#2188267 - 22/03/2008 18:34
Re: Kącik komputerowy [16]
[Re: az3ta]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/02/2006
|
Witam mam pytanie czy robił ktoś formatowanie dysku na laptopie toshiba bo mam problem z wgraniem sterów i nie chce butowac z płyty
|
Do góry
|
|
|
|
#2188873 - 22/03/2008 22:29
[Re: ginciu]
|
enthusiast
Meldunek: 03/08/2005
|
Witam mam pytanie czy robił ktoś formatowanie dysku na laptopie toshiba bo mam problem z wgraniem sterów i nie chce butowac z płyty tak ,robilem , 0 problemow
|
Do góry
|
|
|
|
#2192216 - 23/03/2008 19:14
[Re: r_a_f_i]
|
journeyman
Meldunek: 20/03/2008
|
witam panowie prosze o pomoc. sprawa wyglada tak - mam internet przez orange, cos w style nartostrady i koles mi załozył ruter do tego zeby nie ciagnac kabla, skonfigurował jednego laptopa, ale jak przyniosłem drugiego laptopa to juz mu internet nie chodzi, myslałem ze automatycznie to złapie, ale jednak nie, prosze o pomoc wskazowski krok po kroku co mam zrobic prosze o pomoc
|
Do góry
|
|
|
|
#2193371 - 24/03/2008 00:44
[Re: koczkodan]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/11/2006
|
czesc, wie ktos jak mozna w obrazku 'wylapac' ukryty w nim link ? ;] w praktyce wyglada to tak: jest obrazek na stronce (niezbyt duzy), gdzies w jego obszarze ukryty jest link na ktory musze czasem kliknac, tylko za cholere nie wiem jak go znalezc, a trzeba zrobic to jak najszybciej, ma ktos jakis pomysl ? 2) czy ktos zna jakis dodatek/program do firefoxa ktory jest w stanie nagrywac sekwencje klawiszy i pozniej je odtwarzac ? mialobyc byc cos takiego 'do przodu' (ta strzalka na gorze;]) 'wstecz' (jw.) 'wait 5 sec' i to wszystko na petle, wazne jest jednak to, zebym mogl np gadac sobie na gadu (zeby nie uzywalo myszki tylko klawiszy). ewentualnie zeby podpiac wstecz/do przodu na jakas kombinacje klawiszy troche to zagmatfane ale mam nadzieje ze wiecie o co kamą 
|
Do góry
|
|
|
|
#2194681 - 24/03/2008 06:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/11/2004
|
witam panowie prosze o pomoc. sprawa wyglada tak - mam internet przez orange, cos w style nartostrady i koles mi załozył ruter do tego zeby nie ciagnac kabla, skonfigurował jednego laptopa, ale jak przyniosłem drugiego laptopa to juz mu internet nie chodzi, myslałem ze automatycznie to złapie, ale jednak nie, prosze o pomoc wskazowski krok po kroku co mam zrobic prosze o pomoc musisz w routerez sparowac mac adres nowego lapotpa. Koles zrobil ci to mozna powiedziec ze dobrze bo nikt inny sie do sieci nie podepnie. Ale mogł to zrobic troszke inaczej. I net byl przez DHCP ale mial haslo WAP lub WEP. Jaki router masz?
|
Do góry
|
|
|
|
#2194748 - 24/03/2008 07:34
[Re: marzano]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/10/2003
|
mam taki problem, za każdym razem gdy próboje podłączyć moją empetrójke do złącza usb umieszczonego z przodu obudowy kompa (mam dwa takie złącza obok siebie) nie przez kabelek tylko bezpośrednio, wyłącza mi sie komp, tak jakby robiło się jakieś spięcie. I nie dzieje się to w momencie włożenia wtyczki ale juz przy maksymalnym zbliżeniu empetrójki do wejścia usb... ktoś miał taką akcję kiedys? wiecie jak sobie z tym poradzić? raczej jest to jakieś zwarcie USB, popatrz na wejscie, bo może tam jakieś druciki się powyginały... Możliwe że całe wejscie usb sie zwaliło. Sprawdź czy coś innego podłączonego w to miejsce spowoduje to samo
|
Do góry
|
|
|
|
#2194991 - 24/03/2008 18:48
[Re: AnJay]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/10/2003
|
mam taki problem, za każdym razem gdy próboje podłączyć moją empetrójke do złącza usb umieszczonego z przodu obudowy kompa (mam dwa takie złącza obok siebie) nie przez kabelek tylko bezpośrednio, wyłącza mi sie komp, tak jakby robiło się jakieś spięcie. I nie dzieje się to w momencie włożenia wtyczki ale juz przy maksymalnym zbliżeniu empetrójki do wejścia usb... ktoś miał taką akcję kiedys? wiecie jak sobie z tym poradzić? raczej jest to jakieś zwarcie USB, popatrz na wejscie, bo może tam jakieś druciki się powyginały... Możliwe że całe wejscie usb sie zwaliło. Sprawdź czy coś innego podłączonego w to miejsce spowoduje to samo Mozliwe ze zle podlaczyl przednie porty przewodami do plyty glownej i tak sie dzieje, musisz sprawdzic ten port jeszcze innym urzadzeniem pod USB i dac nam znac 
|
Do góry
|
|
|
|
#2195003 - 24/03/2008 18:59
[Re: globus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/11/2006
|
Jaki programik mozecie polecic do kompresji [chyba nie pomylilem okreslen] plikow mp3 ? chodzi o kompresje z np 320kbps na 128vbr czy cos  i skoro juz jestesmy przy tym temacie to jaki 'bitrate' jest najlepszy do sluchania na wiezy (2 glosniki) i jednoczesnie do sluchania na telefonie SE k800i ? pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#2195038 - 24/03/2008 19:34
[Re: lelu]
|
enthusiast
Meldunek: 18/11/2004
|
A musi być to w formie tabeli? Jeżeli to jest zwykły tekst to wystarczy Format -> Kolumny -> Dwie/Trzy/Czery zależy ile potrzeba. Do tego wyjustować, zmniejszyć marginesy do 0,5 mm i ściąga jak znalazł.
|
Do góry
|
|
|
|
#2197101 - 25/03/2008 19:27
[Re: herkules]
|
journeyman
Meldunek: 20/03/2008
|
witam panowie prosze o pomoc. sprawa wyglada tak - mam internet przez orange, cos w style nartostrady i koles mi załozył ruter do tego zeby nie ciagnac kabla, skonfigurował jednego laptopa, ale jak przyniosłem drugiego laptopa to juz mu internet nie chodzi, myslałem ze automatycznie to złapie, ale jednak nie, prosze o pomoc wskazowski krok po kroku co mam zrobic prosze o pomoc musisz w routerez sparowac mac adres nowego lapotpa. Koles zrobil ci to mozna powiedziec ze dobrze bo nikt inny sie do sieci nie podepnie. Ale mogł to zrobic troszke inaczej. I net byl przez DHCP ale mial haslo WAP lub WEP. Jaki router masz? SMC NETWORK PROSZE JAKOBYS MOGŁ DŁOSOWNIE KROK PO KROKU CO MAM ROBIC I GXZIE KLIKAC ZEBY DZIAŁAŁ NET NA DRUGIM LAPTOPIE!!
|
Do góry
|
|
|
|
#2197115 - 25/03/2008 19:33
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/11/2004
|
witam panowie prosze o pomoc. sprawa wyglada tak - mam internet przez orange, cos w style nartostrady i koles mi załozył ruter do tego zeby nie ciagnac kabla, skonfigurował jednego laptopa, ale jak przyniosłem drugiego laptopa to juz mu internet nie chodzi, myslałem ze automatycznie to złapie, ale jednak nie, prosze o pomoc wskazowski krok po kroku co mam zrobic prosze o pomoc musisz w routerez sparowac mac adres nowego lapotpa. Koles zrobil ci to mozna powiedziec ze dobrze bo nikt inny sie do sieci nie podepnie. Ale mogł to zrobic troszke inaczej. I net byl przez DHCP ale mial haslo WAP lub WEP. Jaki router masz? SMC NETWORK PROSZE JAKOBYS MOGŁ DŁOSOWNIE KROK PO KROKU CO MAM ROBIC I GXZIE KLIKAC ZEBY DZIAŁAŁ NET NA DRUGIM LAPTOPIE!! dokladny model mi jest potrzebny. Wszystkich routerow nie ustawiałem 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|