Strona 1 z 3 1 2 3 >
Opcje tematu
#2025245 - 04/02/2008 19:15 Czy przyjedzie po mnie wosjko ?
kadus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/06/2007
No to sprawa wyglada tak , moze ktos z was juz byl w takiej sytuacji. Otóż od pazdziernika bylem na drugim roku studiow , jednak uznalem, ze kierunek ktorego sie podjalem jest tragiczny i tuz przed sesja z niego zrezygnowalem, w listopadzie zanioslem papierek do WKU,ze sie ucze, odroczenie mam do pazdziernika tego roku. Czy jednak jak zrezygnowalem edukacje panowie wojskowi moga zapukac do mych drzwi ? Mam spodziewac sie wizyty? (podobno uczelnie wysylaja do wku informacje, ze dany student/uczen zrezygnowal ze studiow/szkoly)

Prosze o pomoc

Do góry
Bonus: Unibet
#2025250 - 04/02/2008 19:19 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: kadus]
Kylo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/09/2005
Mozez sie spodziewac. Uczelnie wysylaja wlasnie te papiery.

Do góry
#2025251 - 04/02/2008 19:21 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: Kylo]
Szewa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/09/2004
Tak, uczelnie wysyłają takie papiery, i to czasami szybciej niż sie spodziewasz ;\) Jeżeli nie masz zamiaru iść do woja, to dla świętego spokoju zapisz się do jakiejś prywatnej szkoły.

Do góry
#2025253 - 04/02/2008 19:23 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: Szewa]
kadus Offline
Carpal Tunnel

Od pazdziernika znowu ide na studia, no ale do tego czasu bedzie trzeba cos zmontowac ;]

Do góry
#2025262 - 04/02/2008 19:29 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: kadus]
kadus Offline
Carpal Tunnel

btw. czy dobra ucieczka od wojska jest wyjazd za granice do pracy? Mam okazje na wyjazd, moze wiec z niej skorzystac ?

Do góry
#2025308 - 04/02/2008 20:05 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: kadus]
lelu Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/11/2006
jak bedziesz mial pecha moga Cie przy powrocie capnac na granicy ;] taka wersje gdzies slyszalem

wyjazd bardzo ok w sumie nic innego Ci nie pozostaje ;] chyba ze sie chcesz wymeldowac

Do góry
#2025310 - 04/02/2008 20:08 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: lelu]
Giertyszek Offline
Inwestor

Meldunek: 07/12/2004
jesli wyjedziesz w ramach strefy Schengen to nikt Cię nie capnie na granicy bo nie ma kontroli

Do góry
#2025313 - 04/02/2008 20:10 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: lelu]
Platini Offline
Porucznik

Meldunek: 15/04/2005
jesli wyjedzie do krajow ze strefy to kto ma go z granicy złapac jak nie ma kontroli ?
No chyba, ze gdzies na wschod pojedziesz ;\)

Do góry
#2025315 - 04/02/2008 20:11 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: Giertyszek]
Kaktus_lbn Offline
old hand

Meldunek: 11/04/2004
idz poprostu do urzedu nie wiem jak on sie tam nazywa ale tam gdzie mozna sie wymeldować. wymelduj sie tym czasowo i po klopocie nikt na granicy nie złapie \:D ja tak zrobilem i kupa innych chlopakow kotrzy byli ze mna w anglii i nie ma problemu. jak sie wymeldowujesz to nie musisz wpisywac gdzie bedziesz mieszkal w anglii. ja tego nie wiedzialem i i nie musialem wypelniać i tyle.

Do góry
#2025322 - 04/02/2008 20:14 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: Giertyszek]
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
podobną sytuację miał mój znajomy \:\)

W okolicach Maja/Czerwca przyślą Ci bilet. Nie odbieraj awiza, nie podpisuj wezwania. Potem niech ktoś z rodziny zadzwoni do WKU i zapyta się o co chodzi. Wojak powie, ze bilet dla Ciebie przyszedł, a członek rodziny niech powie, że zrezygnowałeś ze studiów z powodów finansowych, wyjechałeś za granicę żeby zarobić na nowy rok akademicki i wrócisz w październiku. Każą napisać pisemko potwierdzające to co zostało powiedziane, przesłać je do wku i nawet tego nie będą sprawdzać. W nowym roku akademickim jak będziesz miał zaświadczenie o pobieraniu nauki zanosisz i po sprawie. Tylko pamiętaj, nie odbieraj poleconych ;\)

Do góry
#2025338 - 04/02/2008 20:23 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: PioKing]
hokuy Offline
veteran

Meldunek: 22/08/2006
moi znajomi, którzy rok temu pokończyli studia po 1 semestrze, nie otrzymali żadnych bilecików, ja mam ten problem w tym roku \:D i trochę mnie nastraszyliśćie ;]

Do góry
#2025358 - 04/02/2008 20:33 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: hokuy]
herkules Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/11/2004
Tez mi przysyłaja gnoje . Nie odbieram i mam to w bani. Potem wysle matke zeby powiedziala ,ze mnie nie ma w kraju

Do góry
#2025375 - 04/02/2008 20:43 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: PioKing]
Killa Boom Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/01/2005
Originally Posted By: PioKing
podobną sytuację miał mój znajomy \:\)

W okolicach Maja/Czerwca przyślą Ci bilet. Nie odbieraj awiza, nie podpisuj wezwania. Potem niech ktoś z rodziny zadzwoni do WKU i zapyta się o co chodzi. Wojak powie, ze bilet dla Ciebie przyszedł, a członek rodziny niech powie, że zrezygnowałeś ze studiów z powodów finansowych, wyjechałeś za granicę żeby zarobić na nowy rok akademicki i wrócisz w październiku. Każą napisać pisemko potwierdzające to co zostało powiedziane, przesłać je do wku i nawet tego nie będą sprawdzać. W nowym roku akademickim jak będziesz miał zaświadczenie o pobieraniu nauki zanosisz i po sprawie. Tylko pamiętaj, nie odbieraj poleconych ;\)

Mój kolega zrobił bardzo podobnie, z tym, że sam stawił się na WKU i powiedział jaka jest sytuacja - w październiku rozpoczyna nowe studia, a do tego czasu będzie pracował, żeby na nie zarobić. Odroczenie dostał bez problemu \:\) No ale, żeby było "bepzieczniej" może to zrobić któryś z rodziców, tak jak to PioKing napisał \:\) Powodzenia

Do góry
#2025392 - 04/02/2008 20:55 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: Killa Boom]
th0mas Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 04/08/2005
Ludzie zrozumcie w końcu. Temat wałkowany po raz n-ty. Żadnych bilecików oni pocztą nie przysyłają, a jedynie wezwanie do stawienia się w WKU. Jeżeli szkoła pospieszy się z powiadomieniem WKU o rezygnacji ze studiów to wezwanie możesz dostać już w marcu lub kwietniu na pobór wiosenny \:\)

Jeżeli wyjedziesz za granicę to nic Ci nie zrobią. Ale wezwania do domu będą przychodzić nadal, chyba, że wymeldujesz się w Polsce i prześlesz do WKU zaświadczenie o zameldowaniu poza granicami kraju.

Jeżeli będziesz ściemniał, że wyjechałeś za granicę (Twoi rodzice tak będą mówić), a w Polsce będziesz siedział w najlepsze to WKU i tak się o tym dowie, chociaż nie wiem jak bardzo byś się chował za dnia i skradał po nocach \:\)

Jednym z kolejnych wyjść jest poleganie na nadziei, że do lipca, sierpnia nie przyjdzie Ci wezwanie i w październiku lub wrześniu będziesz mógł im przedłożyć zaświadczenie o nowo rozpoczętych studiach:)

Jeżeli masz jakieś paragrafy musiałbyś się dowiedzieć do jakich jednostek z danym paragrafem nie biorą. Zgłaszasz się wtedy na ochotnika i mówisz, że chcesz iść do tej lub do tej jednostki. Wojak Szejk sprawdza wtedy w specjalnej książce i jeżeli tam nie pasujesz to Cię tam nie przydzieli \:p Powinni Cię do domku wtedy odesłać \:\)

No się rozpisałem, ale nad innymi opcjami nie chce mi się już myśleć \:\)

Do góry
#2025395 - 04/02/2008 20:58 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: th0mas]
th0mas Offline
Carpal Tunnel

@Killa Boom + jeżeli chodzi o rezygnację ze studiów i pojechanie do WKU i powiedzenie im, że od października chcę zacząć nowe studia to już zależy od indywidualnej jednostki. Od samopoczucia i chęci oficera w WKU. Zacytuje majora, który starał się wysłać mnie do wojska.

"My za chęci odroczeń nie dajemy" \:\) (fakt głupi ch*j z niego) i co zrobić?

Do góry
#2025448 - 04/02/2008 21:40 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: th0mas]
moonlight Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/10/2005
Jeżeli ktoś przerwał studia, nie ma żadnych papierów, ale na 100% chce w kolejnym roku akademickim uczyć się, może napisać podanie o odroczenie ze względu na ważne sprawy osobiste. Takie odroczenie poborowemu przysługuje tylko raz i jest wydawane na okres d o12 miesięcy.
Dobre i konkretne uzasadnienie i major spokojnie przychyli się do prośby. Taką możliwość kiedyś wykorzystałem, dostałem odroczenie na rok, a potem zaniosłem stosowne papierki.

Do góry
#2025469 - 04/02/2008 21:54 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: moonlight]
kadus Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: moonlight
Jeżeli ktoś przerwał studia, nie ma żadnych papierów, ale na 100% chce w kolejnym roku akademickim uczyć się, może napisać podanie o odroczenie ze względu na ważne sprawy osobiste. Takie odroczenie poborowemu przysługuje tylko raz i jest wydawane na okres d o12 miesięcy.
Dobre i konkretne uzasadnienie i major spokojnie przychyli się do prośby. Taką możliwość kiedyś wykorzystałem, dostałem odroczenie na rok, a potem zaniosłem stosowne papierki.

no i o takie cos mi konkretnie chodzilo

Moon, "sprawy osobiste" to jednak pojecie dosyc rozlegle, moglbys sprecyzowac ? Musze wysmarowac cos "na czasie", zeby byc pewnym, ze mnie nie chapną ;]

Do góry
#2025488 - 04/02/2008 22:08 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: kadus]
moonlight Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 12/10/2005
Jeżeli chcesz zacząć od nowa studia to sprawa jest trudniejsza. Masz takie wyjścia :

a) załatwić sobie jakąś szkołę policealną - myślę, że od lutego, coś tam znajdziesz, tak na przetrzymanie, wówczas masz papier, że się uczysz i tyle. Minusem jest to, że musisz płacić za szkołę, ale za to masz pewny papier,

b) wymeldowujesz się i mniej lub bardziej oficjalnie pracujesz za granicą. Jeżeli chcesz aby WKU nie zaszeregowało się do grona "kombinatorów" to :
napisz podanie, uzasadniające Twój powód rezygnacji ze studiów, oraz napisz, że chcesz od października wznowić edukację. W tym czasie chcesz dorobić do studiów zbierając ogórki na Grenlandii ;\) ( dołączasz papier o wymeldowaniu ) , masz ciężką sytuację finansową rodziców ( papier potwierdzający, że rodzice cienko przedą ) itp. Im więcej papierków potwierdzający stan faktyczny napisany w podaniu tym lepiej.

Jeżeli jest możliwe - idź do uczelni gdzie chcesz studiować i wyduś takie potwierdzenie - że jesteś uprawniony do studiowania ( złożenia papierów na uczelnię ) - cokolwiek potwierdzającego Twoje zainteresowanie studiami.
Wszystko ładnie napisz, dołącz załączniki i wyślij listem poleconym. Samemu lepiej nie idź, bo nie jeden sprytny oficer w natłoku papierów da Ci do podpisania KP, a wtedy to już nie zmiłuj się. \:\)

Do góry
#2025540 - 04/02/2008 22:40 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: moonlight]
th0mas Offline
Carpal Tunnel

moonligt dobrze prawi, ale jak dostanie się kartę powołania to też można się jeszcze wymigać z wojska. Jest to dość ciężkie do zrealizowania, ale możliwe. Wiem na swoim przykładzie \:\)

Do góry
#2025569 - 04/02/2008 22:58 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: th0mas]
Szczypior Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2005
moi znajomi z polibudy postanowili dać sobie pare miesięcy na obronienie pracy mgr i niestety nie doczekali ... to jest chore...

Do góry
#2025628 - 04/02/2008 23:43 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: Szczypior]
kasparov Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/01/2007
Ja mialem taka sytuacje rok temu (tez zalozylem podobny temat)
Chodzilem na uczenie tak do polowy stycznia i zrezygnowalem , bo nie podobal mi sie kierunek , w marcu czy tam w kwietniu przyszlo pismo ze szkoly , ze zostalem skreslony z listy studentow z powodu nie zaliczenia semestru zimowego i od razu po skresleniu wysylaja papiery do WKU. W lipcu przyszedl mi list polecony z WKU , zebym wstawil sie na komisje w celu poboru do wojska (bylo troche paniki) ale ostatecznie dobrze sie skonczylo.

DOBRA RADA :

Mialem wezwanie chyba na 5 lipca jesli dobrze pamietam , przyjechalem wczesniej 1 lub 2 , wchodze i tlumacze babce o co chodzi , ze zrezygnowalem ze szkoly w styczniu bo mi sie nie podobal kierunek i ze chce studiowac od pazdziernika na innej uczelni. Ona mowi mi , zebym to jakos udowodnil , pyta sie czy mam jakis papier z uczelni , ja na to , ze nie bo przeciez rekrutacja konczy sie dopiero we wrzesniu , a nie wiem nawet czy tam sie dostane. Ale przypomnialo mi sie ze mam blankiet z poczty z OPŁATĄ REKRUTACYJNA na AWF w Katowicach (i tak tam nie poszedlem , studiuje Ekonomie) i pokazuje babce , a ona mówi , ze TO WYSTARCZY , skserowala sobie i odroczyla mnie do padziernika , az przyniose papier z nowej szkoly I BYŁO GIT odetchnolem z ulga , podziekowalem i wyszedlem \:\)

Do góry
#2025692 - 05/02/2008 00:21 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: kasparov]
zostać modem_MLS Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2006
Nie ma co panikować, w Polsce wszędzie w papierach mają taki bajzel, że sprawy, które z reguły powinny być załatwione w kilkanaście dni ciągną się miesiącami.

Skreślają Cię w lutym/marcu z listy studentów, za nim wyślą, zanim w WKU to odszukają to sporo wody w Wiśle upłynie. Wezwanie przyjdzie w miesiącach letnich, a jako że jest lato to każdy ma prawo do odpoczynku i niekoniecznie musi całe lato siedzieć na dupie w domu i czekać w oknie na listonosza. Przecież w wakacje się wyjeżdża tu i tam, popija zimne piwko i ocenia skąpo ubrane panie. Po wakacjach już pewnie będziesz miał załatwione ze szkołą to się do nich przejdziesz, machniesz im świstkiem przed nosem i spokój.

Zapewne będę miał podobny problem jak Ty, ale ja już plan mam ułożony i puls w normie \:\) Może ktoś wie czy każdy rodzaj szkoły powiadamia listownie (lub chociaż telefonicznie) o skreśleniu z listy słuchaczy?

Do góry
#2025717 - 05/02/2008 00:30 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: zostać modem_MLS]
kadus Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: zostać modem_MLS

Zapewne będę miał podobny problem jak Ty, ale ja już plan mam ułożony i puls w normie \:\) Może ktoś wie czy każdy rodzaj szkoły powiadamia listownie (lub chociaż telefonicznie) o skreśleniu z listy słuchaczy?

ja sam chce zrezygnowac, wlasciwie juz zrezygnowalem tylko nie wzialem papierow , ale moze warto grac na zwloke \:\) ? Tylko, ze chcialbym isc do pracy aby nie przesiedziec do pazdziernika brzydko mowiac na dupie ... a do tego bedzie mi potrzebne jakies swiadectwo ukonczenia liceum itd

Do góry
#2025721 - 05/02/2008 00:32 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: kadus]
dondo Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 08/02/2007
A do jakiego wieku wojsko bierze do siebie? rezygnujac ze studiów (w kwietniu bede mial 26 lat) mam sie czego obawiac? czy juz jestem za stary, zeby cos do mnie wysylali?

Do góry
#2025748 - 05/02/2008 00:41 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: dondo]
kadus Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: dondo
A do jakiego wieku wojsko bierze do siebie? rezygnujac ze studiów (w kwietniu bede mial 26 lat) mam sie czego obawiac? czy juz jestem za stary, zeby cos do mnie wysylali?

teraz z tego co wiem moga wziac nawet 50latka bez odbytej sluzby wojskowej , nie wiem jak to jest w praktyce ... Budujace jest to, ze od 2011 ma byc armia zawodowa i do tego roku chcialbym sie przed wojskiem jednak schowac \:\)

Do góry
#2025774 - 05/02/2008 00:55 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: dondo]
Mike Avdi Offline
A7

Meldunek: 22/03/2006
Wie ktoś może czy zaświadczenia o pobieraniu nauki w sieci szkół "Cosinus" są honorowane przez WKU ?

Do góry
#2025796 - 05/02/2008 01:04 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: Mike Avdi]
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
Originally Posted By: A7
Wie ktoś może czy zaświadczenia o pobieraniu nauki w sieci szkół "Cosinus" są honorowane przez WKU ?

\:D \:D \:D \:D Adi \:\)

Szkoła Cosinus to bezplatna (1 semestr) szkola policealna, ktora wydaje legitymacje uczniowskie i wazne papiery do WKU, zapisanie sie do niej od drugiej polowy lutego to najlepsze co mozeciez zrobic ( studenci, ktorzy nie poradzili sobie z sesja czy zrezygnowali tuż przed nia )

Do góry
#2025801 - 05/02/2008 01:06 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: Mike Avdi]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
Jest honorowane.

Dwa znane mi przypadki:
1. mój brat obronił pracę we wrześniu jakieś dwa tygodnie później dostał wezwanie na listopad na stwienie się na komisji;
2. mojego kumpla skreslili z jakiejś prywatnej uczelni i dwa miesiące później przyjechali po niego do niego do domu (o 6 rano ;\) ).

Do góry
#2025814 - 05/02/2008 01:13 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: micha$]
nivet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 06/01/2006
ale jaja \:\) że też im sie chciało

Do góry
#2025821 - 05/02/2008 01:19 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: nivet]
ice18 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/01/2006
Ja rozmawialem z Pania Dziekan ostatnio powiedziala ze oni wysylaja do wku o skresleniu studentow w ciagu 7 dni od skreslenia...

Do góry
#2025829 - 05/02/2008 01:22 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: ice18]
zxp Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/11/2006
Originally Posted By: ice18
Ja rozmawialem z Pania Dziekan ostatnio powiedziala ze oni wysylaja do wku o skresleniu studentow w ciagu 7 dni od skreslenia...

taa u mnie to bylo w ciagu 3 dni zostalem skreslony 26 lutego a na komisje sie uz mialem stawic 4 marca popaprancy ale udalo mi sie wybronic przed wojem ;\)

Do góry
#2026012 - 05/02/2008 02:24 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: zxp]
Adammm Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 01/10/2006
Originally Posted By: zxp

taa u mnie to bylo w ciagu 3 dni zostalem skreslony 26 lutego a na komisje sie uz mialem stawic 4 marca popaprancy ale udalo mi sie wybronic przed wojem ;\)

a moge zapytac jak?

2 pytanie: jak by ktos ( \:D ) mogl miec papiery na chorobe, to mogze zmienic teraz kategorie z A na inna? wystarczylo by je doniesc czy bylo by sie jakos specjalnie sprawdzanym?

Do góry
#2026135 - 05/02/2008 02:56 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: Adammm]
agr1 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/03/2005
Originally Posted By: Adammm

a moge zapytac jak?

2 pytanie: jak by ktos ( \:D ) mogl miec papiery na chorobe, to mogze zmienic teraz kategorie z A na inna? wystarczylo by je doniesc czy bylo by sie jakos specjalnie sprawdzanym?

Mialbys ponowna komisje.

Do góry
#2037567 - 08/02/2008 19:13 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: agr1]
Piostar Offline
Marcos Baghdatis

Meldunek: 01/11/2004

Do góry
#2038193 - 08/02/2008 22:20 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: agr1]
Adammm Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: agr1

a moge zapytac jak?

Mialbys ponowna komisje.

ok, ale czy na tej komisji by sprawdzali dokladnie co i jak? czy wzieli papiery i kazali isc (tak jak bylo na 1 komisji)

Do góry
#2038286 - 08/02/2008 22:44 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: Piostar]
RiKi Offline
veteran

Meldunek: 19/12/2007
Originally Posted By: Piostar

zarabiscie ze od 2009 pobor wstrzymany myslalem ze od 2010 \:\) wracac panowie do pieknej polskiej \:\)

Do góry
#2039226 - 09/02/2008 02:25 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: Adammm]
agr1 Offline
Carpal Tunnel

ok, ale czy na tej komisji by sprawdzali dokladnie co i jak? czy wzieli papiery i kazali isc (tak jak bylo na 1 komisji)

To juz zalezy od ludzi w komisji. Oraz od tego na co bedzie ten ktos (:D) mial papiery.

Do góry
#2039391 - 09/02/2008 02:57 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: agr1]
Adammm Offline
Pooh-Bah

To juz zalezy od ludzi w komisji. Oraz od tego na co bedzie ten ktos (:D) mial papiery.

może ten ktoś ma alergie to wsumie dobra idea ? \:D

Do góry
#2039402 - 09/02/2008 02:59 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: Adammm]
RiKi Offline
veteran

Meldunek: 19/12/2007
alergia z rocznym stazem wystarcza \:\) tylko lepieh miec papiery od panstwowego lekarza \:\)

Do góry
#2039581 - 09/02/2008 03:36 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: Adammm]
agr1 Offline
Carpal Tunnel

może ten ktoś ma alergie to wsumie dobra idea ? \:D

Alergia obecnie chyba nie kwalifikuje na odroczenie..
Ale nie jestem pewien na 100%, czytalem jakis czas temu co sie kwalifikuje na jaka kategorie - jak znajde ten tekst to sie wypowiem.

Ale polecam odroczenia szkolne, policealne albo cos w tym stylu. Zaplacisz jakies grosze, niektore szkoly maja 1 semestr za free itp. a w przyszlym roku ma juz nie byc poboru do woja, i od 2010 armia zawodowa.

Do góry
#2039767 - 09/02/2008 04:17 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: agr1]
Adammm Offline
Pooh-Bah

tzn jest tak, ze mam kategorie A, ale studia mi źle życzą i jak bym [odpukać] wyleciał/zrezygnował to bym nie chciał iść do woja, tylko przepracować ten okres i od nowego roku zacząć studia od nowa.

Do góry
#2039773 - 09/02/2008 04:18 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: Adammm]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Zawsze mozesz unikac listow.
To sa polecone wiec nie odbierac, ani nikt z Twojej rodziny.

W Lipcu zlozysz papiery i luz

Do góry
#2040725 - 09/02/2008 07:09 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: lupus]
LEWY Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 19/01/2005
Mój brat 6 lutego udał sie na służbe do Ustki.
Słyszałem że z 54 poborowych ktorzy dostali bilety i przeszli testy na kierowców zgłosiło się - dotarło na jednostke 15 !!.
Paranoja :/
Pzdr

Do góry
#2040949 - 09/02/2008 09:34 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: lupus]
Adammm Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: lupus
Zawsze mozesz unikac listow.
To sa polecone wiec nie odbierac, ani nikt z Twojej rodziny.

W Lipcu zlozysz papiery i luz

a jak sie nie odbiera listów to nie mogą nic zrobić? Jeżeli to by było takie proste, to by nikt listów poleconych z wojska nie odbierał ;\)

Do góry
#2040975 - 09/02/2008 09:47 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: Adammm]
micha$ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/11/2005
Mogą przyjechać po kogoś. Tak mój kumpel miał.

Do góry
#2041475 - 09/02/2008 17:51 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: micha$]
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Nie przyjezdzaja, co najwyzej dzielnicowy sie pojawi, ale to po ktoryms tam nieodebranym wezwaniu.

Gorzej jak bedziesz odbieral i nie stawial sie.

Do góry
#2041606 - 09/02/2008 18:56 Re: Czy przyjedzie po mnie wosjko ? [Re: agr1]
Sensej Offline
old hand

Meldunek: 04/10/2003
Mnie rozwalił listonosz \:\) przynosi mi list z woja. I pyta sie czy dla Senseja ja mówie tak, dobrze. A on no niewiem czy tak dobrze, bo to z woja ;\)

Ehh widać że często ma dziwne sytaucje wtedy \:p

Ja w kwietniu dostałem na badania i przyznanie kategori. Licze na D (ze wzgledu na zerwania wiązadła krzyżowe w kolanie) \:\)

Do góry
Strona 1 z 3 1 2 3 >

Moderator:  Biszop, rafal08