Ze względu na pracę i ogólny brak czasu mogę ćwiczyć 2 razy w tygodniu po ok 1.5h. (...)
Efekt jest taki, że w bicepsie jest nieco lepiej, ale waga ani drgnie...(...)
Aha jeszcze kwestia jedzenia. Jem mało i nie lubię jeść. I jest kurde średnia szansa na jakieś drastyczne zmiany. Jem dużo tłustego, mięsa jakieś itd. ale nie mogę liczyć na jakiś nagły wzrost apetytu.(...)
Coin, jesli chodzi o trening to sfd.pl jak juz ktos wczesniej radzil, zreszta nt. diety tez bardzo duzo tam znajdziesz.
Natomiast dopoki nie zmienisz nawykow zywieniowych twoje treningi i tak nic nie dadza, jak sam zreszta piszesz. Nawet najlepsze cwiczenia nie spowoduja przyrostu masy przy niedoborach kalorycznych.
Jesz malo i glownie tluste rzeczy - nic dziwnego, ze nie masz apetytu bo przy takim jadlospisie obciazasz tylko zoladek i nie jestes w stanie lyknac nic wiecej.
Przede wszystkim jedz regularnie - 5-7 mniejszych ilosciowo ale bogatszych kalorycznie (nadwyzka ok 500kcal dziennie w stosunku do zapotrzebowania) posilkow (to nauczy organizm dopominania sie o posilek, wybieraj produkty bogate w bialko, tluszcz i tak mozesz dostarczyc w odpowiednich ilosciach dodajac oliwy z oliwek do dan), do tego wiecej ruchu (np. jogging z rana 2,3 razy/tydz - wiem, ze ciezko sie przemoc na poczatku, ale jak juz zaczniesz to bedziesz sie sam wyrywal, zeby biegac).
Powyzsze przetestowalem na sobie: w 6 miesiecy z 63 do 75 kg przy wzroscie tkanki tluszczowej raptem z 13,5 do 15%. Jesli chodzi o cwiczenia silowe, machalem tylko sztangielkami 2,3 razy w tygodniu, ale dosc nieregularnie.
Do dziela i powodzenia