Strona 2 z 3 < 1 2 3 >
Opcje tematu
#2292853 - 25/04/2008 15:43 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: mura]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006

*chyba że tamten mecz też był częścią ekwiwalentu za transfer Teveza \:\)

a teraz już troszkę poważniej, dalej:

WHU -Newcastle

mecz o nic dla obu ekip co nie znaczy że nie będzie ciekawy, oba zespoły potrafią grać radosny futbol.
Sroki zdecydowanie odżyły i kontynuują bardzo dobrą serię, sytuacja analogiczna jak w wypadkuj Tottenhamu, czyli gra o najwyzsza pozycje ligową, gra dla siebie by coś udowodnic a także gra która daje KK odpowiedź na pytanie z kim sie pożegnać a gdzie szukać wzmocnień. NUFC nie dość że grają dobrze, strzelają to jeszcze trudno im gola strzelić (choć w Portkach było blisko - powinien być karny), o zgrozo takie zdanie kilka tygodni temu wywołało by salwę śmiechu:)

Młoty po bardzo dobrych meczach z Rovers i Evertonem, nagle notują jakąś dziwną serię, w której przegrywają z tymi co potrzebują (może ukłon w ramach podziękowań ze zeszłosezonowe cyrki w ich wykonaniu?) zespół w tym sezonie był przetrzebiony kontuzjami, często było tasowanie składu, ale jak chcą to potrafią naprawde nieźle zagrać.

spodziewam się otwartego meczu, najlepsza opcja wg mnie to BTS, czyli obie drużyny strzelą. co by zbytnio swoim fanom nie zespuć końcówki sezonu (mają jeszcze wyjazd do MU i u siebie AV) wypadałoby jeszcze się pokazać. NUFC bez porażki do końća sezonu? też będzie cięzko, zreszta bedą musieli zmierzyc sie jeszcze z Chelsea i Evertonem. suma sumarum większe szanse na win daje gospodarzom, także 1x wygląda nienajgorzej, a to że obie drużyny strzelą już naprawdę ładnie.

ciekawostka - Martins podpisał nową umowę ze Srokami a Newcastle szykuje się na .. Modrica! \:\)

Wigan - Reading

gdyby mecz był na Madejski szanse widziałbym odwrotnie ale w Wigan to gospodarze powinni być górą, sądzę ze wygrają aczkolwiek nie można wykluczyć jakiegoś przypadkowego remisu.
gospodarze zwyciestwem praktycznie zaepewniaja sobie utrzymanie, a jest o co grac bo porazka może skomplikowac plany, lepiej nie kusic losu bo jadą jeszcze na AV i mają u siebie .. MU \:\)
Wigan gra dosyc poukładaną jak na ich poziom piłkę, nieźle radzą sobie na skrzydłach.
Reading ma w obwodzie meczu siebie z Kogutami i wyjazd na Derby. nie wiem co sie dzieje w Reading - ja ich typowałem od dawna do spadku! w marcu mieli jednak niezłą serię 3-1-1 i wydawało sie że widmo relegacji oddalone, później jednak przyszła znów żałosna gra biało-niebieskich, 3 kolejne porażki, bez gola, w żałosnym stylu i o ile wyjazady w Newcastle czy Arenalu można zrozumień to klęski u siebie z Wieśniakami już w ogóle! porażka 2:0 a do tego to Fulham bombardował jeszcze słupki i popreczki. być może jednak więc polecą:)
Wigan walczy jak lwy, ciułają te punkciki, wiedzą że nie mogą przegrać, mają trenera o klasę lepszego niz goście. stąd mój typ faworyzyjący gospodarzy

pzdr.:)

Do góry
Bonus: Unibet
#2293428 - 25/04/2008 20:46 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: mura]
grucha Offline
addict

Meldunek: 11/01/2005
Originally Posted By: mura

to co się śpiewa wcale nie musi być wyznacznikiem upodobań zarzadu.
nie zawsze sympatie kibiców pokrywają się z tym co ustalane jest na wyższych szczeblach

*Manchester United West Ham 0:1 13.05.2007

moim zdaniem za ten mecz nadszedł czas zapłaty, oczywiscie mogę się mylic, to tylko moja teoria \:\)
boisko to zweryfikuje, i nie chodzi mi tylko o wynik ale zaangażowanie w grę:)

pzdr.

Wiesz, w grudniu też wiele osób mówiło, że nadszedł czas zapłaty, a skończyło się na 2:1 dla West Hamu. Oczywiście, porównując potencjały obu ekip, to Hammers mają tylko iluzoryczne szanse,
ale może się zdarzyc, że ten mecz będzie dla Man Utd tylko grą o fryty, bo mistrzostwo po najbliższej kolejce mogą miec już zapewnione. Poza tym mam wrażenie, że jakoś czerwonym West Ham ostatnio nie leży. Osobiście nie wierzę w podłożenie się w ramach zapłaty za zeszłoroczną rzekomą pomoc, sądzę że woli walki nie zabraknie, tylko nie wiem czy umiejętnosci wystarczy.
Zgadzam się z Tobą, finalnie wszystko rozstrzygnie się na boisku. Mam wrażenie również, że trochę za szybko zaczęliśmy ten temat \:D na razie to tylko takie wróżenie z fusów.
Pozdrawiam.

Do góry
#2293449 - 25/04/2008 20:51 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: mura]
szuwi1 Offline
addict

Meldunek: 23/03/2007
takie teorie to moga miec uzasadnienie chyba tylko w naszej skopanej a nie w Anglii

Do góry
#2295297 - 26/04/2008 18:17 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: mura]
dAnTeCh Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/08/2005
Originally Posted By: mura

Tottenhm - Bolton

bardzo dobry kurs na Koguty (1.9), zapewne dzieki temu że Kłusaki walczą o swój byt a pejsy i tak maja już ciepłe pucharowe posadki na przyszły sezon. niemniej czysto sportowo nie widze tu innej opcji niz gładki HW.
Tottenham ma byc w przyszlym sezonie w pierwszej 11-tce, a Ramos juz musi podejmowac decyzje kogo sprzedac kogo kupic. pilkarze graja wiec o swoje premie, kontrakty, miejsca w skladzie i morale swojego ambitnego trenera ktor wzial pod swoje skrzydla kurczaki a teraz ma bojowe koguty:) dziwne były te ostatnie dwa zwyciestwa Boltonu, w dziwnie latwy sposob odniesione. wczesniej z forma w lidze biły ich na głowe tylko Barany z Derby \:D
tottenham wciaz gra swój offens, ma bardzo mocny skład, sądzę że goscie nie wytrzymaja pressingu a skoro ma grac nawet Rasiak to chyba swiadczy ze goscie zbytnio jakichś armat w skladzie nie mają \:\)
mój typ: wyraźne zwycięstwo gospodarzy

Popieram w 100 procentach ten typ(tak samo uważam \:p )
Tottenham od 4 spotkań bez zwycięstwa, a to zbyt długo. Jak napisał mura paru zawodników możemy nie zobaczyć w przyszłym sezonie, a ostatnie mecze w lidze mogą wskazać którzy to będą. Do bramki Spurs może wrócić Robinson, oraz dwaj bardzo ważni obrońcy a mianowicie Chimbonda i Woodgate. Bolton ostatnio zanotował dwa minimalne zwycięstwa 1:0 z West Ham(drużyna bez formy) oraz Boro( grający w kratkę, dla mnie Robin Hood Premiership-zabierają punkty bogatym dają biednym \:D ). Bramka Boltonu ponownie bez Fina-Jusskalainena(Al Habsi go zastępuje), na szpicy za pauzującego Kevina Davisa-GREGORY RASIAK(który zdziwił się ostatnio że nie jest w szerokiej kadrze na EURO \:D ).
Historia spotkań u siebie z Boltonem jest następujący:
24zwycięstwa gospodarzy - 6remisów - 9 razy górą byli goście.
Zapewne w ataku Spurs zobaczymy duet Berbatov-Keane. Dla Bułgara będzie to setny występ w tej drużynie, dla Irlandczyka dwusetny(poza tym Robbie dobrze wspomina pojedynki z dzisiejszym rywalem, z którym zdobył ogółem 6 bramek).

Ramos:We just want to do the best we can in front of our fans.

Do góry
#2295307 - 26/04/2008 18:28 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: dAnTeCh]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 13/03/2001

Jeśli Rasiak jest nadzieją Boltonu na punkty to czarno to widzę ;\) a tak poważnie to Tottenham, jak wspomnieliście, nie wygrało już od 4 meczów a "The Spurs" to ambitna drużyna i dziś na pewno nie odpuści. W środku sezonu w takim meczu, kurs grałbym grubo. Dzisiaj pobieram Tottenham (1.85) za jakieś 4/10.

Do góry
#2295324 - 26/04/2008 18:38 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: DJ SOSNA]
mura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 03/02/2006
Sosna, w środku sezonu to takiego kursu nie miałbyś na pewno \:\)

Do góry
#2295328 - 26/04/2008 18:39 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: DJ SOSNA]
blackjack Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/10/2004
Originally Posted By: DJ SOSNA

Jeśli Rasiak jest nadzieją Boltonu na punkty to czarno to widzę ;\) a tak poważnie to Tottenham, jak wspomnieliście, nie wygrało już od 4 meczów a "The Spurs" to ambitna drużyna i dziś na pewno nie odpuści. W środku sezonu w takim meczu, kurs grałbym grubo. Dzisiaj pobieram Tottenham (1.85) za jakieś 4/10.

W Anglii gra dla publiczności to wystarczająca motywacja
Tylko pytanie czy aż tak wystarczająca aby wypruwać sobie flaki jak cel czyli puchary już został osiągnięty.
Ja osobiście liczę na jakąś zdobycz punktową "kłusaków"

Do góry
#2295407 - 26/04/2008 19:27 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: mura]
Rejkard Offline
stranger

Meldunek: 19/11/2006
Chelsea - Manchester

Statystyka u siebie :

Chelsea 11-6-0 Z-R-P

Ostatnie mecze

05/08/2007 Tarcza Wspólnoty Chelsea vs. Manchester United 1:1 k(1-4)

19/05/2007 FA Cup Chelsea vs. Manchester United 0:0
1:0 (OT)

09/05/2007 Premier League Chelsea vs. Manchester United 0:0

29/04/2006 Premier League Chelsea vs. Manchester United 3:0

12/01/2005 Carling Cup Chelsea vs. Manchester United 0:0

15/08/2004 Premier League Chelsea vs. Manchester United 1:0

Chelsea nie jest wygodnym rywlem dla Manu. W dzisiejszym meczu prawdopodobnie manchester zagra dosc ostroznie, głownie broniac swojej bramki . Remis to doskonaly wynik dla ekipy przyjezdnych. Dodatkowo obydwie druzyny maja przed sobą rewanżowe mecze w CL Nie spodziewał bym się tez dużej ilosci bramek . Najbardziej prawdopodobny wynik to remis , ale wiadomo ze ten mecz moze zadecydowc o mistrzostwie. Podsumowując nie spodziewałbym się wygranej Manchesteru , zaskoczeniem nie okzał by sie wynik 1-1 0-0 , jezeli ktos lubi ryzyko moze stawiac na zwyciestwo The bLues lub 1X

Wigan - Reading

Statystyka meczów u siebie:

Wigan 8-4-5 Z-R-P

Remisy:Tottenham Hotspur Arsenal FC Manchester City Fulham
Porażki ; Everton FC Aston Villa Chelsea Liverpool Portsmouth

Drużyna poukładana u siebie potrafi zaskakiwac osiagając dobre wyniki , remisując z dobrymi zespołam . Porazki odniesione tez raczej z czołówką ligi. Skłaniał bym się do skromnego zwycięstwa gospodarzy .

Do góry
#2310858 - 03/05/2008 17:36 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: Rejkard]
Oli2424 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/04/2005
Dzisiaj chodzi mi o zagranie na Manchester United dokładny wynik 1:0. West Ham powinnien oddać dzisiaj punkty za poprzedni sezon kiedy to właśnie Manu pozwolili im się utrzymac przegrywając u siebie 0:1. Dzisiaj jeżeli tak będzie to wydaje mi się, że Manchester będzie chciał to wygrać minimalnie zważywszy , że są po LM.

Do góry
#2311078 - 03/05/2008 19:48 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: Oli2424]
Mindman Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/01/2005
Bolton - Sunderland

Za bbc:

"Bolton striker Kevin Davies returns from suspension for Saturday's crunch clash with Sunderland at the Reebok.

However, boss Gary Megson is waiting on the fitness of Ivan Campo and Joey O'Brien, who are struggling with calf and hamstring injuries respectively.

Jonny Evans returns to the Sunderland squad for the trip having missed the last two games with a hamstring strain.

However, Daryl Murphy (hamstring) is a doubt while Dickson Etuhu (knee) and Phil Bardsley (knee) are ruled out."

"Bolton manager Gary Megson:
It is a huge, huge game, one of the biggest that Bolton have ever had in their history.

There is no point saying it is a cup final because it is not but it is just a huge Premier League game. "

W Boltonie walka o przetrwanie, czytaj: utrzymanie się. Z kolei Roy Keane twierdzi:

"There will be no sympathy from us - we want to be fair to everyone.

I'll be picking the strongest team I have available and we're desperate for another win. "

Jeżeli to się sprawdzi, to Bolton czeka ciężka przeprawa. Sunderland strzela na wyjazdach bardzo mało bramek (jeżeli w ogóle jakieś strzela ;\) ). Z kolei Bolton u siebie, nie licząc spotkań z faworytami jak nie tak dawno z Arsenalem czy Liverpoolem, bardzo mało traci. Po odejściu Anelki z przodu nie ma dla gospodarzy za bardzo kto strzelać. Na ich szczęście dziś powraca Davies, więc Rasialdo zapewne zajmie miejsce na ławce.

Zapowiada się typowy mecz walki. R.Keane udanie wpaja swoim zawodnikom filozofię gry, którą sam kiedyś wyznawał: walka, walka i jeszcze raz walka. A gospodarze biorąc pod uwagę możliwą stawkę tego meczu, również nie odpuszczą.

Kursy na zwycięstwo Boltonu biorąc pod uwagę fakt jak przeciętnie prezentuje się ta ekipa, są moim zdaniem nie do przyjęcia, nawet przy takiej motywacji.

Dlatego osobiście skuszę się w tym meczu na:

under 2,5 stawka: 4/10

Do góry
#2311560 - 03/05/2008 22:00 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: Mindman]
SILVER STAR Offline
addict

Meldunek: 14/09/2005
Jęśli Bolton dziś wygra, to może się czuć w miare bezpiecznie.Jednak z drugiej strony nie wszystko zalezy od nich samych. Okaże się jak Reading, Fullham i Birmingham wypadną.

Piłkarze Boltonu doskonale zdają sobie sprawę że jęśli dziś nie zdobędą trzech punktów , będą w większym nieszczęściu.Myślę że nie trzeba ich dodatkowo motywować. Sami doskonale wiedzą że od dzisiejszego meczu zależy wiele. Forma Boltonu wskazuje na ich dzisiejsze zwyciestwo na własnym stadionie. W ostatnich trzech meczach zdobyli 7 punktów.

Sunderland osiągnęłi juz swoją "obiecaną ziemię". Na nich czeka następny sezon w Premiership.

Dla przypomnienia, Bolton w ciągu ostatnich 30 lat wygrał tylko dwa razy z dzisiejszym rywalem. W ubiegłym sezonie Bolton pokonał u siebie Sunderland 2-0.
Miejmy nadzieje że dziś również wyjdą z własnego boiska z kompletem punktów.

Do góry
#2328707 - 10/05/2008 04:24 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: SILVER STAR]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

info:

Anglia otrzymała dodatkowe miejsce w kwalifikacjach Pucharu UEFA w nagrodę za zwycięstwo w klasyfikacji fair play Europejskiej Unii Piłkarskiej.

Do góry
#2328809 - 10/05/2008 05:11 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: DJ SOSNA]
As Offline
old hand

Meldunek: 03/10/2003
Czyli które miejsce będzie teraz gwarantować start w PUEFA?

Do góry
#2328814 - 10/05/2008 05:14 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: As]
_Korver_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/04/2004
Jak się zapatrujecie na ostatnią kolejkę? Wiadomo, że oba wielkie zespoły 'muszą', ale kursy zarówno na WIN Chelsea jak i na Man Utd są żenujące. Jakieś inne rozwiązania? Może spróbować z handi?

Do góry
#2328971 - 10/05/2008 07:24 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: DJ SOSNA]
DJ SOSNA Offline
Carpal Tunnel

info:

Anglia otrzymała dodatkowe miejsce w kwalifikacjach Pucharu UEFA w nagrodę za zwycięstwo w klasyfikacji fair play Europejskiej Unii Piłkarskiej.

to dodatkowe miejsce przypadło Man City, więc wiele to nie zmiania.

Do góry
#2329274 - 10/05/2008 18:44 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: DJ SOSNA]
Filip68 Offline
newbie

Meldunek: 28/03/2007
W NordicBet jest ciekawy kurs (1,8) na to ze Chelsea bedzie mialo o minimum 3,5 kornerow wiecej niz Bolton. Mysle ze przy niewatpliwym naporze druzyny Granta jest to do osiagniecia bez wiekszych klopotow

Do góry
#2329288 - 10/05/2008 18:49 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: DJ SOSNA]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2007
Ja osobiście rozważam zagranie Birmingham które walczy o utrzymanie a u siebie zawsze potrafili być groźni. Być może pokuszę się o zagranie na zwycięstwo Aston Villi gdyż nadzieja umiera ostatnia, a WHU tylko 1 zwycięstwo w 6 ost spotkaniach. Myślałem żeby zagrac Everton ale wystarcza im remis więc raczej ich pomine. Reading po kursie ok 1.50 takze odpadlo z kregu moich zainteresowan.

Do góry
#2331317 - 11/05/2008 05:19 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: DJ SOSNA]
cantona7 Offline
addict

Meldunek: 23/03/2007
info:

czemu Manchesterowi City?

Do góry
#2331660 - 11/05/2008 08:27 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: cantona7]
konradd Offline
old hand

Meldunek: 17/06/2004
Originally Posted By: eno
info:

czemu Manchesterowi City?

Tez sie nad tym zastanawiam bo w tabeli Fair Play w Anglii prowadzi Tottenham a City jest dopiero 4 czy 5 no ale moze miejsce w tabeli sie tez liczy -chc dla mnie to bez sensu by bylo bo jesli Fair Play to Fair Play, ach no chyba ze zdobywca Carling Cup tez gra w UEFA to wtedy to ma sens, FA Cup na pewno ale Carling ??? hmmm nie wiem.

Do góry
#2331665 - 11/05/2008 08:32 Re: 33 kolejka Premiership 5 -6 . 04 [Re: Filip68]
konradd Offline
old hand

Meldunek: 17/06/2004
Originally Posted By: Filip68
W NordicBet jest ciekawy kurs (1,8) na to ze Chelsea bedzie mialo o minimum 3,5 kornerow wiecej niz Bolton. Mysle ze przy niewatpliwym naporze druzyny Granta jest to do osiagniecia bez wiekszych klopotow

Mysle ze bedzie mialo, to The Blues maja cos do zdobycia a nie Bolton, z 2 strony goscie nie maja ofensywy a w pojedynku z Chelsea to oni raczej beda obstrzeliwani niz na odwrot.

Ja na jutro proponuje 4 mecze wspomniene Chelsea, MU, Birmingham i Middlesbrough -zwyciestwa gospodarzy. Pierwsze 3 dlatego ze o cos graja a Boro poniewaz jest ambitnei to ostatni mecz w sezonie przed wlasna publicznoscia w dodatku a pamietajmy ze kazde miejsce wyzej w tabeli to dodatkowe 750 tys funtow dla zespolu wiecej.

Do góry
Strona 2 z 3 < 1 2 3 >

Moderator:  Akhu, Biszop