#2455318 - 29/06/2008 21:22
NIE dla fuzji Pogoni z Groclinem! Prośba
|
ATP & WTA Tour
Meldunek: 28/10/2004
|
witam, z uwagii, ze poraz kolejny chca zrobic fuzje w Szczecinie, i stworzyć klub o nazwie: "Pogoń Szczecin w Szczecinie" Prośba do Was o oddanie głosu na NIE, w sondzie na stronie głównej, po lewej stronie na http://www.pogononline.plJedna słuszna droga - Pogoń II ligowa! z góry dziękuje ! 
|
Do góry
|
|
|
|
#2455341 - 29/06/2008 21:33
Re: NIE dla fuzji Pogoni z Groclinem! Prośba
[Re: JuN]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2455364 - 29/06/2008 21:40
[Re: dimes]
|
ATP & WTA Tour
|
bzdura, Drzymała ma zdłuzony klub czyli Groclin - dlatego Wrocław powiedzial mu stanowcze NIE, w osatecznej decyzji prosze oto potwierdzenie ! http://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=GROCLINSpółka Pana Drzymały, od kilkunastu miesięcy szybuje ostro w dół, źródło: Bankier.pl - 100% warygoności artykuł z Money.pl 2008-02-29 12:23:55 Chudy kwartał dla Groclinu Chudy kwartał dla Groclinu Spółka Inter Groclin Auto miała 4,80 mln zł skonsolidowanej straty netto przypisanej akcjonariuszom jednostki dominującej w IV kwartale 2007 roku wobec 3,66 mln zł zysku rok wcześniej. Strata operacyjna na poziomie grupy wyniosła 6,52 mln zł wobec 2,85 mln zł zysku rok wcześniej. Skonsolidowane przychody wyniosły 117,13 mln zł wobec 110,36 mln zł rok wcześniej. Narastająco w I-IV kw. 2007 roku grupa miała 1,27 mln zł zysku wobec 9,83 mln zł zysku rok wcześniej przy obrotach odpowiednio 466,31 mln zł wobec 481,85 mln zł. W ujęciu jednostkowym, narastająco w I-IV kw. 2007 roku spółka miała 2,35 mln zł straty netto wobec 0,95 mln zł zysku rok wcześniej. http://www.money.pl/gielda/spolki_gpw/artykul/GCN,chudy;kwartal;dla;groclinu,28,0,324892.html
|
Do góry
|
|
|
|
#2455369 - 29/06/2008 21:41
|
ATP & WTA Tour
|
Też zagłosowałem na Tak. Jun mam nadzieje że to pomoże i Pogoń znowu zagości w extraklasie  wygrywają na boisku a nie kupując licencje !!! zdrowe podejscie do sprawy, II liga jest, mozna walczyc o awans !
|
Do góry
|
|
|
|
#2455378 - 29/06/2008 21:45
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2006
|
a co Cie skłoniło do takiej decyzji ? Jun przecież Lupus nigdy nie był na meczu, nie licz na to że cokolwiek zrozumie w tej kwestii ja się Paprykarzom w ogóle nie dziwię, pomni wydarzeń z przeszłości, tym razem unieśli się honorem jak Śląsk i postawili od razu sprawę jasno a Drzymała? słusznie czy nie, ale został we Wrocławiu wydymany (dlaczego przed planowaną fuzją GejWu tyle pisała złego o kibicach, o tym że Drzymała jest we Wrocławiu bardzo potrzebny, a gdy został wyautowany bocznymi drzwiami przez Schetynę to jakoś nastała dziwna cisza? Dutkiewicz po tej akcji jest skończony politycznie; a Zbysio Drzymała dobrodziej szuka już czegokolwiek by tylko móc "z dobrej woli, czysto dla zrobienia wielkiej piłki a nie dla inwestycji" zasponsowrować jakiś klub. kto następny? coraz bardziej mówi się o innych klubach z wybrzeża  Drzymała skoro taki hojny powinien otworzyć profesjonalną szkółkę piłkarską dla młodych adeptów, najlepsza w kraju, na wzór tyc hnajlepszych z Zachodu, wtedy będzie to szczery gest a i polska piłka będzie miała z tego pociechę za parę lat  no ale nie będę już rozmywał tematu, powodzenia Pogoniarze 
|
Do góry
|
|
|
|
#2455379 - 29/06/2008 21:45
|
antimadrista
|
Swoja droga wyniki sondy: TAK: 49% NIE: 51% Jak widac potrzebne jest pospolite ruszenie aby zdobyc wiecej glosow na nie. Jestem tez ciekaw, co robili ci kibice Pogonii, ktorzy teraz ostro protestuja, jak do Szczecina wchodzil Ptak, ktory juz wczesniej mial epizdody w Piotrkovii czy LKS  MADRY POLAK PO SZKODZIE! A jesli o Wroclaw to zadecydowaly o tym wzgledy polityczne i nic wiecej.
|
Do góry
|
|
|
|
#2455384 - 29/06/2008 21:48
[Re: jadanek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/08/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2455391 - 29/06/2008 21:50
[Re: 19marcin08]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2455392 - 29/06/2008 21:50
|
veteran
Meldunek: 23/02/2005
|
mura ty się lepiej nie odzywaj, przed Mistrzostwami Europy twierdziłeś że Roger to zero, a jak został królem strzelców repry to ucichłeś. Idz na patrol.
|
Do góry
|
|
|
|
#2455393 - 29/06/2008 21:51
[Re: lupus]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/08/2003
|
A jesli o Wroclaw to zadecydowaly o tym wzgledy polityczne i nic wiecej.
Czyżby? Prezydent Dutkiewicz wyjaśnia W rozmowie z Gazetą Wyborczą Wrocław prezydent Rafał Dutkiewicz uchyla rąbka tajemnicy negocjacji ze Zbigniewem Drzymałą w sprawie fuzji Śląska z Groclinem http://dolnoslaskapilka.pl/artykul.php?id=406
|
Do góry
|
|
|
|
#2455396 - 29/06/2008 21:52
[Re: manfred78]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 03/09/2003
|
mura ty się lepiej nie odzywaj, przed Mistrzostwami Europy twierdziłeś że Roger to zero, a jak został królem strzelców repry to ucichłeś. Idz na patrol. Ty za to nie musisz swojego IQ obok nicka prezentować.
|
Do góry
|
|
|
|
#2455401 - 29/06/2008 21:54
|
Carpal Tunnel
|
mura ty się lepiej nie odzywaj, przed Mistrzostwami Europy twierdziłeś że Roger to zero, a jak został królem strzelców repry to ucichłeś. a po co mam się powtarzać? jeśli nie rozumiesz elementarnych zasad którymi się kieruję to sam lepiej zamilcz byłem i jestem przeciwny jego grze w kadrze, obecnie reprezentacji obywatelskiej a nie narodowej sportowy wynik schodzi na dalszy plan, nasi dali d*** , było minęło, jeden z wielu turniejów w historii polskiego futbolu nie rozmywaj tematu dimes 
|
Do góry
|
|
|
|
#2455419 - 29/06/2008 22:01
[Re: ivo]
|
Carpal Tunnel
|
A jesli o Wroclaw to zadecydowaly o tym wzgledy polityczne i nic wiecej.
Czyżby? Prezydent Dutkiewicz wyjaśnia W rozmowie z Gazetą Wyborczą Wrocław prezydent Rafał Dutkiewicz uchyla rąbka tajemnicy negocjacji ze Zbigniewem Drzymałą w sprawie fuzji Śląska z Groclinem http://dolnoslaskapilka.pl/artykul.php?id=406 spójrz na żródło, nie wierzcie w to !!! Drzymała miał wejść w Śląsk i zasponsorować kampanię prezydencką Dutkiewicza, Schetynie to się nie spodobało i Dutkiewicz skulił ogonek!!! Dutkiewicz to figurant, na Dln Śląsku karty rozdaje Schetyna czy to sie komuś podoba czy nie
|
Do góry
|
|
|
|
#2455421 - 29/06/2008 22:02
Re: TAK dla fuzji Pogoni z Groclinem! Prośba
[Re: 19marcin08]
|
Pooh-Bah
|
Pierwsza liga w Szczecinie będzie jak Pogoń wywalczy ją na boisku czego im życzę! A nie przy zielonym stoliku. Niekórzy tego niestety nie rozumieją W jakim ty świecie żyjesz, Polska piłka jest tak ustawiana, że na boisku to oni sobie tylko biegają i robią w chuja naiwnych kibiców. Jeśli Pogoń ma zamiar awansować musi kupować w drugiej lidze, a tak przynajmniej oficjalnie kupi pierwszą lige.
|
Do góry
|
|
|
|
#2455424 - 29/06/2008 22:04
[Re: Fro_Lech]
|
antimadrista
|
JuN źle trafiłeś z miejscem na sondę. Tutaj kibiców którzy mają pojęcie o pewnych wartościach klubowych jest bardzo niewielu.
Oczywiście zagłosowałem na Nie... A jak glosowales jak Amika wchodzila do Poznania?  Mnie to smieszy wszytko. Jest inwestor, ktory jakas kase ma, w dodatku ma poukladane w glowie, mimo, ze Grodzisk to wypizdowek to jednak w krotkim okresie czasu, osiagal naprawde niezle wyniki w kraju i w pucharach o czym niektore kluby z wielkich miast moglyby tylko pomarzyc. Oprocz tego wypromowalo sie tam sporo zawodnikow. Drzymala jest jaki jest, ale klubem dobrze zarzadza, ale widze, ze wiele osob, woli jednak wykrzukiwach nie dla fuzji, i kibicowac slabym klubom, ktorymi najczesciej rzadzi banda idiotow  Mnie tam nic do tego, nie mieszkam ani we Wroclawiu ani Lodzi czy Szczecinie, ale swoje zdanie mam.
|
Do góry
|
|
|
|
#2455426 - 29/06/2008 22:05
|
Carpal Tunnel
|
Pierwsza liga w Szczecinie będzie jak Pogoń wywalczy ją na boisku czego im życzę! A nie przy zielonym stoliku. Niekórzy tego niestety nie rozumieją W jakim ty świecie żyjesz, Polska piłka jest tak ustawiana, że na boisku to oni sobie tylko biegają i robią w chuja naiwnych kibiców. Jeśli Pogoń ma zamiar awansować musi kupować w drugiej lidze, a tak przynajmniej oficjalnie kupi pierwszą lige. piłka nożna jest dla kibiców jeśli w taki sposób kupią 1 ligę to w kilkusettysięcznym mieście na meczach ekstraklasy będzie garstka ludzi Leon a czemu ja słyszałem że Drzymała coś zaczyna rozmawiać w Trójmieście na kilku frontach? 
|
Do góry
|
|
|
|
#2455428 - 29/06/2008 22:06
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/08/2006
|
Pierwsza liga w Szczecinie będzie jak Pogoń wywalczy ją na boisku czego im życzę! A nie przy zielonym stoliku. Niekórzy tego niestety nie rozumieją W jakim ty świecie żyjesz, Polska piłka jest tak ustawiana, że na boisku to oni sobie tylko biegają i robią w chuja naiwnych kibiców. Jeśli Pogoń ma zamiar awansować musi kupować w drugiej lidze, a tak przynajmniej oficjalnie kupi pierwszą lige. jedz do anglii na zmywak, tam bedziesz miał czysto NIE dla drzymały i fuzji!
|
Do góry
|
|
|
|
#2455436 - 29/06/2008 22:07
[Re: anfa_]
|
Pooh-Bah
|
jedz do anglii na zmywak, tam bedziesz miał czysto Po co mam ci zabierać pracę?
|
Do góry
|
|
|
|
#2455437 - 29/06/2008 22:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2007
|
Nie dla fuzji! PS: dimes, a ty lepiej na wakacje wyjedz jakieś, po we wrześniu szkoła wróci 
|
Do góry
|
|
|
|
#2455438 - 29/06/2008 22:08
[Re: mura]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
Pierwsza liga w Szczecinie będzie jak Pogoń wywalczy ją na boisku czego im życzę! A nie przy zielonym stoliku. Niekórzy tego niestety nie rozumieją W jakim ty świecie żyjesz, Polska piłka jest tak ustawiana, że na boisku to oni sobie tylko biegają i robią w chuja naiwnych kibiców. Jeśli Pogoń ma zamiar awansować musi kupować w drugiej lidze, a tak przynajmniej oficjalnie kupi pierwszą lige. piłka nożna jest dla kibiców jeśli w taki sposób kupią 1 ligę to w kilkusettysięcznym mieście na meczach ekstraklasy będzie garstka ludzi Leon a czemu ja słyszałem że Drzymała coś zaczyna rozmawiać w Trójmieście na kilku frontach? A jakie to ma znaczenie jak Lechia awanowała, Arka na 90% też wiec grac moga na swoich licencjach a Drzymała wejdzie jako sponsor ewentualnie. Możesz pogłębic swoją myśl?
|
Do góry
|
|
|
|
#2455441 - 29/06/2008 22:08
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/06/2003
|
JuN źle trafiłeś z miejscem na sondę. Tutaj kibiców którzy mają pojęcie o pewnych wartościach klubowych jest bardzo niewielu.
Oczywiście zagłosowałem na Nie... A jak glosowales jak Amika wchodzila do Poznania?  Mnie to smieszy wszytko. Jest inwestor, ktory jakas kase ma, w dodatku ma poukladane w glowie, mimo, ze Grodzisk to wypizdowek to jednak w krotkim okresie czasu, osiagal naprawde niezle wyniki w kraju i w pucharach o czym niektore kluby z wielkich miast moglyby tylko pomarzyc. Oprocz tego wypromowalo sie tam sporo zawodnikow. Drzymala jest jaki jest, ale klubem dobrze zarzadza, ale widze, ze wiele osob, woli jednak wykrzukiwach nie dla fuzji, i kibicowac slabym klubom, ktorymi najczesciej rzadzi banda idiotow  Mnie tam nic do tego, nie mieszkam ani we Wroclawiu ani Lodzi czy Szczecinie, ale swoje zdanie mam. Też na nie. Są większe i wyższe wartości niż pieniądze.
|
Do góry
|
|
|
|
#2455451 - 29/06/2008 22:12
[Re: Bullet]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
A jakie to ma znaczenie jak Lechia awanowała, Arka na 90% też wiec grac moga na swoich licencjach a Drzymała wejdzie jako sponsor ewentualnie. Możesz pogłębic swoją myśl?
Jest jeszcze jedna znacząca drużyna w tójmieście  Mura, słyszałem. Już sobie szykuje plan na wypadek niepowodzenia w Szczecinie. Bałtyk przyjmie Drzymałe zapewne z otwartymi ramionami, zresztą u nich jest i tak już teraz dobrze z finansami, mogliby na luzie zagrać w pierwszej lidze po paru wzmocnieniach. W Arce nie ma czego szukać Drzymała, a w Lechii? Sam nie wiem, Kurski naobiecywał złote góry. Na początku myśłałem, że polsat wyladuje właśnie w Gdańsku. Przy takim obrocie spraw wszystko możliwe. Opcji Drzymała ma sporo, któraś wypali.
|
Do góry
|
|
|
|
#2455475 - 29/06/2008 22:21
[Re: mura]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
dimes BAN (rafal08 zglosil do bana)  ______________________ PS. Zaglosowalem na TAK, bo lupus tak zaglosowal, a on sie zna.
|
Do góry
|
|
|
|
#2455541 - 29/06/2008 22:47
[Re: connor]
|
Marat Safin
Meldunek: 14/05/2005
|
dimes BAN (rafal08 zglosil do bana)  ______________________ PS. Zaglosowalem na TAK, bo lupus tak zaglosowal, a on sie zna. Odbanowac dimesa  Jak mam zły humor tylko jego posty mogą mi go poprawic 
|
Do góry
|
|
|
|
#2455607 - 29/06/2008 23:33
[Re: Bullet]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Drzymała nie chce inwestować w klub - on chce po prostu sprzedać to, co jeszcze mu zostało, a pieniądze uzyskane z tego tytułu włożyć w ratowanie swojej firmy.
Jego firma od kilku lat systematycznie traci na wartości, a akcje spadają na łeb na szyję. A Drzymała planuje budowanie nowej fabryki na Ukrainie. Problem jest jeden - w tej chwili nie stać go na to wszystko.
Dlatego wycofuje się z futbolu. Piłkarzy, których ma sprzedaje na pniu, ze sponsorowania 1 ligi się wycofał. Próbował sprzedać pozostałości Śląskowi...
... trochę długo trwało zanim tam się poznali na tym, co właściwie mają kupić. A mieli kupić miejsce w lidze (które i tak sami wywalczyli), ośrodek piłkarski w Grodzisku (obciążony hipoteką, do którego jest za daleko by Wrocław mógł z niego korzystać) i kilku piłkarzy, których Drzymała jeszcze nie sprzedał bo są na to za słabi (nie licząc Majewskiego).
W końcu się zreflektowali i w ostatniej chwili powiedzieli NIE - wszak była to transakcja kompletnie nieopłacalna.
Teraz Drzymała za wszelką cenę próbuje sprzedać to samo w Szczecinie. Tylko na odrobinę innych zasadach. Tutaj wiadomo, że miasto nie kupi od niego towaru za gotówkę, bo nie ma na to pieniędzy. Więc Drzymała chce przejąć Pogoń i samemu jeszcze odzyskać kilka milionów. Oto co wniesie Drzymała po przejęciu Pogoni:
- miejsce w ekstraklasie - kilku zawodników, których jeszcze nie sprzedał (wyjątek: Majewski) - ośrodek treningowy obciążony hipoteką
W zamian będzie miał: - przychody z Canal+ (na koniec poprzedniego sezonu było to 9 milionów złotych, teraz może być więcej, bo chyba nowa umowa z Canal+ jest). - Dużo większą publiczność, jaką miał w Grodzisku, a więc i wpływy z biletów jakieś tam będą. - Trochę mniejszych firm, sponsorów, którzy pomogą w utrzymaniu klubu.
Dla mnie po tym wszystkim co widać odnośnie jego sytuacji ekonomicznej i tym, co wydarzyło się we Wrocławiu jest jasne, że:
Drzymałę interesuje tylko odzyskanie choćby części zainwestowanych wcześniej pieniędzy. Przejmie Pogoń, po czym zastosuje wariant "Gondorowski" - pamiętacie jak Pogoń grała w 1 lidze zawodnikami czwartoligowymi, którzy zarabiali po 1-2 tys.zł - a wszystko w imię drastycznych oszczędności w klubie?
Tu będzie tak samo, efekt taki sam jak wtedy - wylot z hukiem z ligi. To dlatego, że Drzymały już nie stać na 1 ligę!
Po wszystkich perypetiach jakie Pogoń przeszła (Bekdas, Gondor, Ptak) kibice już są mądrzejsi i widzą bardzo duże zagrożenie powtórką - i nie chcą tego. Wolą klub w 3 lidze, spokojnie, powoli budowany niż kupienie miejsca w 1 lidze, na którą SZCZECINA NIE STAĆ na dzień dzisiejszy.
Do tego dodajmy jeszcze aspekt czysto moralny - mało mamy w polskiej lidze kupowania/sprzedawania meczów? To jest moim zdaniem to samo - kupienie awansu. Tak jak by kupić X meczów hurtem w pakiecie.
Dlatego wszyscy, którzy piszą "TAK - bo Szczecin zasługuje na 1 ligę" niech się opamiętają, bo tylko wyrządzają krzywdę Szczecinowi. Szczecina nie stać na 1 ligę, Drzymały już też.
Lepiej mieć na razie to, na co nas stać (II/III ligę) niż sztucznie prężyć muskuły, co skończy się jak zawsze w przypadku wszelkich fuzji (jedyny wyjątek: Lech + Amica).
|
Do góry
|
|
|
|
#2455622 - 29/06/2008 23:44
[Re: PioKing]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/08/2006
|
rockiego choc nie wiem czy nie darmo... groclin nie ma zawodnikow ktorzy mogliby grac za granica. majewski? nadaje sie do lepszego klubu w ekstraklasie i nic poza tym. imo nie ma warunkow przede wszystkim fizycznych na granie na srodkowym pomocniku. sikora moze i strzela ale trzeba pamietac, ze u nas kazdy strzela a na gre w innej lidze to sie nie przeklada  z murcii juz go pogonili to ciekawe gdzie pojdzie...
|
Do góry
|
|
|
|
#2455632 - 29/06/2008 23:50
[Re: PioKing]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Kogo Groclin sprzedał po tym sezonie?  Adrian Sikora --> Real Murcia Piotr Rocki --> Legia Warszawa Pance Kumbev --> Legia Warszawa Tomasz Jodłowiec --> Amkar Perm Mariusz Muszalik --> Piast Gliwice Radosław Majewski - kwestia czasu aż odejdzie. Sebastian Przyrowski --> SV Salzburg (transfer niemal pewny) + kilku mniej znaczących piłkarzy Jak by nie patrzeć, to trzon drużyny już sprzedany lub lada moment zostanie sprzedany.
|
Do góry
|
|
|
|
#2455671 - 30/06/2008 00:41
[Re: davccio]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Ktoś tutaj napisał o awansie na murawie  To sie usmialem. http://www.youtube.com/watch?v=tffJEHnFWvs"Wielka kasa moze wszystko, trening nie zmieni nic"  Poza tym dla tych ktorzy ogladaja Polska Lige, wyrazy wspolczucia(sorry Igi) [*]
|
Do góry
|
|
|
|
#2455848 - 30/06/2008 01:55
[Re: connor]
|
Carpal Tunnel
|
Ktoś tutaj napisał o awansie na murawie  To sie usmialem. nawet moja babcia wie że polska piłka to bagno, ale tu nie o to chodzi kazdy też wie, że na przykład w Protectorze jest pełno gości, którzy handlują dragami na dużą skalę, i co się z tym robi? nic, istnieje społeczne przyzwolenie na takie rzeczy, póki politycy mają z tego zyski i póki nikt im nie zachodzi za skórę to gangsterka ma pozwolenie na taką działalność, od czasu od czasu jest robiona pokazówka by złapać płotkę analogicznie jest z polską piłką:) tylko dziwię się czemu tyle wkoło szumu o tym że jest źle, o tym by wreszcie to uzdrowić, a nie robi się nic, a wręcz nawet popierane są takie akcje wśród tzw normalnych kibiców, które nie mają nic wspólnego z duchem sportu i zasadami fair-play gdzie tu sportowa rywalizacja, gdzie ambicja, skoro po zakończeniu sezonu można sobie kupić miejsce w ekstraklasie? poporszę też o przykłady z bardziej cywilizowanych krajów gdzie takie zachowania sa akceptowane.
|
Do góry
|
|
|
|
#2455982 - 30/06/2008 03:02
[Re: Bzyku]
|
antimadrista
|
Polskie kluby to nie potega, europa ucieka (patrz bogaty wschod), a tylko idiota laduje kase i na tym nie zarabia.
Wiele polskich klubow zyje z tego, ze kupuja tanio, a za rok, 2 sprzedaja drogo zawodnika.
Jak glazer wchodzil do Man utd tez wiele osob narzekalo, teraz wygrali LM i pewnie malo kto o tym juz pamieta.
Drzymala wycofal chyba Groclin z Uefa (strata kasy), Sikora i Rocki odeszli chyba za darmo.
We Wroclawiu Drzymale wydymali i to bez mydla. Wiec szuka innego miasta, Wawa odpada, Krakow i Worclaw takze. Do Lodzi nikt zdrowy sie nie bedzie pchal, Zabrze zajete, Chorzow takze, zostaje Szczecin, moze Katowice, Gdansk. Niewiele jest opcji ;-)
|
Do góry
|
|
|
|
#2456020 - 30/06/2008 03:29
|
ATP & WTA Tour
|
Kiedy rok temu w bólach i przy atmosferze wzajemnej nieufności odradzała się Nasza Pogoń, zwycięzcą okazało się zjednoczone środowisko władz miasta, szczecińskich działaczy sportowych oraz kibiców, których rozsądek sprawił, że dwa tygodnie temu mogliśmy świętować awans do II ligi. Niestety radość ze sportowego awansu zmąciła propozycja przeniesienia do Szczecina pierwszoligowego Groclinu Grodzisk, który po zmianie nazwy miałby stać się nową „Dumą Pomorza”. Propozycja ta spowodowała żywiołową dyskusję, niepotrzebne emocje oraz podział wśród kibiców Pogoni. Jak obrazują wyniki dwóch sond internetowych, zarówno opcja gry w ekstraklasie na licencji Groclinu jak i drugiej lidze rozkłada się po połowie. Nieprawdziwe okazały się zatem zapewnienia prezesów Pogoń Szczecin SA, że 90 % kibiców Pogoni opowiada się za fuzją. Nie można jednak równoważyć głosów kibiców, którzy są ze swoją drużyną na dobre i złe z tymi co kibicują jej tylko, gdy jest w ekstraklasie. Istotną rolę w tej sprawie odgrywa Stowarzyszenie MKS Pogoń Szczecin, które jest spadkobiercą 60-letniej tradycji Morskiego Klubu Sportowego i posiada prawa do używania nazwy i herbu, które użyczyło rok temu nowopowstałej Spółce Akcyjnej. Cel jaki rok temu przyświecał Pogoni to gra w ekstraklasie na drodze sportowego awansu oraz wyeliminowanie sytuacji, że właścicielami klubu będą osoby, którym przyświecało będzie nie tyle dobro klubu, co chęć osiągnięcia jak największego zysku. Do tej pory cel ten był realizowany z sukcesem. Ufamy w Wasz rozsądek i wierzymy, że nie dopuścicie do takiej sytuacji, jaka miała miejsce w Bydgoszczy, gdy tamtejsze władze miasta, wbrew sprzeciwowi kibiców za wszelka cenę chciały, aby w Bydgoszczy grała drużyna II-ligowa przeniesiona z Włocławka. W tym samym czasie poparcie kibiców miała istniejąca i grająca w IV lidze drużyna SP Zawisza. Doprowadziło to do podziału sportowego środowiska w Bydgoszczy z uwagi na istnienie dwóch klubów mających w nazwie „Zawisza”. Historia udowodniła, że rację mieli najwierniejsi kibice czwartoligowego Zawiszy, którzy w tym roku świętowali awans do tej samej klasy rozgrywkowej, co Nasza Pogoń, natomiast II-ligowa Zawisza - Hydrobudowa SA podzieliła losy przeniesionej do Szczecina Piotrcovii SA, której smutnego końca nie musimy przypominać. Dlatego zwracamy się do Władz Stowarzyszenia MKS o wyrażenie jasnego stanowiska i nie przekazywanie praw do nazwy i herbu Pogoni Szczecin, Zbigniewowi Drzymale i jego SSA „Groclin-Dyskobolia”. Przypominamy, że Pogoń może być tylko jedna – ta, która uzyskała awans do II ligi.
Zarząd Stowarzyszenia Kibiców Pogoni „Portowcy”
|
Do góry
|
|
|
|
#2456026 - 30/06/2008 03:34
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2006
|
Polskie kluby to nie potega, europa ucieka (patrz bogaty wschod), a tylko idiota laduje kase i na tym nie zarabia.
Wiele polskich klubow zyje z tego, ze kupuja tanio, a za rok, 2 sprzedaja drogo zawodnika.
Jak glazer wchodzil do Man utd tez wiele osob narzekalo, teraz wygrali LM i pewnie malo kto o tym juz pamieta.
Drzymala wycofal chyba Groclin z Uefa (strata kasy), Sikora i Rocki odeszli chyba za darmo.
We Wroclawiu Drzymale wydymali i to bez mydla. Wiec szuka innego miasta, Wawa odpada, Krakow i Worclaw takze. Do Lodzi nikt zdrowy sie nie bedzie pchal, Zabrze zajete, Chorzow takze, zostaje Szczecin, moze Katowice, Gdansk. Niewiele jest opcji ;-) a Bydgoszcz ?  wszystko jest tylko pieniedzy nie ma, stadion po modernizacji i cale zaplecze sportowe jest, kibice sa  i marzenia o wielkiej pilce sa ... ale juz byl taki jeden samobojca, co chcial kase zainwestowac ale "zwial"  , z roznych zreszta wzgledow 
|
Do góry
|
|
|
|
#2456413 - 30/06/2008 06:24
[Re: dardaw]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/09/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2456462 - 30/06/2008 07:11
[Re: z o ® r o]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2458230 - 01/07/2008 03:34
|
journeyman
Meldunek: 12/12/2007
|
jak zwykle ci sami uzytkownicy paplaja farmazony....
wystarczy przejrzec temat o kibicach Gieksy,ci sami tam gloryfikowali policje i tak samo mowia tu jednym glosem o kupnie (czytaj oficjalnej lapowie) i przenosinach groclinu do Szczecina
rece opadaja na takie podejscie....
to juz nawet nie ma co tlumaczyc bo oni nie sluchaja i tak argumentow ,tylko tepo jak stado baranow powtarzaja te brednie
gratuluje podejscia do zycia....
a propos tematu - NIE dla kretynskich fuzji,jak jest taki biznesmen drzymala to niech wladuje kapital w 2 ligowa Pogon i buduje druzyne na OE rok po roku
ale jak to mawia Janusz W. "kasa misiu,kasa" ,to sie liczy dla wielkopolskiego przedsiebiorcy,wiec nie ludzcie sie ze on tam chce zainwestowac w Pogon ,bo zalezy mu na dobrej pilce....
|
Do góry
|
|
|
|
#2458244 - 01/07/2008 03:44
[Re: muine bheag]
|
ATP & WTA Tour
|
|
Do góry
|
|
|
|
#2458277 - 01/07/2008 04:01
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/01/2005
|
To co teraz?
Gdansk czy Katowice? a ja mam cichą nadzieję, że Pan Drzymała się zniechęci w końcu  tak kompletnie zniechęci
|
Do góry
|
|
|
|
#2458278 - 01/07/2008 04:02
[Re: muine bheag]
|
Pooh-Bah
|
to juz nawet nie ma co tlumaczyc bo oni nie sluchaja i tak argumentow ,tylko tepo jak stado baranow powtarzaja te brednie Dokładnie, stado baranów nie rozumie, że policja dba o ich bezpieczeństwo, bo by się sami wyzabijali. Chwdp i każdy myśli że jest kozak, a gdy przychodzi do polemiki na argumenty, jedynie potrafią powiedzieć chwdp. Czyli Pogoń teraz w której lidze będzie gnić?
|
Do góry
|
|
|
|
#2458509 - 01/07/2008 05:09
[Re: Mindman]
|
wieczny student
Meldunek: 08/12/2006
|
To co teraz?
Gdansk czy Katowice? a ja mam cichą nadzieję, że Pan Drzymała się zniechęci w końcu  tak kompletnie zniechęci a czy Klicki dalej chce odejść  ?
|
Do góry
|
|
|
|
#2458575 - 01/07/2008 05:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 01/09/2004
|
to juz nawet nie ma co tlumaczyc bo oni nie sluchaja i tak argumentow ,tylko tepo jak stado baranow powtarzaja te brednie Dokładnie, stado baranów nie rozumie, że policja dba o ich bezpieczeństwo, bo by się sami wyzabijali. Chwdp i każdy myśli że jest kozak, a gdy przychodzi do polemiki na argumenty, jedynie potrafią powiedzieć chwdp. Czyli Pogoń teraz w której lidze będzie gnić? Sam jesteś baran. Wypowiedzią poczułem się obrażony - nie życzę sobie.
|
Do góry
|
|
|
|
#2458620 - 01/07/2008 05:31
|
veteran
Meldunek: 16/06/2003
|
Czyli Pogoń teraz w której lidze będzie gnić?
Jedyna słuszna droga Pogoń II ligowa Nie wiem czy to do Ciebie trafi ale są wyższe wartości niż pieniadze dlatego Drzymale powiedzieli NIE I jeszcze jeden cytat Boso ale w ostrogach P.S A tak w ogóle po co ta cała szopka że walczy sie z korupcja skoro mozna legalnie kupić miejsce w Ekstraklasie Pytanie ile dziadki z Miodowej wzięli za wydanie zgody na fuzje ???
|
Do góry
|
|
|
|
|
|