmacherów wystawiło kursy na I rundę.
Jak narazie popatrzyłem na kursy wystawione przez Bwin i znalazłem kilka meczów, które być może zagram (oczywiście nie po kursach z Bwin, oczekuję sporo wyzszych na betfair).
Przede wszystkim kusi mnie żeby postawić na Hrbatego w meczu z Youzhnym. Hrbaty bardzo dobrze zaprezentował się w Kanadzie łatwo pokonując Robredo i po niezwykle wyrównanym boju przegrywając z Hewittem. Hrbaty miał w tym meczu piłkę meczową przy swoim serwisie i według wielu prezentował się lepiej niz Hewitt. Z kolei Youzhny nie jest wielkiej formie i jeśli Hrbaty zagra tak jak w Kanadzie to powinien sprawić Youzhnemu sporo problemów. Zakładam, że kurs na Hrbatego może przekroczyć 3 (na bf) i taki kurs jest według mnie wart ryzyka.
Drugim wartym zastanowienia meczem jest pojedynek Ferrera z amerykańskim bombardierem - Isnerem. Isner dotarł do finału niedawnego turnieju w Waszyngtonie pokonując po drodze Henmana, Beckera, Odesnika, Haasa i Monfilsa w finale po walce ulegając Roddickowi. Co ciekawe w tym turnieju Isner nieprawdopodobnie serwował (w całym turnieju udało mu się zaserwować około 150 asów) przegrywając niewiele punktów przy własnym serwisie. Jeśli Isner powtórzy formę z Waszyngtonu to ma duże szanse na pokonanie Ferrera. Oczekuję tu kursu w okolicach 2,3 na Isnera i po takim kursie moim zdaniem warto będzie zaryzykować.

Do góry
#1486933 - 13/08/2007 01:49 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: vicek]
szrajhalc Offline
newbie

Meldunek: 30/06/2007
Po tym co widziałem w Montrealu z pewnością jutro obstawię następujący mecz:

Baghdatis - Murray (kurs na Bwin 1.3 ale na pewno znajdą się lepsze)

Co tu dużo pisać... Po tym co Murray pokazał w meczu z Fogninim grzechem by było nie postawić na Cypryjczyka. Do tego dochodzi, że Baghdatis prezentuje obecnie jak najbardziej poprawną formę, w Montrealu eleminując Moyę i Haase. Odpadł przegrywając z nie byle kim - Roddickiem. Dla mnie pewka. \:\)

Do góry
#1487723 - 13/08/2007 04:18 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 *DELETED* [Re: szrajhalc]
Sturmwind Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/05/2007
Post deleted by oli

Do góry
#1487880 - 13/08/2007 04:42 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: Sturmwind]
gaucho17 Offline
old hand

Meldunek: 01/06/2007
Witam.Co sadzicie o takich typkach na pierwsza runde:
Karlovic-Melzer
Wprawdzie h2h 0:3 na niekorzysc Chorwata ale Ivo ostatnio swietna forma wiec wydaje mi sie ze da rade.Przeciez nie odpadnie w 1 rundzxie.Poza tym bardzo go lubie, kaske mi czesto pomaga wygrywac wiec 1.No i kursik przedni-->1,50
Querrey-Giquel
Sam dobry zawodnik na hardzie.Swietny serwis natomiast Giquela nie znam jesli chodzi o jego umiejetnosc gry na tej nawierzchni.Kurs na Sama 1,60 wiec moim zdaniem swietna prorpozycja do grania.
Baghdatis-Murray
Przyznaje sie(palac sie przy tym ze wstydu) ze gralem na Andyego z Fogninim...i wtopilem po 1,10 Na Bagietke bardzo lubie grac(podobnie jak na Ivo) Forme ma niezla.Wiec gram na niego Kurs 1,45
Turniej swietnie platny wiec o odpuszczaniu nie ma raczej mowy.Do tego doloze chyba Hewitta z Wawrinka i ...cos jeszcze jutro poszukam.Co Wy na te propozycje??Pozdrawiam

Do góry
#1488047 - 13/08/2007 05:06 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: gaucho17]
szrajhalc Offline
newbie

Meldunek: 30/06/2007
Originally Posted By: gaucho17
Witam.Co sadzicie o takich typkach na pierwsza runde:
Karlovic-Melzer
Wprawdzie h2h 0:3 na niekorzysc Chorwata ale Ivo ostatnio swietna forma wiec wydaje mi sie ze da rade.Przeciez nie odpadnie w 1 rundzxie.Poza tym bardzo go lubie, kaske mi czesto pomaga wygrywac wiec 1.No i kursik przedni-->1,50
(...)

Też lubię IVO. \:\) Chciałbym Ci tylko zwrócić uwagę na jedną sprawę, z której zapewnie wynikają takie kuszące kursy na Karlovica... W Montrealu prezentował on bardzo przeciętną skuteczność z drugiego serwisu i wręcz katastrofalną przy serwisie przeciwnika. O ile z Federerem było to jak najbardziej zrozumiałe to już w pojedynku z Miryim musi trochę zastanawiać. Śledziłem mecz z Białorusinem na livie i na początku meczu Mirnyi nawet z drugiego serwisu wygrywał prawie każdą piłkę...

Zaznaczam jednak, że są to tylko moje luźne przemyślenia (więc broń boże się nimi nie sugeruj!) i również bym się ucieszył, jakby jakiś ekspert się wypowiedział. Tym bardziej że zupełnie nie mam pojęcia co obecnie Melzer swoją grą prezentuje... Może go ktoś widział z Blake'iem??

Do góry
#1489437 - 13/08/2007 21:56 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: szrajhalc]
santiago Offline
veteran

Meldunek: 25/11/2004
Na dzisiaj taki lajtowy tripelek: Chela, Karlovic, Nalbandian.

Argentynczyk Chela w poprzednim tygodniu przegrał w 3 setach z Verdasco ale generalnie nie grał zle i Henmana powinien łyknac. Angol to juz przebrzmiała nuta, niestety.

Karlovic przegrał z Federerem w poprzednim turnieju ale dopiero po 2 tiebreakach, wiec Melzer moze miec olbrzynie trudnosci z dobraniem sie do serwisu Chorwata

No i na koniec mój ulubieniec David Nalbandian. Wydaje mi sie ze zaczyna grac coraz lepiej i na UsOpen moze byc grozny. Przegrał ostatnio z Djokovicem ale z nim teraz to kazdy bedzie miał problem.

Tak wiec reasumujac, taki tripelek to kurs około 3,6. Jak dla mnie na pierwszy dzien wystarczy

Pozdrawiam

Do góry
#1492332 - 14/08/2007 19:11 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: santiago]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/10/2005
Dzisiaj szczeglnie kusi porażka Gineprego. Co prawda zawodnika tego w akcji ostatni raz widziałem jeszcze podczas któregoś z turniejów na trawie przed Wimbledonem, ale zrobił na mnie tragiczne wrażenia wrażenie. Dziesiątki dziecinnych błedów spowodowane bezmyślną nonaszlancją, wyrzucane daleko łatwe piłki.. brak słów. Porażki z Berrerem i Murrayem, który w kolejnej rundzie został rozbity przez leszcze Fogniniego pozwalają sądzić, że Bobby dużego postępu od tego czasu nie zrobił. Z durgiej strony postawa Jonasa jest duża niewiadomą. Po przeniesieniu się całego tego trenisowego cyrku za ocean wystąpił tylko w Montrealu gdzie dośc gładko uległ będacemu w dużym gazie Stepankowi.
Na pewno zagram to spotkanie. Zastanawiam sie tylko czy za niską, czy średnią stawkę. Prosze o rady i opinie ;\)

Do góry
#1492800 - 15/08/2007 00:17 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: mat2000]
Saass Offline
addict

Jonas Bjorkman to juz zaawansowany wiekowo tenisista.Zgadza sie ze jego postawa jest duza niewiadoma, bo poza porazka z Stepankiem , gral wczesniej na clayu... bez wiekszego powodzenia z reszta...co raczej oczywiste bo jego gra to glownie serwis i wolej. Mysle, ze w rewelacyjnej formie to on nie jest, na co moga tez wskazywac slabe wyniki w grach deblowych z Mirnyjem. Niedawni potentaci deblowi, mieli w jednym z ostatnich meczy sledzonych przeze mnie tylko dwadziescia kilka procent punktow z drugiego serwisu. No i biorac pod uwage wiek Jonasa , uwazam ze moze nie wytrzymac kondycyjnie wycieczek do siatki, gdzie glownie zdobywa punkty.

Do góry
#1495655 - 15/08/2007 22:03 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: Saass]
devsman Offline
enthusiast

Meldunek: 26/11/2005
nie wiecie moze czemu kurs na blejka rosnie w bardzo szybkim tempie ?? rano na unibecie bylo 1.4 teraz jest 1.88 na 1.88 w Bwin tez rosnie

Do góry
#1495846 - 15/08/2007 23:54 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: devsman]
loopo2005 Offline
member

Meldunek: 14/08/2006
Stepranek vs Ferrer 6 /10 1.60 2

Ferrer pokonał mocnego Isnera w dwóch setach. Radek był w świetnej formie w poprzednim turnieju, ale wczoraj nabawił się kontuzji pleców w pojedynku z Fishem. Ledwo dotarł do końca. Grali ze sobą 2 razy. W 2004 wygrał Radek na carpecie, a w tym roku na hard w Australian Open wygrał Ferrer

Do góry
#1498027 - 16/08/2007 17:50 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: loopo2005]
loopo2005 Offline
member

Meldunek: 14/08/2006
Monaco J. - Querrey S. 1 (2.25) Bwin
Też spróbuje postawić dzisiaj na Argentyńczyka. Oczywiście nie gram z powodu tego, że wygrał z kontuzjowanym Nadalem, bo to dla mnie żadne uzasadnienie. Po prostu uważam, że Juan to duży talent. Ma bardzo mocny FH, a także jest dobry technicznie. W Cincinnati wygrał już z faworyzowanym Lopezem 2-1 w trudnym dla niego pojedynku. Monaco specjalizuje się w grze na clayu, ale na betonie radzi sobie także dobrze. Querrey tutaj w USA nie pokazuje nic wielkiego... 2 wygrane mecze po długich, ciężkich pojedynkach (2-1, 2-1). Wygrał z Francuzem Gicquelem 2-1, no i wczoraj z Rosjaninem: Youzhnym, czyli przeciwnicy spokojnie do ogrania. Uważam, że Argentyńczyk ma lepszą technike i większy repertuar zagrań. Na pewno będzie to zacięty mecz, ale mam nadzieję, że zwycięsko wyjdzie z niego Monaco.

Do góry
#1498340 - 16/08/2007 20:32 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: loopo2005]
_Carola_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/07/2002
a ja uważam że ten turniej to jeden wielki wałek - popatrzcie na nazwiska zawodnikow w 3 rundzie to jakas wies a nie masters dobrze płatny nie powiem na stepanku mocno skorzystałem ,ale ogladałem tez mecz danilidu z innej beczki - przeciez to juz ze sportem nei ma nic wspólnego - ta dyscyplina staje sie booko-tenisem , powaznie do meczu podchodza slabsi i mniej znani - stad isner i kilka innych nazwisk ostatnio a - lopo napisales ze argumentem dla Ciebie nie jest pokonanie "jużnego -przeciwnika spokojnie do ogrania" - ożesz gwarantuje Ci że jesli dla juznego byłby to pojedynek o obciecie fiuta - przegrywajacemu tna - to by wygral z tym cieciem 10/10 razy - natomist wygrana z "faworyzowanym lopezem" Cie przekonuje .
to żart prosze napisz ze to zart
juzny - lopez o to samo co napisalem wyzej 10/10 juzny
lopez - juzny w ilosci walkow na korcie i niespodziewanych wygranych i przegranych 10-0 dla lopeza - choc juzny tez lubi olac
i co najwazniejsze zobaczcie sobie panowie i panie jak sie roddick bryany i ginepri bodaj zalozyli o to kto ujebie na oczach widzów itd przy siatce i przegray w gaciach do busa biegnie - to sa uczciwe mecze gdzie daje sie z siebie wszystko a takie tam mastersy przed us open to kant gowna niestety
przykro mi to pisac bo kase zarabialem na tenisie kiedys - ale wtedy betfair nie byl az tak rozpowszechniony a teraz jest i przez to emrod bodaj wczoraj tramki musial po porzce ljuby zjadac - w meczu monaco - qerrey mozecie byc pewni ze obaj podejda skoncenrowani bo chodzi o najwiekszy sukces w ich zyciu i finansowy i byc moze sportowy - ale sedziowie beda za querreyem chlopcy i dziewczynki do podawania pilek tez i podobno termity i turkocie podjadki maja podczas meczu ryc dziury pod monaco ---wiec ja bym uwazał

Do góry
#1498683 - 16/08/2007 23:25 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: loopo2005]
maly.gh Offline
enthusiast

Meldunek: 06/08/2006
Originally Posted By: loopo2005
Monaco J. - Querrey S. 1 (2.25) Bwin
Też spróbuje postawić dzisiaj na Argentyńczyka. Oczywiście nie gram z powodu tego, że wygrał z kontuzjowanym Nadalem, bo to dla mnie żadne uzasadnienie. Po prostu uważam, że Juan to duży talent. Ma bardzo mocny FH, a także jest dobry technicznie. W Cincinnati wygrał już z faworyzowanym Lopezem 2-1 w trudnym dla niego pojedynku. Monaco specjalizuje się w grze na clayu, ale na betonie radzi sobie także dobrze. Querrey tutaj w USA nie pokazuje nic wielkiego... 2 wygrane mecze po długich, ciężkich pojedynkach (2-1, 2-1). Wygrał z Francuzem Gicquelem 2-1, no i wczoraj z Rosjaninem: Youzhnym, czyli przeciwnicy spokojnie do ogrania. Uważam, że Argentyńczyk ma lepszą technike i większy repertuar zagrań. Na pewno będzie to zacięty mecz, ale mam nadzieję, że zwycięsko wyjdzie z niego Monaco.

sorry ze tak ale monaco to duży talent , przecież to chyba żart . ok solidny zawodnik a na betonie to on ile meczy wygrał , kilka i to pewnie w turniejach gdzie przeciwnicy mu sami oddają mecze bo tak to przeważnie 1r. i to z przeciwnikami średniej klasy

Do góry
#1500788 - 17/08/2007 18:19 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: maly.gh]
Saass Offline
addict

Skoro w tym turnieju tyle dziwnych wynikow dzis zagram po wyzszych kursach, by uatrakcyjnic sobie ogladanie transmisji na zywo . A wiec w/g mnie ogladany przeze mnie wczoraj FERRER nie jest bez szans w pojedynku z Dawydenko,ktorego dawno nie widzialem. Oraz mam nadzieje, ze MOYA powalczy z walczakiem Leytonem,ktorego widzialem w pojedynku z Wawrinka i nic wielkiego tam nie pokazal... przy odrobinie szczescia Stanislaw mogl nawet pokusic sie o zwyciestwo. I na dodatek taki typ troche na intuicje, ale za to po swietnym kursie ,ze HANLEY/ULYETT wygraja z Damm/Paes.....

Do góry
#1500793 - 17/08/2007 18:26 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: Saass]
jacenty33 Offline
journeyman

Meldunek: 02/08/2007
to jak ogladałes ferrera z rodickiem to napisz jak grał a nie jak se zagrasz \:\)

czy pewnie ferrerem wygrywał swoje podanie jak biegał, jak prowadzi wymiany wygrywał pewnie swoje punkty i jak to sie stało ze łamał rodicka i czy rodick mial szanse na jego łamanie

bede wdzieczny jak to opiszesz pozdro

Do góry
#1500802 - 17/08/2007 18:35 Re: TMS Cincinnati 13-19.08 [Re: Saass]
santiago Offline
veteran

Meldunek: 25/11/2004
Według mnie faworyzowanie Leytona w meczu z Moya to nieporozumienie. Jak wyzej napisał kolega Saass Hewitt nie gra nic rewelacyjnego ani w tym turnieju ani w zeszłym tygodniu w Montrealu. Słaby serwis, czeste pomyłki zza koncowej lini i zero gry przy siatce. Taki ostatnimi czasy jest Leyton. Sama walka i chec wygrywania to juz jest za mało a napewno za mało na Hiszpana.

Do tego dokładam debel Erlich/Ram z prostego powodu- Djokovic musi wypoczac przed batalia o zwyciestwo w USOpen

Pozdrawiam i zycze powodzenia

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  rafal08