#1541621 - 30/08/2007 23:22
Re: Puchar UEFA
[Re: Legia]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
remis Groclinu po pierwszej połowie polecam stawiać...to najpewniejszy rezultat na pierwsze 45 minut meczu. Ani Groclin nie będzie przeprowadzał huraganowych ataków ani przeciwnik nie będzie jeszcze ostro forsował obrony Grodzszczan. w pierwszych 45 minuatach priorytetem będzie przede wszystkim nie stracić bramki dla obydwu zespołów... a odpowiedz mi dlaczego goscie niebeda atakowac ? przegrali u siebie 1 mecz wiec by chciec awansowac musza atakowac a nieczekac co zrobi Groclin  ja widze overa w tym meczu Sikora ma zagrac dzis a jego " pilki szukaja" na boisku kurs 2 na over wyglada niezle 
|
Do góry
|
|
|
|
#1541915 - 31/08/2007 00:43
[Re: rene]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 21/01/2005
|
Zagrane dzis na uznane firmy. Nawet tylko na miare pucharu UEFFA. To znaczy na kluby ktore w niich juz graly, cos kiedy osiagnely, a teraz chca sie odbudowac, a sa uznaynymi klubami jak na Puchar UEFFA, a nie jakies AIK czy inne Alborgi.
Polecam i przepraszam ze tak pozno: Kurs ogolny 8.11 8/10
Groclin Dyskobolia - Tobol Kostanay (Typ) 1 1,45 Liteks Lovech - KS Besa (Typ) 1 1,10 RC Lens - BSC Young Boys Bern (Typ) 1 1,45 CSKA Sofia - AC Omonia Nicosia (Typ) 1 1,45 Hamburger SV - Budapest Honved (Typ) 1 1,15 Helsingborgs IF - Drogheda United (Typ) 1 1,45 425182 Artmedia Bratislava - FC Mika Ashtarak (Typ) 1 1,45
zapytacie co tu robi Helsinborg . Ano lubie Henrica Larsona i mam nadzieje ze cos ustzreli, a po za tym kiedys grali jak rowny z rownym z Juventusem. Chociaz co do nich mam najwoeksze obiekcje bo jednak to nie sa jakies tuzy jak wszystkie Skandynawskie Kluby, ktorych granie odradzam !!!
|
Do góry
|
|
|
|
#1544630 - 31/08/2007 06:53
[Re: timeek]
|
addict
Meldunek: 15/07/2002
|
Niestety Bełchatów to tak naprawde dzisiaj zapłacił frycowe roznica pomiedzy wicemistrzem Polski a Dnieprem była wyraźna w calym meczu w kazdej formacji takie błędy w lini defensywnej przy stracie dwóch bramek jak w okręgówce, brak doświadczenia i ogrania w piłce pucharowej naszych zespołów jest porażająca jak można tak grać, nawet mi ich zal bo to po prostu depresji psychicznej można się nabawić. W Belchatowie po pierwszym meczu pewnie sobie chłopaki nadzieji narobili, że sobie zagrają w fazie grupowej Pucharu UEFA a zakonczyli rozgrywki przed pierwszą rundą. Dobrze iż Ukraińcy oszczędzili zespoł Bełchatowa bo mogli spokojnie wygrać z 7:2 przy takiej dyspozycji naszych kopaczy. Komentator tvp tez mnie rozbraiał swymi wypowiedziami że każda z drużyn zwiększyła posiadanie piłki o 5 procent i jak to było cudownie do 25 min i ze już przejmniemy współczynik zespołu któremu strzelilismy drugą bramkę. Dobrze chyba, że odpadliśmy bo z taką gra to w kolejnej rundzie byłaby jeszcze większa kompromitacja poza tym z całym szacunkiem dla Bełchatowa i jego kibiców to zdecydowanie ciągneli by te rozgrywki pucharu UEFA w doł. Zreszta Groclin, który awansował do tej I rundy też rewelacyjnie nie zagrał z Tobołem słabszym od Dniepru o 2 klasy i jak przyjedzie do Grodziska zespół równie mocny lub silniejszy to obawiam się że Groclin też może miec kłopoty z awansem do fazy grupowej. Kibicujmy Groclinowi jedynemu reprezentantowi Polski w jakichkolwiek pucharach dopóki jeszcze go mamy inaczej kwalifikacje do LM bedziemy zaczynać od I rundy a w pozostałych przypadkach będziemy mieli 2 lub 1 zespół. Nasza piłka jest słaba jak chyba nigdy dotąd mistrz i vice mistrz w pucharach już nie grają nie potrafili przebrnąc kwalifikacji pozostał zdobywca Pucharu Polski jak taka sierotka Marysia, wyniki nie kłamią bo to sa cyfry Ukraina ma 2 zespoły w grupowej fazie LM i europejską piłkę na najwyższym poziomie plus Dniepr ktory prawdopodobnie zagra w fazie grupowej UEFA CUP, a my z holu piłkarskiego salonu zmierzamy zamiast do sali głównej to do piwnic piłkarskiej Europy gdzie będziemy rywalizowac z zespołami klasą nie odbiegającą od naszego mizernego poziomu.
|
Do góry
|
|
|
|
#1545298 - 31/08/2007 16:55
[Re: DJ SOSNA]
|
Inwestor
Meldunek: 07/12/2004
|
Potencjalni rywale Groclinu:
RC Lens (FRA) Tottenham Hotspur FC (ENG) FC Dinamo 1948 Bucuresti (ROU) Getafe CF (ESP) FK Crvena Zvezda (SRB)
|
Do góry
|
|
|
|
#1549716 - 01/09/2007 17:26
[Re: Giertyszek]
|
addict
|
Losowanie dla Groclinu można uznać za korzystne, bo w przypadku potyczki z Lens Totenhamem lub Getafe Wielkopolanie mieli by jeszcze trudniejszą przeprawę niż z Crveną Zwezdą Belgrad lub Dinamem Bukareszt. Szanse na awans są porównywalne,oglądałem mecz eiinacji LM z Rangersami i po nudnym meczu w którym niewiele się działo wygrali Szkoci, natomiast jakiejś fenomenalnej postawy Crveny nie zobaczyłem. Rywal solidny jednak jak najbardziej w zasięgu naszego pucharowego jedynaka minusem jest jednak mecz rewanżowy na wyjeździe.
|
Do góry
|
|
|
|
#1555541 - 03/09/2007 03:58
[Re: Piotruś Pan]
|
member
Meldunek: 06/03/2006
|
Niestety Bełchatów to tak naprawde dzisiaj zapłacił frycowe roznica pomiedzy wicemistrzem Polski a Dnieprem była wyraźna w calym meczu w kazdej formacji takie błędy w lini defensywnej przy stracie dwóch bramek jak w okręgówce, brak doświadczenia i ogrania w piłce pucharowej naszych zespołów jest porażająca jak można tak grać, nawet mi ich zal bo to po prostu depresji psychicznej można się nabawić. PIOTRUS PAN niestety nie zgadzam sie z toba ze Belchatow placil frycowe. Nijak nie moge zrozumiec jak druzyna ktora sprawiala wrazenie solidnej w lidze , tracila malo bramek , moze tak jak dziecko we mgle w kosmicznym tempie stracic przewage z pierwszego spotkania , a nastepnie ostatecznie pogrzebac swoje szanse w niecale 45 min, i to na wlasnym boisku.Gole rzeczywiscie tracili jak w okregowce , a ten bramkarz -39 lat na karku, powinno "być" od niego doswiadczenie , a na zblizeniach bylo widac ze ma strach w oczach , jak by pierwszy raz stanal miedzy slupkami , niepewne wybicia , niepewne chwyty , nerwowa gra , ktora , mysle udzielila sie obroncom Belchatowa . Bramkarz zawalil 1 gola (z roznego -nie wyszedl do pilki toczacej sie po jego polu bramkowym ) 2 gola (z roznego) i 4 gola (mimo biernej postawy obroncow strzal oddany wprost w bramkarza , ktory moglpilke sparowac do boku ) .
|
Do góry
|
|
|
|
#1556174 - 03/09/2007 07:00
[Re: cafe21]
|
addict
|
Rozumiem cie masz prawo się nie zgadzać w ocenie tego meczu niewątpliwie powinieneś przyznać mi racje że drużynie vice mistrza Polski nie przystoi taka gra z bojaźliwością czy strachem nie wspominając już o błędach formacji defensywnej i bramkarza, który miał być ostoją drużyny a na taką noszalancje w polu karnym sobie pozwalał poza tym mam prawo wymagać poprawnej gry od zespołu mającego aspiracje do gry w fazie grupowej Pucharu UEFA i reprezentującego nasz kraj w rozgrywkach międzynarodowych.
|
Do góry
|
|
|
|
#1601343 - 19/09/2007 01:56
[Re: konstruktor1]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 17/10/2005
|
Panowie wiem, ze wszyscy sa dzis zajeci liga mistrzow ale...wlasnie sobie przegladalem oferte na czwartkowe mecze Pucharu UEFA i Bordeaux mozna wziasc za 1.8!!! przeciwko Tampere u siebie. Nie sledze ligi francuskiej ale sprawdzilem tabele i sa bardzo wysoko. Jak dla mnie to jest szokujaco wysoki kurs i czy ktos moze mnie przekonac, zeby nie zagrac tego bardzo wysoko? Bordeaux gra z Tampere pierwszy mecz na wyjeździe dlatego kurs jest 1.80
|
Do góry
|
|
|
|
#1601344 - 19/09/2007 01:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 25/12/2003
|
Panowie wiem, ze wszyscy sa dzis zajeci liga mistrzow ale...wlasnie sobie przegladalem oferte na czwartkowe mecze Pucharu UEFA i Bordeaux mozna wziasc za 1.8!!! przeciwko Tampere u siebie. Nie sledze ligi francuskiej ale sprawdzilem tabele i sa bardzo wysoko. Jak dla mnie to jest szokujaco wysoki kurs i czy ktos moze mnie przekonac, zeby nie zagrac tego bardzo wysoko? moze tylko to ze graja 1 mecz w finlandi
|
Do góry
|
|
|
|
#1605032 - 20/09/2007 07:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2007
|
wg mnie jutro z Dniprem moze byc roznie zespol niezle poukladany, preferujacy bardzo szybki atak pozycyjny, duzo gry na jeden kontakt na linii pomoc-atak ale mimo wszystko Belchatow pokazal, gdzie tkwi najwiekszy problem Dnipra czyli w obronie ... bledy zespolu ukrainskiego w meczu z naszymi gwiazdami, pokazaly, ze zespol z ta formacja ma spore problemy ... wciaz uwazam, ze gdyby nie fatalny blad Lecha przy bramce na 2-2, PGE moglo awansowac, bo bramka ta ewidentnie podciela skrzydelka naszym pilkarzom ;-) Nie mam pojecia jak gra Aberdeen(wyniki ligowe nie porazaja), ale Szkoci na wlasnych smieciach skory napewno tanio nie sprzedadza i wedlug mnie upatrywalbym wyniku w stylu 2-1 2-2, moze 1-2 Co ciekawe 23-go Dnipro gra arcywazny wyjazdowy mecz z Szachtarem badz co badz, over uwazam za bardzo dobre rozwiazanie 
|
Do góry
|
|
|
|
#1605245 - 20/09/2007 17:28
[Re: bitnap]
|
veteran
Meldunek: 25/11/2004
|
Witam Brann Bergen-Brugge 1X 1,35 , wg mnie rozpedzony w lidze Bergen nie powinien dzisiaj przegrac z druzyna belgijska. Brugge to juz nie ta sama druzyna co kilka lat temu gdy grała w LM. Do tego słabo wystartowała w lidze... Oj ciezko im bedzie w Norwegii. Zastanawiałem sie jeszcze nad pewna jedyneczke i chyba to zagram ale za mniejsza stawke, hahaha
Anderlecht-Rapid 1 1,65 , Belgowie odpadli w kwalifikacjach ligi mistrzów z Fenerbahce ale sam Wasilewski zapowiadał ze awans do LM bedzie bonusem natomiast rozgrywki grupowe Pucharu UEFA sa koniecznoscia i tam musza sie zakwalifikowac. A okazja ku temu moim zdaniem jest wysmienita bo naprzeciw staje mizerna druzyna Rapidu Wieden. Austriacy słabo w lidze i z Anderlechtem to oni beda mogli powalczyc ale dopiero w rewanzu, o ile bedzie jeszcze nadzieja na awans
Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
#1605339 - 20/09/2007 18:35
[Re: santiago]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/01/2005
|
Mam takiego 'newsa' moze kogos zainteresuje... Mecz Larissa - Blackburn nie odbedzie sie na stadionie greckiego klubu (Alcazar),ale zostanie rozegrany w Panthessalikon. Pozdrawiam 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|