#1545640 - 31/08/2007 19:44
Ćwiczenia na siłowni dla mnie
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/09/2003
|
Witam,
Potrzebuję pomocy kogoś doświadczonego na siłowni, aby rozpisał mi trening. Trening ma być 2 razy w tygodniu (wtorek, piątek) po maks. 1.5h na atlasie sąsiada - mam zdjęcia wszystkich 24 ćwiczeń dlatego prosiłbym o kontakt na gg 1084217 kogoś kto znalazłby czas by rozpisać mi coś rozsądnego.
Jeśli jestem tym chętnym do pomocy i mającym czas to poniżej mały background. Mam 25 lat, 176cm wzrostu i ważę obecnie 63.7 kg wg mojej wagi. Kompromitacja. Dlatego chciałbym przede wszystkim przybrać na masie, myślę, że cel to 70kg, chociaż już z 68 będę zadowolony w miarę. Wg wskaźników nie mam anemii, mieszczę się w optimum, ale w tych dolnych granicach... co by w skrócie - za chudy jestem po prostu.
Ze względu na pracę i ogólny brak czasu mogę ćwiczyć 2 razy w tygodniu po ok 1.5h. Sąsiad ma Atlas York Compact 901 w piwnicy, tyle, że to jest gość 60 lat, po 2 zawałąch, waży 105kg i ćwiczy żeby schudnąć. Ja potrzebuję czegoś dopasowanego do mnie.
Ćwiczę na tym atlasie od początku lipca jakoś, robiąc w jeden dzień wszystkie ćwiczenia na ramiona/klate a w drugi triceps/plecy (wg rozpiski na Atlasie, ja na dobrą sprawę nie wiem co na jakie mięśnie). Efekt jest taki, że w bicepsie jest nieco lepiej, ale waga ani drgnie... minęły 2 miesiące więc myślę, że pora zapytać jakiegoś specjalistę jak to ułożyć.
Aha jeszcze kwestia jedzenia. Jem mało i nie lubię jeść. I jest kurde średnia szansa na jakieś drastyczne zmiany. Jem dużo tłustego, mięsa jakieś itd. ale nie mogę liczyć na jakiś nagły wzrost apetytu. Może w niedługim czasie uderzę z tym do lekarza, zobaczymy.
Zatem proszę osobę, która mogłaby mi pomóc o kontakt. Dzięki i pozdrawiam, Coin
|
Do góry
|
|
|
|
#1545673 - 31/08/2007 20:00
Re: Ćwiczenia na siłowni dla mnie
[Re: $port]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 12/12/2006
|
Sorry za post pod postem, jesc nie musisz tlustego musisz sobie wyliczyc ile potrzebujesz jakich wartosci odzywczych na kilogram cicła i jesc według takeigo planu. do tego siłownia (ja bez supli) i bedzie dobrze, sam przytylem okolo 6 kilo i jeszcze mi potrzebne drugie tyle  dopiero później wezme się za rzeźbe.
|
Do góry
|
|
|
|
#1545675 - 31/08/2007 20:00
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/05/2005
|
nie wiem czy jest to zgodne z regulaminem, ale ja bym udał się na http://www.forum.kulturystyka.org.pl i tam w odpowiednim dziale zadał pytanie. mi szybko pomogli z dieta np.  Pozdrawiam.
|
Do góry
|
|
|
|
#1545678 - 31/08/2007 20:04
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Po 1sze, bez jedzenia nie nabierzesz masy, bo z czego bys to chcial miec bez odpowiedniej diety? Po drugie http://www.kulturystyka.pl/atlas/po trzecie http://www.sfd.plWejdz sobie w dzial zywienie, zeby wiedziec co jesc.
|
Do góry
|
|
|
|
#1545832 - 31/08/2007 21:07
[Re: Coin]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2006
|
to go podlamaliscie, bo przeciez napisal  : Aha jeszcze kwestia jedzenia. Jem mało i nie lubię jeść. I jest kurde średnia szansa na jakieś drastyczne zmiany. Coin
a tu trzeba jesc jesc i jeszcze raz jesc, tylko ze glowa na dodatek
|
Do góry
|
|
|
|
#1545962 - 31/08/2007 21:59
[Re: asghan]
|
enthusiast
Meldunek: 23/09/2006
|
to go podlamaliscie, bo przeciez napisal  : Aha jeszcze kwestia jedzenia. Jem mało i nie lubię jeść. I jest kurde średnia szansa na jakieś drastyczne zmiany. Coin
a tu trzeba jesc jesc i jeszcze raz jesc, tylko ze glowa na dodatek Przynajmniej nie bedzie mogl nikomu wmowic, ze nie dawalismy mu rad 
|
Do góry
|
|
|
|
#1549655 - 01/09/2007 16:36
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/09/2006
|
Witam, Aha jeszcze kwestia jedzenia. Jem mało i nie lubię jeść. I jest kurde średnia szansa na jakieś drastyczne zmiany. Jem dużo tłustego, mięsa jakieś itd. ale nie mogę liczyć na jakiś nagły wzrost apetytu. Może w niedługim czasie uderzę z tym do lekarza, zobaczymy. Coin Widocznie jesz nie to co trzeba. Zapiekanki spod Korony, kebaby z Grodzkiej, ewentualnie Borku przy pętli i od razu apetyt się Ci wyostrzy 
|
Do góry
|
|
|
|
#1552617 - 02/09/2007 05:46
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/05/2003
|
Jak chłopak jeść nie lubi i nie ma czasu to chyba tylko odżywki go mogą uratować odzywki mu nie pomoga, to jest tylko dodatek do diety, no chyba ze o koksy Ci chodzilo. Ja mam podobne parametry 178cm, 63kg. wczesniej mialem 58kg, ale w ok 3 miechy sie przytulo. Po wakacjach sie wroci. Jak chcesz taka diete jak ja mialem to wal do mnie na gg gg: 3536564
|
Do góry
|
|
|
|
#1562113 - 05/09/2007 08:19
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/10/2001
|
Ze względu na pracę i ogólny brak czasu mogę ćwiczyć 2 razy w tygodniu po ok 1.5h. (...)
Efekt jest taki, że w bicepsie jest nieco lepiej, ale waga ani drgnie...(...)
Aha jeszcze kwestia jedzenia. Jem mało i nie lubię jeść. I jest kurde średnia szansa na jakieś drastyczne zmiany. Jem dużo tłustego, mięsa jakieś itd. ale nie mogę liczyć na jakiś nagły wzrost apetytu.(...) Coin, jesli chodzi o trening to sfd.pl jak juz ktos wczesniej radzil, zreszta nt. diety tez bardzo duzo tam znajdziesz. Natomiast dopoki nie zmienisz nawykow zywieniowych twoje treningi i tak nic nie dadza, jak sam zreszta piszesz. Nawet najlepsze cwiczenia nie spowoduja przyrostu masy przy niedoborach kalorycznych. Jesz malo i glownie tluste rzeczy - nic dziwnego, ze nie masz apetytu bo przy takim jadlospisie obciazasz tylko zoladek i nie jestes w stanie lyknac nic wiecej. Przede wszystkim jedz regularnie - 5-7 mniejszych ilosciowo ale bogatszych kalorycznie (nadwyzka ok 500kcal dziennie w stosunku do zapotrzebowania) posilkow (to nauczy organizm dopominania sie o posilek, wybieraj produkty bogate w bialko, tluszcz i tak mozesz dostarczyc w odpowiednich ilosciach dodajac oliwy z oliwek do dan), do tego wiecej ruchu (np. jogging z rana 2,3 razy/tydz - wiem, ze ciezko sie przemoc na poczatku, ale jak juz zaczniesz to bedziesz sie sam wyrywal, zeby biegac). Powyzsze przetestowalem na sobie: w 6 miesiecy z 63 do 75 kg przy wzroscie tkanki tluszczowej raptem z 13,5 do 15%. Jesli chodzi o cwiczenia silowe, machalem tylko sztangielkami 2,3 razy w tygodniu, ale dosc nieregularnie. Do dziela i powodzenia 
|
Do góry
|
|
|
|
#1564140 - 06/09/2007 02:48
[Re: McKracken]
|
veteran
Meldunek: 10/08/2005
|
Od siebie dodam tylko że intensywne bieganie jest raczej nie wskazane dla osób chcących przybrać na masie. Natomiast dieta to absolutny mus. Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1836061 - 06/12/2007 07:58
[Re: Llama]
|
old hand
Meldunek: 17/03/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#1869413 - 20/12/2007 05:57
[Re: HoMiK155]
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
Ja w 3 tygodnie przybrałem na masie 2,7 kg ,ćwicząc 3 razy w tygodniu po 1 godzinie ,jedząc regularnie w tych samych porach ,dodam tylko że pracuje na nockach i w dzień śpie wstaje zawsze około 16.Do jedzenie mam dodatek odżywki ,pije codziennie 2 razy w dni nie treningowe Gian Bolic z mlekiem ,a w dni treningowe 3 razy do tego łykam Amino Kwasy 2 razy dziennie i kreatyne z dextorzom.konczy mi sie Gian Bolic miałem 4 kilo pasuje coś dokupić taką samą porcje.Zobaczymy za miesiąc jakie bedą efekty.pozdro.
|
Do góry
|
|
|
|
#1870446 - 20/12/2007 22:10
[Re: zaper]
|
Carpal Tunnel
|
szostka jak dla mnie jest slaba. efekty widac bo kolega zrobil ale przez takie meczarnie przechodzil ze sie w glowie nie misci. skurcze non stop na 10 -15 dniu. ja osobiscie robie cay czas ABS i wedlug mnie to jest lepsze od a6w,
|
Do góry
|
|
|
|
#1870451 - 20/12/2007 22:16
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
jak wytrzymasz parnascie dni to chyle czoła moze i 6 Weidera jest efektywna i efektowna, ale to sa meczarnie tak jak kolega wyzej napisal Profesjonalni kulturysci moga to robic, ale nie zwykly gosc, ktory na codzien pracuje
|
Do góry
|
|
|
|
#1870609 - 20/12/2007 23:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/06/2001
|
Ta dieta to naprawdę duży % sukcesu. Ktoś sobie moze pomyśleć ,,ee tam pudzian mówi że nie ma diety a jak wygląda'' no i tu jest błędne myślenie ,sam na swoim przykładzie wiem że przez 2 miesiące stosowania diety wysokobiałkowej (wszystko ważyłem pedantyncznie) +ćwiczenia na siłowni +suplementy udało mi się naprawde ładnie nabrać na masie mięśniowej oraz zdobyć więcej siły ,czułem się przy tym o wiele lepiej niż normalnie. Potem olałem diete i nie szło mi już tak dobrze ,ćwiczyłem ponad 6 lat - niestety kręgosłup nie wytrzymał 
|
Do góry
|
|
|
|
#1878291 - 23/12/2007 22:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/01/2004
|
w zeszłym tygodniu zakupiłem sobie HMBolon NX (hmb+arginina+jabłczan kreatyny) i zażywam to z nieśmiertelną tauryną.
póki co daje kopa (na starcie wszystko tak działa). za kilka tygodni napiszę, czy warto kupować.
pzdr To ja teraz rozumiem niektore Twoje posty ,Erazm 
|
Do góry
|
|
|
|
#1878298 - 23/12/2007 22:36
[Re: Amkwish]
|
Ana <3
Meldunek: 21/06/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2217210 - 31/03/2008 09:03
[Re: micha$]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 10/06/2004
|
Parę dni temu mnie choroba rozłożyła, nos zatkany, oddychać się nie da więc i 6 Weidera zarzuciłem. Doszedłem jednak w sam raz do połowy, czyli 21 dzień i sobie bardzo chwalę  Brzusio boli jak cholera, ale da się wytrzymać, a przy 3 serii jak mięśnie są nagrzane to już wręcz luzik  Zrobiłem chyba spore postępy, bo jak się ponad 1/2 roku temu do ^ Weidera zabierałem to przy 7 dniu myślałem, że zdechnę Człowiek się nieźle zapasł, więc o kaloryferze nie ma co myśleć, ale pewne zmiany są widoczne! Jak na 3 tygodnie ćwiczeń to powiedziałbym nawet wyraźne. Tłuszczu się niestety nie spala miejscowo więc bez diety i reszty ćwiczen nie ma co marzyć o super efektach Llama - ty tu wyglądasz na zorientowanego gościa  Miałby parę pytań do ciebie, wpiszę szczegóły jutro, bo dziś już padam! Ogólnie rzecz biorąc robię trening domowy (hantle, sztanga to jedyny sprzęt) na małych ciężarach. Mój główny cel to zrzucenie fatu, a jakoś wolę machać żelastwem niż biegać godzinami albo jeździć na rowerze  Od paru miesięcy ćwiczę na podstawie własnej rozpiski - wszystkie partie ciała w mniej więcej jednakowym natężeniu, lżej jedynie plecy. Jak na razie na wadze ubyło ledwo 2 kilo, ale za to w pasie 6 cm mniej, czyli efekty są! Może się je uda jeszcze zwiększyć? Jakbyś jutro mógł rzucić okiem na mój plan jak go wkleję to będę wdzięczny 
|
Do góry
|
|
|
|
#2217673 - 31/03/2008 20:29
[Re: Emrod]
|
Ana <3
|
Emrod, ja też ćwiczę w domu  za pierwsze wygrane uzbierałem na ławkę, stojaki, dwie sztangi, stojak na obciążenia i 150kg żelastwa . wszystko to stoi w moim pokoju, mieszkanko w bloku  dla chcącego nic trudnego  ile ważysz i ile mierzysz? bo od tego trzeba zacząć. bez aerobów cudów nie zdziałasz... basen, piłka, tenis, rower, bieganie...no musisz znaleźć sobie jedną aktywną formę spędzania czasu. z tego co piszesz, uprawiasz od pewnego czasu tzw. ogólnorozwojówkę. dawaj ten rozpisik 
|
Do góry
|
|
|
|
#2217694 - 31/03/2008 20:40
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/11/2006
|
Podołasz...w końcu : dla chcącego nic trudnego  Powodzenia!
|
Do góry
|
|
|
|
#2218086 - 01/04/2008 00:36
|
Carpal Tunnel
|
Emrod, ja też ćwiczę w domu  za pierwsze wygrane uzbierałem na ławkę, stojaki, dwie sztangi, stojak na obciążenia i 150kg żelastwa . wszystko to stoi w moim pokoju, mieszkanko w bloku  dla chcącego nic trudnego  ile ważysz i ile mierzysz? bo od tego trzeba zacząć. bez aerobów cudów nie zdziałasz... basen, piłka, tenis, rower, bieganie...no musisz znaleźć sobie jedną aktywną formę spędzania czasu. z tego co piszesz, uprawiasz od pewnego czasu tzw. ogólnorozwojówkę. dawaj ten rozpisik Nie umiem pływać i jestem uczulony na wszystkie trawy i większość drzew  Rowerek stacjonarny za to mam i używam  Początkowo jak to bywa zwykle ćwiczyłem co mi tam do głowy przyszło. Jakieś pół roku temu ostro przestudiowałem atlas ćwiczeń na kulturystyka.pl i ułożyłem sobie plan. 173 cm, 89 kg stan na 10 rano  Jak pisałem przez pół roku zgubiłem góra 3 kg jednak różnice w sylwetce są widoczne gołym okiem - sporo zeszło w pasie, mięśnie się zarysowały. Mowiąc praktycznie stare jeansy, których na dupę nie mogłem nasunąć teraz wchodzą spokojnie za to marynarka się jakaś ciasnawa zrobiła  Oczywiście fatu jeszcze trochę jest i boję się, że im go mniej tym gorzej się go pozbyć! Ze względu na pracę nie jestem w stanie trzymać idealnej diety z 5 posiłkami w równych odstępach. Niemniej jednak unikam wszystkich złych produktów, zajadam więc: nabiał, ciemne pieczywo, kurę z ryżem, tuńczyka itp. Odstawiłem oczywiście słodycze, ciasta, słodkie napoje, a nawet alkohol. Odstępstwa się oczywiście zdarzają, ale dosyć rzadko. Również z powodów zawodowych nie mogę zaplanować ćwiczeń na konkretne dni tygodnia dlatego podzieliłem wszystkie ćwiczenia na dwa zestawy. I robię to tak: załóżmy w poniedziałek Zestaw I, potem 1-3 dni przerwy (zależy od pracy) i zestaw II, znów 1-3 dni przerwy i zestaw I itd. Każdą partię ciała trenuję jednak zawsze minimum raz w tygodniu! A zestawy wyglądają tak: ZESTAW I Klatka:Pompki z nogami na fotelu 10x8x7 Pompki zwykłe 10x8x7 Wyciskanie sztangi leżąc 12x12x12 Rozpiętki lężac 12x12x12 BicepsUginanie ramion ze sztangą podchwytem 12x12x12 Uginanie ramienia ze sztangielką w siadzie w podporze o kolano 12x12x12 Uginanie ramion ze sztangą nachwytem 12x12x12 Uginanie ramion ze sztangielkami stojąc (uchwyt młotkowy) 12x12x12 NogiOdwodzenie nogi w tył 20x20x20 Przysiady wykroczne 20x20x20 Wspięcia na palce w staniu 25x25x25 Wspięcia na palce w siadzie (sztanga na kolanach) 25x25x25 PrzedramionaUginanie nadgarstków podchwytem w siadzie (sztanga bądź sztangielki na zmianę) przy sztandze 10x10x10 przy hantlach 20x20x20 Ściskacz 20x20x20 Ściskacz trzymany odwrotnie 20x20x20 ZESTAW II PlecyPodciąganie sztangi w opadzie (tzw wiosłowanie) 10x8x7 Martwy ciąg 8x7x5 Podciąganie sztangielki w opadzie (wiosłowanie) 10x10x10 Szrugsy 15x15x15 Mięśnie naramienneWyciskanie sztangi sprzed głowy 12x12x12 (jedna seria zza głowy) Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 12x12x12 Unoszenie sztangielek bokiem w górę 12x12x12 Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 12x12x12 TricepsWyciskanie sztangi leżąc wąskim uchwytem 12x12x12 Wyciskanie francuskie hantli leżąc 12x12x12 Prostowanie ramienia ze sztangielką w opadzie tułowia 12x12x12 Wyciskanie francuskie sztangielki siedząc 12x12x12 Do tego w dni nietreningowe HIIT na rowerku stacjonarnym. Ćwiczyłem też brzuch 2 razy w tygodniu, ale ostatnio znów spróbowałem 6 Weidera i mi podeszła  Przez chorobę przerwałem w połowie, ale jak wyzdrowieję zrobię całą "szóstkę", a potem pomyślę co dalej z brzuchem! Generalnie jak na pół roku ćwiczeń z efektów jestem zadowolony zwłaszcza, że początkowo do diety podchodziłem dosyć luźno. Jak pisałem przede wszystkim chcę się pozbyć nieco tłuszczyku, potem na spokojnie się zastanowię co dalej 
|
Do góry
|
|
|
|
#2218094 - 01/04/2008 00:41
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/01/2006
|
tak w ogóle, ciepło się robi za oknem.....i przymierzam się do porannego biegania o 6.20 rano  podołam? Ja kiedyś w zimie biegałem o 5 rano  To dopiero był hardcore. Emrod jeżeli rzeczywiście chcesz się pozbyć tego okrutnego fatu to będziesz się musiał zmobilizować i zacząc np. bieganie. Przy lekkim truchcie 3 razy w tygodniu po ok 45 min efekt powinien być dobrze widoczny. Do spalenia tkanki tłuszczowej potrzebne są następujące składniki: a) odpowiednia dieta - 5-6 posiłków dziennie najlepiej o stałych porach b) odpowiedni trening areobowy - powinien on trwać minimum 30 min (przez pierwsze 15-20 min treningu organizm czerpie energię z zapasu glikogenu, po tym czasie zaczyna korzystać z zapasów tłuszczu) c) dla lepszego komfortu psychicznego można dorzucić jakiegoś spalacza tłuszczu np. Thermo Speeda, ale bez dwóch pierwszych czynników nic to nie da Z własnego przykładu wam napiszę, że w styczniu biegałem sobie 4 razy w tygodniu po ok 45-60 min, do tego w miarę dobra dieta... Efekty? 5 kg w doł, a w pasie ubyło ok 5-6 cm
|
Do góry
|
|
|
|
#2218150 - 01/04/2008 00:57
[Re: Robak1984]
|
Carpal Tunnel
|
Z powodu pracy stałe godziny posiłków odpadają! Jem jednak więcej mniejszych zamiast 3 dużych, no i składniki diety oczywiście odpowiednie. Traktuję trening siłowy jako aerobowy, tu też się w końcu zużywa energię  W dni nietreningowe robię jednak HIIT na rowerku. Wyczytałem, że daje efekty lepsze od aerobów! Kiedyś jeździłem na rowerku godzinę, nawet półtorej parę razy w tygodniu. Nie widziałem efektów - jedynie nogi napieprzały, człowiek się wypocił, potem uzupełnił wodę i waga stała w miejscu  Nie lubię zwalać odpowiedzialności, ale mam pewne rodzinne tendencje do tycia. Jak jeszcze pamiętam czasy szkolne to jadłem gdzieś tak 3/4 tego co kumple, a oni ważyli po 20 kilo mniej Różnych się diet próbowało, ale tak to ze mną jest, że w 2 tygodnie zrzucę 1.5 kilo, potem przyjdzie imprezka, na kacu bywam strasznie głodny i po 2 dniach odzyskuję te 1.5 kg i jeszcze przybieram z pół... Kiedyś na wysokotłuszczowej diecie Kwaśniewskiego zszedłem z 82 kg do 65 kg w niecały miesiąc - to jest jednak zabójcze dla wątroby! W następnych latach kilosy odzyskałem z nawiązką 
|
Do góry
|
|
|
|
#2218556 - 01/04/2008 02:11
[Re: Emrod]
|
Ana <3
|
@Robak, ja też biegałem, ale w lutym, 3xw tygodniu, było zajebiście...do momentu... zapalanie oskrzeli, angina i grypa. Miesiąc w łóżku, później obżarstwo świąteczne i efekt---> 102,5kg  mój rekord  w pasie 98  przy klacie 112... rany, a cały czas pakuję, tylko brak aerobów...piłka i bieganie wznowione. cel 95kg. @Emrod, jaką masz sztangę? jak wyciskasz? konkretny trening, jednak przy małych /nie wiem jak bardzo małych/ ciężarach, to wygląda jak porządna ogólnorozwojówka w warunkach domowych. Niezły plan, gratuluję wytrwałości, ja przy zbyt wielu powtórzeniach tracę cierpliwość i motywację do działania. Może czas abyś się wyposażył w pełny sprzęt, bądź wybrał się na siłownię?
|
Do góry
|
|
|
|
#2218586 - 01/04/2008 02:15
[Re: connor]
|
Sparta Wrocław
Meldunek: 01/05/2005
|
Pozwoliłem sobie wkleić artykuł o HIIT ! Jak by ktoś nie wiedział o co kaman !  Kiedy intensywność ćwiczeń wzrasta, proporcja tłuszczy wykorzystanych jako substrat energetyczny zmniejsza się, podczas gdy proporcja węglowodanów wzrasta. Wskaźnik kwasów tłuszczowych pochodzących z komórek tłuszczowych także zmniejsza się wraz ze wzrostem intensywności ćwiczeń. To prowadzi do powszechnej rekomendacji, że niska-, średnia- intensywność i długi czas trwania ćwiczeń wytrzymałościowych są najbardziej korzystne dla utraty tłuszczu. To przekonanie nie bierze pod uwagę tego co się dzieje podczas potreningowego okresu "zdrowienia" (regeneracji); całkowity dzienny wydatek energii jest ważniejszy dla utraty tłuszczu niż przeważające paliwo wykorzystane podczas ćwiczeń. Jest to poparte przez badanie pokazujące nieznaczną różnice w traceniu tkanki tłuszczowej pomiędzy wysoką i niską intensywnością submaxymalną; ciągłe ćwiczenie, kiedy całkowity energetyczny wydatek na sesje ćwiczeń jest uważany za podobny. Badania Hicksona dalej popierają zdanie, że przeważające paliwo użyte podczas ćwiczeń nie gra roli w utracie tłuszczu; szczury biorące udział w wysoko intensywnym treningu sprinterskim osiągnęły znaczną redukcję tkanki tłuszczowej, pomimo faktu iż trening sprinterski opiera sie na ww jako źródle paliwa. Niektóre badania sugerują, że wysoka intensywność ćwiczeń jest bardziej korzystna dla utraty tkanki tłuszczowej niż niska i średnia intensywność ćwiczeń. Pacheco Sanchez i inni zaobserwowali wyraźniejszą utratę tłuszczu u szczurów, które ćwiczyły z wysoką intensywnością w porównaniu ze szczurami ćwiczącymi z niską intensywnością, pomimo iż obie grupy wykonały równorzędną pracę. Bryner zaobserwował znaczną stratę tkanki tłuszczowej w grupie, która ćwiczyła z wysoką intensywnością- 80- 90% maxymalnego tętna, podczas gdy nieznaczne zmiany w tkance tłuszczowej, zostały zaobserwowane u grupy z niską intensywnością, która ćwiczyła w tempie 60-70% maxymalnego tętna; istniała nieznaczna różnica w całkowitej wykonanej pracy pomiędzy obiema grupami. Zaobserwowano, że osoby które regularnie biorą udział w wysoko intensywnych ćwiczeniach mają mniej grubych fałd skórnych i mniejszy stosunek obwodu pasa do bioder (WHRs waist-to-hip-ratios) niż osoby, które uczestniczyły w ćwiczeniach o mniejszej intensywności. Po analizie kowalencyjnej wykonanej w celu zlikwidowania efektu całkowitego wydatku energetycznego na fałdy skórne i WHRs, znaczna różnica pozostała pomiędzy ludźmi, którzy wykorzystywali wysoką intensywność ćwiczeń, a ludźmi, którzy wykorzystywali niższą intensywność ćwiczeń. Tremblay i inni wykorzystali bardziej godne uwagi badania, które pokazują, że wysoko-intensywne ćwiczenie, specjalnie przerywane, ponad maxymalne ćwiczenie, jest najbardziej optymalne dla utraty tłuszczu. Badani brali udział albo w wytrzymałościowym programie treningowym (ET) przez 20 tygodni, albo w wysoko-intensywnym przerywanym treningu (HIIT) przez 15 tygodni. Średni koszt energetyczny (zużycie energii) treningu ET wynosił 120,4 MJ, podczas gdy treningu HIIT 57.9 MJ. Spadek podskórnych fałdów tłuszczowych był większy w grupie HIIT niż w grupie ET pomimo dramatycznie niższego kosztu energetycznego na treningu HIIT. Zmniejszenie fałd skórnych w grupie HIIT było 9 razy większe niż w grupie ET. Kilka wyjaśnień większej utraty tłuszczu osiągniętej dzięki HIIT. Po pierwsze, olbrzymia grupa dowodów pokazuje, że wysoko-intensywne treningi, zwłaszcza przerywane przynoszą w efekcie znacznie większe potreningowe wydatki energetyczne i spalanie (wykorzystanie) tłuszczu niż nisko-, albo średnio- intensywne treningi. Inne badania pokazały znacznie podniesione stężenie wolnych kwasów tłuszczowych (FFA) we krwi albo wzrost spalania (wykorzystania) tłuszczy podczas regeneracji po treningu (który był formą HIITa). Rasmussen zauważył, że wyższa intensywnosć ćwiczeń skończyła się większym osłabieniem karboksylazy acetyl-CoA (ACC), które prowadziło do większej oksydacji FFA po treningu ponieważ ACC jest inhibitorem oksydacji FFA. Tremblay i inni odkryli, że HIIT znacznie bardziej zwiększa aktywność mięśniowej dehydrogenezy 3-hydrokoacyl- koenzym A (wyznacznik aktywności betta oksydacji) niż ET. Ostatecznie większość z badań odkrywa, że wysoko-intensywny trening powstrzymuje apetyt bardziej niż niższa intensywność i redukuje intensywne spożycie tłuszczy nasyconych. Ogólnie, dowody wskazują na to, że HIIT jest najbardziej efektywną metodą utraty tłuszczu. Jakkolwiek, HIIT niesie ze sobą większe ryzyko kontuzji i przetrenowania, oraz jest fizycznie i psychologicznie wymagający, niska i średnia intensywność stosowana ciągle podczas ćwiczeń jest najlepszym wyborem dla osób, które są nieumotywowane albo mają przeciwwskazania do intensywnych ćwiczeń.
|
Do góry
|
|
|
|
#2218597 - 01/04/2008 02:16
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2218601 - 01/04/2008 02:17
[Re: Skull]
|
Sparta Wrocław
|
Co sądzicie o FATBURNERACH?
a jakie masz ciśnienie ? ;>
|
Do góry
|
|
|
|
#2218614 - 01/04/2008 02:19
|
Sparta Wrocław
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2218659 - 01/04/2008 02:29
|
Carpal Tunnel
|
Mam zasadniczo słabą wolę, jak wracam zmęczony z roboty to się jakoś do drugiego pokoju dostanę, ale na siłownię już by mi się jechać nie chciało  Kupowałem ostatnio trochę ciuchów przez net to się pomierzyłem: Klata 109, Biceps 35, w pasie 98 albo 99. Sztanga 10 kg, hantle 3kg - mówiłem, że w pełni rekreacyjnie Traktuję obecnie trening siłowy jako drogę do zrzucenia fatu, a przyrost masy mięśniowej jest dla mnie póki co drugorzędny. Dlatego wiele powtórzeń, dużo ćwiczeń i długi trening. Wolę po prostu w celu spalenia kalorii 1.5 godziny dźwigać żelastwo niż kręcić na rowerku  Zdecydowanie jednak ciężar jest już za mały, mięśnie już ledwo co bolą, a zakwasów też prawie brak. Musiałbym jednak dokupić sprzęt do sztangi, bo przy większych ciężarach bez stojaków ani rusz! Trzeba się jednak bardziej sprofesjonalizować! Nie chciałem wierzyć, ale pakowanie jest strasznie wciągające 
|
Do góry
|
|
|
|
#2218777 - 01/04/2008 02:53
[Re: Fro_Lech]
|
Ana <3
|
widać, że nie czytasz dokładnie  ja mam w pokoju o wymiarach 240x410cm następujące elementy: sztanga prosta 180cm gryf łamany 120cm dwie hantle 35cm 2 wolne stojaki 1 ławka stojak na obciążenia obciążanie 2x15 4x10 6x5 8x2,5 i z 10x1,25kg dałem za to koło 2000zł brakuje mi ewidentnie, albo drążka, albo wyciągu górnego. jednak staram się jakoś niwelować te braki ćwiczeniami ze sztangą. jeśli chodzi o nogi --> http://www.sklep-fitness.pl/product_info.php?products_id=216nic więcej nie trzeba, wszystko kupisz na allegro, dobra jakość produktów. pamiętajmy, że to ma służyć a nie wyglądać. największy szkopuł to ceny za przesyłkę, bo to do cholery bardzo dużo waży.
|
Do góry
|
|
|
|
#2218905 - 01/04/2008 03:21
|
addict
Meldunek: 23/07/2007
|
Zacząłem ostatnio coś ćwiczyć. Drążek i 100 pompek przed snem, czyli na razie asekuracyjne aby nabrać formy. Planuję zakup sztangi+obciążenia, ławkę mam. Niestety jest coś czego nie mam - pieniądze. Wiem że sama sztanga to mało i przydałyby się hantle. Zrobiłem rozpoznanie wstępne i wyglądać to będzie tak: (wiem, że niektóre ćwiczenia byłoby lepiej z hantlami..) :klata: wyciskanie sztangi na ławce 3 serie 12-10-8 :plecy: drążek 12-10-8-6 :barki: wyciskanie sztangi zza głowy siedząc 12-10-8-6 :biceps: uginanie ramion ze sztangą stojąc 12-12-10 :triceps: wyciskanie sztangi w wąskim uchwycie 12-10-8 :łydy: wspięcia na palce siedząc z obciążeniem lub "75" Myślałem też nad a6w - choć koledzy odradzają, poprzednie podejście jakieś półtora roku temu skończyłem na 15 dniu, z powodu choroby. A teraz już nie o brzuchu. Zdaje sobie sprawe, że mogłyby być inne, lepsze ćwiczenia. Ale tak jak mówiłem, krucho z kasą. Dlatego na razie zainwestuje w samą sztangę, tym bardziej że mam ławeczkę. Co sądzi trener Llama? 
|
Do góry
|
|
|
|
#2218973 - 01/04/2008 03:36
[Re: green_grass_of_tunnel]
|
Ana <3
|
trener  Jak już piszemy o takich rzeczach GGOT (nick w skrócie  ), to dla Twoich warunków gorąco polecam trening HST. o co chodzi? 3główne zasady: 1. Cykl trwa 6 tygodni, i zawiera w sobie trzy dwutygodniowe cykle: 6W - 2W (15razy) 2W (10razy) 2W (5razy) 2. Trenujemy 3 razy w tygodniu wszystkie partie mięśni/to nie jest trening dzielony) 3. Kładziemy nacisk na progresję ciężaru z każdym kolejnym treningiem. !!! największy problem, określenie tzw. maxów przed całym cyklem, ponieważ one stanowią punkt odniesienia do rozłożenia ciężarów w całym cyklu (określamy maxy dla 15, 10 i 5 powt. a treningi zaczynamy od 60% maxa). jest to świetny trening dla ludzi, którzy nie dysponują wieloma sprzętami do ćwiczeń. na upartego starczy ławka, stojaki i sztanga. POLECAM! oto jeden z moich starych planów: HST II ''15'' Wyciskanie płasko 3x15 Wyciskanie wąsko 1x15 Wiosłowanie sztangą 2x15 Uginanie ramion ze sztangą 1x15 Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 1x15 Wyciskanie z przed karku 2x15 HST II ''10'' Wyciskanie płasko 4x10 Wiosłowanie sztangą 3x10 Wyciskanie francuskie jednorącz 2x10 Uginanie ramion ze sztangą 2x10 Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 2x10 Wyciskanie z przed karku 3x10 HST II ''5'' Wyciskanie płasko 8x5 Wiosłowanie sztangą 4x5 Wyciskanie francuskie jednorącz 3x5 Uginanie ramion ze sztangą 4x5 Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 3x15 Wyciskanie z przed karku 4x5
|
Do góry
|
|
|
|
#2219335 - 01/04/2008 04:38
[Re: Fro_Lech]
|
antimadrista
|
Czekam na masę wpisów ;).
http://www.sfd.plI to tyle w temacie, czytac czytac i czytac
|
Do góry
|
|
|
|
#2220353 - 01/04/2008 17:28
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/11/2005
|
@GGOT Wszystko zleży co chesz osiągnąc tym treningiem. Jeśli interesuje cię masa. To najlepszy będzie dla ciebie FBW, czyli ćwiczenie każdej partii ciała 3 razy w tygodniu. Coś takiego jak wkleił Llama Jest to dobry pomysł dla początkujących i pozwala rozwinąć najawżniejsze i największe częsci ciała ( klate, plecy, nogi). Tak jak pisał Lupus. Wszysko znajdziesz na http://www.sfd.pl w dziale dla początkujących. Pozdrawiam. PS. Ja ćwicze planem FBW już 2 m-sc i efekty są zadawalające, także polecam.
|
Do góry
|
|
|
|
#2220382 - 01/04/2008 17:52
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
Lupus wyżej podał dobre forum sportowe ,ja jak zaczynałem ćwiczenia nie miałem pojecia zielonego co jeść przed co po treningu najlepiej i wogule ,jakieś 1,5 miesiaca temu zaczołem czytać to forum sfd i dużo i to dużo wyciągłem z niego ,poprawiłem błędy i wszystko teraz gra ,teraz tylko wytrwałość i chęci i będzie dobrze.Przez około 3 miesiące ptrzybyło mi około 5 kilo ,mogło być lepiej ,ale mówie jakbym wcześniej znalazł takie forum to te efekty mogły by być lepsze.Ale nic wszystko w swoim czasie.Powiem wam że ćwiczenia wciągają i mi np sprawia to przyjemność że sobie podnosze ciężary ,dają mi pewność siebie ,spokój ducha  Na dzień dzisiejszy wygląda to tak : Wiek : 21 lat. Wzrost 183cm. Waga : 67 kilo. Biceps : 32 cm. Klata : 94 cm . W Pasie 78 cm. Celem by było około 75 kilo Wagi.Klata tak około 100.Biceps 36.W pasie wiadomo ,mogło by być te 78 cm :). No ale wszystko w swoim czasie ,teraz dużo zapału do pracy a będzie dobrze. Też jak Emrod ,pije teraz bo jestem w Polsce na urlopie skrajne ilości alkoholu ,1 piwo ,2 makx jak ide pograć w bilarda do baru cy coś ale do tego zawsze wypijam około 1 litra wody ,alkohol odwadnia ,a ja jak pujde już raz to już cho chwile dlatego te braki uzupełniam poprostu woda ,już taki nawyk.Cieszy mnie to bo przez ten alkohol który lubiałem dużo straciłem ,taką mam motywacje ,lepiej kupić 400 g ryżu niż 1 piwo.Chodz piwo raz dwa mozna też wypić nawet dla zdrowia.Ale każdy tam jakoś sobie na to patrzy ale kulturysyka fajny sport.Pozdr.
|
Do góry
|
|
|
|
#2222140 - 02/04/2008 03:42
[Re: buldog]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/04/2004
|
Co sądzicie o FATBURNERACH?
a jakie masz ciśnienie ? ;> że tak powiem to książkowe, jak na 83 rocznik to 120-130/80-100 wyższego nie dam rady osiągnąć, ani niższego, chyba że kawe wypije mocną. Jeszcze, czy naturalna mocna niesłodzona kawa pomaga w chudnięciu? Czy bierzecie jakieś suplementy diety: Centrumy, BodyMax Plus, Vita Max itp...
|
Do góry
|
|
|
|
#2222160 - 02/04/2008 03:51
|
antimadrista
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2223265 - 02/04/2008 18:53
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/02/2005
|
Nie wiem czy kolega jeszcze potrzebuje porady ale... Ja bym nie cwiczyl na pozcatku na atlasie. jak chcesz mase to lepiej sztanga, sztangielki, drazek do podciagania i to wszystko. Na poczatek bym zrobil trening ACT czyli ok 12 cwiczen na wszystkie partie. I tak przez kilka tygodni tylko co tydzien dodajesz jeden obwod. O co dokladnie chodzi wejdz na sfd i poszukac trening ACT. Jest naprawde dobry - daje dosc mocno w dupe jak nie mialem stycznosci z treningami i masz slaba kondycje bo masz przerwe 30 sek miedzy cwiczenaimi a miedzy obwodami 2 min. takze jak masz sztange i sztangielki to musisz jeszcze zmienaic obciazenie czyli praktycznie jestes non stop bez przerwy w ruchu. Po kilkiu tyg masz dobra kondycje. Masa miesniowa tez ladnie idzie po tym. Po takim wprowadzeniu mozesz zaczac normalny trening dzielony. 2 razy w tyg troche malo. Na poczatek 3 x w tyg bedzie odpowiednio np co 2gi dzien. Do tego jak chcesz mase to musisz wiecej jesc. 2,5 g bialka na kg masy ciala. 6-7 na kg weglowodanow i ok 1,5 tluszczu na kg. JEdz odpusc smieciowe jedzenie. Jak chcesz syzbki efekt wez sie porzadnie za diete czyli ryz, makaron piersi kurczaka, indyka twarozki jakies, oliwa z oliwek itd. Na SFD masz wszystko mysle ze to odpowiednie miejsce dla ciebie. jak nie mozesz tyle jesc to uzupelniasz niedobor np bialka - odzywka bialkowa weglowodanow carbo albo bialkiem i weglowodanem czyli gainerem. Rodziel diete na kilka posilkow dziennie co 3 godz i do lata zauwazysz znaczne postepy. Na poczatku wszystko ladnie rosnie takze bedziesz zadowolony. Pozniej zaczynaja sie schody i idzie coraz gorzej - ale na poczatku jest ok. Zobaczysz silka cie wciagnie  Pozdro aha inie przesadzaj z ciezarami lepiej zrobic mniejszym dokladnie technicznie cwiczenie niz za duzym bo mozna jeszcze sobie krzywde zrobic. Na pcozatek naucz sie techniki pozniej dokladaj ciezary
|
Do góry
|
|
|
|
#2223268 - 02/04/2008 18:54
[Re: Eska]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 11/02/2005
|
co do witamin to polecam bodymax fajne witaminki. Albo jakies juz ze specjalistycznego sklepu z odzywkami jak ktos potrzebuje wieksze dawki
|
Do góry
|
|
|
|
#2270868 - 18/04/2008 09:02
[Re: grekugreku]
|
Carpal Tunnel
|
takie pytanie czy robiac sobie jednodniowa przerwe w zywieniu co tydzien (pijac tylko wode) bardziej pomagam swojemu organizmowi czy szkodze?? Takie eksperymenty można jedynie robić po jakimś czasie, jeżeli mamu odpowiednio zbilansowaną dietę. Natomiast takie głodówki na sam począek walki z odżywianiem za przeproszeniem gówną dają. Zrozumcie podstawę, w której nie ma żadnej filozfofii. 5-6 małych posiłków dziennie złożonych z: ryżu, makaronu, kaszy, piersi z kurczaka lub indyka, płatków owisianych, białego sera, jajek, tuńczyka lub innych ryb + 30-45 min lekkiego truchtu dziennie i tłuszcz opuszcza Wasze ciało w tempie natychmiastowym... Wystarczy tylko trochę samozaparcia... No, ale jak wolicie wodne głodówki to życzę powodzenia i witam w świecie 'grubasów' 
|
Do góry
|
|
|
|
#2270924 - 18/04/2008 10:01
[Re: Robak1984]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/06/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2271284 - 18/04/2008 18:35
[Re: Salvador Dali]
|
Pooh-Bah
|
co do diety w 100% sie zgadzam, ale jak dla mnie bieganie nie ma sensu. O wiele lepsza dla mnie silownia. standardowy trening 3 razy w tygodniu i na koniec 5 serii na maszynie do brzuszkow i po 2-3 miesiacach zobaczysz niezle efekty. Do tego mozna dolozyc bialko + hmb. Dokładnie tak jak mówi Salvador  Aha jak macie problemy żeby zjeść posiłek, bo np. szkoła/uczelnia itp. to kupcie sobie gainera i pijcie, jak nie możecie zjeść posiłku. Gwarantuje, że jak ktoś będzie jadł to co napisał Robak + jakiś gainer do tego, to nie ma bata, żeby nie nabrał masy. Ja stosuje sobie od 3 m-sc 4 serie brzuszków po treningu i teraz mam już fajną kraktę. Powodzenia:)
|
Do góry
|
|
|
|
#2273970 - 19/04/2008 05:37
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
|
Bieganie to syf, to juz lepiej isc porzadnie poplywac Jeżeli nie lubicie biegać albo po 2 km macie już dość to nie piszcie, że to jest syf. Bo akurat jeśli chodzi o efektywność treningu to ten "syf" daje najlepsze rezultaty. Najlepiej jednak stosować zróżnicowany trening, czyli wszystkiego po trochu - siłownia + bieganie + basen.
|
Do góry
|
|
|
|
#2273975 - 19/04/2008 05:38
|
Ana <3
|
lupus, nie bądź drewnianym ignorantem. odpowiedni system ćwiczeń biegowych daje świetne wyniki. takie wypowiedzi kompromitują poważnych dyskutantów. @Salvador Dali, to sam się tyczy 
|
Do góry
|
|
|
|
#2274095 - 19/04/2008 06:04
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2274125 - 19/04/2008 06:15
[Re: nOcnY]
|
antimadrista
|
Gdyby pudzian zaczal biegac po kilka km dziennie, spalilby w dluzszym okresie czasu cala mase miesniowa. Nie bronie nikomu biegac, ale tez nie mozna przesadzac, spojrz na sportowcow, nawet 800metrowcy to szczupli faceci, a nie mowie juz tych do biegaja na srednich i dlugich dystansach. Bieganie jest tez bardziej kontuzjogennym sportem, biegajac po nawierchni asfaltowej obciazasz kolana, natomiast biegajac w terenie czy po lesie, mozesz skrecic noge lub nawet gorzej. W basenie kontuzja Ci nie grozi. Plywanie natomiast (w mlodym wieku oczywiscie) rozciaga doskonale wszystkie miesnie, wplywa to takze na wzrost, widziales, kiedys plywaka kurdupla? No i o kontuzje tez trudniej. A jesli chodzi o spalane kalorie to wlasnie plywanie, jest najefektowniejsze, oczywiscie intensywne, a nie zabka 2 machniecia jak to robia stare kaszaloty 
|
Do góry
|
|
|
|
#2274172 - 19/04/2008 06:35
[Re: nOcnY]
|
antimadrista
|
Ja nikomu biegac nie bronie. Sam biegalem troszke, jak bylem jeszcze mlody  , a ze mieszkam w gorzystym terenie biegalo sie po szlakach. Wszystko zalezy od tego co kto chce osiagnac, jesli ktos chce zrzucic brzuch, czy wystartowac w jakich matorskich biegach, musi biegac duzo km. Ja osobiscie uwazam, ze sa lepsze sposoby niz truchtanie po kilka km. Plywanie, squash, czy chocby koszykowka, zmianana tempa co chwile, a dorzuc do tego spalacz to po chwili jestes caly mokry  A mimo to jestes w stanie nadal biegac, bo nie odczuwasz tak zmeczenia, ale to juz inny temat.
|
Do góry
|
|
|
|
#2274421 - 19/04/2008 09:23
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/10/2001
|
Bieganie jest tez bardziej kontuzjogennym sportem, biegajac po nawierchni asfaltowej obciazasz kolana, natomiast biegajac w terenie czy po lesie, mozesz skrecic noge lub nawet gorzej. W basenie kontuzja Ci nie grozi.
(...)Ja osobiscie uwazam, ze sa lepsze sposoby niz truchtanie po kilka km.
Plywanie, squash, czy chocby koszykowka, zmianana tempa co chwile,(...) przeczysz sam sobie - uwazasz, ze bieganie to syf a polecasz koszykowke czy squash, ktore sa przeciez oparte na bieganiu i obciazaja kolana i stawy jeszcze mocniej. obydwa sa bardziej kontuzjogenne niz jogging czy, jak to okreslasz, "truchtanie po kilka km".
|
Do góry
|
|
|
|
#2274661 - 19/04/2008 17:50
[Re: McKracken]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
Siema. Suplementy. Braliście/polecacie kupno aminokwasów (BCAA)?
I jeszcze jedno. Niedługo będe robił cykl kreatynowy. Co polecacie? (Mają być tabsy, bo praktyczniejsze).
|
Do góry
|
|
|
|
#2274676 - 19/04/2008 18:00
[Re: kfjatek]
|
veteran
Meldunek: 18/12/2004
|
BCAA są przydatne na redukcji/rzeźbie lub cyklu stricte na siłę. Na cyklu masowym uważam, że są zbędne. Co do kretki to który cykl i jaki cel? Jeśli pierwszy to w kapsach mono Olimp'a Mega Caps, ewentualnie (np. przy rzeźbie) jabłczan, np. TCM Olimp lub Cm3 Trec'a. Poza tym odwiedź -> http://www.sfd.pl <- 
|
Do góry
|
|
|
|
#2277129 - 20/04/2008 03:33
[Re: kfjatek]
|
Pooh-Bah
|
I jeszcze jedno. Niedługo będe robił cykl kreatynowy. Co polecacie? (Mają być tabsy, bo praktyczniejsze). Jak chcesz iść na masę, to dorzuć sobie do tej kraetynki, co kolega podał poniżej jakiegoś gainera: polecam Mass XXl z Treca. Co do biegów, to jeśli ktoś chce zrzucić zbędne kilogramy to bieganie będzie najlepsze, natomiast przy "masowaniu" biegi są zbędne i bardziej zaszkodzą niż pomogą, podobnie jak całodzienne głodówki.
|
Do góry
|
|
|
|
#2277758 - 20/04/2008 06:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/06/2005
|
Jak chcesz iść na masę, to dorzuć sobie do tej kraetynki, co kolega podał poniżej jakiegoś gainera: polecam Mass XXl z Treca. wlasnie kocze swojego Treca i polecam. Swietny gainer truskawkowy mmmm 
|
Do góry
|
|
|
|
#2278322 - 20/04/2008 16:44
[Re: Chaoz]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2005
|
odnosnie tego ze bieganie w trakcie robienia masy jest zbedne nie zgodze sie z tym.. dlaczego ? a no dlatego ze jest doskonalym dopelnieniem treningu silowego, poprawia kondycje i przede wszystkim stan zdrowia, zyskuje sie lepsza wydolnosc i wytrzymalosc. Owszem podczas biegania jest ryzyko katabolizmu ale napewno nie w ilosci 2 x na tydzien, pozatym wystarczy dodatnio zbilansowana dieta i juz nie bedzie tego problemu. a co do gainerka  ja polecam Mutant Massa jest drogi ale obecnie najlepszy gainer ze wszystkich. Cwicze juz 5 lat i doszedlem do wniosku jak wiele innych osob ze Trec to jest najlepsza firma ale tylko pod wzgledem cena/jakosc.
|
Do góry
|
|
|
|
#2278349 - 20/04/2008 17:05
|
Carpal Tunnel
|
I jeszcze jedno. Niedługo będe robił cykl kreatynowy. Co polecacie? (Mają być tabsy, bo praktyczniejsze). Jak chcesz iść na masę, to dorzuć sobie do tej kraetynki, co kolega podał poniżej jakiegoś gainera: polecam Mass XXl z Treca. Co do biegów, to jeśli ktoś chce zrzucić zbędne kilogramy to bieganie będzie najlepsze, natomiast przy "masowaniu" biegi są zbędne i bardziej zaszkodzą niż pomogą, podobnie jak całodzienne głodówki. Mase to sie zimą robiło Zrobiłem już zakupy. Zestawik na miesiąc. 1 x OLIMP System Protein 80 / 1250 g (36 porcji) 1 x OLIMP TCM MC 10x30 kaps./1100mg [300 kaps. w blistrach] 1 x OLIMP Taurine Mega Caps 150 kaps./1500mg (150 porcji) Co do biegania. To ja po typowym treningu, zostaje i biegam 25-30minut (3 w tygodniu) i nie narzekam.
|
Do góry
|
|
|
|
#2279314 - 20/04/2008 22:07
[Re: rosom]
|
Carpal Tunnel
|
To dużo. Dla mnie to tylko uzupełnienie diety (posiłek po treingu).
|
Do góry
|
|
|
|
#2658903 - 15/10/2008 23:05
[Re: rosom]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 08/01/2007
|
Witam Pytanko do WARSZAWIAKÓW , ile kosztuje karnet w siłowni PURE http://www.purepoland.com. na ich stronie jest cena od 155-185zł. W krakowie własnie sie otwarła i jest napisane ze ceny promocyjne do 30 pażdziernika (155-185zł).Ile kosztuje taka siłownia w warszawie w full opcji.Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|