Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#1537376 - 29/08/2007 23:19 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09)
VooDoo Offline
addict

Meldunek: 07/07/2004

Zapraszam do dyskusji na temat 6 kolejki Orange Ekstraklasy.

Do góry
Bonus: Unibet
#1537427 - 29/08/2007 23:49 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: VooDoo]
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Ja muszę wcześniej coś obstawić, bo mnie nie będzie, więc widzę to tak:
Wygrają GKS Bełchatów i Korona, ale kursy nędzne
Sosnowiec - jagiellonia to lepiej rzucić kostką, bo nic rozsądniejszego nie przychodzi mi do głowy
Craxa w Zabrzu nie przegra, choc do tej pory każdy jej wyjazd do Górnika oznaczał baty. Ale ten "wzmocniony" Górnik akurat będzie miał pecha i 3 oczek nie zdobędzie, bo tam się duzo gada o punktach, ale nic z tego nie wynika.
Widzew powinien wygrać, bo jak nie teraz, to kiedy i z kim?
Groclin odpuszczę, bo będzie po pucharach, a ŁKS zamuruje bramkę

Kurs na Wisłę to pusty śmiech. Lech co prawda męczył się niemiłosiernie z Widzewem, ale teraz moze być odwrotnie i to Wisła może mieć bardzo twardy orzech do zgryzienia.
Wisła zagrała piach w Bełchatowie i miała szczęście, że GKS sposobił się do rewanżu z Dnipro

Mnie najbardziej interesuje mecz Lubina z Legią i widzę tu zwycięstwo gości
Po pierwsze Arboleda i Łobodziński szykują się do przeprowadzki
Po drugie Legia jest na fali
Tu pewnie zarzucicie mi, że grala z cieniasami.
Tak czy inaczej ma komplet jako jedyny klub w lidze, nastroje są tam bardzo dobre, forma idzie w górę.
Ale to nie wszystkie argumenty, by grać na Legię
Urban moim zdaniem robi tam fantastyczną robotę ( Trzeciak też macza w tym palce ) i Legię bardzo trudno rozpracować
Michniewicz będzie mieć z tym kłopot, a jego trapezy, diamenty i inne wynalazki w meczu z Legią nie zadziałają
Wreszcie na koniec chyba najmocniejszy argument.
Wszyscy pamiętamy, w jakich okolicznościach Lubin sięgnął po tytuł. Musiał wygrać w Warszawie i tak też się stało, co wtedy dla mnie było pewniakiem, a kto nie wierzy, nie sprawdzi.
Myślę, ze teraz Zagłębie będzie musiało spłacić swój dług
Dlatego zagram 2

Do góry
#1537636 - 30/08/2007 00:30 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: rene]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/10/2005
Rene na pewno wybierasz dość ciężką opcję w ten weekend. Legia rzeczywiście jest liderem Orange Ekstraklasy, ale jak to powiedział Paweł Zarzeczny: "pole karne Legii jest aktualnie najniebezpieczniejszym miejscem na świecie". Zgadzam się z opinią Pawła.

Niestety ostatnie wyniki zacierają nam krajobraz. Tak naprawdę Groclin mógł wygrać na Łazienkowskiej (gdyby nie błędne decyzje sędziego o karnych), a Sosnowiec mógł strzelić, aż trzy bramki. No, ale oni mają w ataku super snajpera Kmiecika, który ma setę na nodze a strzela obok bramki.

Słusznie jednak zauważyłeś, że ostatni mecz Legii i Zagłębia był dość dziwny. Legia grała świetne 30 minut w, których mogła spokojnie prowadzić (5:0). Nagle staneła i zagrała popularnego "Stojanowa". Zupełnie przypadkiem Zagłębie wygrało. Wówczas nie mogły nas dziwić słowa Oresta Lenczyka, który powiedział, że wynik znał wcześniej.

Tak to już jest w naszej lidze, że jak ktoś potrzebuje punktów to je dostaje. Z ostatniego sezonu można wspomnieć dość zaskakującą przegraną Zagłębia Lubin w Łęcznej czy też wygraną Wisły Płock z Łódzkim Klubem Sportowym. Te przykłady można mnożyć, ale akurat te mecze jakoś utkwiły mi w pamięci.

Także słusznie mówisz o tym, że jak kiedyś komuś pomaga się to trzeba ten dług spłacić w przyszłości (podobne mechanizmy działają w innych ligach choćby konfrontacje Sieny i Juventusu). Tyle tylko, że Legia jest liderem i nawet jak straci jakieś oczka to nadal może być czołową drużyną OE. Wiele zależy od Wisły, która gra z trzecim aktualnie Lechem Poznań.

Idąc tropem beticosa przypominam sobie dość bogatą rywalizację dwóch beniaminków: Zagłębia Sosnowiec i Jagielloni Białystok. W ostatnich dwóch sezonach drugoligowych akurat te dwie drużyny potykały się zawsze ze sopbą w końcowych kolejkach sezonu. Wyniki z sezonu 2005/2006 i 2006/2007 były podobne (1:0) dla "Jagi".

Smaczku tym wygraną daje fakt, że obydwa zwycięstwa dały "Jadze" awans do baraży o ekstraklasę i awans do czołówki. Do mnie dotarły informację, że Sosnowiec nie chciał awansować do elity. Stąd też co roku jak był blisko oddawał awans innym. Ceikawy jestem biorąc pod uwagę słowa beticosa. Czy przypadkiem "Jaga" podziękuje teraz Zagłębiu za tamte wygrane.

.::Think Twice::. Ignorator.

Do góry
#1537860 - 30/08/2007 00:59 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Ignorator]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 01/09/2004
W Lechu - Murawski trenował dziś indywidualnie (jakies kłopoty z mięśniem, Rengifo przed wczoraj musiał przerwać trening (też jakieś bóle, i słabe wyniki z badania krwi). Reiss zaczął biegać, ale z Wisłą na pewno jeszcze nie zagra.

Pierwsza dwójka jednak pewnie wybiegnie w sobote na boisko, a skład będzie pewnie ten sam co z Widzewem.
Z początku UB na Wisłę zaproponował 1.7 i to lekko od razu zagrałem. Krakowianie w ostatnich dwóch meczach wcale nie grali dobrze.

Ostatni mecz w Krakowie między tymi zespołami zakończył się 0:0, ale Lechowi zawsze trudno się tam grało.

Osobiście zaczynam progresję overową w meczach wyjazdowych Kolejorza (póki co 1:0 i 1:1 czyli 2 undery). Analizować u/o wg mnie nie ma sensu, więc nie będe się wymądzrzał. Liczę po prostu na przełamanie.

TYP: over 2.5 gola

Do góry
#1537865 - 30/08/2007 01:00 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: kfjatek]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

przepraszam za gramatykę postu wyżej..

Do góry
#1537961 - 30/08/2007 01:12 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Ignorator]
rene Offline
Pooh-Bah

Ignuś, nawet nie wiedziałem, ze takie kwiatki miały miejsce w przypadku "rywalizacji" Jagi z Sosnowcem. Fajnie, że to podałeś, bo akurat ja o czystości w polskiej piłce nie jestem przekonany.
Ja akurat o tym nie wiedziałem, bo zawsze wolę drużyny z czołówki, które jakiś tam poziom prezentują.
Ja akurat fragmenty meczu Legii widziałem, i to fakt, że Kmiecik miał okazje, ale on chyba brał lekcje u Włodarczyka
Legię usprawiedliwia to, że w meczu z tak nędzną drużyną jak Sosnowiec, trudno o koncentrację przez pełne 90 minut, szczególnie gry ma sie w zapasie kilka bramek przewagi i jest się przekonanym o własnej sile.
W innych meczach pole karne nie musi być "gorące"
Moze i ten mecz faktycznie jest karkołomny, ale w innych są z kolei słabe kursy
Meczu Jagi nie brałem pod uwagę, bo pomijając ew. długi i zobowiazania ( o których nie wiedziałem ) wszystko może się zdarzyć, bo im niższy poziom, tym wiecej nieoczekiwanych rozstrzygnięć

Jeszcze tego nie zagrałem, poczekam, może ktoś napisze coś sensownego o innych meczach, co mnie przekona

Do góry
#1538016 - 30/08/2007 01:17 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: kfjatek]
hiszpan7 Offline
journeyman

Meldunek: 23/09/2003
Co do meczu Zaglebie - Legia to wydaje mi sie ze tu moze pasc kazdy wynik. Prawdopodobnie bedzie to wygladalo tak ze od poczatku Legia za mocno nie bedzie sie kwapila do atakow czekajac na to co zrobi Zaglebie i o ile Mucha bedzie mial nadal tyle szczescia co w poprzednich meczach to under wydaje mi sie dosc prawdopodobny.

Wydaje mi sie za warto zagrac na Korone ktora powoli sie rozkreca pod wodzami, no wlasnie Zielinskiego czy Janasa bo do konca to nie wiadomo kto tam ma wiecej do powiedzenia wydaje sie ze Janas, a Polonia to dobry kasek na podreperowanie konta punktowego. Do tego u siebie Kielczanie graja naprawde dobra ofensywna pilke i powinni takich przeciwnikow jak bytom zjadac na sniadanie. Zreszta z Wisla tez wcale nie grali zle, bo mocno walczyli i potrafili naprawde pograc troche pilka co w Krakowie nie nalezy do rzeczy latwych, tyle ze co z tego skoro gra obroncow wolala o pomste do nieba. Jednak w ataku Poloni nie ma Niedzielana i Brozka a w pomocy Dudki i Kosowskiego wiec nie bedzie mial kto tych obroncow przycisnac by zaczeli robic bledy. Kurs troszke slabiutki, ale mysle ze ryzyko jest niewielki i warto sprobowac

Do góry
#1538132 - 30/08/2007 01:27 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: rene]
VooDoo Offline
addict

Originally Posted By: rene

Legię usprawiedliwia to, że w meczu z tak nędzną drużyną jak Sosnowiec, trudno o koncentrację przez pełne 90 minut, szczególnie gry ma sie w zapasie kilka bramek przewagi

Zaglebie najlepsze dla siebie sytuacje stworzylo przy stanie 1-0, dla Legii, o ile dobrze pamietam, dlatego nie przesadzalbym z tym zapasem kilku bramek.
Gra obronna Legii nie wyglada niestety wbrew pozorom najlepiej i 0 straconych bramek po 5 kolejkach, jest wynikiem troszke mylacym.
Tak naprawde ten mecz pokaze, ile warta jest w tej chwili Legia. Nie oszukujmy sie, ze poczatek sezonu (mam na mysli terminarz) byl dla stolecznej druzyny stosunkowo latwy, a przekonujace zwyciestwa udalo sie odniesc jedynie ze slabym Gornikiem i jeszcze slabszym Sosnowcem. Z typowymi ligowymi "sredniakami" (Cracovia, Groclin) Legii juz tak latwo nie bylo i wygrala 2 razy po 1-0.

Zasiade w piatek spokojnie przed TV i bede kibicowal Legii, ale jesli chodzi o kwestie zakladow, to jak dla mnie ten mecz jest NO BET.

Do góry
#1538815 - 30/08/2007 02:32 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: VooDoo]
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Oj to widze, ze tylko ja będe typował na odwrót. Do weekendu jeszcze daleko, ale ja raczej skłaniałbym się przy typowaniu na Lubinian. Czemu?? Legia grała wiadomo z kim i no i ma 15 punktów i zero bramek no a dopiero teraz jakiś lepszy rywal. Jakoś nie wierze w jakieś oddawanie punktów. Lubin odpadł zpucharów to moze skupić się na lidze, bramki strzela w każdym meczu strzeli i teraz. Zobaczymy co będzie się działo do piątku bo wtedy zamyka się okno transferowe.

Ja co moge polecić od siebie to typ Na Korone 1/1 i (lub) jakieś handi. Po meczach z Bełchatowem, Lechem i Wisłą przyszła kolej na drużyny z dołu tabeli i tu już są wygrane. Zapewne kielczanie rzucą się od początku na Polonistów którzy są jedną ze słabszych ekip w pomarańczy. Więcej napisze później ale kurs jaki dał expekt jest ładny 1/1 @2.05

Do góry
#1539258 - 30/08/2007 03:44 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: drfocus]
Legia Offline
The Famous McD

Meldunek: 17/02/2005
mecz Legii z Zagłębiem był naprawde dziwny....Legia w kilku sytuacjach m in. ulubieniec Włodarczyk z 10 metrów strzelała lekko i wprost w bramkarza...a że można inscenizować i tworzyć teatrzyk później ci sami aktorzy udowowdnili w meczu z Górnikiem Łęczna w którym za cel obrali sobie przegraną i wydłużone tym samym o tydzień wakacje...

2ga sprawa Legia z meczu na meczu coraz lepiej wygląda siłowo , wydolnościowo i kondycyjnie...co pokazuje zakupiony ostatnio system Amisco ... zdecydowanie więcej Legioniści biegali w meczu z Sosnowcem niż w meczu z groclinem więc jest pewien progres...atmosfera jest bardzo dobra , powoli zawodnicy zaczynają rozumieć filzofie futbolui Jana Urbana , nikt nie może być pewnikiem w składzie. W meczu na Ł3 Zagłębie powinno sromotnie przegrywać po 1ej połowie jak ktoś już słusznie zauważył...

wiem że gro z was pomyśli nie no Legia nie może wygrać 6go meczu z rzędu i to w dodatku na terenie jakby nie było aktualnego mistrza Polski...otóż wiele rzeczy przemawia jednak na korzyść Legii...Michniewicz może troić się i dwoić wprowadzać diamenty , romby ...
co by nie zrobił jednak jestem przekonany że olbrzymia determinacją , wol walki , wybieganie i mordercze tępo w 1ej połowie jakie Legia narzuca swoim rywalom przyniosą taki skutek że Legia wywiezie z Zagłębia Miedziowego 3 punkty. to już jest jakaś paranoja że Legię się krytykuje że rywale jej mają sytuacje bramkowe...niedługo Legia będzie deprcjonowana za to że pozwoli przecwinikowi przejść za swoją połowę bosika.......to dobrze krytyka piłkarzom nie pozwala spocząć na laurach a nieprzychylne komentarze że Legia gra na farcie że ma łatwy kalendarz że gra z ogórkami wyzwalają dodatkowe pokłady pokłady energii i w piatek Legia utnie wszystkie spekulacje pokazując w meczu z drużyną z aspiracjami jaką jest Zagłębie swój potencjał...

Zagłębie-Legia 2

ave (L)

Do góry
#1539370 - 30/08/2007 03:58 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Legia]
As Offline
old hand

Meldunek: 03/10/2003
Ja mimo że kibicuje Legii nie odważyłbym się postawić jakichkolwiek pieniędzy na stołeczny klub. Zagłębie obecnie traci 5 pktów do lidera i po ewentualnej porażce strata zwiększyłaby się do 8 pktów, a to znacznie utrudniłoby miedziowym walkę o mistrza.
Widać, że Zagłębie po niemrawym początku ligi zaczyna łapać wiatr w żagle, włączając się jednocześnie do walki o najwyższe cele. Animusze piłkarzom z Lubina dodadzą zapewne poniesione wcześniej straty punktów na własnym boisku z Lechem (1-1) oraz z Wisłą (0-1). Szkoda szczególnie punktów w meczu z kolejarzem, gdzie Zagłębie mogło spokojnie odnieść zwycięstwo.
Legia mimo, że nie straciła bramki, w defensywie nie prezentuje sie nadzwyczaj rewelacyjnie, co udowodniło spotkanie z ostatniego weekendu, gdzie grające 2-ligowym składem Zagłębie Sosnowiec przy większym szczęściu mogło spokojnie zaaplikować wojskowym 2 bramki. Nie trzeba chyba nikogo przekonywać, że drużyna z Lubina dysponuje nieporównywalnie większym potencjałem w ofensywie w stosunku do Sosnowca.
Moim zdaniem tym razem Legia trafi na największy opór przeciwnika i tym samym zwycięska passa zostanie przerwana. Jeśli miałbym coś typować to najwyżej 1X., kursy w okolicach 1,4.

Do góry
#1539591 - 30/08/2007 04:28 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: As]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

McDziarz - 104 posty na mecz.pl -> 104 zwycięstwa Legii \:\)

Do góry
#1539636 - 30/08/2007 04:35 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Legia]
szery Offline
old hand

Meldunek: 22/08/2007
McDiarz to jest człowiek który by pisał że legia wygra nawet z barcelona \:\) mało w jego analizach jest konkretów, a mnóstwo poetyckich i "mądrych" słow, które rzekomo mają świadczyć o jego fachowości...zagłębie na pewno nie przegra tego meczu-są w gazie i nie mogą pozwolić sobie na koejną stratę punktów do lidera OE...

Do góry
#1539693 - 30/08/2007 04:44 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: szery]
Legia Offline
The Famous McD

Originally Posted By: szery
McDiarz to jest człowiek który by pisał że legia wygra nawet z barcelona \:\) mało w jego analizach jest konkretów, a mnóstwo poetyckich i "mądrych" słow, które rzekomo mają świadczyć o jego fachowości...zagłębie na pewno nie przegra tego meczu-są w gazie i nie mogą pozwolić sobie na koejną stratę punktów do lidera OE...

czy to ten sam szery który pisał w poprzedniej kolejce ...

"legia nie warta grania..kurs 1,25 jest po prostu śmieszny-legia nie zachwyca, w końcu się potknie a przeważnie jest tak że liderzy tracą punkty ze słabeuszami, do których niewątpliwie należy sosnowiec..mcdziarz pisząc że będzie 5-0 urwał się po prostu z choinki "

i przewidywał UNDER w meczu Zagłębia pisząc że Odra postawi zasieki nie do sforsowania...???? a wczoraj przegrał i nie wygrał 500 pln bo postawił przeciw Koubkowi ;\)

Do góry
#1539703 - 30/08/2007 04:48 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: kfjatek]
Legia Offline
The Famous McD

Originally Posted By: kfjatek
McDziarz - 104 posty na mecz.pl -> 104 zwycięstwa Legii \:\)

103 conajwyżej ;\) \:D bo swego czasu pisałem żeby grać na Szachtar ;\)

w meczu w Warszawie po dobrym kursie 2.65 postawiłem bez wachania 2,5 kafla na Ukraińców...;)

Ta dyskusja jest zbyteczna. Pamietajcie naszym celem jest typowanie a nie wracanie do roku 2006. .::Think Twice::. Ignorator.

Edited by Ignorator (30/08/2007 05:03)

Do góry
#1539785 - 30/08/2007 05:02 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: kfjatek]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Korona Kielce
VS
Polonia Bytom
Typ: Korona Kielce

W sobotę na Arenie Kielce dojdzie do spotkania w ramach szóstej kolejki o mistrzostwo pierwszej ligi pomiędzy Koroną Kielce a Polonią Bytom.

Ostatnie dwie kolejki ligowe pokazały realną siłę obydwu jedenastek. Polonia Bytom, która na początku sezonu 2007/2008 zaskoczyła nas pozytywnie. Warto choćby wspomnieć wygraną (1:0) z czwartą drużyną poprzedniego sezonu - Cracovią Kraków mocno spuściła z tonu. Widoczne to było w 4. Kolejce gdzie Polonia uległa (0:1) beniaminkowi z Sosnowca. Z kolei w 5. Kolejce spotkań podopieczni Dariusza Fornalaka nie sprostali Groclinowi Grodzisk Wielkopolski. Przegrywając na własnym terenie w Chorzowie, aż (0:2). Apogeum złej formy przypadło jednak na środę. W Pucharze Polski ekipa z Bytomia przegrała (1:2) po dogrywce z IV-ligowcem - OKS Start Otwock. Wynik to naprawdę sporego kalibru sensacja, ale oczywiście sztab szkoleniowy uznał, że nie ma, z czego robić tragedii. W końcu, co roku Polonia Bytom odpada szybko z rozgrywek tysiąca drużyn.

Na zupełnie innym biegunie znajduje się Korona Kielce, która powoli zaczyna piąć się w górę ligowej tabeli. Podopieczni Jacka Zielińskiego przełamali swoją niemoc w 4. Kolejce, kiedy to na własnym terenie pokonali (2:0) Odrę Wodzisław Śląski. Także w 5. Kolejce bezproblemowo pokonali (2:1) inną śląska ekipę - Ruch Chorzów. Warto zadać pytanie: Czy nie do trzech razy sztuka?. W końcu w 6. Kolejce Korona podejmie na Arenie Kielce kolejną ekipę z regionu śląskiego tym razem Polonię Bytom. Tak jak widzimy z drużynami tego regionu Korona radzi sobie bardzo dobrze. Inna sprawa, że lepsza forma to zasługa dobrej formy Marcina Robaka (trzy gole w dwóch meczach) i Ediego. Także polepszyła się gra z tyłu. Rzuca nam się w oczy, że "złocisto-krwistym" leżą wyjątkowo ekipy z dolnych rejonów tabeli. Nie inaczej powinno być z Polonią Bytom.

Jeśli chodzi o kontuzję to nie wiele się zmieniło od poprzedniej kolejki. No może poza tym, że Piotrek Świerczewski i Tomek Brzyski wrócili już do lekkich treningów. Niestety nadal nie trenuje trójka kontuzjowanych graczy. Mam tutaj na myśli: Marcina Kaczmarka, Pawła Sobolewskiego i Krzysztofa Gajtkowskiego. Z kolei w składzie gości zabraknie dwójki kontuzjowanych graczy: Tomasza Sosny i Grzegorza Podstawka.

Faworytem zbliżającej się konfrontacji będzie Korona Kielce, która złapała odpowiedni rytm i pnie się w górę tabeli. Na zupełnie innym biegunie znajduje się Polonia Bytom, która po awansie pokazała się z dobrej strony. Tyle tylko, że na początku sezonu beniaminkowie potrafią zaskoczyć rywali swoją świeżością i na euforii ugrać kilka punkcików. Jednak, kiedy emocje opadają to mam wyniki podobne do tego środowego z Otwocka.

Edited by Ignorator (31/08/2007 22:19)

Do góry
#1539787 - 30/08/2007 05:02 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Legia]
VooDoo Offline
addict

McDziarz obys mial racje ze Legia wygra ten mecz \:\)
jednak ja obstaje przy swoim i dla mnie to nadal jest NO BET ;\)

Do góry
#1540254 - 30/08/2007 06:24 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: VooDoo]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
Ja zwróciłem uwagę na dwa spotkania:

Zagłębie Lubin - Legia Warszawa
Chciałem zwrócić uwagę na ostatni mecz tych drużyn w tamtym sezonie, po którym po mistrza sięgnęło Zagłębie. Nie chciałbym tu wnikać w składy zespołów, ale wydaje mi się, że to raczej już ustalone, że Legia wygra. Zapewne 1 bramką, nie więcej, ale kursik 2,7 kusi.
Może też być tak, że (skoro teraz Legia nie potrzebuje "wsparcia") w piątek będzie remis a w rundzie wiosennej wygrana Legii.

Dyskobolia Grodzisk - ŁKS Łódź
Tutaj upatruję punktów dla ŁKS'u. Jeszcze w tym sezonie nie zwyciężyli, a całkiem niezła okazja się nadarza. Groclin, który walczy o życie w pucharze UEFA, na pewno będzie zmęczony po spotkaniu z Tobolem. Zwłaszcza, że, mimo zaliczki z pierwszego meczu, piłkarze zapowiadają twardą walkę. Kurs na zwycięstwo ŁKS'y jst 5,5 (!) zaś za podpórkę 2,14 (!!!) GB
Warto? Myślę, że to oczywiste...

Do góry
#1540278 - 30/08/2007 06:29 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: micha$]
medivall Offline
old hand

Meldunek: 29/12/2004
Zobacz wyniki i typy matematyczne

KLIKNIJ aby POWIEKSZYC!!!!!!!!!
Witam
Czysta matematyka i tego sie trzymam zawsze
Bełchatow-wcale nie musi tego wygrac,mozliwy remis
G.Zabrze-Cracovia ,sprawa otwarta ,ale60% chyba wyjasnia sprawe
Korona-P.Bytom,raczej bez problemu zwycienstwo KK
Widzew-Ruch ,nawet matematyka tu sie zastanawia!
Zagłebie-Legia,to mecz na szczycie.Janek Urban wie co robi.........to glodny trener i wygra !
Zaglebie1-2Legia
Reszta meczy,typy raczej oczywiste.Widac na grafice

Do góry
#1540778 - 30/08/2007 16:59 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: medivall]
Legia Offline
The Famous McD

medivall hehhe dokładnie od samego początku po głowie chodzi mi wynik
Zaglebie 1-2 Legia.

raz że nawet biorąc pod uwagę czysto sportowy aspekt wydaje mi się że w obecnej sytuacji to bez żadnych podtekstów jest wielce prawdopodobne że Legia wywiezie z Zagłębia miedziowego 3 punkty.

świetna gra z przodu...wiele ciekawych sytuacji i niekonwencjonalnych zagrań w każdym meczu....silny pressing i mordercze tępo od 1go gwizdka spotkania. dodtakowo agresja i próba odbioru piłki na całym boisku. To dopiero poczatki Urbana , a już widać zalążek jego pracy i wpajanie zawodnikom jego filozofii futbolu ....maksymalne zaangażowanie, konsekwencja w obronie i to co w zeszłym sezonie kulało okropnie siła ofensywna Legii....może na pozór tego nie widać po liczbie strzelonych bramek...ale przeanalizujmy ile sytuacji stwarzała Legia w ubiegłym sezonie a ile teraz...różnica jest kolosalna.

to czysto sportowa analiza która skłania mnie do grania na zwycięstwo Legii a drugi aspket może być związany z poprzednim meczem Zagłębia na Ł3...i sądze że Piotrek Włodarczyk powinien coś na ten temat wiedzieć...mecz był dziwny nawet dla ludzi którzy oglądali sam króki skrót...niektóre sytuacje z tamtego meczu mogą dziwić gdzie Legia z 10 metrów strzela leciutko i wprost w bramkarza....niektóre strzały wyglądały na jak to się mówi sygnalizowane i kontrolowane...to nie jest science fiction...według mnie jest tam jakieś procentowe prawdopodobieństwo że Miedziowi mają do spłacenie dług względem Legii...

Do góry
#1540803 - 30/08/2007 17:15 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Legia]
Wade Offline
member

Meldunek: 03/08/2006
Ja nappewno będe stawiał do 2 bramek w meczu Lubin-Legia wydaje mi się ze to bardzo prawdopodobne, dorzuce jeszcze do tego Korone no i pewnie Widzew wreście muszą wygrać i zgarnąć3pkt jak nie teraz to kiedy??? Mecz u siebie z drużyną która jest w zaśiegu:)
Pozdrawiam

Do góry
#1540813 - 30/08/2007 17:19 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Wade]
Legia Offline
The Famous McD

TEORIA SPISKU

z pozoru naprawde nie trudno było ten mecz ustawić...wystarczył dobry scenariusz a więc żeby nikt nie wykrył spisku i nie zarzucił Legii podłożenie się tzreba było z maestrią ułożyć dobry scenariusz....np taki że Legia przep pierwsze 30-40 minut mocno ciśnie...stwarza sytuacje...strzela bramke...... potem karta meczu się odwraca...

dodatkowo zdrowy rozsądek podpowiada że w momencie gdy na tapecei jest afera korupcyjna....nikt o zdrowych zmysłach nie bedzie w takim momencie ustawiał meczu...mało ludzi uzna to za realny scenariusz.......i tym lepiej dla zainteresowanych stron które musiały tylko przedsięwziąc bardzo starannne środki ostrożności....

scenariusz jaknajbardziej prawdopodobny tym bardziej żę Pietraszyn trochę chodził z głową w chmurach i przebąkiwał nawet że w przypadku mistrzostwa KGHM może wpompować w Zagłębie niebotyczne jak na polskie warunki pieniądze...więc perspektywy były bardzo dobre.......wystarczyło tylko zwycięstwo na Legii

biorąc pod uwagę polskie warunki , mentalność i umiłowanie do kombinowania na każdym szczeblu i praktycznie w każdej sferze można założyć z dużą dozą prawdopodobieńśtwa że taki scenariusz mógł mieć miejsce

Do góry
#1541269 - 30/08/2007 21:08 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Legia]
Ranger Offline
member

Meldunek: 10/11/2006
Nie uwazacie że dla Wisły przeciwnik, który potrafi zagrać otwarty ofensywny futbol to marzenie? Jesli z Wislakami ktos pojdzie sie na wymiane ciosów przegrana prawie pewna, a ze Lech (jak od lat druzyny Smudy )bronic sie nie lubi ani nie potrafi... Dodatkowo brak Reisa, no i plusem dla Wisły jest kaszanka jaką zagrali w Bełchatowie - takie cos zawsze otrzezwia i mobilizuje.

Do góry
#1541616 - 30/08/2007 23:21 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Ranger]
rene Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: Ranger
Nie uwazacie że dla Wisły przeciwnik, który potrafi zagrać otwarty ofensywny futbol to marzenie?

Dla Wisły zawsze będzie lepiej, jeśli przeciwnik nie zamuruje bramki, a gra otwarty futbol. Choć Wisła akurat atak pozycyjny potrafi grać. Z tym, ze Lech na wymianę ciosów nie pójdzie, bo wtedy by poległ.

Mnie w tym meczu interesuje obsada bramki Kolejorza, bo coś mi sie zdaje, że Dolhy nie będą witać kwiatami i szampanem \:D
Może ktos z fanów Lecha ma wiarygodne info

Do góry
#1543055 - 31/08/2007 03:39 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: rene]
pycio26 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/10/2005
Rene wiarygodne czy nie to nie wiadomo, bo co Franz potrafi wymyślić to nikt nie wie \:p Ale w wywiadzie Dolha powiedział, że jest profesjonalistą - "gra teraz dla Lecha, więc da z siebie wszystko w każdym meczu". Śmieszne by było trochę gdyby Dolha zasiadł na ławie, bo ostatnio Lech traci "mało" goli i to też dzięki jego zasłudze. "Profesjonaliści" w takich meczach nie dają z siebie 100% tylko 200% i często jest tak, że w takich meczach zawodnicy strzelają bramki lub grają niesamowite spotkania. Jak będzie z Dolhą ?! Dowiemy się jutro - mam nadzieje, że dobrze \:\)

ps. Dla mnie mecz na remis, ale mogę nie być obiektywny \:p Ale myślę, że oferowany w profie handi +1 dla lecha na x2 wejdzie \:\)

pozdr.

Do góry
#1544175 - 31/08/2007 05:50 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: pycio26]
mig Offline
member

Meldunek: 29/10/2005
Zagłębie Lubin-Legia Warszawa 31.08.2007 godz 20:00
Typ X
Jest to jedyny wynik jaki mi wychodzi w tym meczu. Drużyny mają podobny potencjał piłkarski, ale bardziej na podział punktów w tym meczu skłania mnie ta passa Legi bez remisu!! 19 meczy pod rząd w OE (14 runda wiosenna) i (5 runda jesienna) jak sięgam pamięcią to Legia ostatni remis zanotowała 2.03.2007 z Crcovią 0:0 w Krakowie tak więc pora na remis. Będę kibicował Zagłębiu ale jak meczyk skończy sie remisem to też się ucieszę .Do tego można dołożyć Widzew-1 bo pora na pierwszy win Widzeiwków.W Poznaniu moim zdanie dobrze sie zaprezentowali z taką grą jak pokazali na Bułgraskiej to z Ruchem powinni wygrać.
Pozdrawiam.

Do góry
#1544392 - 31/08/2007 06:18 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: mig]
Conti Offline
addict

Meldunek: 30/10/2006
Kazda seria sie kiedys konczy.
Legia nie bedzie wygrywala bez konca i nie tracila bramek.
Bedzie to pierwszy mecz Legii z mocnym przeciwnikiem, do tej pory grala ze slabymi, co najwyzej przecietnymi druzynami (Cracovia, Groclin).
Cracovia i Groclin mogly spokojnie zremisowac, lub nawet pokusic sie o wiecej, ale moga podziekowac tylko sobie brak skutecznosci.
Natomiast Zaglebie powoli lapie wiatr w zagle i gra coraz legiej.
Legia do tej pory nie stracila bramki - jutro straci. 10/10
Zaglebie wygrywa mecz (może Nedza bedzie chcial sie pokazac bylym kolegom) 8/10
Zaglebie 1x 10/10

Pozdrawiam

Do góry
#1544676 - 31/08/2007 07:00 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Conti]
antyfutbol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2005
W piątkowy wieczór będziemy świadkami hitu kolejki, obecny mistrz Polski zmierzy się z byłym, a mianowicie Zagłębie Lubin podejmować będzie warszawską Legię. Gospodarze po odpadnięcie z LM skupili się na lidze. Jak dotąd zajmują czwarte miejsce w tabeli, ale mają już mecze z drużynami z czołowki, Lechem, Wisła, Bełchatowem. Powoli do formy wraca Chałbiński. W tygodniu na lekkie urazy narzekali Gomes i Arboleda, ale powini być gotowi na piatkowy mecz. Legia natomiast do tej pory zgromadziała komplet punktów. Mało tego strzelili aż 11 goli nie tracąc żadnego. Trzeba jednak pamiętać, że grali oni jak do tej pory ze słabymi drużynami. A to, że nie stracili jeszcze bramki to chyba jakiś cud, ponieważ nawet w ostatnim meczu Sosnowiec powinien co najmniej strzelić 2 bramki. Aktualnie zdecydowanie najsłabszą formacją w Legii jest obrona. Nadal nieskutecznością razi Chinyama, w świetnej formie znajduje się Roger i Giza. Zapowiada nam się bardzo ciekawe spotkanie. Smaczku temu spotkaniu dodaje fakt, że Zagłebie właśnie zwycięstwem z Legią w ubiegłym sezonie zapewniło sobie mistrza. Mecz ciężki do grania, jednakże myślę, że obydwa zespoły są w stanie spokojnie strzelić po bramce. Czyżby over, przekonamy się już wkrótce.

Zagłębie Lubin - Legia Warszawa over @ 2.10 2/10

Do góry
#1545185 - 31/08/2007 15:11 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Conti]
Legia Offline
The Famous McD

Originally Posted By: Conti
Kazda seria sie kiedys konczy.
Legia nie bedzie wygrywala bez konca i nie tracila bramek.
Bedzie to pierwszy mecz Legii z mocnym przeciwnikiem, do tej pory grala ze slabymi, co najwyzej przecietnymi druzynami (Cracovia, Groclin).
Cracovia i Groclin mogly spokojnie zremisowac, lub nawet pokusic sie o wiecej, ale moga podziekowac tylko sobie brak skutecznosci.
Natomiast Zaglebie powoli lapie wiatr w zagle i gra coraz legiej.
Legia do tej pory nie stracila bramki - jutro straci. 10/10
Zaglebie 1x 10/10

Pozdrawiam

bez urazy ale to zdanie mnie przekonuje że masz raczej blade pojęcie o piłce ... i nieco na bakier z ortografią jesteś ....wygrywa to czas teraźniejszy...więc nie może się odnosić do zdarzenia które dopiero nastąpi...ale z Nędza to rozbawiłeś mnie do rozpuku...zawsze jest wesoło jak on się pojawia na placu gry więc mam nadzieje że go zobaczymy....

ave (L)

Do góry
#1545684 - 31/08/2007 20:06 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Legia]
Twin Peaks Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 14/01/2003
Originally Posted By: Ignorator

Smaczku tym wygraną daje fakt, że obydwa zwycięstwa dały "Jadze" awans do baraży o ekstraklasę i awans do czołówki. Do mnie dotarły informację, że Sosnowiec nie chciał awansować do elity. Stąd też co roku jak był blisko oddawał awans innym. Ceikawy jestem biorąc pod uwagę słowa beticosa. Czy przypadkiem "Jaga" podziękuje teraz Zagłębiu za tamte wygrane.

\:D \:D \:D
Widocznie masz z dupy informacje. Edytujesz ludziom posty itp, a sam piszesz debilstwa, które powinny być usunięte ze względu na kłamliwe informacje.
Jagiellonia pod względem "korupcji" jest klubem, ala Wisła, Legia. O żadnych układach nie może byc mowy.

Jeśli chodzi o ten mecz to dobrze ktoś ujął: lepiej rzucić kostką. Zagłębie jest cieniutkie, ale w końcu jak się dostaje 5-0 to trzeba się wziąść w garść. Jagiellonia gra zbyt radosny futbol: potrafi sobie stworzyć sytuacje, ale potrafi równiez sytuacje podarować. Beznadziejną grę obrony ratuje Banaszyński, który momentami wyczynia cuda.
Obie drużyny nie mają atutów, żeby na nie stawiać, więc za drobną stawkę X.

Do góry
#1545731 - 31/08/2007 20:28 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Twin Peaks]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Móiwsz kłamliwe informacje...

Więc wytłumacz mi czemu kiedy w sezonie 2005/2006 Sosnowiec mógł grać w barażach z Arką Gdynia. Wystarczyła wygrana z Jagiellonia a jednak to goście wygrali. Podobnie było w zeszłym sezonie. Wiadomo było od dawna, że Zagłębie nie było przygotowane do ekstraklasy co pokazuje nam dzień dzisiejszy. Jagiellonia była przygotowana od dawna do elity tylko brakowało szczęścia.

Do tego dodam, że w sezonie 2005/2006 Jagiellonia zagra w barażu z Arką Gdynia i go przegrała. Co ciekawe ten mecz był brany przez prokuraturę wrocławską jako czynnik decydujący o degradacji Arki do drugiej ligi.

Na koniec chciałem zwrócić tobie uwagę co do języka jakiego użysza. Nie zapominaj, że jestem moderatorem a każda obraza kończy się...ostrzeżeniem.

Do góry
#1545773 - 31/08/2007 20:46 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Ignorator]
Twin Peaks Offline
Carpal Tunnel

Więc wytłumacz mi czemu kiedy w sezonie 2005/2006 Sosnowiec mógł grać w barażach z Arką Gdynia. Wystarczyła wygrana z Jagiellonią a jednak to goście wygrali. Podobnie było w zeszłym sezonie. Wiadomo było od dawna, że Zagłębie nie było przygotowane do ekstraklasy co pokazuje nam dzień dzisiejszy. Jagiellonia była przygotowana od dawna do elity tylko brakowało szczęścia.

ano jednak wygrali \:D , widocznie byli lepsi od Zagłębia więc "sobie" wygrali. Podobnie jak w zeszłym sezonie, gdzie też "sobie" wygrali :D. O ludu......
Zagłębie w tym sezonie też nie było przygotowane do esktraklasy, a jednak awansowali... Jaga nie "od dawna" była przygotowana do elity, co nie znaczy, ze nie chciała awansować. Gdzieś te twoje myślenie przeplata się z niewiedzą, albo z ...

Na koniec chciałem zwrócić tobie uwagę co do języka jakiego użysza. Nie zapominaj, że jestem moderatorem a każda obraza kończy się...ostrzeżeniem.

Nie strasz, bo się ... To, że jesteś moderatorem to nie znaczy, że nie mozna wskazać twoich kłamliwych informacji.
Nigdzie ciebie nie obraziłem, pokazałem tylko, że wiedzę czerpiesz "z dupy" czyli z nikąd. A za pisanie kłamliwych informacji powinno się dostawać ostrzeżenia. Jeśli poczułeś się obrażony to twoja sprawa.

Używanie słów z dupy nie jest na miejscu na tym forum. Ty jako doświadczony user powinnieś o tym wiedzieć. Nie zamierzam z tobą dyskutować. Proponuje natomiast zmienić retorykę. Obraziło mnie to: "Widocznie masz z dupy informacje. Edytujesz ludziom posty itp, a sam piszesz debilstwa, które powinny być usunięte ze względu na kłamliwe informacje.". 1) używanie słów uznawanych za nie polityczne, 2) podważanie decyzji moderatora. Jeżeli użytkownik ma jakiś problem z moderatorem moze to zgłosić w odpowiednim dziale. .::Think Twice::. Ignorator.

Edited by Ignorator (31/08/2007 20:55)

Do góry
#1545808 - 31/08/2007 21:00 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Ignorator]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005

Więc wytłumacz mi czemu kiedy w sezonie 2005/2006 Sosnowiec mógł grać w barażach z Arką Gdynia. Wystarczyła wygrana z Jagiellonia a jednak to goście wygrali. Podobnie było w zeszłym sezonie. [...ciach...]

no jestem w szoku ze typer tak obeznany w pilce noznej nie wie ze najwazniejsze i niby najlatwiejsze mecze po prostu mozna nazupelniej w swiecie przegrac.. a to ze Jaga byla w obu tych meczach LEPSZYM zespolem odbilo sie na obu wynikach (bynajmniej nie mowie tego na podstawie statystyk z internetu czy innych tego typu pierdol tylko na podstawie obejrzenia oby tych spotkan na zywo...)
odpowiednio parafrazujac mozna napisac ze wczoraj Belchatowianom wystarczylo poprostu wygrac/zremisowac 0-0 i bylby awans \:D ale ja nie o tym.
Bardzo mozliwe ze w dzisiejszym meczu zadebiutuje w Jadze 22-letni obronca z Brazylii Rodnei.
Dzis klub potwierdzil takze polroczne wypozyczenie Vahana Gevorgyana ale on zadebiutuje prawdopodobnie dopiero w meczu z Korona.
Co do skladu Jagi powinni wybiec jak we wczesniejszych meczach, chyba ze zagra Rodnei to wtedy Everton zajmie miejsce w srodku pomocy. Na prawym skrzydle zobaczymy zamiast Dzienisa (wciaz uraz zeber) Niedziele ktory juz w meczu z Górnikiem pokazal sie ze swietnej strony.

Do góry
#1545928 - 31/08/2007 21:44 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Chaoz]
Legia Offline
The Famous McD

nie ma o co kruszyć kopi ;\) skończcie tą bzdurną dyspute....jest wiele ciekawszych meczy niż Jaga-Zagłębie więc nie ma co tak nad tym dywagować i do tego jeszcze wracać do lat ubiegłych....mecz z gatunku tych NO BET

"Bardzo mozliwe ze w dzisiejszym meczu zadebiutuje w Jadze 22-letni obronca z Brazylii Rodnei" był nawet na jednym treningu Legii...ponoć posturą przypomina Choto...ale tylko posturą...bo na treningu popełniał rażące błędy...wręcz szkolne. ;\)

są zdecydowanie ciekawsze mecze w tej kolejce do roztrząsania ;\)

choćby dzisiejszy ;\)

AVE (L)

Do góry
#1545952 - 31/08/2007 21:52 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Legia]
Chaoz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/06/2005
Originally Posted By: McDziarz
"Bardzo mozliwe ze w dzisiejszym meczu zadebiutuje w Jadze 22-letni obronca z Brazylii Rodnei" był nawet na jednym treningu Legii...ponoć posturą przypomina Choto...ale tylko posturą...bo na treningu popełniał rażące błędy...wręcz szkolne. ;\)

byl na treningach w Legii, nie wiem czy popelnial szkolne bledy czy inne, zobaczymy jak sie sprawdzi w Jadze. Co do wypozyczoneg z tego samego klubu Brazylijczyka Evertona tez wielu mialo watpliwosci a wyrosl na lidera obrony Jagi. To ze nie sprawdzil sie w Legii to nie znaczy ze ma nie pomoc Jadze w walce o utrzymanie sie w OE.

Originally Posted By: McDziarz
są zdecydowanie ciekawsze mecze w tej kolejce do roztrząsania ;\)

choćby dzisiejszy ;\)

AVE (L)

no fakt tylko ze Jaga tez gra dzis.. no ale dla Ciebie w tygodniu warty uwagi jest zawsze mecz Legii a inne mozna olac.

Do góry
#1546065 - 31/08/2007 22:46 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Chaoz]
Legia Offline
The Famous McD

fakt niektóre mecze odpuszczam na pierwszy rzuta oka więc nie mam ich terminarzu w głowie...w tej kategorii właśnie znalazł się z marszu mecz Jagi.

nie ma sensu grania meczu w którym mierzą się obydwie jedenastki mające obrony dziurawe niczym szwajcarskji ser...każdy wynik jest możliwy jak przy rzucie monetą... ciężko się typuje takie mecze w których potykają się dwie bardzo słabe jedenastki...

Do góry
#1546729 - 01/09/2007 01:09 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Twin Peaks]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Na szybciutko i trochę "na sucho"

*Górnik-Cracovia, powyżej 2,5 gola (kurs 2.1)

Krakusy do tej pory 5 meczów i same undery (0:0, 2:0 i 3*1:0). Pora na overka! Zabrzanie do tej pory na tyle samo spotkań zanotowała 2 overki, ale w pierwszych dwóch meczach. Chłopaki postrzelają \:\)

*Bełchatów-Odra, 1 (kurs 1.45)

Gram na gospodarzy mimo że wczoraj rozgrywali mecz pucharowy. Odra póki co jest słaba w tym sezonie i GKS dość spokojnie w moim mniemaniu to wygra. Wrócił Garguła, bełchatowianie tym razem pkt już nie zgubią.

*Korona-Polonia B. 1 (kurs 1.5)

Drfocus mnie lekko przekonywał, i po kursie 1.5 w Unibecie jestem gotów to zagrać. Kielczanie u siebie są w miarę groźni. Beniaminek zostawi komplet pkt.

do tego powyżej 2.5 gola w meczu Wisła-Lech (o czym wcześniej już pisałem). Picki typowo intuicyjne i na przełamanie serii.

Do góry
#1548490 - 01/09/2007 05:15 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: kfjatek]
Filip68 Offline
newbie

Meldunek: 28/03/2007
McDziarz jestes Wielki i oby tak Twoje typy wchodzily do konca czego sobie i Tobie zycze

Do góry
#1548568 - 01/09/2007 05:28 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Filip68]
Wade Offline
member

tez wiedziałem ze Legia wygra(jestem jej kibicem itp:D) mecz był bardzo nerwowy obstawiłem tez do 2 bramek w meczu też wlazło:) Legia grała dobrze ale czasem za bardzo dała pograć Lubinowi jestem tylko ciekaw czemu Radović nie wszedł czyzby miał jakieś spięcie z Urbanem??? hmmmm cieszą 3pkt. teraz juz nikt nie powie ze punkty zdobyte ze słabym rywalem:)
pozdrawiam

Do góry
#1548686 - 01/09/2007 05:47 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Twin Peaks]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Quote:
Widocznie masz z dupy informacje. Edytujesz ludziom posty itp, a sam piszesz debilstwa, które powinny być usunięte ze względu na kłamliwe informacje.

Jeśli chodzi o ten mecz to dobrze ktoś ujął: lepiej rzucić kostką. Zagłębie jest cieniutkie, ale w końcu jak się dostaje 5-0 to trzeba się wziąść w garść.

ŻĄdko to robię a jednak wyszło namoje Zagłębie Sosnowiec (3:1) Jagiellonia Białystok. Być może informacje były z d, ale jednak wynik broni mojej tezy i tego co napisałem. Dziękuje za uwagę \:\)

Do góry
#1548986 - 01/09/2007 06:29 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Ignorator]
rene Offline
Pooh-Bah

Muszę powiedzieć, że widziałem tylko pierwsze pół godziny Lubina z Legią i Legia bardzo mi się podobała, choć nie wiem, co bylo dalej - za duza konkurencja do oglądania.
Myślę, że ten "pokrętny" typ - jak nazwał go Inguś to była jedna z lepszych propozycji na tę kolejkę, więc tym bardziej cieszę się, że wszedł :-)
Co ciekawe, Legia zachowała czyste konto

Patrząc na to, co pozostało do grania, to Korona i GKS Bełchatów wydają się najpewniejsze. Co do Wisły to mam już wątpliwości.
Zastanawiam się jeszcze nad Górnik - Craxa, tu kursy są fajne, ale jakoś nie czuję bluesa w tym meczu.
Moze w ostatniej chwili, kiedy spłynie więcej info

Do góry
#1548996 - 01/09/2007 06:32 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Ignorator]
Twin Peaks Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Jeśli chodzi o ten mecz to dobrze ktoś ujął: lepiej rzucić kostką. Zagłębie jest cieniutkie, ale w końcu jak się dostaje 5-0 to trzeba się wziąść w garść.

ŻĄdko to robię a jednak wyszło namoje Zagłębie Sosnowiec (3:1) Jagiellonia Białystok. Być może informacje były z d, ale jednak wynik broni mojej tezy i tego co napisałem. Dziękuje za uwagę \:\)

Jesteś żałosny..... faktycznie wyszło na twoje..... Nie negowałem twojego typu, tylko bezsensowną argumentację. Wynik broni twojej tezy? \:D \:D To już wogle paranoja .
Popisać głupoty i trafić typ i jeszcze udowadniać, że skoro typ wszedł to głupoty nie mogą okazać się głupotami - jakbym czytał jakiegoś 15-latka, a nie zdawałoby się normalnego typera.

Ps. Naucz się pisać: "rzadko", "na moje"

Do góry
#1549044 - 01/09/2007 06:41 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Twin Peaks]
antyfutbol Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 28/09/2005
01/09 18:00 Korona Kielce - Polonia Bytom

Korona Kielce podejmować będzie jednego z beniaminów, Polonie Bytom. Gospodarze narazie u siebie nie stracili punktów. Duża w tym zasługa świetnych kibiców, którzy z całych sił dopingują swoich ulubieńców. Korona najprawdopodobniej zagra w identycznym składzie jak w wygranym wyjazdowym spotkaniu z Ruchem Chorzów. Nadal kontuzjowany jest Gajtkowski, a Świerczewski już wznowił treningi, ale do gry jeszcze nie jest gotów. W drużynie Polonii nie będzie mógł wystąpić Sosna i Podstawka. Goście na wyjazdach grają słabo, zaledwie zdobywając 1 punkt po remisie z ŁKS. W całych rozgrywkach strzelili tylko 2 bramki. Polonia zapewne nastawi się na grę z kontry, skupiając się na grze w defensywie. Kolporter będzie chciał jak najszybciej strzelić bramkę, żeby potem kontrolować spokojni mecz. W dobrej formie znajdują napastnicy gospodarzy, więc zapowiada się nam być może mały festiwal bramek. Dodatkową motywacją może być realna szansa wskoczenia na 3 miejsce w tabeli po wygraniu tego spotkania.

Korona Kielce - Polonia Bytom 1 @ 1.50 7/10

Korona Kielce - Polonia Bytom 1(-1,5) @ 2.26 3/10

Do góry
#1549074 - 01/09/2007 06:45 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: rene]
Wade Offline
member

Originally Posted By: rene
Muszę powiedzieć, że widziałem tylko pierwsze pół godziny Lubina z Legią i Legia bardzo mi się podobała, choć nie wiem, co bylo dalej - za duza konkurencja do oglądania.
Myślę, że ten "pokrętny" typ - jak nazwał go Inguś to była jedna z lepszych propozycji na tę kolejkę, więc tym bardziej cieszę się, że wszedł :-)
Co ciekawe, Legia zachowała czyste konto

Patrząc na to, co pozostało do grania, to Korona i GKS Bełchatów wydają się najpewniejsze. Co do Wisły to mam już wątpliwości.
Zastanawiam się jeszcze nad Górnik - Craxa, tu kursy są fajne, ale jakoś nie czuję bluesa w tym meczu.
Moze w ostatniej chwili, kiedy spłynie więcej info

Co do GKSU nie byłbym taki pewień czy jest wart grania niby przyjezdza Odra Bot jest po pucharach zapewne będą chcieli się zrehabilitować kibicom za porazke w pucharach ale mi tu śmierdzi remisem:)
Co do Korony pewna 1 Korona musi zacząc wreście zdobywać punkty ostadnio wygrana w Chorzowie gra nie za ładna ale wywieżli 3pkt:)
teraz grają u siebie więc dodatkowy plus na zgarnięcie 3pkt.
pozdrawiam:)

Do góry
#1549595 - 01/09/2007 14:52 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Wade]
Legia Offline
The Famous McD

3 punkty wywiezione z Zagłębia miedziowego ciesza;) nie był to piękny mecz....styl raczej toporny enerdowski ale wygrana jak najbardziej zasłużona...wszelkie atuty Zagłębie idealnie zneutralizowane co było kluczem do zwycięstwa w tym meczu.

naszą konstańcińską żylete ;\) (Pub Martica) odwiedził sam Paweł Zarzeczny ponad godzine z nim sobie pogadałem i musze powiedzieć że niezły wariat z niego ;\) w jednej kwestii z nim się tylko nie zgodziłem stwierdził że Urban to szczęściarz że trener z niego jeszcze żaden bo trenował tylko juniorów...tu mam całkowicie odmienne zdanie...przede wszystkim wprowadza inną mentalność pracy i grania , zachodni wzorzec będzię starał się wpajać zawodnikom, na to trzeba czasu ale zalążek dobrej roboty już widać...bo absolutnie 6 wygranych meczy pod rząd i zero straconych bramek nie bierze się znikąd...to jest już jakąś wykładnią wprowadzania swojej filozofii futbolu do drużyny jaką ma Urban.

a z dzisiejszych meczy to powiele

Korona-Polonia B. 1

No cóż Korona musi wygrywać takie mecze. U siebie prezentują się całkiem okazale i nie powinni mieć problemu z ograniem słabiutkiej Polonii. jeżeli chcą się jeszce liczyć w ligowej stawce bezapelacyjnie muszą takie spotkania wygrywać.

AVE (L)

Do góry
#1550323 - 01/09/2007 23:13 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Ignorator]
paoblo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/02/2007
Rene na pewno wybierasz dość ciężką opcję w ten weekend. Legia rzeczywiście jest liderem Orange Ekstraklasy, ale jak to powiedział Paweł Zarzeczny: "pole karne Legii jest aktualnie najniebezpieczniejszym miejscem na świecie". Zgadzam się z opinią Pawła.

Niestety ostatnie wyniki zacierają nam krajobraz. Tak naprawdę Groclin mógł wygrać na Łazienkowskiej (gdyby nie błędne decyzje sędziego o karnych), a Sosnowiec mógł strzelić, aż trzy bramki. No, ale oni mają w ataku super snajpera Kmiecika, który ma setę na nodze a strzela obok bramki.

Słusznie jednak zauważyłeś, że ostatni mecz Legii i Zagłębia był dość dziwny. Legia grała świetne 30 minut w, których mogła spokojnie prowadzić (5:0). Nagle staneła i zagrała popularnego "Stojanowa". Zupełnie przypadkiem Zagłębie wygrało. Wówczas nie mogły nas dziwić słowa Oresta Lenczyka, który powiedział, że wynik znał wcześniej.

Tak to już jest w naszej lidze, że jak ktoś potrzebuje punktów to je dostaje. Z ostatniego sezonu można wspomnieć dość zaskakującą przegraną Zagłębia Lubin w Łęcznej czy też wygraną Wisły Płock z Łódzkim Klubem Sportowym. Te przykłady można mnożyć, ale akurat te mecze jakoś utkwiły mi w pamięci.

Także słusznie mówisz o tym, że jak kiedyś komuś pomaga się to trzeba ten dług spłacić w przyszłości (podobne mechanizmy działają w innych ligach choćby konfrontacje Sieny i Juventusu). Tyle tylko, że Legia jest liderem i nawet jak straci jakieś oczka to nadal może być czołową drużyną OE. Wiele zależy od Wisły, która gra z trzecim aktualnie Lechem Poznań.

Idąc tropem beticosa przypominam sobie dość bogatą rywalizację dwóch beniaminków: Zagłębia Sosnowiec i Jagielloni Białystok. W ostatnich dwóch sezonach drugoligowych akurat te dwie drużyny potykały się zawsze ze sopbą w końcowych kolejkach sezonu. Wyniki z sezonu 2005/2006 i 2006/2007 były podobne (1:0) dla "Jagi".

W tym miejscu chciałbym publicznie podziękować Ignoratorowi za zawarte w powyższym poście spostrzeżenia, dzięki którym zdecydowałem się zagrać obydwa wymienione mecze. Z jakim skutkiem wiadomo - dla Igiego całe mnóstwo

Do góry
#1550458 - 01/09/2007 23:53 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: paoblo]
timeek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/01/2005
Widzew - Ruch over 2.5 8/10 Prof. kurs 1.98 grubo

TAK w skrocie:

- obroncy ruchu beda sie skupiali na kryciu Piechny,
a wtedy mnostwo miejsca zostaje dla Napoleoniego, ktory wczesniej sam musial harowac w polu karnym, a i tak dochodzil do sytuacji. Teraz majac wiecej przestrezni w "16" bedzie mogl
pokazac swoja skutecznosc. Przedtem nie majac miejsca gubil sie w dryblingu na kolejnym obroncy.

-Piechna bedzie zarabial w Widzewie 25 tys miesiecznie
+ kontrakt na rok + tzw. opcja za gole czyli na koniec sezonu premia w postaci 10% bonusu od zarobków za kazdego strzelonego gola /wyplacane po sezonie/

-dzis pogoda idealna do gry, chlodno, wiaterek, zroszone przez mzawke boisko idealnie rowne, pilka dostanie poslizgu

- prawdopodobny wynik: 2:1 lub 2:2 w zaleznosci od samopoczucia Okaha i Oshodogana. W Dobieszkowie wczoraj nie mieli dostepu do barku choc pogoda byla typowo barowa :)))))

Do góry
#1551339 - 02/09/2007 01:49 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: timeek]
Toledo Offline
journeyman

Meldunek: 01/08/2006
Mam pytanie do moderatora czemu nic nie mogę napisać w temacie na teamt pana Jarosłąwa Kaczyńskiego

Do góry
#1551366 - 02/09/2007 01:55 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Toledo]
rafal08 Offline
Zbanowany

Meldunek: 01/03/2005
Originally Posted By: Toledo
Mam pytanie do moderatora czemu nic nie mogę napisać w temacie na teamt pana Jarosłąwa Kaczyńskiego

A zauważyłeś moze ,ze jest to Stadion Piłkarski

Do góry
#1552838 - 02/09/2007 07:06 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Toledo]
Ignorator Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Toledo

Odpowiedni dział znajduje się w To i Owo jeszcze jeden taki wybryk a zakończy się to ostrzeżeniem. Mało, że polityka prowadzona przez pewną partię psuje Polskę to jeszcze widzę ją w moim dziale a na to nie pozwolę.

Do góry
#1552851 - 02/09/2007 07:11 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: timeek]
Zulus Offline
Łódzki Klub Sportowy

Meldunek: 23/06/2005
Originally Posted By: timeek
Widzew - Ruch over 2.5 8/10 Prof. kurs 1.98 grubo

TAK w skrocie:

- obroncy ruchu beda sie skupiali na kryciu Piechny,
a wtedy mnostwo miejsca zostaje dla Napoleoniego, ktory wczesniej sam musial harowac w polu karnym, a i tak dochodzil do sytuacji. Teraz majac wiecej przestrezni w "16" bedzie mogl
pokazac swoja skutecznosc. Przedtem nie majac miejsca gubil sie w dryblingu na kolejnym obroncy.

-Piechna bedzie zarabial w Widzewie 25 tys miesiecznie
+ kontrakt na rok + tzw. opcja za gole czyli na koniec sezonu premia w postaci 10% bonusu od zarobków za kazdego strzelonego gola /wyplacane po sezonie/

-dzis pogoda idealna do gry, chlodno, wiaterek, zroszone przez mzawke boisko idealnie rowne, pilka dostanie poslizgu

- prawdopodobny wynik: 2:1 lub 2:2 w zaleznosci od samopoczucia Okaha i Oshodogana. W Dobieszkowie wczoraj nie mieli dostepu do barku choc pogoda byla typowo barowa :)))))

timeek gratuluje wyczucia wyniku ;\)

Do góry
#1553259 - 02/09/2007 16:14 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Zulus]
medivall Offline
old hand

Meldunek: 29/12/2004
BElCHAToW-WODZISlAW typ 1
Gospodarz to zdcydowany faworyt tego meczu.Typ bramkowy nie bierze sie z slabej skutecznosci tylko klasy przeciwnikow ,ktorzy odwiedzili Belchatow.

Groclin Dyskobolia-LKS Lodz typ-X
Groclin Dyskobolia ,dobry sklad,slaby trener ,slaba skutecznosc.
LKS strzelil 2 bramki w Odrze i to wszystko.
Slabe ekipy wynik "0-0"

Zobacz wyniki i typy matematyczne

Do góry
#1553704 - 02/09/2007 20:50 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: medivall]
Stalion Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/10/2006
Originally Posted By: medivall

Slabe ekipy wynik "0-0"

Jak dotad to Groclin jest jedyna druzyna z naszego kraju grajaca w europejskim pucharze Czyli nie jest taka slaba \:D

Ale tak na powaznie wieksze szanse na zwyciestwo dawalbym ekipie z Wielkopolski.
W Groclinie ma szanse zadebiutowac Azer Sa a Yunisoglu, jednak nic o jego wartosci sportowej za bardzo nie wiem. \:p
LKS ma problemy ze strzeleniem bramki. Zawodzi skuteczny w tamtym sezonie Arifovic.

Trener Borecki o taktyce na mecz:
- Naszym priorytetem będzie nie stracić gola. Rywale mają groźnych napastników i szybkich pomocników. Dlatego będziemy musieli postarać się, aby nie rozwinęli skrzydeł. Trzeba po prostu uniknąć błędów ze spotkań z Legią Warszawa oraz Cracovią.

Ostatnie dwa mecze pomiedzy tymi zespolami na stadionie Groclinu konczyly sie zwyciestwem gospodarzy (odpowiednio 2-0 na wiosne i 2-1 1 kwietnia 2000 roku )

I takie cos sobie wymyslilem:
Groclin - LKS
zwyciestwo gospodarzy kurs 1.5
under 2,5 gola kurs 1.75
goscie nie strzela bramki kurs 1.95
dokladny wynik 1:0 kurs 5.5

Ciekawe co z tego wyjdzie...

Do góry
#1553750 - 02/09/2007 21:09 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Stalion]
19marcin08 Offline
ŁKS Łódź

Meldunek: 06/02/2005
''Spotkanie braci''

Dyskobolia Grodzisk - ŁKS Łódź Dzisiaj dojdzie do spotkania braci - grającego w Dyskobolii Adriana i broniącego łódzkich barw Mieczysława. Ktoś tu pisał,że spotykają się słabe ekipy Nie przesadzajmy, słaba drużyna jest w tym meczu jedna i są nią przyjezdni. Nie zapominajmy,że ten ''słaby'' Groclin jako jedny klub reprezentuje nas obecnie w pucharach.A ŁKS? W tym sezonie grzeszą przede wszystkim brakiem skuteczności. Strzelili tylko dwie bramki, zresztą obie w premierowym występie z Odrą w Wodzisławiu. Piłkarze zapowiadają o walce i przywiezieniu punktów z Grodziska. Ale ile minut ta walka bdzie trwała? Zobaczymy. Moim zdaniem argumentem nie jest fakt,że Groclin grał w czwartek mecz z Tobolem. Mecz do jakiś cieżkich nie należał, szybko strzelone dwie bramki i po zawodach tak wiec napewno zawodnicu już dzisiaj nie pamietają o tym meczu. A no i najważniejsze \:o W klubie z al. Unii już słychać bowiem głosy, że porażka w Grodzisku nie będzie straszna, a wygrać trzeba z Zagłębiem. Wiec z takim podejsciem mozna grać w bierki pod woda a nie w piłke.
Nic nie pomaga ŁKSowi. Okazało się,że firma niemiecka Globalnet nie będzie jednak sponsorem drużyny z al. Unii.Mimo długich rozmów i negocjacji niemiecka firma nie zdecydowała się podjąć z nami współpracy - mówi właściciel drużyny Daniel Goszczyński. - Przedstawiciele Globalnet doszli do wniosku, że nie ma szans na rozwój klubu i infrastruktury stadionowej - dodał.
To nie wszystko - Trzysta pięćdziesiąt tys. euro za Łukasza Madeja, 150 tys. euro za Roberta Łakomego chciała zapłacić Boavista Porto - twierdzi właściciel ŁKS Daniel Goszczyński. - Portugalscy działacze gwarantowali Madejowi zarobki w wysokości 800 tys. euro rocznie, a Łakomemu 300 tys. euro.
Piłkarze byli zachwyceni, ale szybko łzy szczęścia zastąpiły łzy rozpaczy. Transfery - zdaniem Goszczyńskiego - zablokował menedżer piłkarzy Jarosław Kołakowski.
Tak wiec im dzisiaj też dobrze grać się nie będzie.

Moim zdanie Dyskoboia dzisiaj wygra.
Obym się mylił ale nie ma ku temu perspektyw.

Do góry
#1554312 - 02/09/2007 23:24 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: kfjatek]
kfjatek Offline
Carpal Tunnel

Podsumowanie kolejki:
*Górnik-Cracovia, over 2,5 gola (0:0) -1
*Korona-Polonia, 1 (4:0) +0,5
*GKS-Odra, 1 (3:1) +0,45
*Wisła-Lech, over 2,5 gola (4:2) +0.85

Progresja na overka Craxy, czas na level 2.

Do góry
#1556081 - 03/09/2007 06:27 Re: 6 kolejka Orange Ekstraklasy (31.08-02.09) [Re: Stalion]
Stalion Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/10/2006
Originally Posted By: Stalion

I takie cos sobie wymyslilem:
Groclin - LKS
zwyciestwo gospodarzy kurs 1.5
under 2,5 gola kurs 1.75
goscie nie strzela bramki kurs 1.95
dokladny wynik 1:0 kurs 5.5

Ciekawe co z tego wyjdzie...

Bylo blisko \:D